ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
10/09/2011, 17:31:49
Ψηλός,

"άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"

Πάντως, πέραν της πλάκας εγώ θα ήθελα να απευθυνθώ στον κ. Θεοδωρίδη. Αγαπητέ φίλε, όταν και αν είσαι κάποια στιγμή έτοιμος να διαβάσεις μια ουδέτερη, καλοπροαίρετη και φιλική κριτική άποψη σχετικά με το βιβλίο σου, εγώ εδώ είμαι. Έχω κάθε καλή διάθεση. Και - ποιος ξέρει ; - ίσως μέσα από την ... "συζήτηση" όπως λες, να μπορέσεις [ όταν με το καλό εκδοθεί η 2η έκδοση του βιβλίου σου ] να αποφύγεις αστοχίες του τύπου "Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια ούτε πότε έγινε αυτό". Δεν "κρεμάει" κ. Θεοδωρίδη κανείς έτσι την έρευνά του και την μελέτη του [ και μάλιστα από το 1ο κιόλας κεφάλαιο ] γιατί είναι σαν να ακυρώνει μεμιάς, ότι πρόκειτε να διαβάσουν στα επόμενα κεφάλαια οι αναγνώστες του. Αυτή είναι μια προσωπική μου άποψη και στην γράφω έχοντας κάθε φιλική διάθεση προς το άτομό σου.

10/09/2011, 18:03:49
Η Αλήθεια αγαπητέ κύριε Zip...-Κατα κόσμον δεν γνωρίζουμε εν αντιθέσει με τον Κο Θεοδωρίδη του οποίου γνωρίζουμε το ΚΑΙ το όνομά του- ότι κανένας δεν κρεμιέται λέγοντας την αλήθεια και μάλιστα εξ'αρχής και αυτό εκτιμάται απο τον κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη ή συνομιλητή μας!
Μια ειλικρινής παραδοχή -που τίθεται υπ'οψιν του κάθε αναγνώστη- και μάλιστα εξ'αρχής , δηλώνει συνέπεια..έλλειψη φόβου και σε κάθε περίπτωση δεν εμποδίζει μια έρευνα ή αναζήτηση βασισμένη έστω και μόνο σε ισχυρές ενδείξεις!
Μια ειλικρινής παραδοχή προβάλλει την ποιότητα του χαρακτήρα αλλα και του ψυχισμού του κάθε συνομιλητή μας και ο οποίος δεν φοβάται να εκτεθεί δημόσια , προσβλέποντας στην ήρεμη και καλοπαροαίρετη ανάγνωση και ερμηνεία των όσων του τεθούν υπ'οψιν...
Μια ειλικρινής παραδοχή και μάλιστα εξ'αρχής , μας αποκαλύπτει έναν ανθρωπο μη δογματικό και ξερόλα που επιδεικνύει σεβασμό στο αναγνωστικό του κοινό...έναν άνθρωπο που εκείνο που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι η ανάγνωση των λεγομένων του απο ανθρώπους ελεύθερους και όχι αρτηριοσκληρωμένους που μελετούν και όχι διαβάζουν με σκοπό να κάνουν κριτική για την κριτική...δηλαδή όχι άνθρωποι σαν εσένα...

Αλλα αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη και στην εξομολογούμαι έχοντας πάντα φιλικότατη διάθεση προς το πρόσωπό σου!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/09/2011, 18:34:44
quote:

quote:
Ψευτης
Ρε μπας ο zyp να έβαλε στο μάτι την θέση του Ψηλού στας Βρυξέλλες?
Πολλά τα λεφτά πατριώτη!!!! .... λέω!!!

Που πάει μερικές φορές το μυαλό όταν το μπλέκουν με αλληγορίες

Η μήπως πράγματι ισχύει το σενάριο των Βρυξελλών?

Μιά άλλη εξήγηση – και αυτή παίζει – είναι να θέλεις να σπάσεις πλάκα με τον Μακεδόνα.
Ναι αλά μετά από λίγο το κατάλαβε και σε άφησε με το δούλεμα στο χέρι.

