- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
είναι πλέον απόλυτα αποδεκτή στην σύγχρονη φυσική η ιδέα πως , πως η φύση μας απαντά ανάλογα με τις ερωτήσεις που της κάνουμε .
Ποιά είναι λοιπόν η θεμελιωδης ερώτηση , στην ορθή απάντηση της οποίας είναι δυνατόν να θεμελειωθεί , εκ του ασφαλούς ,το πολυπόθητο (από τον ορθολογισμό και τον μυστικισμό) οικοδόμημα της γνώσης των πάντων ?
Νομίζω ότι είναι η εξής :
Με πιο τρόπο το Χάος-Άπειρο δημιουργεί ως είδωλό του , τον παρατηρητή μέσα σε αυτό .
Πρόκειται για θεμελιώδες αξίωμα .Τα υπόλοιπα νομίζω είναι θέμα ""μαθηματικών πράξεων"" ,στο χαρτί ή στο μυαλό .
εβίβα
quote:
γιαπετ:
Το θέμα είναι ότι δεν δημοσιοποιείς κάτι, αν δεν έχεις τη συναίνεση και του άλλου και δεν την έχεις.Για ποιά αλήθεια μιλάς, στο συγκεκριμένο;
Αυτήν που γνωρίζεις ή νομίζεις ότι γνωρίζεις μόνο εσύ;
Δεν δώσαμε και κανάν όρκο σιωπής. Από κει και έπειτα είδες πόσο εύκολα άλλοι που δε γνωρίζουν όπως ο ZeusE, πόσο εύκολα μπορούν να σταθούν σε τέτοιες δηλώσεις?
Μιλάω για τους κανόνες που έχουν τα παπαδάκια.......ξέρεις δεν είναι απλά βαστάω τη λαμπάδα και το θυμιατό! για τα περισσότερα θα πρέπει να έχεις κάνει και παπαδάκι........αλλιώς λες ότι έχεις δει από έξω από τον ιερό ναό.
quote:
γαιπετ:
Αυτήν που επεδίωξες να είναι μεταξύ σας, αφού εσύ του ζήτησες να "μιλήσετε" ιδιαιτέρως και στην πρώτη ευκαιρία την ξεφούρνισες σαν κοινή κουτσομπόλα, στο φορουμ που αγνοεί τι είπατε και δεν το ενδιαφέρει κιόλας.
Τον επιδίωξα για ευνόητους λόγους. Για να μάθω......δεν ήθελα να του σφυρίξει κάποιος, κάτι.......
Δεν κουτσομπόλευσα την προσωπική του ζωή, για την οποία μου μίλησε και ούτε πρόκειται να το κάνω. Τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στηλίτευσα.
quote:
γιαπετ:
1) Όσο για μένα, ξέρω να ξεχωρίζω τα προς ανακοίνωσιν και να ελέγχω το στόμα και τα δάχτυλά μου, διότι είναι συνδεδεμένα με το μυαλό μου.2)Δεν έχω κάνει σχόλια ούτε για τη φάτσα κανενός ούτε για το σόι του, ούτε για τη καταγωγή του, όπως εσύ...
1) Μάλιστα τώρα εξηγείται γιατί μουντζώνεις συνέχεια όπως τώρα.......

2)Γιατί να μη σχολιάσω τη φάτσα? Τότε γιατί την έβαλε? ποιανού το σόι σχολίασα?.......έλα για να δουν και οι άλλοι πως ψάχνεις να κάνεις την τρίχα τριχιά!
quote:
γιαπετ:
Αν δεν έχεις την ευθιξία και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ηθικό απ' το ανήθικο, είναι θέμα παιδείας και ανατροφής.
Δεν αποκτάται...
