ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
07/01/2008, 13:57:48
επιπροσθετως,
να σου αναφερω σχετικα με τους γιους του Ιακωβ, οτι μεσα στη Βιβλο δεν αναφερονται ως ιδιαιτερα πιστα ατομα στον Ιεχωβα.

αν εξαιρεσουμε τον Ιωσηφ, τον Ιουδα, και ισως τον Βενιαμιν, οι υπολοιποι ειχαν το ονομα ισως, αλλα δεν ειχαν την χαρι, (βλεπε σημερα τους κατ΄ονομα χριστιανους).

πουθενα σε αυτη η αφηγηση δεν υπαρχει εστω η ενδειξη οτι ο Ιεχωβα επιδοκιμασε αυτο το γεγονος,
πολυ δε αργοτερα φανηκε ξεκαθαρα, οτι αυτη η αποτροπαια πραξη των Συμεων και Λευι, τους στερησε το προνομιο να γινουν προγονοι του Μεσσια. (Γενεση 49κεφ.)
ο Ιεχωβα λοιπον δεν ευαρεστηθηκε με αυτο που εκαναν εκεινοι οι δυο,

οστοσω η καταγραφη του γεγονοτος, μπορει να λειτουργησει ανασταλτικα και με παραδειγματικο τροπο, για ολους οσους το διαβαζουν.

07/01/2008, 14:12:08
quote:
παντως πολλοι ανθρωποι σημερα συμφωνουν, οτι καποιοι συνανθρωποι μας οντως αξιζουν την εσχατη των ποινων για καποια απεχθη εγκληματα που εχουν διαπραξει.
ο Θεος δεν ειναι Θεος πολεμου, οι ανθρωποι, ειναι ανθρωποι αξιοι θανατου,

-Έχουνε γεμίσει οι φυλακές με παλιανθρώπους! Δεν ξέρουν που να τους βάλουν και τους χαϊδεύουν!
-Φυσικά και έπρεπε να υπάρχει η θανατική ποινή! Αυστηρά όμως για τους ανθρωποκτόνους από πρόθεση. Ούτε τους εν βρασμό ψυχής, ούτε τους σε αυτοάμυνα!
-Αλλά αν ήσαν αυστηροί οι νόμοι! τι θα κάναν οι Δικηγόροι και οι Δικαστές θα ήσαν στην ανεργία? Τους έχουν φτιάξει έτσι ώστε αφενός ο λαός να απασχολείται με άλλα γεγονότα (Δουρής για π.χ.) και αφετέρου για να τα οικονομάει το παρακράτος!
-Αν ήσαν αυστηρότατοι οινόμοι η εγκληματικότητα θα ήταν σαφώς μικρότερη! Ενώ τώρα σου λέει και να με πιάσουν! και τι έγεινε? σε 2-6 χρόνια με έναν καλό και στα κόλπα δικηγόρο, απέξω θα είμαι!
-Όσοι διαφωνούν ας κάνουν πρόταση να τους έρχεται ονομαστικά ο λογαριασμός για το κοστολόγιο των φυαλακισμένων! Γιατί είμαι εγώ υποχρεομένος να τους πληρώνω? Με ποια λογική?
-Και πάλι τονίζω ότι πρέπει να τυχαίνουν τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης οι αμυνόμενοι και οι εν δικαίο βρασμού ψυχής!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

08/01/2008, 23:24:38
eidos

quote:
...ο Δημιουργος που ειναι πολυ δικαιοτερος απο τους ανθρωπινους δικαστες, αποφασισε οτι αυτοι οι λαοι επρεπε να τιμωρηθουν, και απλα χρησιμοποιησε για αυτο τον σκοπο τον λαο του τοτε, δηλαδη τους Ισραηλιτες

Νομίζω ότι αυτό, αν λέγεται με πλήρη γνώση του λόγου, είναι επικίνδυνη ρήση, από, τουλάχιστον, επικίνδυνους ανθρώπους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/01/2008, 23:56:36
quote:
Sesostris
Ας μην κοροϊδευόμαστε , αυτά είναι για να τα λέτε σε αδιάβαστα αφελή γερόντια στις επισκέψεις που κάνετε στα σπίτια για να πουλήσετε την "Σκοπιά" .

