ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
konoskΜέλος
12/02/2003, 01:22:20
Δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλεις να εντοπίσεις με την υποσημείωσή σου Κέλσο. Επιδέχεται πολλών ερμηνειών!!!

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

12/02/2003, 01:40:35
Ο ΜΥΘΟΣ, ακόμα και το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, επιδέχεται ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ μονάχα μίας...
Οι "ερμηνευτές" των μύθων, συχνά πυκνά κάνουν το λάθος να ΝΟΜΙΖΟΥΝ την ερμηνεία τους ως και τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ...

Το Μαντείο των Δελφών, ούτε ΚΡΥΠΤΕΙ ούτε ΛΕΓΕΙ, αλλά ΣΗΜΑΙΝΕΙ...

Το θέμα είναι ΤΙ ΕΣΥ φίλε μου ερμηνευεις απο την τελευταία υποσημείωση...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ANTONIOS1997Μέλος
12/02/2003, 09:31:06
quote:
πρέπει να έχει νικήσει τη Λερναία 'Υδρα της Λογικής ΤΟΥ και να δεχτεί ότι με τη ΛΟΓΙΚΗ, οι όποιες πιθανότητες του είναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, όχι απο κανέναν άλλο λόγο, απλά και μόνο επειδή η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ έχει γεμίσει το "ΕΙΝΑΙ Του" και το έχει μετατρέψει σε "ΕΓΩ Του"...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΩ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕ ΟΛΗ Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ......

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

12/02/2003, 18:28:26
ΑΙΩΝΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...

ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ,ΚΕΛΣΟ...ΠΩΣ...

[Το ΠΕΝΤΕ είναι ο αριθμός των Καβείρων;;;]

ΜΑ..ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
.. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ...ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΜΕΝΕΣ...

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ...
[...ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΣ ΔΙΔΥΜΟ ΘΕΜΑ...ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=290]

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 12/02/2003 19:49:34

12/02/2003, 23:51:09
Μιά απλή απάντηση είναι πώς τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ είναι πλέον ΤΕΤΡΙΜΕΝΑ και καταντούν ΒΑΡΕΤΑ....

Το να μεταφέρουμε το τι γράφουν τα βιβλία ΑΛΛΩΝ, δεν έχει αξία...αξία ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ....
Αλλά αξία έχει να μεταφέρουμε το ΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ απο τα βιβλία των άλλων...

Το να αναμασούμε τα κείμενά τους, κατατάσουμε τους εαυτούς ΜΑΣ στα ΜΥΡΙΚΑΣΤΙΚΑ....
Είμαστε;;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

13/02/2003, 00:47:01
ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΝΟ CΟΜΕΝΤ...

ΜΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝ ΘΕΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ...

[Το ΠΕΝΤΕ είναι ο αριθμός των Καβείρων;;;]

.. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ...ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΜΕΝΕΣ...

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ

'manava seva, madhava seva'

13/02/2003, 02:03:43
Να απαντήσω λοιπόν...
Πόσοι ήταν οι ΚΑΒΕΙΡΟΙ;;;
Ξέρουμε;;;

Ο ΑΚΡΙΒΗΣ αριθμός τους ήταν ΜΥΣΤΙΚΟΣ λόγο της απόκρυφης σημασία του!!!
Πόσοι ήταν... και γιατί....

Ξέρεις κάτι εσύ;;;
Το ΠΕΝΤΕ όλο και κάπου στιρίζεται...
εσυ τι λές;;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

13/02/2003, 20:02:16
...ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ 5 ...
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΑΩΝΑΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ+ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ)
ΕΙΧΕ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ 5 ΦΥΛΕΣ...
(ΕΠΕΙΤΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΔΜΟΣ...
Ο ΟΠΟΙΟΣ+ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ...
ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΥΗΘΟΥΝ
+ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ...)ΙΣΩΣ ΝΑ'ΝΑΙ +ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ...

'ΚΑΒΙΡ'(ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ... ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ...
5 ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

CAWIRAS(ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ)ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ
7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

ΚΑΙΩ,(ΚΑΙΕΙΝ-ΚαFeιροι)...(ΕΛΛΗΝΙΚΑ...)

4 ΓΡΑΜΜΑΤΑ -το ρημα...

ολα αυτα ομως ειναι το τιποτα...μια ροη υποθετικη...
μια στιγμιαια ροη ...

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ
+ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ...

ΑΞΙΕΡΟΣ(Δημητρα)
ΑΞΙΟΚΕΡΣΑ(Περσεφονη)
ΑΞΙΟΚΕΡΣΟΣ(Αδης)

+ενας νεος ονομαζομενος:
-ΚΑΔΜΟΣ
-ΚΑΔΜΙΛΟΣ
-ΚΑΣΙΛΟΣ
-ΚΑΔΟΥΛΟΣ
-ΚΑΔΗΛΟΣ
(Ερμης), [(5)υποθεσεις...]!

-οπου 'αξιος'=δυνατος,αγιος ...οπως παν-τω-κρατωρας...παν-αγια...

φως+αγαπη

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 13/02/2003 20:07:31

ANTONIOS1997Μέλος
13/02/2003, 21:03:16
quote:
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΑΩΝΑΣ (ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ+ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ)
ΕΙΧΕ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ 5 ΦΥΛΕΣ...

(Ερμης), [(5)υποθεσεις...]!

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΜΥΘΟ ΕΓΩ ΠΑΡΑΠΑΙΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΙΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΓΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΥΛΕΣ, Ή ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, Ή ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, Ή ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ

quote:
παν-τω-κρατωρα...

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ........

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

13/02/2003, 21:32:02
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ 'ΜΑΣ'...
ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ...
ΝΑ ΕΧΕΙ
'ΠΡΟΣΩΠΟ'....
...'ΟΨΗ'
.........ΥΠΟΣΤΑΣΗ...
ΥΛΗ...
...ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ....

