- ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Φιλικά.-
E.X.O
quote:
Επειδή λοιπόν εχουν κάνει ΠΟΛΛΑ λάθη , τα περισσότερα απο κάθε άλλη θρησκεία θεωρώ λοιπόν οτι η θρησκεία αυτή εχει την μικρότερη σχέση απο όλες τις άλλες με τον Θεό .
Ενας πραγματικός Θεός ποτέ δεν θα άφηνε να διαπράτονται στο όνομα του τα ανοσιουργήματα που έχουν διαπράξει οι φανατικοί Χριστιανοί.
Αν το επιτρέπει τότε είναι συνένοχος και συνεπώς δεν είναι Θεός αγάπης αλλά Θεός μισσαλοδοξίας.
Αν είναι έτσι ο Θεός σας να τον χαίρεστε.
Φίλε Think_Math αφού όπως λές να "χαιρόμαστε το Θεό μας" γιατί δεν μας λές εσύ που πιστεύεις? Σε τι ή ποιόν Θεό?Τι πρεσβεύει αυτός?Οι εκφραστές του και πιστοί του δεν έχουν κάνει λάθη ως άνθρωποι??
Αναμένω σιβαρή απάντηση!!![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
quote:
Η νομίζεις ότι έχεις εσύ καμία ελευθερία μέσα στους κόλπους του χριστιανικού δόγματος? Εάν είχες ουσιαστική ελευθερία, τότε δεν θα ήταν δόγμα φίλτατε, αλλά φιλοσοφικό ρεύμα!!
Το δόγμα φίλε μου δεν μπορώ και ούτε το αρνούμαι από τη στιγμή που είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ελεύθερος στη ζωή μου να επιλέξω τον τρόπο ζωής μου όπως εγώ θέλω και επιθυμώ.![]()
![]()
Ακόμα και τα φιλοσοφικά ρεύματα έχουν αδιαπραγμάτευτες σταθερές.![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
quote:
Θα σου πρότεινα να σταματήσεις να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ την νοημοσύνη μου με τα "επιχειρήματα" σου .
Πέστα στην γιαγιά της γειτονιάς σου . Αυτή ίσως την πείσεις.
Φίλε μου πολυ καλή πρόταση.Μπορείς να αποχωρήσεις από το φόρουμ αφού προσβάλουμε τη νοημοσύνη σου και να μας φέρεις τη γιαγιά σου.Αυτή ίσως να έχει καλύτερα επιχειρήματά από το να μας προσβάλει.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
quote:
Θα σου πρότεινα να σταματήσεις να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ την νοημοσύνη μου με τα "επιχειρήματα" σου .
Πέστα στην γιαγιά της γειτονιάς σου . Αυτή ίσως την πείσεις.
Φίλε μου πολυ καλή πρόταση.Μπορείς να αποχωρήσεις από το φόρουμ αφού προσβάλουμε τη νοημοσύνη σου και να μας φέρεις τη γιαγιά σου.Αυτή ίσως να έχει καλύτερα επιχειρήματά από το να μας προσβάλει.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
Πως πάει ο Ιερός Πόλεμος, καλά κρατεί?

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
Όταν δέχεσαι να σχολιάσεις ή μάλλον να κατηγορήσεις το θεό των Χριστιανών (για την Α ή Β πράξη του), θα πρέπει, και για χάρη της συζήτησης, να θεωρήσεις δεδομένη την ύπαρξή του κι ας μην είσαι πιστός Του.
Αλλιώς τι νόημα έχει να σχολιάζεις κάτι που θεωρείς ανύπαρκτο;;Η απαντησή σου φίλε ψηλέ είναι ασορτί με όλο τον υπόλοιπο παραλογισμό που έχει το δόγμα στο οποίο πιστέυεις.
Δηλαδή αν συζητήσουμε για το αν υπάρχουν εξωγήινοι στον Αρη ,
θα πρέπει προκαταβολικά να θεωρήσουμε την ύπαρξη τους ΔΕΔΟΜΕΝΗ ?? !!
