ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
28/05/2008, 20:35:12

Eidos, προφανώς παρερμηνεύεις την θέληση μου να μην παίξω στα χωράφια σου...θα συνεχίσω λοιπόν να παίζω στα δικά μου ανεξάρτητα των δικών σου χαρακτηρισμών, μπορείς να λές οτι θέλεις και οπως το θέλεις , ευκαιρία για δουλειά...

Ευχαριστώ για το ποιηματάκι..

υγ το τι βλέπω και τι νιώθω άσε το καλύτερα...ομως αν ενιωθες εστω και ενα ελάχιστο αυτων που νομίζεις οτι αισθάνεσαι ουτε έτσι θα εκφραζόσουν, ουτε τόση οργή και τόσο διαχωρισμό θα είχες μεσα σου, ουτε καν εδω θα εγραφες...

Και μια εικονα όλη δική σου...μάκια

Edited by - nst on 28/05/2008 20:44:09

UnseenΜέλος
28/05/2008, 23:19:40
Συγχωρέστε με που δεν θα γράψω για ηθική απόψε.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο λιγότερο νιώθω την ανάγκη να εκφράσω μια άποψη, οποιαδήποτε, και τόσο πλατύτερο γίνεται το χαμόγελό μου όταν διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές των συνομιλητών βαθιές πεποιθήσεις και προσπάθειες να γίνουν αυτές αποδεκτές. Δεν είναι ότι δεν έχω απόψεις, αυτό θα ήταν αδύνατον γιατί δεν θα μπορούσα να ζήσω στην καθημερινότητα, δεν θα μπορούσα να πάρω αποφάσεις ακόμη και για απλά πράγματα. Είναι όμως πως ξέρω πια πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κάθε άποψη αντανακλά την αλήθεια αυτού που την εκφράζει. Και είναι μια αλήθεια που τη δικαιούται και που, ταυτόχρονα, την αξίζει. Και κάθε αλήθεια είναι εξίσου σημαντική και πολύτιμη με κάθε άλλη, όπως καθετί σ' αυτό το μεγάλο παζλ της ζωής. Η συνειδητοποίηση αυτή μου αφαιρεί την ανάγκη και τη διάθεση να προβάλλω δικές μου απόψεις. Νιώθω ασφαλής παντού - ακόμη και στη σιωπή.

Δεν υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει κάποτε να βρούμε, αντίθετα, υπάρχουν πολλές αλήθειες και καθένας μας έχει τη δική του στη θεματοφυλακή του, είναι υπεύθυνος γι' αυτήν, όχι μόνο να τη διαφυλάξει και να την προασπίσει αλλά ακόμη και να τη διευρύνει ή να την αλλάξει. Γιατί η αλήθεια είναι κάτι ζωντανό και παλλόμενο, κάτι που διαμορφώνεται ολοένα, ακόμη και αυτήν εδώ τη στιγμή. Και είναι στην ευθύνη μας να τη διευρύνουμε ή να την αλλάξουμε τόσο ώστε να φτάσουμε στο σημείο να κατανοήσουμε ότι και του διπλανού μας η αλήθεια έχει τα ίδια δικαιώματα και την ίδια αξία με τη δική μας. Για τον απλούστατο λόγο ότι πίσω από κάθε μοναδική και ανεπανάληπτη αλήθεια κρύβεται ένας μοναδικός και ανεπανάληπτος άνθρωπος, ακριβώς όπως καθένας απ' όσους γράφουμε εδώ.

Συγχωρέστε με λοιπόν που δεν γράφω περί ηθικής σήμερα. Ο πραγματικός λόγος που γράφω είναι για να πω δυο λόγια σε μερικούς φίλους, έτσι όπως σχηματίστηκαν μέσα μου καθώς διάβαζα τις τελευταίες σελίδες του θέματος.

Καλέ μου Dying Incubus, έχω παρακολουθήσει τις απόψεις σου τα τελευταία λίγα χρόνια. Αυτό που θα σου πω, το λέω επειδή ξέρω ότι μπορείς να το διαχειριστείς: είναι φορές που είναι τιμή μου να σε διαβάζω. Και που είμαι περήφανη που σε γνωρίζω, ειλικρινά. Αγαπημένη μου pyramid, σε καμαρώνω που παραμένεις πάντα αυθεντική και που δεν διστάζεις ποτέ να υπονομεύσεις τον εαυτό σου. Αγαπημένη μου nst, σε χαίρομαι για τους προβληματισμούς σου, για τη λογική που προτάσσεις, για τα σημεία που δεν διαπραγματεύεσαι. Καλέ μου elo, χαίρομαι τη μετριοπάθειά σου και τον σεβασμό με τον οποίο αγκαλιάζεις τις απόψεις.

Είμαι πραγματικά χαρούμενη που σας έχω γνωρίσει, φίλοι μου, που έχουμε εργαστεί και σκεφτεί μαζί. Ακόμη κι αν δεν γράφω πια συχνά, είναι πάντα χαρά μου να σας διαβάζω.

Ό,τι έγραψα παραπάνω δεν αναιρεί επ' ουδενί τη χρησιμότητα ή την αξία όσων έγραψαν όλοι οι άλλοι, σημαίνει απλά ότι μου έχουν λείψει οι παλιοί μου φίλοι... Καλή συνέχεια στο θέμα σου, αγαπητέ Galex.

