- Κεφάλια με....σώμα (Νησί του Πάσχα) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
http://video.msnbc.msn.com/msnbc.com/47804228#47804228
Ναι λοιπόν, τα αγάλματα έχουν και σώμα που είναι θαμμένο αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος. Επίσης βρέθηκαν και ίχνη κόκκινης ''μπογιάς'' που πιθανολογείται πως χρησιμοποιήθηκε για την βαφή των αγαλμάτων.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 22/06/2012 15:21:44
Φαντάσου, μόνο το κεφάλι και σου προκαλούσαν δέος.
Τώρα και με το σώμα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά! Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι το όλο σκηνικό λαμβάνει χώρα στη μέση του πουθενά, εύκολα καταλαβαίνεις πώς μπορούν να δημιουργηθούν ένα σωρό υποθέσεις γύρω από τα αγάλματα αυτά.
(Η φωτό, από το πρώτο Link που παρέθεσε ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ)

Το σώμα ήταν πλήρως ορατό όταν κατασκευάστηκαν και ανέβηκε τόσο πολύ το επίπεδο του εδάφους με το πέρασμα των χρόνων, ή εξαρχής τα δημιούργησαν τόσο βαθιά στη γη;
Αυτή είναι η πρώτη απορία που μου περνάει απ' το νου...

Edited by - fishfemale on 27/06/2012 03:04:35

In anticipation of my resurrection...
quote:
Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση.
Το σώμα ήταν πλήρως ορατό όταν κατασκευάστηκαν και ανέβηκε τόσο πολύ το επίπεδο του εδάφους με το πέρασμα των χρόνων, ή εξαρχής τα δημιούργησαν τόσο βαθιά στη γη;
Αυτή είναι η πρώτη απορία που μου περνάει απ' το νου...
Σωστή η απορία. Νομίζω ότι ένα μέρος σίγουρα θα έπρεπε να είναι εξαρχής στη γη, ως "θεμέλιο" και βάση στήριξης, αλλά το πόσο ήταν αυτό μάλλον είναι δύσκολο να το υπολογίσουμε.
Τα υπόλοιπα στρωματα χώματος θα καλυψαν σταδιακά τα αγάλματα, μη ξεχναμε και ότι το νησί είναι ηφαιστειακό.
Το δικό μου ερώτημα είναι ότι
"τώρα ανακάλυψαν την ύπαρξη του σώματος?"
Δεν είχε πάει κανενός το μυαλό εκεί νωρίτερα?
Εθεωρείτο δηλαδή αυτονόητο ότι είναι απλώς κάποια τεραστια κεφάλια φυτεμένα στο χώμα, τόσον καιρό?
Και βαριόταν κάποιος να ασχοληθεί, ή του'πεφτε μακριά το νησί του Πάσχα....???

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Αν δεν υπάρχει υποψία σούπερ αρχαιολογικής ανακάλυψης ή "θησαυρού",συμβαίνει αυτό.Και στην προκειμένη περίπτωση, τα μεγέθη με την προσθήκη του σώματος έγιναν εντυπωσιακότερα μεν,αλλά ήταν αναμενόμενο αφ' ενός,και δεν προσθέτει κάτι στο ερώτημα -ποιος τα έφτιαξε-
Εκτός αν στη βάση του αγάλματος βρούν και την υπογραφή του γλύπτη-κατασκευαστή.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Ήδη από τον 19ο αιώνα είχαν βρει σχετικά αγάλματα από τη νήσο του Πάσχα και πλέον εκτίθενται στο κοινό εδώ και πολύ καιρό όπως π.χ. στο Βρετανικό Μουσείο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hoa_Hakananai%27a
![]()
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι θεωρίες για το πώς τα μετακίνησαν στις τελικές θέσεις τους (π.χ. όρθια με σχοινιά σα να "περπατούν" ή ξαπλωτά σε ξύλα με τον παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης ογκόλιθων?) και τι σκοπούς ακριβώς εξπηρετούσαν παρά η ύπαρξη "σώματος" που όπως είπε κι ο φίλος PY8AGORAS θα έπρεπε να υπάρχει έτσι κι αλλιώς για λόγους στήριξης.
Δείτε και ένα σύντομο άρθρο με συνοδεία βίντεο για τη θεωρία της όρθιας μετακίνησης.