Αυτο πραγματικά δεν το έχω ξανακούσει .
Ημαρτον.
Think_Math
Αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω ό, τι κι αν λες τώρα εσύ), τα καυστικά σου σχόλιά απευθυνόταν στις πράξεις του Θεού των Χριστιανών, έτσι δεν είναι;
Για να φτάσει η συζήτησή μας στο στάδιο του "να συζητάμε" για τις πράξεις Του, θα πρέπει να δεχθούμε (οι πιστοί, αληθώς, και οι μη πιστοί, θεωρητικώς), την ύπαρξή Του, έτσι δεν είναι;
Τα σχόλιά σου, στα οποία αναφέρθηκα εγώ και έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας, δεν αφορούσαν στο αν υπάρχει ή όχι ο Θεός των Χριστιανών αλλά στο τι πράττει και γιατί το πράττει!
Άρα, δεν συζητάμε αν υπάρχουν εξωγήινοι στον Άρη αλλά συζητάμε για τις πράξεις των εξωγήινων στον Άρη.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πώς κάτι ήξερα όταν σου ζήτησα να μου δώσεις μια σοβαρή απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα!!!
Δεν πειράζει όμως φίλε μου, είμαι μαθημένος πια, τόσο καιρό εδώ μέσα, ας μου επιτραπεί να πω πως, έχω μάθει να αναγνωρίζω τις προθέσεις και τους σκοπούς των συνομιλητών μου, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν ή/και να το παίξουν ουδέτεροι δήθεν!!

Φίλε ψηλέ :
quote:
Για να φτάσει η συζήτησή μας στο στάδιο του "να συζητάμε" για τις πράξεις Του, θα πρέπει να δεχθούμε (οι πιστοί, αληθώς, και οι μη πιστοί, θεωρητικώς), την ύπαρξή Του, έτσι δεν είναι;Τα σχόλιά σου, στα οποία αναφέρθηκα εγώ και έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας, δεν αφορούσαν στο αν υπάρχει ή όχι ο Θεός των Χριστιανών αλλά στο τι πράττει και γιατί το πράττει!
Άρα, δεν συζητάμε αν υπάρχουν εξωγήινοι στον Άρη αλλά συζητάμε για τις πράξεις των εξωγήινων στον Άρη.
Σου έχω ξαναπεί οτι δεν καταλαβαίνεις την κοινή λογική.
Την μεθοδο της απαγωγής σε άτοπο την θυμάσαι απο τότε που πήγαινες σχολείο η διάβαζες μόνο θρησκευτικά ?
Να σου την θυμίσω:
Στην μέθοδο αυτή λοιπόν ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι ισχύει το αντίστροφο απο αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε και καταλήγουμε σε άτοπο , πράγμα που σημαίνει οτι η αρχική μας υπόθεση είναι λανθασμένη .
Εστω λοιπόν οτι υπάρχει ο Θεός που αναφέρεστε.
Είναι πανάγαθος , παντοδύναμος ,ολο αγάπη για τους ανθρώπους κ.ο.κ.
Απο τα ιερά σας βιβλία όμως ξεπροβάλει μια άλλη εικόνα , που γίνεται ακόμα χειρότερη αν περάσουμε στις πράξεις των εκπροσώπων του στην γή .
Αρα καταλήγουμε σε άτοπο γιατί ένας Θεός που έχει τα αρχικά στοιχεία που υποθέσαμε δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να συμβούν όλα αυτά. Αρα τέτοιος Θεός δεν υπάρχει η αν υπάρχει δεν έχει τις αρχικές ιδιότητες .
Αρα φίλε ψηλέ ΥΠΟΘΕΤΩ οτι υπάρχει και καταλήγω σε άτοπο .
Δεν ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ οτι υπάρχει.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις την διαφορά ΥΠΟΘΕΣΗΣ και ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ .
