ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
29/08/2009, 01:06:28
Sesostris

Φίλε Σωτήρη, χαίρομαι που ξαναείσαι κοντά μας.

Καλώς ήρθες και πάλι.

quote:
Το παραπάνω πανέμορφο άγαλμα του Απόλλωνα , όχι μόνο το ακρωτηρίασαν οι αφιονισμένοι ομόθρησκοί σου , αλλά με σφυρί και καλέμι του άλλαξαν και το φύλο .

Καλά του έκαναν, δεν μπορούσε να φορέσει ένα βρακί;

Ένα "στριγγάκι" τέλος πάντων, όπως φοράει η μισή "ιερά σύνοδος";;;

quote:
... αλλά με σφυρί και καλέμι του άλλαξαν και το φύλο .

Ευσεβής πόθος φίλε μου. Ευσεβής πόθος...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

29/08/2009, 01:20:56
macedon! την πάπια κάνεις.....που είναι τα στοιχεία?
Ψέματα!! και συκοφαντίες!!! και μόλις σου ζητώ στοιχεία.....το παπί!!!!!!

Sesostris, ήσουν μπροστά εσύ όταν κατέστρεφαν οι Χριστιανοί το άγαλμα? Αν ναι!....έχει καλώς! αν όχι φέρε μας την απόδειξη.....και πρόσεξε όχι κανά μυθιστόρημα όπως τότε που έγινες ρεζίλι!

Όσο για το κρυφό σχολείο, αυτό δεν ήταν θεσμός! Λειτούργησε κυρίως στους 2 πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας και ανάλογα με τις τρέχον καταστάσεις. Και ο ποιο γκα-γκά! καταλαβαίνει το γιατί.

Όσο για τον Κοσμά!....ευχαριστώ που με βοηθάτε να σας κάνω ρεζίλι για άλλη μια φορά......΄

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

29/08/2009, 01:57:55
quote:
ανάλογα με τις τρέχον καταστάσεις.

Ανάθεμα στους "διδάσκων" που σ' έμαθαν ελληνικά!

macedon

29/08/2009, 23:49:51
quote:
γιαπετ
Φίλε Σωτήρη, χαίρομαι που ξαναείσαι κοντά μας.
Καλώς ήρθες και πάλι.

Φίλε γιαπετ η χαρά είναι και δική μου γιατί όπως και να το κάνουμε μου έλειψε η παρέα όλων των φίλων του Forum , χριστιανών και normal , αλλά βλέπεις μόλις έκλεισαν τα σχολεία ήλθε η νύφη μου με τα εγγόνια μου για να κάνουν τα μπάνια τους , τα οποία δεν μου άφηναν περιθώρια για έρευνα και σοβαρή συζήτηση , εκτός αν κατέφευγα και εγώ σαν μερικούς μερικούς στο copy-paste .
Πάντως από ότι είδα , λόγω των διακοπών του Αυγούστου δεν έχασα και πολλά πράγματα .
quote:
γιαπετ
Καλά του έκαναν, δεν μπορούσε να φορέσει ένα βρακί;
Ένα "στριγγάκι" τέλος πάντων, όπως φοράει η μισή "ιερά σύνοδος";;;

Πλάκα πλάκα καλέ μου φίλε γιαπετ , όμως αυτό που με εκνευρίζει με τους χριστιανούς είναι το ότι δεν φθάνει που κατάστρεψαν στο όνομα του Εβραίου Μεσσία τους έναν μεγάλο πολιτισμό (ίσως τον μεγαλύτερο) όπως ο ελληνικός , φέρνοντας τις τέχνες και τις επιστήμες χίλια τουλάχιστον χρόνια πίσω αλλά αντί να ζητήσουν συγνώμη , πάνε να βγούνε και από πάνω διαστρέφοντας τα γεγονότα και την ιστορία , και κατασυκοφαντώντας ακόμα και σήμερα τους αρχαίους Έλληνες .
Αν επισκεφθεί κάποιος τις χριστιανικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο , θα διαπιστώση ότι πάνω από το 60% των θεμάτων είναι ενάντια στην αρχαία θρησκεία και τους πιστούς της . Τέτοιο μίσος ! Και ύστερα έχουν το θράσος να μιλάνε για αγάπη προς τον πλησίον .

