ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η λατρεία των ειδώλων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η λατρεία των ειδώλων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΣΕΡΑΠΙΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/06/2014, 20:37:14
quote:

quote:
....
Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ και δεν το δέχθηκε κανείς έτσι εύκολα όπως λες ...

Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 21/06/2014 12:30:55

Ο Χριστιανισμός διαδόθηκε χωρίς καμιά βία για 300 χρόνια. Αφού είχε διαδοθεί παντού ως πλειοψηφία πλέον επέβαλλε τον παραμερισμό της μειοψηφίας - για μη-θρησκευτικούς λόγους (αφορμή βρήκε)

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Ε ενταξει , τότε κι εγω μπορώ να πω ότι οι διωγμοί των χριστιανων απο τους Ρωμαίους είναι όλα παραμύθια που κατασκεύασαν οι ίδιοι για να επιβληθούν

Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη

21/06/2014, 21:04:21
Τα έχεις πάρει από φόβο τα ιερατεία και καλά κάνεις. Συνήθως όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει εκμετάλλευση του αδύναμου.

Αλλά αυτοί που θαυμάζεις, ο Αισχύλος, ο Πλούταρχος και άλλοι, δεν ήταν σε ιερατεία;

Τελικά ποιό είναι το πρόβλημα; Από μόνη της η ύπαρξη του ιερατείου και της οργάνωσης/ιεραρχίας ή η εκμετάλλευση και η τυραννία των ιερατείων;

Ας πούμε ότι θα υπάρχει ιερατείο του Ιησού με αγίους. Τί νέος κόσμος θα είναι αν υπάρχει και εκεί εκμετάλλευση;

21/06/2014, 21:09:17
Κοίτα , αν αυτός ο νεος κόσμος που λες θα αποτελείται απο φωτισμενους ανθρώπους, που δεν θα χρειάζονται ιερατείο για να τους πει τι να πιστεύουν , αλλά θα 'εχουν οι ίδιοι απο μόνοι τους τη σύνδεση με το άγιο πνεύμα και το Χριστό , τότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όντως έτσι φανταζομαι κι εγώ τον μελλοντικό κόσμο

.

Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη

21/06/2014, 21:45:54
quote:
killuminati
Τί εννοείς έγκλημα κατά του ελληνικού πολιτισμού;
Το έγκλημα ήταν κατά του πολιτισμού γενικότερα και όχι μόνο του ελληνικού, γιατί έφερε τον πολιτισμό κατά χίλια πίσω. Ο χριστιανισμός εξεταζόμενος από ιστορικής σκοπιάς, μόνο σαν θεομηνία μπορεί να χαρακτηριστή.
quote:
killuminati
Θεωρείται έγκλημα την στιγμή που το διέπραξε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;(Αν ήταν λίγοι που το κάνανε γιατί δεν τους τσακίσανε οι πολλοί;)

Είσαι αφελής ή υποκρίνεσαι τον αφελή στην προσπάθειά σου να συμμαζέψης τα ασυμμάζευτα μ' αυτήν την παιδαριώδη τακτική? Το διάταγμα του αυτοκράτορα Κωνστάντιου που έστειλα δεν το διάβασες η οι γνώσεις σου στην ελληνική γλώσσα δεν είναι επαρκείς για να το καταλάβης?

*

21/06/2014, 22:02:04
quote:
panpam
Φυσικά. Δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβληθεί τέτοιο διάταγμα αν δεν ήταν μειοψηφία οι παγανιστές. Πριν λοιπόν τέτοια διαταγμάτα πως έγιναν Χριστιανοί; Χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς.

Ο Χριστιανισμός διαδόθηκε χωρίς καμιά βία για 300 χρόνια. Αφού είχε διαδοθεί παντού ως πλειοψηφία πλέον επέβαλλε τον παραμερισμό της μειοψηφίας - για μη-θρησκευτικούς λόγους (αφορμή βρήκε)

Μπορείς να μας πεις που τα διάβασες αυτά που γράφεις? Όταν γράφουμε κάτι ιστορικό, οφείλουμε και να το τεκμηριώνουμε με παραπομπές στην πηγή. Περιμένω λοιπόν κι εσύ να τεκμηριώσης αυτά που γράφεις με αναφορές στις πηγές σου. Σύγγραμμα, τόμος, κεφάλαιο σελίδα κλπ, όπως έκανα κι εγώ παραθέτοντας το διάταγμα του αυτοκράτορα Κωνστάντιου, και όπως έδωσα στοιχεία από την "Εκκλησιαστική Ιστορία" του Θεοδώρητου, για το γκρέμισμα των ελληνικών ναών από τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Διαφορετικά αυτά που γράφονται είναι απλώς φαιδρά αποκυήματα φαντασίας.

