- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Πέρασα πάρα πολύ όμορφα στο εξωτερικό και το Παρίσι είναι πραγματικά μια πανέμορφη πόλη με πολύ στίλ και άποψη!Οι άνθρωποι στο εξωτερικό έχουν πιο ανθρώπινες πόλεις...
Το βιβλίο που αναφέρεις Irium to έχω δει και το έχω ξεφιλήσει...δεν το έχω διαβάσει ως εκ τούτου μπορώ να εκφέρω μια εντύπωση και όχι μια άποψη.Αν μιλάμε για το ίδιο τότε μιλάμε για ένα σχετικά μικρό,μαύρο βιβλίο με κάποια ασημένια σφραγίδα(αν θυμάμαι καλά) από έξω.Νομίζω ότι στην ουσία εξέταζε τα Σολομωνικά κείμενα από καθαρά ιστορική πλευρά και ανέφερε την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο. Έκανε αναφορές και μικρές περιλήψεις κι άλλων Γριμμορίων.
Μου φάνηκε καλό αλλά μάλλον περιορίζεται στην ιστορική πλευρά(νομίζω ότι αυτός είναι και ο σκοπός του).
Υπάρχει κι άλλο ένα βιβλίο με παρόμοιο τίτλο αλλά νομίζω ότι είναι γραμμένο από ξένο συγγραφέα,αρχηγό του Ο.Τ.Ο.
Το ημερολόγιο του ανθρώπου εκείνου που είχε τελέσει το Τυπικό του Αβραμέλιν ήρθε στο σπίτι μου μια μέρα μόλις πριν φύγω για το εξωτερικό!Το θεώρησα σημαδιακό και πείρα μόνο αυτό μαζί μου για να το διαβάσω.Το διαβάζω ακόμη.Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τις εμπειρίες κάποιου που έχει κάνει αυτό το Τυπικό αν και το ημερολόγιο σε πολλά σημεία είναι λίγο ακατανόητο λίγο πολύ λόγο της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν βαθμιαία ο συγγραφέας μέρα με την ημέρα και λίγο λόγω του λεξιλογείου.
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Οπως ειναι το φυσιολογικο οι αποριες που εχω ειναι αμετρητες... οπως κ ολων αλλωστε αφου κανεις δεν μπορω να πει οτι εχει πληρη γνωση των πραγματων γυρω του.. και ειδικα σε ενα 'θεμα' οπως αυτο..
η παρακατω απορια μου εχει γεννηθει απο καποιο αρχικο ποστ που διαβασα στο οποιο το ενα μελος ρωτησε οτι μπορει καποιος αν μπει σε αυτη την διαδικασια που περιλαμβανει την πρακτικη εκτος της θεωριας αν μπορει να την διακοψει αν το επιθυμησει. το αλλο μελος θυμαμαι οτι ειχε πει οτι βεβαια και μπορεις να το διακοψεις οποτε εσυ το θελησεις και να το ξανακανεις οποτε εσυ το θεωρησεις αναγκαιο.
Ετσι απλα οπως το σκεφτομαι, ρωτω: ας πουμε οτι επικαλουμαι καποια δυναμη.. θα ειμαι σε θεση αν το επιθυμω να την απομακρυνω απο κοντα μου εντελως??? Ή απ την στιγμη που θα βρεθω στον ιδιο 'χωρο' με κατι ανωτερο πλεον η ζωη μου θα αλλαξει??
Συγνωμη αν η ερωτηση μου ειναι χαζη αλλα οπως ανεφερα δεν εχω γνωσεις. αλλα θελω παρα πολυ να αποκλτησω..
ΑΑΑ!!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ!!! χαχαχα!!!
χαίρομαι που πέρασες καλά στο εξωτερικό.
Ευχαριστώ επίσης για τα δεδομένα σχετικά με το βιβλίο του Μαραθάκη.
