- ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΕΔΩ!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
η δικη μου αποψη ειναι οτι η επιστημη περιοριζεται "δογματικα" στις επικρατουσες κατα περιοδους θεωριες, μεχρι να τις αποριψει και να περιοριστει "δογματικα" σε καποια αλλη.
Δεν έχεις άδικο. Με τη διαφορά οτι Μόλις μα ΜΟΛΙΣ βγει το καινούριο "δόγμα"
πέφτουμε ΟΛΟΙ επάνω του να το καταρρίψουμε. Το οτι το "δόγμα" π.χ. της γενικής σχετικότητας του Αλβέρτου κρατει εδώ και 70 χρόνια, σημαίνει οτι δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα πείραμα που να το καταρρίπτει ούτε έχουμε βρεί ένα καλύτερο "δόγμα" για να παει τη θέση του (και πίστεψέ με, πολλοί προσπαθούν).
Αγγελος.
Θα ήθελα να παραθέσω ένα άρθρο που βρήκα στο αφιέρωμα του esoterica για τα ΜΜΕ και την Παραπληροφόρηση, και είναι άκρως σχετικό με το θέμα.
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ"
Του Στέφανου Ελμάζη (Απόσπασμα από το editorial του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ, τεύχος 35, Σεπτ.-Οκτ. 2003)
που με εκφράζει απόλυτα.
Angele στο άρθρο αυτό μπορείς να δεις μερικά παραδείγματα το πως δρα η Ιερά Εξέταση στα ΜΜΕ. Τα παραδείγματα που έχω εγώ είναι ανάλογα.
Φιλικά
calessin
Αντιλαμβάνομαι την στενοχώρια κάποιου που θέλει να διαφημιστεί και η εφημερίδα δεν θέλει να τον διαφημήσει. Ομως καλώς ή κακώς είναι δικαίωμα της εφημερίδας να δημοσιεύσει κάτι ή οχι. Οπως φυσικά είνα και δικαίωμα του Αβατον να διαμαρτυρυθεί δημόσια γι'αυτό.
Θα δεχτώ οτι υπάρχει μεροληψία και προκατάληψη ενάντια σε "εναλλακτικές ιδεολογίες" σε μια μερίδα της κοινωνίας (σε ένα βαθμό δικαιολογημένη IMHO αν θές το συζητάμε με συγκεκριμένο παράδειγμα). Οπως και υπάρχει και άκριτη αμεροληψία και αποδοχή για κάθε τι το "εναλλακτικό" απο μια άλλη μερίδα της κοινωνίας (και αυτό αν θές το συζητάμε πάλι με συγκεκριμένα παραδείγματα).
ΔΕΝ θα δεχτώ οτι υπάρχει Ιερά Εξέταση τις περιπτώσεις που αναφέρεις.
Αλλο "Μεροληψία" άλλο "Ιερά Εξέταση"
Για να καταλάβεις τι σημαίνει ιερά εξέταση θα σου δώσω δύο παραδείγματα.
1) Η απαγόρευσή της ταινίας "Τελευταίος πειρασμός"
2) Η απαγόρευση του χιουμοριστικού comic "Η ζωή του Χριστου".
http://www2.dw-world.de/greek/wissenkultur/1.121600.1.html
Ιερά εξέταση θα ήταν να απαγορευτεί το Αβατον γιατι π.χ. "θιγει τη χριστιανική θρησκεία" και να συλληφθεί ο συντάκτης ενώ το φανατικό πλήθος να ουρλιάζει "ου ου 666, ου ου αντίχριστος" (δυστυχώς καποιοι θα το θέλανε αλλα ευτυχώς δεν είμαστε στο μεσαίωνα).
Αγγελος.
Λες για τον τελευταίο πειρασμό και το κομικ για τον Χριστό. Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο έγινε στην Θεσσαλονίκη με το βιβλίο Μν του Ανδρουλάκη. Αν όμως ήθελα να αναφέρω τις περιπτώσεις λογοκρισίας από την πλευρά της εκκλησίας και των παραεκκλησιαστικών ομάδων, τα τελευταία χρόνια δεν θα έφταναν ούτε 10 βιβλία, τα αίσχη στα οποία έχουν επιδοθεί.
