ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

AitheroVamon43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
30/06/2015, 20:58:30
Είδα για μισή ωρίτσα τηλεόραση...

Είμαι ένας καινούριος άνθρωπος τώρα..
Και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας...

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έχω τέσσερα χέρια και τρία πόδια.

Επίσης η Ελλλάδα τελικά γράφεται με 3(τρία) λάμδα.

Η γη είναι και επίπεδη και κοίλη(Ο ΧρίστοςΕλ είχε δίκιο)

Βλέπω πλέον και τον γυάλινο θόλο!!!

Επίσης οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και ο Πύρινος είναι μετενσάρκωση του Ηρακλή.Προς το πιο ηρωικό όμως.

Αααα,ξέχασα:θα ψηφίσω και ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.Που επιπροσθέτως είναι άκρως αντιδημοκρατικό.

Ευρώπη γιούχου,γιούχου,σου 'ρχομαι.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

30/06/2015, 21:05:17
Εν τω μεταξύ, η μεγάλη μπάλα παίζεται εδώ:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11379&whichpage=44&ARCHIVE=

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

30/06/2015, 21:09:56
Δεν έχεις δίκιο.Αυτοί έχουν δίκιο.τζζζζ^%ησδφψ
Τα παιδιά λένε μερικά πρ234δε2δματα, τζζζργργγ για τηασδφαε,φτου(βλέπω ακόμη την βασίλισσα Τρέμη στο πίσω μέρος του μυαλού μου...τζζζζγρ%^$#...κάνει παρεμβολές η ^$^%$$^...φτουυυ.
Τι λέγαμε Μάνο?
Που είμαι?

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

30/06/2015, 21:23:23
quote:

Πύρινος άντε πάενε.

Καλά εσένα τι σε πειράζει να έχουν οργανωμένο σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή; Αφού αυτό θέλεις.
Αλλά εγώ έχω και το άλλο στο νου μου, μήμπως προσπαθεί να μας βάλει σε κάποια άλλη ή άλλου τύπου συμφωνία με τις ίδιες ή άλλες δυνάμεις. Άλλωστε ξέρουμε οτι και στη δραχμή να πάμε, κάποια συμφωνία θα κάνουμε...
Το ερώτημα είναι με ποιούς και με τι όρους
30/06/2015, 21:32:22
Τόση αδικία πια?

30/06/2015, 21:44:28
Γιατι θα ψηφίσω ΟΧΙ.

Δεν πηγαίνω στην κάλπη, με γνώμονα το συμφέρον της Ευρώπης και της Ελλάδος, στον οικονομικό τομέα.

Για όσο καιρό, οι ιδιώτες έχουν την εξουσία να κόβουν το νόμισμά μου, να το χειρίζονται κατά το δοκούν, να το δανείζουν, να εισπράτουν τόκους κ.λ.π, τότε ο πλανήτης μου, η ήπειρός μου, η χώρα μου κι εγώ, θα είμαστε σκλάβοι.

Φιλοδοξώ το ΟΧΙ μου, σαν άτομο και σαν χώρα, να είναι η σπίθα σε μιά παγκόσμια δεξαμενή βενζίνης.

Δεν με ενδιαφέρει το ερώτημά τους.
Με ενδιαφέρει μόνο, ότι το θέτουν αυτοί.

Αν θέλετε, καταλάβετε τι σας λέω.Κι εσείς και μερικοί Φίλοι μου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

30/06/2015, 21:56:48
Συνέντευξη Θεοδωράκη στο Mega πριν λίγο Έπρεπε να την είχες δει. Θα είχες άλλο λόγο για ΟΧΙ;

30/06/2015, 22:00:37
Ρε ευρώ, και ας μην παίρνουμε 10 ευρά το μήνα. Ο σκυφτούλης το πουλί δεν το φοβάται.
Αυτοί στο Σύνταγμα, στις γιορτές θα ναι μπροστά μπροστά. Πραγματικά, ντρέπομαι.

30/06/2015, 22:12:00
Θέλω να δω, αν ο ίδιος ο Τσίπρας ακυρώσει το δημοψήφισμα, τί θα λέτε...

30/06/2015, 22:28:56
Αν πάντως περιμένει το ΝΑΙ για να την κάνει δια της μεθόδου των εκλογών, όπως πήγε και την κοπάνησε ο Μπούλης και η παρέα του...