Τρίτη και τελευταία εκδοχή – όμοια ισχυρή και αυτή – να ψηλοβαριόσουνα στο διάστημα που ο Νικόμαχος έλειπε σε διακοπές, και δεν είχες τι να κάνεις,και βρήκες αυτή τη λύση.
Σωστά?

Υ.Γ

Καλά βρε αθεόφοβε, τα “εύγε” και τα “ζήτω” του Ψηλού, δεν σε προβλημάτισαν?

Υπάρχει και άλλη εκδοχή.Εκτελεί...άνωθεν εντολές!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Δεν ξέρω βρε Νικόμαχε αν πρόκειται για «άνωθεν» εντολές.

Πάντως για μένα τον χαζό, είναι περίεργη αυτή η ξαφνική μεταμόρφωση και μεταστροφή.
Μπορεί να πέρασε βράδυ και από καμιά …. Συκιά.

Εδώ ολόκληρη συκιά ξεράθηκε μόνο και μόνο επειδή δεν έπιασε αρχικά το μαγικό (λευκή μαγεία) ενώ η κατάρα (μαύρη μαγεία) ολοκληρώθηκε σε 12 ώρες

Τι να πω δεν ξέρω.
Μα έτσι στα καλά καθούμενα να τον βρει αυτή η συμφορά?
Να του κολλήσει η ρετσινιά των … «Υψηλών επαίνων και χειροκροτημάτων»?

Ας ελπίσουμε να του περάσει..

10/09/2011, 18:38:39
Zip- Earinos, fight on.

Εποτρεπουνται όλα, όχι βρισιές γιατί θα επέμβει πάλι η αμαλιτσα και θα πέσει πάλι καμπάνα.

Πάντως εγω τον μακεδωνα τον διαβάζω και για να είμαι ειληκρηνεις δεν έχω χρονο για ιδιαίτερες μελέτες, επομενως όσα γράφει, εμπλουτίζουν.

Τον Νικομαχο τον διαβάζω για εκείνο το μέρος του μυαλού του (φαντασία) που δεν διαθετω.

Τον ψηλο γιατι έχει Ένα τροπο να γράφει μεταξύ ευγένειας και σαρκασμου, ιδιαίτερο, και για την πίστη που εκφράζει.

Τον sesostris για τις παρατηρήσεις και την οξυδέρκεια σε πολλα που γράφει.

Τον ζιπ έτσι και αλλιώς τον διαβάζω, τρελλος δηλώνει, τρελλα πουλαει, μα πουλαει...

Τον εαρινο τον διαβάσω γιατί που και που (όταν ξεχνάει τους ψυχαναλυτες) και όταν αναλογιζεται, γίνεται συντετος και βγαίνει ομορφια απο μέσα του.

Αυτόν που δεν μπορω να ονομάσω (γιατί δεν θέλει) τον διαβάζω, γιατί αν ξεπεράσει το εξωτερικο (κουλτούρα) έχει ψυχικά αποθέματα.

Τον δοκτορα γιατί σαν δοκτορ ειναι καλός άνθρωπος, και έχει προσόντα, μα σα hyde ΕΊΝΑΙ πράγματα που μου ξεφεύγουν, όπως και του ίδιου...

Τον Αιόλο δεν ξέρω αν ΕΊΝΑΙ γάιδαρος η γαιδουριτσα, μα ίδιο κάνει. Τον διαβζαζω ευχάριστα

Αυτοί ειμαστε προς το παρόν, λίγοι και ..... όλοι μαζι απαρτιζουμε μια ιδιαιτερότητα σε Ένα παζλ της ζωής, την ανθρωπότητα, που κοιτάτε να δειτε αδέρφια, νηπιου ματια έχουμε, ως προς τα γηινα, και δεν πιανω στο στομα μου τα θεία. Και ο καιρός περνάει, ο χρόνος ΕΊΝΑΙ λίγος, να γνωρίσουμε τουλάχιστον την ανοησία της πενιχρης και άνευ ομορφιάς ζωής μας. Πιστεύω πως ο κύριος λόγος του Χριστού, του σωκρατη, και κάθε ευγενηκιας ζωής που εμφανίσθηκε στον πλανήτη, αυτο προσπάθησε να δίξει στο συνάνθρωπο.

