- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το πολύ το χάϊδεμα και το σαλιάρισμα στο τέλος το βαριέσαι και θέλεις και κάτι για να ανάβουν τα αίματα, έτσι δεν είναι Μαράκι;
Όσον αφορά την ΟΟΔΕ, είναι μια ομάδα "Ορθόδοξης κατεύθυνσης" η οποία ασχολείται με το ξεμπροστιάζει τους ξενοαναθρεμένους νεοπαγανιστές που το μόνο που κάνουν, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, είναι να ρίχνουν πέτρες και ξύλα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Αν δεν είναι κατάλληλη η ΟΟΔΕ να σου απαντήσει Σπερανς, από ποιον περιμένεις απαντήσεις;
Μήπως από εκείνους από τους οποίους αντέγραψες τα δήθεν αμφιλεγόμενα εδάφια;
Είτε σου αρέσει, είτε όχι, απαντήσεις υπάρχουν για τις ψευτοερωτήσεις σου και είναι πολύ σωστές και κατανοητές.
Με τις χωρίς επιχειρήματα επιθέσεις με αλαλαγμούς και κραυγές δεν βγαίνει τίποτα.
Ο Θεός μας, αντί να μπεκρουλιάζει και να την πέφτει σε ανήλικα «μωράκια», όπως έκαναν αυτοί που ο λαός μας τους έστειλε στον αγύριστο, σταυρώθηκε Πρώτος στο σταυρό που του ετοίμασαν αυτοί που πίστευαν στους θεούς σου.
Οι ψευτοκατηγορίες σου μόνο γέλιο προκαλούν.

[quote]]
ψηλός
Ο Θεός μας, αντί να μπεκρουλιάζει και να την πέφτει σε ανήλικα «μωράκια», όπως έκαναν αυτοί που ο λαός μας τους έστειλε στον αγύριστο, σταυρώθηκε Πρώτος στο σταυρό που του ετοίμασαν αυτοί που πίστευαν στους θεούς σου.
[/quote
Φίλε ψηλέ χάνεις την ψυχραιμία σου...![]()
Βρίζεις κι εσύ, κατά κάποιο τρόπο και είναι λογικό διότι συμφωνείς με τις επίσημες ύβρεις.
Όμως μη ξεχνάς πως κι εσύ προσκυνάς παιδοκτόνους ( Κωνσταντίνος ), απατεώνες (Ιακώβ), αιμομείκτες (Λωτ) και ένα σωρό κακοποιά στοιχεία που οι ιεράρχες που σε καθοδηγούν, τα ανακύρηξαν "αγίους".
Το χειρότερο για σένα, είναι ότι εσύ και οι συντρόφιμοί σου που αποτελείτε το ποίμνιο, δεν μπορείτε να τους στείλετε στον αγύριστο.![]()
![]()
Α... και τον σταυρό δεν τον ετοίμασαν αυτοί που λες, διότι λίγο τους απασχολούσε και το ξέρεις...
Τον ετοίμασαν αυτοί που εκπροσωπούσαν τον ίδιο θεό στη γη.
Κι αυτό το ξέρεις... Ετσι;;;
quote:
ΑΠ: Εβραίοι είστε κατά κάποιον τρόπο όλοι εσείς οι Χριστιανοί !
Εβραίος είναι ο αιμοβόρος Θεός σας της Παλαιάς Διαθήκης. Εβραίοι είναι οι προφήτες, οι Άγιοι ή Δίκαιοί σας, Εβραίος είναι ο περιούσιος λαός σας ! Εβραίος είναι ο Ιησούς και οι Απόστολοι. Εβραία η Παναγία !Όλοι οι Χριστιανοί είναι πνευματικά παιδιά της Εβραικής κουλτούρας. Αγαπούν την Εβραική ιστορία ! Θεωρούν προπάτορές τους τον Αβραάμ και τον Ισαάκ !! (Ανατριχίλα !!)
Αγαπητέ όλοι εμείς οι χριστιανοί έχουμε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις του έθνους, έχουμε βαστάξει την ελληνική σημαία από γεννησιμιού μας, έχουμε διαβάσει όλα τα έργα των αρχαίων κλασικών και είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε όποια θρησκεία και φιλοσοφία μας αρέσει.
Προπάτορές μας δεν είναι οι εβραίοι και το ξέρεις καλά. Προπάτορες του Ιησού ήσαν οι εβραίοι.
