ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

katerinagnosis61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
katerinagnosisΜέλος
07/12/2005, 12:47:27
Φίλε Aourus στον Kelso αναφέρθηκες και όχι στον Seth. Είσαι στη δουλειά και πήζεις και μπερδεύεσαι?????

Για πες μου ποιος είσαι κι εμένα..............

filosofos3Μέλος
07/12/2005, 23:37:21
Και κει που νόμιζα ότι μπορεί να μιλήσουμε και σοβαρά κάποια στιγμή....έρχεται το εκπληκτικό...
quote:
Φιλόσοφε κολάς πολύ στις λέξεις και δεν μπορώ. Ο Χριστός βεβαίως και ήξερε οτι ο Ιούδας θα τον προδώσει αλλά και ο Ιούδας ΗΞΕΡΕ πολύ καλά και ποιος ήταν ο Χριστός και γιατί τον πρόδωσε και αυτοκτόνησε γιατί έτσι έπρεπε να κάνει για να δείξει στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουνε οι ίδιοι ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ με τον δικό τους Ιούδα: να τον κρεμάσουνε.

Κατερίνα μου συγνώμη αλλά δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη βλακεία από αυτό. Και φυσικά δε σε κατακρίνω που το πιστεύεις γιατί εκεί που έχει καταντήσει τη σκέψη και την κρίση σας ο "δάσκαλός" σας όλα να τα περιθμένει κανείς.
Δεν έχω διαβάσει μεγαλύτερη ηλιθιότητα αληθινά από το να αυτοκτονεί κανείς για να δείξει και στους άλλου ότι πρέπει να κάνουν τι ;;; Να αυτοκτονήσουν τον εσωτερικό Ιούδα;;;;

Μα δε βλέπεις ότι ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΈΜΕΝΟ ΕΓΩ-ΙΟΥΔΑΣ ΤΌΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΜΟΝΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΙΟΥΔΙΚΟ "ΕΓΩ" ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Είναι να απορεί κανείς πως μπόρεσες να αποδεχτείς κάτι τόσο ...ανόητο!!!

Δεν πιστεύω ότι η νοημοσύνη σου βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο διότι αν βρισκόταν σε τέτοιο επίπεδο δε θα ήσουν άνθρωπος καν. Είναι μη ανθρώπινο ένα τέτοιο επίπεδο, σαφώς υπο-ανθρώπινο για να μην παρεξηγούμαστε!

Από αυτό και μόνο αν λέει ο σαμαέλ δε χρειάζεται καμμιά άλλη απόδειξη για το αν είναι κυριολεκτικά πλήρως ανεγκέφαλος. Αλλά εσείς πως πέσατε σε τέτοια κατάσταση μου λες;;;; Σε αυτό απορώ εγώ...

Και θα είναι μεγάλη πλάκα έτσι και δέχεται και η Παγώνα κάτι τέτοιο, με την οποία επειδή έχω επικοινωνήσει και με προσωπικά μηνύματα και είχα σχηματίσει διαφορετική γνώμη.

Το σκεπτικό σου Κατερίνα μου είναι τελείως αδύνατο να σταθεί από οποιαδήποτε άποψη και είμαι στη διάθεσή σου να σου το αποδείξω άμεσα.
Και θα το κάνω με δύο τρεις απλές σκέψεις που σου διέφυγαν.

Αν ο Ιησούς θανατωνόταν σκόπιμα και με δική του θέληση και το ήξερε και ο Ιούδας τότε δε θα είχε διαπράξει κανένα αμάρτημα ο Ιούδας. Αλλά εδώ έχουμε σωρεία εμπειριών ανθρώπων που είδαν τον Ιούδα στην κόλαση για πολλούς αιώνες μετά. Και ...μάντεψε ένας από αυτούς είναι και εκείνος που ο "δάσκαλός" σου προτείνει ο ΔΑΝΤΗΣ!!!
Για δες τι λέει στη θεία Κωμωδία του ότι είδε για τον Ιούδα και για τη θέση που βρίσκεται ...τολμάς να τη διαβάσεις;;;;;