*
29/08/2009, 23:51:39
quote:
europaioι 2
Sesostris, ήσουν μπροστά εσύ όταν κατέστρεφαν οι Χριστιανοί το άγαλμα? Αν ναι!....έχει καλώς! αν όχι φέρε μας την απόδειξη.....και πρόσεξε όχι κανά μυθιστόρημα όπως τότε που έγινες ρεζίλι! .

Μη φοβάσαι και δεν σου κάνω χαλάστρα στο ρεζιλίκι ! Έχεις απαράμιλλο ταλέντο στο να αυτορεζιλεύεσαι με τις απαντήσεις που δίνεις .
quote:
europaioι 2
Όσο για το κρυφό σχολείο, αυτό δεν ήταν θεσμός! Λειτούργησε κυρίως στους 2 πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας και ανάλογα με τις τρέχον καταστάσεις. Και ο ποιο γκα-γκά! καταλαβαίνει το γιατί.

Εσύ πάντως ως φαίνεται δεν κατάλαβες !

*

30/08/2009, 00:19:43
Sesostris

quote:
... ήλθε η νύφη μου με τα εγγόνια μου για να κάνουν τα μπάνια τους...

Είχες την καλλίτερη παρέα, φίλε μου.

Κι εγώ "χάνομαι" με τα εγγόνια μου και πολύ το χαίρομαι...

quote:
Αν επισκεφθεί κάποιος τις χριστιανικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο , θα διαπιστώση ότι πάνω από το 60% των θεμάτων είναι ενάντια στην αρχαία θρησκεία και τους πιστούς της .

Μα δεν είναι φυσικό;;;

Όταν έχεις σύμμαχο την άγνοια, πού θα στρέφεις τα πυρά σου, αν όχι στη γνώση;

Πώς θα διατηρείς τους πιστούς σου στο επίπεδο να πιστεύουν ότι αν πας σε ένα χριστιανικό ναό, θα αντικατασταθεί το πόδι που έχασες σε κάποιο ατύχημα, ας πούμε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/08/2009, 00:38:11
quote:
europaios2

Φαίνεται όμως πως οι λαμπροί επιστήμονες της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" τους οποίους κι εσύ εκθειάζεις παραθέτοντας το βιογραφικό τους, είναι πολύ περισσότερο γκα-γκα αφού δεν έχουν καταλάβει γιατί θα έπρεπε να υπάρχει Κρυφό Σχολειό στους πρώτους 2 αιώνες, μιας και το θεωρούν μύθο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

30/08/2009, 00:47:42
Sesostris - γιαπετ

quote:
ήλθε η νύφη μου με τα εγγόνια μου για να κάνουν τα μπάνια τους

Κι εγώ "χάνομαι" με τα εγγόνια μου και πολύ το χαίρομαι

Χμμ... Οταν μεγαλώσω θα έχω και γω τέτοια πράματα;

Agnostic

quote:
Φαίνεται όμως πως οι λαμπροί επιστήμονες της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" (...) είναι πολύ περισσότερο γκα-γκα αφού δεν έχουν καταλάβει γιατί θα έπρεπε να υπάρχει Κρυφό Σχολειό στους πρώτους 2 αιώνες, μιας και το θεωρούν μύθο

Δεν μπορώ να καταλάβω με τι κριτήρια συγκρίνεις ένα μάτσο ατάλαντους ιστορικούς με τον ιστορικό-θεολόγο-αστροφυσικό-γεωλόγο-βιολόγο και βοηθό λογιστή ευρωπαίο.