Edited by - Heretic on 30/06/2015 22:29:23

ATSΝέο Μέλος
16/04/2003, 01:51:20
Σκεφτόμουνα αυτές τις μέρες και μετά την ανάγνωση μερικών στοιχείων της ψυχολογίας,ότι η όλη μας ύπαρξη,μοίρα και γενικά ότι μπορεί να μας υποδείξει πως υπάρχουμε ίσως δεν είναι τίποτα άλλο,εκτός από το ασυνείδητο ενός ανώτερου οργανισμού.Όπως σε κάθε έναν από μας το ασυνείδητο ελέγχει πολλά σταθερά και διαχρονικά πράγματα όπως οι χτύποι της καρδιάς μας ή ακόμη και η αναπαραγωγή και λειτουργία των κυτάρων, έτσι κι εμείς με τη σειρά μας να είμαστε στην ουσία πιόνια.Αυτό επιλύει το πρόβλημα της ύπαρξης μοίρας,όμως οδηγεί κι σε κάτι άλλο.Πως μερικοί μπορούν και προφητεύουν και μάλιστα με ακρίβεια?
Είναι λογικό και αποδεκτό πλέον πως ο χρόνος είναι σχετικός στο σύμπαν,στον κάθε οργανισμό αλλά και στην ψυχολογική διάθεση.Ένα δευτερόλεπτο για το άτομό μας,είναι ολόκληρη η διάρκεια ζωής ορισμένων κυτάρων μας.Αν κατά κάποιο τρόπο αυτό ισχύει και για μας?
Τότε μερικά άτομα λειτουργούν σαν κύταρα που αντιλαμβάνονται τις εντολές και τα ερεθίσματα του ανώτερου οργανισμού πριν από τα υπόλοιπα.Αυτό το διάστημα που για εμάς μπορεί να είναι και εκατοντάδες χρόνια,για το ανώτερο μπορεί να ερμηνεύεται σαν δέκατα του δευτερολέπτου.Κάτι φυσικό σε έναν οργανισμό σύμφωνα με τα υπάρχοντα κριτήρια.Τότε στην ουσία ο χρόνος κινείται μπροστά από μας κι εμείς απλά τον ακολουθούμε γραμμικά.Υπάρχουν όμως και τα περιθώρια λάθους και φυγής από την πορεία,λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος που δρούμε μέσα σ αυτόν.Ίσως να ισχύει και μια αλήθεια του Αλχημιστή του Κοέλο,ότι δεν πρέπει να αφηνόμαστε στην μοίρα μας γιατί ποτέ δεν θα την βρούμε πραγματικά.Δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να ευσταθεί σαν ιδέα ούτε αν επιδέχεται ερωτήσεις ή απαντήσεις.Τα συμπεράσματα δικά σας.

ATS

KeisatsuΜέλος
16/04/2003, 02:57:37
Γειά σου,
Συμφωνώ πως πολλά από όσα γράφεις είναι πιθανά.

quote:
Τότε στην ουσία ο χρόνος κινείται μπροστά από μας κι εμείς απλά τον ακολουθούμε γραμμικά.

Αυτό δεν το εννόησα πλήρως. Μπροστά από εμάς; Είμαστε στο παρελθόν δηλαδή;

16/04/2003, 22:21:05

Μάλλον ο φίλος ATS θέλει να πει, και ας με διορθώσει παρακαλώ αν παρανόησα, ότι η "ιστορία" έχει γραφτεί πριν εμείς την πραγματοποιήσουμε και εμείς απλά είμαστε τα πιόνια, όπως πολύ σωστά αναφέρει, είμαστε οι ηθοποιοί στην παράσταση του Χρόνου, με σενάριο που έχει γραφτεί πολύ πριν εμείς το παίξουμε με την επιλογή να αυτοσχεδιάσουμε όμως και ως ένα βαθμό. ( το τελευταίο αφορά την δική μου άποψη )

**Τake It or Leave It**

KeisatsuΜέλος
16/04/2003, 23:03:24
Έχει "γραφτεί" η ιστορία;
Πιθανόν.

Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε ως ένα βαθμό;
Και αυτό πιθανό.