Με τον τρόπο που γράφεις δεν θα σε θεωρούσα και τόσο φανατίλα, Ολυμπιακό ή Ελληνάρα. Εσύ μάλλον τα οικονομάς. Σε χρήμα ή δόξα, δεν έχει σημασία.
quote:Αντιθέτως φίλε snoopy , υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις γι αυτά . Μια ματιά στο " Η Παλαιά Διαθήκη στο φώς της κριτικής " , θα σε πείση .
--------------------------------------------------------------------------------
Sesostris:
Ο Μωϊσής φίλε snoopy , σύμφωνα με το Γιάννη Κορδάτο , αλλά και με άλλους ιστορικούς , δεν ήταν Εβραίος , αλλά Αιγύπτιος μονοθεϊστής (Ισραηλήτης) πρίγκηπας οπαδός του Ηλιακού θεού "Άτον" , ό οποίος (Μωϊσής) , ακολουθούμενος από τους εναπομείναντες οπαδούς του , ένωσε τις δυνάμεις του με τους πολυθεϊστές Εβραίους , προκειμένου να φύγουν από την΄Αίγυπτο , όπου ζούσαν , υπό καθεστώς δουλείας .
--------------------------------------------------------------------------------
Πολλοί ιστορικοί λένε υποθετικά την προσωπική τους γνώμη.
Οτι ήταν Αιγύπτιος δέν υπάρχει κανένα κείμενο που να το αποδεικνύει.
snoopy
quote:
Αγαπητέ όλοι εμείς οι χριστιανοί έχουμε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις του έθνους, έχουμε βαστάξει την ελληνική σημαία από γεννησιμιού μας, έχουμε διαβάσει όλα τα έργα των αρχαίων κλασικών και είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε όποια θρησκεία και φιλοσοφία μας αρέσει.
Εμείς οι μη Χριστιανοί όμως Δημήτρη χαρακτηριστήκαμε και βαφτιστήκαμε Χριστιανοί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς ! Είναι δίκαιο αυτό; Είναι τίμιο ; Είναι ηθικό;
Δεν σας είπε κανείς ότι δεν είστε Έλληνες. Καλό θα ήταν να βάζατε πρώτα την Ελλάδα και μετά την Εβραϊκή Θρησκεία σας.
Έχετε κάθε δικαίωμα να δοξάζετε Εβραίους Θεούς και Αγίους.
Πρώτα απ' όλα όμως είστε Έλληνες, αν και με Εβραϊκή κουλτούρα!
Δημήτρης2:
quote:
Εσύ μάλλον τα οικονομάς. Σε χρήμα ή δόξα, δεν έχει σημασία.
Τα οικονομάω χωρίς Εβραϊκή κουλτούρα ! Ως μη Εβραιόπληκτος Έλλην.
quote:
Φίλε ψηλέ χάνεις την ψυχραιμία σου...Βρίζεις κι εσύ, κατά κάποιο τρόπο και είναι λογικό διότι συμφωνείς με τις επίσημες ύβρεις.
Όμως μη ξεχνάς πως κι εσύ προσκυνάς παιδοκτόνους ( Κωνσταντίνος ), απατεώνες (Ιακώβ), αιμομείκτες (Λωτ) και ένα σωρό κακοποιά στοιχεία που οι ιεράρχες που σε καθοδηγούν, τα ανακύρηξαν "αγίους".
Το χειρότερο για σένα, είναι ότι εσύ και οι συντρόφιμοί σου που αποτελείτε το ποίμνιο, δεν μπορείτε να τους στείλετε στον αγύριστο.
Α... και τον σταυρό δεν τον ετοίμασαν αυτοί που λες, διότι λίγο τους απασχολούσε και το ξέρεις...
Τον ετοίμασαν αυτοί που εκπροσωπούσαν τον ίδιο θεό στη γη.
Κι αυτό το ξέρεις... Ετσι;;;
Γιατί βρίζω;
Αφού αυτά τα γράφουν τα βιβλία, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
Εμείς δεν προσκυνούμε κανέναν από όσους ανάφερες πιο πάνω. Εμείς δεν προσκυνάμε κανέναν άλλο πέρα από τον Έναν και μοναδικό Θεό.
Όσοι εσύ ανάφερες, δεν σχολιάζω τους χαρακτηρισμούς σου που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμβάντα, δεν είναι θεοί, αλλά άνθρωποι με πάθη.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά, στην άστοχη σύγκριση που κάνεις, μεταξύ συμπεριφοράς Θεού (που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς για τους ανθρώπους) και συμπεριφοράς ανθρώπου με πάθη και αδυναμίες.
