ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker88 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
12/08/2005, 14:51:08
Ψηλός:
«Τέλος πάντων, εύχομαι η μελέτη σου να αποδώσει καρπούς. Αν και έχω την εντύπωση πως την ξεκίνησες λίγο "μονόπατα" ελπίζω όλα να σου πάνε καλά.»

Μπα, λες φίλτατε να…….μην είδε τις «απαντήσεις» που (μάλλον…) έχεις δώσει??

Τέτοιο πράγμα να συμβαίνει??? Δεν θα το’λεγα………….

12/08/2005, 14:56:35
quote:
Όσον αφορά δε, την Κβαντική Μηχανική, απλώς θα ήθελα να επισημάνω το εξής: η Αρχή της Απροσδιοριστίας, παύει να είναι αρχή στα πλαίσια της. Δε βλέπω γιατί να αναβαπτίζουμε Αρχή, ένα Θεώρημα.

Φίλε mchatzi, μιας και εγώ δεν είμαι της φυσικομαθηματικής αλλά σχετικού κλάδου (μηχανικής), αλλά ενδιαφέρομαι τόσο για την φυσική όσο και για τις συν αυτή επιστήμες οι οποίες δεν εξετάζονται από την Μηχανική, θα ήθελα να σου ζητήσω να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό γιατί έχει ενδιαφέρον.
Η Αρχή της Απροσδιοριστίας απ'ότι ξέρω βασίζεται πάνω στην διττή φύση του φωτός για να μας πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπολογίσουμε θέση και ορμή ενός σωματιδίου ταυτόχρονα. Εγώ διαφωνώ σε πρώτη φάση με την αρχή αυτή επειδή μου κάνει περισσότερο σε μια "έχουμε αποτύχει σαν επιστήμονες και εφαρμόζουμε πιθανοτική προσέγγιση μέσω κυματοσυναρτήσεων", αλλά σε τελική φάση αν το καλοσκεφτούμε με βάση στην διττή φύση είναι λογικό. Εσύ τι πιστεύεις;

12/08/2005, 15:01:53
quote:
WWalker:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΩΝΑΣΚΕΙΣ: η υποστασιοποίηση της λογικής που εκφέρει η θετική επιστημοσύνη!

Επιστημονικός άσχετος όρος, στην ψυχολογία, και στην ψυχιατρική.
Κοινός δεν υπάρχει
Ευχαριστώ.

quote:
Ελεάννα, τέτοια λές και θα σε βγάλουν κι εσένα προπαγανδίστρια ή οτι υποκινείσα από κάποιους εναντίον του Χριστιανισμού...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΩΝΑΣΚΕΙΣ: η υποστασιοποίηση της λογικής που εκφέρει η θετική επιστημοσύνη!

Αυτό είναι quote του Schwabe, δεν είπα κάτι τέτοιο εγώ ποτέ.

Edited by - WWalker on 12/08/2005 15:03:45

12/08/2005, 17:17:49
quote:
Μπα, λες φίλτατε να…….μην είδε τις «απαντήσεις» που (μάλλον…) έχεις δώσει??

Τέτοιο πράγμα να συμβαίνει??? Δεν θα το’λεγα………….

Ούτε εγώ θα το έλεγα, φίλε μου!!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

mchantziΝέο Μέλος
12/08/2005, 19:20:00
Φοβάμαι πως μια τέτοιας φύσεως ανάλυση μάλλον ξεφεύγει από τους στόχους του forum, ωστόσο θα προσπαθήσω να είμαι κατά το δυνατόν απλός (ελπίζω να μην αποκοιμηθείτε).