Εγινα σαφής ?
Φίλε ψηλέ :
quote:
Για να φτάσει η συζήτησή μας στο στάδιο του "να συζητάμε" για τις πράξεις Του, θα πρέπει να δεχθούμε (οι πιστοί, αληθώς, και οι μη πιστοί, θεωρητικώς), την ύπαρξή Του, έτσι δεν είναι;Τα σχόλιά σου, στα οποία αναφέρθηκα εγώ και έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας, δεν αφορούσαν στο αν υπάρχει ή όχι ο Θεός των Χριστιανών αλλά στο τι πράττει και γιατί το πράττει!
Σου έχω ξαναπεί οτι δεν καταλαβαίνεις την κοινή λογική.
Την μεθοδο της απαγωγής σε άτοπο την θυμάσαι απο τότε που πήγαινες σχολείο η διάβαζες μόνο θρησκευτικά ?
Να σου την θυμίσω:
Στην μέθοδο αυτή λοιπόν ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ οτι ισχύει το αντίστροφο απο αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε και καταλήγουμε σε άτοπο , πράγμα που σημαίνει οτι η αρχική μας υπόθεση είναι λανθασμένη .
Εστω λοιπόν οτι υπάρχει ο Θεός που αναφέρεστε.
Είναι πανάγαθος , παντοδύναμος ,ολο αγάπη για τους ανθρώπους κ.ο.κ.
Απο τα ιερά σας βιβλία όμως ξεπροβάλει μια άλλη εικόνα , που γίνεται ακόμα χειρότερη αν περάσουμε στις πράξεις των εκπροσώπων του στην γή .
Αρα καταλήγουμε σε άτοπο γιατί ένας Θεός που έχει τα αρχικά στοιχεία που υποθέσαμε δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να συμβούν όλα αυτά. Αρα τέτοιος Θεός δεν υπάρχει η αν υπάρχει δεν έχει τις αρχικές ιδιότητες .
Αρα φίλε ψηλέ ΥΠΟΘΕΤΩ οτι υπάρχει και καταλήγω σε άτοπο .
Δεν ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ οτι υπάρχει.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις την διαφορά ΥΠΟΘΕΣΗΣ και ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ .
Εγινα σαφής ?
Η μέθοδος της εις άτοπον απαγωγής
Υποθέτουμε ότι ο Θεός υπάρχει
ο Θεός είναι πανάγαθος, άρα και οι εκπρόσωποι του επι της γης πρέπει να είναι αγαθοί.
Εφόσον αυτοί, οι εκπρόσωποι, δεν είναι αγαθοί, άρα ο Θεός δεν υπάρχει.
1. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει ο όρος "εκπρόσωπος του Θεού", όπως υπάρχει στους καθολικούς με τον πάπα. Οι παπάδες είναι λειτουργοί και τελεστές μυστηρίων, αλλά κανείς δεν είναι εκπρόσωπος του Θεού, ούτε αντιπρόσωπος, γιατί η Εκκλησία δεν είναι σύλλογος, όπου απουσίας προέδρου τα καθήκοντα τα αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος. Στην Ορθοδοξία ο μόνος που θεωρείται Μέγας Αρχιερέας και εκπρόσωπος της ανθρωπότητας είναι ο Χριστός και αυτός είναι Παρών.
2. Με μαθηματικά δεν αποδεικνύεται η μη ύπαρξη ή η ύπαρξη του Θεού, γιατί στα μαθηματικά οι έννοιες αγαθότητα και αγάπη, μίσος και κακία δεν υπάρχουνε. Τι θα πει πανάγαθος και πως θα οριστεί αυτό;;; Έστω ότι βάλουμε μία κλίμακα απο το -10 μέχρι το 10, όπου ο Θεός θα έχει την αγαθότητα 10 (Ο Θεός δεν μετρείεται, αλλά τέλως πάντων). Στην ίδια κλίμακα βάζουμε την αγαθότητα του διαβόλου και τον βαθμολογούμε με -5, τους διαφόρους "κακούς" της ιστορίας Χίτλερ π.χ. με -3 και πάει λέγοντας. Τους "κακούς" που συναντάμε καθημερινά με -2 και τους εαυτούς μας με 2. τους πολύ "καλούς" ανθρώπους με 4 και πάει λέγοντας.