Αν λοιπόν και με αυτό δεν καταλάβεις ότι εκείνος που προτείνει να διαβάσουμε το Δάντη και από την άλλη λέει τα αντίθετα από ότι λέει εκείνος, είναι είτε αστοιχείωτος, είτε παράφρων, και συνεχίζεις να τον θεωρείς δάσκαλο...τότε χαρά στην υπομονή σου και στη θυσία του λογικού και ανθρώπινου μέρους του νού σου. Ίσως μπεις από αυτό στον παράδεισο γιατί τόσος νοητικός αυτοβασανισμός είναι όντως σπάνιος...

Αν ακόμη υποθέσουμε ότι ο Ιούδας αυτοκτόνησε με κάποιο σκοπό και τα ήξερε όλα τότε ποιο είναι το δίδαγμα που δίνει;;;
Και σε ποιον το δίνει;;;

Το κακό και ιουδικό "εγώ" αν υπάρχει σε κάποιον άνθρωπο δεν πρόκειται ποτέ να πει " ααα... ας διαβάσω την καινή διαθήκη να δω τι έκανε ο Ιούδας να πάρω κανένα δίδαγμα " και μετά να πει "αφού αυτοκτόνησε ο Ιούδας θα αυτοκτονήσω και εγώ" και μετά να "αυτοκτονήσει". Δηλαδη να εξαφανιστεί γιατί αυτοκτονία για ένα "εγώ" τέτοιο θα είναι ο εξαφανισμός του και όχι ο σωματικός θάνατος.

Άρα τότε όλα τα κακά εγώ θα εξαφανίζονταν ωραία και καλά μόλις μάθαιναν για την αυτοκτονία του Ιούδα. Και ο Ιούδας αναγορεύεται σε μέγιστος δάσκαλος!!!

(Καλά δε μπορούσα να σκεφτώ ποτέ ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα χρειαζόταν να τους αναλύσω κάτι τέτοιο΄!Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και πάντα μαθαίνουμε κάτι νέο και εκπληκτικό όσο ασχολούμαστε με αυτή)

Τον Ιούδα, για να τελειώνω, δεν τον κρεμάσανε αλλά κρεμάστηκε μόνος του.Αυτοκτόνησε όπως λες και εσύ πιο πάνω.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ. ΟΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ.
Άλλο πράγμα η αυτοκτονία και άλλο ο φόνος από άλλον.

quote:
Μα θα σου ξαναπώ ότι πιστεύω ότι υπήρξαν πολλά ιστορικά γεγονότα που έχουν και συμβολική επέκταση, όπως πιστεύω ότι και πολλά άλλα ΔΕΝ έγιναν ποτέ, απλά έχουν ΜΟΝΟ συμβολική σημασία. Το είπα σωστά συντακτικά τώρα???

ναι τώρα το είπες σωστά και εξέφρασες συντακτικά τη σκέψη σου. Στο πρώτο ΣΥΜΦΩΝΩ , στο δεύτερο συμφωνώ εν μέρει αν μιλάμε για μη θρησκευτικά κείμενα . Τα θρησκευτικά κείμενα μόνο όταν είναι πλήρως συμβολικοί μύθοι αναφέρονται σε μη πραγματικά γεγονότα. Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ πράγμα που αποδεικνύεται αν αναζητήσει κανείς τις αποδείξεις.Αυτή είναι η βάση κάθε θρησκείας:ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που μερικές φορές μυθοποιούνται εν μέρει,όχι οι τελείως τεχνητοί μύθοι.

quote:
Διαβάζω αυτά που λές. Πόσα βιβλία έχεις διαβάσει του Σαμαέλ??? 5?? Ξέρεις πόσα βιβλία έχει γράψει?? 70!!!!!

