ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εγκέφαλος, ο γνωστός μας άγνωστος… - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Εγκέφαλος, ο γνωστός μας άγνωστος… - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

makfor90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
04/05/2009, 22:15:59
Αγαπητέ μου makfor, χαίρομαι το διάλογο μαζί σου και
πιστεύω ότι μέσα απο αυτόν κάτι θα βγει...
Το πνεύμα δεν έχει αρχή και γι αυτο δικαιούται την ομορφιά,
ώς νομοτέλεια, η ύλη, δεν έχει λόγο στην ομορφιά....Μπορούσε
να βάλει άλλα κριτήρια...Η ομορφιά έχει να κάνει με το πνεύμα....
Αυτήν ξεχωριζει μόνο το πνεύμα..Η ύλη, θέλει να είναι απλά
δυνατή, δεν ψάχνει λεπτότητες...
Αλλά, περί Θεού, που λές...
Φίλε μου, έχεις ένα τεράστιο και πολύπλοκο δημιούργημα, γεμάτο
θαυμαστές και σοφες εκφράσεις...Για απλή επέκταση της ύλης σου
φαίνεται;Δεν αναγνωρίζεις δημιουργό, ενός τέτοιου τέλειου
κόσμου;
Η θρησκεία μου, λέει "ερευνάται τας γραφάς" και "η αλήθεια θέλει
ελευθερώσει υμάς"..Κι΄οσο προχωράει η επιστήμη, δεν καταργεί τα του
Θεού... Αυτά λένε για ένα κόσμο πνεύματος, αιώνιο,
η ύλη δεν έχει αυτές τις προοπτικές...
04/05/2009, 22:55:33
Πώς μπορεί να είναι δογματικός κάποιος που προσπαθεί να κρατήσει ισσοροποίες? Ο τρόπος που γράφω αποκωδικοποιείται απο σένα έτσι.
Δέν προσπαθώ να σου επιβάλω απόψεις.Απλά λέω αυτά που πιστεύω.
Πάντως ομολογώ οτι εκπέμπουμε σε πολύ διαφορετικές συχνότητες.

quote:
Οχι δεν γινεται κατανοητο επειδη ο εγκεφαλος φανταζεται το πνευμα , μπορει να φανταστει και μια δολοφοναι τι παει να πει οτι ειναι δολοφονος ? Επισης το ισχυει και αντιστροφα πολυ θα ηθελα να δω αποδειξεις ή επαληθευση του κανονα που αναφαιρεις

Πώς ξέρεις οτι ο εγκέφαλος φαντάζεται το πνεύμα? Και πώς ξέρεις οτι το να δολοφονήσεις στην φαντασία σου δέν γίνεται εκείνη την στιγμή στους εσωτερικούς κόσμους,τους οποίους δέν μπορείς να αποδείξεις οτι υπάρχουν,όμως δέν μπορείς έπισής να αποδείξεις οτι δέν υπάρχουν.

Δυστηχώς εμείς οι εσωτεριστές δέν μπορούμε να μιλάμε για τις εμπειρίες μας.Θα μπορούσα να σου πώ κάποια αυθεντικά βιώματα για να σου αποδείξω τους ισχυρισμούς μου,αλλά αυτό δέν γίνεται.

Να σου πώ και κάτι με την επιστήμη.Η επιστήμη συνεχώς αλλάζει.Έρχονται συνέχεια νέες θεωρείες για να διαψεύσουν τις παλιες ή να τις συμπληρώσουν.Με βάση αυτό θα μπορούσε κανείς να μήν είναι και τόσοσ σίγουρος για την επιστήμη.Κατι που θεωρείς τώρα δεδομένο θα αλλάξει.

Επίσης η επιστήμη ασχολείται πάντα με το πώς και όχι με το γιατί.

Δέν σου κρύβω οτι στα 15 είχα πάθει έπαρση με την επιστήμη και μελετούσα τις θεωρείες τις που μου φαινόντουσαν μαγικές, πραγματικά το λάτρευα αυτό.

Αλλά πάντα και παντού σε οποιαδοίποτε επιστημονική θεωρία υπάρχει μόνο ο τρόπος λειτουργίας.Προσωπικά έχω ανάγκη να ξέρω τις λειτουργίες αλλά μεγαλώνοντας αυτό που με ενδιαφέρει είναι περισσότερο το γιατί.Η αιτία,όχι με την μηχανική της άποψη.

Κατα την γνώμη μου πάντα η επιστήμη του φυσικού είναι ένα μικρό μέρος της επιστήμης του όλου. Η επιστήμη είναι αληθινη,όμως μόνο για να εξηγήσει τα φαινόμενα απο την άποψη της νόησης,όχι της ύπαρξης.για αυτό η επιστήμη δέν θα μπορέσει να ανακαλύψει ποτέ την αλήθεια.

Δέ λέω αυτό που κάνεις είναι σωστό για σένα,δηλαδή να μήν πιστεύεις μέχρι να αποδηχθεί κάτι.Για μένα αυτό είναι ένας απίστευτος περιορισμός.Δέν μπορώ να μήν πιστεύω τα μεγάλα όντα που μιλάνε με τόση αγάπη για την ανθρωπότητα,θα ήμουν κουτός.

Και κάτι άλλο με την επιστήμη,μερικές φορές πραγματικά μου προκαλεί αηδία ο τρόπος με τον οποίο μερικοί απορίπτουν τα μεταφυσικά φαινόμενα.Αυτό επίσης είναι αντιεπιστημονικό. Χωρίς κάν να ξέρουν υποθέτουν οτι είναι η αφροδίτη το ufo, και άλλα τέτοια κουφά.