Είναι σαφές πως και αυτούς τους έχει ταπώσει εύκολα... αλλά δεν το ξέρουν οι καημένοι...

macedon

30/08/2009, 01:30:23
macedon

quote:
Χμμ... Οταν μεγαλώσω θα έχω και γω τέτοια πράματα;

Να είσαι σίγουρος.
Από... άλλη εξαρτάται το πότε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/08/2009, 10:54:09
Τι τρυφερές στιγμές...Σε λίγο θα βγάλουμε και ρύζι...
Για το ....μουσείo;
Αγαπητέ μου sesostris,είναι ...στρουθοκαμηλιστικό, να κάνεις πως δεν
ξέρεις ότι για τον χριστιανισμό, αυτη παλιά θρησκεία, είναι του
διαβόλου, δεν είναι ανώτερη της ύλης....Συμβολίζει το κακό, το παλιό
κακό, που δυνάστευε τον άνθρωπο, με παράλογους και έκφυλους θεούς,
περίμενες, σήμερα να εκτιμάται ένας θεός μέθυσος, ή ένας σεξομανής
δολοφόνος,οπως ο Δίας;
Σύνελθε, εσείς δεν βλέπετε για τι θρησκεία μιλάτε...Οι υπολοιποι,
βλέπουν....
30/08/2009, 14:24:08
τρεχα....

quote:
δολοφόνος,οπως ο Δίας;

Τότε γιατί τιμάτε τον Κωνσταντίνο τον παιδοκτόνο, τον ισαπόστολο;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/08/2009, 14:36:11
Τώρα βέβαια, ανάμεσα σ' έναν σεξομανή και σ' έναν διαταραγμένο που λέει τον κόσμο να ευνουχιστεί για να πάει στον Παράδεισο... προτιμώ τον σεξομανή.

macedon

30/08/2009, 14:58:49
Ρε συ Μακεδών, περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα, αλλά, μην το κάνουμε
και κανόνα....Ξέρω ότι υπαρχουν βιτσιόζοι, αλλά, υπάρχουν και
οι άλλοι.....Μόνο οι ανώμαλοι έχουν δικαιώματα;Οι νορμάλ στην πυρά, δλδ;
Γιάπετ μου, τι να πω;Παιδοκτόνος ή δολοφόνος, ή άλλη αμαρτία, η θρησκεία μας, δίνει τη δυνατότητα να σωθείς...Η ...δική σου θρησκεία,σώζει κανέναν;
Γιατί αν όχι, άσε ρε φίλε...Θέλουμε κάτι καλύτερο...Πειράζει;
30/08/2009, 15:11:20
τρεχα....

quote:
Γιάπετ μου, τι να πω;Παιδοκτόνος ή δολοφόνος, ή άλλη αμαρτία, η θρησκεία μας, δίνει τη δυνατότητα να σωθείς...

Το χειρότερο που έχετε, μετά την ανοησία, είναι η υποκρισία...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/08/2009, 15:20:10
Αλήθεια λές φίλε μου Γιάπετ, μετά την ανοησία, εμείς οι χριστιανοί,
χειρότερο έχουμε την υποκρισία...Βλέπεις ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, είπε στους μαθητές του να προσέχουν απο την φύρα των Φαρισαίων,εννοώντας την υποκρισία...Δεν λέω ότι ο χριστιανισμός
εφήρμοσε το αντίθετο, αλλά ότι βασική αρχή του χριστιανισμού,είναι
η αποφυγή της υποκρισίας...Και δεν πιστεύω να υπάρχει θρησκεία που
να πολεμά τηνυπορκισία, όποως ο χριστιανισμός....
Και βέβαια, άλλο είναι να είσαι Οιδίπους, να ζεις ένα
δράμα κι άλλο είναι να είσαι δολοφόνος...
Ειδικά εσύ, πρέπει να καταλαβαίνεις πως είναι να κάνεις κάτι εξ ανάγκης και εκ των καταστάσεων και πόσο διαφορετικό είναι να τόχεις μέσα σου..Με πιάνεις;; Ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτωρ όν, έπρεπε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του θεσμού και την δυναμη του..Δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιό του...Ξέρεις ότι έχει διαφορά...
30/08/2009, 15:26:17
τρεχα....

quote:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτωρ όν, έπρεπε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του θεσμού και την δυναμη του..Δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιό του..

Τελικά είσαι σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι δείχνεις...

Ρε τον φουκαρά τον Κωνσταντίνο τι έπαθε...
Να αναγκαστεί να σκοτώσει το σόι του, "ως αυτοκράτωρ"...