Απαντάς απερίσκεπτα και πάλι. Αν ο Σαμαέλ ήταν τόσο μεγάλος (Αβατάρα κλπ) τότε σε κανένα βιβλίο δε θα υπήρχε λάθος. Αν λοιπόν ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ υπάρχουν τόσο σοβαρά λάθη τότε δε μπορεί να είναι ούτε μαθητής. Απλό δεν είναι;;;
Δε διάβασα περισότερα από 6-7 συνολικά , τότε και τώρα, αλλά ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. Δεν στάθηκα με προσόχή και λεπτομέρεια στις διδασκαλίες του ως τώρα (απαντώ και σε ότι ρώτησε ο aurus) αλλα κυρίως στις διαστρεβλώσεις κειμένων.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ένας Αβατάρα δε μπορεί να προτείνειν κείμενα που δε γνωρίζει ο ίδιος και δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζει βασικά κέιμενα της ανθρώπινης ιστορίας και ταυτόχρονα να μιλά περί αυτών και να λέει άλλα αντί άλλων.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ)!!!
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;;;
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ.

Αν πάμε και σε λεπτομερή ανάλυση των διδασκαλιών ...τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Και...aurus δε σημαίνει τίποτε για σένα το να βρίσκεται ένα άλλο ον στο ψεύδος. Εσύ δε θέλεις να δείξεις την αλήθεια στον άλλο;;;

Οπότε πως θα μπορούσα να αδιαφορήσω και να συμβάλλω σε διάδοση οποιουδήποτε ψεύδους με την ανοχή ή την αδιαφορία μου. Θα είχα και εγώ ευθύνη τότε!!! Άλλο αν δεν αντέξω και διαπιστώσω ότι είναι όργανο του σκότους ο άλλος εντελώς και δε θέλει καν να σκαφτεί. Τότε τον αναλαμβάνει ο νόμος του σύμπαντος άμεσα.

quote:
Να σου πω, δεν θέλω καθόλου να σου σπάσω τα νεύρα, αλλά ούτε κι εσύ τα δικά μου. γι 'αυτό λέω δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Αν νομίζεις εσύ ότι ο μόνος Χριστός που ήρθε στη γη ήταν ο Ιησούς, καλά κάνεις να το νομίζεις. Δική σου αλήθεια αυτή και δική μου ότι υπήρξαν και πολλοί άλλοι. Εμένα δεν μπορείς να με βγάλεις από τον ύπνο μου λοιπόν, γιατί μου αρέσουν πολύ τα όνειρα που βλέπω. Αν σώσεις κανέναν άλλον........ μπράβο!!!! Οποιος θέλει μπορεί να ασπαστεί τις απόψεις σου.

Ωραία σε αφήνω λοιπόν και καλά όνειρα. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το ότι δε θα συνέχιζες το διάβασμα του βιβλίου του Σαμαέλ όπως είχα πει. Τώρα έχεις και δικαιολογία το ότι σου έσπασα τα νεύρα.

Βλέπεις ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία και γιαυτό δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Για μένα δεν έχει αξία κανένας αυτόκλητος Χριστός. Είναι καλύτερα να πιστεύω σε έναν Χριστό, ακόμη και αν υήρξαν και άλλοι, παρά να βλασφημώ το Θεό υποβιβάζοντας τη λογική που μου έδωσε. Εφόσον λες ότι είναι ο Ιησούς ένας από τους Χριστούς εγώ δε χάνω. Αν όμως δεν είναι Χριστός ο δάσκαλός σου εσύ χάνεις. Οπότε ...ο Ιησούς είναι προτιμώτερος και συμφεροντολογικά να τα πάρεις.
Αν εσύ θέλεις όχι απλώς να διακινδυνεύεις αλλά να μη θέλεις να δεις την αλήθεια τότε είσαι υπάυθυνη για τις πράξεις σου γιατί εσύ θα υποστείς , και υφίστασαι,τις συνέπειές τους. Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Καλή νύχτα και όνειρα γλυκά.