Αν και οι θεοί έχουν ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες τότε, μάλλον μας/σας είπαν ψέματα και προσκυνάτε λάθος θεούς.
Να στείλουμε στον αγύριστο ποιους;
Το σταυρό ποιοι τον ετοίμασαν;
Ποιοι θανάτωναν τους ανθρώπους με τέτοιο «θηριώδες» τρόπο;
Ποια ήταν η θρησκεία τους;;
****Μήπως έχεις διαβάσει καμιά άλλη Βίβλο ή βιβλίο όπου περιγράφεται άλλη, διαφορετική από τη γνωστή, σταύρωση του Ιησού;

Edited by - Ψηλός on 18/05/2007 23:50:21
quote:
Δεν σας είπε κανείς ότι δεν είστε Έλληνες. Καλό θα ήταν να βάζατε πρώτα την Ελλάδα και μετά την Εβραϊκή Θρησκεία σας.
Έχετε κάθε δικαίωμα να δοξάζετε Εβραίους Θεούς και Αγίους.
Πρώτα απ' όλα όμως είστε Έλληνες, αν και με Εβραϊκή κουλτούρα!
Εγώ πάντως υπηρέτησα στον Ελληνικό στρατό και όχι στο στρατό του Ισραήλ.
Το παιδί μου το έγραψα στα μητρώα του χωριού μου, του Νομού Λάρισας που αποτελεί μέρος της Ελληνικής επικράτειας και όχι του κράτους του Ισραήλ.
Ελληνικά γραφή έμαθα και όχι την εβραϊκή.
Στο σχολείο μαθαίναμε την Ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, την ελληνική μυθολογία ......
Έχω όμως δικαίωμα να "επιλέξω" έναν Θεό που ενσαρκώνεται, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτός καλύτερα από εμένα, και μου φωνάζει και μου λέει πως είναι φίλος και αδελφός μου, και να αρνηθώ να προσκυνώ είδωλα και να πιστεύω σε θεούς που έχουν περισσότερα πάθη και αδυναμίες από εμένα, συμφωνείς Βασίλη;

quote:
Όσοι εσύ ανάφερες, δεν σχολιάζω τους χαρακτηρισμούς σου που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμβάντα, δεν είναι θεοί, αλλά άνθρωποι με πάθη.
Είναι ψέμματα, λοιπόν, οι χαρακτηρισμοί μου, ψηλέ;
Μπορείς να μας πεις γιατί καθυστέρησε ο Κωνσταντίνος να πάει τον Ιούνιο του 325, στη Νίκαια, το σημερινό Ισνίκ της τουρκίας, στο μάζεμα που είχε με τους 300 τόσους... επισκόπους;
Πληροφοριακά, άργησε διότι δολοφόνησε, τη γυναίκα του και τον πρωτότοκο γιό του.
Δεν είναι ένας κοινός φονιάς και μάλιστα παιδοκτόνος! και συζυγοκτόνος,που τον τιμάτε σαν άγιο;
Μιλάω για το μάζεμα που έγινε εξ' αιτίας του Άρειου, ο οποίος αμφισβητούσε οτι ο ιησούς ήταν το ίδιο με τον θεό και κατέληξε στη δημιουργία του συμβόλου της πίστης σας, τού "πιστεύω".
Και επικρότησε την απόφαση να αφοριστεί ο Άρειος και οι οπαδοί του.
Να αφοριστούν, να εκτελεστούν και άλλοι να εξοριστούν...
Κι αυτό ψέμμα είναι;
¨
Ότι πιστεύεις σαν θεόπνευστο, είναι ευτυχώς καταγεγραμμένο, πότε και από ποιούς αποφασίστηκε και θεσπίστηκε.
quote:
Εγώ πάντως υπηρέτησα στον Ελληνικό στρατό και όχι στο στρατό του Ισραήλ.
Κι εγώ...
quote:
Το παιδί μου το έγραψα στα μητρώα του χωριού μου, του Νομού Λάρισας που αποτελεί μέρος της Ελληνικής επικράτειας και όχι του κράτους του Ισραήλ.
Κι εγώ, αλλά όχι στη Λάρισα, στον Πειραιά.![]()
![]()
quote:
Ελληνικά γραφή έμαθα και όχι την εβραϊκή.
Στο σχολείο μαθαίναμε την Ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, την ελληνική μυθολογία ......