Καταλάβατε τώρα, κύριοι συνομιλητές γιατί είναι απαραίτητο να "συνομιλείς" μ' αυτούς τους ανθρώπους, μόνο μ' ένα συγκεκριμένο ύφος;;;

Πλακίτσα και πάλι πλακίτσα, δε γίνεται αλλιώς!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/08/2009, 18:35:59
Τώρα ρε συ Γιάπετ, εγώ τι πρέπει να πω;
Να σου συστήσω να δεις στον καθρέφτη εσένα όπως και
τους ομοίους σου;Σου ανέφερα τον Οιδίποδα, αλλά και ξέρεις κι εσύ πόσες άλλες αναφορές αρχαίων τραγικών περιπτώσεων....
Το παιδοκτόνος, για την θρησκεία μου, δεν είναι η τελική κρίση...
Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι άνθρωπος, να κάνει λάθη και
να μετανοιώνει...
Εσείς όμως,δεν δικαιούστε να αλλάξετε..Στο έχω ξαναπεί, καλύτερη και πιο βολική θρησκεία είναι ο χριστιανισμός..Συγχωρεί....
Σε σας, όμως, τα βόδια του Δία, δεν ξέρουν να συγχωρούν....
31/08/2009, 01:05:12
quote:
trexagireve
Τι τρυφερές στιγμές...Σε λίγο θα βγάλουμε και ρύζι...

Να υποθέσω ζήλεια ????
Αλλά ξέχασα ! Η θρησκεία σου προβάλλει ως πρότυπο την ατεκνία και την στειρότητα του μοναχισμού .
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris,είναι ...στρουθοκαμηλιστικό, να κάνεις πως δεν
ξέρεις ότι για τον χριστιανισμό, αυτη παλιά θρησκεία, είναι του
διαβόλου, δεν είναι ανώτερη της ύλης....

Και η δική σου θρησκεία εξεταζόμενη από ιστορικής πλευράς , μόνο σαν θεομηνία δύναται να χαρακτηρισθή , με τα όσα δεινά έφερε στην ανθρωπότητα .
Αλλά που να μπορέσουν οι χριστιανοί να κατανοήσουν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία , όταν η ανάγνωση των συγγραμμάτων της ελληνικής γραμματείας θεωρείται αμάρτημα .
Είναι τυχαίο το ότι συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που υπήρχαν μεταφρασμένα στην Αγγλική από το από το 1691 , ήταν απαγορευμένα στην Ελλάδα από το πολιτικοεκκλησιαστικό κατεστημένο , και μόλις τα τελευταία 30 χρόνια άρχισαν δειλά δειλά να εκδίδονται και στην χώρα μας ??
quote:
trexagireve
Συμβολίζει το κακό, το παλιό
κακό, που δυνάστευε τον άνθρωπο, με παράλογους και έκφυλους θεούς,
δολοφόνος,οπως ο Δίας;

Βγάλε τη σκούφια σου και βάρεσέ τον ! Μιλάνε σήμερα οι χριστιανοί για έκφυλους και σεξομανείς θεούς , όταν κάθε τόσο ξεσπά και ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές έκφυλους και σεξομανείς ρασοφόρους , τους οποίους η θρησκεία της (αρετής) που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν , δεν κατόρθωσε ούτε αυτούς να κάνη καλύτερους .
Θέλεις να μιλήσουμε και για δολοφόνους ? Άφησε η θρησκεία σου δολοφόνο που να μην τον αγιοποιήσει ? Από που θέλεις να αρχίσω και που να τελειώσω . Από τον Κωνσταντίνο , τον Θεοδόσιο , τον Ιουστινιανό , τον Κύριλλο Αλεξανδρείας , τον Θεόφιλο Αλεξανδρείας , ή τον σαδιστή δολοφόνο Αρμένιο καλόγερο Νίκωνα ?