Όλα είναι τέλεια

katerinagnosisΜέλος
08/12/2005, 10:39:28
το τελευταίο που θα πω Φιλόσοφε, το Εγώ-Ιούδας, ο Πρόδότης Ιούδας που έχουμε μέσα μας και που η αντανάκλασή του φυσικά και βρίσκεται στην κόλαση που τον είδε ο Δάντης δεν θα αυτοκτονήσει μόνο του. Το μήνυμα είναι, εμείς, συνειδητά, με εσωτερική εργασία, να κρεμάσουμε τον προδότη Ιούδα. Κανένα εγώ δεν θα διαβάσει την Καινή Διαθήκη, μιλάμε για την συνείδηση, που πρέπει να δράσει. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΩ-ΙΟΥΔΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Οποιος θέλει ας καταλάβει. Εγώ θα συνεχίσω τον ύπνο μου.....................

Α, το βιβλίο θα το διαβάσω, μην ανησυχείς..........

Σημ: τον Ιησού Χριστό βεβαίως και τον δέχομαι και τον παραδέχομαι και τον αγαπώ πολύ και τον επικαλούμαι και τον χρειάζομαι. Οπως κάνει και ο Δ.Σαμαέλ άλλοστε...............

aourusΝέο Μέλος
08/12/2005, 11:32:58
quote:

Φίλε Aourus στον Kelso αναφέρθηκες και όχι στον Seth. Είσαι στη δουλειά και πήζεις και μπερδεύεσαι?????

Φίλη Κατερίνα συγνώμη αλλά είναι πρώτη φορά που μπαίνω εδώ στο Esoterica και με μπερδέυει λίγο το Site, μπερδεύομαι διότι απλά δεν έχω κάποια εμπειρία προηγούμενη σε κάποιο Forum, και μου είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσω τον τρόπο λειτουργίας του...

[/quote]
[/quote]
Το έχω πει και κάπου αλλού και δεν το ξέρω ????
Η Περιέργεια είναι ένα απο τα μεγαλύτερα Ελαττώματα, σύμφωνα με τον Samael ...
Διότι θα σε οδηγήσει σε μεγάλη πλάνη ... αλήθεια ποια είναι η άποψη σου για τον Ιησού Χριστό ????

katerinagnosisΜέλος
08/12/2005, 12:25:02
Φίλε Αourus συγνώμη αλλά σε περνάω για κάποιον ..... γνωστό. Μπορεί και να κάνω λάθος, οπότε sorry. Δεν είναι κακό όμως να λέμε το όνομά μας νομίζω, αφού δεν κρυβόμαστε από κανέναν.......... Αποψή μου.

Είδα λοιπόν ότι έδωσες την σελίδα μας, εσύ έχεις γίνει μέλος της σχολής δηλαδή??? Ξέρεις ότι υπάρχει και ένα club της γνώσης στον pathfinder, αν θες μπορείς να μπεις.

Την άποψή μου για τον Ιησού την έχω πει και πάλι. Ο Ιησούς είναι ένας Δάσκαλος, μυημένος, 100% συνειδητός, και το γεγονός ότι πέρασε στο φυσικό επίπεδο όλο αυτό το δράμα για να μας διδάξει, τον κατατάσει στην υψηλότρη βαθμίδα των Δασκάλων. Το Χριστός είναι όπως κι εσύ θα γνωρίζεις, ένας βαθμός μύησης.

Εσύ, τι άποψη έχεις???