Εσωτερικη ομορφια, αυτο που δεν υπάρχει στον αθρωπο, πιασμενος με χίλιες δυο ανοησίες, προσπαθει να γεμίσει, το άδειο μέσα του.

10/09/2011, 18:58:04
Εαρινός, δεν αμφέβαλλα για την ειλικρινή παραδοχή του ανθρώπου αυτού, ούτε για την ποιότητα του χαρακτήρα του, ούτε είπα πως μια ειλικρινή παραδοχή εμποδίζει την οποιαδήποτε έρευνα. Άλλο πράγμα είπα. Και μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

10/09/2011, 19:45:35
quote:

Εαρινός, δεν αμφέβαλλα για την ειλικρινή παραδοχή του ανθρώπου αυτού, ούτε για την ποιότητα του χαρακτήρα του, ούτε είπα πως μια ειλικρινή παραδοχή εμποδίζει την οποιαδήποτε έρευνα. Άλλο πράγμα είπα. Και μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

Το κακό με σένα είναι ότι όλο κάτι άλλο λές!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/09/2011, 20:20:39
zip

quote:
"Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια ούτε πότε έγινε αυτό". Δεν "κρεμάει" κ. Θεοδωρίδη κανείς έτσι την έρευνά του και την μελέτη του [ και μάλιστα από το 1ο κιόλας κεφάλαιο ] γιατί είναι σαν να ακυρώνει μεμιάς, ότι πρόκειτε να διαβάσουν στα επόμενα κεφάλαια οι αναγνώστες του

Δεν βλέπω με ποιον τρόπο "κρεμιέται" η έρευνα, όταν διαπιστώνεται το παραπάνω.

Τα κανονικά ευαγγέλια είναι προϊόντα του 2ου αιώνα, ανώνυμων συγγραφέων που γράφτηκαν από ανθρώπους που αγνοούσαν τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα των Εβραίων (αν και υποτίθεται ότι ήταν Εβραίοι οι ίδιοι), την γεωγραφία της περιοχής και την ιστορία της εποχής.

Αν έχεις οποιοδήποτε θέμα που θέλεις να συζητήσεις σοβαρά και με επιχειρήματα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

macedon

10/09/2011, 23:13:01
Bασικά, δεν σου κρύβω πως μου έκανε εντύπωση αυτή η ... "ειλικρινής παραδοχή" όπως λέει ο Εαρινός και μου δημιούργησε την εξής απορία : Λέω ρε γμτ, ξεκινάει μια μελέτη ακριβώς για να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα των ευαγγελιών [ τι είναι ρε παιδί μου επιτέλους αυτά τα ευαγγέλια, τι λένε, ποιοι τα έγραψαν & πότε τα έγραψαν ] και ξεκινάει λέγοντας "Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια ούτε πότε έγινε αυτό" ; Δηλ. αφού κι ο ίδιος παραδέχεται πως δεν γνωρίζει ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια, ούτε γνωρίζει πότε έγινε αυτό, πως αυτό το οποίο θα προκύψει στο τέλος της έρευνας (ως συμπέρασμα για τον αναγνώστη) θα είναι πραγματικό ; Αφού ήδη από την πρώτη κιόλας φράση του, παραδέχεται την άγνοιά του & μάλιστα λέει και ποια είναι η αλήθεια (!) [ η φράση ξεκινάει με το "Η αλήθεια είναι" ].

Λες π.χ (εγώ δεν λέω ότι είναι λάθος αυτό που λες, έτσι ;)

quote:
macedon

Τα κανονικά ευαγγέλια είναι προϊόντα του 2ου αιώνα, ανώνυμων συγγραφέων που γράφτηκαν από ανθρώπους που αγνοούσαν τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα των Εβραίων (αν και υποτίθεται ότι ήταν Εβραίοι οι ίδιοι), την γεωγραφία της περιοχής και την ιστορία της εποχής.