*
31/08/2009, 01:45:20
Sesostris

quote:
Η θρησκεία σου προβάλλει ως πρότυπο την ατεκνία και την στειρότητα του μοναχισμού

Και του ευνουχισμού ως εισιτήριο εισόδου στον Παράδεισο.

quote:
Αλλά που να μπορέσουν οι χριστιανοί να κατανοήσουν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία

Εδώ δυσκολεύονται στη νεοελληνική γλώσσα, εσύ μιλάς για αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Δεν έχεις ιδέα για τις "τρέχον" καταστάσεις.

quote:
Μιλάνε σήμερα οι χριστιανοί για έκφυλους και σεξομανείς θεούς

Ε, και συ. Επειδή δηλαδή ο Γιαχβέ έβαζε τους πιστούς του να πηδάνε τις κόρες τους και να εκδίδουν τις γυναίκες τους; Πώς το λένε να δεις... ά.. "ιστορική αναγκαιότητα"

quote:
όταν κάθε τόσο ξεσπά και ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές έκφυλους και σεξομανείς ρασοφόρους , τους οποίους η θρησκεία της (αρετής) που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν , δεν κατόρθωσε ούτε αυτούς να κάνη καλύτερους

Αμα τους κάνει καλύτερους δεν θα είναι ρασοφόροι.

quote:
Θέλεις να μιλήσουμε και για δολοφόνους ?

Οχι, να χαρείς. Ποιός αντέχει να διαβάσει το βίο 4,500 αγίων. Ασε που θα ρθει κι ο ευρωπαίος (ο ορίτζιναλ) να μας δώσει τις βιογραφίες όλων αυτών ΚΑΙ των συγγενών τους μέχρι 3ο βαθμό.

quote:
Άφησε η θρησκεία σου δολοφόνο που να μην τον αγιοποιήσει ?

Να δεις που σε καμιά εκατοστή χρόνια, άμα υπάρχουν ακόμη χριστιανοί, τους βλέπω να αγιοποιούν το Γεωργιανό που δολοφόνησε τον Σεργιανόπουλο.

quote:
Από τον Κωνσταντίνο

αναγκάστηκε

quote:
τον Θεοδόσιο

τον μάλωσε όμως ο Αμβρόσιος και δεν τον κοινώνησε 2 συνεχόμενες Κυριακές. Ούτε αντίδωρο του έδινε.

quote:
τον Ιουστινιανό

δε φταίει αυτός. Τον έδερνε η γυναίκα του.

quote:
τον Κύριλλο Αλεξανδρείας

άγιος άνθρωπος και τα'παιρνε τα γράμματα. Στα μαθηματικά μόνο υστερούσε και γι'αυτό σκότωσε την Υπατία. Εχει ξαναγίνει στην Αμερική.

quote:
τον Θεόφιλο Αλεξανδρείας

άλλον...άλλον

quote:
ή τον σαδιστή δολοφόνο Αρμένιο καλόγερο Νίκωνα

Βρε Σωτήρη, τα ισοπεδώνεις όλα. Δεν είναι ίδιες όλες οι δολοφονίες. Οταν σκοτώνεται ένας χριστιανός επειδή έπεσε από το άλογο, είναι "διωγμός". Οταν σκοτώνονται 14.000 στο στάδιο της Θεσσαλονίκης από το Θεοδόσιο, είναι ... ατύχημα σε αθλητικούς χώρους.

Ετσι, όταν οι χριστιανοί καλούνται να αναγνωρίσουν έναν αυτοκράτορα (που υπάρχει) λέγεται "διωγμός". Οταν ένας λαός καλείται να αναγνωρίσει έναν ανύπαρκτο Εβραίο, που φαντάστηκαν κάποιοι ασιάτες τσόμπανοι, για θεό, λέγεται ... εκχριστιανισμός.

Αλλωστε, οι Λάκωνες που σφαγιάστηκαν από το Νίκονα... χριστιανοί ήταν (από την αρχαιότητα κιόλας). Απλά... δεν το ήξεραν...

macedon

D.P.J. 10Μέλος
31/08/2009, 10:25:00
quote:

Sesostris

Πώς θα διατηρείς τους πιστούς σου στο επίπεδο να πιστεύουν ότι αν πας σε ένα χριστιανικό ναό, θα αντικατασταθεί το πόδι που έχασες σε κάποιο ατύχημα, ας πούμε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μπα αυτό ούτε οι ίδιοι οι πιστοί δεν....το πιστεύουν !