Μια ζωή πεινασμένος θα είσαι!!!!! και το εννοώ!!! .............είδαμε πως αποκαλείς 11.000.000 Έλληνες και το Θεό που πιστεύουν.............αλήθεια από back-up πως τα πας?....όχι και τόσο καλά ε?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 29/07/2008 00:36:50
quote:
Sesostris
Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο , έγραψα ότι <<Όλοι οι άνθρωποι επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο στον τρόπο σκέψης από το επάγγελμα που εξασκούν» . Εντελώς διαφορετική έννοια.>>
europaios2
Είχες γράψει όμως ....Sesostris: ]<<Επειδή λόγω επαγγέλματος είμαι ορθολογιστής , πάντα σεβόμουνα και τιμούσα τους επιστήμονες και την επιστημονική έρευνα.>>
Λοιπόν europaios2 , για να τελειώνουμε άπαξ και δια παντός με τις ηλιθιότητες . Ή πλάκα μου κάνεις , ή σκόπιμα διαστρεβλώνεις τις έννοιες για να ασκήσης κακόβουλη κριτική και επίθεση εκεί που δεν σε παίρνει , η πράγματι είσαι άτομο μειωμένης αντιληπτικότητας .
Που την βλέπεις την αντίφαση μεταξύ των δύο παραγράφων , και αναμασάς συνεχώς τα ίδια και τα ίδια , για να μη πω βαρύτερη λέξη και παραβώ τους κανόνες του forum ;
Αν καθίσω και κάνω ανακεφαλαίωση τις διευκρινίσεις που έχω γράψει κατά καιρούς και τις απαντήσεις σου σ’ αυτό το θέμα , θα φανή η γύμνια των επιχειρημάτων σου και η συστηματική και κακόβουλη επίθεση που μου κάνεις , πιστεύοντας ότι είναι δείγμα ευφυΐας .
*
quote:
Sesostris:
Λοιπόν europaios2 , για να τελειώνουμε άπαξ και δια παντός με τις ηλιθιότητες . Ή πλάκα μου κάνεις , ή σκόπιμα διαστρεβλώνεις τις έννοιες για να ασκήσης κακόβουλη κριτική και επίθεση εκεί που δεν σε παίρνει , η πράγματι είσαι άτομο μειωμένης αντιληπτικότητας .
Που την βλέπεις την αντίφαση μεταξύ των δύο παραγράφων , και αναμασάς συνεχώς τα ίδια και τα ίδια , για να μη πω βαρύτερη λέξη και παραβώ τους κανόνες του forum ;
Αν καθίσω και κάνω ανακεφαλαίωση τις διευκρινίσεις που έχω γράψει κατά καιρούς και τις απαντήσεις σου σ’ αυτό το θέμα , θα φανή η γύμνια των επιχειρημάτων σου και η συστηματική και κακόβουλη επίθεση που μου κάνεις , πιστεύοντας ότι είναι δείγμα ευφυΐας .
Ok! Λοιπόν δεν μου απάντησες εάν θα ήσουν ορθολογιστής ή όχι! εφόσον δεν έκανες τη δουλειά που έκανες. Εάν αρνηθείς σημαίνει ότι έχω δίκιο εάν όχι σημαίνει ότι αυτό που έγραψες δεν ισχύει.........."Επειδή λόγω επαγγέλματος είμαι ορθολογιστής".
Θα ήσουν λοιπόν ορθολογιστής και χωρίς αυτό.
Διευκρίνισες στη συνέχεια............αλλά από εγωισμό δεν παραδέχτηκες ότι ήταν μια ατυχή διατύπωση και τίποτα περισσότερο........ εγώ δεν είμαι εγωιστής και θα πω ναι το τράβηξα για να σε πειράξω!!! είμαι λίγο πειραχτήρι!......λίγο! όμως......παλιά κακή συνήθεια...........