Αυτή η κλίμακα είναι πολύ υποκειμενική και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι την έχει σχηματίσει με καθαρή κρίση. Γιατί για κάποιον άλλον ο Στάλιν παίρνει -9 και είναι έτσι χειρότερος και απο τον διάβολο, ενώ για μένα ο Στάλιν, που συντηρούσε βιβλιοθήκες και γιατρούς και στα πιο απομακρυσμένα χωριά με 5 κατοίκους των Ουραλίων παίρνει 8.... Εγώ μπορεί να θεωρώ τον εαυτό μου καλό και να του βάζω ένα 3, αλλά για κάποιον γνωστό μου μπορεί να παίρνω -2...
Και άν ακόμα βαθμολογήσουμε τους ανθρώπους με δημοκρατικές διαδικασίες, τότε είναι που θα γίνει μπάχαλο, γιατί η κρίση των λαών είναι τελείως υποκειμενική και μεταβλητέα. Αν έβαζες τους Γερμανούς το 37 να βαθμολογήσουε τον Αδόλφο θα του δίνανε 19 και αν τους βάλεις να τον βαθμολογήσουνε τώρα θα του δίνανε -6.
@ schwabe
Ο Θεός έπλασε τον διάβολο, πριν απο τους ανθρώπους και τον έπλασε μάλιστα πολύ όμορφο και πολύ έξυπνο. Αυτός όμως διάλεξε τον δρόμο της υπερηφάνειας. Αντί να δοξολογεί τον Θεό που του έδωσε αυτά τα χαρίσματα, αυτός ένιωσε υπεροψία και έγινε διάβολος. Ελεύθερη επιλογη. Μετα άφησε ελεύθερους και τους αγγέλους να συναιστανθούνε ότι θέλουνε, και άλλοι ξεπέσανε και άλλοι τον προσκυνήσανε και τον δοξάσανε.
Ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους να συναισθανόμαστε ότι θέλουμε απέναντί του και απέναντι στους άλλους. Ο Θεός μετά έπλασε τον άνθρωπο καθ εικόνα και καθ ομοίωσή του. και όπως ο Ίδιος είναι ελεύθερος και δεν αναγκάζεται απο τίποτα απολύτως να γεννάει το Λόγο του και να εκπορεύει το Πνεύμα του, έτσι αφήνει και τον άνθρωπο ελεύθερο.
Για αυτό και επέτρεψε στον όφι να πειράξει τους ανθρώπους. Άφησε τον Αδάμ και την Έυα ελεύθερους να συναισθανθούνε ότι θέλουνε απέναντί Του. Εάν δεν άφηνε τον διάβολο να μπει στον παράδεισο, τότε θα δεν θα έδινε, εκείνη τη στιγμή, έτσι καθαρά την ελεύθερη επιλογή στους ανθρώπους. Μπορεί να την έδινε κάπως αλλιώς, δεν ξέρω, αλλά πάντως θα την έδινε κάποτε.
quote:
samuel1974
1. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει ο όρος "εκπρόσωπος του Θεού", όπως υπάρχει στους καθολικούς με τον πάπα. Οι παπάδες είναι λειτουργοί και τελεστές μυστηρίων, αλλά κανείς δεν είναι εκπρόσωπος του Θεού, ούτε αντιπρόσωπος, γιατί η Εκκλησία δεν είναι σύλλογος, όπου απουσίας προέδρου τα καθήκοντα τα αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος. Στην Ορθοδοξία ο μόνος που θεωρείται Μέγας Αρχιερέας και εκπρόσωπος της ανθρωπότητας είναι ο Χριστός και αυτός είναι Παρών.