Ωραία. Όμως ήδη [ δηλ. από τις πρώτες κιόλας γραμμές της μελέτης και της έρευνάς σου ] έχεις πει, έχεις ομολογήσει και έχεις παραδεχτεί ο ίδιος πως :

quote:
Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια ούτε πότε έγινε αυτό.

Πως συνδέονται αυτά τα δύο ;

Edited by - zip on 10/09/2011 23:24:01

10/09/2011, 23:55:31
Είναι απλό:

Παραθέτεις το αποτέλεσμα της έρευνάς σου και μετά εξηγείς γιατί κατέληξες σ'αυτό το συμπέρασμα.

Συμβαίνει συχνά στα βιβλία.

Δεν περίμενα να σε προβληματίσει κάτι τόσο απλό...

Επί της ουσίας έχεις κάτι;

macedon

Edited by - macedon on 10/09/2011 23:56:34

11/09/2011, 00:04:56
ΠΛΑΤΩΝΑΣ έχεις ιμέιλ.
sakidelicΝέο Μέλος
22/01/2004, 21:10:10
ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΓΝΩΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NECRONOMICON.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΟΤΑΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...

22/01/2004, 22:09:18
Γειά σου sakidelic

Εχουν ήδη ανοίξει αρκετά τόπικ για το ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ, κάποια από τα οποία σου παραθέτω, για να διαβάσεις τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί:

NECRONOMICRON ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ;
Νεκρονομικό
Necronomicon
Μυθολογία Κθούλου
NECRONOMICON
Χ.Β.ΛΑΒΚΡΑΦΤ

Καλή ανάγνωση!

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

23/01/2004, 15:44:17
Καλωσήλθες sakidelic!

Ευχαριστούμε την amalia για τις παραπομπές.

Το Θέμα απενεργοποιείται και μεταφέρεται στο Forum .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.(από το ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet).

Για το "Νεκρονομικόν" παραμένει Ενεργή μόνο η Συζήτηση Νεκρονομικό.
Είναι αυτή που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πληροφορίες αλλά έχει δεχτεί και τα πλέον πρόσφατα μηνύματα. sakidelic, θα πρότεινα να μεταφέρεις εκεί τις ερωτήσεις σου.

Υπάρχουν(όπως ειπώθηκε και παραπάνω) και οι σχετικές/παρεμφερείς:
Χ.Β.ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Μυθολογία Κθούλου

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

athakandrΜέλος
31/07/2004, 22:30:05
Σύμφωνα με τη λογική σου και αυτοί που κάνουν το σωστό δίχως να περιμένουν το 'γλυκό', πάλι ζώα που κάνουν τούμπες στο τσίρκο είναι, απλά δεν φοβούνται την φυλακή!

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η λογική σου είναι τελείως παράλογη και αυθαίρετη και αντιφατική και δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική. Όσο για τις αποδείξεις, φέρε πρώτα εσύ τις δικές σου σοβαρές αποδείξεις περί του αντιθέτου και όχι σαν τα παιδάκια να φωνάζεις 'δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα' και μετά να φέρουμε και εμείς.

ath.

01/08/2004, 10:45:50
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΑΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩντανα οντΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ athakandr ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ Ο ΘΕΟΣ?

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΠΑ
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΗΠΟ ΜΕ 1000 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΧΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΨΥΧΩΣΗ ΣΑΝ ΤΗΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΤΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

athakandrΜέλος
01/08/2004, 12:57:31
Η διαφορά δεν είναι αυτή φίλε gigenis. Η διαφορά είναι ότι εσύ αναφέρεσαι στον ιδανικό τύπο ανθρώπου -που βεβαίως δεν υπάρχει- ενώ εγώ αναφέρομαι στις αδυναμίες των ατόμων και τα λάθη τους.

