- Eμετισμός κατά του αρχιεπισκόπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
5. Κάτι πολύ καλό γι'αυτό είναι οτι πήρε ευθύτατη θέση ... έστω και με την γνώμη ενός απλού πολίτη ... για τα περισσότερα εθνικά θέματα υπερασπίστηκε με θάρρος τα εθνικά δίκαια άσχετα με το άν ήταν θέματα που δέν ήταν υπο την εποπτεία του ανεξάρτητα απο θρησκεία ενδιαφέρθηκε και για την Ελλάδα.
-Eίναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί από όλους!
quote:
Η σαπίλα είναι ο κανόνας στην εκκλησία και δη στα ανώτατα επίπεδα.
-Είναι γεγονός ότι το ιερατείο έχει πληγεί και αυτό όπως τα πάντα στην Ελλάδα, από τη διαφθορά! σίγουρα όχι όλο, αλλά σίγουρα όσο πιο ψηλά τόσο πιο πολύ! Πάντως είναι γεγονός ότι ο Χριστόδουλος έδωσε μία νέα πνοή! μικρή μεν αλλά υπαρκτή! ας ελπίσουμε να συνεχιστεί με πολύ μεγαλήτερη προσπάθεια από τον επόμενο!
quote:
ο Ιησούς συγχώρεσε αυτούς που τον φόνευσαν την ώρα του μαρτυρίου.έτσι και εμείς ΠΡΕΠΕΙ να συγχωρέσουμε αυτούς που κολλάνε την συγκεκριμένη αφίσα.
-Και να τους έβλεπα! και νάταν λεέι και μόνο ένας! ρε τι στιλιάρι θα του έριχνα!
quote:
ο Χριστόδουλος σε λίγες μέρες θα κοιμηθεί, ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει το ταξίδι του ειρηνικά, άλλωστε ο κάθε ένας απο εμάς τον έχει κατατάξει στην συνείδηση του εκεί που θεωρεί ότι πρέπει και αυτό δεν αλλάζει!
το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε τουλάχιστον για λίγους μήνες προς ένδειξη σεβασμού σε έναν μελλοθάνατο...
-Σωστά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
snoopy
2. Για τις κατηγορίες απέναντι στον τρόπο που εξελέγη το μόνο που έχω να πώ οτι την εποχή της εκλογής του η αγάπη του χριστιανικού λαού για το πρόσωπο του ήταν ενθουσιώδης άνευ προηγουμένου.
Όποιος κι αν εκλεγότανε Αρχιεπίσκοπος φίλε snoopy , την ίδια υποδοχή θα είχε από το κοπάδι (ποίμνιο) .
quote:
snoopy
Άν έγιναν κομπίνες αυτό δέν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο .....
Εδώ φίλε snoopy με εκπλήσσεις δυσάρεστα , είναι δυνατόν να γίνονται κομπίνες και ίντριγκες για την αναρρίχηση ενός ιερωμένου στην ανώτατη ιεραρχία της πίστεώς σου , και συ να ισχυρίζεσαι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο άν αναρριχήθηκε χρησιμοποιόντας μη έντιμα μέσα για την υπερκέραση των αντιπάλων του ?????
quote:
snoopy
Κάτι πολύ καλό γι'αυτό είναι οτι πήρε ευθύτατη θέση ... έστω και με την γνώμη ενός απλού πολίτη ... για τα περισσότερα εθνικά θέματα υπερασπίστηκε με θάρρος τα εθνικά δίκαια άσχετα με το άν ήταν θέματα που δέν ήταν υπο την εποπτεία του ανεξάρτητα απο θρησκεία ενδιαφέρθηκε και για την Ελλάδα.
1. Τις "υπεύθυνες" θέσεις του στα εθνικά θέματα δεν τις πήρε από τη θέση του απλού πολίτη αλλά από τη θέση του άτυπου συγκυβερνήτη της Ελλάδας και μάλιστα προσπάθησε να τις επιβάλει κιόλας.