Στο σχόλιο σου για τον μεσαίωνα δε συμφωνώ. Ο παλιός μεσαίωνας έχει περάσει όμως,νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια η ανθρωπότητα έχει μπει σε νεο μεσαίωνα. Αν θέλεις μπορούμε να το συζητήσουμε.
Φιλικά
calessin
Θα ήθελα λίγο να γίνει μια διευκρίνιση.
Αυτό που βλέπω είναι ότι από τη μια υπάρχει μια αποδόχη της επιστήμης ως προς το έργο που επιτελέι με την ύπαρξή της αλλά από την άλλη αμφισβητούνται οι επιστήμονες ώς φανατικοί και "ιεροεξέταστές".
Αυτό δεν είναι λίγο οξύμωρο;;
Μήπως η έντονη αμφισβήτιση των επιστημόνων από κάποιους είναι περισσότερο "ιεροεξεταστική" αντιμετώπιση από όσο πιστεύουν;;;
Και θα ήθελα να αναφέρω και κάτι άλλο που δεν έχω δει να αναφέρεται από κανένα..
Μπορεί κάποιος να ασχολείται με θέματα "μεταφυσικά" αλλά όταν παρουσιάσει μια μελέτη στοιβαρή, με συμπεράσματα τότε αυτη η μελέτη μπορεί να περάσει από χίλια κύματα αλλά θα γίνει αποδεκτή ακομά και αν αυτός που την έγραψε δεν είχε καν φοιτήσει σε πανεπιστήμιο.
Ένα παραδειγμά είναι και ο Δαρβίνος που αναφέρθηκε σε προηγούμενο post.
Άλλο παράδειγμα είναι ο Νέυτωνας ο οποιος ασχολουνταν και με αλχημεια και με αποκρυφισμό... άλλα όταν στήριξε αυτά που είπε για τους γνωστούς νόμους κανένας δεν ασχολήθηκε με το αν ήτνα αποκρυφιστης ή αλχημιστης ή μισογυνης... έτσι ώστε να περάσει στα.. "ψίλα"....
Λες για τον Νεύτωνα, όμως αναφέρεσαι σε άλλη εποχή από τη σημερινή. Η τότε Ιερά Εξέταση έκαψε τον Τζιορντάνο Μπρούνο γιατί δίδασκε (ανάμεσα στα άλλα) το ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου παράλληλα με ένα μαγικό σύστημα μνημοτεχνικής.
Θα σου κάνω μια ερώτηση. Σήμερα, στην εποχή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, κλπ υποτίθεται ότι μπορείς να έχεις όποια θρησκεία θέλεις , όποια πολιτική άποψη θέλεις κλπ. Όμως στο σχολείο δεν έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές οπτικές γωνίες αντίληψης του κόσμου. Τι θέλω να πω. Πες ότι κάποιος δε γουστάρει να διδαχτεί την κλασσική επιστήμη, (το πως δηλαδή ερμηνεύει η επιστήμη τον κόσμο) και προτιμά την μαγική αντίληψη για τον κόσμο. Μπορεί να το κάνει; Αν προτιμά την αστρολογία, μπορεί να την διδαχτεί; την αλχημεία; τους μύθους και τα σύμβολα; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. Αν ένας γονιός κάνει μια τέτοια ερώτηση στον γυμνασιάρχη το πιο πιθανό είναι ότι θα τον στείλουν στο Δαφνί. (σε άλλες εποχές θα τον ετοίμαζαν για εξορκισμό).
Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά νομίζω αν το καλοσκεφτείς δείχνει, ότι έχει τόσο πολύ μυθοποιηθεί η σύγχρονη επιστήμη που ούτε καν περνά από το μυαλό των περισοτέρων ότι μπορεί να έχει ένα περιορισμένο εύρος της αντίληψης του κόσμου.