Φίλε europaios2 φιλικά θα σου πω πως πιστεύω και εγώ πως δεν χρειαζόταν να λεχθούν δημόσια μέσα στο φόρουμ τα όσα είπατε... Βασικά εδώ μέσα υποτίθετε πως καταθέτουμε τις απόψεις μας ηθελημένα και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα οποιουδήποτε μέλους, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για διαφωνίες και όχι αποκαλώντας κάποιον "ψεύτη".. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
simori:
Η αποτίναξη της εξουσίας από την θρησκεία είναι ένας τρόπος/λόγος για να μην εισβάλλει το "σκουλίκι" λοιπόν!!europaios2:
Για κάντο ποιο λιανά!Simori:
Χμμ, τώρα τί μου ζητάς? δύσκολο... να ορίσω ή να μιλήσω για τρόπους? δεν κατάλαβα!!
--------------------------------------------------------------------------------europaios2
Nα μιλήσεις για τρόπους........ο ορισμός είναι περιτός!!!
Νομίζω πως έχω απαντήσει ήδη σε αυτό..
Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας... σου κάνει?
Επίσης συμφωνώ και σε αυτό που είπε ο trexagireue για το δημοσιουπαλληλίκι... ότι δηλαδή έχει καταντήσει να είναι μία επιλογή βολέματος στον εργασιακό τομέα!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Επίσης συμφωνώ και σε αυτό που είπε ο trexagireue για το δημοσιουπαλληλίκι... ότι δηλαδή έχει καταντήσει να είναι μία επιλογή βολέματος στον εργασιακό τομέα!!
Κάνετε ότι μπορείτε για να μου ανοίξετε το στόμα πάλι... δε θα υποκύψω, ας παραμείνουμε στο θέμα μας. ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
kostakis
Κάνετε ότι μπορείτε για να μου ανοίξετε το στόμα πάλι... δε θα υποκύψω, ας παραμείνουμε στο θέμα μας.
Καλημέρα και από μένα...
Σίγουρα δεν προσπάθησα να σε προκαλέσω προσωπικά, αν αυτό εννοείς, τη γνώμη μου κατέθεσα. Θα είχε ενδιαφέρον να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις την άποψή σου, όλοι αυτό δεν κάνουμε?
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Αγαπητή simori, ασφαλώς και δεν αποδίδω προσωπική προκατάληψή σου απέναντί μου. Απλά με στενοχωρεί ιδιαιτέρως αυτή η απλουστευτική προσέγγιση που και εσύ χρησιμοποιείς : δημόσιος υπάλληλος = βολεμένος στον εργασιακό χώρο. Πάμε λοιπόν...
1) Δεν αμφισβητώ ότι μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων μπορεί (λόγω τρόπου εισόδου στο χώρο) να έχουν κακή νοοτροπία. Η καλύτερη λύση γι' αυτό είναι να εισέρχονται και νέοι πιο άξιοι για να βελτιώνουν τη στάθμη αποδοτικότητας, κατά προτίμηση με εμπειρία και στον ιδιωτικό τομέα.
2) Δεν εργάζεσαι απαραίτητα λιγότερο στο Δημόσιο απ'ότι στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον όχι σε όρους πραγματικής (και όχι απλής παρουσίας στο γραφείο) εργασίας. Το παρόν αφορά περισσότερο στην ατομική διάθεση του καθενός, αλλά και στη θέση την οποία καταλαμβάνει. Υπάρχει απίστευτη λιμνάζουσα παραγωγικότητα και στον ιδιωτικό τομέα.
3) Αυτή η διχαστική λογική "δημόσιος vs ιδιωτικός υπάλληλος" πορεύεται εκ του πονηρού από κέντρα και άτομα, τα οποία ανήκουν ήδη στους βολεμένους του δημόσιου βίου ή τομέα και λειτουργούν ανασταλτικά στην επιλογή των νέων ή των εφήβων με διπλό σκοπό : α) την κατά το δυνατό μέγιστη διαθεσιμότητα "καλών" ή έστω μόνιμων θέσεων στο μέλλον για τους "ημέτερους" και β) την κατά το δυνατό ενεργότερη προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτικοοικονομικής υφής ως προς τις εργασιακές σχέσεις.