2. Οι θέσεις του πάνω στα εθνικά θέματα δεν ήταν καν υπεύθυνες. Λαϊκίστικες ήταν, για δημιουργία εντυπώσεων και για εσωτερική κατανάλωση.
quote:
Sesostris
Εδώ φίλε snoopy με εκπλήσσεις δυσάρεστα , είναι δυνατόν να γίνονται κομπίνες και ίντριγκες για την αναρρίχηση ενός ιερωμένου στην ανώτατη ιεραρχία της πίστεώς σου , και συ να ισχυρίζεσαι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο άν αναρριχήθηκε χρησιμοποιόντας μη έντιμα μέσα για την υπερκέραση των αντιπάλων του ?????
Από τη στιγμή μάλιστα που το σύνολο της Συνόδου υποστηρίζει πως η εκλογή του αρχιεπισκόπου γίνεται "με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος" (τώρα πώς γίνεται το Αγιο Πνεύμα να μην τους επιφοιτά όλους αλλά μόνον μια σχετική πλειοψηφία... Θαύμα! Θαύμα!)

macedon
quote:
Ελπίζω να κατάλαβες οτι με κανέναν τρόπο δέν εννοούσα κανέναν απο δω μέσα ... εννοούσα αυτούς που εμπνεύστηκαν και κόλλησαν τις συγκεκριμένες αφίσες.
Και θα ήταν εξωφρενικό να κάνεις κάτι τέτοιο, φίλε μου.
Τους εγκεφάλους, που εμπνεύστηκαν τα κείμενα στις αφίσες, τους έχει καταδικάσει το σύνολο των συμμετεχόντων, στο παρόν θέμα.
quote:
Σου επαναλαμβάνω οτι όλες οι ανέσεις που χρησιμοποίησε δέν ήταν προσωπική επιλογή, έγιναν κάτω απο την πίεση του περιβάλλοντος και των γιατρών του που φαντάζομαι λόγω της αγάπης που τους είχε δέν ήθελε να δυσαρεστήσει.
Φίλε μου, το επεσήμανα εγώ αυτό πριν από εσένα και επαναλαμβάνω ότι το θεωρώ φυσιολογικό.
Όμως είναι, τουλάχιστον, αφελές (και εσύ, προσωπικά, δεν είσαι αφελής, απ' όσο μπορώ να κρίνω) να φαντάζεσαι ότι πήγε να θεραπευτεί από... αγάπη προς τους άλλους.
Εντελώς φυσιολογικά, έτρεξε να εξαντλήσει τις πιθανότητες ίασης που είχε, στο καλλίτερο μέρος όπου, κατά κοινήν ομολογία, θα πήγαινε οποιοσδήποτε άνθρωπος, ο οποίος θα διέθετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο, όπως εγώ φαντάζομαι.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
1. Τις "υπεύθυνες" θέσεις του στα εθνικά θέματα δεν τις πήρε από τη θέση του απλού πολίτη αλλά από τη θέση του άτυπου συγκυβερνήτη της Ελλάδας και μάλιστα προσπάθησε να τις επιβάλει κιόλας.
2. Οι θέσεις του πάνω στα εθνικά θέματα δεν ήταν καν υπεύθυνες. Λαϊκίστικες ήταν, για δημιουργία εντυπώσεων και για εσωτερική κατανάλωση.
-Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ήταν στρυγμωμένος και περίμενε χείρα βοηθείας από την ανιπολίτευση! γιατί έτσι συνιθίζεται στη διπλωματία! (βλέπε Τουρκία! επικαλείται ο Ερνοτγάν συνέχεια τάχα μου τάχα! ότι τον πιέζουν οι στρατιωτικοί) και τη στιγμή που η αντιπολίτευση αγρόν ηγόραζε! πάλι καλά που ήταν κι ο Χριστόδουλος, γιατί όπως την πάμε! ή μάλον θέλουν να μας πάνε, θα την πάμε περίπατο στους αγρούς την Ελληνική λεβεντιά!