Υπάρχουν και πολλά παραδείγματα πολιτισμών που στο παρελθόν είχαν και τις δύο αντιλήψεις και την μαγική και την επιστημονική: Αίγυπτος και Αρχαία Ελλάδα.
Φιλικά
calessin
Αν λοιπόν θεωρείς οτί την πλειοψηφία αποτελούν οι φανατικοί τότε με συγχωρείς αλλά εξακολουθώ να λέω οτί είναι οξύμωρο αφού δεν είναι οι λίγοι αυτοί που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην επιστήμη. ελπίζω να με κατάλαβες...
Ανέφερα τον Νευτωνα γιατι αναφέρθηκαν σε προηγούμενα post περιπτώσεις και συμπεριφορές της τότε εποχής. Η ιερά εξέταση δεν ήταν επιστήμονικό όργανο, ήταν θρησκευτικό, οπότε μην μπερδεύεις τα πράγματα γιατι η επιστημονική κοινότητα - με τα οποια προβλήματά της τοτε- αποδέχθηκε την λογικη των ισχυρισμών τοσο του Νευτωνα όσο και του Γαλιλαιου πιο παλια αλλα και του Κεπλερ. Ισως όχι αμέσως αλλα σιγουρα τα αποδέχθηκε όταν μελετήθηκαν....
Προφανώς δεν θέλεις κάποιο σχόλιο επι του παραδείγματος αλλά θα σε παρακαλούσα να βρεις καποιο αντιπροσωπευτικότερο απο αυτό την επόμενη φορά που θα γράψεις ένα παράδειγμα...
Αλλα θα σχολιάσω το συμπέρασμα αφου εκεί θέλεις να καταλήξεις.
Σου απαντω με μια ερωτηση. Εσύ γιατι έχεις μυθοποιήσει τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, την αλχημεία ή ό,τι άλλο; (οταν γράφω εσύ εννοώ ο κάθε εσύ)
Είμαι κατά της μυθοποίησης αλλα αν ήταν να μυθοποίησω κάτι τότε θα επέλεγα αυτό που ενωνει τα κομματια ενός παζλ με τον λογικότερο δυνατό τρόπο (δεν λέω καλύτερο γιατί αυτό είναι υποκειμενικό)και αυτο το κάνει η επιστήμη. Όταν δεν μπρεί να περιγράψει κάτι λέει απλά οτι δεν μπορεί. Οταν λέει οτί για να το κάνω αυτο πρέπει πρώτα να γίνει κάτι άλλο το εννοεί και έτσι θα γίνει.
Αν λοιπον θεωρείς οτί είναι λάθος να προτίμω το λογικό συνειρμό απο τον συνειρμό της λογικής του κάθε ανθρώπου τότε δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης
Και τέλος, αναφέρεις την μαγεία.
Θα αναφερθω στις θετικές επιστήμες που με αυτες έχω σχέση. Δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την πραγματικη μαγεία της επιστήμης, ακομα και απο αυτους που είναι μέσα στο χώρο. Είναι πραγματικά εκπληκτικο ολοκληρη η φύση να ξεδιπλώνεται τόσο όμορφα στις απλές εξισώσεις ενός φύλλου χαρτιού, ειναι εκσταση η επιβεβαίωση, απο την ιδια την φυση, του συμπερασματος που προκύπτει απο ενα νοητικό παιχνιδι του μυαλου με αυθαίρετες έννοιες που καταγράφεται σε μια πρόταση. Ειναι μαγικος ο τροπος που εχει φτιαχτει η φύση, ο ανθρωπος.
Και δυστυχώς η κατα συρροή κακοποίηση των επιστημών αυτών έχω δει να συμβαίνει και εδω, με ανακρίβειες, λαθος κατανόηση, λαθεμενα συμπερασματα με αποτελεσμα ομως όλα αυτα να δημιουργουν εντυπωσεις που ανακυκλώνονται και προκαλουν αντιδράσεις όπως οι δικές σου....