*

21/06/2014, 22:07:03
Sesostris
quote:
Ο χριστιανισμός εξεταζόμενος από ιστορικής σκοπιάς, μόνο σαν θεομηνία μπορεί να χαρακτηριστή.

Η "Χριστιανική" εκκλησία με τα διάφορα δόγματα της ανά τους αιώνες, το καθολικό δόγμα, το ορθόδοξο, το ισλάμ, εξεταζόμενα από ιστορικής σκοπιάς, μόνο σαν θεομηνία μπορούν να χαρακτηριστούν. Το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η μισανθρωπία.

Ο χριστιανισμός σαν διδασκαλία δεν ευθύνεται σε τίποτα για τα ανθρώπινα πάθη μας, συγκεκριμένα είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτά. Δεν θα βαρεθώ να ξε-ομαδοποιώ τα πράγματα. Η ομαδοποίηση είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της κοινωνίας μας. Αν απαλλαγούμε από τις ταμπέλες ίσως να γίνουμε και ελεύθεροι κάποτε. Αμήν...

Σεραπις

Υπογράφεις Sons of Elohim.
Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω ποιους εννοείς, αν βέβαια το έχεις βάλει εκεί συνειδητά και όχι απλά σαν τζίφρα.

Καλησπέρα σας :)

21/06/2014, 22:19:14
Σέσοστρις αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι μωρό να μετατοπίζουμε τις ευθύνες των ανθρώπων στις ιδέες. Δεν φταίνε οι ιδέες, οι οποίες εξάλλου είναι γεννήματα ανθρώπων στην πλειοψηφεία τους, αλλά αυτοί που ή τις υλοποιούν, είτε τις ακολουθούν. Δεν φταίει ο χριστιανισμός ο ολυμπιακός, η μοίρα η κακιά, αλλά πάντα φταίνε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και μάλιστα συγκεκριμένοι άνθρωπο: Οι διαπράξαντες την αδικία. Ετσι λοιπόν, δεν είναι κακοί οι παπάδες, αλλά είναι κακός ο Βαρθολομαίος, ο Παπά Βαγγέλης κτλ.
Αν αυτό γίνει κομμάτι της καθημερινής λογικής μας, τότε μόνο νομίζω θα γλιτώσουμε από "την μοίρα την κακιά".

21/06/2014, 22:38:03
quote:

Sesostris
quote:
Ο χριστιανισμός εξεταζόμενος από ιστορικής σκοπιάς, μόνο σαν θεομηνία μπορεί να χαρακτηριστή.

Η "Χριστιανική" εκκλησία με τα διάφορα δόγματα της ανά τους αιώνες, το καθολικό δόγμα, το ορθόδοξο, το ισλάμ, εξεταζόμενα από ιστορικής σκοπιάς, μόνο σαν θεομηνία μπορούν να χαρακτηριστούν. Το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η μισανθρωπία.

Ο χριστιανισμός σαν διδασκαλία δεν ευθύνεται σε τίποτα για τα ανθρώπινα πάθη μας, συγκεκριμένα είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτά. Δεν θα βαρεθώ να ξε-ομαδοποιώ τα πράγματα. Η ομαδοποίηση είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της κοινωνίας μας. Αν απαλλαγούμε από τις ταμπέλες ίσως να γίνουμε και ελεύθεροι κάποτε. Αμήν...

Σεραπις

Υπογράφεις Sons of Elohim.
Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω ποιους εννοείς, αν βέβαια το έχεις βάλει εκεί συνειδητά και όχι απλά σαν τζίφρα.