-Την καραμέλα του Λαϊκισμού την ακούω κάθε βράδυ στις ειδήσεις όταν την επικαλούνται οι βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων! Μόλις κάτι δεν του αρέσει ή μόλις στυγμόνωνται.......<<ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς απαντάνε.....>>
-Όχι δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη οτιδήποτε για το οποίο κάποιοι θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για αυτή την πατρίδα!
quote:
Όμως είναι, τουλάχιστον, αφελές (και εσύ, προσωπικά, δεν είσαι αφελής, απ' όσο μπορώ να κρίνω) να φαντάζεσαι ότι πήγε να θεραπευτεί από... αγάπη προς τους άλλους.
Εντελώς φυσιολογικά, έτρεξε να εξαντλήσει τις πιθανότητες ίασης που είχε, στο καλλίτερο μέρος όπου, κατά κοινήν ομολογία, θα πήγαινε οποιοσδήποτε άνθρωπος, ο οποίος θα διέθετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο, όπως εγώ φαντάζομαι.
-Σε τέτοιες στιγμές σίγουρα το περιβάλλον σου παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο! λογικό είναι ο καθένας να επηρεάζεται από κει και έπειτα....
<<ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ..........ο Χριστόδουλος σε λίγες μέρες θα κοιμηθεί, ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει το ταξίδι του ειρηνικά, άλλωστε ο κάθε ένας απο εμάς τον έχει κατατάξει στην συνείδηση του εκεί που θεωρεί ότι πρέπει και αυτό δεν αλλάζει!
το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε τουλάχιστον για λίγους μήνες προς ένδειξη σεβασμού σε έναν μελλοθάνατο...
ευχαριστώ.->>
-Ας το σεβαστούμε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Κατανοητές οι ανθρώπινες αντιδράσεις του παθόντος αρχιεπισκόπου : ούτε και ο ίδιος δεν (πολυ)πίστευε αυτά που έλεγε για μεταθανάτιο ζωή κ.λ.π. Απόλυτα φυσικό , η εξυπνάδα δεν του έλειπε. Εύχομαι πραγματικά (όπως και για κάθε νοσούντα )να τη γλυτώσει ο άνθρωπος , έστω και ..με θαύμα.
Αυτό που δεν είναι κατανοητό και φυσικό , είναι η αντίδραση των πιστών : δηλαδή ο μη έστω και κατ΄ ελάχιστον προβληματισμός τους , στα όσα δογματικά πρεσβεύει η θρησκεία μέσω των ιερωμένων της εκκλησίας .
Με δυο λόγια : "Γιατί άραγε ενεργούν έτσι οι θρησκευτικοί τα-γοί μας ; Δεν φοβούνται θεό; δεν προσδοκούν την παραδεισένια ζωή στον ...άλλο κόσμο ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ κάτι περισσότερο.... και λόγω ειδικότητας από το απλό ποίμνιο ; "
Με το " άνθρωποι είναι κι΄ αυτοί" απαντώνται επιτέλους ΟΛΑ τα σχετικά ερωτήματα ;
quote:
-Σε τέτοιες στιγμές σίγουρα το περιβάλλον σου παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο! λογικό είναι ο καθένας να επηρεάζεται από κει και έπειτα....
Σε παρακαλώ να διαβάζεις τα μηνύματα πιο προσεκτικά, τυολάχιστον αυτά που επιλέγεις να «απαντήσεις».
Άλλο αυτό που λες και άλλο αυτό στο οποίο απάντησα εγώ...
Το περιβάλλον του, ας δεχτούμε, ότι τον παρότρυνε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να θεραπευθεί, αυτός το έκανε για να μην τους χαλάσει το χατήρι ή επειδή ο ίδιος επιθυμούσε τη θεραπεία του, περισσότερο από κάθε άλλον;
quote:
-Ας το σεβαστούμε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε!