Ωραία ας υποθέσουμε οτι ξέρομε τα πάντα για το σύμπαν και μπορούμε να εξηγήσουμε τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρια,το νόημα σε όλα αυτά ποιό είναι?Τι θα καταφέρει κάποιος με αυτό?Την θέωση?Δέν θα καταφέρει τίποτα,θα συνεχείσει η ανθρωποτητα να είναι δυστηχησμένη.

Κατα την άποψη μου οι άνθρωποι θα έπρεπε να αποδεχθούν όχι τον θεο ώς μια ύπαρξη,αλλά μια ανώτερη δύναμη (που λένε και στο star wars).
Και αυτή η δύναμη είναι η αγάπη,τί ποιο αληθινό απο αυτό?

05/05/2009, 00:45:19
Ωχχχχ !!!!

Τι έγινε ρε παιδία, πότε προλάβατε και τα γράψατε όλα αυτά….

quote:
trexagireve -Αγαπητέ μου elo, εδώ, σε αυτο που χαρακτηρίζεις αδυναμία,
κρύβεται η μεγαλύτερη ομορφιά του ανθρώπου: Η υποκειμενικότητα
που, αν τελειωθεί, θα έχει σαν αποτέλεσμα, μια ..στερεοφωνική
απόδοση της πραγματικότητας κι όχι μονοφωνική...

Ποτέ δεν μίλησα για αδυναμία…

Βλέπεις το ότι κάθε άνθρωπος έχει τις «προσωπικές του ενσυνείδητες λειτουργίες» δεν το βλέπω ως πρόβλημα, αλλά σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό .

Πχ, εσύ μιλάς αποκλειστικά για την υποκειμενικότητα της συνείδησης από πλευρά πίστης (θρησκείας), και εγώ προσπαθώντας να ερευνήσω και τις εξωτερικές της εκδηλώσεις, αλλά και τις εσωτερικές της…

Βέβαια η διαφορά μας είναι ότι για να μπορέσω να κατανοήσω τις «εσωτερικές» της εκδήλωσης πχ (πνεύμα) πρέπει να γνωρίσω όσο γίνεται καλύτερα την ύλη, το αισθητό και της εκδηλώσεις αυτού .

Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι αναιρώ κάτι από τα δυο (πνεύμα/ύλη)-(επιστήμη/πίστη).
Βλέπεις η ομορφιά (ανάγκη) της αναζήτησης πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο πολύπλευρη και όχι μονομερής (μονόπλευρη) .

quote:
alex22 -Βασικά το ένα δέν πρέπει να αναιρεί το άλλο,δέν πρέπει να είμαστε ούτε υληστές αλλά ούτε και πνευματιστές.Η ισοορροπία είναι το κλειδί.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που λες alex22 .

quote:
alex22 -Δηλαδή εσύ τώρα νομίζεις οτι η επιστήμη εχει εξηγήσει τα φαινόμενα της φύσης.Επειδή ξέρει οτι η ύλη και η ενέργεια είναι το ίδιο δέν σημαίνει οτι ξέρει τί είναι η ύλη.Η επιστήμη έχει άγνοια της άγνοιας της,και αυτό που λέω δέν ειναι υποκειμενικό αλλά αντικειμενικό.Δέν μπορώ να στο αποδείξω αλλά έτσι είναι.

Αν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι, πως μπορείς να είσαι απόλυτος και σίγουρος για αυτό που γράφεις…

Και όσο για το «Πνεύμα» που έχει ειπωθεί αρκετές φορές σε αυτό το τοπικ, θα ήθελα μια απλή διευκρίνιση..

Αν κατάλαβα καλά και από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, ο εγκέφαλος δεν είναι παρά το «όχημα» του πνεύματος, μια τέλεια μηχανή που απλά εξυπηρετεί κάτι ανώτερο .

Βέβαια θα ήθελα να ρωτήσω και άλλα…
Αλλά επειδή θα ξεφύγουμε αρκετά από το θέμα αυτού του τοπικ δεν το κάνω, ελπίζω και εσείς να βοηθήσετε σε αυτό..

makforΜέλος
05/05/2009, 08:11:50
φιλε trexagyreve , παλι τα ιδια πρεπει να πω , περι του πνευματος πως ξερεις οτι και αρχη δεν εχει και δικαιούται την ομορφια ? Ομοια και παλι ισχυει το ιδιο για την υλη

θα επαναφερω επισης κατι , η ανθρωπινη συμπεριφορα σε ενα μεγαλο βαθμο σημερα μπορει και εξηγηται μεσα απο την επιστημη, πολλα απο οσα μεχρι πριν μερικα χρονια θεωρουσαν ανεξηγητα εχουν εξηγηθει , αυτο ομως δεν το ξερει ο πολυς κοσμος , λεω δηλαδη οτι η κατανοηση του εγκεφαλου (ειτε ειναι πιλοτηριο είτε οχι) αλλαζει τον τροπο που πιθανον καποιον τον βλεπει , πχ παυει ισως να ειναι πιλοτηριο και γινεται πιλοτος , το ερωτημα που θα ηθελα να κανω ειναι πως εξηγητε το γεγονος οτι καποιος πολυ πιστος και πνευματικος ανθρωπος μετα απο καποιο ατυχημα μετατρεπεται σε απιστο και βλασφυμο ανθρωπο ? Επισης το συγκεκριμενο σημερα ειναι εφικτο να γινει ως πειραμα (νομιζω εαν θυμαμα καλα υπαρχουν αναφορες σε προηγουμενα ποστ). Δηλαδη με καποιο τροπο η ΥΛΗ αφαιρεσε το ΠΝΕΥΜΑ ? Ή εκανε το πιλοτηριο ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΓΡΙΚΟ ? Αντιλαμβανομαστε φανταζομαι οτι για υποστηριξουμε κατι απο τα δυο θα πρεπει να υπαρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

για μενα ο διαχωρισμος υλης / πνευματος δεν υφισταται με την εννοια οτι αυτα που εσεις προσδιδεται στην υλη , εως ενος σημειου για μενα τα εχει η υλη ενω απο το σημειο εκεινο και περα , επισης παλι για μενα απλα ειναι φαντασιωσεις του ανθρωπινου εγκεφαλου για τους λογους που εχω αναφερει σε παραπανω ποστ.