Καλησπέρα σας :)

Δεν βαζω τζίφρες για το θεαθήναι ποτέ φίλε
Οτι γράφω στην υπογραφή μου έχει την έννοια του
Λοιπόν
1) Ελοχιμ ειναι η ονομασία του Θεού στη Παλαιά Διαθηκη
Ελοχιμ ειναι πληθυντικός αριθμός και σημαινει "Θεοί" και όχι "Θεος"
Αρα ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη είναι οι Θεοί
Μιλαμε λοιπόν για πολυθείσμό , όχι με την ποιοτική έννοια , δηλαδή πολλές ανεξάρτητες διανοιες , αλλά με την ποσοστική έννοια.
Δηλαδή πολλοί νόες που είναι απλά οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Ενός Νού και συμμετέχουν στην ποιότητα του.
2)Υιοί των ελοχιμ , υιοί των Θεών
Το ποιοί είναι οι υιοί των Θεών το αφήνω στη φαντασία , ή , στις γνώσεις του καθενός
Υπάρχουν πολλαπλές απαντήσεις και εμένα μου αρέσουν οι πολυδιάστατες έννοιοδοτήσεις

.

Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 21/06/2014 22:39:30

21/06/2014, 22:48:07
Μ'αρέσεις :)

Μόνο μια ερώτηση:

quote:
Δηλαδή πολλοί νόες που είναι απλά οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Ενός Νού και συμμετέχουν στην ποιότητα του.

Αυτό δεν θα μπορούσες να το πείς για τα πάντα; Δηλαδή και για τους ανθρώπους, και για τα φυτά, και για τους πλανήτες, και για οτιδήποτε είναι δημιουργημένο στην ΠΛΑΣΗ ;

21/06/2014, 23:09:13
quote:

Μ'αρέσεις :)

Μόνο μια ερώτηση:

quote:

Αυτό δεν θα μπορούσες να το πείς για τα πάντα; Δηλαδή και για τους ανθρώπους, και για τα φυτά, και για τους πλανήτες, και για οτιδήποτε είναι δημιουργημένο στην ΠΛΑΣΗ ;

Βεβαίως
Απλά οι Θεοί εχουν πιο καλό hardware για να δουλέυει καλύτερα το software του Νου

22/06/2014, 00:51:01
quote:
Italos
Σέσοστρις αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι μωρό να μετατοπίζουμε τις ευθύνες των ανθρώπων στις ιδέες. Δεν φταίνε οι ιδέες, οι οποίες εξάλλου είναι γεννήματα ανθρώπων στην πλειοψηφεία τους, αλλά αυτοί που ή τις υλοποιούν, είτε τις ακολουθούν. Δεν φταίει ο χριστιανισμός ο ολυμπιακός, η μοίρα η κακιά, αλλά πάντα φταίνε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και μάλιστα συγκεκριμένοι άνθρωπο: Οι διαπράξαντες την αδικία. Ετσι λοιπόν, δεν είναι κακοί οι παπάδες, αλλά είναι κακός ο Βαρθολομαίος, ο Παπά Βαγγέλης κτλ.
Αν αυτό γίνει κομμάτι της καθημερινής λογικής μας, τότε μόνο νομίζω θα γλιτώσουμε από "την μοίρα την κακιά".

Φίλε Italos benvenuto. Σε χάσαμε για αρκετό καιρό.
Λόγω της προχωρημένης ώρας, και επειδή συμπεριλαμβάνεσαι μεταξύ των ατόμων που εκτιμώ, και δεν θέλω η απάντησή μου να είναι τηλεγραφική, γι αυτό και επιφυλάσσομαι να σου απαντήσω εκτενέστερα αύριο. Πάντως από τώρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κατά κάποιο τρόπο συμφωνούμε.

*

22/06/2014, 03:59:07
Sesostris η εκτίμηση είναι αμφίδρομη. Βασικά πάντα εδώ είμαι, απλά και λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω του ότι μπορεί να μην έχω κάτι να συνεισφέρω στις συζητήσεις, παίρνω τη θέση του αναγνώστη.
Καλό μας ξημέρωμα.

22/06/2014, 17:46:08
quote:

Απο πότε η πλειοψηφία επιβάλλει στη μειοψηφία δια της βίας τι θα πιστεψει και πως θα θρησκεύεται ;;;...

Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 21/06/2014 20:26:11

Αυτό ήταν δεδομένο στις κοινωνίες - τότε - μην ηθικολογείς με σημερινά κριτήρια

22/06/2014, 23:19:49
quote:
Italos

Εδώ φίλε Italos οφείλω να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις προκειμένου να γίνη ποιό κατανοητό το σκεπτικό και οι θέσεις μου. Κατ' αρχήν όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, έχω αποστασιοποιηθεί από όλες γενικά τις θρησκείες, και η πάγια θέση μου είναι ότι η ανθρωπότητα προκειμένου να γίνη καλύτερη δεν χρειάζεται τις θρησκείες και το διχασμό που καλλιεργούν, αλλά σωστή παιδεία και μόρφωση που θα προάγουν την αυτονόητη αλληλεγγύη και τον σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, δίχως μεταθανάτιες αμοιβές σε Ι.Χ. Εδέμ, Παραδείσους, και Νιρβάνες.
Αφορμή γι αυτό υπήρξε το ότι πριν πάρα πολλά χρόνια είχαν εκδοθεί σε τεύχη τα οποία αργότερα βιβλιοδετήθηκαν, τα “Άπαντα Θρησκειών” τα οποία είχα την υπομονή να τα διαβάσω, καθώς και αργότερα η ανάγνωση της τρίτομης “Αγίας Γραφής” στο πρωτότυπο αριστερά, και όχι στην απόδοση, η οποία πολλές φορές αλλοιώνει την έννοια του πρωτοτύπου.

Και τώρα στο προκείμενο. Το ότι εδώ συζητάμε μόνο για τον χριστιανισμό, είναι γιατί ζούμε σε μια χριστιανική χώρα, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από την επιβολή του, και το εγχώριο ιερατείο σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα με ποικίλους τρόπους να καταπατά τα ατομικά δικαιώματα έστω μιας μικρής μερίδας Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι όμως μόνο η χριστιανική εκκλησία με τα δόγματά της. Την ίδια ευθύνη έχουν τα ιερατεία και των τριών εξ αποκαλύψεως θρησκειών, με το Ισλάμ να διαπράττη ακόμα και σήμερα φρικτά εγκλήματα εις βάρος τόσο των χριστιανών όσο και των πιστών άλλων ισλαμικών δογμάτων. Όμως το μίσος προς την διαφορετικότητα δεν είναι αυτοφυές και ίσως να μην υπήρχε, αν δεν υπήρχαν στα ιερά κείμενα αυτών των θρησκειών εδάφια που το υποθάλπουν. Τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στην Καινή, όπως και στο Κοράνιο υπάρχουν αρκετά απ' αυτά, που θα μπορούσαμε να τα συζητάμε επί μακρόν. Θα περιοριστούμε όμως στα της Καινής Διαθήκης μιας και η συζήτησή μας αφορά τον χριστιανισμό.

quote:
Italos

Όπως έγραψα και πιο πάνω φίλε Italos, τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη που είναι τα ιερά βιβλία του Χριστιανισμού, υπάρχουν αρκετά κείμενα που υποθάλπουν το μίσος την εκδίκηση και την τιμωρία όσων δεν αποδέχονται τις διδαχές τους, και πάνω σ' αυτά στηρίχθηκαν τα ιερατεία και ο υποκινούμενος φανατισμένος όχλος, με την νομική υποστήριξη και βοήθεια των αυτοκρατόρων να διαπράξουν τα φοβερότερα εγκλήματα κατά των αντιφρονούντων και γενικότερα κατά της ανθρωπότητας. Όπως είναι γνωστό, τα Ευαγγέλια δεν είναι παρά η μεταφορά σον γραπτό λόγο από αγνώστους γραφείς, των διηγήσεων για την ζωή και το έργο διαφόρων ατόμως που εμφανιζόμενοι ενώπιον του Εβραϊκού λαού ως Προφήτες και Μεσίες, άλλοι κήρυτταν την παθητική αντίσταση και την αλληλεγγύη, και άλλοι την δια των όπλων επανάσταση, με αποτέλεσμα ο Ιησούς των Ευαγγελίων να εμφανίζεται σαν διχασμένη προσωπικότητα.