Έλλειψη σεβασμού δεν είναι η παράθεση σχολίων, αλλά το περιεχόμενο αυτών.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Εκτός από τις εμετικές αφίσες , έχουμε τώρα και τις εμετικές ιστοσελίδες . Σε ισττοσελίδα του internet στην διέυθυνση http://www.xristodoulos.com , που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν κακόγουστη φάρσα κακομαθημένων νεαρών , προωθούσαν έναν διαγωνισμό ("when is hristodoulos going to die?") στον οποίο, εκείνος που θα μαντέψη σωστά την ημερομηνία θανάτου του Χριστόδουλου θα κερδίση ένα playstation 3 !!!!
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο που οδηγείται με τα νέα ήθη η νεολαία μας και που θα μας οδηγήση τελικά αυτή η υποβάθμιση των ηθικών αξιών .
Αναφαίρετο δικαίωμα όλων είναι το να αποδέχονται ή όχι τον Αρχιεπίσκοπο , όπως ο γράφων , αλλά το ότι δεν σέβονται ούτε τις τελευταίες στιγμές ενός θνήσκοντος ανθρώπου και στήνουν φάρσες με αυτές , αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να μας προβληματίση σοβαρά .
Φίλε sesostris, σε μία κοινωνία που έχει τη δυνατότητα (και ορθώς την έχει, όσον αφορά το δικαίωμα της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης) να "blogοποιεί" ή να δημιουργεί κάθε είδους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, πόσο περίεργο είναι ότι βρέθηκε κάποιος να προχωρήσει σε αυτόν τον "πανέξυπνο" διαγωνισμό; Όσο για το θέμα του σεβασμού στις τελευταίες στγμές ενός θνήσκοντος ανθρώπου, παρότι συμπαρίσταμαι στον προσωπικό του αγώνα, είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς το πως αντιμετωπίζει και ο ίδιος τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της υγείας του.
Ας μην αγνοούμε ότι διάφοροι επώνυμοι κατά καιρούς αντιμετώπισαν αυτή τη μάστιγα : συνέχισαν, όσο άντεχαν, τη ζωή τους κανονικά και απεβίωσαν με ταπεινότητα και σχεδόν στα κρυφά. Το γιατί η εξέλιξη της υγείας κάποιων γίνεται πρωτοσέλιδο και κεντρικό θέμα, ειδικά όταν οι ίδιοι δεν απέταξαν ποτέ τη δημοσιότητα, θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο.
Μακάρι πάντως (ως άνθρωπος, όχι ως ιεράρχης) να παραμείνει κοντά μας. Με αλλαγμένα μυαλά ενδεχομένως...
Φίλε macedon
quote:
Εγώ φίλε Κωστάκη θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να διακατέχεσαι από μανίες καταδίωξης, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Ούτε συνωμοσίες εξυφαίνονται για να πλήξουν την ορθοδοξία, ούτε καθοδηγούμενοι υπάρχουν, ούτε καθοδηγητές ούτε χρηματοδότες.
Μην ανησυχείς για μένα και τις δήθεν "μανίες" μου. Όσο για το αν υπάρχει καθοδήγηση και χρηματοδότηση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τακτική στο συγκεκριμένο θέμα, δε θα το μάθουμε ποτέ. Μην αγνοείς ότι πολλές από αυτές τις ομάδες "εμφανίζονται" και "εξαφανίζονται" στην πλήρη αφάνεια... δε γνωρίζουμε καν αν υπάρχουν ποτέ, έστω και για μικρό διάστημα, ως οργανωμένες. Τη δράση των όμως τη μαθαίνουν πολλοί.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
ευχαριστώ.-
-Από το φίλο ελάχιστο!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Ας αφήσουμε τον άνθρωπο αυτό να περάσει την πολύ δύσκολη αυτή δοκιμασία του κι ας αναβάλλουμε για λίγο τις αναλύσεις του βίου, των έργων του και της πορείας του.