4) Το πρόβλημα δεν είναι το Δημόσιο ως οργανισμός. Το πρόβλημα, κάποιες φορές, δεν είναι καν ο Δημόσιος υπάλληλος, όπως δεν είναι και ο ιδιωτικός υπάλληλος (αυτός που τελικά την πληρώνει σε κάθε αφορμή). Το πρόβλημα είναι η διοίκηση του κάθε φορέα και εκεί μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, κυρίως στο δημόσιο τομέα, αλλά όχι μόνο.
Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι στο Δημόσιο εργάζομαι εδώ και 3 χρόνια περίπου, ενώ αντίθετα έχω εργαστεί 5,5 στον ιδιωτικό τομέα. Έχω λοιπόν άποψη και για τα δύο και μάλιστα το δυνατόν πιο ενημερωμένη.
Δε θα ήθελα να συνεχιστεί η παρούσα αντιπαράθεση εδώ. Θα εκτιμούσα πάντως γενικά να μην υπάρχει μεταξύ μας (άλλωστε, όπως πιστεύω, οι περισσότεροι μέσοι και κατώτεροι υπάλληλοι είμαστε εν τέλει) αντιπαράθεση, γιατί το όφελος δε βρίσκεται στη σύγκρουση ιδιωτικού - δημοσίου τομέα, αλλά στη σύγκρουση διοίκησης με προσωπικό σε κάθε χώρο.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
υπαλλήλους, αλλά για παπάδες που γίναν δημόσιοι
υπάλληλοι, απο λειτουργοί του Υψίστου, για τον
οποίον εκλήθηκαν και επέλεξαν...
quote:
kostakis:
Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι στο Δημόσιο εργάζομαι εδώ και 3 χρόνια περίπου, ενώ αντίθετα έχω εργαστεί 5,5 στον ιδιωτικό τομέα. Έχω λοιπόν άποψη και για τα δύο και μάλιστα το δυνατόν πιο ενημερωμένη.
Aπό περιέργεια με τον γραπτό του ΑΣΕΠ μπήκες? και αν ναι, από ποια κατηγορία?

quote:
Αγαπητή simori, ασφαλώς και δεν αποδίδω προσωπική προκατάληψή σου απέναντί μου. Απλά με στενοχωρεί ιδιαιτέρως αυτή η απλουστευτική προσέγγιση που και εσύ χρησιμοποιείς : δημόσιος υπάλληλος = βολεμένος στον εργασιακό χώρο. Πάμε λοιπόν...
1) Δεν αμφισβητώ ότι μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων μπορεί (λόγω τρόπου εισόδου στο χώρο) να έχουν κακή νοοτροπία. Η καλύτερη λύση γι' αυτό είναι να εισέρχονται και νέοι πιο άξιοι για να βελτιώνουν τη στάθμη αποδοτικότητας, κατά προτίμηση με εμπειρία και στον ιδιωτικό τομέα.
2) Δεν εργάζεσαι απαραίτητα λιγότερο στο Δημόσιο απ'ότι στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον όχι σε όρους πραγματικής (και όχι απλής παρουσίας στο γραφείο) εργασίας. Το παρόν αφορά περισσότερο στην ατομική διάθεση του καθενός, αλλά και στη θέση την οποία καταλαμβάνει. Υπάρχει απίστευτη λιμνάζουσα παραγωγικότητα και στον ιδιωτικό τομέα.
3) Αυτή η διχαστική λογική "δημόσιος vs ιδιωτικός υπάλληλος" πορεύεται εκ του πονηρού από κέντρα και άτομα, τα οποία ανήκουν ήδη στους βολεμένους του δημόσιου βίου ή τομέα και λειτουργούν ανασταλτικά στην επιλογή των νέων ή των εφήβων με διπλό σκοπό : α) την κατά το δυνατό μέγιστη διαθεσιμότητα "καλών" ή έστω μόνιμων θέσεων στο μέλλον για τους "ημέτερους" και β) την κατά το δυνατό ενεργότερη προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτικοοικονομικής υφής ως προς τις εργασιακές σχέσεις.
