- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Για να το πω αλλοιώς: Βλέπουμε ένα κόσμο νορμάλ, φυσιολογικό και ψάχνυμε να βρούμε διάφορες απίθανες εξηγήσεις,εξωγήινες, για μένα,
για να τον αναπλάσουμε....
Ας δούμε πως έγινε, χωρίς μεγάλη φαντασία...Ας ξεφύγουμε απο το εξωγενές σύνδρομο,που λέει ότι εδώ ήρθαμε απο αλλού,ώς μέτοικοι....
Εδώ ήρθαμε σαν σάρκα, επειδη εδώ είναι τα της σάρκας...
Τα του πνεύματος, πρέπει να αναζητήσουμε σε άλλη πατρίδα...
Η προέλευση του ανθρώπου, όμως, είναι εκ Θεου,αφού Αυτός έπλασε κι εμας και τον κόσμο...Όλοι οι λαοί, αυτό παραδέχονται...
Η επιστήμη, μέχρι να φτάσει να ξέρει, θα λέει πολλά..Αξίζει σε ένα ημιμαθή, να του δώσεις παραπάνω βαρύτητα;
Τι είναι ο άνθρωπος;
Δεν ξέρουμε;
quote:
IndustrialAngel
Η εξέλιξη συντελείται αργά ακόμα και σήμερα. Για παράδειγμα στην Αφρική όπου δυστυχώς το Aids θερίζει οι καινούριες γενιές ανθρώπων έχουν σε μεγάλυτερο ποσόστο την ικανότητα να μην προσβάλλονται από τον ιό HIV. Αυτό έγινε γιατί πολλοί από τις προηγούμενες γενιές που είχαν ευαισθησία στον ιο πέθαιναν πριν κάνουν παιδιά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η αναιμία. Παρόλο που είναι ασθένεια που δημιουργεί προβλήματα, οι πάσχοντες δεν μπορούν να πάθουν ελονοσία. Για αυτό σε περιοχές μέ έλη (ή που υπήρχαν έλη)έχουμε πολλούς ανθρωπους με "στίγμα".
Δε θα ήταν κακό να ψαχτεις λίγο με την εξελικτική θεωρία και να διαβάσεις και τι είναι DNA
europaios2
Άνθρωπέ μου, οι άνθρωπο αυτοί που λες! μεταλλάχτηκαν σε κάτι άλλο?....έβγαλαν φτερά και πέταξαν? αν ναι! να το δούμε!! αν όχι!! τι σε συγκίνησε?.....και στην Κίνα έχουν σχιστά τα μάτια....αυτό δε σημαίνει ότι μεταλλάχτηκαν σε κάτι άλλο!!....φταίει το πολύ ρύζι...ξέρεις σφίγγει!!
Φίλε IndustrialAngel , νομίζω ότι ο europaios2 έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι δεν είναι όπως εμάς τους υπολοίπους , και μάλλον θα πρέπη να προέρχεται από μετεξέλιξη τοξοπλάσματος ή καλύτερα αμοιβάδας , αφού αν κρίνουμε από τις εκάστοτε απαντήσεις του η νοημοσύνη του μόνο με την νοημοσύνη της αμοιβάδας μπορεί να συγκριθή .
![]()
*
quote:
europaios2 -Βρε άσε τι έχει ειπωθεί! και δώσε επιτέλους μια λογικοφανή εξήγηση στο γιατί μόνο ο άνθρωπος ακολούθησε αυτή την εξέλιξη στη νόησή του?
Αν και αρκετά στοιχεία σου έχει δώσει ο IndustrialAngel ας κάνω και εγώ μια προσπάθεια…![]()
Ένα βασικό στοιχείο που βοήθησε στο πέρασμα (εξέλιξη) από τα ανθρωποειδής και σε όλες τις ενδιάμεσες μορφές (παρακλάδια) στον σύγχρονο ανθρώπινο είδος, «Homo sapiens sapiens» ήταν ο διποδισμός, όπου με αυτήν την καινούργια (φυσική επιλογή, λόγο περιβαλλοντικών αλλαγών ) κατάφεραν να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες.
Το όρθιο βάδισμα, οι ικανότητες των χεριών να δημιουργούν πλέον εργαλεία (υπάρχουν πελεκημένες πέτρες που χρονολογούνται περισσότερο από δυο εκατομμύρια χρόνια, όπου κατασκευάστηκαν από ανθρωποειδή που δεν θα χαρακτηρίζονταν ως ανθρώπινα σήμερα), αλλά και το σημαντικότερο από όλα, η εξέλιξη της ανατομίας του λάρυγγα (κάθοδος του λάρυγγα) κατέστησε δυνατό τον έναρθρο λόγο και με αυτό το εξελικτικό φαινόμενο, πρόσφερε το απαραίτητο φυσικό υπόστρωμα για την εγκεφαλική ανάπτυξη από την οποία πρόεκυψε η γλώσσα.
quote:
europaios2 -Έτσι και η εκκλησία προσπάθησε όταν η επιστήμη ακόμη δεν είχε πει τίποτα για το θέμα, να βρει τη χρονολογία της δημιουργίας του κόσμου.