Κι εγώ...
quote:
Έχω όμως δικαίωμα να "επιλέξω" έναν Θεό που ενσαρκώνεται, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτός καλύτερα από εμένα, και μου φωνάζει και μου λέει πως είναι φίλος και αδελφός μου, και να αρνηθώ να προσκυνώ είδωλα και να πιστεύω σε θεούς που έχουν περισσότερα πάθη και αδυναμίες από εμένα, συμφωνείς Βασίλη;
Αυτός "ενσαρκώθηκε" μια φορά και τον δέχτηκες;
Τους άλλους, που ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους, γιατί τους λες ψεύτικους;;![]()
![]()
Α... ξέχασα...
quote:
Το σταυρό ποιοι τον ετοίμασαν;
Ποιοι θανάτωναν τους ανθρώπους με τέτοιο «θηριώδες» τρόπο;
Ποια ήταν η θρησκεία τους;;
Στη βίβλο που διάβασα εγώ, λέει ότι ο πιλάτος έπλυνε τα χεράκια του και ο καϊάφας επέμενε για σταύρωση.
Εδώ έχω κενό.
Ποιά ήταν η θρησκεία του καϊάφα;
Υπάρχει και νεώτερη βερσιόν;
quote:
dimitris2
Με τον τρόπο που γράφεις δεν θα σε θεωρούσα και τόσο φανατίλα, Ολυμπιακό ή Ελληνάρα. Εσύ μάλλον τα οικονομάς. Σε χρήμα ή δόξα, δεν έχει σημασία.
Αν και δεν αναφέρεσαι άμεσα σε μένα, βλέπω ότι παρεκτρέπεσαι.
Επίσης παρατηρώ, ότι έχεις ένα σερί άστοχων επιλογών.
Ελπίζω μόνο, να μην παίζεις στοίχημα.
Στράτος

quote:
Vasiliscm: Εμείς οι μη Χριστιανοί όμως Δημήτρη χαρακτηριστήκαμε και βαφτιστήκαμε Χριστιανοί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς ! Είναι δίκαιο αυτό; Είναι τίμιο ; Είναι ηθικό;
Ο μπαμπάς με τη μαμα τι σου απάντησαν?????
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Vasiliscm: Δεν σας είπε κανείς ότι δεν είστε Έλληνες.
quote:
Vasiliscm: Πρώτα απ' όλα όμως είστε Έλληνες,
Τι θέλει να πει ο ποιητής???
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
γιαπετ: Τους άλλους, που ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους, γιατί τους λες ψεύτικους;;
Ποιοι είναι οι ‘άλλοι’ και που χαθήκανε?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Ευστράτιος: Ελπίζω μόνο, να μην παίζεις στοίχημα.
Τι θα κάνει η Μιλάν?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Ψηλος
Όσον αφορά την ΟΟΔΕ, είναι μια ομάδα "Ορθόδοξης κατεύθυνσης" η οποία ασχολείται με το ξεμπροστιάζει τους ξενοαναθρεμένους νεοπαγανιστές που το μόνο που κάνουν, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, είναι να ρίχνουν πέτρες και ξύλα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Ακατασχετοι μπουρδολογοι ειναι αυτοι της ΟΟΔΕ. Ψευτες και απατεωνες. Παραβιαζουν συνεχως τις δηθεν εντολες αγαπης και ειλικρινειας του θεου τους. Ας μπει οποιος θελει να δει τι εστι τσιρκο.
quote:
Ψηλος
Αν δεν είναι κατάλληλη η ΟΟΔΕ να σου απαντήσει Σπερανς, από ποιον περιμένεις απαντήσεις;
Μήπως από εκείνους από τους οποίους αντέγραψες τα δήθεν αμφιλεγόμενα εδάφια;
Εχεις θρασος Ψηλε.
Δεν πηρα απο κανεναν τα εδαφια, τα αντεγραψα απο την αγια σου γραφη. Εχω δωσει παραπομπες "ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 15. 21-28" και "ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 7.25-29", ανοιξε και δες. Τα εδαφια δεν ειναι καθολου αμφιλεγομενα, δειχνουν ξεκαθαρα το πραγματικο προσωπο του θεου σας. Αν εχεις να απαντησεις κατι κανε το και ασ' τα αυτα.
quote:
Ψηλος
Είτε σου αρέσει, είτε όχι, απαντήσεις υπάρχουν για τις ψευτοερωτήσεις σου και είναι πολύ σωστές και κατανοητές.