5

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

EPAITHSΜέλος
29/03/2007, 18:26:56
quote:
Είναι η χιλιοστή φορά που ακούω τα ίδια, γιατί σπάνια οι φανατικοί των φόρουμ βλέπουν επιχειρηματολογία με αριθμό σελίδας κατά ριπάς. Μαθημένοι λοιπόν στις αερολογίες, αιφνιδιάζονται όταν βλέπουν τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ βιβλία που έχουν διαβάσει να γυρίζουν εναντίον τους ως μπούμερανγκ αφού τα έχουν κι άλλοι, οι οποίοι μάλιστα τα ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.

Έμεινα έκπληκτος σχετικά με το πώς ένας άνθρωπος ακραία τυφλός στην φανατίλα όπως εσύ χαρακτηρίζεις τυφλούς τους συνομηλιτές σου. Τα μισά σου μηνύματα περιέχουν χυδαία κοσμητικά επίθετα βώθρος απέναντι στους συνομηλιτές σου που διαφωνούν με τα πιστεύω σου, τα υπόλοιπα επίσης τυφλές αντιγραφές απο τον Απολογιτή.
Έμεινα έκπληκτος ακόμα περισσότερο με το πώς ένας ακόμα τυφλός ομοιδεάτης σου γνωστός απο τα παλιά σε χαρακτηρίζει παραπάνω "ευγενέστατο"!!!
Τελικά τί είναι αυτή η ευγένεια μιά κατασκευασμένη συμπεριφορά της φαντασίας μας, μήπως μερικές φορές αντιστρέφεται το νόημα της μπροστά στην τύφλα μας?

EPAITHSΜέλος
29/03/2007, 18:34:20
«Tο συμπέρασμά μας λοιπόν είναι πως για το τραγικό τέλος του Pήγα και των συντρόφων του ευθύνονται πρώτ' απ' όλους ο τότε οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος ο E' και οι Φαναριώτες της Πόλης. Tα φεουδαρχικά στοιχεία και ο αντιδραστικός κλήρος εκδικηθήκανε το Pήγα. Στο πρόσωπό του έβλεπαν όχι μόνο τον ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Bαλκανικής μα και τον φλογερό προπαγανδιστή των ιδεών και αρχών της Γαλλικής Eπανάστασης» (Γ. Kορδάτος τόμ. 9ος)

Γράφει ο πατριάρχης Γρηγόριος ο E' για τους κατοίκους των Iόνιων νησιών το 1798 όταν έφταναν στα νησιά οι Γάλλοι του Nαπολέοντα. «O πονηρός και αρχέκακος όφις έχυσε στις ψυχές τους το φάρμακο της αποστασίας του Θεού. Tους έριξε στην αθεΐα και ασέβεια»
«Δίκαια η κραταιά βασιλεία κήρυξε τον πόλεμο για να εκδικηθεί αυτούς τους αντάρτες του Θεού».

Και λίγο Φωτάκος :
Αλλά και στην ίδια την Πελοπόννησο, απ’ όπου τελικά ξεκίνησε η Επανάσταση της κυρίως Ελλάδας, το σύνολο των αρχιερέων και των προκρίτων δεν την ήθελε, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάκουσαν στην πρόσκληση της Τουρκικής διοίκησης και πήγαν στην Τρίπολη δήθεν για σύσκεψη, στην πραγματικότητα όμως ως όμηροι των Τούρκων, δείχνοντας νoμιμοφρoσύνη και εμπιστοσύνη. Όσοι αρχιερείς και πρόκριτοι δεν πήγαν στην Tριπoλιτσά, συγκεντρώθηκαν στα Kαλάβρυτα, στη Μονή Αγίας Λαύρας (13 Μαρτίoυ 1821). Εκεί, στη σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε πάλι να μη γίνει η Επανάσταση. Μερικοί πρότειναν να εγκαταλείψουν την Πελοπόννησο και να διαφύγoυν στην Ύδρα ή στη Δυτική Ευρώπη. Τελικά αποφάσισαν «να μή δώσουν αιτίαν τινά, αλλά ως πεφοβισμένοι να περαμερίσωσι εις ασφαλή μέρη».Έτσι τελείωσε η περίφημη σύσκεψη της Αγίας Λαύρας. (Φωτάκος, Απομνημονεύματα, έκδ. «Φιλολογικά Χρονικά», Αθήναι 1960, τ. Α΄ σ. 54).

Ο αφορισμός, εκτός από την υπογραφή του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη Ιεροσολύμων, καθώς και, μεταξύ άλλων, των μητροπολιτών Καισαρείας, Νικομήδειας, Δέρκων, Ανδριανουπόλεως, Βιζύης κλπ. Ο αφορισμός φέρει την σφραγίδα όχι μονάχα του πατριάρχη που τάχα ισχυρίζεστε οτι την έκανε εικονικά για το καλό των Ελλήνων αλλά ολόκληρης της αφρόκρεμας του ιερατείου της εποχής. Ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στις πρώτες σελίδες των απομνημομευμάτων του ομολογεί οτι απεκάλεσε τον Παπαφλέσσα "εξωλέστατον" και "απατεώνα"!
O Παπαφλέσσας αδιαφορεί» (Γ. Zεύγος). Tελικά ο Π.Π. Γερμανός ευλόγησε τα όπλα με την πιστόλα στον κρόταφο. «Ψέμα λοιπόν πως ο Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της Eπανάστασης. Tη σημαία την ύψωσε ο Kαρατζάς μαζί με τους δικούς του που όλοι τους ανήκανε στη μεσαία τάξη, στο λαό και όχι στο αρχοντολόι» (Γ. Kορδάτος).

rectoΜέλος
29/03/2007, 19:50:57
Όπως όλοι είδαν, η Βικιπαίδεια δεν αποτέλεσε για μένα βιβλιογραφία για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή είχα και ο ίδιος τα βιβλία από τα οποία αντλούσε στοιχεία.