Καταρχήν δε θα κάνω ιστορική ανασκόπηση, οπότε μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
ΟΛΑ στην Κβαντική Μηχανική είναι η κυματοσυνάρτηση ψ(vec r,t). Αυτή μας δίνει την πιθανότητα του να βρίσκεται ένα σωμάτιο στην θέση vec r, για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή (t,t+dt). Π.χ. εάν κάποιος μας πει ψ(5*hat e_y,4)=0,25 αυτό θα σημαίνει ότι η πιθανότητα του να βρούμε αυτό το σωμάτιο στην θέση y=5 για πολύ μικρό χρόνο, είναι 1/4. Πώς κατασκευάζεται μια κυματοσυνάρτηση τώρα.
Βασιζόμαστε σε μια παραλλαγμένη δομή, που βασίζεται στην Κλασσική Φυσική και συγκεκριμένα την Αρχή Διατήρησης Της Ενέργειας. Μόνο που αντιμετωπίζουμε τις ορμές και την ενέργεια τελεστικά, δε θα πω κάτι πάραπάνω γι'αυτό, θα μου ρίξετε γιαύρτια από την ανία.
Τώρα... εφόσον γνωρίζουμε την κυματοσυνάρτηση, βρίσκουμε κάνοντας χρήση στατιστικής, μέσες τιμές θέσεως, ορμών κ.ο.κ.
Μετά από κάποια δουλειά βρίσκουμε ότι το γινόμενο των μέσων τιμών δύο ασυμβάτων μεγεθών (π.χ. ορμή-θέση) είναι μεγαλύτερη από μια σταθερά πολλαπλασιασμένη με την μέση τιμή του μεταθέτη των δύο μεγεθών (φέξε μου και γλύστρισα. μεταθέτης=[Α,Β]=ΑΒ-ΒΑ τελεστικά)
Αυτό ακριβώς το θεώρημα, εφαρμόζοντάς το στα μεγέθη ορμή-θέση, μας δίνει την αρχή της απροσδιοριστίας.
Λυπάμαι, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να κάνω άλλη κατάχρηση του χώρου για αναγκαστικά ελλειπή δείγματα Φυσικής.
Τώρα, αναφορικά με το θέμα του εάν έχουμε όπως λέτε, εγκαταλείψει την προσπάθεια και το ρίξαμε στο "σορλολόπ" των πιθανοτήτων, με έχει απασχολήσει και μένα. Μέσα από την Κβαντική Βαρύτητα Βρόγχων, διαπιστώσαμε πως όλα χαλάνε στη σύνθεση, αλλά επιμένουμε. Πάντως το γεγονός είναι ότι η Κβαντική Μηχανική δουλεύει. Επίσης μπορείτε αν θέλετε να δώσετε έναν καινούριο, πιο διευρυμένο ορισμό της αιτιοκρατίας, ο οποίος να ενσωματώνει τις πιθανότητες! Μη βιαστείτε να με πάρετε με τις λεμονόκουπες.

eleanaΝέο Μέλος
12/08/2005, 21:56:43
quote:

quote:
WWalker:

Επιστημονικός άσχετος όρος, στην ψυχολογία, και στην ψυχιατρική.
Κοινός δεν υπάρχει
Ευχαριστώ.

quote:
Ελεάννα, τέτοια λές και θα σε βγάλουν κι εσένα προπαγανδίστρια ή οτι υποκινείσα από κάποιους εναντίον του Χριστιανισμού...

Αυτό είναι quote του Schwabe, δεν είπα κάτι τέτοιο εγώ ποτέ.

Edited by - WWalker on 12/08/2005 15:03:45

Μα δεν είπα ,ή άφησα να διαφανεί κάποια υποστήριξη ,σε οποιαδήποτε πλευρά που αφορά τους συνομιλητές!!!!!
Όποιος και να το είπε , η διατύπωση αυτής καθ΄αυτής θεωρίας είναι , σε ανύπαρκτο νοηματικό επίπεδο, για να αποτελέσει διαπίστωση
Ευχαριστώ

Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.

12/08/2005, 22:19:55
Μόνο με τις λεμονόκουπες;;;;;

Και με τις πεπονόκουπες φίλατατε!!!
Και από κβαντική ξέρουμε και μπογιατζήδες έχουμε κάνει, αλλά δεν πα να λες εσύ. Μην προσπαθείς να υπεκφύγεις και να μας παραπλανήσεις για να μην βλέπει ο κόσμος τα εγκλήματα των Χριστιανών ανά τους αιώνες. Το παπαδαριό φταίει που κρατάει το σκοταδισμό εδώ και 20.000 χρόνια, και δεν αφήνει τον κόσμο σε μια αίθρια θεώρηση των πραγμάτων τάζοντάς τους σωτηριογόνες τσουλήθρες, ....... μπλα μπλα μπλα μπλα .........

Άιντε, καλός Σαβατοκύριακος, ξεκουραστείτε και λίγο.

***Καλώς ήλθες φίλε mchantzi

Φιλικά όπως πάντα

12/08/2005, 22:38:21
Ψηλός:
«Το παπαδαριό φταίει που κρατάει το σκοταδισμό εδώ και 20.000 χρόνια, και δεν αφήνει τον κόσμο σε μια αίθρια θεώρηση των πραγμάτων τάζοντάς τους σωτηριογόνες τσουλήθρες, ....... μπλα μπλα μπλα μπλα .........»