Ο εγκεφαλος εφευρε το πνευμα ,τον θεο , το αυλο , ΓΙΑΤΙ ? Γιατι ειχε πολλες αποριες , ειχε πολλες αγνωστες “λεξεις” , ειχε πολλα που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ , εαν ο ανθρωπος ειχε εξαρχης αυτες τις γνωσεις ΤΟΤΕ ΔΕΝ θα εμπαινε στο κοπο ο εγκεφαλος να οργανωσεις ολο αυτο το πνευματικο παιχνιδι ωστε να ΣΩΣΕΙ τον ανθρωπο!!!

makforΜέλος
05/05/2009, 08:42:08
το πως μπορει να ειναι δογματικο καποιος ειναι μεγαλο θεμα φιλε αλεξ22 , η χρηση της γλωσσας που εκανες και ο τροπος που αναθεματισες την επιστημη που εαν δεν υπηρχε πιθανον να ειχες πεθανει απο καποια ασθενεια , πολυ απλουστερη απο αυτες που αρρωστενουμε σημερα , ο τροπος ηταν δογματικος και ειχα καιρο να ακουσω τετοιες αρκαιες εκφρασεις. Συμφωνω ομως οτι αυτο ειναι κατα την αποψη μου και δεν παει να πει οτι ειναι και η αληθεια !!!

η διαφορετικη συχνοτητα που λες , ισως ειναι απλα ηλικιακη ή εμπειρικη χαχα

οπως ειπε και ο ΕΛΟ για να δεχτουμε κατι πρεπει να μπορει να αποδειχτει , εαν δεν μπορει τοτε απλα δεν υπαρχει ή εαν θες το κρατας στην ακρη του μυαλο και το εξεταζεις ξανα και ξανα σε καθε ευκαιρεια. Καθε τι που δεν ειναι πραγματικο αρα δεν αποδεικνυεται ειναι φανταστικο , στη σφαιρα του φανταστικου ανηκει και το πνευμα.

Μαλιστα εαν θελουμε να ειμαστε δικαιοι θα πρεπει να πουμε οτι η υπαρξη του υπεφυσικου συνεπαγεται την καταρευση του φυσικου... πως μπορει να συνηπαρχουν υλικες και αυλες οντοτητες ? Σε ποιο νομο της φυσης ακουνε? Για την ωρα σε κανεναν , πουθενα σε ολη την επιστημη δεν υπαρχει χωρος για το πνευμα , ισως τους προκυψει στο μελλον ίσως παλι οχι.

επισης εχω πει οτι δεχομαι οτι αποδεικνυεται , επαναλαμβανω δεν αποδικνυειες αυτο που δεν υπαρχει αλλα αυτο που ΥΠΑΡΧΕΙ , αρα οτι δεν αποδικνυεται δεν υπαρχει και ο λογος ειναι απλος , “ΕΓΩ ΕΧΩ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΛΩ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ” (απλοϊκο το παραδειγμα) το πιστευεις ? Το ασπαζεσαι ? Γιατι να λεω ψεματα ? Δεν λεω στο ορκιζομαι!!! δεν χρειαζεσαι αποδειξη ? Εαν δεν χρειαζεσαι , σορυ γιατην εκφραση , αλλα τοτε ανηκεις στον αφελη κοσμο που πιστευει οτι του λενε. Εαν θες αποδειξη , τοτε γιατι δεν θες και για ολα τα αλλα ;)

αυτο που λες για την επιστημη ειναι προς καλο της , ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ τα κακος κειμενα της , σκεψου τον χριστιανισμο και ποσα θα επρεπε να ειχε αλλαξει μετα απο αιωνες οταν μας λεει μια σειρα απο ..... (ο χριστιανισμος ως ποιο ευκολο παραδειγμα , οι τελιτσες γιατι θα ξεφυγω και δεν το θελω )
η επιστημη ισα ισα ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ασχολειται , και εαν θες ενας τομεα της ειναι η ιατρικη , εαν δεν ξερει το ΓΙΑΤΙ δεν μπορει να βρει φαρμακο , η χημικες ενωσεις ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ και πως δουλευουν , η φυσικη σε επιπεδο σωματιδιων επισης ... η επιστημη ειναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και μεχρι στιγμης τα παει πολυ καλα , ζωρις αυτο να πει οτι εχει απαντησεις σε ολα τα γιατι ,αλλα εχει απαντησεις σε παρα πολλα γιατι του παρελθοντος
δεν ξερω εαν μπορεις να μπεις στο ερωτημα που εκανα σε προηγουμενα ποστ , ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ, γιατι πρεπει να υπαρχει σκοπος ή δημιουργος ? Γιατι πρεπει να υπαρχει αρχη. Ειναι ο εγκεφαλος μας σε θεση να επεξεργαστει ενα τετοιο ερωτημα? Και για να το επεξεργαστει τι ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ εχουμε δωσε στο περασμα της ζωης μας ??? εαν τα δεδομενα ειναι ολα “πνευματικη” μορφης φυσικα και δεν θα μπορεσει να το αντιληφθει αφου ολα οσα ξερει ειναι με αιτια (για μενα αρχη και τελος, αφου υπαρχει δημιουργος και δημιουργημα) , εαν του δωσουμε γνωσεις τοτε θα δει οτι μπορει και να μην υπαρχει λογος υπαρξης ή αιτια ... μια τετοια γνωση ειναι το ποσο ελαχιστοι ειμαστε στο συνολο του συμπαντος , μια αλλη ειναι η κατανοηση της φυσης της υλης , μια αλλη ο τροπος λειτουγριας του εγκεφαλου μας και πως εξηγουνται αισθηματα , συναισθηματα , πραξεις ...