Έτσι σου κόλλησα και έτριψα και είδες τη σκαναρισμένη σελίδα και σε ένα σύνολο λίγων μηνυμάτων τη στήριξα με 20 περίπου ξενόγλωσσα βιβλία.

Και όπως θυμάσαι, αυτή η κατά ριπάς τάπα, σε έκανε να παραδεχτείς όσα έγραφα και να κατέβεις ...ενάμισι ολόκληρο αιώνα, όσον αφορά στη χρονολόγηση αποσπασμάτων από το Ευαγγέλιο...

Δεν φταίω εγώ. Εσύ τα έγραψες.

Χαιρετίσματα λοιπόν τώρα...

Στο τελευταίο μήνυμα σου, θα κάνω τον κόπο να αναφερθώ, μόνο σε δύο φράσεις στις οποίες παρέθεσες βιβλιογραφία:

quote:
Οι Έλληνες αναμεταξύ των λέγουν, ότι τρεις είναι αι πληγαί του τόπου των, οι επίσκοποι (πρώτοι ούτοι), οι κοτζαμπάσηδες (δεύτεροι), και οι Τούρκοι τελευταίοι.
(WIL. GELL, “NARATIVE OF A JOURNEY IN THE MOREA”, LONDON 1823)

Εγώ πάντως στο ίδιο βιβλίο διάβασα ότι σε ένα διάλογο του συγγραφέα σχετικά με το πως θα ήταν δυνατό να εκδιωχθούν οι Τούρκοι από τη χώρα ειπώθηκαν τα εξής:

"Του είπαμε ότι πιστεύαμε πως θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο από ένα ξεκίνημα για να οδηγηθούν οι Τούρκοι μακριά από την Ευρώπη, είτε από τους Έλληνες μόνους τους, είτε με ξένη βοήθεια, και αυτά τα ερείπια...φαίνονταν να το αποδεικνύουν. Όμως φαινόταν να σκέφτεται το αντίθετο...Τον ρώτησα "πως πίστευε ότι τώρα θα ήταν δυνατό να κρατήσει τους Έλληνες ενωμένους σε κάποιο σκοπό;" γιατί φαινόταν να στηρίζεται στους ιερείς και στον ενθουσιασμό του σκοπού...Του ανταπάντησα ότι ποτέ οι Έλληνες δεν ενώθηκαν κάτω από ένα αρχηγό..."

Κια βέβαια, όλο το βιβλίο είναι στην πραγματικότητα ένα λιβελλογράφημα κατά των Ελλήνων και μας παρουσιάζει άθλιους και μίζερους κάνοντας κριτική στο γεγονός ότι ...δεν είμαστε καθολικοί...

Όπως βλέπεις όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις και "όλως τυχαίως", την πιο μαύρη και σκοτεινή, διαλέγεις να την υπηρετήσεις εσύ...

quote:
Ας δούμε, ως βοήθημα, τι γράφει σχετικά ο κ. Νικόλαος Τωμαδάκης, καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην εργασία του "εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν" Τόμος Α' τεύχος Α έκδοση δευτέρα, Αθήναι 1956 γράφει:

{ Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και σκέψεως. Η μεγαλύτερη διαβολή την οποίαν ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Έλληνες. Εν τούτοις το όνομα Έλλην, ταχύτατα συνέπεσε με την έννοιαν του ειδωλολάτρης, μη χριστιανός, και συχνότα εις τα συναξάρια λέγεται περί μαρτύρων, "πατρός μεν Έλληνος, μητρός δε χριστιανής"

Αυτά γράφει ένας διακεκριμένος καθηγητής περί «Ελληνικότητος» των Βυζαντινών, φωνή των οποίων αποτελούσε και το Πατριαρχείο του ΄21, και σε γενικές γραμμές και του σήμερα……

Για τον Τωμαδάκη διάβασα ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ότι γράφει.

Όμως, πως γίνεται ο Τωμαδάκης διαφωνεί μαζί σου όσον αφορά την Ελληνικότητα του Βυζαντίου.

"Είναι αληθές ότι κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες το Βυζάντιο ησθάνθη εαυτόν περισσότερον ελληνικόν από οποτεδήποτε άλλοτε, αφού μάλιστα περιωρίσθη γεωγραφικώς εις τον Βαλκανικόν χώρον και τας νήσους"

(Οι Λόγιοι του Δεσποτάτου της Ηπείρου και του βασιλείου της Νικαίας, Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 1993, σελ. 8)

Και βεβαίως σε αυτό συμφωνούν όχι μόνο ο Τωμαδάκης αλλά και η Αρβελέρ, ο βακαλόπουλος, ο π. Μεταλληνός, η ιστορία του Ελληνικού Έθνους της εκδοτικής Αθηνών, ο Ράνσιμαν και πάρα πολύ άλλοι.