Οι ιθαγενείς ονομάζουν αυτα τα αγάλματα mata kita rane !!
Ενα πράγμα σαν...<< Μάτια κοιτούν τον ουρανό >>!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βέβαια δεν ξέρω αν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά..
Αλλά αν είναι όλα τα πρόσωπα τα ίδια ίσως να εξηγείται από το ότι δεν ξέρανε τα πρόσωπα των θεών τους και τα κάνανε όλα ίδια..
Η μπορεί να μην τους ενδιέφεραν τα χαρακτηριστικά και απλά να ήθελαν να έχουν κάτι για να απεικονίζουν τους θεούς τους..
Αν και μπορεί απλά να μην ήταν και τόσο καλός ο καλλιτέχνης που τα έφτιαξε για να τους δώσει χαρακτηριστικά!
"ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ' ΑΪΔΗΣ"
quote:
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
Οι ιθαγενείς ονομάζουν αυτα τα αγάλματα mata kita rane !!
Εγώ με το συμπάθειο Νικόμαχε, μόλις το διαβασα αυτό που εγραψες, στα ...γρηγορα, μου ήρθε στο μυαλό ότι τα (αγάλ)mata Katou-rane...
αλλά μετά από δευτερη πιο προσεκτική αναγνωση επανήλθα...
Εν παση περιπτώσει, τα αγάλματα του Ν.Πάσχα έχουν και άλλα γούστα, όπως βλέπεις....υποβρυχίως!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Ξύλο...που χρειάζονται μερικοί αρχαιολόγοι!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ποιος πολιτισμός έκανε βόλτες μέχρι εκεί, με τι ΜΕΣΑ, και σε ποια εποχή, από ποιο μέρος προέρχεται κτλ.
Και αν δεν προέρχεται από πουθενά, γιατί πχ λέω εγώ δεν γίνεται να πήγε κάποια πρωτόγονη φυλή μέχρι εκεί, και άρα πήγε με τα πόδια, γιατί πήγε μέχρι εκεί να μείνει στη μέση του πουθενά? ρε μπας τελικά και το μέρος δεν ήταν νησί κάποτε? και ΠΟΤΕ δεν ήταν νησί το μέρος αυτό? για τι εποχή μιλάμε? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο εποικισμός του Νησιού πάντως, θεωρείται πλέον πως έλαβε χώρα στο χρονικό πλαίσιο 700-1200 μ.Χ., πιθανότατα δε αρκετά "πρόσφατα", στους πρώτους αιώνες της 2ης χιλιετίας της 'σύγχρονης εποχής'. Στο αμέσως παραπάνω Link γίνεται αναφορά και σε μία πιο σύγχρονη(από των Νορβηγών) επιτυχή αποστολή πλεύσης από την γαλλική Πολυνησία έως στο Νησί του Πάσχα με ανακατασκευασμένες πολυνησιακές βάρκες το 1999!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Επίσης αφού βρήκαμε τη χρονολογία, θα μπορούμε να βρούμε κ ένα καλό λόγο που παρατήσανε αυτο'ι οι ανθρωποι την περιοχή τους για να μείνουνε στη μέση του πουθενά. το μόνο που μου έρχεται στο μυαλ/κ είναι να ήταν εξόριστοι, η να τρέχαν να σωθούνε από κάτι, που κανένα από τα δυο δεν με πείθει. Γιατί για να κάνεις όλη αυτή την προσπάθεια όπως είπες κ συ admin , δεν μπορεί να μην είχες λόγο. Εκτός κι αν ήσλυνα εκεί από την αρχή...
quote:
Σχετικά με το τι είναι εφικτό να επιτύχει η ανθρώπινη επιμονή, μέχρι και το πώς πιθανώς κατόρθωσαν άνθρωποι ακόμη και με "ευτελή" μέσα να διασχίσουν τον μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη μας (Ειρηνικό), φτάνει κάποιος είτε να ενημερωθεί είτε να θυμηθεί την θρυλική αποστολή 'Κον-Τίκι' του απίστευτου Νορβηγού εξερευνητή Thor Heyerdahl (1914–2002) και των συνεργατών του, το 1947. Αργότερα, το 1955-56, ο Heyerdahl οργάνωσε και μία αρχαιολογική αποστολή στο Rapa Nui (νησί του Πάσχα) -κάτι που είναι και πιο σχετικό με το θέμα μας.
Ο Thor Heyerdahl ήταν χομπίστας- ερευνητής. Εδώ μιλάμε για φυλή-ομάδα ανθρώπων που κατοικούνε κάπου.
Πάντως, εμένα τα αγάλματα κάτι μου θυμίζουν...
quote:
(...)Πάντως, εμένα τα αγάλματα κάτι μου θυμίζουν...
Τι;

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------