ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
ΦώτηςΜέλος
12/08/2004, 13:19:54
Δεν πρόκειται να γίνει καλός ο άνθρωπος ή ιδανική η κοινωνία καταργώντας τις θρησκείες. Οι θρησκείες και τα θρησκευτικά συστήματα είναι οργανώσεις με σκοπό την αποκόμιση οφέλους, τη διατήρηση ενότητας της κοινωνίας με στόχο τη διατήρηση της ενότητας του κράτους. Με δυο λόγια μάλλον πολιτικό στόχο έχουν παρά σωτηριακό.
Και να τις καταργήσεις όμως πάλι βελτίωση δε θα δεις γιατί δεν είναι αυτές το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος. εαν δεν αλλάξει ο άνθρωπος μην ελπίζετε σε καμία βελτίωση της κοινωνίας. Και για την πραγματική αλλάγή του ανθρώπου χρειαζεται ο θάνατός του και η αναγέννησή του. Φυσικά μιλάω για πνευματικό θάνατο και αναγέννηση.

Όταν μιλάω για χριστιανισμό δεν αναφέρομαι ούτε σε παπάδες ούτε σε θρησκείες ούτε σε συστήματα. Αναφέρομαι σε προσωπική σχέση με το Θεό, η μόνη ικανή να αλλάξει τον άνθρωπο.
Βασική προϋπόθεση είναι η ταπείνωση. Αυτή είναι η βασική διαφορά των Χριστιανών με τους άλλους ανθρώπους. Ολοι σχεδόν οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι, δε δέχονται έναν θεό που τους έχει πλάσει και έχει απαιτήσεις από αυτούς, δε δέχονται ένα θεό που είναι ανώτερός τους και που ορίζει την ύπαρξή τους, δε δέχονται ένα θεό που καθορίζει εκείνος τί είναι καλό και τί κακό για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν στο φόρουμ πολλοί θιασώτες του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός κλασικός πολιτισμός λοιπόν. Δε βασίστηκε πάνω στο αίμα των συμμάχων; πάνω στην εκμετάλλευση και την απειλή των διαφωνούντων; Δε γίνονταν τότε πόλεμοι; δολοφονίες; προδοσίες; Ο ίδιος ο Περικλής, ο μεγαλύτερος πολιτικός όλων των εποχων δεν έπαιρνε ομήρους παιδιά από εξεγερμένες πόλεις για να εξασφαλίσει την συνεργασία τους;
Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ψάχνετε τη βελτίωση του ανθρώπου μέσα στην παιδεία και τις φιλοσοφικές ασκήσεις,μέσα στον πολιτισμό. Όσο υψώνετε το τοίχος του ΕΓΩ δε θα δείτε τίποτα. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα.

ΥΓ: κάτι λίγο άσχετο. Θεοπνευστία δε σημαίνει υπαγόρευση εκ μέρους του Θεού. Υπαγόρευση έχουμε στο κοράνι όχι όμως στην Αγία γραφή.
Η ενότητα της Αγίας Γραφής παρόλο που γράφτηκε μέσα σε ένα τεράστιο χρονικό διαστημα και από πολλούς συγγραφείς είναι μια ένδειξη της θεοπνευστίας της.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

12/08/2004, 15:10:07
ΦΩΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ

quote:
Όταν μιλάω για χριστιανισμό δεν αναφέρομαι ούτε σε παπάδες ούτε σε θρησκείες ούτε σε συστήματα. Αναφέρομαι σε προσωπική σχέση με το Θεό, η μόνη ικανή να αλλάξει τον άνθρωπο.
Βασική προϋπόθεση είναι η ταπείνωση. Αυτή είναι η βασική διαφορά των Χριστιανών με τους άλλους ανθρώπους.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΚΟΥΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ <<ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ
ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΟΝΟΝΤΑΙ,ΑΥΤΟΚΡΟΤΙΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ?
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΜΕΤΡΗ ΑΦΕΝΤΡΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ?

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

12/08/2004, 15:27:38
ΦΩΤΗ ΛΕΣ

Υπάρχουν στο φόρουμ πολλοί θιασώτες του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός κλασικός πολιτισμός λοιπόν. Δε βασίστηκε πάνω στο αίμα των συμμάχων; πάνω στην εκμετάλλευση και την απειλή των διαφωνούντων; Δε γίνονταν τότε πόλεμοι; δολοφονίες; προδοσίες; Ο ίδιος ο Περικλής, ο μεγαλύτερος πολιτικός όλων των εποχων δεν έπαιρνε ομήρους παιδιά από εξεγερμένες πόλεις για να εξασφαλίσει την συνεργασία τους;
Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ψάχνετε τη βελτίωση του ανθρώπου μέσα στην παιδεία και τις φιλοσοφικές ασκήσεις,μέσα στον πολιτισμό. Όσο υψώνετε το τοίχος του ΕΓΩ δε θα δείτε τίποτα. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΕΙΕΣ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΠΕΣΜΟΥ ΚΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΜΕΤΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ? Η ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ?
ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ?
ΕΔΩ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Η ΜΕΤΑ?
ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΡΑΦΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΜΕΤΑ?
ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΡΥΝΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΜΕΤΑ?