Έτσι λίγους μόνο αιώνες μ.Χ. νομίζω στην ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδο τον 7ο αιώνα μ.Χ. θεώρησαν ότι αυτή ήταν η χρονολογία κτίσης του κόσμου και το πίστευαν αυτό μέχρι την επέμβαση της επιστήμης, πολλούς αιώνες μετά.
Απλά κι εθιμοτυπικά λοιπόν, έχει κρατήσει αυτή την αναγραφή σε διάφορα έντυπά της, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα απολύτως.
Μου κάνει όμως εντύπωση αυτό που είπες: "αλλά σε αυτά που γράφεται για να κοροϊδεύεται τον κόσμο"
Πρώτον δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την εκκλησία πλην του ότι ήμουν μικρός παπαδάκι.
Μα αυτά τα «βιβλία» συνεχίζουν και βγαίνουν μέχρι σήμερα, δες την ημερομηνία που γράφει η εικόνα που έβαλα «δίπτυχα της εκκλησίας της Ελλάδος 2000».
Εσύ πιστεύεις ότι είναι μόνο εθιμοτυπικά;
Δεν είπα ότι εσύ κοροϊδεύεις, άλλωστε υπερασπίζεις αυτό που πιστεύεις, αλλά ότι σε κάποια βασικά πράγματα (πχ το παράδειγμα που έδωσα) και η ίδια η θρησκεία (αντιπρόσωποι) πρέπει να εξελίσσονται, να γράφουν τα καινούργια (παλιά πλέον) στοιχεία, γιατί όπως καταλαβαίνεις ο καιρός όπου υπήρχε άγνοια έχει περάσει..![]()
Τώρα όσο για την εξέλιξη καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχτεί γιατί τότε αναιρούνται πολλά…![]()

quote:quote:
europaios2 -Βρε άσε τι έχει ειπωθεί! και δώσε επιτέλους μια λογικοφανή εξήγηση στο γιατί μόνο ο άνθρωπος ακολούθησε αυτή την εξέλιξη στη νόησή του?
elo
Αν και αρκετά στοιχεία σου έχει δώσει ο IndustrialAngel ας κάνω και εγώ μια προσπάθεια…
Ένα βασικό στοιχείο που βοήθησε στο πέρασμα (εξέλιξη) από τα ανθρωποειδής και σε όλες τις ενδιάμεσες μορφές (παρακλάδια) στον σύγχρονο ανθρώπινο είδος, «Homo sapiens sapiens» ήταν ο διποδισμός, όπου με αυτήν την καινούργια (φυσική επιλογή, λόγο περιβαλλοντικών αλλαγών ) κατάφεραν να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες.
Μα γιατί ΔΕΝ θέλετε να καταλάβετε αυτό που ρωτώ εγώ και, πιστεύω και ο ευρωπαίος;
Τετράποδα υπήρχαν άπειρα, ενδεχομένως και πριν την ύπαρξη του τετράποδου από το οποίο εξελικτικά προήλθε ο άνθρωπος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο διποδισμός να "τύχει" μόνο σε ένα και μοναδικό είδος, προσφέροντας την την εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε;
Το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο έντονο τι στιγμή που γνωρίζουμε, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι με τα ξαδέλφια μας, κάποια πιθηκοειδή, γενετικά μας χωρίζει ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Γιατί, μόνο εμείς, παρότι είχαμε κοινό πρόγονο, είχαμε την εξέλιξη που γνωρίζουμε και όχι και κάποιος "εξάδελφος", για να μην ρωτήσω και για κάποιο άλλο τετράποδο;
Εσύ, αγαπητέ, elo, δεν ξεκινάς το συλλογισμό σου από το μηδέν, αλλά από το 7 και ανεβαίνεις, θεωρώντας ως δεδομένο και ως βάση στο συλλογισμό σου (αναπόδεικτη για μένα) το κενό που υπάρχει μεταξύ του 0 και του 7.
Μπορείς, όμως, να δώσεις μια λογική/επιστημονική απάντηση για το τι συνέβη και το γιατί συνέβη, αναφορικά με το κενό αυτό;
Το ερώτημα δεν αφορά στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους, να εξετάσουμε το πώς έγινε, με αφετηρία ΗΔΗ κάποιο στάδιο που γνωρίζουμε ότι είχε αρχίσει η "πορεία προς τα ανθρωποειδή" αλλά, πάμε πιο πίσω, στο γιατί έγινε αυτό, ποιος παράγοντας το προκάλεσε και που στηρίζεται αυτή η «αποκλειστικότητα»;
Σωστά και λογικοφανή αυτά που λες elo για τον διποδισμό και τη μετέπειτα εξέλιξη, αλλά δεν απαντούν στο παραπάνω ερώτημα.