Νομίζω ότι σε παρόμοιες στιγμές, καλό θα ήταν απλά να ευχηθούμε το καλύτερο για τον άνθρωπο αυτόν...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Κάποιοι εβραίοι ψιλοδιαβάσανε Πλάτωνα , και ως δια μαγείας δημιουργήθηκε η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Γέμισε φιλόσοφους ο πλανήτης βρε παιδί μου !...
Σε ανησυχεί αυτό; Εμένα καθόλου.
Δε νομίζω το ανθρώπινο είδος να κινδυνεύει από υπερβολική δόση σοφίας
όσο υπάρχεις εσύ αγαπητέ steelspring.
Moondragon:
Ο Μεσσιανισμός ως ιδέα προϋπάρχει του Χριστού και
του Πλάτωνα τουλάχιστον κατά μερικούς αιώνες, είναι δε το
κατ' εξοχήν χαρακτηριστικό της ιουδαϊκής θρησκείας.
Τα όποια κοινωνικά φαινόμενα πίσω από τη δημιουργία της
Χριστιανικής θρησκείας δε μου διαφεύγουν, αν και προκαταβολικά
πρέπει να πω ότι θεωρώ βλακώδη την άποψη της Λιλής Ζωγράφου ότι
οι Εβραίοι ιερείς του 1ου αιώνα ήταν γνώστες της ψυχολογίας της
μάζας και των κοινωνικοπολιτικών προεκτάσεων της θρησκείας.
Αυτά τα ανακαλύψαμε τουλάχιστον 1700 χρόνια μετά και πράγματι
ο άνθρωπος είναι πλέον σε θέση να κατασκευάσει ιδιαίτερα επιτυχημένες
(και ενίοτε καταστροφικές) "θρησκείες", όπως ο Ναζισμός και η
Σαϊεντολογία.
Αλλά και πάλι χάνετε το point μου:
αφού ο μεσσιανισμός προέρχεται από τον ιουδαϊσμό
και ο νεοπλατωνισμός από τον ελληνισμό, δε θα έπρεπε (αν έχει δίκιο
ο Κάιζερ) αυτά τα δύο να είναι ασύμβατα; Όμως δεν είναι,
γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένα σύστημα σκέψης (χριστιανισμός) που
τα συνδυάζει. Άρα ο Κάιζερ έχει άδικο.
Νομιζω οτι εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα περι μεσσιανισμου. Ο μεσσιανισμος χωριζεται σε υποκατηγοριες και εσυ αναφερεσαι στον εβραικο και οχι στο χριστιανικο. Υπαρχει και ο Σιωνιστικος! Αλλο ο ενας και αλλο ο αλλος! Ο εβραικος μεσσιανισμος ειναι η προσμονη των εβραιων σε ενα Μεσσια που θα δημιουργησει για αυτους ενα κρατος και θα ζουνε ειρηνικα! Ο Χριστιανικος ολοι ξερουμε το πρεσβευει. Αρα ο εβραικος μεσσιανισμος ειναι ασυμβατος με τον Νεοπλατωνισμο. Δεν βλεπω καποια ομοιοτητα, αφου ο Νεοπλατωνισμος ξεκινησε στην Αλεξανδρεια απο τον Ρωμαιο φιλοσοφο Πλωτινο τον 3ο αιωνα πΧ και αποτελει μια καθαρα ελληνοκεντρικη σχολη! Το μονο κοινο στοιχειο που μπορει να εχουνε ειναι οτι ο Χριστιανισμος ενστερνιστηκε στοιχεια του Νεοπλατωνισμου. Καμια σχεση με Μεσσιανισμο ομως!

''Confirmo o Deus potentissimus''
MoonDragon, και εγώ πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι πολύ βρόμικη, πολλές φορές σκληρή, πνιγμένη στο αίμα και δεν έχει καμία σχέση με κανένα ποδοσφαιρικό παιχνιδάκι αν και υπάρχουν κάποιες αναλογίες. Η ουσία είναι αυτή που αναφέρεις. Δεν χρειάζεται όμως συνομωσιολογικές θεωρίες και παραμύθιασμα για να στηριχτεί.