demoΜέλος
13/08/2004, 18:00:09
Να σε ρωτήσω κάτι gigenis;;;
Το φαινόμενο των "Αναστενάρηδων" έχει καμιά λογική εξήγηση με τον Απόλυτο Υλισμό;;;
Οι Άνθρωποι περπατάνε πάνω στην φωτιά ξυπόλητοι & δέν παθαίνουν Τίποτα!! Γιατί αυτοί τα καταφέρνουν τόσο καλά & δέν μπορώ να τα καταφέρω Εγώ ή Εσύ;;;
Όσον αφορά τους Μάγους & τα Μέντιουμ Συμφωνώ οτι είναι Απατεώνες!!
'Ολοι όμως οι Άνθρωποι ΔΕΝ έχουν την ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ αναπτυγμένη άλλοι καθόλου, άλλοι πάρα πολλοί;;;
Eγώ ξέρω Ανθρώπους που πρόβλεψαν κάποιο κακό σε αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν 500ΚΜ μακρυά!! Έχουν αυτά Υλική εξήγηση;;
Άλλοι κάπου στην Ινδία βρίσκονται κάτω απο το νερό ώρες ολόκληρες & εξέρχονται Σώοι!! Άλλοι πάλι βρίσκονται ξαπλωμένοι πάνω στα καρφιά λές & βρίσκονται πάνω σε κανένα μαλακό στρώμα!! Άλλοι μετακινούν τα Αντικείμενα με την Σκέψη & μόνο!!
Τί παραπάνω έχουν Αυτοί απο μάς;;;
H Συνειδητότητα του "ΕΓΩ" στον Άνθρωπο, η Αγάπη, το Μίσος, ο Φόβος, η Σοφία του Πνεύματος,o Eγωισμός, η Ταπεινοφροσύνη, που βρίσκουν Υλική εξήγηση;;;

13/08/2004, 20:02:49
ειναι αποδεκτο οτι ο ανθρωπος λειτουργει μονο με το 5-10% του εγκεφαλου του το 90-95% του μενει ανεκμεταλευτο
απο εκει πηγαζουν ολα αυτα που σου φαινονται ως περιεργα
αν ο ανθρωπος καταφερει να λειτουργησει το 100% του εγκεφαλου του ολα αυτα θα του ειναι ευκολα αλλα δεν τον αφηνουν
για αυτο τον λογο σε ολες τις θρησκειες θα βρεις μυθους για καποιους που προσπαθησαν να πανε στην ανθρωποτητα την γνωση των θεων και οι θεοι φοβηθηκαν οτι οι ανθρωποι θα γινουν σαν αυτους

Edited by - gigenis on 13/08/2004 20:04:47

demoΜέλος
13/08/2004, 21:46:48
ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!!
Είναι παραδεκτό απο Όλους αυτό!!!!
Είναι όμως δυνατό βάση του Υλισμού & μόνο να εξηγηθούν αυτές οι τεράστιες & ανεξέλεγκτες Εγκεφαλικές δυνάμεις;;;;
Πώς δημιουργήθηκαν αυτές βάση & μόνο της Θεωρίας της Εξελίξεως;;;;
Kαι ΠΟΥ είδες κάποιο καθεστώς ΑθΕΙΣΜΟΥ να έχει βοηθήσει τον Άνθρωπο να τις κατακτήσει;;;
Eγώ προσωπικά είδα οτι τα πρώην Κομμουνιστικά Καθεστώτα (π.χ. Ε.Σ.Σ.Δ), τα οποία ήταν ΑθΕΙΣΤΙΚΑ δέν βοήθησαν καθόλου τον Άνθρωπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα κάποια άλλα καθετώτα τα οποία είχαν κάποια υποτυπώδη Θρησκεία (π.χ.Ινδουισμός,Βουδισμός,Ταοισμός) τον βοήθησαν σημαντικα΄!!