Με τις χωρίς επιχειρήματα επιθέσεις με αλαλαγμούς και κραυγές δεν βγαίνει τίποτα.
"Ψευτοερωτησεις" ;;;;; "απαντησεις";;;;; Γιατι δεν απαντας τοτε δειλε;;;
Οι αλαλαγμοι και οι κραυγες ειναι δικες σας τακτικες. Οριστε να μη ξεχνιομαστε, δωσε μας τα "φωτα" σου λοιπον:
quote:
SperanS
Μηπως ο θεος της παλαιας διαθηκης δεν ηταν συνεργος και μπροσταρης σε πολεμους, σφαγες, καταρες και πολλα αλλα εγκληματα υπερ των αμορφωτων νομαδων εβραιων;;;; Μηπως δεν αποτελει εβραικη εμπνευση και κατα συνεπεια εβραικο θεο;; Μηπως ο ιησους δεν ειναι ο εγκληματιας θεος της παλαιας διαθηκης ενσαρκωμενος;;; Μηπως οι εβραιοι δεν ηταν απο τους αμαθεστερους λαους της εποχης;;; Τοτε γιατι παιρνετε στα σοβαρα την θεολογια τους;;; Το γεγονος αυτο τι λεει για σας;;;
quote:
SperanS
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 15. 21-28
Και αφου εβγηκε απ' εκει ο Ιησους, ανεχωρησε εις τα μερη της Τυρου και της Σιδωνος. Και μια γυναικα Χαναναια απο την περιοχη εκεινην εβγηκε και εφωναζε, "Ελεησε με, Κυριε, υιε του Δαυιδ. Η θυγατερα μου βασανιζεται απο δαιμονιον." Αυτος ομως δεν απεκριθη ουτε λεξιν. Και ηλθαν οι μαθηται του και του ελεγαν, "Διωξε την, διοτι φωναζει απο πισω μας" Αυτος απεκριθη, "Δεν ειμαι σταλμενος παρα εις τα προβατα τα χαμενα της γενεας του Ισραηλ". Αυτη δε αφου τον επλησιασε, τον προσκυνουσε και ελεγε, "Κυριε, βοηθησε με". Εκεινος της απεκριθη, "Δεν ειναι σωστο να παρω το ψωμι των παιδιων και να το ριξω στα σκυλια". Αυτη δε ειπε, "Ναι, Κυριε, αλλα και τα σκυλια τρωγουν απο τα ψιχουλα, που πεφτουν απο το τραπεζι των κυριων τους". Τοτε ο Ιησους της απεκριθη, Ω, γυναικα, μεγαλη η πιστις σου, ας σου γινη οπως θελεις". Και εθεραπευθηκε η θυγατερα την ωραν εκεινην.ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 7.25-29
"Ητο δε γυναικα ειδωλολατρις και κατα την καταγωγην Συροφοινικισσα και τον παρακαλουσε να βγαλη το δαιμονιον απο την θυγατερα της. Ο δε Ιησους ειπε, "Αφησε πρωτα να χορτασουν τα παιδια, διοτι δεν ειναι σωστο να παρωμε το ψωμι των παιδιων και να το ριξουμε στα σκυλια". Αυτη δε απηντησε, "Ναι, Κυριε, και τα σκυλια κατω απο το τραπεζι τρωγουν απο τα ψιχουλα των παιδιων". Και αυτος της ειπε, "Γι' αυτο που ειπες πηγαινε, εχει φυγει το δαιμονιον απο την θυγατερα σου"..... δεν ξεφτιλιζει ολους οσους δεν ειναι της γενεας του Ισραηλ αποκαλοντας τους σκυλια;;;;. Και δηλωνει ξεκαθαρα οτι τα "σκυλια" θα τρωνε μονο τα ψιχουλα των "παιδιων". Αυτη ειναι η αγαπη;;;; ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ. Εσεις δεν προσβαλεστε που ειστε για τον θεο σας "σκυλια";; Εκτος αν νιωθετε τοσο ζωα που συμφωνειτε μαζι του, βεβαια.
quote:
Ψηλος
Ο Θεός μας, αντί να μπεκρουλιάζει και να την πέφτει σε ανήλικα «μωράκια», όπως έκαναν αυτοί που ο λαός μας τους έστειλε στον αγύριστο, σταυρώθηκε Πρώτος στο σταυρό που του ετοίμασαν αυτοί που πίστευαν στους θεούς σου.Οι ψευτοκατηγορίες σου μόνο γέλιο προκαλούν.