Ο παπάς, είτε τον πεις εκπρόσωπο, είτε λειτουργό, είτε τελεστή μυστηρίων, δεν θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με αυτό που "ταυτίζεται", ένα σωστό παράδειγμα ;
Τι εννοώ...
Φαντάσου έναν οργανισμό κατά των ναρκωτικών, με "εκπρόσωπο" έναν πρεζάκια ή έστω αυτούς που εργάζονται εκεί.
(για να μην κολλήσουμε στη λέξη "εκπρόσωπος")
Θα μπορούσαμε χαλαρά να πούμε... έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα άνθρωποι είναι και έχουν αδυναμίες.
Σύμφωνοι, αλλά για οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον συγκεκριμένο οργανισμό.
Οι παπάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ μακριά από αυτό, του οποίου θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Τα άλλα όλα κατ’ εμέ είναι φθηνές δικαιολογίες που περισσότερο κακό κάνουν στην ίδια την εκκλησία και τους πιστούς της, παρά δικαιολογούν τα...
Στράτος

quote:
Βλέπω φίλε μου Schwabe ότι βρήκες φερεφώνο-τον Think_Math-στη προσπάθειά σου να υποτιμάς τους συνομιλητές σου.
Τώρα είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...
Τα φερέφωνα του Χριστόδουλου που δεν έχουν ποτέ αναζητήσει το θείο έξω απο τα στενά όρια που τους έχει θέσει το ιερατείο , και καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν μας ονομάζουν φερέφωνα.
Αιδώς Αργείοι.
quote:
Φίλε μου πολυ καλή πρόταση.Μπορείς να αποχωρήσεις από το φόρουμ αφού προσβάλουμε τη νοημοσύνη σου και να μας φέρεις τη γιαγιά σου.Αυτή ίσως να έχει καλύτερα επιχειρήματά από το να μας προσβάλει.
Προσβλήθηκες ε ??
Και σαν καλός χριστιανός γύρισες και το άλλο μάγουλο όπως φαίνεται απο αυτά που γράφεις παραπάνω.
Απο τι προσβλήθηκες ?
Απο το γεγονός οτι τα "επιχειρήματα" σου είναι εκτός τόπου και χρόνου ?
Μπορείς να μου υποδείξεις πιο επιχείρημα απο αυτά που ανέφερες αντέχει σε σοβαρή κριτική ? ΕΝΑ ΜΟΝΟ.
Περιμένω...
Οσο τα περι αποχώρησης να τα πείς στον εαυτό σου γιατί εσύ καταρχήν ένοιωσες προσβεβλημένος .
Φίλε samuel :
quote:
Με μαθηματικά δεν αποδεικνύεται η μη ύπαρξη ή η ύπαρξη του Θεού, γιατί στα μαθηματικά οι έννοιες αγαθότητα και αγάπη, μίσος και κακία δεν υπάρχουνε. Τι θα πει πανάγαθος και πως θα οριστεί αυτό;;; Έστω ότι βάλουμε μία κλίμακα απο το -10 μέχρι το 10, όπου ο Θεός θα έχει την αγαθότητα 10 (Ο Θεός δεν μετρείεται, αλλά τέλως πάντων). Στην ίδια κλίμακα βάζουμε την αγαθότητα του διαβόλου και τον βαθμολογούμε με -5, τους διαφόρους "κακούς" της ιστορίας Χίτλερ π.χ. με -3 και πάει λέγοντας. Τους "κακούς" που συναντάμε καθημερινά με -2 και τους εαυτούς μας με 2. τους πολύ "καλούς" ανθρώπους με 4 και πάει λέγοντας.
Τα μαθηματικά εκτός απο αριθμοί είναι κυρίως κοινή λογική.
Ασφαλώς και δεν είναι μετρήσιμα μεγέθη η έννοια του Θεού η το πόσο καλός η κακός είναι κάποιος .