13/08/2004, 22:17:42

μα demo δεν μπορει να υπαρξει τιποτα αν δεν υπαρχει υλη
γιατι και η καθε μορφη ενεργιας ειναι μια μορφη υλης
δεν ξερω πως δυμιουργιθηκαν ξερω πως ειναι εμφυτες και πως στα μωρα πριν μυλησουν επικηνονουν με τους γυρο τους με την σκεψη που μεταδιδουν
ετσι μπορουν να σου <<πουν>> ποιο παιχνιδι θελουν απο τον σορο που εχεις μπροστα σου η οτι αλλο θελουν αλλα αυτη η δυνατοτητα χανετε οταν αρχιζουν να μιλανε

οι πρωτες προσπαθειες για την κατανοηση και εξελιξη αυτων των δυνατοτητων εγιναν στην ε.σ.σ.δ αλλα για πολεμικο σκοπο
οι θρησκειες που λες εχουν πραγματι βοηθεισει για την αναπτιξη των δυναμεων αυτων αλλα για στιρηγμα εχουν παλι καποιους θεους και δεν λενε οτι ολα ξεκιναν απο τον ανθρωπο

demoΜέλος
13/08/2004, 22:33:54
Ο Θεός είναι μέσα στον Άνθρωπο & ο Άνθρωπος είναι τμήμα του Θεού, αρκεί να το καταλάβει ο ίδιος!! Γι'αυτό έχει τόσο τεράστιες Εσωτερικές δυνάμεις τις οποίες ποτέ του δέν μπορεί να καταλάβει!!
Όσον αφορά για τις δυνάμεις αυτές έχουν πραγματικά μιά άλλη μορφή Ύλης (Ηλεκτρομαγνητικής), οι οποίες ΔΕΝ χάνονται με τον Θάνατο του Ανθρώπου αλλά ούτε & εγώ είμαι σε θέση να ξέρω με ποιά μορφή συνεχίζονται!! Το σίγουρο είναι οτι ΔΕΝ χάνονται & προυπάρχουν!! Όλα τα Συναισθήματα, η Συνειδητότητα, η Σοφία είναι μιά άλλη μορφή Ύλης (πιθανότατα Ηλεκτρομαγνητικής), αλλά διαφορετικής μορφής απο την Ορατή!!

14/08/2004, 00:09:11
σαν θεο εσυ τι δεχεσαι?
δεχεσαι καποια απο τις μορφες που του δινει μια απο τις χιλιαδες θρησκειες που υπηρξαν καποτε?
δεχεσαι μια απο τις μορφες που δινουν οι θρησκειες που υπαρχουν?
η λες κατι αλλο?

demoΜέλος
14/08/2004, 07:36:43
Δέχομαι οτι οι Εγκεφαλικές δυνάμεις που αναγνώρισες άν καλλιεργηθούν τότε καταλαβαίνει ο Άνθρωπος άν Υπάρχει Θεός & ΠΟΙΟΣ Είναι Αυτός!!!
Υπάρχουν Άνθρωποι που τις έχουν φθάσει στο 70% & στο 80%!!
Πήγαινε να τους ρωτήσεις!!
Εγώ επειδή βλέπω οτι στις περιοχές εκείνες του κόσμου (Ινδία, Κίνα,Θιβέτ), συμβαίνουν τα περισσότερα απο τα φαινόμενα αυτά έξαρσης των Εγκεφαλικών δυνάμεων, έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν καλύτερα την έννοια του Θεού!! Αλλά δέν μπορώ να σου Απαντήσω στα ίσια για το τί Είναι ο Θεός αφού ΟΥΤΕ σε μένα έδειξε ποτέ καμία ένδειξη της παρουσίας του, εκτός απο κάποια προφητικά Όνειρα!!

ΦώτηςΜέλος
14/08/2004, 12:33:54
Gigenis,
Όταν μιλάω για ταπείνωση δεν εννοώ αυτομαστιγώματα κ.λ.π. αλλά απλή παραδοχή ότι οτιδήποτε είσαι και έχεις σου έχει δοθεί από το Θεό και ότι σε αυτόν οφειλεις την ύπαρξή σου. Πνευματική ταπείνωση! Μάλλον καλύτερα, ταπεινοφροσύνη.
Το μυαλό με το οποίο σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή, έκανες κάτι για να το αποκτήσεις; γιατί είσαι τόσο περήφανος για τις λειτουργίες του; Μήπως σου δόθηκε; Μήπως σου δόθηκε για κάποιον λόγο και όχι για να ξαναγυρίσει στο χώμα;

Να σου υπενθυμίσω ότι αυτός που απαιτεί την ταπείνωση την έδειξε πρώτος στους ανθρώπους, αρα δεν είναι κανένας σαδιστής αλλά ό,τι ζητάει το έχει ήδη δείξει και στέκεται συμπαραστάτης στη δύσκολη προσπάθειά σου.