AmpereΜέλος
08/12/2005, 13:27:47

filosofos3
[ Είναι καλύτερα να πιστεύω σε έναν Χριστό, ακόμη και αν υπήρξαν και άλλοι…

Εφόσον λες ότι είναι ο Ιησούς ένας από τους Χριστούς εγώ δε χάνω. Αν όμως δεν είναι Χριστός ο δάσκαλός σου εσύ χάνεις. Οπότε ...ο Ιησούς είναι προτιμότερος και συμφεροντολογικά να τα πάρεις. ]

Μου άρεσε το πιο πάνω (το τροποποίησα ελαφρώς, αλλά νομίζω η ουσία παραμένει)…

Όμως, εδώ ανοίγεται ένα μεγάλο θέμα… Τι σημαίνει «πιστεύω σε έναν Χριστό»;
Εννοώ, τι σημαίνει στην πράξη, στη καθημερινότητά μας, στην κάθε στιγμή…
Μήπως υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν περισσότερο, μήπως αυτοί που πιστεύουν καλύτερα, αυτοί που πιστεύουν πιο σωστά, αυτοί που πιστεύουν πιο …ωραία; Και ποιους από όλους αυτούς τους …«πιστεύει» εν τέλει, ο ίδιος ο Χριστός; Είναι δική μας αρμοδιότητα να το κρίνουμε;

Γιατί, αγαπητέ filosofos3, οφείλω να ομολογήσω ότι όσο σε χαίρομαι όταν επικαλείσαι επιχειρήματα και στοιχεία, τόσο με απογοητεύεις όταν παρασύρεσαι σε επικριτικά σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υπονομεύοντας έτσι τη συνέχιση του όποιου ουσιαστικού διαλόγου θα μπορούσε να υπάρξει…

-------======= =======-------

Αγαπητέ aourus κατ’ αρχήν να σε καλωσορίσω και εύχομαι γόνιμη και εποικοδομητική συμμετοχή στην «εσωτερική» κοινότητα.
Έγραψες:
[ Δεν είναι η Γνώση η ο κάθε Δάσκαλος που παίζει ρόλο ...
Και οι Γνωστικοί αλλά και οι μη Γνωστικοί είναι Μαύροι "Μάγοι" ... ]

Θα ήθελες να επεκταθείς και να το κάνεις πιο συγκεκριμένο;

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
katerinagnosisΜέλος
08/12/2005, 14:49:21
κάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες ταμάλα Aourus. τι εννοείς ακριβώς όταν λες

quote:
Δεν είναι η Γνώση η ο κάθε Δάσκαλος που παίζει ρόλο ...
Και οι Γνωστικοί αλλά και οι μη Γνωστικοί είναι Μαύροι "Μάγοι" ... ]

Μήπως εννοείς ότι και μέσα στους γνωστικούς υπάρχουν αρνητικοί αλλά και μέσα στους μη γνωστικούς???? Γιατί αν υπονοείς ότι όλοι μας (γνωστικοί και μη) είμαστε μαύροι μάγοι τότε κάτι δεν πάει καλά με σένα!!!!!!

Το ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα εγώ μας να μπλέκονται σε συγκρούσεις, το ασπάζομαι, γι' αυτό και τελικά "αποχώρησα" από αυτή την αντιπαράθεση με τον φιλόσοφο. Μέχρι εκεί όμως. Εσύ δηλαδή είσαι συνειδητός και τα βλέπεις όλα με τη συνείδησή σου????

Αν θες ξεκαθάρισε λίγο την θέση σου γιατί με μπέρδεψες..........

filosofos3Μέλος
08/12/2005, 20:33:42
quote:
το τελευταίο που θα πω Φιλόσοφε, το Εγώ-Ιούδας, ο Πρόδότης Ιούδας που έχουμε μέσα μας και που η αντανάκλασή του φυσικά και βρίσκεται στην κόλαση που τον είδε ο Δάντης δεν θα αυτοκτονήσει μόνο του. Το μήνυμα είναι, εμείς, συνειδητά, με εσωτερική εργασία, να κρεμάσουμε τον προδότη Ιούδα. Κανένα εγώ δεν θα διαβάσει την Καινή Διαθήκη, μιλάμε για την συνείδηση, που πρέπει να δράσει. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΩ-ΙΟΥΔΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Οποιος θέλει ας καταλάβει.