Πρωτον αυτα που λες δεν υπαρχουν. Δευτερον, μιλαμε για ΜΥΘΟΥΣ κανεις δεν τους εχρισε ουτε θεοπνευστους, ουτε ιερα κειμενα βαση καποιας πιστης ουτε τιποτα. Ειναι μυθολογια τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε;;
Αλλα αν εισαι επαγγελματιας ψευτης ΟΟΔΕς πρεπει κατι να βρεις. Ψηλε τοσα ψεμματα που λες εσυ και οι συντροφοι σου θα πατε σιγουρα στην κολαση. Αυτο δεν θα το καταλαβω ποτε. Πως γινετε να υπεραπιζεσαι τοσο ενα θεο παραβιαζοντας ρητες εντολες του κατ' εξακολουθηση, μια πιστη που ουσιαστικα δεν πιστευεις. Δεν ξερετε τι σας γινεται.
Για ριξε μια ματια στην αγια σου γραφη που θεωρειται και πραγματικοτητα και θα φριξεις.
----- --- -------
quote:
el.elyon
Τι θα κάνει η Μιλάν?
Ένας θεός ξέρει...
Στράτος

Αν αρχίσουμε, ξανά και ξανά, να αναλύουμε τα υποτιθέμενα αμφιλεγόμενα, από τους νεοπαγανιστές, εδάφια της Κ.Δ. θα ξεφύγουμε εντελώς (έχει γίνει ήδη) από το αντικείμενο του παρόντος θέματος.
Αν θες όμως, γράψε μου ένα μόνο εδάφιο που σε "απασχολεί" και ας δούμε μαζί πώς το αναλύει η ΟΟΔΕ για να δούμε τελικά ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι.
Λες βρε Σπερανς πως εγώ αυτά που ανάφερα ήταν μύθοι της αρχαιότητας. Τι θα πει μύθος; Μήπως όλα σε όσα πίστευαν οι αρχαίοι μας ήταν μυθικά πρόσωπα που τα είχαν θεοποιήσει; Μήπως, η αρχαία θρησκεία για την οποία κόπτεσαι, είναι ένας ωραιότατος μύθος και τίποτα παραπάνω;
Σε έναν μύθο θες να επιστρέψουμε και να λατρεύουμε τί τέλος πάντων;
Παθιάρηδες θεούς;
Τις «θεοποιημένες» φυσικές δυνάμεις;
Τα ουράνια σώματα και τα φυσικά φαινόμενα;
Τι;;;;;;

Edited by - Ψηλός on 19/05/2007 15:44:14
quote:
quote:
γιαπετ: Τους άλλους, που ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους, γιατί τους λες ψεύτικους;;
--------------------------------------------------------------------------------Ποιοι είναι οι ‘άλλοι’ και που χαθήκανε?
el elyon
ο κομπασμός του επικρατήσαντα σε όλο του το μεγαλείο...
Για σένα μπορεί να χαθήκανε...
Και η στουρθοκάμηλος, όταν χώνει το κεφάλι της στην άμμο, νομίζει πως χαθήκανε όλα...
"Χαθήκανε", εντός εισαγωγικών, στις φλόγες των βιβλιοθηκών που άναψαν οι "θεόπνευστοι"...
από τα σπαθιά των "θεόπνευστων"...
απ' το άγιο έργο της ιερής!!! εξέτασης και τους φωτισμένους χριστιανούς δήμιους, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς...
Και τόσα άλλα...
Όμως, ΧΑΘΗΚΑΝΕ;;;
quote:
Εμείς οι μη Χριστιανοί όμως Δημήτρη χαρακτηριστήκαμε και βαφτιστήκαμε Χριστιανοί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς ! Είναι δίκαιο αυτό; Είναι τίμιο ; Είναι ηθικό;
Πάλι κλάμα;
Υπαρξιακά προβλήματα;
Ρώτα τους γονείς σου.
Αν οι γονείς είναι αγράμματοι ίσως φασκελώνουν τον εαυτό τους για το έγκλημα που έκαναν.
Αν οι γονείς είναι διαβασμένοι θα σου απαντήσουν ανάλογα με τη θεωρία τους.
Δηλ.
Αν είναι χριστιανοί θα σου πούν ξεβαπτίσου.
Αν είναι φιλόλογοι θα σε παραπέμψουν στις θεωρίες των νεοπλατωνικών ότι οι ψυχές προυπάρχουν και και διαλέγουν σώματα (και γονείς φυσικά)