η αποδειξη δεν ειναι περιορισμος αλλα ελευθερια και προστασια , σε προστατευει απο στρεβλωσεις και τσαρλατανισμους πολλων , οπως και σου δινει τον τροπο με τον οποιο θα κανεις την αναζητηση σου , και δεν λεω οτι δεν θα αποδειχθεις το πνευμα , αυτο το εχεις αναγκη απλα οταν κατι δεν αποδικνυεται το βαζεις στην ακρη , το θυμασαι δεν το ξεχνας και συνεχιζεις παρακατω.

Απορριπτουν λες το μεταφυσικο , ναι ο τροπος που κανει καποιος κατι τετοιο μπορει να προκαλει την “αηδια σου” δεν θα διαφωνησω , ομως το “χωρις να ξερουν” να ξερουν τι ? Αυτο που δεν αποδεικνυεται ??? αυτο που κανεις δεν μπορει να τους πει να κοιταξτε εδω αυτο ειναι το πνευμα ή αυτο προσφερει ή αυτο κανει ? Αντιθετα αυτοι ερχονται και σου λενε , μπορω να σε κανω να πιστευεις στο πνευμα ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ( πως το κρινεις αυτο? Δηλαδη οτι εχει βρεθει το σημειο του εγκεφαλου που οταν το πειραζει καποιος γινεσαι λιγοτερο ή περισσοτερο πιστος στα αυλα???) (σκεψου ομως με ποση επαρση μιλανε θεολογοι και πνευματιστες κατα της επιστημης, σκεψου τι περασε η επιστημη για να φτασει εδω και μονο η ιερα εξεταση δεν ειναι λιγο και πιστεψε με περασε ακομη περισσοτερα)

τωρα με την αγαπη θιγεις κατι πολυ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ !!! εγω ομως το εχω ξεπερασει και απο αγαπη το εχω ονομασει ΑΝΘΡΩΠΙΑ να ειμαστε ανθρωποι και ως ανθρωποι ολοι ειμαστε ισιοι , ετσι δεν πρεπει να υπαρχουν διακρισεις αλλα ουτε και εκμεταλευση , και δυστυχως δεν συμβαινει τιποτα απο αυτα.

Φοβαμαι οτι το χαλασαμε το θεμα του ΕΛΟ και ισως πρεπει να μετακομισουμε καπου αλλου χαχαχα

Edited by - makfor on 05/05/2009 08:50:41

makforΜέλος
05/05/2009, 09:12:41
θα ηθελα να προσθεσω κατι για τον εγκεφαλο

το γεγονος οτι κανουμε χρηση μονο 10% αποτελει αστικο μυθο που παρα του οτι το ειχα διαβασει δεν τον θυμωμουν , σημερα ομως που ειπα να το κοιταξω βρηκα το παρακατω

http://www.ideopolis.gr/modules/news/article.php?storyid=16

για οσους θελουν να δουνε και αλλα περι αστικων μυθων μπορουν να δουνε εδω

http://www.skepdic.gr/suburbanmyths.htm

και εδω
http://paramethorios.blogspot.com/2008/09/blog-post_26.html (χαμηλωστε την ενταση στα ηχεια χαχαχα)

τουλαχιστον οσοι εχουν μεταφραστει στα ελληνικα ... και ισως και αλλα δεν τα εψαξα ολα

Edited by - makfor on 05/05/2009 09:14:42

makforΜέλος
05/05/2009, 09:19:40
ενα αρθρο της καθημερνινης που βρηκα σε ενα μπλογκ για τον εγκεφαλο και το θεο/πιστη