Καλό μου κορίτσι ...κατλαβαίνεις άραγε ότι άλλο πράγμα είναι να αυτοκτονεί κάτι-κάποιος και άλλο το να το σκοτώνει κάτι-κάποιος άλλος;;;

Αυτό που λες να κρεμάσουμε το Εγώ-Ιούδας, ΔΕΝ διδάσκεται από την αυτοκτονία του Ιούδα. Δέχεσαι ότι είναι αυτοκτονία ο θάντος του ιούδα ΝΑΙ Ή ΌΧΙ;;;

Δεν καταλαβαίνεις ότι ο Ιούδς αυτοκτονώντας δε θανάτωσε κανένα δικό του εγώ και ακόμη και ο θάνατος του εαυτού δε διδάσκει πως να θανατώνουμε τα ψευδο-εγώ μας αλλά το αντίθετο;;;

Δεν έχω τίποτε άλλο να πω πλέον γιατί καταλαβαίνω πως η απλή λογική ακόμη και η απλή αντιστοίχηση είναι μάλλον δύσκολη σε σένα.

Από το κείμενο της Καινής Διαθήκης προκύπτει ότι ο ιούδας δεν έιχε την πρόθεση να διδάξει οτιδήποτε με το θάνατό του και αυτοκτόνησε από τις τύψεις που είχε. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αμπερ ...το πιστεύω σε ένα Χριστό σημαίνει ότι ακολουθώ τα διδάγματα ενός προσώπου-όντος που με τα δικά μου κριτήρια είναι Χριστός. Αν ο άλλος δέχεται το ίδιο για το ίδιο πρόσωπο τότε συμφέρει να μελετήσει καταρχήν αυτά τα διδάγματα. Αν κάποιος θέλει να προβάλλει ως Χριστό κάποιον που δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη συνέπεια στα γραπτά του και ούτε γνωση καν των κειμένων που ο ίδιος επικαλείται, όπως ο Σαμαέλ, τότε αυτός δεν είναι ούτε καν μαθητής.

Απλά νομίζω ότι είναι τα πράγματα.

Καλό βράδυ σε όλους και εύχομαι να λάμψει η λογική και η αλήθεια.

Όλα είναι τέλεια

filosofos3Μέλος
09/12/2005, 00:36:59
Δείτε και αυτό

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4045&whichpage=16&ARCHIVE=

Όλα είναι τέλεια

AmpereΜέλος
09/12/2005, 01:04:03

Στο wikipedia υπάρχει το πιο κάτω λήμμα Samael Aun Weor (March 16, 1917 - December 24, 1977) με ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία. Από όσα γράφονται εκεί αλλά και από βιβλία του με αυτοβιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ότι ο Samael είχε «περάσει» από σχολή Ροδόσταυρων και Θεοσοφιστών και ότι είχε καταναλώσει άφθονη βιβλιογραφία γύρω από θέματα εσωτερισμού. Το αν το αποτέλεσμα όλων αυτών των σπουδών και των διαβασμάτων ήταν ένας απλός αχταρμάς, όπως είπες αγαπητέ filosofos3, που καταγράφηκε σε 70 βιβλία, δεν μπορώ να το ξέρω.

Εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω ότι θα ήμουν σε θέση ούτε για τον ίδιο τον Ιησού , αν ζούσα τότε, να αποφανθώ αν ήταν Χριστός, πόσο μάλλον για τον Samael. Αν και προσωπικά βρίσκω πιθανότερο να μην είναι όσα ισχυριζόταν ότι είναι, δεν έχω βεβαιότητα για τίποτε. Από πού θα μπορούσα άλλωστε να την έχω τέτοια βεβαιότητα; Συμφωνώ πάντως μαζί σου, ότι έχουμε κέρδος να ανατρέχουμε στα πρωτότυπα κείμενα, όπου μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Για παράδειγμα διαβάζοντας τη «ΓΝΩΣΗ» του Μουράβιεφ πολλά πράγματα μοιάζει να ξεκαθαρίζονται.