Μια λοιπόν που τον επικαλείσαι, καλό είναι να συμφωνήσεις μαζί του για την ελληνικότητα του Βυζαντίου (και μαζί μου ασφαλώς, γιατί αυτό ακριβώς έγραψα πριν από μερικά μηνύματα)

Επίσης ο ίδιος Τωμαδάκης όμως γράφει (παράθεση από ιστορία Ελληνικού Έθνους, τόμ.Θ, Εκδοτικής Αθηνών, σελ. 387):

"Καθώς παρατηρεί ό καθηγητής Ν. Β. Τωμαδάκης, "δια της Αλεξιάδος διήκει και το πνεύμα της συγγραφέως όπερ δύναται να θεωρηθή ανθρωπιστικόν και χριστιανικόν. Υπέρ της σπουδής των Γραφών και των αρχαίων συγγραφέων, θαυμάστρια του ηρωϊσμού, αλλά και της ειρήνης, εκτιμώσα την γενναιότητα, την αγχίνοιαν, την πνευματικήν καλλιέργειαν, το ελεύθερον του ανθρώπου, την σύνεσιν της προκεχωρημένης ηλικίας, ευρίσκει συλλήβδην τας αρετάς ταύτας κοσμούσας τον επιφανή πατέρα της".

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τωμαδάκη, το έργο "Αλεξιάδα" της Άννας Κομνηνής, το διατρέχει ένα ανθρωπιστικό και ταυτόχρονα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ πνεύμα. Για να δούμε λοιπόν, πως φαίνεται κατά τον Τωμαδάκη το ανθρωπιστικό ΚΑΙ χριστιανικό πνεύμα;

Το ανθρωπιστικό και χριστιανικό πνεύμα, λοιπόν, κατά τον Τωμαδάκη

- Είναι "Υπέρ..των αρχαίων συγγραφέων"

- υπέρ του ηρωισμού και της γενναιότητας

- υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου

- υπέρ της πνευματικής καλλιέργειας

Άρα λοιπόν ή ο Τωμαδάκης είναι διχασμένη προσωπικότητα, ή αυτό που παρέθεσες είναι ψευδές ή βγαίνει άλλο νόημα από το σύνολο του βιβλίου του.

Ακόμα, γράφει ο καθηγητής Τωμαδάκης για τους Έλληνες της Διασποράς:

"Επροχώρησαν είς τό ν' ανοίξουν δρόμον δι' εαυτούς καί διά τους συμπατριώτας των: έμποροι, ναυτικοί, έφοπλιοταί, άλλα και πτωχοί μεταλλωρύχοι, γουναράδες, γεωργοί και έργάται, συνησπίσθησαν πέριξ τών ναών τους οποίους ίδρυσαν, τών καλογήρων τους οποίους μετεκάλουν διά νά τους αγιάζουν και τών διδασκάλων άπό τους οποίους άπήτουν φωτισμόν διανοίας. Eπέτυχον προνόμια άπό απολυταρχικούς άρχοντας, ίδρυσαν κράτη έν κράτεσιν, επέβαλαν φορολογίας, ανήγειραν σχολεία, νοσοκομεία, πτωχοκομεία, βιβλιοθήκας. Ίδρυσαν υποτροφίας, τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους. Άνέστησαν ευφυείς νέους, έβοήθησαν πάσχοντας, ύπεκίνησαν τόν ζήλον τών πλουσίων καί τήν φιλοτιμίαν τών πτωχών. Συνήγειραν τό Γένος, έδωσαν εαυτούς παράδειγμα είς τους Ευρωπαίους δτι ή 'Ελλάς έζη καί δέν είχεν αποθάνει"

(Η συμβολή των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού εις τον Αγώνα της Ελευθερίας, σελ. 22)

Κατά τον Τωμαδάκη λοιπόν οι έλληνες συσπειρώθηκαν γύρω από την ορθοδοξία για να πετύχουν στο σπουδαίο έργο τους (και σίγουρα όχι γύρω από το ...Δωδεκάθεο).

Δεν ξέρω, μήπως μετάνιωσες που έφερες τον Τωμαδάκη ως αντιχριστιανό, ή να συνεχίσω τις παραθέσεις;

Ακόμα να μάθεις να μην μου κάνεις τον έξυπνο; Συγγνώμη, αλλά μπορώ να πέσω κάτω από τα γέλια, ε;

ΥΓ

Αυτά παθαίνει όποιος αντί να διαβάσει τον ίδιο τον Τωμαδάκη, κλέβει φρασούλες από βιβλιαρίδια των 5 ευρώ...

Edited by - recto on 29/03/2007 20:05:10

Edited by - recto on 29/03/2007 20:45:10

rectoΜέλος
29/03/2007, 20:49:56
quote:
όταν έφταναν στα νησιά οι Γάλλοι του Nαπολέοντα. «O πονηρός και αρχέκακος όφις έχυσε στις ψυχές τους το φάρμακο της αποστασίας του Θεού. Tους έριξε στην αθεΐα και ασέβεια»
«Δίκαια η κραταιά βασιλεία κήρυξε τον πόλεμο για να εκδικηθεί αυτούς τους αντάρτες του Θεού».

Αχ, τους καϋμένους Γάλλους Διαφωτιστές.

Μήπως έχεις υπ' όψη σου ότι ήταν αυτοί που πρώτοι εφάρμοσαν την τρομοκρατία ως πολιτικό σύστημα;:

"Σε δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις (Δεκέμβριος 1793-Φεβρουάριος 1794) ο Ροβεσπιέρος αναγόρευσε την τρομοκρατία σε πολιτικό σύστημα: "Επιλογή τής επαναστατικής κυβέρνησης είναι ταυτόχρονα η αρετή και ο τρόμος —η αρετή που χωρίς αυτήν, η τρομοκρατία είναι ολέθρια η τρομοκρατία που χωρίς αυτήν, η αρετή είναι ανίσχυρη. [...] Η Τρομοκρατία εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως στα διάφορα διαμερίσματα [...]
Η περίοδος τής "Μεγάλης Τρομοκρατίας"

(Grande Terreur) άρχισε με την ψήφιση τού νόμου τής 22ας Πραιριάλ (10 Ιουνίου 1794) ο οποίος
στέρησε τους κατηγορούμενους από κάθε δικονομική εγγύηση

(καταργήθηκε η εξέταση ενώπιον ακροατηρίου, καθώς και η υπεράσπιση από συνήγορο" οι ένορκοι δεν είχαν πια άλλη εκλογή παρά μόνο μεταξύ αθώωσης και θανατικής καταδίκης).
Σε διάστημα έξι εβδομάδων 1.376 άτομα οδηγήθηκαν στην λαιμητόμο, στο Παρίσι μόνο

. Ο
"απολογισμός" της τρομοκρατίας ήταν συνολικά: από τα 500.000 άτομα που φυλακίστηκαν. 17.000 καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο, 25.000 εκτελέστηκαν χωρίς δίκη και μερικές χιλιάδες πέθαναν στην φυλακή, είτε από σωματική εξάντληση είτε από ασθένεια

."

('Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα', τόμ. 58, εκδ. Δίας, Αθήνα 2004, λήμμα "Τρομοκρατία")

Για δες τους φιλάνθρωπους νεο-παγανιστές διαφωτιστές:

Επίσης από το βιβλίο:

"Η Καθημερινή Ζωή στη Γαλλία τον καιρό της Επανάστασης", Παπαδήμας, σελ. 93-96

"Από τον αντικληρικαλισμό στο κίνημα αποχριστιανισμού: οι σφαγές του Σεπτεμβρίου

Από τις 29 Νοεμβρίου 1791, ένα διάταγμα της Νομοθετικής Συνέλευσης επεκτείνει την υποχρέωση του όρκου σε όλους του εκκλησιαστικούς [...] Στις 27 Μαίου 1792, με τον πόλεμο κηρυγμένο εδώ κι ένα μήνα, καινούριο διάταγμα εκδίδεται κατ' αυτών που δεν ορκίζονται. Μπορεί να τιμωρηθούν με εκτόπιση...Όσοι αρνούνται φυλακίζονται, μερικοί απ' αυτούς, τον Σεπτέμβριο, σφάζονται...Στις 2 Σεπτεμβρίου, ένα πλήθος που τραγουδά το Dies irae πλησιάζει. Οι στασιαστές, παρά τη φρουρά, παραβιάζουν τις πόρτες, αρπάζουν φυλακισμένους και αρχίζουν να τους σκοτώνουν...Οι παπάδες μαζεύονται μέσα στην εκκλησία κι εκεί, δίνουν αμοιβαία άφεση αμαρτιών. Τους αναζητούν πάλι και μόλις τους ξετρυπώσουν, τους σπρώχνουν στους κήπους, όπου τους περιμένουν οι σφαγείς. [...] Ποιοι είναι αυτοί οι σεπτεμβριστές, που σκοτώνουν, με ή χωρίς δίκη...Ποιος τους υποκινεί; ο Δαντών; ο Μαρά; ο Ροβεσπιέρρος;..."

Και βεβαίως:

"Από εδώ ακριβώς έχει την αφετηρία του το φαινόμενο της «αποχριστιανοποίησης» («dechristianisation) που χαρακτηρίζει μια μεγάλη περίοδο της γαλλικής επανάστασης. Κορυφαία του εκδήλωση υπήρξε η κατάργηση της χριστιανικής χρονολογίας [...] Από το 1793 σε πολλές επαρχίες με πρωτοβουλία τοπικών στοιχείων γίνονται βανδαλισμοί εναντίον εκκλησιών, από τις οποίες καταστρέφονται τα «εξωτερικά στοιχεία» της λατρείας, κατά την έκφραση της εποχής, όπως σταυροί και αγάλματα αγίων. [...] Σε λίγο θα απαγορευθεί και η χρήση των εκκλησιών για τη χριστιανική λατρεία.

("Τρεις Μελέτες για τη Γαλλική Επανάσταση, Καρδαμίτσας, 1993)

- Μετά από φυλακίσεις ιερέων κατά εκατοντάδες
- Σφαγές χωρίς δίκη ιερέων φυλακισμένων στα Σεπτεμβριανά και πολιτών
- Καταστροφές ναών και ιερών συμβόλων
- Απαγόρευση της θείας λατρείας

ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΛΟΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!!

Έλα όμως που είσαι ανιστόρητος. Γιατί αλλιώς τέτοια δεν θα έλεγες...

Ο Πατριάρχης όταν τους έλεγε "αντάρτες του θεού" έλεγε ελάχιστα. Κανονικά έπρεπε να τους χαρακτηρίσει σφαγείς και αιμοδιψείς με τόσο αίμα που είχαν πιει...

quote:
Και λίγο Φωτάκος:
Αλλά και στην ίδια την Πελοπόννησο, απ’ όπου τελικά ξεκίνησε η Επανάσταση της κυρίως Ελλάδας, το σύνολο των αρχιερέων και των προκρίτων δεν την ήθελε, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάκουσαν στην πρόσκληση της Τουρκικής διοίκησης και πήγαν στην Τρίπολη δήθεν για σύσκεψη, στην πραγματικότητα όμως ως όμηροι των Τούρκων, δείχνοντας νoμιμοφρoσύνη και εμπιστοσύνη. Όσοι αρχιερείς και πρόκριτοι δεν πήγαν στην Tριπoλιτσά, συγκεντρώθηκαν στα Kαλάβρυτα, στη Μονή Αγίας Λαύρας (13 Μαρτίoυ 1821). Εκεί, στη σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε πάλι να μη γίνει η Επανάσταση. Μερικοί πρότειναν να εγκαταλείψουν την Πελοπόννησο και να διαφύγoυν στην Ύδρα ή στη Δυτική Ευρώπη. Τελικά αποφάσισαν «να μή δώσουν αιτίαν τινά, αλλά ως πεφοβισμένοι να περαμερίσωσι εις ασφαλή μέρη».Έτσι τελείωσε η περίφημη σύσκεψη της Αγίας Λαύρας. (Φωτάκος, Απομνημονεύματα, έκδ. «Φιλολογικά Χρονικά», Αθήναι 1960, τ. Α΄ σ. 54).