Συνήθως, π.χ. οι υποστηρικτές της ύπαρξης ζωής και σε άλλους πλανήτες, που συνήθως δηλώνουν εραστές της «επιστήμης» και αρνητές της ύπαρξης Θεού ή θεϊκής παρέμβασης, λένε «τι στην ευχή, τόσα δισεκατομμύρια πλανήτες υπάρχουν, πώς είναι δυνατό να μην υπάρχει ζωή και σε κάποιον άλλο πλανήτη» και πιστεύουν/υποστηρίζουν πως όντως υπάρχει ζωή και πέραν της γης, χωρίς ωστόσο να έχουν κανένα στοιχείο στα χέρια τους.
Ε, λοιπόν, χρησιμοποιώντας τη δική τους λογική, έρχομαι και εγώ και αναρωτιέμαι «πώς είναι δυνατόν να μην είχε και κανένα άλλο είδος τους ζωικού βασιλείου παρόμοια ή σχεδόν παρόμοια εξέλιξη με αυτή του ανθρώπου»; Εκτός, βέβαια, αν υπάρχει τέτοιο είδος και εγώ δεν το γνωρίζω;

Αγαπητέ Ψηλέ
quote:
Τετράποδα υπήρχαν άπειρα, ενδεχομένως και πριν την ύπαρξη του τετράποδου από το οποίο εξελικτικά προήλθε ο άνθρωπος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο διποδισμός να "τύχει" μόνο σε ένα και μοναδικό είδος, προσφέροντας την την εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε;
Πρώτα από όλα, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι σίγουρος για το ότι υποστηρίζω τη Δαρβίνεια θεωρία της εξέλιξης, απλά απαντώ στο ανωτέρω ερώτημα και μόνο.
Η ερώτησή του Ψηλού είναι πολύ απλό στατιστικώς να απαντηθεί : πρώτα από όλα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν είδη πιθηκοειδών, τα οποία κάλλιστα χειρίζονται σχεδόν "αποκλειστικά" τα δύο πίσω πόδια τους, χρησιμοποιώντας τα μπροστά ως χέρια. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει, βάσει της θεωρίας, ότι βρίσκονται στο δρόμο εξέλιξης για διποδισμό, απλά για λόγους βιολογικούς, περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσονται ή εντελώς τυχαίους δεν έχουν φτάσει (ακόμα;) στο επίπεδο αυτό.
Επίσης, υπολανθάνων διποδισμός εμφανίζεται σε πολλά είδη, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των πιθηκοειδών, απλά δεν έχει μορφοποιηθεί (είτε για λόγους κατασκευής - βάρους, είτε για λόγους πρακτικούς) : στο σκύλο, σε κάποια είδη αρκούδας κλπ., ενώ δεν πρέπει να αγνοούμε και τα φύσει δίποδα όντα, όπως τα κάθε λογής πτηνά ή τους πιγκουίνους. Όλα αυτά ενδέχεται να σημαίνουν ότι στην πραγματικότητα υπήρχε τάση διποδισμού στην εξελικτική πορεία που περιγράφει ο Δαρβίνος, απλά όπως σε διάφορα σωματοτυπικά χαρακτηριστικά (πρόσωπο, σπονδυλική στήλη, άκρα κλπ.), η τάση αυτή εκ των πραγμάτων εκδηλώθηκε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ζώων και όχι σε όλες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε είδους και ενδεχομένως την εξέλιξη των οργανισμών γύρω του.
Επίσης, θα συμφωνήσω απόλυτα στις τοποθετήσεις του europaios2 σχετικά με τη συμπεριφορά των γονέων απέναντι στα παιδιά σε διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η στάση τους είναι λιγότερο "στοργική" από την ανθρώπινη (εδώ και ανάμεσα στους ανθρώπους υπάρχουν διαφοροποιήσεις, το ίδιο είναι ο παιδεραστής ή αυτός που χτυπάει τα παιδιά του με ένα κανονικό γονέα;).