Αρχίζοντας από τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και προκειμένου να τεκμηριώσω αυτά που γράφω, θα σε παραπέμψω σε δύο κεφάλαια του Δευτερονομίου, όπως το “Δευτερονόμιο 7, 1-26” στην παράγραφο 5 του οποίου βασίστηκαν οι Χριστιανοί για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, και στο “Δευτερονόμιο 28, 15-69” για να διαβάσης απειλές και κατάρες εκ μέρους του κοινού θεού Χριστιανών και Εβραίων Γιαχβέ σε όσους δεν τον υπακούουν, που μόνο ένας διεστραμένος νους θα μπορούσε να φανταστή. Και τα δύο αυτά κείμενα λόγω οικονομίας χώρου σε παραπέμπω να τα διαβάσης εδώ που υπάρχουν τόσο στο πρωτότυπο όσο και στην νεοελληνική απόδοση. Από την άλλη μεριά ούτε και η Καινή Διαθήκη υπολείπεται, γιατί πέρα από την μετριοπάθεια όπως το “Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι.” (Λουκ 23, 34) και την αλληλεγγύη, σε πολλά σημεία της όπως τα παρακάτω γίνεται κήρυκας μίσους και εκδίκησης.

καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν, ἐξερχόμενοι ἔξω τῆς οἰκίας ἢ τῆς πόλεως ἐκείνης ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν. ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ τῇ πόλει ἐκείνῃ. Ματθ. 10, 14-15

Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς· καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. Ματθ. 10, 34-36

ὐαί σοι, Χοραζίν, οὐαί σοι, Βηθσαϊδά· ὅτι εἰ ἐν Τύρῳ καὶ Σιδῶνι ἐγενήθησαν αἱ δυνάμεις αἱ γενόμεναι ἐν ὑμῖν, πάλαι ἂν ἐν σάκκῳ καὶ σποδῷ καθήμεναι μετενόησαν. πλὴν λέγω ὑμῖν, Τύρῳ καὶ Σιδῶνι ἀνεκτότερον ἔσται ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ ὑμῖν. καὶ σὺ Καπερναούμ, ἡ ἕως τοῦ οὐρανοῦ ὑψωθεῖσα, ἕως ᾅδου καταβιβασθήση· ὅτι εἰ ἐν Σοδόμοις ἐγενήθησαν αἱ δυνάμεις αἱ γενόμεναι ἐν σοί, ἔμειναν ἂν μέχρι τῆς σήμερον. πλὴν λέγω ὑμῖν ὅτι γῇ Σοδόμων ἀνεκτότερον ἔσται ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ σοί. Ματθ. 11, 21-24

πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου. Λουκ. 19, 27

Όπως βλέπεις λοιπόν φίλε μου, ο Χριστιανισμός όπως και οι άλλες δύο εξ αποκαλύψεως θρησκείες, δεν είναι και τόσο θρησκεία αγάπης,

*

22/06/2014, 23:21:37
quote:
Italos

Εδώ οφείλω να κάνω έναν διαχωρισμό, και να διευκρινίσω ότι δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον Χριστιανό ή την Χριστιανή που εκκλησιάζεται δίχως τις περισσότερες φορές να έχει ανοίξει την καινή Διαθήκη που έχει στα εικονίσματα, και βοηθάει όπως μπορεί τον πλησίον της, ούτε τον πατέρα Αντώνιο με την “Κιβωτό του Κόσμου” στο ίδιο τσουβάλι με τον Χριστιανό τύπου killouminati που μισεί τους πάντες θανάσιμα, τους Φαρισαίους των διαφόρων παραχριστιανικών οργανώσεων και τους άρπαγες ιερείς και ιεράρχες που ξεσπιτώνουν φτωχό κόσμο και αρπάζουν περιουσίες. Αυτό όμως που επίσης πολεμάω είναι η υποκρισία και το ψεύδος. Για μένα θα ήταν πολύ πιο έντιμο η επίσημη εκκλησία να ζητήση μια συγνώμη για τα εκατομμύρια θύματα της επιβολής του Χριστιανισμού, και και να καταδικάση εκείνα τα γεγονότα. Όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά και μέσω της ΟΟΔΕ διαστρεβλώνει την ιστορία και κατασυκοφαντεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και καθ' όλο το έτος μέσα από τα τροπάρια συνεχείς ύβρεις κατά των Ελλήνων, με αποκορύφωμα τους αναθεματισμούς την ημέρα της Ορθοδοξίας.