Όμως, ακόμη και ο Μουράβιεφ, είναι στη «μαύρη λίστα» για την επίσημη εκκλησία, η οποία φέρεται ως ο επίσημος θεματοφύλακας των διδαγμάτων του Ιησού. Δεν είναι εύκολο να εμπιστευτείς τελικά κανένα και ειδικά σε τόσο λεπτά ζητήματα αφού συχνά δημιουργείται τέτοιο μπέρδεμα που σε κάνει να ψάχνεις μακριά από όσους ισχυρίζονται ότι κατέχουν την «μόνη» αλήθεια διατρέχοντας βέβαια τον κίνδυνο να εγκλωβιστείς λίγο πιο κάτω σε άλλους που κατέχουν την «αληθινή» αλήθεια…

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
28/03/2006, 22:30:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ.....

ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 9 ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΑ ΠΡΟΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 20-25 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

Ο ΛΟΓΟΣ ????
ΑΠΛΟΣ...

ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ...

ΕΦΕΡΑΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ MAΣ...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ???????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

28/03/2006, 22:40:41
ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΣΩ....

KAI ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ..

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ...
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΙΚΡΟ..
ΠΙΑΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ...(ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ)

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ?????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

28/03/2006, 23:08:32
Το υψηλό IQ τους επιτάσσει οικονομία. Κόστος / ωφέλεια...
another starΜέλος
28/03/2006, 23:38:31
Τι τραγικό. Και σαν μάνα και σαν άνθρωπος δεν ξέρω τι να πω.

Αλλά μόλις θυμήθηκα τη γιαγιά μου.
Θα σας πω μία πολύ μικρή ιστορία.

Η γιαγιά μου είχε 6 παιδιά. Τα δύο παιδιά της πεθάναν στο πόλεμο και οάντρας της όταν ήταν έγκυος στο 6ο παιδί. Η μάνα μου ήταν το 6 παιδί. Κάποια στιγμή, τότε τα σπίτια είχαν τζάκι, το μεγάλο παιδί πήρε τη μάνα μου σαν μωρό και την κουνούσε στα χέρια του να τη νανουρίσει και του έφυγε μέσα στο τζάκι. Την αρπάξαν από τη φωτιά και οι πάνες είχαν κολλήσει επάνω στο δέρμα της και μαζ΄με τις πάνες έβγαινε και η σάρκα της. Της είχαν πει οι γιατροί ότι θα πέθαινε. Η γιαγιά μου την πήρε σπίτι και προσπαθούσε να την κάνει καλά. Δεν μπορούσε ούτε γάλα να της δώσει, και της έδινε με σύριγγα λίγο λίγο, στάλα στάλα. Της έλεγαν οι γειτόνισες "Βρε Ειρήνη, άστο το παιδί αφού δεν έχει ελπίδες" και εκείνη έλεγε "όχι, εγώ θα φροντίσω το παιδί μου και θα γίνει καλά". Πλέον η μάνα μου είναι 63 και το εγγόνι της 11. Και έγινε όχι με τα λεφτά γιατί δεν υπήρχαν ούτε με τις υποδομές τις νοσοκομειακές, καλά αλλά με την αγάπη και την φροντίδα.

Και τώρα που υπάρχουν οι υποδομές και τα λεφτά, προτιμούμε να τα ξοδεύουμε για πυρηνικά όπλα παρά για να προσπαθήσουμε να σώσουμε αθώες ψυχούλες.

Τι να πω πια. Κάποτε τα παραμύθια μου μάθαιναν ότι τέρατα είναι εκείνοι οι δράκοι που βγάζουν φωτιά από το στόμα. Αλλά τελικά εξωτερικά απ ότι φαίνεται μοιάζουν πολύ στον γείτονά μου, στον φίλο μου, σ' εμένα την ίδια

ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!!

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
28/03/2006, 23:41:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Δημήτρη ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ IQ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ...

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ...
ΑΥΤΗ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ "ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ" ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ...