Dying_Incubus
Φίλε Sesostris, διαβάζοντας το τελευταίο μήνυμα σου ομολογώ ότι διακρίνω κάποια σημεία που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι βρίσκεσαι κοντά στην διαχωριστική γραμμή ψύχραιμης συμμετοχής και παρεκτροπής από αυτήν.

Φίλε Dying_Incubus σωστή μεν η παρατήρησή σου , όμως είναι ορισμένες εκφράσεις που δεν μπορούν να απευθυνθούν στον ενικό και προσωπικά .
Και εξηγούμαι . Αν επί παραδείγματι την (επιλήψημη) πρόταση , την απήυθηνα στον φίλο eidos στον ενικό , θα ήταν σαν να γνώριζα εκ των προτέρων ότο γυρίζει στα σπίτια με την "ΣΚΟΠΙΑ" παραμάσχαλα για προσυλιτισμό , πράγμα που δεν γνωρίζω .
Εκ παραλλήλου όμως γνωρίζω οτι αυτό γίνεται από ομάδες δύο ή και περισσοτέρων ατόμων για τον σκοπό αυτό και μάλλιστα με είχαν επισκεφθή στο παρελθον . Τους κέρασα καφέ και είχαμε ωραία κόντρα που την ευχαριστήθηκα .
Θα ήτανε λοιπόν κατά την γνώμη μου αδόκιμη η χρήση του ενικού και η αναφορά μου προσωπικά στον κατά τα άλλα συμπαθή φίλο eidos
eidosΜέλος
09/01/2008, 08:20:50
γιαπετ

μην ανησυχεις, μπορει ο Γιαχβε στο παρελθον να χρησιμοποιησε ανθρωπους για να τιμωρησουν αλλους,
σημερα ομως δεν το κανει αυτο.

οι ασεβεις που θα πεθανουν στον Αρμαγεδωνα θα πεθανουν απο τον διορισμενο κριτη του Θεου, τον Ιησου, και τους αγγελους του.

ο λαος του δεν θα εχει καμμια συμμετοχη σε αυτο.

για αυτο και απο την εποχη του Ιησου, οι αληθινοι χριστιανοι, δεν μαθαινουν πια τον πολεμο...

eidosΜέλος
09/01/2008, 08:25:26
ses.

οι Μ.τ.Ι. δεν πουλανε τη Σκοπια.

απο οτι ξερω και τη Σκοπια και αλλα εντυπα τους θα διανεμουν δωρεαν.

επισης οταν μιλουν σε αλλους για τον Ιεχωβα και την μεσσιανικη βασιλεια του Γιου του, το κανουν αυτο χρησιμοποιωντας τη Βιβλο.

09/01/2008, 09:39:15
-eidos! μην αφήνεις την περιφάνια να σε φάει! Τα λάθη ανθρώπινα είναι!
Κάλιο αργά παρά ποτέ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

09/01/2008, 10:52:19
quote:
Και εξηγούμαι . Αν επί παραδείγματι την (επιλήψημη) πρόταση , την απήυθηνα στον φίλο eidos στον ενικό , θα ήταν σαν να γνώριζα εκ των προτέρων ότο γυρίζει στα σπίτια με την "ΣΚΟΠΙΑ" παραμάσχαλα για προσυλιτισμό , πράγμα που δεν γνωρίζω .
Εκ παραλλήλου όμως γνωρίζω οτι αυτό γίνεται από ομάδες δύο ή και περισσοτέρων ατόμων για τον σκοπό αυτό και μάλλιστα με είχαν επισκεφθή στο παρελθον . Τους κέρασα καφέ και είχαμε ωραία κόντρα που την ευχαριστήθηκα .

Φίλε Sesostris, κατέληξες μόνος σου στην απάντηση που επιθυμούσα να κατανοήσεις!