Με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Edited by - Unseen on 28/05/2008 23:21:21

GALEXΜέλος
28/05/2008, 23:55:49
Αγαπημένη Unseen, σε ξέρω τόσο λίγο αλλά σε εκτιμώ τόσο πολύ. Οι αραιές σου αλλά τόσο περιεκτικές τοποθετήσεις σου με έχουν κερδίσει (και μερικές φορές συγκινήσει) τόσο πολύ, που πραγματικά θα λυπηθώ εάν φύγεις. Νομίζω ότι και οι πιό ακραίες, ακόμα και οι πιό επιθετικές τοποθετήσεις μας, μας προσφέρουν πολλά στην ολοκλήρωση του δικού μας πάζλ.
Ελπίζω να δεις αυτό το μήνυμα και να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.

Φιλιά

GALEXΜέλος
29/05/2008, 00:27:32
quote:
Ο eidos είπε «αυτές τις βλακείες λέτε στις στοές?» και ο Galex χαρακτήρισε την φράση του «κτύπημα κάτω από τη ζώνη», εγώ θα την ονόμαζα απλώς άποψή του.

Αγαπητή Pyramid είπα ότι είναι κτυπήματα κάτω από την ζώνη και το εννοώ, στα οποία παρεπιπτόντως, μπορώ να απαντήσω με ιδίου είδους κτυπήματα και έτι ισχυρότερα αλλά δεν θέλω να το κάνω.

Τελείως άλλο πράγμα είναι αυτά που έγραψε ο Λομβαρδόπουλος και άλλο πράγμα η ανόητη αιτίαση του Eidos που χωρίς κανέναν απολύτως λόγο αναφέρθηκε σε στοές κλπ, που εάν του απαντούσα δεόντως, θα αρχίζαμε πάλι μιά από τα ίδια όπως είχε γίνει παλαιότερα με τον φίλο Trexagyreve.
Αλλά φαίνεται ότι ο εντιμότατος, ηθικότατος, ηρεμότατος και πανοσιολογιότατος Kος. Eidos άρχισε να έχει ένδοια επιχειρημάτων, εάν βέβαια είχε ποτέ από αυτά.

GALEXΜέλος
29/05/2008, 00:51:37
quote:
Χαιρετώ το πλήθος, αυτό εδω που πλατσουρίζει στα κανάλια της ηθικής..
[σου το είχα πει απο την αρχή Galex...οτι ανοίγεις ενα τεράστιο θέμα..]ανήθικο..

Φιλη μου Nst, με τα παραπάνω τα είπες όλα!!!!!!
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω όταν έθεσα το θέμα "Περί προέλευσης της ηθικής" να καταδείξω δηλαδή ότι όλοι μας στην πορεία της ζωής μας ΠΛΑΤΣΟΥΡΙΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ στα κανάλια της ηθικής και μάλιστα στα πράσινα και οζαινώδη κανάλια της ηθικής.
Ναι, άνοιξα ένα κατ' εξοχήν ανήθικο θέμα.
Ζήτω λοιπόν η ηθική της ανηθικότητας ή η ανηθικότητα της ηθικής!!
GALEXΜέλος
29/05/2008, 01:50:23
Ξέρετε τι κάνει στους περισσότερους ανθρώπους αυτό που λέμε ηθική? Μας κάνει να υποκρινόμαστε σ' όλη μας την ζωή για να είμαστε όπως μας θέλει το κοινωνικό και το θρησκευτικό κατεστημένο, και το χειρότερο είναι ότι νομίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό.
Μία από τις περίφημες quotations του La Rochfoucauld λέει:
"We are so accustomed to disguise ourselves to others that in the end we become disguised to ourselves"
Δηλαδή: "Είμαστε τόσο εθισμένοι ή μαθημένοι στο να μεταμφιεζόμαστε στους άλλους που στο τέλος καταντάμε να μεταμφιεζόμαστε και στους ίδιους τους εαυτούς μας".
Με αποτέλεσμα μετά να ψάχνουμε να τους βρούμε (τους εαυτούς μας) στις αγίες γραφές και στους δημιουργούς και σε οποιαδήποτε άλλα παραμύθια μπορούν να καλύψουν τα κενά. Σαν τον στόκο δηλαδή που καλύπτει τα κενά στους τοίχους.
29/05/2008, 02:30:53
quote:
eidos- όλοι σας προσπαθήτε να πείτε κάτι που να ακούγεται ωραίο και ικανοποιητικό, στα δικά σας αυτιά, προάγεται το δίκαιο σας περί ηθικής, και αυτό πραγματικά με εξοργίζει...
ο άνθρωπος συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος, που έκανε εξ αρχής: προσπαθεί να εξηγήσει το δημιούργημα, απορρίπτωντας τον Δημιουργό!!!
δεν τα θα καταφέρεται ποτέ! γιατί ο άνθρωπος έχει πλασθεί με την ανάγκη της καθοδηγίας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!

Και όμως φίλε eidos , κανείς δεν προσπαθεί να πει κάτι που να ακούγεται ωραίο στα αυτιά του άλλου ή για να το πω διαφορετικά να χαϊδέψει τα αυτάκια μας, αλλά να εκφράσει αυτό που τον κάνει να νοιώθει μια προσωπική «σιγουριά»… .

Βλέπεις αυτήν την σιγουριά/ασφάλεια, κάποιοι την βιώνουνε «εξ αποκαλύψεως» και κάποιοι με την εσωτερική αναζήτηση του Εγώ τους .
Όλοι όμως στον δρόμο τους από κάπου έχουν αντλήσει

Άλλωστε τα «πάντα» είναι έμφυτα μέσα στον άνθρωπο και μέσα από τον άνθρωπο, τα πάντα μπορούν να δράσουν .