*

23/06/2014, 15:25:16
Αυτοί που αγαπάνε το ψεύδος και την ειδωλολατρεία δεν έχουν μερίδιο στην Βασιλεία μου, αλλά θα σφαχτούν σαν γουρούνια στον Αρμαγεδώννα.

Αποκάλυψη 22
15 Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος.

Αποκάλυψη 19
11 Και είδον τον ουρανόν ανεωγμένον, και ιδού ίππος λευκός, και ο καθήμενος επ' αυτόν εκαλείτο Πιστός και Αληθινός, και κρίνει και πολεμεί εν δικαιοσύνη.
12 Οι δε οφθαλμοί αυτού ήσαν ως φλόξ πυρός, και επί της κεφαλής αυτού διαδήματα πολλά, και είχεν όνομα γεγραμμένον, το οποίον ουδείς γνωρίζει ειμή αυτός,
13 και ήτο ενδεδυμένος ιμάτιον βεβαμμένον με αίμα, και καλείται το όνομα αυτού· ο Λόγος του Θεού.
14 Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθουν αυτόν εφ' ίππων λευκών, ενδεδυμένοι βύσσινον λευκόν και καθαρόν.
15 Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του παντοκράτορος·
16 και επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού έχει γεγραμμένον το όνομα, Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων.
17 Και είδον ένα άγγελον ιστάμενον εν τω ηλίω, και έκραξε μετά φωνής μεγάλης, λέγων προς πάντα τα όρνεα τα πετώμενα εις το μεσουράνημα· Έλθετε και συνάγεσθε εις το δείπνον του μεγάλου Θεού,
18 διά να φάγητε σάρκας βασιλέων και σάρκας χιλιάρχων και σάρκας ισχυρών και σάρκας ίππων και των καθημένων επ' αυτών και σάρκας πάντων ελευθέρων και δούλων και μικρών και μεγάλων.

23/06/2014, 15:37:42
quote:

quote:
Italos

Εδώ οφείλω να κάνω έναν διαχωρισμό, και να διευκρινίσω ότι δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον Χριστιανό ή την Χριστιανή που εκκλησιάζεται δίχως τις περισσότερες φορές να έχει ανοίξει την καινή Διαθήκη που έχει στα εικονίσματα, και βοηθάει όπως μπορεί τον πλησίον της, ούτε τον πατέρα Αντώνιο με την “Κιβωτό του Κόσμου” στο ίδιο τσουβάλι με τον Χριστιανό τύπου killouminati που μισεί τους πάντες θανάσιμα, τους Φαρισαίους των διαφόρων παραχριστιανικών οργανώσεων και τους άρπαγες ιερείς και ιεράρχες που ξεσπιτώνουν φτωχό κόσμο και αρπάζουν περιουσίες. Αυτό όμως που επίσης πολεμάω είναι η υποκρισία και το ψεύδος. Για μένα θα ήταν πολύ πιο έντιμο η επίσημη εκκλησία να ζητήση μια συγνώμη για τα εκατομμύρια θύματα της επιβολής του Χριστιανισμού, και και να καταδικάση εκείνα τα γεγονότα. Όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά και μέσω της ΟΟΔΕ διαστρεβλώνει την ιστορία και κατασυκοφαντεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. ...
Εμένα με προβηματίζει το ίδιο το πόσο εσύ διαστρεβλώνεις την ιστορία (και κατασυκοφαντείς και το Χριστιανισμό και με το τρόπο που διαστρεβλώνεις τα πράγματα και τον Ελληνισμό που δήθεν υπερασπίζεσαι.) Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω την (υποτιθέμενη) διαστρέβλωση των μεν με τη σίγουρη διαστρέβλωση της φράξιας των "δεν" που εκπροσωπείς (και που δεν αναγνωρίζω ως Ελληνική, ακριβώς γιατί βασίζεται στη διαστροφή της ιστορίας.)