Kaizer, πολύ σωστά λες ότι εσύ δεν ανέφερες πουθενά να εξολοθρεύσουμε τους εβραίους. Δικό μου, λάθος μάλλον, συμπέρασμα ήταν ότι έτσι εννοείται από τα όσα διάβασα.
Επίσης λες ότι αγαπώ την πατρίδα μου.
Αυτό δε σημαίνει ότι αγαπώ και τον κάθε εκδότη και συγγραφέα που γράφει ότι θέλει επειδή πρώτα αγαπάει τη τσέπη του και μετά την πατρίδα του. Επειδή λοιπόν την αγαπώ διαβάζω αραιά και που, όταν έχω χρόνο κάποιο βιβλίο των αναγνωρισμένων προγόνων και δε χάνω το χρόνο μου αναμασώντας το άδικο παρελθόν, ασχολούμενος με τις φαντασιώσεις του κάθε συγγραφέα.
Επίσης επειδή αγαπώ και την αλήθεια, την οικουμενικότητα και το φώς που όπως μας έχουν μάθει εκφράζει ο ελληνικός πολιτισμός (εκείνοι που το λένε συνήθως αναφέρονται στη καταλυτική συμβολή του Αριστοτέλη την περίοδο της αναγέννησης και νωρίτερα την περίοδο της παρακμής της δυτικής αυτοκρατορίας και όχι στη συμβολή του Σωκράτη, του Πλάτωνα ή του νεοπλατωνισμού που έδωσαν ένα πολύ βολικό φιλοσοφικό και λογικό υπόβαθρο στο χριστιανισμό και την αιμοσταγή εξουσία που συνδέθηκε μ’ αυτόν) δεν μπαίνω στη λογική των δύο αιώνιων αντιπάλων. Για σκέψου αν είχες γεννηθεί στο ισραήλ από σιωνιστές γονείς τώρα θα ήσουν ο χειρότερος εχθρός σου σύμφωνα με τη λογική σου όπως ένας φανατικός χριστιανός αν είχε γεννηθεί σε μια ισλαμική χώρα θα ήταν τώρα έτοιμος να σφάξει τη χριστιανική αλήθεια.
Όταν όμως κρατάς μια απόσταση δεν έχεις εχθρούς αλλά φίλη μόνο την αλήθεια.
και για τους εβραιους αργοτερα,αν και προεχει να δουμε πρωτα τα δικά μας λάθη πρώτα και μετά να τα ριχνουμε στούς άλλους...
!Πουθενά αλλού στον κόσμο η εθνική γνησιότητα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο σε εμάς εδώ.
Γιατί όλοι κοπτομεθα να αποδείξουμε πως είμαστε γνήσιοι ελληνες,πως το αίμα μας είναι όντως ελληνικό?
Λες και το αίμα το ελληνικό έχει περισσότερο ή καλύτερα αιμοσφαίρια?
Άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για το τι ήταν η αρχαία Ελλάδα, πως τολμούν να εμφανίζονται ως απόγονοι του Περικλή?
Γιατί νιώθουν υπερήφανοι για την καταγωγή τους ,άνθρωποι που ουδέποτε νοιάστηκαν να μάθουν κάτι περισσότερο πέρα από αυτά που τους έμαθε ο δάσκαλος τους στο σχολείο?
Θα ήταν τεράστιο λάθος να αποδίδατε όλες αυτές τις φαιδρότητες στην ανοησία των ελλήνων.
Διότι εμείς οι έλληνες έχουμε το ίδιο ποσοστό έξυπνων και ηλίθιων ακριβώς όμοιο με οποιουδήποτε λαού.
Η αγραμματοσύνη αν και επιτείνει την φυσική κουταμάρα, ουδεμία σχέση έχει ωστόσο με την βλακεία καθεαυτή.