Άντε, άντε, νομίζω ότι…..ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΕΣΑΙ!!!!

Shalom!

12/08/2005, 22:42:32
Ψηλός

<<Και με τις πεπονόκουπες φίλατατε!!!>>

δεν μπορω ωρες ωρες γινομαι κακος
ψηλε δεν υπαρχουν πεπονοκουπες εκτος και εαν κοψεις το πεπονι στην μεση και αφαιρεσεις το περιεχομενο
στην αντιθετη περιπτωση αν ακολουθησεις την γνωστη καταναλωση του πεπονιου εχουμε πεπονοφλουδες
αυτα τα λιγα για το θεμα πεπονοκουπα
τωρα για το αλλο θεμα

<<Ελεάνα καλώς ήλθες στο φόρουμ.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να έπαιρνες στην παραπομπή σου και το μήνυμα του Γηγενή έτσι ώστε να μας έδινες, σε αντιπαράθεση μηνυμάτων, μια καλύτερη εικόνα για τη συμπριφορά του καθενός.>>

πιθανον να εκρινε οτι δεν χριζω αξιος παραπομπης η οτι ειμαι ανιατη περιπτωση και αυτη την στιγμη να με εχει βαλει κατω και να μου αλαζει τα φωτα στην ψυχαναλυση στα ψυχοφαρμακα και στα ηλεκτροσοκ
(πιθανη πτωση της τασης ειναι τυχαιο γεγονος)
υπαρχει και η περιπτωση να συμφωνει με την αποψη μου αλλα να μην το ανακοινωνει γιατι γνωριζει την αντιδραση σου και εν οψη τριημερου θελει να αποφυγει την βιαιη προσαγογη σου σε ενα μερος με λευκους τοιχους απο μαλακο υλικο (για αποφυγη βλαβων στην περιπτωση που καποιος θελησει να ριξει τον τοιχο με το κεφαλι του)
και με συνολακι που δενει πισω χιαστι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 12/08/2005 22:45:12

12/08/2005, 23:05:59
Μα πώς;;
Και καρπουζόκουπες υπάρχουν, και μπανανόκουπες, και αχλαδόκουπες, ..... το θέμα πώς τις βλέπει ο καθένας.
Έπειτα, εδώ μέσα έχω δει και ακούσει τόσα, που να μου το θυμάσαι, σε λίγο καιρό θα δούμε και σταφυλόκουπες.

Φιλικά όπως πάντα

19/09/2013, 13:13:58
quote:

Είναι αστείο που οι ψηφοφόροι της Χ.Α. το μοναδικό επιχείρημα που προβάλλουν.. είναι οτι οι άλλοι είναι χειρότεροι!
Φοβερό!
Αντί αυτοί που ψηφίζουν τους ναζί να αποποιούνται (τα "αναποποιηντα") κατηγορούν οτι και οι άλλοι είναι ναζί.. απίστευτο
Μιλάμε έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα κατάντιας

Έχεις δίκιο αλλά υπάρχει και ένα άλλο αστείο.

Οι Χρυσαυγίτες και οι Αντίφα είναι συμμοριούλες του δρόμου μπροστά στα ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΜΙΣΟΥΣ που υποκινούν και εκμεταλλεύονται εμφύλιες καταστάσεις. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΥΛΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

Έχω μιλήσει με Εβραίο που κατοικεί στην Ελλάδα και ξέρω τί σου λέω. Όταν άκουσε την λέξη Χρυσή Αυγή έσκασε στα γέλια.

Ξέρει τί εστί Μοσάντ; Ειλικρινά δεν έχουν καταλάβει τί πάει να πει γκάνγκστερ. Η Χρυσή Αυγή και οι Αντίφα είναι ξύλο του πεζοδρομίου....

Πάντως λυπάμαι που ειρωνεύτηκες τον Λεβέντη, γιατί τα δίνει όλα για όλα αν και είναι πλούσιος για να ξυπνήσει τα ζώα, και είχε δεχθεί αλεπάλληλες επιθέσεις κατά της ζωής του από αληθινούς πληρωμένους γκάνγκστερ. Αν δεν μας αρέσουν τα άκρα, τότε πρέπει να πάμε στο κέντρο.

19/09/2013, 13:17:06
Διόρθωση.

ΞέρειΣ τί εστί Μοσάντ;

Οργανωμένοι αδυσώπητοι εκτελεστές που δεν τους παίρνει χαμπάρι ούτε ο εαυτός τους. Πρόκειται για πληρωμένα εβραϊκά κτήνη.