Τέλος, στο θέμα της ανθρώπινης νόησης, θα ήθελα να σταθώ λίγο επιφυλακτικός ως προς την τελειότητά της εν σχέσει με τα ζώα. Μπορεί η επιστήμη να λέει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι μεγλάυτερος από των υπολοίπων έμβιων όντων, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στο ότι προηγήθηκε στο διποδισμό και αναγκάστηκε να τον εξελίξει, εξαιτίας αυτού, αν η κάθοδος του λάρυγγα (και συνεπώς ο ανθρώπινος λόγος) που αναφέρει ο elo ήταν ανατομικό αποτέλεσμα ένεκα βαρύτητας σε βάθος χρόνου και ενδεχομένως αν ο γλωσσικός κώδικας επικοινωνίας του ανθρώπου είναι πραγματικά ο τελειότερος από κάθε άλλου είδους ή οργανισμού ή απλά ικανοποιείται η αυταρέσκειά μας με τη σκέψη αυτή.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υποστηρικτής της θεωρίας της εξέλιξης, χωρίς να την απορρίπτω. Απλά δεν έχω επαρκή στοιχεία. Τη στατιστική όμως τη γνωρίζω καλά...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:Έτσι και η εκκλησία προσπάθησε όταν η επιστήμη ακόμη δεν είχε πει τίποτα για το θέμα, να βρει τη χρονολογία της δημιουργίας του κόσμου.
Έτσι λίγους μόνο αιώνες μ.Χ. νομίζω στην ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδο τον 7ο αιώνα μ.Χ. θεώρησαν ότι αυτή ήταν η χρονολογία κτίσης του κόσμου και το πίστευαν αυτό μέχρι την επέμβαση της επιστήμης, πολλούς αιώνες μετά.
Απλά κι εθιμοτυπικά λοιπόν, έχει κρατήσει αυτή την αναγραφή σε διάφορα έντυπά της, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα απολύτως.
Δηλαδή άν ρωτήσουμε ένα κληρικό ή εκπρόσωπο της Εκκλησίας να μας απαντήσει ευθέως για το θέμα , τι θα μας πεί ; Ότι συμφωνεί με τα επιστημονικά δεδομένα περί υπάρξεως του ανθρώπου από εκατοντάδες χιλιάδες (τουλάχιστον) χρόνια πριν ; Ότι η γη υπάρχει εδώ και 4 δις έτη ;
Ή θα αρχίσει τις γενικολογίες και τις ντρίπλες περί αλληγορίας και συμβολισμών στα "θεόπνευστα" κείμενα ;
Γιατι μέχρι τωρα, δεν βλέπουμε κανένα μεσοστάδιο απο ένα ζώο σε άλλο;Γιατί δεν βλέπουμε ένα ζώο που άλλαξε, που θα αλλάξει, που προετοιμάζεται να αλλάξει;
Κάτι τέλος πάντων!!!Τόσο παραμύθια πιστεύουν ότι μασάμε, πόσο χαζοί, πρέπει να δείχνουμε;
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Ναι ρε φίλε Kostakis, αυτο λέμε..Φέρε μας ένα ζώο που εξελίχθηκε, εξελίσσεται, θα εξελιχθεί και σε όλους τους χρόνους του ρήματος,εξέλίσσομαι,
Παρότι επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι σίγουρος υποστηρικτής, ούτε και αντιφρονών της συγκεκριμένης θεωρίας, θα μπορούσα να σου φέρω τα κάτωθι παραδείγματα που θες : πρώτη περίπτωση, που ήδη προανέφερα, τα πιθηκοειδή, δεύτερη περίπτωση τα ελεφαντοειδή (και μη μου πεις το σχετικό περί καταστροφής των μαμούθ από τους παγετώνες, περισσότερο ήταν θέμα χωροταξίας και διατροφικών συνηθειών), τρίτη περίπτωση τα ερπετά. Θες κι άλλες;
quote:
Πιο πολύ το πάει για ...θρησκεια, αφού δεν τολμάτε να την αμφισβητήσετε,δεν την αμφισβητείτε....
Εγώ στο ξαναείπα (επειδή σε μένα αναφέρθηκες) : δεν έχω επαρκείς γνώσεις για να τη δεχτώ ή να την απορρίψω. Χώρια που, προσωπικά, δεν έχω θρησκείες.
quote:
Είναι μια αιρεση και τίποτε άλλο...Γι αυτο έγινε και αυτο το ρόλο εξυπηρετεί: Να μπερδεύει....Παραμυθάκια, που βολεύουν κάποιους για να βγάλουν τα επιθυμητά αποτελέσματα...
Μπορεί και ναι, όπως μπορεί και όχι. Εγώ απάντησα στο καθαρά στατιστικό μέρος.
quote:
Γιατι μέχρι τωρα, δεν βλέπουμε κανένα μεσοστάδιο απο ένα ζώο σε άλλο;Γιατί δεν βλέπουμε ένα ζώο που άλλαξε, που θα αλλάξει, που προετοιμάζεται να αλλάξει;
Μα αν δεχτούμε αυτή τη θεωρία, θα πει κάποιος ότι αυτή η εξέλιξη δεν πραγματοποιείται στα πλαίσια 50, 100 ή 200 χρόνων, αγαπητέ μου. Αν τη δεχτούμε...
quote:
πόσο χαζοί, πρέπει να δείχνουμε;
Όσο μας επιτρέπει η "εξέλιξη" μας ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!