Μιλάτε για επίθεση των σιωνιστών ενάντιων της Ελλάδας ξεχνώντας ή αγνοώντας ότι
Η αρχαία Ελλάδα ήταν η Βενετία της αρχαιότητας, μια άτυπη αυτοκρατορία χωρίς σύνορα.
Κυριαρχούσε παντού στον τότε πολιτισμένο κόσμο ακριβώς γιατί ακριβώς δεν είχε σύνορα.
Η Ελλάδα ήταν παντού.
Πως την κατηντησαν στο σημερινό της χαλί οι εθνοκαπηλοι?
Και χαρακτηρίζουν μισέλληνες εμάς!, τα κτήνη!
Εμάς που ξέρουμε τι ήταν ο ελληνισμός πριν τον φυλακίσουν σε μια σπιθαμή γης και νατον κάνουν να πεθάνει από ασφυξία.
Ο ελληνισμός ήταν πολιτισμός άσχετος από γεωγραφία και αιματολογική καθαρότητα.
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα
Edited by - τυχερουλης on 26/08/2004 12:10:03
Edited by - τυχερουλης on 26/08/2004 16:13:30
Διαπραγματευόμαστε με αλλά κράτη όχι γιατί έχουμε νομική υπόσταση ως κράτος αλλά διότι είμαστε απόγονοι ένδοξων προγόνων.
Ποιος είναι δυνατόν να μας πάρει σοβαρά?
Ποιος πήρε σοβαρά το αστείο υιό ενός σοβαρού πατέρα?
Βλέπω τον βλακέντιο έτοιμο να φωναξει¨μα τι λες ανθελληνα?μονο εμείς έχουμε γνήσιους προγονους,ενδοξους ηρωες,απιθανους φιλόσοφους και οι άλλοι μας μισούν γιαυτο και κάνουν το παν να μας καταστρέψουν…
Αυτό που βλέπω να έχουμε είναι γνήσια εθνική κουταμάρα.
Την επόμενη φορά που θα πουλήσουμε γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι στους κουτόφραγκους αυτοί θα πουλήσουν το μισό αιγαίο στους τούρκους και μας θα μας φταίνε οι εβραίοι για την σύμφορα.
Ο Μπρεχτ λέει: αλίμονο στις χώρες που έχουν ανάγκη από ήρωες.
Εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη από ήρωες που και πόλεμο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να αποκτήσουμε φρέσκους μια και οι μπαγιάτικοι δεν λειτουργούν πια.
Είμαστε πρώτοι στην παραγωγή ηρώων στην Ευρώπη και τελευταίοι στην παραγωγή αγαθων,και μετά μας φταίει ο σιωνισμός που μας κυνηγά ….
Τα σοβινιστικά νταιλικια ποτέ δεν είχαν καλή κατάληξη για τον ελληνισμό.
Προσπαθώντας οι ηλίθιοι να φτιάξουν μια μεγάλη Ελλάδα κόντεψαν να εξαφανίσουν και την μικρή.
Η Ελλάδα έφαγε τους έλληνες και ησυχασε.και μετά μας φταίνε οι εβραίοι….
Στην Ελλάδα όλοι καταντήσαμε ετεροχθονες.μονο οι εθνικόφρονες είναι αυτόχθονες
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Μιλάμε για γεωπολιτική στρατηγική που σημαίνει το σχεδιασμό μιας πολιτικής μακρόχρονης και με ιστορική προοπτική που αφορά το γεωγραφικό μέλλον ενός συγκεκριμένου κράτους.
Το νεοελληνικό κράτος δεν είχε ποτέ γεωπολιτική στρατιγικη,ουτε καν στην εποχή του Βενιζέλου.
Κάθε ανάλογη πρόταση δική μας στηριζόταν σε ιδεολογήματα του τύπου « η πόλη είναι δική μας» «η μεγάλη Ελλάδα»χωρίς να νοιαζόμαστε να δούμε αν οι απαιτήσεις αυτές θα ήταν δυνατόν να έχουν νόημα.