Συνέχεια λες για την επικράτηση του Χριστιανισμού και τα κακά που επέφερε στην ανθρωπότητα. Θα συμφωνήσω μαζί σου εαν παραδεχθείς πρώτα ότι αυτοί που έφεραν όλα τα κακά αυτά στην ανθρωπότητα δεν ήταν πραγματικοί χριστιανοί αλλά απλά κατ'όνομα χριστιανοί. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν ασπάζονταν τη διδασκαλία του Ιησού. Αν ο Μέγας Κωνσταντίνος ασπαζόταν τη διδασκαλία του Χριστού δε θα ανάγκαζε τους υπηκόους του να ασπαστούν το πιστεύω του. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό;
Μέσα στο μεσαίωνα δεν απαγόρευαν στους απλούς λαϊκούς να διαβάζουν το Ευαγγέλιο; Ναι ή όχι; Αυτό γιατί το έκαναν; Μήπως επειδή η κάθε τους ανόσια πράξη ήταν ενάντια στο γράμμα και το πνεύμα του Ευαγγελίου;

Λουκάς κεφ 6: "27 Αλλά προς εσάς τους ακούοντας λέγω· Αγαπάτε τους εχθρούς σας, αγαθοποιείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσιν,
28 ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσιν.
29 Εις τον τύπτοντά σε επί την σιαγόνα πρόσφερε και την άλλην, και από του αφαιρούντος το ιμάτιόν σου μη εμποδίσης και τον χιτώνα."

Σου φαίνονται αυτά τα λόγια του Ιησού να παρακινούν για έναν θρησκευτικό πόλεμο;!
Έχεις κάθε δικαίωμα να κατηγορείς ανθρώπους για τα λάθη τους ή τα αίσχη τους όπως στο Μεσαίωνα. Αλλά δε μπορείς σε καμία περίπτωση να ρίξεις τα λάθη αυτά στον Χριστό και τη διδασκαλία του.

Λές:"ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?"
Εδώ φίλε μου και αν έχεις παρανοήσει.(και με το δίκιο σου βέβαια βλέποντας τη λαμπρή επίσημη εκκλησία της ελλάδας). Η πίστη που κατ' εξοχήν διδάσκει την προσωπική σχέση με το Θεό είναι η χριστιανική. Χωρίς διάμεσους και "άβατα". Απευθείας επικοινωνία μέσω της προσευχής.
Ο χριστιανός έχει με το Θεό σχέση παιδιού-πατέρα μια απο τις τρυφερότερες σχέσεις.
Με το Θάνατο του Χριστού σχίσθηκε το παραπέτασμα του ναού από πάνω ως κάτω. δεν εμποδίζει τώρα τίποτα τον άνθρωπο να εισέλθει ο ίδιος στα άγια των αγίων.

Στο θέμα της θεοπνευστίας. Υπάρχουν σημεία στην Γραφή που βλέπουμε το Θεό να μιλάει στον προφήτη και να του λέει: γράψε... . Εκεί έχουμε όντως υπαγόρευση. Στο μεγαλύτερο μέρος της Γραφή δεν έχουμε κάτι τέτοιο όμως. Οι συγγραφείς γράφουν σύμφωνα με τη μόρφωσή τους και την κουλτούρα της εποχής τους και τις εμπειρίες τους. Και γι'αυτό ο καθένας έχει διαφορέτικό στυλ γραφής. Άλλο είναι η έμπευση και άλλο η υπαγόρευση. Στη Γραφή δε μιλάμε για υπαγόρευση με ορισμένες εξαιρέσεις.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

14/08/2004, 13:00:59
demo σε ρωτησα πως δεχεσε εσυ τον θεο πως τον αντιλαμβανεσε
ποια θρησκεια απο αυτες που υπηρξαν-υπαρχουν σε καλυπτει με την μορφη και τα εργα που οριζει για τον θεο?
αυτο σε ρωταω γιατι πρεπει να μου πεις πως τον αντιλαμβανεσε για να μπορεσουμε να συνεχισουμε την συζητηση πανω σε καποιες βασεις

14/08/2004, 13:03:06
Φώτης:
quote:
Μέσα στο μεσαίωνα δεν απαγόρευαν στους απλούς λαϊκούς να διαβάζουν το Ευαγγέλιο; Ναι ή όχι; Αυτό γιατί το έκαναν; Μήπως επειδή η κάθε τους ανόσια πράξη ήταν ενάντια στο γράμμα και το πνεύμα του Ευαγγελίου;

Ναι απαγόρευαν στους απλούς λαϊκούς να διαβάζουν το "ευαγγέλιο". Αλλά ΟΧΙ για το λόγο που νομίζεις. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν ήθελαν να μπεί το "ευαγγέλιο σε κριτική. Αν το διάβαζαν οι λαϊκοί, πολύ εύκολα θα ανακάλυπταν τις πάμπολλες αντιφάσεις, αερολογίες, ανοησίες, απειλές, διακηρύξεις μίσους και εμπάθειας που περιέχεται στο βιβλίο αυτό, και η αντίστροφη μέτρηση για τον χριστιανισμό θα άρχιζε από τότε. Πράγμα που βεβαίως συμβαίνει επί τέλους στις μέρες μας όπως βλέπεις Φώτη. Το πράγμα μιλάει από μόνο του.