http://allotino.pblogs.gr/2009/02/pisth-sto-theo-kai-anthrwpinos-egkefalos.html

05/05/2009, 10:41:25
Συμφωνώ σε όλα όσα λές φίλε μου elo, όχι απλά γιατί έτσι λέει η
πίστη μου, αλλα γιατί έτσι έχω διαπιστώσει ο ίδιος, που έχω ζήσει καπως τη ζωούλα μου και βλέπω τα πράγματα, σχεδόν αντικειμενικά,
πάντα κατά την άποψη μου, αλλα και περνώντας απο διάφορες φάσεις
εσωτερισμού και αποκρυφισμού,αλλά καταλήγοντας στις ριζες μου, ως
άσωτος υιός και αναγνωρίζοντας ότι, όπως η επιστήμη εξελίσσεται και
είναι δυνατόν να αναιρεί ότι έλεγε πριν, έτσι και στον χριστιανισμό,
ότι και να έχει πει δεν έχει διαψευστεί ποτέ..Άρα, είναι ευτυχές για μένα που η λογική μου, η εμπειρία μου κι η πίστη μου λένε το ίδιο
πράγμα....
Φίλε makfor,το ότι το πνεύμα δεν έχει αρχή, το δεχόμαστε επειδή δεν
υπάγεται σε νόμους φθοράς και υπήρχε πριν τον χρόνο, ως αρχή του
παντός.Το σύμπαν ολόκληρο έχει χρόνο,για το πνεύμα δεν μπορεί να
υπάρξει μέτρηση, αφού υπήρχε έξω απο τον χρόνο και αυτο είναι γνώση
και πίστη πολλών, όχι μόνο ιουδαιοχριστιανικών θρησκείων...
Έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους, που μετά απο ατύχημα,ή απο θαύμα που έζησαν, έγιναν πάρα πολύ πιστοί και ευλαβείς χριστιανοι,θα μιλήσουμε στατιστικά, για θέματα πίστης, τώρα;Εδώ μιλάμε για τον εγκέφαλο,
όπου ο καθένας έχει τις θέσεις που έχει και υποστηρίζει αυτές με επιχειρήματα και διάλογο, οι αφορισμοί περί δογματισμου και πίστης,
δεν προάγουν τον διάλογο...
Ο εγκέφαλος, λοιπόν, όταν κοιμάται, ονειρεύεται και ζει καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με την ύλη,αφού του δημιουργουν συναισθήματα,
και σκέψεις, ασχέτου δράσεως, όταν κιόλας δεν κινείται κάν...Το πνεύμα στον άνθρωπο ειναι η κινητήρια δύναμη που τον σπρώχνει μπροστά, αλλοιώς είναι σαν να λές ότι πιστεύεις στο ζώο που ικανοποιεί απλά τις ανάγκες του και έχει μεν
εξελιχθεί,αλλά παραμένει ζώο, αφού δεν αναγνωρίζεις το πνεύμα ως
αρχή....
Η ύλη, είναι πολυ στείρα για να είναι ζωοποιός...Η εμφάνιση της οφείλεται στην παρέμβαση του πνεύματος, που προστάζει την έκφραση της... Η ενέργεια που αναγνωρίζεις ώς ανώτερη και πνευματική, είτε
Θεός το λές είτε κάποιο άλλο όνομα, Αυτός είναι Ένας και μόνος Θεός...
Αυτός ο Θεός, δεν επικοινωνεί μέσω ενστίκτων, όπως κι ο πνευματικός
άνθρωπος..Λειτουργεί με την αντίληψη, που κινείται πέρα απο ζωώδη
ένστικτα και ικανοποίηση αυτών.Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο, όπου ο άνθρωπος, είτε μέσω αστρικού, έιτε με πνευματική ενόραση, ζει καταστάσεις που η ύλη δεν μπορεί ούτε να σχεδιάσει ούτε να υποστηρίξει...
Δεν φτάνει στον άνθρωπο μόνο η ικανοποίηση του απο μια πράξη, θέλει και να το ευχαριστηθεί....Αυτό
δείχνει ότι το πνεύμα μέσα του θέλει κι αυτό να συμμετάσχει και να
κερδίσει απο την πράξη, που ικανοποιεί το σώμα,π.χ...
Καταλήγουμε έτσι ότι στον άνθρωπο συνυπάρχουν δυο πλευρές του, η υλίκη που θέλει να ζήσει και η πνευματική που θέλει να γνωρίσει απο
την ζωή στον υλικό κόσμο, εμπειρίες και γνώσεις.....Ο εγκέφαλος
είναι ο μεσάζων...Δεν φαίνεται αυτό...
05/05/2009, 11:29:24
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8579

Αυτά που λέει ο oros777 μπορούν να καλύψουν όλες τις ερωτήσεις.

05/05/2009, 11:47:28
Όσοι θέλουν απόδειξη για το πνεύμα,είναι απόλυτα αναγκαίο να πειραματιστούν οι ίδιοι πάνω σε αυτό.Δέν μπορείς να το προσδιορίσεις με την γλώσσα του εγκεφάλου.Να το εκφράσεις ώς εμπειρία ναι,αλλά δέν έχει καμία σχέση με την εμπειρία την ίδια.

Αμα περιμένετε επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη του πνεύματος,
και μετά να το δοκιμάσετε,τότε ατυχήσατε . Δυστηχώς δέν είναι επιστημονικώς αποδείξημη η υπαρξη του.

17/03/2016, 02:12:07

Admin, έχεις δίκιο ότι κακώς ενέπλεξα την amalia και τον Dying Incubus σε όλο αυτό. Δεν ήταν τίμιο εκ μέρους μου. Ο λόγος που το έκανα πάνω στα νεύρα μου ήταν διότι ο Νικόμαχος είχε δείγματα ασόβαρης γραφής από παλιά...δεν ήταν φυσικά ο μόνος, 'δόξα τω θεώ' τέτοιες συμμετοχές πάντα περίσσευαν εδώ...ωστόσο ζητώ συγγνώμη από την amalia και τον Dying Incubus που τούς ενέπλεξα στην αψιμαχία μου με τον άλλον.

Επίσης το ξέρω ότι χάνω το δίκιο μου με τον τρόπο μου...παλιά ιστορία αυτή...ο Sesostris βέβαια αντί να κοιτάξει την ουσία της κουβέντας στάθηκε μόνο στο ύφος μου, αποτέλεσμα αγανάκτησης...ο οποίος Sesostris φαίνεται πως είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν λέει ότι εκτίμησε τον Κηφέα ακόμη περισσότερο με τη στάση του...ωστόσο υπάρχει εξήγηση και γι'αυτό. Αυτό που είχε στενοχωρήσει εμένα Admin ήταν το ότι δεν βγήκε κάποιος από εσάς να πει στους υπόλοιπους ότι οι κατηγορίες που απηύθυνα στον Κηφέα ήταν 100% βάσιμες...αυτό που οι κακόβουλοι και οι ανόητοι δεν κατάλαβαν εδώ μέσα είναι ότι ο Κηφέας έφυγε από αυτό το φόρουμ όχι από αξιοπρέπεια αλλά από ντροπή...έφυγε επειδή δεν είχε μούτρα να γυρίσει και όχι επειδή ήταν υπεράνω ή επειδή θίχτηκε...αυτό δεν κατάλαβαν εδώ μέσα. Tο θέμα αυτό όμως αφορούσε το φόρουμ σας, και από τη στιγμή που δεν πήρατε μία κάποια θέση βρήκανε ευκαιρία οι γνωστοί κακόβουλοι να με κατηγορούν...