4) Το πρόβλημα δεν είναι το Δημόσιο ως οργανισμός. Το πρόβλημα, κάποιες φορές, δεν είναι καν ο Δημόσιος υπάλληλος, όπως δεν είναι και ο ιδιωτικός υπάλληλος (αυτός που τελικά την πληρώνει σε κάθε αφορμή). Το πρόβλημα είναι η διοίκηση του κάθε φορέα και εκεί μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, κυρίως στο δημόσιο τομέα, αλλά όχι μόνο.
Δε θα ήθελα να συνεχιστεί η παρούσα αντιπαράθεση εδώ. Θα εκτιμούσα πάντως γενικά να μην υπάρχει μεταξύ μας (άλλωστε, όπως πιστεύω, οι περισσότεροι μέσοι και κατώτεροι υπάλληλοι είμαστε εν τέλει) αντιπαράθεση, γιατί το όφελος δε βρίσκεται στη σύγκρουση ιδιωτικού - δημοσίου τομέα, αλλά στη σύγκρουση διοίκησης με προσωπικό σε κάθε χώρο.
Σίγουρα υπάρχουν οι ευσυνείδητοι που δουλεύουν πραγματικά και άλλοι που κοιτάνε να περάσει η ώρα, αυτό όμως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο το σύστημα ή ο κάθε φορέας αν το θέλεις, χωλαίνει και επιτρέπει ή παραβλέπει τέτοιες προσδοκίες και συμπεριφορές!!
Αγαπητέ Κωστάκη, δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων, ούτε και πρόκειται για προσωπικές αντιπαραθέσεις, είτε το θέλουμε είτε όχι πολλά από αυτά ισχύουν... Και τέλος δεν νομίζω πως διαφωνούμε επί της ουσίας...
Να είσαι καλά..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Βγήκα εντελώς από το θέμα...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
simori:
Φίλε europaios2 άσε τον ΑΣΕΠ, μην το προσπερνάς, έκανες μία ερώτηση και σου εδόθη μία απάντηση.. ... περιμένω
Έχω απαντήσει στο παρελθόν. Προσωπική μου άποψη είναι το δημοψήφισμα...... θεωρώ ότι το σωστό είναι η επιβάρυνση με μισθούς κ.λ.π. να μη βαρύνει όσους δεν είναι Χριστιανούς.........αλλά με το ίδιο σκεπτικό, δε θέλω να με βαρύνει η καταστροφή δημόσιας περιουσίας από τους αναρχοαεργοαλήτες. Έτσι θέλω να υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές με βίντεο για την απόδειξη του αληθές και μπαμ και κάτω.....ούτε δίκες ούτε τίποτα γιατί και αυτά βαρύνουν και εμένα!. Ούτε είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω τα σπασμένα στα Πανεπιστήμια. Είμαι κατά του ασύλου! επειδή όμως η προσωπική μου άποψη δεν μπορεί να είναι πανάκεια....θέλω δημοψήφισμα ή αλλιώς να δηλώσουν όλοι γραπτώς με τα στοιχεία τους.......ταυτότητα κ.λ.π. ποιοι θέλουν να αναλάβουν το κόστος των ιερωμένων και υπό ποιους όρους.......και ποιοί να αναλάβουν το κόστος του ασύλου και των αλητών...... Δημοψήφισμα λοιπόν κι ότι θέλει ο λαός........
των μελών του φόρουμ, μπορούμε να πούμε είναι καλό
που είναι πλέριες και ποικίλες. Έτσι γίνεται διάλογος,
χωρίς να χρειάζεται κάποιος να νικήσει...
Εδώ μιλάμε για διάλογο, όχι βέβαια με τελικό σκοπό την
επικράτηση κάποιου... Προς Θεού, διάλογο εποικοδομητικό
κανουμε...