Δεν είναι τέλεια, ούτε θα είναι ποτέ, σιγουρα όμως είναι η καλυτερη μορφή που έχουμε μεχρι να βρουμε κάποια άλλη. (μιλάω για την επιστήμη)
quote:Θα αναφερθω στις θετικές επιστήμες που με αυτες έχω σχέση. Δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την πραγματικη μαγεία της επιστήμης, ακομα και απο αυτους που είναι μέσα στο χώρο. Είναι πραγματικά εκπληκτικο ολοκληρη η φύση να ξεδιπλώνεται τόσο όμορφα στις απλές εξισώσεις ενός φύλλου χαρτιού, ειναι εκσταση η επιβεβαίωση, απο την ιδια την φυση, του συμπερασματος που προκύπτει απο ενα νοητικό παιχνιδι του μυαλου με αυθαίρετες έννοιες που καταγράφεται σε μια πρόταση.
καλε μου φιλε, εγω στην Φυση παρατηρησα την ομορφια και την ακολουθια Φιμπονατσι, και μετα εμαθα γι αυτην...
την χρυση τομη την βιωσα μεσα απο τις αναλογιες των κατασκευων μου, και μετα εμαθα γι αυτην...
συμφωνω οτι τα μαθηματικα και η φυσικη περιγραφουν ομορφα τον κοσμο στο χαρτι, αλλα η πραγματικη ομορφια ειναι εκει εξω και δεν χρειαζονται μαθηματικες γνωσεις για να την βιωσεις.
αρκει να την "προσεξεις"!
quote:Ειναι μαγικος ο τροπος που εχει φτιαχτει η φύση, ο ανθρωπος.
εδω με βρισκεις απολυτα συμφωνο!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:Σου απαντω με μια ερωτηση. Εσύ γιατι έχεις μυθοποιήσει τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, την αλχημεία ή ό,τι άλλο; (οταν γράφω εσύ εννοώ ο κάθε εσύ)
Στην ερώτησή σου απαντώ ότι δεν έχω μυθοποιήσει τον εσωτερισμό. (Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι το τι είναι ο εσωτερισμός). Απλώς μέσα από την εσωτερική φιλοσοφία έχω βρει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα, για το ποιος πραγματικά είμαι, για τη φύση γύρω μου, για τη λειτουργία και οργάνωση της κοινωνίας, του πλανήτη και κάθε δυναμικού συστήματος. Αλλά όχι μόνο αυτό. Στην καθημερινή μου ζωή προσπαθώ να δω κατά πόσο οι αντιλήψεις μου επιβεβαιώνονται ή όχι. Το αν η αλχημεία ισχύει ή όχι, δεν το επαληθεύω σε κάποιο εργαστήριο που έχω κατασκευάσει, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό. Και ισχύει. Ο εσωτερικός μου εαυτός είναι το εργαστήριο αλχημικής μετάλλαξης. Το αν υπάρχουν ή όχι μυστικιστικές εμπειρίες δεν το κρίνω διαβάζοντας 3-4 βιβλία, αλλά το διαπιστώνω από βιώματα μου. Την ύπαρξη αόρατων δεσμών που ενώνουν όλα τα όντα μεταξύ τους δεν τη δέχομαι επειδή μου φαίνεται όμορφη σα θεωρία, αλλά επειδή τους έχω βιώσει αυτούς τους δεσμούς. Και χίλια δυο άλλα, που δεν μπορώ να γράψω αυτή τη στιγμή. Η κλασσική επιστήμη, δυστυχώς, εμένα προσωπικά δεν μπορεί προς το παρών να μου δώσει απαντήσεις στα παραπάνω. Ο εσωτερισμός μπορεί, αλλά και αυτός, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Αν εσύ καλύπτεσαι με την σημερινή επιστήμη, καλά κάνεις (εσύ και όποιος άλλος)
Φιλικά
calessin
Buffer, calessin, jonniebegood, θα μου επιτρέψετε έναν συγκερασμό.
quote:
Είναι πραγματικά εκπληκτικο ολοκληρη η φύση να ξεδιπλώνεται τόσο όμορφα στις απλές εξισώσεις ενός φύλλου χαρτιού, ειναι εκσταση η επιβεβαίωση, απο την ιδια την φυση, του συμπερασματος που προκύπτει απο ενα νοητικό παιχνιδι του μυαλου με αυθαίρετες έννοιες που καταγράφεται σε μια πρόταση. Ειναι μαγικος ο τροπος που εχει φτιαχτει η φύση, ο ανθρωπος.