Και δεν εννοώ ούτε να με υποστηρίξετε ούτε τίποτα, εννοώ να φανερωθεί η αλήθεια από τους διαχειριστές και όχι από ένα απλό μέλος όπως εγώ. Λυπάμαι που για μία ακόμη φορά μνημονεύω την περίπτωση 'Κηφέα', ωστόσο αυτή ήταν η αρχή του κακού...με το που έφυγε ο Κηφέας άρχισαν τα άλλα δύο γλοιώδη μέλη να μού επιτίθενται με τον γνωστό κομπλεξικό τους τρόπο...

Edited by - kost on 17/03/2016 02:20:55

17/03/2016, 04:29:14
Κώστα, έχεις κατηγορήσει, βρίσει και κυνηγήσει τους πάντες στο esoterica. Τον Νικόμαχο, τον Κηφέα, τον Πυθαγόρα, τον Αμεινία, τον Sesostris, εμένα, και φυσικά τα trolls, εκτός από τον Dr βέβαια. Αποπειράθηκες να χειραγωγήσεις ακόμα και την ΔΟ, που είναι και η μόνη από την οποία ζήτησες συγγνώμη, για δικούς σου, προσωπικούς λόγους προφανώς. Κατά τα άλλα, βλέπεις μια κλίκα να σε κατατρέχει διαρκώς.

Έμπλεξες μανάδες, γυναίκες, παιδιά, φιλίες των άλλων και δικές σου, μίλησες για μεθύστακες, τζογαδόρους, υπέργηρους. Ο Μιχάλης είπε "hold your horses", κι εσύ εξακολουθείς με "κακόβουλους", "ανόητους" και "γλοιώδεις". Με είπες και ρουφιάνο, ρε Κώστα, ενώ μόνος σου παραδέχεσαι, πως "Δεν ήταν τίμιο εκ μέρους μου" αυτό με την δημοσιοποίηση των συζητήσεών σου με την Δ.Ο. Πρόσεξε ρε Κώστα, δεν είπες πως ήταν λάθος σου. Είπες πως δεν ήταν τίμιο. Κι εγώ είμαι ο "ρουφιάνος" κι ο "politically correct" που έγραψες?

Ρε Κώστα, μόνος σου είπες πως φέρθηκες άτιμα. Για ποιά ρουφιανιλίκια μου μιλάς?

Στην τελική, αφού όλοι, μα όλοι οι άλλοι είναι λάθος εδώ, γιατί το συνεχίζεις? Τί ακριβώς λέει αυτό για την δική σου προσωπικότητα?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

17/03/2016, 12:24:31
quote:
Κώστα, έχεις κατηγορήσει, βρίσει και κυνηγήσει τους πάντες στο esoterica.

Το σοφιστικό σου λογύδριο ξεκινάει πάρα πολύ άσχημα και κακόβουλα...για να δούμε παρακάτω...

quote:
Τον Νικόμαχο, τον Κηφέα, τον Πυθαγόρα, τον Αμεινία, τον Sesostris, εμένα, και φυσικά τα trolls, εκτός από τον Dr βέβαια.

Ό,τι σάς έχω πει το αξίζατε και με το παραπάνω. Το έχω δηλώσει. Όταν με προκαλούν αντιδρώ. Όταν μού επιτίθενται ανταπαντώ. Και όταν μού επιτίθενται όλοι μαζί και συντονισμένα τούς παίρνει ο διάολος όλους μαζί...

Ο Sesostris μπορεί να είχε δίκιο για την ασχήμια της γλώσσας μου αλλά ταυτόχρονα αδυνατεί να δει την βαθιά ουσία του θέματος...

Ο Dr. δεν μού έχει κάνει ποτέ προσωπική επίθεση. Δεν θυμάμαι ποιά είναι τα δικά του παλιά 'αμαρτήματα' και δεν με ενδιαφέρει...το μόνο που ξέρω για τον Dr./Πύρινο είναι πως είναι ο μόνος που εδώ και πολλά χρόνια έχει καυτηριάσει τη φαιδρότητα και τον λαϊκισμό του περίφημου 'αντι-μνημονιακού' μπλοκ...και όταν το καλοκαίρι τόλμησε να πει τους λόγους που θα ψηφίσει 'Ναι', κάποιοι πατριώτες εδώ μέσα, αν θυμάμαι καλά, τον λέγανε γερμανοτσολιά και προδότη, χωρίς εκείνος να ανταπαντήσει...για να τον κρατάνε οι διαχειριστές εδώ και δύο χρόνια ως Πύρινο προφανώς και δεν τούς ενοχλεί άρα εσείς τι ζόρι ακριβώς τραβάτε μαζί του? Εάν έπρεπε να έχει φύγει ο Πύρινος, τότε τι να πούμε για το Νικόμαχο??? μάς δουλεύεις ρε άνθρωπε...