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΟΥ ?????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

29/03/2006, 00:50:45
Είναι πραγματικά τραγικό, μα και πόσο ταιριαστό στη νοοτροπία
αυτού του λαού, που τόσο πολύ ορθολογιστικά βλέπει τα πράγματα!
Όλα είναι νούμερα, στατιστικές και μετρήσεις.
Η έννοια της εξαίρεσης υπάρχει μέσα στα εργαστήρια των επιστημόνων
και δε βγαίνει από εκεί...

Το άλλο με τους άστεγους που κάνουν στην Αγγλία το ξέρατε;
Προκειμένου να φύγουν από το Λονδίνο, (να μη το "βρωμίζουν" δηλαδή),
τους παρέχουν "ειδική φροντίδα", πολλές φορές γίνεται και
αναγκαστικά, τους πάνε σε κάποια "χωριά" στην επαρχία, που δεν
είναι τίποτε παραπάνω από γκέτα, όπου τους παρέχουν τα ελάχιστα,
που χρειάζεται ένας άνθρωπος να επιβιώσει...
Φυσικά, ούτε εργασία, ούτε κάτι παραπάνω δεν προβλέπει το
πρόγραμμα...

29/03/2006, 07:31:12
Νομίζω πως πρόκειται για έναν σύγχρονο Καιάδα κι είναι θλιβερό να ακούμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο εν έτει 2006.
Ναι, το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα από την 20ή έως την 25η εβδομάδα κύησης είναι σημαντικό.
Δεν είναι όμως απόλυτο...
Φτάνουμε στο σημείο να ξεπουλάμε μια ανθρώπινη ζωή και να αδιαφορούμε για αυτήν λόγω του κόστους.
Είναι μεγάλο το κόστος την στιγμή που κατασπαταλώνται καθημερινά ποσά για 1002 πράγματα.

Αναρωτιέμαι για το αν οι γιατροί αντέδρασαν ή όχι πάντως.

In anticipation of my resurrection...

rena_mystΝέο Μέλος
29/03/2006, 08:41:39
Kαλημερα σε ολους.

Γιατι μας κανει εντυπωση βρε παιδια? Δεν ειναι πλεον γνωστο
πως στον κλαδο της υγειας αυτο που μετραει ειναι το χρημα?

Τον ορκο του Ιπποκρατη , καιρος να τον καταργησουν βρε! Ποιος ο λογος?
Που θα τριζουν τα κοκκαλακια του , δε το συζητω.
Ας μη γελιομαστε , στην Ελλαδα , οποιος δεν εχει λεφτα ........πεθαινει.Ολοι τα γνωριζουμε τα χαλια μας.

Απλα τωρα απ'οτι φαινεται, αποφασισαν να μας "καθαριζουν" απο νωρις νωρις.Ετσι , να την πληρωνουν τα μωρακια , που στο κατω κατω , μωρα ειναι , δε βαριεσαι!!!! Σα δε ντρεπονται λεω εγω τα ελεινα γαιδουρια, που θελουνε να λεγονται και γιατροι.Σα δε ντρεπονται!!!!!

29/03/2006, 08:51:28
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ....

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΠΑΝ....

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

29/03/2006, 10:41:51
Εχετε βρει κάποιο link αυτής της είδησης; Αν βρείτε, βάλτε την να δούμε τι ακριβώς λέει. Εγώ δεν βρήκα κάτι μέχρι στιγμής.
Βρήκα ένα άρθρο σχετικά με το "Premature Membrane Rutpure" (πρόωρο σπάσιμο της μεμβράνης) όπου λέει ότι αν συμβεί αυτό στις 20-23 εβδομάδες η επιβίωση του μωρού είναι πολύ μικρή 20-25% και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί με πολλά προβλήματα.

http://www.womens-health.co.uk/prom.asp

Τώρα τον συσχετισμό με το υψηλό IQ (υποθέτω ότι αναφέρεστε στο θέμα μου στα Νέα από το Ιντερνετ) δεν τον καταλαβαίνω, αλλά τες πα...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-