Βεβαίως υπάρχει και κάτι ακόμα, όπως θαυμάσια έχει αναφέρει και ο Σαίξπηρ: "Με της δικαιοσύνης την πορεία δεν θα 'βρισκε κανείς μας σωτηρία". Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ο νόμος υπάρχει για να δημιουργεί το συναίσθημα του λάθους, το τι συμβαίνει μετά και κατά πόσο υπάρχει τιμωρία, αυτό νομίζω και στις ανθρώπινες κοινωνίες είναι σχετικό..

Μακάρι οι κοινωνίες να ήταν έτσι όπως τις αναφέρεις, ολίγον δηλαδή επαναστατικές! Όπως βλέπεις ευχές εκφράζω και δεν αναλύω περαιτέρω, γιατί αν αναλύσουμε πέφτουμε σε αντιφάσεις. Π.χ. το σωστό στην περιπτωσή σου είναι προφανώς υποκειμενικό κατά κάποιο τρόπο ή εν' πάσει περιπτώση δεν τίθεται σε κανένα έλεγχο.

Ως προς την ψυχή που αναφέρεις, δεν υπάρχει νομίζω άλλο ενδεχόμενο να δεχτούμε παρά μόνο αυτό της αιώνιας ύπαρξής της. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να γνωρίζει κανείς στο υποσυνείδητο και χωρίς να θυμάται να μπορεί να τα επαναφέρει σταδιακά στη μνήμη του. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ακόμα και τα μωρά έχουν την αίσθηση του μέτρου, του ωραίου, κλπ., αλλά ακόμα περισσότερο και το γεγονός αυτής καθαυτής της δυνατότητας μάθησης.

ath.

01/08/2004, 16:14:10
«Ως προς την ψυχή που αναφέρεις, δεν υπάρχει νομίζω άλλο ενδεχόμενο να δεχτούμε παρά μόνο αυτό της αιώνιας ύπαρξής της.»

Αυτό αποτελεί και το πνευματικό δεκανίκι όλων των σωτηριολογικών θρησκευτικών οργανώσεων, και ιδιαιτέρως των τριών Αβρααμικών δογμάτων.

Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα και από την δικαιολογία που δίνει η δεύτερη κεντρικότερη φιγούρα του ιουδαιοχριστιανισμού: «Πίστις εστί ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» (Εβρ.ΙΑ’1)

Εφόσον λοιπόν μπορούμε να ….«ελέγξουμε» κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ (!), τότε φυσικά και νομιμοποιούμαστε να νομίζουμε πως δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο να δεχθούμε για την ψυχή παρά αυτό της αιώνιας ύπαρξης της!

Μετά λοιπόν την ερμηνεία του «ελέγχου» δίχως…..έλεγχο και υπόσταση που μας κληρονόμησε ο φίλτατος Σαούλ, μπαίνει στο χρονοντούλαπο η λογική και αναπτύσσεται η μυστικοπάθεια και το εξωλογικό.

Εύγε λοιπόν στην αίθρια ετούτη σκέψη!

Μια σύντομη περιήγηση στο Απολλώνιο φως του Ελληνισμού μας δίνει όμως μάτια για να δούμε:

«Η ψυχή εστίν εντελέχεια η πρώτη σώματος φυσικού δυνάμει ζωήν έχοντος. Τούτο δε, αν η οργανικόν» (η ψυχή είναι η πρώτη εντελέχεια φυσικού σώματος, που έχει δυνάμει ζωή και κάθε τέτοιο είναι οργανικό).

Η «ψυχή» λοιπόν, αυτή η….αιώνια καραμέλα των σωτηριολάγνων, σαν φυσιολογική σωματική εκδήλωση γεννιέται και χάνεται με το σώμα κατά τον Αριστοτέλη (Β 412 α27).