Τελικά το αγόρασα σήμερα και τμήμα του έχω ήδη διαβάσει. Μου άρεσε, αν και σαφώς δεν είναι πλήρες βιβλίο και ο συγγραφέας προτιμά σε μεγάλο βαθμό τις συνοπτικές παραθέσεις. Ο Μαραθάκης έχει σπουδάσει θεολογία και φαίνεται ότι συνδέεται με το SOL και ενδεχομένως όψεις αυτού του τάγματος πίσω από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος.
Σέβομαι την δουλειά του. Μου άρεσε επίσης που χρησιμοποιεί τα esoteric archives του J. Peterson (άλλου θεολόγου με υπέροχες κριτικές παρουσιάσεις παλαιών χειρογράφων) στη βιβλιογραφία του. Εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα την ύπαρξη χειρογράφων 'Σολομωνικής' γραμματείας στην Εθνική Βιβλιοθήκη και σε ελληνικά μοναστήρια. Για το θέμα αυτό είχα μόνο συγκεχυμένες γνώσεις στο παρελθόν.
quote:
Υπάρχει κι άλλο ένα βιβλίο με παρόμοιο τίτλο αλλά νομίζω ότι είναι γραμμένο από ξένο συγγραφέα,αρχηγό του Ο.Τ.Ο.
Πρόκειται για το 'Αναζητώντας το κλειδί του Σολομώντα' του L.M. DuQuette, αξιωματούχου του Ο.Τ.Ο. Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.
dark-nikoforos, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Αν διαβάσεις σοβαρές τελετουργικές επικλήσεις θα δεις ότι συχνά, όχι όμως πάντοτε, πραγματοποιείται η επίκληση και κατόπιν η απόπεμψη. Η επίκληση δυνάμεων θα πρέπει να γίνεται με πολύ σύνεση. Η εμπειρία μου λέει ότι μετά από τη λήξη της επικοινωνίας με κάποια δύναμη εξακολουθεί να παραμένει ένα 'ίχνος' (μπορεί να είναι απλώς το αποτύπωμα της επικοινωνίας στον εσωτερικό μας κόσμο) για σημαντικό χρονικό διάστημα. Κατά περίεργο τρόπο, αυτό το 'ίχνος' διευκολύνει την επικοινωνία στη συνέχεια. Ίσως πρόκειται για δημιουργία συνάψεων που βοηθούν το νευρικό μας σύστημα να αντιλαμβάνεται καλύτερα από ότι πριν!
Irium
1) 7 βιβλία μαγείας
2) Αναζητώντας το κλειδί του Σολωμόντα
3) Απαγορευμένα βιβλία
Θέλω να ρωτήσω αν ειναί καλο ξεκίνημα ή αν θα πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο για αρχή?????
ευχαριστωωωωωωωω!!!
Το 7 βιβλία μαγείας και το Απαγορευμένα βιβλία ειναι καλα για αρχη, μιλουν και τα 2 πολυ γενικα πανω στα θεματα για τα οποια τιτλοφορουνται, εγω απλα θα σου πω παρε ενα απο τα 2, οποιο σε τραβαει ποιο πολυ, μην παρεις και τα 2 γιατι πιθανοτατα να βρεις στο ενα καποια πραγματα που θα τα διαβασεις και στο αλλο(ειδικα αν διαβαζεις Mystery και Strange κ.α. μην παρεις κανενα απο τα 2 γιατι οσα θα διαβασεις σε αυτου του ειδου τα περιοδικα θα τα διαβασεις και στα βιβλια, μονο που στα βιβλια ειναι μαζεμενα).Το Αναζητώντας το κλειδί του Σολωμόντα, αστο προς το παρον...ουτε εγω δεν το εχω διαβασει και ακομα δεν εχω αποφασησει αν θα το παρω...βλεπεις μελετω και αλλα θεματα του μεταφυσηκου παραληλλα...
Καλη αναγνωση σου ευχομαι συνοδυπορε του Ανεξηγητο!
Ζω για το φως, ώστε οι θεοί εμμεσου έμεναν, να πράττουν.