Λίγοι τόλμησαν να αντιδράσουν κατά των Εβραίων στην Αμερική και το πληρώσανε με την ζωή τους( Τζον Λέννον, Κένεντυ, Λίνκολν)

19/09/2013, 13:17:15
quote:
Πάντως λυπάμαι που ειρωνεύτηκες τον Λεβέντη, γιατί τα δίνει όλα για όλα αν και είναι πλούσιος για να ξυπνήσει τα ζώα, και είχε δεχθεί αλεπάλληλες επιθέσεις κατά της ζωής του από αληθινούς πληρωμένους γκάνγκστερ. Αν δεν μας αρέσουν τα άκρα, τότε πρέπει να πάμε στο κέντρο.

Δεν ειρωνεύτηκα τον Λεβέντη.. Από την Χρυσή Αυγή πολύ καλύτερος!

Edited by - Πύρινος on 19/09/2013 13:17:40

19/09/2013, 13:20:10
quote:

quote:

Δεν ειρωνεύτηκα τον Λεβέντη.. Από την Χρυσή Αυγή πολύ καλύτερος!

Edited by - Πύρινος on 19/09/2013 13:17:40

ΟΚ! Τότε όλοι ΛΕΒΕΝΤΗ!

Αφού μπήκε η Χρυσή Αυγή βουλή γιατί να μην μπει και ο Λεβέντης..

19/09/2013, 13:23:28
Τι θα λέγατε να σχολιάσετε εδώ : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11427

Η κουβέντα έχει ξεφύγει του θέματος εδώ και αρκετές σελίδες....

19/09/2013, 13:23:35
Βρε μακάρι να ψήφιζαν όλοι μικρά κόμματα! να φύγουν τελείως όλα αυτά του παλιού συστήματος που είναι τώρα μέσα! Αν.Ελ., Δημ.Μαρ., ΣΥΡΙΖΑ, όλοι έχουν δεσμούς με το παλιό σύστημα.. να φύγουν όλοι!
Και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που είναι ακραίοι και επικίνδυνοι!
19/09/2013, 13:46:07
quote:

Τι θα λέγατε να σχολιάσετε εδώ : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11427

Η κουβέντα έχει ξεφύγει του θέματος εδώ και αρκετές σελίδες....

Μεταφέρω τα σχόλιά μου εκεί KERRY KING.

19/09/2013, 15:05:57
quote:

Κι επειδή κάποιοι ζητούν 100% βεβαιότητα, απέναντι στην αθλιότητα των ΜΜΕ:

Το αφήνω να περάσει ασχολίαστο.

Δεν σε έχω για τόσο αφελή.
Απλώς είσαι πολύ θυμωμένος και πρός το παρόν, δεν μπορείς να δείς το...βάθος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/09/2013, 15:55:48
Νικόμαχε.

quote:
Απλώς είσαι πολύ θυμωμένος και πρός το παρόν, δεν μπορείς να δείς το...βάθος!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως είμαι θυμωμένος και σκασμένος ταυτόχρονα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει απαραιτήτως, πως έχω τυφλωθεί κιόλας.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

19/09/2013, 17:21:04
Οχι DSM, δεν είπα ότι έχεις τυφλωθεί.

Ο δίκαιος θυμός, σε κάνει να βλέπεις την επιφάνεια.Αυτο ακριβώς που θέλουν.

Και προς λύσιν κάθι πιθανής παρεξήγησης, δεν λαμβάνω υπ' όψιν τις πολιτικές πεποιθήσεις και κοματικές ταυτότητες, των δραστών και των θυμάτων, σε τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες.

Εξετάζω τα κίνητρα και τα οφέλη, των κέντρων εξουσίας, που "διέταξαν" την προβοκάτσια, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αλληλουχία γεγονότων, που θα προκύψει.

Το γεγονός που συνέβη στην Νίκαια, μπορεί να έχει πολύ "υψηλή" πατρότητα.Απαιτεί έμπνευση και σχεδιασμό υψηλών προδιαγραφών.

Δεν συνηθίζεται, ένας ανεγκέφαλος ηλίθιος, να δέχεται ένα τηλεφώνημα και να εκτελεί μια τέτοια πράξη, χωρίς να έχει προηγηθεί έντεχνος σχεδιασμός και χωρίς ένα κέντρο εντολών πίσω του!

Αυτές είναι οι απόψεις μου, για όσους βιάζονται να μου κολλήσουν ταμπέλα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.