Αλλά . . . το φως υπήρχε πάντα στον κόσμο! Η ανθρώπινη μοχθηρότητα προσπάθησε κάποτε να το αποκρύψει. Μερικώς και προσωρινώς κάτι πέτυχε.
Αλλά το φως είναι ΦΩΣ.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

demoΜέλος
14/08/2004, 13:33:41
Να σου απαντήσω στα ίσια πώς αντιλαμβάνομαι Εγώ τον Θεό!!
Σάν έναν Παγκόσμιο Ωκεανό Πνεύματος του οποίου αποσπαζόμενες ΣΤΑΓΟΝΕΣ Είναι οι Ψυχές καθενός Ανθρώπου (με τον Εγκέφαλο & τις τεράστιες δυνατότητες του, με την Συνειδητότητα του "Εγώ" του, με τα συναισθήματα του, & με την Σοφία του!!)

14/08/2004, 14:05:39
Όταν μιλάω για ταπείνωση δεν εννοώ αυτομαστιγώματα κ.λ.π. αλλά απλή παραδοχή ότι οτιδήποτε είσαι και έχεις σου έχει δοθεί από το Θεό και ότι σε αυτόν οφειλεις την ύπαρξή σου. Πνευματική ταπείνωση! Μάλλον καλύτερα, ταπεινοφροσύνη.
Το μυαλό με το οποίο σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή, έκανες κάτι για να το αποκτήσεις; γιατί είσαι τόσο περήφανος για τις λειτουργίες του; Μήπως σου δόθηκε; Μήπως σου δόθηκε για κάποιον λόγο και όχι για να ξαναγυρίσει στο χώμα;

βρε φωτη πολυ παιδικη απαντηση μου δινεις ας δεχτουμε οτι ο θεος με εφτιαξε λες οτι με εφτιαξε για να με ακουει καθε ωρα και στιγμη να τον ευχαριστω?
αρα με την ιδια λογικη οταν εγω θα κανω παιδια θα τα κανω με μονο σκοπο να μου λενε συνεχεια <<σε ευχαριστω πατερα που μου εδωσες ζωη σε ευχαριστω πατερα που με αφηνεις να αναπνεω σε ευχαριστω πατερα που μου εδωσες τοσο μυαλο και περναω με αριστα τα μαθηματα; ειμαι ενα τυποτα μπρωστα σου μονο εσυ εισαι σωστος οτι και να κανω εγω δεν θα σε φτασω ποτε>>αν καποια στυγμη τα παιδια μου φτασουν να κανουν κατι χωρεις να με δοξασουν τοτε θα τα τημωρισω αν καποιο απο τα παιδια μου σκεφτει <<κοιτα ο πατερας μου οταν ηταν στις δοξες του ειχε τρεξει τα 100 μετρασε 10 δευτερα εγω τα τρεχω σε 9,5>>τοτε θα τον τημωρισω αν καποιο παιδι μου σκεφτει<<δεν εχω πλεον αναγκη τον πατερα να με ταιζει>>τοτε θα το τημωρισω αν καποιο παιδι μου σκεφτει <<μημπως δεν ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα λεει ο πατερας? μημπως δεν ειναι οι μαυροι κατωτεροι?>>θα το τημωρισω

Να σου υπενθυμίσω ότι αυτός που απαιτεί την ταπείνωση την έδειξε πρώτος στους ανθρώπους, αρα δεν είναι κανένας σαδιστής αλλά ό,τι ζητάει το έχει ήδη δείξει και στέκεται συμπαραστάτης στη δύσκολη προσπάθειά σου.
ποτε την εδειξε αγαπητε? με την σταυροση?ποια ταπεινωση αφου ηξερε οτι θα αναστηθει μημπως ταπηνωθηκε επειδη εγηνε ανθρωπος?αν λες αυτη την ταπεινωση το να παρει ανθρωπηνη μωρφη τοτε δεν αξηζει ουτε να συζηταω γι αυτον οχι να τον προσκηναω κιολας