Όταν αναφέρεις ότι … «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!»… αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι πως αυτή η Αρχή, όπως την εννοεί ο καθένας μας, αυτό που θέλει είναι έναν άνθρωπο χωρίς βούληση, που απλά δέχεται και πιστεύει γιατί απλά έτσι «πρέπει» .

Βλέπεις η καθοδήγηση που αναφέρεις είναι ο λόγος του «δημιουργού» και αν γνωρίζεις ο Λόγος είναι το μη αισθητό, που ο άνθρωπος θέλοντας και μη θα τον ερμηνεύσει με την δική του προσωπική πίστη, αντίληψη .

Οπότε καλύτερα να μην πέσουμε σε αυτόν τον λαβύρινθο χωρίς έξοδο, αλλά να κοιτάξουμε στο τι έχουμε να προσφέρουμε, ανεξάρτητα από πού ο καθένας μας αντλεί…

«Κάθε εγώ είναι μια θεια δημιουργία»
Αλήθεια eidos το Εγώ σου έχεις προσπαθήσει ποτέ να το γνωρίσεις ;

Edited by - elo on 29/05/2008 02:34:39

eidosΜέλος
29/05/2008, 08:16:09
elo

θα μπορούσα και να συμφωνήσω μαζί σου...

πραγματικά τα πάντα είναι έμφυτα στον άνθρωπο,
μόνο που θα πρόσθετα, πως Κάποιος τα εμφύτευσε στον ανθρωπο...

σίγουρα όλοι ξεκινάμε από κάπου...
όμως δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στη Ρώμη.

κάνεις λάθος να νομίζεις ότι Αυτός θέλει άτομα χωρίς βούληση,
το αντίθετο συμβαίνει.

ο Δημιουργός θέλει τα παιδιά του, να είναι ισχυρές προσωπικότητες, να ξέρουν τα γιατί και τα διότι...

η πραγματική πίστη προέρχεται απο πολύ έρευνα και ψάξιμο
και επειδή δεν αναφέρομαι σε κατ΄ όνομα χριστιανους, ψάξε να βρεις τη διαφορά.

μου λες για το εγώ μου... να υποθέσω ότι μιλάς εκ του ασφαλούς;

το εγώ μου, το κουβαλώ σαν καμπούρα μεγάλη στην πλάτη μου...
αλλά το μυστικό δεν είναι εκεί...
το μυστικό βρίσκεται στη παραδοχή των αξιών, και Ποιος αυτές τις ορίζει...
Ποιός έχει το δικαίωμα να τις οριζει, ως ηθικές η μη...

29/05/2008, 08:43:31
quote:
"Είμαστε τόσο εθισμένοι ή μαθημένοι στο να μεταμφιεζόμαστε στους άλλους που στο τέλος καταντάμε να μεταμφιεζόμαστε και στους ίδιους τους εαυτούς μας".

Ενα ατίθασο κουνούπι,στάθηκε η αιτία του κάτωθι συλλογισμού, αρκετά πρωΐ...

Αναρωτιώμουν γιατί να υπάρχει τόση ένταση μεταξύ μας απο την στιγμή που ούτε γνωρίζομαστε, ούτε μαζί ζούμε, ουτε και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε απόψεις με αυτή την μέθοδο. Επίσης με προβληματιζε το ποιός είναι ο μηχανισμός που την προκαλεί..

Για να καταλλήξω τελικά σε αυτό που πολύ σωστά είπε ο La Rochfoucauld.

Παρατήρησα οτι ολα τα συναισθήματα που παρεμβάλονται είναι τα αποτελέσματα της δόνησης που εχει ο καθένας μας και που επηρεάζει τον άλλον , αν αυτός δεν καταφέρει να διατηρήσει την δική του.
Το επόμενο ερώτημα ήταν αν εχουμε εστω και μια ατόφια δική μας έκφραση η αν είναι όλες αποτελέσματα των διαφορετικών κραδασμών απο τους οποίους περικυκλωνόμαστε.

Ολες οι δονήσεις είναι εκφάνσεις της ιδίας μορφής ενέργειας που διαχέεται στο σύμπαν. Εμείς ανάλογως του τι αντέχουμε και πως νιώθουμε καλύτερα αλλότε ασυνείδητα και άλλοτε συνειδητά θέτουμε τον εαυτό μας κάτω απο μια συγκεκριμένη επηρροή που λέγεται διδασκαλία εν προκειμένω η θρησκεία η οτι αλλο...
Και τότε ταυτιζόμαστε και ξεχνάμε η μάλλον δεν βρίσκουμε ποτέ την δική μας αλήθεια.

Ο λόγος που αντιδρώ τοσο στην κατευθυνόμενη εκπαίδευση του νου απο καποιον η κάτι ορατό , εξω απο εμας είναι τα πανομοιότυπα των ανθρώπων που συναντώ ανάλογα του ''δασκάλου''.
Αρνούμαι την υποταγή σε μια ''μεταφίεση'' αλλου, ακόμη και αν αυτός είναι πιο ''εξελιγμένος'' η πιο ''αγαθός'' απο εμένα, επειδή αυτό δεν θα είμαι εγω.

Αν χτίσουμε ενα οικοδόμημα επάνω σε ενα σχέδιο που ανήκει σε άλλον τότε αυτό για να διατηρηθεί θα χρειάζεται πάντα την στήριξη των δικών του δοκών αφου οι δικές μας θα είναι πλαστές και κούφιες.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τα εργαλεία και οτι ....φτιάξουμε....
Γιατί αυτό που θα συμβεί τότε θα είναι το καλύτερο για εμάς και αν δεν είναι το γκρεμίζουμε και πάμε γι' αλλα ....

Θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή αν όλα είχαν τον ίδιο ρυθμό...

quote:
Ναι, άνοιξα ένα κατ' εξοχήν ανήθικο θέμα.
Ζήτω λοιπόν η ηθική της ανηθικότητας ή η ανηθικότητα της ηθικής!!

Ζήτω η Ζωή Galex,οτι αυτή κι αν φέρει,
το φως που είναι παντού γύρω μας,
η αγάπη που εφτιαξε το σύμπαν,
η στιγμή αυτή , επειδή είναι το μόνο που εχουμε...απολύτως ηθικό

Kαλημέρα σας

Edited by - nst on 29/05/2008 08:48:23

29/05/2008, 10:53:28
Αγαπητέ eidos, δε μου αρέσει το κρυφτό οπότε και δεν επιδίδομαι σ' αυτό.

quote:
εγώ εξοργίστηκα και το έγραψα, γιατί τα πραγματικά συναισθήματα δεν κρύβονται (ακους nst;)
εσύ εξοργίστηκες, δεν το έγραψες, το κράτησες μέσα σου (έτσι νόμιζες δηλαδή) και κοντεύεις να σκάσεις...

Δεν εξοργίστηκα καθόλου απλά σου κατέθεσα την άποψη μου από τα γραφόμενα σου.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει τύχει να εξοργιστώ έως τώρα να εξοργιστώ με κάποιο μήνυμα που έχω κι ως άνθρωπος δεν εξοργίζομαι εύκολα.
Μπορεί ορισμένες φορές να έχω νιώσει θυμό αλλά γνωρίζω πλέον πως να το διαχειριστώ στην προκειμένη περίπτωση και γράφω όταν ο θυμός έχει φύγει πια.
Για να μην αναρωτιέσαι πάντως, δεν κράτησα μέσα μου κάτι από τα λεγόμενα σου ούτε κόντεψα να σκάσω.
Αν σε εξυπηρετεί σε κάτι να έχεις αυτήν την άποψη, μπορείς να την έχεις.

Το αν με έβλεπες θετικά έως τώρα κι εάν θα με ξαναδείς, πράγματι δεν είναι ο σκοπός μου κι ούτε καταθέτω τις απόψεις μου με γνώμονα να γίνω συμπαθής στους συνομιλητές μου.
Με άλλα λόγια, θεωρώ καλύτερο να δίνω στους γύρω μου κάτι το οποίο είναι περισσότερο αληθινό και λιγότερο "γλυκό" παρά το αντίθετο.

quote:
αν μπορούσες μόνο να νοιώσεις τον κτύπο της καρδιάς μου, την ώρα της αποκάλυψης, ναι! θα ήθελες και συ να γίνεις μέτοχος, της δικής μου ταπεινότητας, απέναντι στον Υπέρτατο Δημιουργό.
αλλά για να νοιώσεις την ηδονή, και την ευχαρίστηση του να γίνεσαι πραγματικό παιδί Του, επιβάλλεται να είσαι αυτό που κατηγόρείς εμένα ότι δεν είμαι:
ταπεινός, και μετριόφρων,
να αναγνωρίζεις τα όρια σου, και να είσαι πρόθυμος να πεις
-οδήγησε με...

Αγαπητέ, δεν αμφισβητώ ότι η πίστη σου και το ηθικό σύστημα που πρεσβεύεις σε καλύπτει και για σένα είναι σημαντικό.
Παρόλα αυτά, δε μπορείς να απαιτήσεις κι από τους γύρω σου να το ασπασθούν.
Ο καθένας μας ακολουθεί αυτό που την εκάστοτε χρονική στιγμή τον ωφελεί και τον βοηθάει να εξελιχθεί κι οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή του.
Όταν λοιπόν εισέρχεσαι μετά από ημέρες στο θέμα κι αποκαλείς ανήθικη την προσπάθεια διαλόγου κάποιων συνομιλητών σου, καταπατείς τα δικά τους όρια και δεν δείχνεις σεβασμό απέναντι στις επιλογές του.

Η ηθική μπορεί να αναζητηθεί παντού γύρω μας, από μια απλή πράξη ενός συνανθρώπου μας έως μια ρήση από ένα βιβλίο φιλοσοφικού/θεολογικού κλπ περιεχομένου.
Εμείς πρέπει απλά να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τα δούμε...

Καλή μου pyramid αναφέρεις:

quote:
Γενικώς θα ήθελα να πω ότι καλό είναι να μην κρίνουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα, δεν έχουμε περάσει κοινώς ούτε απ΄έξω, όπως είναι η Παλαιά και Καινή Διαθήκη.
Ανά τον κόσμο αποκρυφιστές, μυστικιστές, έχουν μελετήσει τα συγκεκριμένα κείμενα και τους έχουν συνοδεύσει σταθερά στις αναζητήσεις τους και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος έχει διαβάσει πέντε βιβλία. Βεβαίως όλοι αυτοί ήταν αδαείς ενώ εμείς………το λιγότερο Μύστες….