Edited by - panpam on 23/06/2014 15:38:35

23/06/2014, 16:05:13
Πράγματι ο Χριστιανισμός είναι μια θεομηνία γιατί διακηρύσσει την καταστροφή του παλαιού κόσμου, των πολιτισμών και της ανθρώπινης διακυβέρνησης από τον Ιησού Χριστό. Όποιος πιστεύει σε έναν νέο κόσμο χωρίς είδωλα όπου θα βασιλεύει η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η αληθινή λατρεία, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για αυτήν την θεομηνία.

Shadow_DancerΜέλος
23/06/2014, 21:37:29
Ο Χριστιανισμός ΟΧΙ μόνον επιβλήθηκε δια της βίας, αλλά ήταν η θρησκεία της μειοψηφίας.

Η αρχή έγινε το 64 μ.Χ. όταν η άρχουσα τάξη της Ρώμης θέλησε να χτυπήσει τον Αυτοκράτορα Νέρωνα.

Μα γιατί να χτυπήσει τον Νέρωνα η άρχουσα τάξη?

Ας μας πει η πολυδιαβασμένη Panpam τα διατάγματα που έβγαλε ο Νέρωνας και γιατί η πλειοψηφία της φτωχολογιάς έφτασε να τον τιμάει ως τον καλύτερο απ' όλους.

Οι προτομές του Νέρωνα δείχνουν έναν άνδρα καλοβαλμένο, ενώ οι Χουλιγουντιανές ταινίες απο τις οποίες αντλούν τα "αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία" οι νεοαπολογητάδες δείχνουν έναν άνδρα μεγάλο, χοντρό, άσχημο και τρελό.

Επίσης σε όλες αυτές τις γελοίες ταινίες χριστιανοταλιμπανιστικής προπαγάνδας, δείχνει τον Νέρωνα να πετάει χριστιανούς στην αρένα του Κολοσιαίου, όπως επίσης δείχνει να καίγεται το Κολοσιαίο δήθεν απο τον Νέρωνα.

Θέλω να μου πείτε που στα κομμάτια βρέθηκε το Κολοσιαίο την εποχή του Νέρωνα!
Κάθε Πάσχα τα ίδια και τα ίδια, η γελοιότητα και το καραγκιοζιλίκι σε όλο του το μεγαλείο, δηλαδή μιλάμε για τέτοια γελοιότητα που ακόμη και ο Γκέμπελς θα προσκυνούσε ταπεινά και θα κοκκίνιζε απ' τη ντροπή του.

Η Δήλωση του Αιώνα:

quote:
βασίζεται στη διαστροφή της ιστορίας

Ενώ εσύ έχεις διαβάσει τόνους συγγραμμάτων και θα μας βάλεις τα γυαλιά ε?
Τη τελευταία φορά αν θυμάμαι καλά μου παρέθεσες ως ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις θέσεις σου, τα ευαγγέλια? Δεν θυμάμαι λάθος!

Πες μου μερικούς τίτλους βιβλίων που έχεις διαβάσει, ή εν τοι άυτη περιπτώσει πες μου μια πηγή απο την οποία αντλείς στοιχεία....κάποιο όνομα συγγραφέα κάποιον κάτι τέλος πάντων.

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

23/06/2014, 22:07:17
quote:
panpam
Εμένα με προβηματίζει το ίδιο το πόσο εσύ διαστρεβλώνεις την ιστορία (και κατασυκοφαντείς και το Χριστιανισμό και με το τρόπο που διαστρεβλώνεις τα πράγματα και τον Ελληνισμό που δήθεν υπερασπίζεσαι.) Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω την (υποτιθέμενη) διαστρέβλωση των μεν με τη σίγουρη διαστρέβλωση της φράξιας των "δεν" που εκπροσωπείς (και που δεν αναγνωρίζω ως Ελληνική, ακριβώς γιατί βασίζεται στη διαστροφή της ιστορίας.)

Περιμένω να προσκομίσης ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτά που γράφεις, διαφορετικά θα θεωρηθούν,και είναι, αποκυήματα της φαντασίας σου.

*