Συνέχεια λες για την επικράτηση του Χριστιανισμού και τα κακά που επέφερε στην ανθρωπότητα. Θα συμφωνήσω μαζί σου εαν παραδεχθείς πρώτα ότι αυτοί που έφεραν όλα τα κακά αυτά στην ανθρωπότητα δεν ήταν πραγματικοί χριστιανοί αλλά απλά κατ'όνομα χριστιανοί. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν ασπάζονταν τη διδασκαλία του Ιησού. Αν ο Μέγας Κωνσταντίνος ασπαζόταν τη διδασκαλία του Χριστού δε θα ανάγκαζε τους υπηκόους του να ασπαστούν το πιστεύω του. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό;
λες πως ο θεος ειναι πανταχου παρων και πως τα βλεπει ολα και πως γνωριζει τι θα γινει τοτε γιατι αφησε τους μη χριστιανους ωπος λες να κανουν αυτα τα εγκληματα και να λερωσουν το ονοματου?
γιατι δεν τους εμποδισε?αν υπαρχει και γνωριζε τι θα γινει τοτε δεν ειναι καλυτερος απο αυτους

]τον μεσαιωνα οι περισοτεροι ηταν αγραματοι

14/08/2004, 14:39:16
Λουκάς κεφ 6: "27 Αλλά προς εσάς τους ακούοντας λέγω· Αγαπάτε τους εχθρούς σας, αγαθοποιείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσιν,
28 ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσιν.
29 Εις τον τύπτοντά σε επί την σιαγόνα πρόσφερε και την άλλην, και από του αφαιρούντος το ιμάτιόν σου μη εμποδίσης και τον χιτώνα."

Σου φαίνονται αυτά τα λόγια του Ιησού να παρακινούν για έναν θρησκευτικό πόλεμο;!
Έχεις κάθε δικαίωμα να κατηγορείς ανθρώπους για τα λάθη τους ή τα αίσχη τους όπως στο Μεσαίωνα. Αλλά δε μπορείς σε καμία περίπτωση να ρίξεις τα λάθη αυτά στον Χριστό και τη διδασκαλία του.
λουκας θ 5
και οσοι τυχον δεν σας δεχτουνοταν φυγετε απο την πολη να τιναξετε τα υποδηματα σας για να ειναι ελεγχος και διαμαρτυρια γι αυτους την ημερα της κρισης
λουκας ι 10-12
εις οποιαν δυποτε πολη δεν σας δεχονται οι κατικοι να πηγενετε στην πλατεια και να λετε ωστε να σας ακουσουν ολοι και την σκονη απο τα υποδυματα μας αφερουμε δεν θελουμε τυποτα απο εσας αλλα να ξερετε οτι οταν ερθει η μερα της κρισης θα τημωριθητε ποιο αυστηρα απο τα σοδομα και γομορα
λουκα ιβ 49-53
φωτια ηρθα να βαλω στην γη και οχι ειρηνη ηρθα για να φερω διχασμο μεταξει πατερα και γιου κορησ και μανας πεθερας και νυφης ηρθα να χωρισω οικογενιες σε δυο στρατοπεδα
κατα λουκα ιθ 11-27
η γνωστη παραβολη των 10 μνων
αυτα μου κανουν

Λές:"ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?"
Εδώ φίλε μου και αν έχεις παρανοήσει.(και με το δίκιο σου βέβαια βλέποντας τη λαμπρή επίσημη εκκλησία της ελλάδας). Η πίστη που κατ' εξοχήν διδάσκει την προσωπική σχέση με το Θεό είναι η χριστιανική. Χωρίς διάμεσους και "άβατα". Απευθείας επικοινωνία μέσω της προσευχής.

μεγα λαθος ολες οι θρησκειες διδασκουν την προσωπικη σχεση με τον θεο χωρις ενδιαμεσους

Ο χριστιανός έχει με το Θεό σχέση παιδιού-πατέρα μια απο τις τρυφερότερες σχέσεις.

δεν το νομιζω εκτος και αν ο πατερας πρεπει να απειλει το παιδι του συνεχεια κι αν το τημωρει συνεχεια

Με το Θάνατο του Χριστού σχίσθηκε το παραπέτασμα του ναού από πάνω ως κάτω. δεν εμποδίζει τώρα τίποτα τον άνθρωπο να εισέλθει ο ίδιος στα άγια των αγίων.
απαντησα ποιο πανω

Στο θέμα της θεοπνευστίας. Υπάρχουν σημεία στην Γραφή που βλέπουμε το Θεό να μιλάει στον προφήτη και να του λέει: γράψε... . Εκεί έχουμε όντως υπαγόρευση. Στο μεγαλύτερο μέρος της Γραφή δεν έχουμε κάτι τέτοιο όμως. Οι συγγραφείς γράφουν σύμφωνα με τη μόρφωσή τους και την κουλτούρα της εποχής τους και τις εμπειρίες τους. Και γι'αυτό ο καθένας έχει διαφορέτικό στυλ γραφής. Άλλο είναι η έμπευση και άλλο η υπαγόρευση. Στη Γραφή δε μιλάμε για υπαγόρευση με ορισμένες εξαιρέσεις.