Πιστεύω πως ένα από τα λίγα λάθη των καμπαλιστων είναι, πως καλούν πνεύματα, και τους επιβάλουν την επιθυμία τους.
Αυτό, το συναντάς συχνά στην τελετουργική μαγεία.
Αντί να συνεργαζόμαστε, επιβάλλουμε σε πνεύματα την θέληση μας. Κρίμα ...
Πιστεύω πως ένα από τα λίγα λάθη των καμπαλιστων είναι, πως καλούν πνεύματα, και τους επιβάλουν την επιθυμία τους.
Αυτό, το συναντάς συχνά στην τελετουργική μαγεία.
Αντί να συνεργαζόμαστε, επιβάλλουμε σε πνεύματα την θέληση μας. Κρίμα ...
Κατ' αρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Φίλε/η γράφεις πως οι "καμπαλιστές" επιβάλουν στα πνεύματα την επιθυμία τους.
1. Η τελετουργική μαγεία δεν συνδέεται πάντα με την καμπάλα, άρα ένας καμπαλιστής είναι πολύ πιθανό να μην ασκεί καν ούτε μια υποτυπώδη μορφή τελετουργικών επικλήσεων.
2. Όντως υπάρχουν επικλήσεις όπου ο τελετουργός επιβάλει στην οντότητα την επιθυμία του. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ στην διαπίστωση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου όντως ο τελετουργός ζητά από την οντότητα κάτι καθαρά ιδιοτελές και πολλές φορές κάτι που θα βλάψει κάποιον άλλο. Όμως ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο τελετουργός ζητά κάτι καλό, κάτι θετικό από την οντότητα, κάτι που μόνος του δεν μπορεί να επιτύχει αλλά δεν παύει να είναι μία θετική και καλοπροαίρετη επιθυμία.
3. Υπάρχουν και επικλήσεις όπου ο τελετουργός απλώς καλεί την οντότητα, και χωρίς να της επιβάλει κάτι, αυτή του αποκαλύπτει διάφορες γνώσεις, τεχνικές, πληροφορίες κλπ. Επομένως δεν μιλάμε για υποταγή της οντότητας αλλά για ένα αρχικό στάδιο επικοινωνίας όπου η οντότητα απλώς παρέχει πληροφορίες στον τελετουργό.
Όπως λοιπόν βλέπεις, κάθε επίκληση δεν είναι πάντα αρνητικής φύσεως...
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Όχι προς θεού, δεν είπα πως οι επικλήσεις είναι αρνητικές, απλά, διαπίστωσα, πως μάγοι της τελετουργικής μαγείας, επιβάλλουν, πολλές φορες το θέλημα τους στα πνεύματα, δεν είπα πως όλοι το κάνουν, ο ίδιος ασχολούμαι με αυτό το είδος μαγείας, αλλα διαπίστωσα, πως ειδικά στον χώρο τον τελετουργικό, γίνεται συχνά αυτό το πράμα, και δεν μου αρέσει.
Από την άλλη, οι οπαδοί της θεωρίας ότι οι κακοποιές οντότητες αποτελούν αποκλειστικά τη προσωποποίηση της σκοτεινής πλευράς του εαυτού μας (δεν είμαι ένας από αυτούς, αφού έχω επαρκείς ενδείξεις ότι τουλάχιστον κάποιες οντότητες είναι ανεξάρτητες της δικής μου προσωπικότητας) ίσως θα συνιστούσαν την υποταγή των δυνάμεων αυτών στην Θέληση και τον Ανώτερο Εαυτό του τελετουργού.
Οι αγγελικές οντότητες είναι πολύ ισχυρές, δεν υποτάσσονται στην θέληση του τελετουργού και δεν μπορεί να τους επιβληθεί οποιαδήποτε επιθυμία. Η προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους, εντούτοις, δεν είναι απαλλαγμένη κινδύνων.