Ρε άσε μας από κει κάτω...

Νομίζεις ότι εμείς δεν έχουμε τα βιβλία; Επειδή είσαι εσύ ερασιτέχνης απολογητής της αρχαιολατρείας;

Πριν να καταλήξει στο "πεφοβισμένοι να περαμερίσωσι εις ασφαλή μέρη" υπάρχουν άλλες 6 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ που διηγούνται με λεπτομέρεια ποιοι λόγοι υπήρξαν για να είναι αυτή η κατάληξη!

Μήπως θες να τις σκανάρω και να τις ρίξω εδώ για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα;

quote:
Ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στις πρώτες σελίδες των απομνημομευμάτων του ομολογεί οτι απεκάλεσε τον Παπαφλέσσα "εξωλέστατον" και "απατεώνα"!

Και για τις κατηγορίες που απαγγέλει ο Π.Π. Γερμανός στον Παπαφλέσσα, φαντάζομαι διάβασες ότι το έκανε επειδή ο Παπαφλέσσας ήταν και λίγο αφασία, και τα ογδόντα βαρέλια με μπαρούτι, συνεισφορά των "εν Σμύρνη Αδελφών" τα πήρε όλα.

Γι αυτό φωνάζει ο Π.Π. Γερμανός.

(και οι τάπες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό...)
-

Edited by - recto on 29/03/2007 20:58:58

30/03/2007, 11:10:16
recto:
«Και όπως θυμάσαι, αυτή η κατά ριπάς τάπα, σε έκανε να παραδεχτείς όσα έγραφα και να κατέβεις ...ενάμισι ολόκληρο αιώνα, όσον αφορά στη χρονολόγηση αποσπασμάτων από το Ευαγγέλιο...»

Ότι θυμάσαι χαίρεσαι!!

Κατά ριπάς υπάρχει μονάχα……η εσχατολογική φαντασία σου φίλτατε, κατά τα άλλα ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να σχετίζεται με τα όσα ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ δήθεν «απέδειξες». Κανένα από τα σημερινά «Ευαγγέλια» δεν είναι νεότερο του 3ου αιώνα, και επίσης κανένα ΚΟΜΜΑΤΙ από πάπυρο που έχει βρεθεί (διότι για κομμάτια πρόκειται..) δεν μπορεί να χρεωθεί στα χιλιοραμμένα κείμενα της Κωνσταντίνειας σας Χριστολογίας.

Σοβαρέψου.

recto:
«Χαιρετίσματα λοιπόν τώρα..»

Παρομοίως!!

recto:
«Κια βέβαια, όλο το βιβλίο είναι στην πραγματικότητα ένα λιβελλογράφημα κατά των Ελλήνων και μας παρουσιάζει άθλιους και μίζερους κάνοντας κριτική στο γεγονός ότι ...δεν είμαστε καθολικοί...»

Το βιβλίο παρουσιάζει ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, διότι με τον θρησκευτικό σας σκοταδισμό ο Έλληνας είχε καταντήσει ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΒΟΔΙ, από εκεί που ήταν ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ακόμα και οι παπάδες μέχρι πριν λίγα χρόνια ήσαν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ, και το μόνο που ξέρανε ήταν να αποστηθίζουνε και να παπαγαλίζουνε λίγες εσχατολογικές αράδες.

Για σας βέβαια, ότι δεν «αναδεικνύει» τον δήθεν σοβαρό σας ρόλο, είναι…..λιβελλογράφημα. Γνωστή η καραμέλα σας, κάτι καινούργιο έχεις να μας πεις?

recto:
«Όπως βλέπεις όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις και "όλως τυχαίως", την πιο μαύρη και σκοτεινή, διαλέγεις να την υπηρετήσεις εσύ...»

Τα νομίσματα (που τόσο αγαπάτε!) έχουν όντως δυο όψεις, μόνο που εσείς νομίζατε ότι για πάντα θα μπορείτε να δείχνετε την όψη που εσείς θεωρήσατε ως «σωστή». Το τρένο το χάνετε φίλτατε, και το γνωρίζετε πολύ καλά….

recto:
«Όμως, πως γίνεται ο Τωμαδάκης διαφωνεί μαζί σου όσον αφορά την Ελληνικότητα του Βυζαντίου.»

Η «ελληνικότητα» που δήθεν αισθάνθηκε το Βυζάντιο, είναι η «ελληνικότητα» που αισθάνονταν και οι Φαναριώτες. Μια «ελληνικότητα» του ραγιαδισμού και των Γραικύλων, των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ» και όχι του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα. Το ότι ο καθηγητής Τωμαδάκης ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ για την ανθελληνική και κατάπτυστη σας ιστορική συμπεριφορά, δεν σας κάνει να ντρέπεστε?

recto:
«Σύμφωνα λοιπόν με τον Τωμαδάκη, το έργο "Αλεξιάδα" της Άννας Κομνηνής, το διατρέχει ένα ανθρωπιστικό και ταυτόχρονα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ πνεύμα.»

Για τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ τους Κομνηνούς, ακόμη και η λέξη «ανθρωπιστικό» είναι ΥΒΡΗ για την ίδια την έννοια της λέξης. Όσον αφορά αυτό το περίφημο «χριστιανικό πνεύμα», ας μην το ανοίξουμε το θέμα, διότι πολύ δυσωδία θα αναδυθεί…

recto:
«Κατά τον Τωμαδάκη λοιπόν οι έλληνες συσπειρώθηκαν γύρω από την ορθοδοξία για να πετύχουν στο σπουδαίο έργο τους (και σίγουρα όχι γύρω από το ...Δωδεκάθεο).»