Δεν διαφωνώ σε κάτι από τα γραφόμενα σου απλά θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου.
Σαφώς και δεν γίνεται να κρίνουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα διότι η κριτική μας ενδέχεται να είναι εσφαλμένη ή κι άτοπη ακόμα.
Μπορούμε όμως να το κρίνουμε όταν έχουμε ιδέα για αυτό...
Η Παλαιά κι η Καινή Διαθήκη σαφώς κι έχουν συνοδεύσει τις αναζητήσεις πολλών αποκρυφιστών και μυστικιστών αλλά κάποια άλλα βιβλία επίσης έχουν συνοδεύσει τις αναζητήσεις άλλων αποκρυφιστών και μυστικιστών.
Ο κάθε άνθρωπος άλλωστε επιλέγει τα δικά του εφόδια και πορεύεται με αυτά.

quote:
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο θέμα της ηθικής.

Δεν θα μας συντροφεύσεις λίγο ακόμα;
Μπορούμε να πούμε πολλά για την ηθική σε ένα τόσο όμορφο θέμα.

Καλή μου Unseen, γνωρίζεις ότι τα λόγια σου προς εμένα με κάνουν να νιώθω αμηχανία.
Χαίρομαι κι εγώ πολύ που σε διαβάζω κι ελπίζω να σε διαβάσω περισσότερο και σε αυτό το θέμα, αν και ξέρω ότι ίσως να είναι πρακτικά δύσκολο για κάμποσο καιρό...

In anticipation of my resurrection...

GALEXΜέλος
29/05/2008, 11:28:17
Άρα αγαπητή μου φίλη Nst, οφείλω εγώ και οι άλλοι τη πολύ όμορφη και σωστή απάντησή σου σε ένα ατίθασο κουνούπι. Ελπίζω να μην το σκότωσες αυτό το καϋμένο ατίθασο κουνούπι μπας και πάει και τσιμπίσει και άλλους και τους ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίον έχουν περιπέσει. Ελπίζω δε να πάει πρώτα κατά Eidos μεριά.

Edited by - GALEX on 29/05/2008 12:24:06

29/05/2008, 12:58:51
Γειά σου Unseen μου, πολλά φιλιά. Και σε μας έλειψες.

Αγαπητέ Galex έχουμε δημοκρατία και μπορείς να λες ότι θέλεις, εγώ ρυθμίζω την ζωή μου κάπως διαφορετικά και βάσει αυτής της ρύθμισης μιλάω, σε κάθε περίπτωση κανένα πρόβλημα.

Nst μου
Μπορείς να έχεις τις απόψεις σου τις οποίες μπορείς να τις εκφράζεις με τον α ή τον β τρόπο.
Μπορώ να έχω τις απόψεις μου τις οποίες και εγώ εκφράζω ανάλογα.
Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο.

Dying μου εάν κάποιος έχει την παραμικρή ιδέα όχι μόνο για την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά γενικώς, δεν πρόκειται ποτέ να πει διάφορα (δεν θέλω να συγκεκριμενοποιήσω)

Δεν είναι αυτά τα κείμενα και τα άλλα.

Δεν λέει «αγαπάτε αλλήλους» μόνο η Αγία γραφή και τα άλλα λένε μισείτε αλλήλους,
δεν λέει μόνο η Αγία γραφή «ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν» και τα άλλα λένε δύναται,
δεν λέει μόνο η Αγία γραφή «Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις πόσιν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς» και τα άλλα λένε δώστε τα

και να μην συνεχίσω γιατί θα γράψω όλα τα κείμενα.

Είναι αυτές οι προσωπικότητες και οι άλλες που βεβαίως καλά κάνουν και λένε όσα λένε.
Η δική μου ένσταση είναι ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του eidos και τα διάφορα δυσαρμονικά, άμεσα ή έμμεσα, για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται ο κάθε άνθρωπος σε επαφή με το θείο.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το θέμα είναι εξαιρετικό, εγώ δεν έχω κάτι ενδιαφέρον να πω εκτός εάν θέλετε να παραθέσω όλη την Καινή Διαθήκη!!!

29/05/2008, 14:21:15
Σίγουρα υπάρχει ελευθερία του λόγου και μεσα απο αυτήν ανταλάσσουμε απόψεις και οτι άλλο. Ευτυχώς σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

quote:
Είναι αυτές οι προσωπικότητες και οι άλλες που βεβαίως καλά κάνουν και λένε όσα λένε.
Η δική μου ένσταση είναι ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του eidos και τα διάφορα δυσαρμονικά, άμεσα ή έμμεσα, για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται ο κάθε άνθρωπος σε επαφή με το θείο.

Για τον Eidos, δεν θέλω να πω τίποτα, καλά ολα τα άλλα...αλλά οχι και ενας άνδρας ανάμεσα μας..χι χι χι!!! Ο καθένας μπορεί να διαβάσει όλα τα πόστ και μετα να αποφανθεί σχετικά με την ευθύνη..

Η Επαφή με το Θείο είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Δεν γίνεται να το βιώσουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Η δική μου αντίρρηση δεν ειναι για το αν οι διδασκαλίες είναι η όχι σωστές αλλά για τον τρόπο με τον οποίο φτάνουν σε εμας και για την μετέπειτα επεξεργασία τους.

Πιο αναλυτικά, δεν πιστεύω οτι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πιο ηθικός η πιο αρμονικός η αν θες πιο υψηλά δονούμενος αν δεν κατανοεί τι κάνει και γιατί το κάνει. Αν δεν ενστερνιστεί ο ίδιος μια αρχή , ωστε να μπορεί μετα να την ακολουθήσει.

Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να ακούσει, να επιλέξει και να αποφασίσει μόνος του τι του ταιριάζει και αν μπορεί να το ακολουθήσει. Μόνος σημαίνει, σε απολύτη ησυχία με τον εαυτό του οπως ΕΙΝΑΙ. Χωρίς την διαμόρφωση, την επηρροή, τον φόβο και την νουθεσία. .

Η διδασκαλίες δίνουν τα εργαλεία..δλδ αναφέρουν τους νόμους και τις αρχές που υπάρχουν στο σύμπαν και στην ψυχοσύνθεση μας.
Για μενα ο ρόλος του δασκάλου έίναι στην κοινοπόιηση αυτών. Απο εκεί και μετα αναλαμβάνει η συνείδηση μας.

Οι θρησκείες παρακάμπτουν όλο αυτό το μηχανισμό και φτάνουν απότομα στο αποτέλεσμα. Αν αυτό δεν κατανοηθεί τότε εχουμε ηθικές μαϊμούδες και οχι συνειδητά όντα. Δεν γίνεται να αγαπάμε αν δεν καταλάβουμε βαθιά μέσα μας την αδελφότητα και την συνάφεια μεταξύ μας ...μονο και μόνο επειδή ετσι λέει η όποια διδαχή. Δεν μπορούμε να αγαπάμε αν ζηλεύουμε, αν βολευόμαστε και αν δεν συγχωρέσουμε πρώτα τον εαυτό μας που μισήσαμε...αν δεν δικαιολογήσουμε τους άλλους μεσα απο τα δικά μας σφάλματα.

Επομένως χωρίς αυτογνωσία [ οσο γίνεται κάθε φορά] δεν μπορεί να υπάρξει η κατάλληλη δύναμη που χρειάζεται για να φτάσουμε στη σοφία.
Προφανώς τιθεται το ερωτημα του τι θα συνέβαινε αν ενας άνθρωπος κατακτούσε την δύναμη χωρίς την αγάπη η την ηθική...και αυτό δυστυχώς το εχουμε δεί στην ιστορία.
Αν όμως γνωρίζουμε την ευτυχία της θετικότητας και ξέρουμε πως να την διατηρήσουμε γιατί να μην ακολουθήσουμε συνειδητά πλέον το ''διδασκαλικό'' ορθό?

eidosΜέλος
29/05/2008, 16:51:18
πειράζει που σκότωσα το κουνούπι;;;
καθότι ήθελε να μου πιει όλο αίμα, και εφόσον δεν μπορώ να δεχτώ μετάγγιση αίματος, θεωρώντας την ανηθικη, ηναγκάσθην, εκ των πραγμάτων... καταλαβαίνεται...

gallex
τι θα κάνεις τώρα χωρίς το κουνούπι, (βαρβάρους)
που ως μάννα εξ ουρανου το περιμενες,
να σε σώσει απο τον Είδος και τις ενοχές σου;;;

29/05/2008, 17:20:50
Αγαπητοί φίλοι, έχω και γω να κάνω κάποιες τοποθετήσεις
περ΄του θέματος, γενικά και περί της ανάγκης συζήτησης
ή εκτόνωσης εσωτερικήςπιο ειδικά...
Φίλοι, η ηθική είνα κάτι που στέκει πάνω από την προσωπικότητα
του καθενός, πάνω από ένα άτομο, κατά την άποψη μου. Δηλαδή,
υπάρχει ως πλαίσιο ύπαρξης του ανθρώπου και φυσικά δεν μπορεί
ένας άνθρωπος να την περικλείσει σε λέξεις του, νομίζω;
Καλά είναι να την πλησιάζουμε όχι να την προσδιορίζουμε,
γιατί έτσι μπορεί να την αγγιξουμε...
Όσο για το ειδικό... Τι να πώ; Πιστεύω ότι η καθημερινότητα
μας δημιουργεί όλους μια ένταση που βγαίνει με αντιπαλότητες,
με κόντρες... Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι όλοι μας δεν αντιλαμβανόμαστε΄οτι είμαστε νευρικοί...
Όλοι μας πλεόν καταντήσαμε ψυχωτικοί, το βλέπω αυτό, αν και
πιστεύω΄οτι δεν είναι πρόθεση κανενός...
Όπως μπορώ να δω ότι επηρεάζει και την ηθική μς ή την ύπαρξη της
μέσα μας...
GALEXΜέλος
30/05/2008, 01:04:21
Φιλαράκο μου γελάστηκες αν νομίζεις ότι υπήρχε μόνο ένα κουνούπι. Δεν θα μπορέσεις να σκοτώσεις όλα τα κουνούπια όπως δεν θα μπορέσεις να σκοτώσεις και όλες τις αντίθετες προς εσένα απόψεις. Άνθρωπους με τις δικές σου ιδεοληψίες έχουμε δει πολούς στον ρουν της ιστορίας. Τι κι'αν έκαψαν βιβλία, τι κι'αν έκαψαν ανθρώπους, τις ιδέες δεν μπόρεσαν να τις κάψουν γιατί το πνεύμα είναι άκαυστο. Ο κόσμος των ιδεών υπήρχε και πριν από σένα και θα υπάρχει και μετά από σένα και από μένα. Αυτό που δεν θα υπάρχει (στα σίγουρα) είναι το είδος της ηθικής που πρεσβεύεις γιατί έχει ημερομηνία λήξεως.
Ξέρεις τι πραγματικά με εκπλήττει σε εσένα και με εξοργίζει (για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή σου έκφραση)? Το γεγονός ότι όλον αυτόν τον καιρό, και σ'αυτό το θέμα και στο προηγούμενο, οι συνομιλητές σου έχουν καταθέσει τις θέσεις τους με επιχειρήματα, με απολύτως τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές, με αποφθέγματα και ρήσεις φιλοσόφων και γιγάντων του πνεύματος, με την ψυχή τους την ίδια. Και ξέρεις εσύ τι κάνεις? Δεν απαντάς σε τίποτα, δεν επιχειρηματολογείς με τίποτα, δεν προσπαθείς καν να παραθέσεις λογικές ατικρούσεις σε όσα διαβάζεις. Απλά αναμασάς (κοινώς μηρικάζεις) τα όσα σε διδάξανε στη σέκτα που ακολουθείς. Έχω μετρήσει ότι κατά μέσο όρο σε κάθε "απάντησή" σου, ανάλογα με το μέγεθός της, αναφέρεις τουλάχιστον 4 φορές την λέξη "δημιουργός" ή με κάποιο από τα κατηγορήματά της.
Καλά, μπορεί να μην δέχεσαι αίμα ακόμα και αν πεθαίνεις από αιμορραγία, ΑΛΛΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ? δεν έχεις δικές σου απόψεις? Η λογική σου, το μυαλό σου είναι πλήρως παραλυμένα από την πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί?
ΞΕΚΟΛΑ ΚΑΠΟΤΕ