Ομως οι αποδεικτικές μέθοδοι των μαθηματικών στηρίζονται στην κοινή λογική και όχι στους αριθμούς .
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η κοσμοθεωρία του Χριστιανισμου είναι ασύμβατη με την κοινή λογική.
Οταν κάποιος λοιπόν προσπαθεί να σε πεισει με "λογικά επιχειρήματα " (κατα την κρίση του ) για το πόσο αληθινή είναι, το θέμα καταντά γελοίο .
Αν μου έλεγες ότι ο Θεός δεν γίνεται αντιληπτός με την λογική , κανένα πρόβλημα . Αυτό πιστεύω κι εγώ.
Αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι θρησκευόμενοι άνθρωποι.
Αλλά να προσπαθείς να με πείσεις υποτιμόντας την νοημοσύνη μου με αστείους παραλληλισμούς , τύπου κατηχητικού , έ τότε θα τα ακούσεις άσχημα .
Πιστεύω να έγινα αντιληπτός .
quote:
Αλλά να προσπαθείς να με πείσεις υποτιμόντας την νοημοσύνη μου με αστείους παραλληλισμούς , τύπου κατηχητικού , έ τότε θα τα ακούσεις άσχημα .
Πιστεύω να έγινα αντιληπτός .
Δεν θα στο συνιστούσα, αγαπητέ.
Κάτι τέτοιο αποτελεί αμαρτία κι απορώ ποιά θα μπορούσε να είναι η εξιλέωση... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Εκτός και αν ντρέπεσαι να μας πείς.![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
Φίλε crowl26:
"Δεν πιστεύω τίποτα , δεν ελπίζω τίποτα , δεν φοβάμαι τίποτα , είμαι λεύτερος . "
Τα παραπάνω λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη τα λένε όλα .
Ελπίζω να σε κάλυψα .
quote:
Φίλε crowl26:"Δεν πιστεύω τίποτα , δεν ελπίζω τίποτα , δεν φοβάμαι τίποτα , είμαι λεύτερος . "
Ελπίζω να σε κάλυψα .
Δεν με κάλυψες καθόλου φίλε μου.Αναφέρεις τα λόγια ενός σοφού Έλληνα αλλά δεν μας διευκρινίζεις τι νόημα αποδίδεις σε αυτά τα λόγια.
Δεν πιστεύω τίποτα:αυτό σημαίνει ότι είσαι Άθεος?Γιατί ο Καζαντζάκης ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
Δεν ελπίζω τίποτα:υτό σημαίνει ότι δεν ελπίζεις τίποτα στην παρούσα ζωή ή στην μέλλουσα, αν αυτή υπάρχει.
Δεν φοβάμαι τίποτα:αυτό σημαίνει ότι δεν φοβάσαι κάτι στην παρούσα ζωή ή ότι δεν φοβάσαι την τιμωρία του Θεού,αν υπάρχει.
Όπως βλέπεις φίλε μου τα λόγια ενός ανθρώπου επιδέχονται πολλές ερμηνείες ανάλογα μα το πως αυτά γίνονται αντιληπτά στους άλλους.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, γιατί ο άνθρωπος ήταν πολυ "ψαγμένος" και καλλιεργούσε το πνεύμα του.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα χρησιμοποιούν όσοι γουστάρουν να το παίξουν "δήθεν" και "πνευματώδεις" γιατί δεν ξέρουμε τι και πως τα εννοούσε ο Νίκος Καζαντζακης όταν τα είπε.
Και εγώ δεν ελπίζω τίποτα, στην παρούσα ζωή και στο σαθρό αυτό κόσμο από τις ενέργειες των ανθρώπων.Δεν ελπίζω τίποτα στο μέλλον γιατί τον τρόπο ζωής,της εν Χριστώ αγάπης, που έχω επιλέξει,τον έχω επιλέξει συνειδητά χωρίς φόβο και καταναγκασμό και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.Και εγώ δεν φοβάμαι τίποτα στη ζωή αυτή, ούτε το θάνατο γιατί το πνεύμα προυπήρχε και θα υπάρχει εις τους αιώνες των αιώνων.Και εγώ δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που μας πλασάρουν οι Ηγέτες και οι δήθεν "σωτήρες" αυτού εδώ του κόσμου.
Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με τα λόγια αυτά και τα ασπάζομαι έτσι όπως στα προανέφερα.![]()
![]()
Εσύ λοιπόν ξεκαθάρισέ μας τις πιστεύεις και μην μας παραθέτεις απλά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, όπου επιδέχονται πολλώ ερμηνειών.![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλε crowl26:
"Δεν πιστεύω τίποτα , δεν ελπίζω τίποτα , δεν φοβάμαι τίποτα , είμαι λεύτερος . "
Ελπίζω να σε κάλυψα .
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν με κάλυψες καθόλου φίλε μου.Αναφέρεις τα λόγια ενός σοφού Έλληνα αλλά δεν μας διευκρινίζεις τι νόημα αποδίδεις σε αυτά τα λόγια.
Δεν πιστεύω τίποτα:αυτό σημαίνει ότι είσαι Άθεος?Γιατί ο Καζαντζάκης ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
Δεν ελπίζω τίποτα:αυτό σημαίνει ότι δεν ελπίζεις τίποτα στην παρούσα ζωή ή στην μέλλουσα, αν αυτή υπάρχει.
Δεν φοβάμαι τίποτα:αυτό σημαίνει ότι δεν φοβάσαι κάτι στην παρούσα ζωή ή ότι δεν φοβάσαι την τιμωρία του Θεού,αν υπάρχει.
Όπως βλέπεις φίλε μου τα λόγια ενός ανθρώπου επιδέχονται πολλές ερμηνείες ανάλογα μα το πως αυτά γίνονται αντιληπτά στους άλλους.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, γιατί ο άνθρωπος ήταν πολυ "ψαγμένος" και καλλιεργούσε το πνεύμα του.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα χρησιμοποιούν όσοι γουστάρουν να το παίξουν "δήθεν" και "πνευματώδεις" γιατί δεν ξέρουμε τι και πως τα εννοούσε ο Νίκος Καζαντζακης όταν τα είπε.
Και εγώ δεν ελπίζω τίποτα, στην παρούσα ζωή και στο σαθρό αυτό κόσμο από τις ενέργειες των ανθρώπων.Δεν ελπίζω τίποτα στο μέλλον γιατί τον τρόπο ζωής,της εν Χριστώ αγάπης, που έχω επιλέξει,τον έχω επιλέξει συνειδητά χωρίς φόβο και καταναγκασμό και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.Και εγώ δεν φοβάμαι τίποτα στη ζωή αυτή, ούτε το θάνατο γιατί το πνεύμα προυπήρχε και θα υπάρχει εις τους αιώνες των αιώνων.Και εγώ δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που μας πλασάρουν οι Ηγέτες και οι δήθεν "σωτήρες" αυτού εδώ του κόσμου.
Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με τα λόγια αυτά και τα ασπάζομαι έτσι όπως στα προανέφερα.
Εσύ λοιπόν ξεκαθάρισέ μας τις πιστεύεις και μην μας παραθέτεις απλά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, όπου επιδέχονται πολλών ερμηνειών.![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
"Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών και Ζωήν του Μέλλοντος Αιώνος"
«ντί να δοξολογεί τον Θεό που του έδωσε αυτά τα χαρίσματα, αυτός ένιωσε υπεροψία και έγινε διάβολος. Ελεύθερη επιλογη. Μετα άφησε ελεύθερους και τους αγγέλους να συναιστανθούνε ότι θέλουνε, και άλλοι ξεπέσανε και άλλοι τον προσκυνήσανε και τον δοξάσανε.»
Και λοιπόν??