Πως θα ήταν δυνατό να μην διώξουν οι τούρκοι τους έλληνες από την πόλη γνωρίζοντας ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν χοντροκέφαλοι που πιστεύουν πως η πόλη τους ανήκει δικαίως και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι?
Δηλαδή τι θα έκαναν οι τουρκοι?θα περίμεναν να ξεμαρμαρωσει ο βασιλιάς για να ηγηθεί σε εκστρατεία ενάντια στην πόλη?
Και μετά μας φταίνε οι εβραίοι…..
ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ,ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΤΕ!
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Καλα τα λες αλλα εχεις και σε αρκετα σημεια αδικο...Δεν εχει σημασια να σου επισημανω που απλα σου το λεω για να το ξερεις.
Αντιθετα...ομως αν σκεφτουμε ολοι οπως εσυ...ισως και ο τοπος μας να φτασει σε εποχες...δυνατες απο ηθος φιλοσοφια και σεβασμο...χωρις πολεμους και νεο-πολεμο-κρατικες ιδεολογιες των Η.Π.Α,Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ...ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ...και αυτο ειναι το Αρχαιο Ελληνικο Ιδεωδες.

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

Edited by - Jimmerlus on 26/08/2004 15:37:31
quote:
Η συμπεριφορά ενός κράτους απέναντι ενός αλλού δεν καθορίζεται από τα αισθήματα αλλά από τα συμφέροντα.
Μιλάμε για γεωπολιτική στρατηγική που σημαίνει το σχεδιασμό μιας πολιτικής μακρόχρονης και με ιστορική προοπτική που αφορά το γεωγραφικό μέλλον ενός συγκεκριμένου κράτους.
Το νεοελληνικό κράτος δεν είχε ποτέ γεωπολιτική στρατιγικη,ουτε καν στην εποχή του Βενιζέλου.
Κάθε ανάλογη πρόταση δική μας στηριζόταν σε ιδεολογήματα του τύπου « η πόλη είναι δική μας» «η μεγάλη Ελλάδα»χωρίς να νοιαζόμαστε να δούμε αν οι απαιτήσεις αυτές θα ήταν δυνατόν να έχουν νόημα.
Πως θα ήταν δυνατό να μην διώξουν οι τούρκοι τους έλληνες από την πόλη γνωρίζοντας ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν χοντροκέφαλοι που πιστεύουν πως η πόλη τους ανήκει δικαίως και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι?
Δηλαδή τι θα έκαναν οι τουρκοι?θα περίμεναν να ξεμαρμαρωσει ο βασιλιάς για να ηγηθεί σε εκστρατεία ενάντια στην πόλη?
Και μετά μας φταίνε οι εβραίοι…..
ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ,ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΤΕ!
Tυχερούλη , η γεωπολιτική στρατηγική περιλαμβάνει και την "προπαγάνδα" ότι η Πόλη ανήκει στην Ελλάδα.
Η Γεωπολιτική στρατηγική εκτός απο ευχές και σχέδια μέσα σε γραφεία,περιλαμβάνει και στρατιωτικές παρεμβάσεις.
Τί δικαιώνει τους Τούρκους σαν κατακτητές της Πόλης ;
Υπάρχει κάποιος κανόνας δικαίου που να αιτιολογεί την άλωση , εκτός απο την λυσσαλέα επίθεση του Μωάμεθ;
Τί νόημα μπορεί να έχει μιά γεωπολιτική στρατηγική στην Ελλάδα άν δεν περιλαμβάνει τις περιοχές που ιστορικά της ανήκαν;
Γεωπολιτική στρατηγική που αλλου μπορεί να εφαρμόσει η Ελλάδα ;
Στην Αυστραλία;
Η Ελλάδα έχει χρέος να συρρικνώνεται προς όφελος του εκάστοτε γείτονα;
Για ποιό ηθικό, στρατηγικό, οικονομικό, ιστορικό λόγο η Ελλάδα να μήν θέλει την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης;
Όλοι κάτι θέλουν απο κάπου αλλού . Η Ελλάδα γιατί να μη θέλει;