Edited by - GALEX on 30/05/2008 01:12:21

30/05/2008, 01:13:57
quote:
eidos -πραγματικά τα πάντα είναι έμφυτα στον άνθρωπο,
μόνο που θα πρόσθετα, πως Κάποιος τα εμφύτευσε στον ανθρωπο...

Αυτό εξαρτάται από την προσωπική αντίληψη ή πίστη του καθενός, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε, ποιο λογικό είναι να ψάξουμε και να αναγνωρίσουμε τι είναι αυτό που υπάρχει έμφυτο στον άνθρωπο, όπως και να το ονομάσουμε (ηθική, αγαθό, καλό, κακό, κλπ) παρά να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε το ανερμήνευτο (δημιουργός) .

Δηλαδή δεχτούμε ή όχι αυτό που λες …. «ο άνθρωπος συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος, που έκανε εξ αρχής: προσπαθεί να εξηγήσει το δημιούργημα, απορρίπτωντας τον Δημιουργό!!!»… από την στιγμή που ο σκοπός που έχει θέσει ο καθένας μας, έχει το ίδιο αποτέλεσμα που είναι το κακό, γιατί θα πρέπει συνεχεία ο δημιουργός να αυτόαναγνωρίζεται μέσα από τις πράξεις μας ;

quote:
eidos -μου λες για το εγώ μου... να υποθέσω ότι μιλάς εκ του ασφαλούς;
το εγώ μου, το κουβαλώ σαν καμπούρα μεγάλη στην πλάτη μου...

Ευτυχώς ποτέ δεν ένοιωσα το… εκ ασφαλούς… γιατί ποτέ δεν το επιδίωξα….

Και δυστυχώς το εγώ μας πολλές φορές όπως πολύ σωστά λες, είναι μια καμπούρα που ούτε την νοιώθουμε να μας βαραίνει, αλλά και ούτε καν μπορούμε να την αντιληφθούμε …….

GALEXΜέλος
30/05/2008, 02:04:38
quote:
Φίλοι, η ηθική είνα κάτι που στέκει πάνω από την προσωπικότητα του καθενός, πάνω από ένα άτομο, κατά την άποψη μου. Δηλαδή,υπάρχει ως πλαίσιο ύπαρξης του ανθρώπου και φυσικά δεν μπορεί
ένας άνθρωπος να την περικλείσει σε λέξεις του, νομίζω;
Καλά είναι να την πλησιάζουμε όχι να την προσδιορίζουμε,
γιατί έτσι μπορεί να την αγγιξουμε...

Φίλε Traxagyreve welcome back.
Σε μία ελικρινή και άνευ όρων, ορίων και φραγμών αναζήτηση της αληθείας δεν υπάρχει τίποτα ή δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα "Non-touched", βλέπετε αλλά μη εγγίζετε. Πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε γιατί
καθόμαστε και συζητάμε εδώ μέσα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άψυχο (και εκνευριστικό) πληκτρολόγιο αντί για να βρισκόμαστε κάπου αλλού και να διασκεδάζουμε με φίλους που έχουν σάρκα και οστά, που τους βλέπουμε και μας βλέπουν, που βλέπουμε και νοιώθουμε τις αντιδράσεις τους. Ζωντανούς τέλος πάντων και όχι virtual. Γιατί?
Εγώ τουλάχιστον, γιατί έτσι μπορώ να μοιράζομαι με πολλούς άλλους ταυτόχρονα τις ανησυχίες μου για ένα συγκεκριμένο θέμα, να εκθέτω τις απόψεις μου, να γνωρίζω τις δικές τους - είτε συμφωνώ είτε όχι - και τελικά - ενδεχομένως - να προσθέσω έναν ακόμα λίθο στο δικό μου οικοδόμημα.
Εάν υπάρχουν πράγματα που είναι ταμπού και Non-touched, εγώ δεν θα είχα κανένα ενδιαφέρον να παραμείνω εδώ. Το ελεύθερο forum ιδεών αυτόν τον σκοπό ακριβώς έχει. ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Και η ηθική. ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΗ. Η οποία μοιάζει σαν μιά από αυτές τις φτιασιδωμένες με makeup γριές τις γεμμάτες τρίχες στο μουστάκι και τις παραφορτωμένες με χρυσά βραχιόλια. (Αλήθεια πως σας φάνηκε αυτός ο παραλληλισμός?)
eidosΜέλος
30/05/2008, 07:35:55
εγω τουλαχιστον είχα μια επιτυχία!!
εσύ δεν έχεις καμμία...