Θα ήθελα να μάθω σχετικά με τον βαθμό αυτό...
Είναι σταθερός;
Είναι ίδια πάντα τα όρια του αυτοσχεδιασμου;

Edited by - Keisatsu on 17/04/2003 01:58:59

17/04/2003, 02:28:49
.μαα..ακομη κι αν αυτοσχεδιασεις..παιζεις πανω σ'ενα πλανο...
αν πιστευεις..
πως εισαι ενα πιονι!..δεν ειναι ελευθερια...
η φυλακη της ελευθεριας...

...πριν λιγη ωρα...
συνειδητοποιησα
(αλλη μια φορα..!)
πως..
"ολα οσα" εβλεπα οταν ημουν παιδι...
+ειχα παντα την εντυπωση καθως ανακαλουσα την αναμνηση-
πως μαλλον ειναι προσωπα+καταστασεις που δεν θυμομουν καλα...
ως
τωρα...

εβλεπα λοιπον.. στο μελλον...
καποιες απο τι μορφες..
ημουν...οπως ειμαι..τωρα...

(((((((*_*)))))))

Vande!

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 17/04/2003 02:30:45

17/04/2003, 04:40:45
Είναι στ' αλήθεια μια ενδιαφέρουσα θεωρία αυτή που μας ανέπτυξες, φίλε ATS. Όμως νομίζω ότι υπάρχει το εξής πρόβλημα : Αν θεωρήσουμε ότι, όπως ακριβώς τα κύτταρά μας, έτσι κι εμείς αποτελούμε ζωτικές μονάδες, έστω και ως συνειδήσεις, κάποιου "ανώτερου οργανισμού"--Θεού ίσως(;)--τότε, επαγωγικά σκεπτόμενοι, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον ανώτερο αυτό οργανισμό; Ότι δηλαδή κι αυτός με τη σειρά του μπορεί να αποτελεί, μαζί με άλλους ομοίους του, μονάδα ενός άλλου οργανισμού κ.ο.κ. επ' άπειρον; Σαν θεωρία μπρορεί να είναι "προκλητική", αλλά νομίζεις ότι πραγματικά μπορεί να ανακουφίσει το "υπαρξιακό" ζήτημα ή είναι κάτι σαν έξυπνο τέχνασμα, απλά για να "ξεγελάσουμε" την αγωνιώδη αναζήτησή μας;

ATSΝέο Μέλος
17/04/2003, 21:17:48
Συμφωνώ με την επισήμανσή σου Durden alie.δυστηχώς αυτό ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί να αναφέρω.Αν πράγματι το πάμε υλιστικά το θέμα και σκεφτούμε πως και το ανώτερο ον δεν είναι παρά ένας οργανισμός,τότε σύμφωνα με τη θεωρία,κι αυτό με τα όμοιά του θα είναι υποδιαιρέστερο κάτι άλλου.Όμως επειδή σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα υπάρχει και θα δρα σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια (γιατί αλλιώς θα το έιχαμε ανακαλύψει),φεύγουμε τελείως απ την υλική έννοια και υπόσταση.Απλά έδωσα το παράδειγμα με τα κύταρα,γιατί πιστεύω πως έτσι είναι πιο κατανοητό.Κάθε ένας μπορεί να σκεφτεί δικές του πιο ακριβείς παρομοιώσεις.Και πραγματικά θα ήθελα να πείτε τις ιδέες σας γιατί έτσι με βοηθάτε πολύ και μένα.Δεν θεωρώ ότι αυτή η θεωρία δίνει μία πιο απλή υπαρξιακή εξήγηση,γιατί όπως αναφέρατε κι εσείς οι ίδιοι,τι συμβαίνει και με το ανώτερο και στην ομάδα την οποία ανήκει?Απάντηση στον φίλο Keisatsu.Δεν ξέρω αν τα όρια εκτροπής της ιστορίας ή της γραμμής της ιστορίας που μπορεί να ακολουθούμε είναι σταθερά ή όχι.Αν μου ήταν γνωστό κάτι τέτοιο,θα ήξερα τι είναι και αν υπάρχει μοίρα και που μας οδηγεί!Θα ήθελες εσύ όμως (και οποιωσδήποτε)να ήξερε το μέλλον του?Αν γνωριζε ποιες πράξεις του έπρεπε να αποφύγει και τις απέφευγε,τότε μετά από κάποιο σημείο, η πορεία θα άλλαζε και αυτό δεν θα ήταν το μέλλον του (τουλάχιστον σάυτή τη διάσταση).Σύμφωνα με τη θεωρία του Χάους η παραμικρή αλλαγή σε ένα σύστημα , μπορεί να οδηγήσει σε χαώδη εξέλιξη της πορείας του μετά την πάροδο συγκεκριμένου (μικρού ή μεγάλου χρόνου).Κάνω μερικές αναφορές στις επιστήμες και θεωρίες των επιστημών,γιατί πιστεύω πως τίποτα δεν είναι ασύνδετο μεταξύ των πραγμάτων.Είναι ίσως ένας τελείως? διαφορετικός τρόπος έκφρασης αυτών που αναζητούμε από αρχή της ιστορίας μας.