ΕΜΑΣ τι μας ενδιαφέρει το τι δεν έπραξε σωστά ο κάθε κύριος διάβολος?? ΕΜΑΣ γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί η αστοχία του Θεού ετούτου? ΕΜΑΣ γιατί θα πρέπει να μας έχει απολογούμενους ο Θεός ετούτος για το τι ΕΚΕΙΝΟΣ δεν έπραξε σωστά?
samuel1974:
«Για αυτό και επέτρεψε στον όφι να πειράξει τους ανθρώπους. Άφησε τον Αδάμ και την Έυα ελεύθερους να συναισθανθούνε ότι θέλουνε απέναντί Του. Εάν δεν άφηνε τον διάβολο να μπει στον παράδεισο, τότε θα δεν θα έδινε, εκείνη τη στιγμή, έτσι καθαρά την ελεύθερη επιλογή στους ανθρώπους. Μπορεί να την έδινε κάπως αλλιώς, δεν ξέρω, αλλά πάντως θα την έδινε κάποτε.»
Τι λες ρε Σαμουήλ?
Άφησε δηλαδή ο Θεός ΕΝΑΝ ΣΑΤΑΝΑ να κυκλοφορεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ μέσα ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (!), ταυτόχρονα φιλοξενούσε και τους ΑΚΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΥΣ πρωτόπλαστους, και.....χρειάζεται δηλαδή πολύ μυαλό για να αντιληφθούμε ΠΟΙΟΣ είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ??
Εάν δηλαδή πιάσουμε έναν ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ, εάν διαπιστώσουμε την παραβατική του συμπεριφορά (ότι διαπίστωσε ο Θεός με άλλα λόγια για τον Σατανά και τη παρέα του), και μάλιστα μιας ολάκερης παρέας παιδεραστών, μετά θα δεχθούμε ως «Σοφία» και «Αγάπη» την πράξη που θα κάνεις ως γονέας στο να......αφήσεις τα ανήλικα παιδιά σου παρέα με τους παιδεραστές?????
Αυτό θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι θεωρείς ως «συναίσθηση της ελευθερίας»?
Στην περίπτωση αυτή φίλτατε, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ και όχι το να τιμωρήσουμε τα παιδιά για τα δικά μας βίτσια!!!!
Με άλλα λόγια ο φιλοπαίγμων και με εξόχως παράξενες παρέες μέσα στο σπίτι του Θεός σας.
Έλεος Σαμουήλ, έλεος, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και ανοχή που αντιλαμβάνεται λογικός νους!
quote:
Εάν δηλαδή πιάσουμε έναν ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ, εάν διαπιστώσουμε την παραβατική του συμπεριφορά (ότι διαπίστωσε ο Θεός με άλλα λόγια για τον Σατανά και τη παρέα του), και μάλιστα μιας ολάκερης παρέας παιδεραστών, μετά θα δεχθούμε ως «Σοφία» και «Αγάπη» την πράξη που θα κάνεις ως γονέας στο να......αφήσεις τα ανήλικα παιδιά σου παρέα με τους παιδεραστές?????Αυτό θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι θεωρείς ως «συναίσθηση της ελευθερίας»?
Στην περίπτωση αυτή φίλτατε, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ και όχι το να τιμωρήσουμε τα παιδιά για τα δικά μας βίτσια!!!!
Με άλλα λόγια ο φιλοπαίγμων και με εξόχως παράξενες παρέες μέσα στο σπίτι του Θεός σας.
Έλεος Σαμουήλ, έλεος, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και ανοχή που αντιλαμβάνεται λογικός νους!
Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται τόσο άστοχα και προσβλητικά παραδείγματα -που πέρα από το ότι διαστρεβλώνουν με τρόπο θλιβερό το νόημα της Θείας Οικονομίας- θίγουν και ενοχλούν όλους μας.
Δυστυχώς, ο γνωστός κος Σβάμπε δεν έχει ανέλθει ακόμα από την κατηφόρα της Αθεϊας και της φαυλότητας.