Ξαναλέω λοιπόν, ο Πύρινος ουδέποτε μού έχει επιτεθεί προσωπικά. Το κατάλαβες?? Όσο για τη δική σας φασιστική πλειοψηφία την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια...είχες το θράσος να ξεστομίσεις την αλησμόνητη πλέον ατάκα "Κώστα είμαστε 5 άτομα, και είσαι ένας. Άρα δεν μπορεί, εμείς έχουμε το δίκιο", χωρίς να έχεις καν άποψη για το θέμα άμπαλε...μην μού ξαναμιλήσεις λοιπόν για τις γελοίες 'πλειοψηφίες' (κλίκες) σας γιατί θα ξαναρχίσουμε τα ίδια πάλι...

quote:
Με είπες και ρουφιάνο, ρε Κώστα, ενώ μόνος σου παραδέχεσαι,

Σαφώς και είπα ότι λειτουργείς σαν ρουφιανάκι...το έχεις τακτική αυτό...και εντάξει με τους Χρίστους Ελ καλά έκανες με μένα όμως κομμένα αυτά, το κατάλαβες? Σήκωσες για ταμπέλα 100 φορές τη χοντρή βρισιά μου στον άλλον ώστε να βεβαιωθείς ότι θα το δουν οι διαχειριστές και ουδέποτε ανέφερες γιατί το είπα, πότε το είπα και υπό ποιές συνθήκες το είπα....

Όσο για μία στιχομυθία που κακώς ξέθαψα, εσύ δεν έχεις καμία σχέση σ'αυτό και η άποψή σου δεν μάς ενδιαφέρει. Οι μόνοι που έχουν κάθε δικαίωμα να παρεξηγηθούν και να μού ζητήσουν το λόγο είναι οι amalia, Dying Incubus και Admin.

quote:
Αποπειράθηκες να χειραγωγήσεις ακόμα και την ΔΟ

Να ξεράσω τώρα ή αργότερα?? Ρε άσε τα σάπια, δεν είσαι ούτε πιο μπεσαλής, ούτε πιο έξυπνος από μένα...μιλάς για χειραγώγηση?? καταρχάς μάζεψέ το φίλο σου που ό,τι κι αν πει ξευτυλίζεται...σύρθηκε μπροστά στο 'δικαστή' αλλά μετά είχε το θράσος να τού υποδείξει να 'κρίνει κατά αναλογία παραβατικότητας' ο βλακέντιος...για να εισπράξει έξυπνη και πληρωμένη απάντηση...άσε ρε που θα μιλήσεις για χειραγώγηση ανόητε...εσείς καταφύγατε στους διαχειριστές όχι εγώ! εγώ ήμουν αυτός που δεχόταν επιθέσεις μόνος εναντίον όλων, εγώ θα έπρεπε να τους εγκαλέσω άμεσα για μία σειρά από θέματα αλλά εγώ δεν ψάχνω ούτε για συμμάχους ούτε για υποστηρικτές.

Τα κατάλαβες όλα αυτά ή να στα ξαναπώ???

17/03/2016, 14:14:35
Amalia και D.I

Αισθάνομαι ότι πρέπει να πάρω θέση στο θέμα που αποκάλυψε ο Kost, περί ιδιωτικών συνομιλιών.Προτιμώ να εκφράσω τα πραγματικά μου συναισθήματα, παρά να σφυρίξω αδιάφορα, κάνοντας ότι δεν το είδα.

Με απόλυτη ειλικρίνεια και πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν με πείραξε καθόλου.Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να σχολιάζει, ότι βλέπει, ακούει, διαβάζει, είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με άλλους.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό, τουλάχιστον δεν υπάρχει για μένα.Δεν με απασχολούν τα σχόλια άλλων, είτε άσχημα, είτε αρεστά.Εχω διαμορφώσει ένα χαρακτήρα, βασισμένο στην εμπειρία της ζωής και δεν πρόκειται να αλλάξει τις απόψεις μου για αυτήν κανείς και τίποτα, αν δεν το επεξεργασθώ ο ίδιος.Οσοι με γνωρίζουν προσωπικά, μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό.

Admin

Το κατά αναλογίαν παραβατικότητας, αποσκοπεί στην "ποιότητα" της παράβασης και όχι στην ποσότητα.Οπως το καλό είναι ποιοτικό κατά βαθμίδες, το αυτό ισχύει και για το κακό.

Συγκεκριμένα.Αλλο το μαλάκα, χιμπαντζή, πίθηκε και άλλο το " γαμώ την μάνα σου, την γυναίκα σου".Διαφέρουν ποιοτικώς.
Αλλο η προσωπική επίθεση και άλλο η επίθεση σε μητέρες, γυναίκες και παιδιά.Διαφέρουν ποιοτικώς.

Ο κύριος λόγος που ζήτησα την επέμβασή σου, ήταν να εκτονωθεί η κατάσταση αρχικώς και εν συνεχεία οι συστάσεις.Οι ποινές δεν έχουν να κάνουν με την επίκλησή μου, καθώς γνωρίζεις ότι η συμμετοχή μου στο παρόν θέμα είναι εξ' ίσου ένοχη με άλλους, μόνο στον τομέα της προσωπικής επίθεσης.Αλλωστε σου επισήμανα το ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τα όρια, αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Θα επαναλάβω το κλισέ:
Με απόλυτη ειλικρίνεια και πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν επιθυμώ την διαγραφή κανενός συμμετέχοντος στο παρόν και δεν σε κάλεσα να κάνεις τον μπαμπούλα, αλλά τον πυροσβέστη λόγω της μακροχρόνιας φιλίας σου με το μέλος Kost.Ελπίζω να γίνει αντιληπτό, το ότι μιλώ με μπέσα, που λέει κι ο θεός από τα Εξάρχεια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/03/2016, 14:28:03
Ο λόγος για τον οποίο η συζήτηση αυτή παραμένει για την ώρα ανοιχτή παρά τις ασχημοσύνες που περιέχει και τον κίνδυνο και άλλων (πράγμα το οποίο απευχόμαστε και δεν συνιστούμε) είναι μήπως μπορέσουμε να βγει κάτι επωφελές για την κοινότητα από αυτό και πρώτα απ'όλα για τα ίδια τα άτομα. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν και από τις δύο "πλευρές".