+
quote:
Στην καθημερινή μου ζωή προσπαθώ να δω κατά πόσο οι αντιλήψεις μου επιβεβαιώνονται ή όχι. Το αν η αλχημεία ισχύει ή όχι, δεν το επαληθεύω σε κάποιο εργαστήριο που έχω κατασκευάσει, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό. Και ισχύει. Ο εσωτερικός μου εαυτός είναι το εργαστήριο αλχημικής μετάλλαξης.
(αλάτι-πιπέρι)
quote:
αρκει να την "προσεξεις"!
Καθορίζουμε τη στάση μας στη ζωή από το στυλ της καρέκλας
(που έλεγε και μια «σοφή»... «αυτηνής της σχολής»).
((Καλό είναι ενίοτε να αλλάζουμε «καρέκλα». Και βουνό και θάλασσα...))
Καλή συνέχεια
Shukran
Moz
Αλλά θα σχολιάσω αν δε σε πειράζει αυτά που λές.
Αυτό που λες εν τέλει είναι ότι επειδή εσύ δεν πείθεσαι από την επιστήμη η επιστήμη είναι άκυρη. Άρα εν τέλει δεν είναι με τους επιστήμονες το πρόβλημα αλλά με την ίδια την ύπαρξη της επιστήμης, κατι που έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα που είχες αναφέρει.
Αναφέρεις ότι τα βιώματα σου είναι αυτά που σε πείθουν για όσα πιστεύεις. Κάθε άνθρωπος όμως το ίδιο βίωμα-εμπειρία το επεξεργάζεται διαφορετικά και μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικό συμπέρασμα από ότι ένας άλλος.
Έτσι όμως βρισκόμαστε σε αυτη ακριβώς την διαφορά που ανέφερα στο προηγούμενό μου post και η οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να μας κάνει να συνενοηθούμε:
Εγώ προτιμώ τον λογικό συνειρμό.
Εσύ προτιμάς τον συνειρμό που προέρχεται απο τον τρόπο σκέψης του κάθε ανθρώπου.
Έτσι όταν δύο άνθρωποι καταλήγουν σε διαφορετικό συμπέρασμα έχοντας τις ιδιες εμπειρίες ποίος έχει δίκιο;
Ο καθένας πιστεύει ότι έχει αυτός δίκιο και πολύ καλά κάνει.
Εκέι ακριβώς είναι και το όλο νόημα!
Εσύ πιστεύεις ότι έχεις δίκιο επειδή έτσι τα βίωσες.
Είναι θέμα πίστης, και για το τι πιστεύει ο καθένας δεν μπορει κανείς να πει τίποτα. Απλά το πιστεύει ή όχι.
Αλλά μάλλον εσύ τώρα είσαι αυτός που περισσότερο πιστεύει παρά ερευνά... και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς αυτά περί "ιεράς εξέτασης"...
Μη ζητάς να περιγραφεί ο κόσμος με αυτόν τον τρόπο, εκτός και αν είσαι ζωγράφος ή γλυπτης...
quote:
Αυτό που λες εν τέλει είναι ότι επειδή εσύ δεν πείθεσαι από την επιστήμη η επιστήμη είναι άκυρη. Άρα εν τέλει δεν είναι με τους επιστήμονες το πρόβλημα αλλά με την ίδια την ύπαρξη της επιστήμης, κατι που έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα που είχες αναφέρει.
Ειλικρινά Buffer δεν ξέρω πως κατέληξες σε αυτό το συμπερασμα. Εγώ δεν έβγαλα άκυρη την επιστήμη, απλώς ανέφερα ότι δεν έχει να μου δώσει απαντήσεις ικανοποιητικές σε κάποιους προβληματισμούς μου
quote:
Αλλά μάλλον εσύ τώρα είσαι αυτός που περισσότερο πιστεύει παρά ερευνά... και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς αυτά περί "ιεράς εξέτασης"...