δεν πρεπει να μιλάς για την ιδεοληψία μου, γιατί δεν την ξέρεις.
Αυτοί στους οποιους αναφέρεσε έχουν κάψει και τα δικά μου βιβλία, και τους απεχνάνομαι περισσότερο από ότι εσύ!!

ως ένα σημείο κατανοώ την δυσφορία σου, απέναντι στον Δημιουργό, και ξέρω ότι υπεύθυνοι για αυτό, είναι ακρίβως οι 'αντιπρόσωποι' του Δημιουργού επί γης.

όλοι αυτοί οι ανήθικοι και δαιμονικοί άνθρωποι, έχουν κακοπαραστίσει τόσο πολύ τον Θεό με τις πράξεις τους, που έχεις δίκιο εσύ και πολύ άλλοι, να είσαι επιφυλακτικός απένεντι στην ιδέα του καλού Θεού.

όμως ακριβώς έτσι νοιώθω και εγώ, ο Δημιουργός στον οποίο πιστεύω είναι Αυτός που χρεώθηκε τα εγκλήματα του ιερατείου του Μεσαίωνα, χωρίς ο Ίδιος να τα επιδοκιμάζει...

αλλά μια και αναφέρεσαι στο ότι δεν έχω άποψη, άκου:

Ποιος είναι ο κίνδυνος αν επιλέγουμε μόνοι μας τι περιλαμβάνει το να «είμαστε καλοί»;
Όλοι έχουμε κληρονομήσει την τάση (από τους γονείς μας) να ενεργούμε ιδιοτελώς. Η ίδια μας η καρδιά μπορεί να μας εξαπατήσει.
Θα μπορούσαμε εύκολα να υποβαθμίσουμε τη σπουδαιότητα θεόδοτων απαιτήσεων τις οποίες εμείς θεωρούμε δυσεφάρμοστες ή περιοριστικές.

π.χ., δύο ανύπαντρα άτομα ίσως επιλέξουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, σκεπτόμενοι ότι εφόσον δεν περιλαμβάνεται κανένας άλλος, αυτό είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα.
Μπορεί να αναγνωρίζουν ότι οι πράξεις τους δεν ανταποκρίνονται στους Γραφικούς κανόνες αλλά ίσως συμπεραίνουν ότι αφού «κανένας δεν ζημιώνεται», πιθανότατα ο Θεός δεν το αποδοκιμάζει αυτό.
Οι επιθυμίες τους θα μπορούσαν να τους κάνουν να μη διακρίνουν την πλήρη σημασια και τις συνέπειες των πράξεών τους.
Η Βιβλος προειδοποιεί: «Υπάρχει οδός που φαίνεται ορθή στον άνθρωπο, έπειτα όμως το τέλος της είναι οδοί θανάτου».—Παροιμίες 14:12.

Όλοι οι νόμοι του Δημιουργου αντικατοπτρίζουν την αγάπη του για εμας και την επιθυμία που έχει να μας βλέπει να μην υποφέρουμε. Η απόρριψη των κανόνων του Θεού σχετικά με τη σεξουαλική ηθική ή άλλου είδους διαγωγή δεν έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερη ευτυχία και επιτυχία στη ζωή.
Για πολλούς, έχει περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους.
Από την άλλη πλευρά, το να ακολουθούμε τους νόμους του Θεού μάς βοηθάει στις προσπάθειες που κάνουμε να διάγουμε καλή ζωή και να αποφεύγουμε την άσκοπη πρόκληση βλάβης τόσο στον εαυτό μας όσο και σε άλλους.

30/05/2008, 09:21:49
Αγαπητοί μου φίλοι, πλέον προτιμώ να μιλώ γενικά παρά
συγκεκριμένα προς κάποιο άτομο, ώστε και έριδες να μην
υπάρχουν, αλλά και να είναι οι απόψεις μας απόψεις...
Αυτό λοιπόν που βλέπω είναι ότι υπάρχει έντονα το ΕΓΩ στον ΄
άνθρωπο και αυτό τον εμποδίζει να εκφράζει την αλήθεια,
είτε περί ηθικής είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Με αυτή
την κουβέντα εννοώ φυσικά,΄οτι το άτιμο το ΕΓΩ, περνάει
μέσα από την δική του ύπαρξη τα πάντα και τα δίνει δικά του
ονόματα, μέσα από την ιδεολογική και ατομική του οπτική γωνία
πάγμα που βγάζει τουλάχιστον απέξω τους άλλους... Αν με εννοείτε..
Αν θυμηθούμε τον Πύργο της Βαβέλ και το τι εννούσε, θα καταλάβουμε
ότι εμείςοι άνθρωποι δεν θέλουμε να συνεννοηθούμε, δεν
είναι οτι δεν μπορούμε...
Επανερχόμενος στην ηθική, δεν είναι όχημα να μεταφέρει κανενός
την ιδεοληψία και δεν γίνεται να την χρησιμοποιούμε κατά βούληση
ή με πυρά κατά βούλησην....
Αυτό που εννοώ είναι ΄ότι κάποια στιγμή, κάποια πράγματα πρέπει
να μας ενώνουν κι όχι να μας χωρίζουν... Ένα από αυτά έπρεπε να
είναι κι η ηθική...