Αυτές τις ημέρες μελετώ το παρακάτω βιβλίο για τους σκοπούς μίας εργασίας φιλοσοφίας της επιστήμης, το οποίο είναι κάπως σχετικό με ορισμένα ζητήματα που θίχτηκαν:

Frames of Meaning: The Social Construction of Extraordinary Science

Οι Collins και Pinch γράφουν από την σκοπιά του κοινωνιολόγου της επιστήμης και το θέμα πραγμάτευσής τους είναι αρκετά "αλλόκοτο" μάλλον, παρ'ολα αυτά θα συνιστούσα το πόνημά τους σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο (μεμονωμένους ή "ομάδες") για το πώς μπορεί να είναι μία πραγματικά ανοιχτή στάση έρευνας απέναντι σε ενασχολήσεις που θεωρούνται -το πιθανότερο δικαίως- περιθωριακές της επιστήμης και φιλοσοφίας, όπως το "paranormal metal bending" κ.ά.

(υπάρχει και εδώ: h**p://gen.lib.rus.ec/)

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

17/03/2016, 14:48:02

Τελευταίο μήνυμα από εμένα.

το τελευταίο μήνυμά σου Νικόμαχε dsmίζει, καθ'υπαγόρευση το έγραψες?

σας είχα προειδοποιήσει ότι εάν μού ξανααποδώσετε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς θηλυκού γένους θα ακούσετε πολύ άσχημα πράγματα, στην έσχατη ακόμα και για δικούς σας ανθρώπους...εάν ξαναπαίξεις με τον εγωισμό μου θρασύδειλε χιμπατζή θα ακούσεις και άλλα...είχα προτείνει να βρεθούμε από κοντά (ώστε να τελειώσει όλη αυτή η ηλίθια ρήξη) αλλά προτίμησες να βρίζεις εξ αποστάσεως...και πάψε να παριστάνεις ότι σε πείραξε η βρισιά μου...ένας αναίσθητος είσαι...ο Αμεινίας τουλάχιστον είχε την τσίπα να μού ζητήσει να βρεθούμε από κοντά

πας να αποσβέσεις ελαφρά τη καρδία τις εκατοντάδες φορές που έχεις αποκαλέσει συνομιλητές σου "πιθήκους, χιμπατζήδες, μπονόμπο, ούγκανους, κατώτερο 95%, λοβοτομημένους" και άπειρα άλλα σαν να μην τρέχει τίποτα...γι'αυτό και έχεις κερδίσει επάξια τον τίτλο του αρχιπίθηκα.

Και αυτό το τελευταίο "περί φιλίας" εξήγησε άμεσα τι εννοείς...από πού κι ως πού ξέρεις εσύ ποιοί είναι οι καλοί και παλιοί μου φίλοι??

Τον Admin όλοι είδαμε ότι τον επικαλέστηκες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και για να αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι, και εμφανώς υποστήριξες ότι το μεγαλύτερο και βαρύτερο φταίξιμο είναι δικό μου, άρα και ότι η βαρύτερη τιμωρία την αξίζω εγώ!...όλοι το είδαμε αυτό...τι μαλακίες λες λοιπόν τώρα ότι τον φώναξες "για να ηρεμήσει τον καλό του φίλο kost"? υπονοείς ότι ο διαχειριστής κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά???

17/03/2016, 14:50:39
Admin, ετοιμάζω κι εγώ μια επέκταση της θεματολογίας που ξεκίνησα με την "ψευδοεπιστήμη", σε κάτι παρεμφερές. Για την ώρα μεταφράζω (αργά) ένα άρθρο για μια ερευνητική εργασία και διαβάζω ταυτόχρονα τα σχετικά με αυτό papers. Για να δώσω μια ιδέα του τι θα ακολουθήσει, πρόκειται για την παρακάτω:

Facebook study suggests online users reinforce their views by creating echo chambers

Επίσης,

Echo Chamber

Όσοι εκ πρώτης όψεως σκεφτούν, τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα του Σείριου και της φαγωμάρας μας γενικά, συνιστώ να περιμένουν, γιατί εδώ βρίσκεται το ζουμί.

17/03/2016, 15:09:39
Το βιολί σου Kost.

Μην αλλάξεις ρότα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/03/2016, 15:14:35

και κάτι ακόμα τελευταίο, για τις "ασχημοσύνες" που λέει ο Admin ότι συνεχίζονται ο αποκλειστικός υπεύθυνος είμαι εγώ! εγώ είμαι αυτός που συνεχίζει να βρίζει...το αναγνωρίζω και το λέω...

σιχαίνομαι όμως τις υποκριτικές δηλώσεις μετανοίας και τις γλοιώδεις αναδιπλώσεις όταν έρχεται η ώρα της 'κρίσης'...εγώ προσωπικά δηλώνω 'αμετανόητος', με την έννοια ότι υπό τις ίδιες συνθήκες πάλι τα ίδια θα έκανα, πάλι τα ίδια θα έγραφα...οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ...απλά τις 'κρίσιμες' ώρες μπροστά στους 'δικαστές' τους φεύγει η μαγκιά και το θράσος, υποδυόμενοι όλοι τα θυματάκια...

17/03/2016, 15:18:55

είναι εμετικό όπως κι αν το κάνεις...ο Νικόμαχος όταν βλέπουν οι διαχειριστές είναι τύπος και υπογραμμός, άψογος...όταν δεν βλέπουν είναι ένα ταγάρι που επαίρεται για πράγματα που (δεν) ξέρει...

τέλος πάντων, ενδιαφέροντα τα δύο τελευταία μηνύματα περί ερευνητικών μεθόδων και νοοτροπιών σε μυστήρια θέματα...μπορεί τελικά να μείνει και κάτι καλό απ'΄λο αυτό...