ολοι οι συγραφεις της βιβλου λενε οτι τους φωτησε το αγιο πνευμα η γραφουν μετα απο εντολη του θεου

Edited by - gigenis on 14/08/2004 14:41:07

άνθρωποςΝέο Μέλος
14/08/2004, 17:49:49
μερικά χρόνια πριν θα σε διόρθωναν κάποιοι και θα έλεγαν
"Σατανάς το ΑΡΙΣΤΕΡΟ χέρι του Γιαχβέ"

15/08/2004, 00:07:14
γιατι ανθρωπε αριστερο?
δεξι χερι ειναι αφου χωρις τον σατανα δεν ηπαρχει λογος υπαρξης του γιαχβε ειναι αυτο που ειχα πει πριν μερικες απαντησεις
quote:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ
ΑΡΑ ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ?
ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ?
ΜΗΜΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΡΟΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ?
ΜΗΜΠΩΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?
ΜΗΜΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΠΑΕΙ 2-3 ΜΑΓΑΖΙΑ (ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ?

τωρα βλεπεις γιατι ειναι το δεξι χερι του γιαχβε?

15/08/2004, 00:24:43
Σε σχέση με την ανάγνωση της «Αγίας Γραφής» του Χριστιανισμού θα πρέπει να τονιστεί ότι η θέση που εκφράζει ο Ελεύθερος είναι η πικρή αλήθεια.

Πολλές φορές, και ενίοτε σε «έντονες» φάσεις, διαβάζουμε την παρότρυνση ορισμένων μελών ως προς μια «εμβάθυνση» στα άδυτα των βιβλικών κειμένων, η ακόμα και άλλους φαρισαϊσμούς του στυλ «..απέκρυβαν το ευαγγέλιο από το ποίμνιο λόγω λαθεμένου χειρισμού και ανόσιων πράξεων..». (Φώτης)

Αυτό για το οποίο όμως οι ίδιοι κόπτονται σήμερα, λησμονούν (ή επιμελώς παρακάμπτουν) ότι όχι πολλά χρόνια νωρίτερα θα ήτανε ΑΔΥΝΑΤΟ να πραγματοποιηθεί από τον λαό: τόσο η παροχή σχετικών βιβλίων όσο και η ίδια η μετάφραση του βιβλικού κειμένου αποτελούσε ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ?

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε η αποκαλούμενη Αγία Γραφή είναι το «Θεόπνευστο» βιβλίο των ιουδαιοχριστιανών, πλην όμως με μία σημαντική λεπτομέρεια: ενώ ταυτόχρονα δέχονται τις αναφορές που εμπεριέχονται στο Σύμβολο της Πίστεως της Νίκαιας, ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ»!!

Αυτός υπήρξε και ένας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ώστε να αποφεύγουνε όπως ο διάβολος τους το λιβάνι τόσο την μετάφραση της αλλά όσο και την παροχή έγγραφου υλικού στο (κατ’εξοχήν αμόρφωτο) ποίμνιο.

Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα δεν υπήρχανε επομένως «ενοχλήσεις» από την ευρύτερη λαϊκή τάξη δεδομένου της αμορφωσιάς που μάστιζε τις κοινωνίες. Μετά την Αναγέννηση και τις λαϊκές επαναστάσεις όμως άρχισε το δόγμα να δέχεται «άβολες ερωτήσεις»…

Και όπως ήταν αναμενόμενο ετούτες οι ερωτήσεις πυροδότησαν «άγια αντίσταση»:

Στην Αμβέρσα (κέντρο τυπογραφίας) έγινε η πρώτη μετάφραση της Αγίας Γραφής στα Ολλανδικά (Ιάκωβος Β. Λίσφελντ 1526) και λίγα χρόνια αργότερα (1536) ακολουθεί ο Γουλιέλμος Τίντεϊλ στην Αγγλία. Μήπως αναρωτιέστε ΠΟΙΑ υπήρξε η τύχη τους?

Ο μεν Λίσφελντ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ (καθώς και ο βιβλιοπώλης Βάν Μπέρχεν!), ο δε Τίντεϊλ συνελήφθη, ανακρίθηκε και καταδικάστηκε με ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΡΑ! (ως εντολέας της «Θεϊκής απονομής Χριστιανικής δικαιοσύνης» στάθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Λονδίνου Τένσταλ)
Μάλιστα, πριν αποφασίσουνε οι «ευσεβείς» αυτοί χριστιανοί για τον τρόπο της «Θεϊκής τιμωρίας» φρόντισαν πρώτα ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ!