Μπράβο και πάλι, λαμπρό συμπέρασμα έβγαλες.
Το ότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα ισχύουν από προσωπικά βιώματα δε σημαίνει ότι έχω σταματήσει την έρευνα. Αν διάβασες το προηγούμενο ποστ μου, τέλειωσα λέγοντας
quote:
Ο εσωτερισμός μπορεί [να μου δώσει απαντήσεις], αλλά και αυτός, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου
Οπότε τη συνεχή έρευνα δεν την αποκλείω.
Όσο για την πίστη, που αναφέρεσαι, πες μου. Ένας επιστήμονας δεν πιστεύει σε τίποτα; Δεν στηρίζεται κάπου, έστω στον λογικό συνειρμό.
Μην αντιπαραθέτεις την πίστη με την έρευνα γιατί το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μπορούν και τα δύο να δουλέψουν καλά, αρκεί να είναι ισορροπημένα.
Τα πράγματα για μένα είναι απλά:
Πίστη, χωρίς έρευνα-->ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ-->ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ
Έρευνα, χωρίς πίστη--> ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ
Moz, ανάθεμά με, και αν κατάλαβα τα σχόλια σου. Αν μπορείς κάνε μετάφραση
Φιλικά
calessin
(η χρήση ονομάτων γίνεται ποιητική αδεία...)
Ο calessin είναι στη Γαιο-θάλασσα και ο Buffer στο βουνό και κουβεντιάζουν για τη θέα. «Από δω είναι καλύτερα, σκέτη μαγεία! Νιώθω υπέροχα μες στο νερό!» λέει ο ένας. «Από δω είναι καλύτερα, διότι ο αέρας έπεσε στα 3 μποφόρ και οι αναθυμιάσεις από τα votania parafernalia βοηθούν στη σωστή λειτουργία του άνω και κάτω αναπνευστικού!» λέει ο άλλος.
Τίθεται θέμα «καλύτερου»; Χμ... το καλύτερο είναι ο συνδυασμός των δύο. Αν μπορούσε να γίνεται και ταυτόχρονα... ακόμα καλύτερα.
Αποφασίζουν λοιπόν να αλλάξουν θέση. Να δουν τι γίνεται απέναντι. Και το κάνουν. «Από δω είναι καλύτερα!» λένε και πάλι... ίσως και όχι... Όμως το σημαντικό είναι ότι είχαν ΚΟΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της ιδιαίτερης αντιληπτικής ικανότητας του καθενός (τριβής κλπ κλπ).
Ο συγκερασμός (τα δυο quote) είναι αποτέλεσμα της δικής μου αντιληπτικής ικανότητας, φίλε calessin. Για μένα αυτά τα δυο «πάνε πακέτο». (Ομολογώ πως η επισύναψη του Buffer με εξέπληξε και... με συγκίνησε. Η δική σου, βεβαίως, είναι για μένα το αυτονόητο.)
Και τα δύο χρειάζονται παρατήρηση/προσοχή (το αλατοπίπερο του jonnie). Το να είναι κανείς ανοιχτός στο διαφορετικό και να μην «κολλάει» είναι στάση ζωής. (Βοηθάει στη «ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» και στο να μην «πιάνεται το σώμα» στην ίδια καρέκλα...)
(Σαφέστερα τώρα, φίλε calessin; Ελπίζω ναι.)
((Η «σοφή» Κατερίνα Γώγου, είναι φορές ουσιαστικότατη,
αν και διόλου «εσωτερική», διόλου «επιστήμων»...))
Αυτά τα «λίγα».
Καλή συνέχεια στην απολαυστική κουβέντα σας.
URUA!©hakawati Moz

Φιλικά
calessin
quote:
Όντως, όμορφη η θέα από εδώ πάνω...
Χμ... Buffer is that you?...
Calessin!
(Εύστοχο, φίλε μου. Nα είσαι καλά κι εδώ κι εκεί.)
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