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε κάτι άλλο?? Είπαμε, και άνοιξε τα αυτιά σου, ότι σε έναν λαό ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ, οι λίγοι έξυπνοι και πραγματικά φωτισμένοι που ηγήθηκαν της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, γνώριζαν ότι ΟΦΕΙΛΑΝ να παίξουνε το χαρτί της θρησκείας.

Και σήμερα, στο Ιράν και στην Τουρκία το ίδιο γίνεται. Και που’σαι, και εγώ να ζούσα τότε, να είσαι απολύτως σίγουρος ότι για να πετύχω τον σκοπό μου το ίδιο ακριβώς θα έκανα. Θέλει και μυαλό κύριε έξυπνε για να το καταλάβεις?

Αυτά είναι γνωστά, τίποτα νέο ή σοβαρότερο έχεις να μας πεις?

recto:
«Αυτά παθαίνει όποιος αντί να διαβάσει τον ίδιο τον Τωμαδάκη, κλέβει φρασούλες από βιβλιαρίδια των 5 ευρώ...»

Ξέρεις κάτι, επειδή δεν με απασχολεί το κόστος της βιβλιοθήκης μου, να είσαι σίγουρος ότι πολλά περισσότερα είναι τα βιβλία που αγοράζω παρά αυτά που εσύ δανείζεσαι ή από την Βικιπαίδεια επικολλάς!!

Άντε γεια!

Δεν μας λες, για ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (έναντι του αγωνιστή Ε.Παππά) ή τους ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ που πρόδωσαν τον αδερφό του Κολοκοτρώνη, θα…..μας δώσεις «τα φώτα» σου???

Πολύ γαργάρα πέφτει φίλτατε, πολύ γαργάρα…..

EPAITHSΜέλος
30/03/2007, 13:18:12
quote:

ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΛΟΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!!

Μιλάμε για τους Γάλλους του Ναπολέωντα, αυτά που γράφεις για διαφωτιστές σφαγείς της επανάστασης είναι άλλα αντ'άλλων.
Προσπαθείς να δικιολογήσεις τα αδικιολόγητα εκτός και άν θεωρείς τους Τούρκους άγιους ανθρώπους που οφείλαμε να υπακούουμε στην εξουσία τους όπως χλεύγαζε ο πατριάρχης.

quote:

Και για τις κατηγορίες που απαγγέλει ο Π.Π. Γερμανός στον Παπαφλέσσα, φαντάζομαι διάβασες ότι το έκανε επειδή ο Παπαφλέσσας ήταν και λίγο αφασία, και τα ογδόντα βαρέλια με μπαρούτι, συνεισφορά των "εν Σμύρνη Αδελφών" τα πήρε όλα.
Γι αυτό φωνάζει ο Π.Π. Γερμανός.

Και βρήκε την στιγμή να φωνάξει όταν ήθελε να κυρήξει την επανάσταση, άλλη ώρα δέν βρήκε να το κάνει, που την κύρηξε τελικά με το πιστόλι στον κρόταφο.
Σύνελθε λίγο αγαπητέ και άφησε τις άθλιες απολογητικές κραυγές για αλλού, εδώ δέν περνάνε. Παραπάνω μας αναφέρεις σάν αξιόπιστη πηγή τον Μεταλληνό άκουσον άκουσον!!
Σε λίγο θα μας φέρεις Παρασκευαίδη και Καντιώτη.

rectoΜέλος
30/03/2007, 14:44:55
quote:
Μιλάμε για τους Γάλλους του Ναπολέωντα, αυτά που γράφεις για διαφωτιστές σφαγείς της επανάστασης είναι άλλα αντ'άλλων.

Άλλα 'ντ' άλλων ο Ναπολέοντας με την Γαλλική επανάσταση;

Το γεγονός της εμφάνισης του Ναπολέοντα, οφείλεται στην κυριαρχία των ιακωβίνων και στη δικτατορία του 1792-93, που του άνοιξαν το δρόμο.

quote:
άφησε τις άθλιες απολογητικές κραυγές για αλλού, εδώ δέν περνάνε. Παραπάνω μας αναφέρεις σάν αξιόπιστη πηγή τον Μεταλληνό άκουσον άκουσον!!

Ο Μεταλληνός είανι αξιολογότατος πανεπιστημιακός με πλούσια συγγραφική δράση που αποτελεί συχνότατα βιβλιογραφία εξαίρετων συγγραφέων.

ΑΝ τυχόν έχεις και συ έδρα πανεπιστημιακή και αντίστοιχο συγγραφικό έργο, πες το μας να σε παραδεχτούμε.

Όμως...

Γνωρίζοντας ότι οι αρχαιολάτρες παριστάνουν τον κινέζο όταν η πηγή είναι ο Μεταλληνός, επισημαίνω ότι οι κραυγές μερικών, προηγούνται από τη μελέτη των όσων γράφω:

δηλ. ΑΝ κάτσεις και διαβάσεις όσα έγραψα, ΔΕΝ παρέθεσα από τον Μεταλληνό δικά του συμπεράσματα. Παρέθεσα αποσπάσματα από βιβλιογραφία τρίτων τα οποία έδωσα με όνομα, τίτλο και αριθμό σελίδας.

Οπότε, τσάμπα φωνάζεις, ούτως ή άλλως...

-

30/03/2007, 15:55:28
recto:
«Ο Μεταλληνός είανι αξιολογότατος πανεπιστημιακός με πλούσια συγγραφική δράση που αποτελεί συχνότατα βιβλιογραφία εξαίρετων συγγραφέων.»