Και για να μην προτρέξουνε οι φίλοι μας χριστιανοί να αποκηρύξουνε τις ενέργειες αυτές ως «μεμονωμένα περιστατικά» (!), ας λάβουνε υπ’όψιν τους ότι ακριβώς αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ Η «ΑΓΙΑ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΔΕΝΤΟΥ (1564) η οποία και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ τόσο την ΚΑΤΟΧΗ της «Αγίας Γραφής» από τους λαϊκούς όσο και την μετάφραση σε οποιαδήποτε γλώσσα εκτός της Λατινικής Βουλγκάτας.

Γιατί άραγε τόση…«αγάπη» από τους «Πατέρες» της χριστιανοσύνης??

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΤΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ? (Τι φαντάζεστε άραγε…)

Το 1839 ο Πατριάρχης Γρηγόριος ζ’ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ. Το 1898 όμως η βασίλισσα Όλγα, σκεπτόμενη ότι η μετάφραση της «Αγίας Γραφής» στην καθομιλουμένη θα τόνωνε το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, μεταφράζει τα κείμενα. Πόσο βαρύτατο αμάρτημα διέπραξε!!

Αυτομάτως η «Ιερά Σύνοδος» (το αντίστοιχο Σανχεντρίν των Χριστιανών δηλαδή) ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ! Ταυτόχρονα όμως διαπράττεται και ένα ακόμα «ολίσθημα» η αυλή της ασεβούς βασίλισσας: τμήματα της μεταφράσεως ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ στην εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Τότε ήτανε που…ο κόμπος έφτασε στο (άγιο) χτένι!

Το ιερατείο υποκινώντας τα πλήθη (κάτι σαν τα λάβαρα των ταυτοτήτων του κυρίου Χριστο-δουλου) λόγω της «βεβηλώσεως» προκαλεί την κατάληψη του Πανεπιστημίου καθώς και σειρά άλλων βίαιων διαδηλώσεων που ως αποτέλεσμα είχαν (8/11/1898) ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 11 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Αποτέλεσμα των ευρύτερα γνωστών επεισοδίων ως «Ευαγγελιακών» υπήρξε η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ καθώς και του Αρχιεπισκόπου που είχε συναινέσει στην μετάφραση.

Στις 12/12/1898, και εις «επινίκιον συλλαλητήριον, κάηκαν όλα τα αντίτυπα που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουνε.

Αυτά περί…εμβάθυνσης και μελέτης, αλλά και περί διχασμού και μίσους μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ!

15/08/2004, 16:47:19
Με αφορμή τη κουβέντα που έγινε παραπάνω μεταξύ του gigenis και του demo σχετικά με τους αναστενάρηδες τη γιόγκα τους φακίρηδες κτλ., παραθέτω ένα απόσπασμα που τώρα διάβαζα στο βιβλίο ρατζα γιογκα του ινδού Σουαμι Βιβεκανάντα. Σκέφτηκα ότι ταιριάζει εδώ να ακουστεί η άποψη ενός ανθρώπου της ινδικής σκέψης.

"...Η Ινδία υπήρξε το ιδιαίτερό της ορμητήριο, αλλά η προσπάθεια έγινε και από άλλα έθνη. Στις δυτικές χώρες, χαρακτηρίστηκε αποκρυφισμός και όσοι θέλησαν να ασχοληθούν μαζί του χαρακτηρίστηκαν μάγοι και μάγισσες και τους έκαιγαν ή τους θανάτωναν. Στην Ινδία, για διάφορους λόγους, αυτή η επιστήμη έπεσε στα χέρια ανθρώπων που απέκρυψαν το ενενήντα τοις εκατό των γνώσεων της και προσπάθησαν να παρουσιάσουν το υπόλοιπο μέρος σαν ένα μεγάλο μυστικό. Στην τωρινή εποχή, πολλοί αυτοκαλούμενοι δάσκαλοι ξεφυτρώνουν στη Δύση αλλά, τούτοι δω, είναι χειρότεροι από κείνους της Ινδίας, γιατί οι Ινδοί του είδους τουλάχιστον κάτι ήξεραν, ενώ αυτοί οι σύγχρωνοι ερμηνευτές δεν ξέρουν τίποτα.

Όταν συναντούμε κάτι «κρυφό» ή μυστηριώδες στα γιογκικά συστήματα θα πρέπει αμέσως να τα απορρίπτουμε. Ο καλύτερος οδηγός στη ζωή είναι η δύναμη. Στη θρησκεία, όπως και σ’ οτιδήποτε άλλο, πρέπει να απορρίπτετε ό,τι σας αποδυναμώνει, μην έχετε καμιά σχέση μαζί του. Οι δοσοληψίες με τα μυστηριώδη αποδυναμώνουν το ανθρώπινο μυαλό. ..."