ATS

KeisatsuΜέλος
17/04/2003, 22:12:26
Μα το χάος μπορεί να είναι πολύ ΣΤΑΘΕΡΟ...

π.χ. Η ΕΜΥ όλο μαντάρα τα κάνει στις προβλέψεις.
και φαντάσου πως είναι οι ΕΙΔΙΚΟΙ στον καιρό!

ΚΑΘΕ καλοκαίρι όμως ανεβαίνει η θερμοκρασία, έτσι δεν είναι;

ATSΝέο Μέλος
18/04/2003, 03:03:13
Συμφωνώ απολύτως.¨ομως και το καλοκαίρι δεν έχουμε ζεστές και κρύες μέρες?(Σχετικά κρύες προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)Και το χάος δεν λέω ότι τα καταρίπτει όλα.Μπορεί η μεταβολή να είναι και μικρή.Σκέψου όμως μια ακτίνα φωτός που ξεκινάει από έτη φωτός μακριά.Αν αποκλίνει έστω και ενα εκατομυριοστό του χιλιοστού και λιγότερο τη στιγμή που ξεκίνησε,η πορεία της μπορεί να προβλεφθεί επειδή είναι γραμμική έτσι απλά ακόμα και με αυτή τη παρέκληση?Σκέψου ότι το φως καμπυλώνει όταν περνάει κοντά από σώματα τεράστιας μάζας κτλ.Αν δεν είχε αυτή τη μικρή απόκληση, η πορεία της δεν θα ήταν η ίδια και συνεπώς θα περνούσε πλάι από άλλα ουράνια σώματα που θα είχαν διαφορετικές επιδράσεις πάνω της!Κάτι σαν την παράλληλη διάσταση που προανέφερα στο προηγούμενο άρθρο.Βέβαια ότι κι αν έχω γράψει μέχρι στιγμής, είναι απλά μία θεωρία.Και θέλω πάρα μα πάρα πολύ να ακούω τις απόψεις σας γιατί έτσι μαθαίνω κι εγώ.Η ζωή δεν είναι πάρά μια ατέλειωτη αναζήτηση της γνώσης και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω ακράδαντα!

ATS

18/04/2003, 03:16:50
Φίλε ATS,
Καταρχήν να σου πω ότι χαίρομαι που βλέπω ότι κι εσύ ξενυχτάς προβληματιζόμενος...μειώνει λίγο τη μοναξιά των δύσκολων αυτών στιγμών...
Στο θέμα μας τώρα...Έχεις ακουστά την "ανθρωπική αρχή"; Υπάρχει η "ισχυρή" και η "ασθενής" ανθρωπική αρχή, όμως και οι δύο εν ολίγοις λένε το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή, το σύμπαν είναι αυτό που είναι διότι αν ήταν λίγο διαφορετικό δεν θα υπήρχαμε εμείς για να το παρατηρούμε και να δίνουμε έτσι, κατά κάποιο τρόπο, "νόημα" στην ύπαρξή του. Μπορεί να ακούγεται λίγο αστεία, αλλά σε πληροφορώ ότι έχει υιοθετηθεί στα σοβαρά από μεγάλους αστροφυσικούς και κοσμολόγους της εποχής μας. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη "έξυπνο" τέχνασμα, αλλά πιστεύω εξυπνότερο από τη θεωρία ότι αποτελούμε όλοι μας μικρά τμήματα μιας ανώτερης συνείδησης...Εσύ τί λες;