Πνεύματα της φύσης, οντότητες των πλανητών, στοιχειακές δυνάμεις, κτλ, είναι ευκολότερα στον χειρισμό τους και μπορεί να γίνουν αντικείμενο 'κακού χειρισμού' από την πλευρά του τελετουργού. Προσωπικά δεν επιθυμώ οποιαδήποτε οντότητα (ούτε ανθρώπινη) να ακολουθήσει τη δική μου θέληση, αν και επιθυμώ να διατηρώ τη γνώμη μου. Η ίδια η διαδικασία της επιθυμίας ή της απαίτησης που μπορεί να εκφραστεί προς κάποια ύπαρξη λειτουργεί ως ένα δίκοπο μαχαίρι: αν βοηθά τη δική μας εξέλιξη και την εξέλιξη της οντότητας θα πρέπει να λειτουργεί θετικά, διαφορετικά οπισθοδρομούμε.
Έχω από καιρό εκφράσει τη ξεκάθαρη γνώμη πως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει ο μάγος να προκαλέσει οποιουδήποτε είδους βλάβη σε οποιαδήποτε μορφή ύπαρξης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παραδοσιακά θεωρούνται ως κακοποιές.
Irium
Μην ξεχάσουμε πως πολλοί αρχάγγελοι, όπως ο μεταθρονιος η ο ρασιηλ, συνεργάζονται για το καλο της ανθρωπότητας. Για Παράδειγμα όταν στέλνει ο μεταθρονιος το φως του από το κέθερ στην γη, και τα ξωτικά πυκνώνουν και κατεβάζουν την συχνότητα ενέργειας του κέθερ, ώστε να μας ωφελήσει, και να μην μας βλάψει.
Στα ξωτικά, τα πνεύματα των πλανητών και οι αρχάγγελοι, είναι εκτος της επιρροής μάγων, και υπηρετούν μόνον τους θεούς η αν θέλετε την θεϊκή πηγή.
Wiccan

Edited by - Wiccan89 on 02/01/2008 05:17:48
Edited by - Wiccan89 on 02/01/2008 05:18:15
Εμένα δέν μου αρέσει αυτό το δίλημμα υπο την μορφή του εκβιασμού.
Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ... Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Εμένα δικαίωμα μου είναι να πιστεύω και στον χριστιανισμό, και να αναγνωρίζω οτι η βίβλος είναι ένα μείγμα όπως πραγματικά συμβαίνει κάποιων αληθινών ιστοριών με συμβολισμούς σάν την Ελληνική μυθολογία. Αλλά εκνευρίζομαι όταν λέω την συγκεκριμένη άποψη (τα ίδια λένε και οι φίλοι ψηλός, europaios2) και μας πετάτε ταμπέλες.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ... και διάφορα άλλα (όπως και μένα μου είχε πεί παλιότερα ο Σβαμπέ).
Τώρα άν μου πεί κάποιος οτι θές δέ θές για Σένα το Σύμπαν δημιουργήθηκε το 5000 π.χ. σαφώς και θα εκνευρισθώ, θα θεωρήσω οτι με περνάει για χαζοχαρούμενο αφού έχουν βρεθεί ανθρώπινα ευρήματα ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων.
-Ένα παράδειγμα μόνο! όταν ισχιριζόταν ο Schwabe! ότι ο Ιησούς απαγόρευσε στους μαθητές του να πάνε σε ξένα έθνη, όταν του έγραψα το εδάφιο στο Ευαγγέλιο του Μάρκου που τους προέτρεπε να πάνε παντού! ο Schwabe! απάντησε <<Α! άρχισες να διαβάζεις!>> Ενώ ο macedon προσπάθησε να βγάλει τον Ματθαίο ανώτερο του Μάρκου!
-Δεν κατάλαβαν κάτι! Όντως δεν είχα διαβάσει ποτέ μου θρησκευτικά βιβλία! Με ανάγκασαν και διαπιστώνω δαιβάζοντας την αλήθεια της Οροδοξίας! Να και κάτι καλό! Ξέρω πως να απαντήσω σε άθεους! αν μου τύχει κανένας και το φέρει η κουβέντα! Γιατί πρώτα είχα δυσκολίες!
Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών. Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου. >>
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. η΄6-16
-Κατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.
-Καλό καφέ!![]()
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
«Ένα παράδειγμα μόνο! όταν ισχιριζόταν ο Schwabe! ότι ο Ιησούς απαγόρευσε στους μαθητές του να πάνε σε ξένα έθνη, όταν του έγραψα το εδάφιο στο Ευαγγέλιο του Μάρκου που τους προέτρεπε να πάνε παντού!»
Σου το απάντησα φίλτατε το εδάφιο που «εντόπισες», όμως εσύ δεν απάντησες επάνω σε αυτό που εγώ σου υπέδειξα!
Εγώ σου υπέδειξα τι είπε κάποιος ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, εσύ έβγαλες την μούγκα, και μου παρέθεσες μετά το τι είπε κάποιος ο οποίος όσα έγραψε……είναι ράδιο αρβύλα, μιας και ουδέποτε είδε ή άκουσε στη ζωή του τον Ιησού και την διδασκαλία του!!
Να κοιτάς την άγνοια σου, και όχι αυτά τα οποία οι άλλοι σου επισημαίνουνε και εσύ δεν απαντάς.
europaios2:
«Να και κάτι καλό! Ξέρω πως να απαντήσω σε άθεους! αν μου τύχει κανένας και το φέρει η κουβέντα! Γιατί πρώτα είχα δυσκολίες!»
Ναι, πρώτα πέταγες τούβλα και τώρα…….μόνο τσιμεντόλιθους!!
Ξέρεις κάτι, η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια.
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε »
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος του στους Εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες.
Σημειωτέον, Εθνικοί ήσαν για παράδειγμα οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και άλλοι.
Όσον αφορά δε τον Μάρκο, να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι ουδέποτε αντίκρισε τον Ιησού, ουδέποτε άκουσε με τα αυτιά του τον Ιησού να διδάσκει, αλλά υποτίθεται ότι έτσι άκουσε να του λένε…..
Κοίτα μην σου βγει λιγάκι πικρός ο καφές φίλτατε!!![]()
![]()
quote:
Φίλε γιαπέτ
Εμένα δέν μου αρέσει αυτό το δίλημμα υπο την μορφή του εκβιασμού.
Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ... Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Έτσι μπαίνει όμως....
quote:
Εμένα δικαίωμα μου είναι να πιστεύω και στον χριστιανισμό, και να αναγνωρίζω οτι η βίβλος είναι ένα μείγμα όπως πραγματικά συμβαίνει κάποιων αληθινών ιστοριών με συμβολισμούς σάν την Ελληνική μυθολογία.
Σαφώς και είναι. Επιπλέον αυτό, δείχνει σκεπτόμενο άτομο, φίλε snoopy.
quote:
Αλλά εκνευρίζομαι όταν λέω την συγκεκριμένη άποψη (τα ίδια λένε και οι φίλοι ψηλός, europaios2) και μας πετάτε ταμπέλες. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ... και διάφορα άλλα (όπως και μένα μου είχε πεί παλιότερα ο Σβαμπέ).
Κανείς δε μπορεί να αποφανθεί αν είσαι ή όχι χριστιανός, παρά μόνο εσύ.
Γι’ αυτό είπα πριν, ότι δεν υπάρχει εδώ μέσα χριστιανός που να κάνει αυτόν το διαχωρισμό.
quote:
Τώρα άν μου πεί κάποιος οτι θές δέ θές για Σένα το Σύμπαν δημιουργήθηκε το 5000 π.χ. σαφώς και θα εκνευρισθώ, θα θεωρήσω οτι με περνάει για χαζοχαρούμενο αφού έχουν βρεθεί ανθρώπινα ευρήματα ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων.