Πολύ σωστά επισημαίνεις αυτό που αναφέρεις για το β' ενικό πρόσωπο, όμως όταν χρησιμοποιείς το β' πληθυντικό πρόσωπο είναι σα να αποδίδεις κάποιες πράξεις ή συμπεριφορές και τάσεις και στον συνομιλητή σου και σε μια ολόκληρη μερίδα συνανθρώπων μας.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτή είναι μια γενίκευση η οποία δε μπορεί να χαρακτηρίζει μια ολόκληρη μερίδα ανθρώπων αλλά μπορεί να εκφράζει κάποια μέρη του συνόλου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το γ' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού με κάποια αόριστη αντωνυμία μπροστά.
Πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθούσε να είμαστε πιο δίκαιοι απέναντι στα πράγματα κι η δικαιοσύνη είναι μια πολύ χρήσιμη αρετή για έναν αμερόληπτο κι αντικειμενικό ερευνητή, σωστά φίλε μου;

In anticipation of my resurrection...

samuel1974Μέλος
09/01/2008, 11:29:25
@ eidos, europaios2

Το θέμα της θανατικής ποινής είναι νομίζω πολύ ευρύτερο και χωράει πολύ κουβέντα. Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε μια άλλη σελίδα για αυτό, αλλα νομίζω ότι είσαστε πολύ απόλυτοι με το που λέτε ότι κάποιοι αξίζουνε τον θάνατο. Εφόσον και οι δυο δηλώνετε πιστοί στον Θεό, θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι δεν είσαστε εσείς, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος άνθρωπος αρμόδιος να κρίνει το ποτε θα τελειώσει η ζωή ενός ανθρώπου. Τη ζωή δεν την δίνουμε εμείς, για να έχουμε το δικαίωμα να την παίρνουμε πίσω. Αυτός που τη δίνει, Αυτός έχει το δικαίωμα να την παίρνει πίσω. Και νομίζω ότι αυτό το έκανε σαφές ο Χριστός, στην περίπτωση της θανατικής ποινής που προέβλεπε ο Μωσαϊκός νομος για την μοιχαλίδα, όταν είπε, ότι "οποιος είναι αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος την κοτρώνα στο κεφάλι της γυναικας". Δηλαδή μας ξεκαθάρισε αυτό ακριβώς που λέω, το ότι η κρίση θανάτου και ζωής είναι αποκλειστικότητα του Θεού. Με τον ερχομό του Χριστού δηλαδή καταργείται και η θανατική ποινή και η κάθε τέτοια ποινή είναι πλέον ένας φόνος.

Η άλλη παράμετρος είναι αυτή της μη αναστρεψιμότητας μιας τέτοιας ποινής, δηλαδή εάν κάποιος καταδικαστεί άδικα σε ισόβια κάθειρξη γίνεται να ελευθερωθεί κάποτε, εάν όμως καταδικαστεί σε θάνατο...

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

09/01/2008, 12:55:27
-Όχι σε νέο θέμα! δεν προλαβαίνω!
-Ο Θεός κρίνει μετά θάνατον! μην τον μπλέκεις με τον Καίσαρα!
-Όποιος αφαιρεί (ένας κλέφτης για παράδειγμα) τη ζωή κάπιου! ζητεί πρώτα την έγκριση του Θεού? γιατί να έχει την απαίτηση να μην εκτελεστεί? έσφαλε θα πληρώσει! και αν ξεφύγει! θα πληρώσει μόνο επάνω!
-Διαχώρισα και είπα για τους αποδεδειγμένα και χωρίς αμφιβολία δολοφόνους σε ξεκάθαρα δηλαδή πράγματα!
-Αλλά παράλληλα να αυξηθεί η τιμωρία και κυρίως να εφαρμοστούν τα καταναγκαστικά έργα! (έτσι θα το σκέφτεται πολύ ο άλλος να παρανομήσει, θα προσφέρουν και κάτι! .....αλλά αφήνου οι δικηγόροι και οι Δικσαστές να χάσουν τους πελάτες τους?)
-Δεν κατάλαβα γιατί να τους ταίζω εγώ? Να στείλουν φίλε μου αν θέλεις και όσοι θέλουν το λογαριασμό στο σπίτι σας, έχω βαρεθεί να πληρώνω γαμ....κα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!