Ε καλά, μα….τι λέμε τώρα!!!!

Δεν μου λες, μήπως το «επιστημονικό» του έργο περιέχει και τίποτα για το «θαύμα της αυτανάφλεξης»???

Καιρός που είναι τώρα…..

rectoΜέλος
30/03/2007, 19:00:08
quote:
Δεν μου λες, μήπως το «επιστημονικό» του έργο περιέχει και τίποτα για το «θαύμα της αυτανάφλεξης»???

Κοίτα, μια και ο Καλόπουλος παίρνει τέτοιες μέρες το δένδρο του και το πηγαίνει στην Τατιάνα, όπως σήμερα, πήγαινε και συ μαζί του.

Με τις "πατάτες" που λέτε και οι δύο, θα περάσει ευχάριστα την ώρα του ΠΟΛΥΣ κόσμος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ελπίζω μόνο αυτή τη φορά να ανάψει το δένδρο, γιατί την άλλη φορά αδίκως περίμενε ο κόσμος...

-

symbolΜέλος
30/03/2007, 19:18:06
Schwabe

Η «ελληνικότητα» που δήθεν αισθάνθηκε το Βυζάντιο, είναι η «ελληνικότητα» που αισθάνονταν και οι Φαναριώτες. Μια «ελληνικότητα» του ραγιαδισμού και των Γραικύλων, των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ» και όχι του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα. Το ότι ο καθηγητής Τωμαδάκης ΣΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ για την ανθελληνική και κατάπτυστη σας ιστορική συμπεριφορά, δεν σας κάνει να ντρέπεστε?
--------------------------------------

Τα πλείστα όσα ανιστόρητα, κατασκευασμένα και φτηνά «τσιτάτα» φίλτατε είναι για μικρά παιδιά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αλήθεια.
Αγαπητέ, όπως πολλές φορές έχουμε συζητήσει, σε κατάπτωση μεγαλύτερη της οποίας έθνος δεν είναι δυνατόν να καταντήσει, είχε περιπέσει ο Ελληνισμός, στους πριν τους «βυζαντινούς» λεγόμενους, και χριστιανικούς αιώνες.
Ήταν τότε που με εφόδιο την «εθνική» θρησκεία οι πρόγονοί μας έγιναν θεραπαινίδες των ένδοξων ρωμαίων υποδουλωτών τους.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς όμως από τον απίστευτο γραικυλισμό στους πριν τους «Βυζαντινούς» αιώνες. Τις θεοποιήσεις των κατακτητών αυτοκρατόρων και των υποτακτικών τους. Την θεοποίηση της ίδιας πόλης Ρώμης και της ίδρυσης ναών προς τιμήν της. (η ποιήτρια Μελινώ της Λέσβου τοποθετεί την Ρώμη ανάμεσα στους Ολύμπιους Θεούς)
Για τι να ντραπεί κανείς πρώτα;
Την ανακήρυξη του Νέρωνα σε παντονίκη (τα πήρε όλα τα ….τιμημένα, 75 πρώτες νίκες) στους ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν για δύο χρόνια προκειμένου να μπορέσει να συμμετέχει το μπουμπούκι μας ο τιμώμενος ήδη ως ….«θεός» και έχτισαν παλάτι στον ιερό χώρο της Άλτης για να διαμένει. Ο θεός μας εστέφθη νικητής ακόμη και στην αρματοδρομία παρά το ότι αλίμονο, ….έπεσε από το άρμα.

Η κατάπτωση βέβαια είχε αρχίσει πολύ πριν την ρωμαϊκή κατάκτηση.
Το 302 πχ ο Δημήτριος ο Πολιορκητής, απαίτησε να μυηθεί στα Ελευσίνια μυστήρια και επειδή δε δεν μπορούσε να περιμένει ο Δήμος της Αθήνας μετονόμασαν τους μήνες και άλλαξαν το έτος! Μετά τον ανακήρυξαν «θεό» και τον εγκατέστησαν Παρθενώνα με τις εταίρες του. Μία από αυτές η Λάμια ανακηρύχθηκε και αυτή «θεά». Με βωμούς και τιμές τίμησαν και τους άνδρες εραστές του.
Ο ύμνος των Αθηναίων προς τον Δημήτριο Πολιορκητή αναφέρει:
«Οι άλλοι θεοί είναι μακρυά ή δεν ακούνε
Όμως Εσύ στέκεις μπροστά μας, όχι από πέτρα ή ξύλο
Μα αληθινός με ολοζώντανη σάρκα»!

Στην πρώτη του περίοδο το «Βυζάντιο» ενώ παρέλαβε το εθνικό μας όνομα λερωμένο και σαν σημαίνον τον «εθνικό» στο θρήσκευμα και το παρέδωσε τιμητικό και σαν συνώνυμο του χριστιανού.
Με το Βυζάντιο ο Έλληνας ανέκτησε την από πολλού χαμένη του περηφάνια, απέκτησε μια αυτοκρατορία, νοικοκύρης στον τόπο του.
Και αυτό αποτυπώνεται σε πάμπολα «ρωμαίικα τραγωδίας» του λεβέντικου και ακριτικού κύκλου του δημοτικού τραγουδιού του πόντο.

Schwabe
-------------------------------------
Ξέρεις κάτι, επειδή δεν με απασχολεί το κόστος της βιβλιοθήκης μου, να είσαι σίγουρος ότι πολλά περισσότερα είναι τα βιβλία που αγοράζω παρά αυτά που εσύ δανείζεσαι ή από την Βικιπαίδεια επικολλάς!!

Αξίζει φίλτατε να καμαρώνουμε για τα λεφτά; Αλήθεια είναι πολλά τα λεφτά;