«Αριστοτέλης νομίζει την ψυχήν την μεν όλου του κόσμου αθάνατον είναι, και αυτόν τον κόσμον αϊδιον, την δε καθ’εκάστον ψυχήν, αφανίζεσθαι»! (Ιππόλυτος, Φιλοσοφούμενα 20,6).

Πόσο πραγματικά διαφέρει αυτός ο αίθριος τρόπος σκέψης αυτού του Σοφού Έλληνα Ανδρός με τον Ιουδαϊκό τρόπο που κεντάει στο Ελληνικό σώμα ο Φαρισαίος Σαούλ…….

Και ο νοών νοείτω.

01/08/2004, 19:59:38
αρα παραδεχεσαι οτι η ιδανικη κοινωνια θα δημιουργηθει καταργοντας τις θρησκειες που υποδουλονουν την σκεψη
σου εδωσα αρκετες ενστασεις γυρω απο την θεωρια του θεου και γυρω απο την υπαρξη ψυχης και εσυ μου λες πως θα πρεπει να δεχτουμε την αιωνια υπαρξη της ψυχης
που το στηριζεις αυτο το συμπερασμα?
στο μονο που μπορεις να το στηριξεις ειναι στον φοβο του θανατου
τα παιδια δεν εχουν το αισθημα του μετρου και του ωραιου τους το μαθαινουν
ενα μωρο τον μαορι μαθαινει οτι τα τατουαζ που καλυπτουν το προσωπο
ειναι ωραιο
σε μια φυλη της αφρικης ωραια ειναι η γυναικα που εχει μεγαλωσει το κατω χειλος της με την προσθηκη ξυλου
και παει λεγωντας

η δυνατοτητα μαθησης υπαρχει σε ολα τα ζωα
κανενα ζωο δεν γεννιετε και γνωριζει τι πρεπει και πως να το κυνηγισει
κανενα ζωο δεν γνωριζει απο ποιο ζωο κινδηνευει το μαθαινει
υπαρχουν απειρα παραδηγματα εκμαθησης διαφορων ζωον
η ικανοτητα μαθησης δεν μας διχνει την υπαρξη ψυχης

που λοιπον στηριζεις την θεωρια της αιωνιας ψυχης?

01/08/2004, 20:01:13
αρα παραδεχεσαι οτι η ιδανικη κοινωνια θα δημιουργηθει καταργοντας τις θρησκειες που υποδουλονουν την σκεψη
σου εδωσα αρκετες ενστασεις γυρω απο την θεωρια του θεου και γυρω απο την υπαρξη ψυχης και εσυ μου λες πως θα πρεπει να δεχτουμε την αιωνια υπαρξη της ψυχης
που το στηριζεις αυτο το συμπερασμα?
στο μονο που μπορεις να το στηριξεις ειναι στον φοβο του θανατου
τα παιδια δεν εχουν το αισθημα του μετρου και του ωραιου τους το μαθαινουν
ενα μωρο τον μαορι μαθαινει οτι τα τατουαζ που καλυπτουν το προσωπο
ειναι ωραιο
σε μια φυλη της αφρικης ωραια ειναι η γυναικα που εχει μεγαλωσει το κατω χειλος της με την προσθηκη ξυλου
και παει λεγωντας

η δυνατοτητα μαθησης υπαρχει σε ολα τα ζωα
κανενα ζωο δεν γεννιετε και γνωριζει τι πρεπει και πως να το κυνηγισει
κανενα ζωο δεν γνωριζει απο ποιο ζωο κινδηνευει το μαθαινει
υπαρχουν απειρα παραδηγματα εκμαθησης των ζωον
η ικανοτητα μαθησης δεν μας δειχνει την υπαρξη ψυχης

που λοιπον στηριζεις την θεωρια της αιωνιας ψυχης?

opsimosΜέλος
07/08/2004, 13:24:13
ΑΓΑΠΗΤΕ VIKING ΟΤΑΝ ΛΕΓΩ ΟΤΙ[Ο ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Δ.]ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ Π.Δ. ΚΑΙ Κ.Δ.ΚΑΤ'ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. OPSIMOS

1<>2<>3