Είναι όμως μια απ’ τις «αλήθειες» που πρέπει να ασπαστείς ή όχι;
Τι είναι λοιπόν, αυτοί που εθελοτυφλούν μπροστά σε κάτι τέτοια ή τα ασπάζονται;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Είναι όμως μια απ’ τις «αλήθειες» που πρέπει να ασπαστείς ή όχι;Τι είναι λοιπόν, αυτοί που εθελοτυφλούν μπροστά σε κάτι τέτοια ή τα ασπάζονται;
Aπλά είναι άνθρωποι φανατικοί που προκειμένου να δικιολογήσουν την ορθότητα των απόψεων τους έστω και άν δέν ισχύει συμπεριφέρονται μεροληπτικά, προκειμένου να ζούν με την ψευδαίσθηση της μοναδικότητας τους.
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ?
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA, EΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?
Πρόσφατα παρακολούθησα διαμάχη που είχε με το μέλος OANNESAE οπου λίγο - πολύ είδα οτι δέν συμφωνούσες με τις συγκεκριμένες θέσεις αλλά προτίμησα προκειμένου να μήν έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου να μήν κάνω καμιά επέμβαση. Αλλά όλα έχουν τα όρια τους, αυτό που με ενοχλεί είναι να κατηγοριοποιούμαι τις απόψεις ανάλογα με το συμφέρον μας.
Και η βίβλος λέει τις αλήθειες της, έχουν βρεθεί ιστορικά ευρήματα του 8ου π.χ. αιώνα που αποδεικνύουν οτι κάποιες αλήθειες κρύβονται γύρω απο αυτά που λέει ενώ για τον Σείριο ακόμα τίποτα.
quote:
Schwabe Εγώ σου υπέδειξα τι είπε κάποιος ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, εσύ έβγαλες την μούγκα, και μου παρέθεσες μετά το τι είπε κάποιος ο οποίος όσα έγραψε……είναι ράδιο αρβύλα, μιας και ουδέποτε είδε ή άκουσε στη ζωή του τον Ιησού και την διδασκαλία του!!
Να κοιτάς την άγνοια σου, και όχι αυτά τα οποία οι άλλοι σου επισημαίνουνε και εσύ δεν απαντάς.
-Και ο Ιούδας μαθητής ήταν! Για να μην πάω βαθύετρα σε συνθήκες.....
-Δε σ' αρέσει ε?..-Κατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.
quote:
SchwabeΔιαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος του στους Εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες.Σημειωτέον, Εθνικοί ήσαν για παράδειγμα οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και άλλοι.
-Σημειωτέον ο μαθητής ακολουθεί κατά γράμμα το δάσκαλο! Σημειωτέον ο Ιωάννης ήρθε στη Ελλάδα, σημειωτέον ο Πέτρος στην Ιταλία! Σημειωτέον ατύχησες για άλλη μια φορά! Σημειωτέον που και να διαβάσω την Παλαιά ή Καινή Διαθήκη όπως θέλω με την άνεσή μου και όχι στα κλεφτά! σημειωτέον μας βοηθάτε τους Ορθοδόξους χωρίς να το θέλετε!
quote:
Κοίτα μην σου βγει λιγάκι πικρός ο καφές φίλτατε!!
-Ήταν υπέροχος! βοήθησε και ο καιρός! η θάλλασσα φανταστική! και σημειοτέον αν σε βγάλει ο δρόμος και έχεις το χρόνο θα χαιρόμουν να πίναμε έναν μαζί!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ?ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA, EΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?
Μόνο για το λόγο ότι, αυτά αφορούν σε μια θρησκεία, η οποία τα επιβάλλει σε μάζες, ενώ τα άλλα είναι θεωρίες τις οποίες αν θέλει κάποιος, ασπάζεται όπως μπορεί, χωρίς συνέπειες, όποιος κι αν είναι, να τις καταδικάζει ανοιχτά.
quote:
Πρόσφατα παρακολούθησα διαμάχη που είχε με το μέλος OANNESAE οπου λίγο - πολύ είδα οτι δέν συμφωνούσες με τις συγκεκριμένες θέσεις αλλά προτίμησα προκειμένου να μήν έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου να μήν κάνω καμιά επέμβαση. Αλλά όλα έχουν τα όρια τους, αυτό που με ενοχλεί είναι να κατηγοριοποιούμαι τις απόψεις ανάλογα με το συμφέρον μας.
Ευχαρίστως να σου απαντήσω σ’ αυτό, όμως για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα, θέλεις να μου εξηγήσεις, τι εννοείς;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:Μόνο για το λόγο ότι, αυτά αφορούν σε μια θρησκεία, η οποία τα επιβάλλει σε μάζες, ενώ τα άλλα είναι θεωρίες τις οποίες αν θέλει κάποιος, ασπάζεται όπως μπορεί, χωρίς συνέπειες, όποιος κι αν είναι, να τις καταδικάζει ανοιχτά.
-Nαι δίκιο έχεις τώρα θυμήθηκα είχε έρθει ο παππάς της ενορίας μου και εισβάλοντας ως Νίντζα! αφού μας ξυλοκόπησε! μας απέσπασε δήλωση πιθαναγκασμού στην Ορθοδοξία!
-Πέρα αυτού κάθε 15 ημέρες έρχεται μαζί με τα παπαδάκια και κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στη βιβλιοθήκη μου αλλά και στις διευθύνσεις στο Ίντερνετ!
-Πολλές φορές βλέπω και τον Δεξιό ψάλτη με το πουλί στο σκούφο του να κάθεται κάτω από το παραθύρι μου σε σημείο παρεξηγήσεως!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
γιαπέτ:
Μόνο για το λόγο ότι, αυτά αφορούν σε μια θρησκεία, η οποία τα επιβάλλει σε μάζες, ενώ τα άλλα είναι θεωρίες τις οποίες αν θέλει κάποιος, ασπάζεται όπως μπορεί, χωρίς συνέπειες, όποιος κι αν είναι, να τις καταδικάζει ανοιχτά.
Καλημέρα φίλε γιαπέτ και Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου (δέν ξέρω και άν γιορτάζεις κιόλας αφού είναι χριστιανική γιορτή
)
Διάβασε την πρώτη παράγραφο στην απάντηση που σου έδωσε παραπάνω ο φίλος europaios2. Εμένα προσωπικά κανένας ιερέας, κανένας αρχιεπίσκοπος, κανένας δάσκαλος κατηχητικού δέν μου ζήτησε να τα πιστέψω σάν αληθινή ιστορία.
ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΓΜΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ.
quote:
γιαπέτ:
Ευχαρίστως να σου απαντήσω σ’ αυτό, όμως για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα, θέλεις να μου εξηγήσεις, τι εννοείς;
Τίποτα, απλά ήταν ένα παράδειγμα οτι και εσύ ασπάζεσαι τις συγκεκριμένες θεωρίες για Έλ, Σείριους, Ατλαντίδες και όλα τα σχετικά.
quote:
-Nαι δίκιο έχεις τώρα θυμήθηκα είχε έρθει ο παππάς της ενορίας μου και εισβάλοντας ως Νίντζα! αφού μας ξυλοκόπησε! μας απέσπασε δήλωση πιθαναγκασμού στην Ορθοδοξία!
-Πέρα αυτού κάθε 15 ημέρες έρχεται μαζί με τα παπαδάκια και κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στη βιβλιοθήκη μου αλλά και στις διευθύνσεις στο Ίντερνετ!
-Πολλές φορές βλέπω και τον Δεξιό ψάλτη με το πουλί στο σκούφο του να κάθεται κάτω από το παραθύρι μου σε σημείο παρεξηγήσεως!
Φίλε europaios2, μερικές φορές μου δίνεις την εντύπωση ότι γράφεις, με μοναδικό στόχο να ανεβαίνει ο αύξων αριθμός των μηνυμάτων σου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