- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλε eidos, συγνώμη αν σε έθιξα φαίνεται ότι έχω πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ απ' ότι θά πρεπε
quote:
eidos
θα σου απαντησω στην πρωτη ευκαρια
τα περιτα σου σχολια περι μπρουκλυν, δειχνουν τον μυωπικο τροπο σκεψης σου, και με προβληματιζουν, περι του γενους...
Το είπα χαριτολογώντας και με την έννοια πως προτιμώ να μάθω τις δικές σου απόψεις πιο πολύ παρά τις χιλιοειπωμένες και στερεότυπες απαντήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους φίλους που συμμετέχουν.
Η σκέψη μου και τα σχόλια μου βασίζονται μόνο στη λογική και οπωσδήποτε φορώντας τα γυαλιά της λογικής διορθώνεται η μυωπία μου και αυξάνει η περιφερειακή μου όραση έχοντας πετάξει τις διάφορες παρωπίδες.
Τι εννοείς ότι προβληματίζεσαι με το γένος;
Γένος=έθνος; Είμαι έλληνας και ζω στη Μελβούρνη από το 1970.
Γένος=οικογένεια; Το όνομα Δάγλας (Daglas) είναι συνηθισμένο στη
Λευκάδα απ'όπου κατάγομαι.
Γένος=φύλο/sex; Αρσενικού γένους ετεροφυλόφιλος.
Γένος=είδος; Homo sapiens
Ελπίζω να στο έλυσα το πρόβλημα.
Φίλε eidos μια ακόμη παρατήρηση αναφέρεις ότι σύμφωνα με τον Ειρηναίο (αλλά και τον Παύλο συμπληρώνω εγώ) "και Εκείνος είναι η Κεφαλή του Χριστού" Αν με αυτό θες να πεις ότι δείχνει τον πατέρα ανώτερο του Υιού, ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω.Διότι το ίδιο λέει ο Παύλος και για τον άνδρα ότι είναι η κεφαλή της γυναίκας αλλά όσο μισογύνης και να ήταν ο Παύλος δεν θέλει να δείξει ότι ο άντρας είναι ανώτερος της γυναίκας, δεν συμφωνείς;
Δεν είμαι απόλυτος αλλά οι πιθανότητες να έχουν δίκιο οι ΜτΙ ως προς την ερμηνεία του ευαγγελίου του Ιωάννη τουλάχιστον είναι ελάχιστες κάτω του 5%. Οσον αφορά την Π.Δ. συμφωνώ ότι δεν υπάρχει σαφή απόδειξη της τριαδικής θεότητος γιαυτό και οι Εβραίοι με το δίκιο τους δεν θεωρούν Θεό τον Μεσσία που περιμένουν.
Απλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός . Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους φίλους και συγγενείς που είναι Μάρτυρες. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι ΜτΙ μα ούτε και θα με δεχόντουσαν επειδή είμαι άθεος.
πάντα φιλικά Γιάννης
eidos
gceco
η ερωτηση μπορει να περιμενει, και να περιμενει... και να περιμενει...
τι προβλημα εχεις εσυ, αφου αυτη δεν εχει;
και ποιος ειμαι εγω ρε γκρεκομασκαρα που θα πρεπει να σου δικαιολογησω τον σταυρο που ειχε στο πετο του ο Ρωσσελ;;
και ποιος εισαι εσυ που θα πρεπει καποιος να σου δικαιολογησει το αν και γιατι ο Κ.Τ.Ρωσσελ ειχε ενα σταυρο στο πετο του;;
eidos. eidos
Tο ότι δεν μπορεί να είσαι Έλληνας το κατάλαβα απ΄την αρχή, εφόσον ακολουθείς τους ψευτομάρτυρες του Ιαχωβά που θεωρούντε προδότες της πατρίδας μου. Επί πλέων επιβεβαιώνετε για άλλη μία φορά, για τον αντιχριστιανισμό σου και τον ανθελληνισμό σου από το (γρεκομασκαρα) που έγραψες. Εδώ αποκαλήπτης το πραγματικό σου πρόσωπο. Ανθέλλην και αντίχριστος. Αν διαβάσει κανείς στην καινή διαθήκη Β΄Ιωάννου 7 αποκαλήπτει ακριβώς τους ψευτομάρτυρες του Ιαχωβά.Λεει: Οι μη ομολογούντες Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί ούτος έστιν ο πλάνος και ο αντίχριστος. (Η οργάνωσή σου ομολογεί πως ο Χριστός δεν θα έρθει με την σάρκα του όπως έφηγε).Καταλαβαίνω την αντιπάθειά σου κατά των Χριστιανών που δεν συμφωνουν με την δεμονοκοινούμενη οργάνωση που σε κάναν πυθήνιο όργανό τους και σε λυπάμαι. Από εδώ και στο εξής θα σε πληροφορώ για τα κατορθώματα της Οργάνωσής σου για να την γνωρίσεις καλήτερα.
greco.
αλλου το ονομα και αλλου η χαρι...
αν νομιζεις οτι η πατριδα χρειαζεται ψευτοπαλλικαραδες σαν του λογου σου, γελιεσαι οικτρα...
γκρεκομασκαρα:
ασμα γνωστο του Μηλιωκα...
τον ξερεις;
επειδη το συγκεκριμενο τοπικ ασχολειται με τον Δημιουργο, και επειδη πολλα αλλα τοπικ υπαρχουν για κατι τυπους σαν και σενα, καλα θα κανεις να τη κανεις με ελαφρα πηδηματακια, εκτος αν θελεις να συμβαλλεις θετικα στο συγκεκριμενο τοπικ οποτε εισαι καλοδεχουμενος.
Τα κατορθώματα των ψευτομαρτύρων του Ιεχωβα: 1) Επικίνδυνη Σέκτα η Σκοπιά κατά το Πρωτοδικείο των Παρισίων η Σκοπιά ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμη και αναγνωρισμένη θρησκεία. Όμως, σε τι έχει πει ποτέ αλήθεια, ώστε να πει και σε αυτό;
2) Σκάνδαλο παιδεραστίας: Μιά ομάδα "Μαρτύρων", μ' επικεφαλής έναν πρεσβύτερο, τον Μπιλ Μπάουεν που δημιούργησε την ιστοσελίδα "Σιωπηλοί Αμνοί" για τα ανήλικα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μέλη της Σκοπιάς, σέρνουν τη Σκοπιά στα δικαστήρια και ζητούν αποζημιώσεις για σεξουαλική κακοποίηση. 3) Αγωγή $100.000 από την Εταιρεία Σκοπιά σε ιστοσελίδα Η Σκοπιά
κατατρομαγμένη από τη φανέρωση της αλήθειας για τις ψευδοπροφητείες της στο Διαδίκτυο, σπεύδει να σύρει στα δικαστήρια ανθρώπους που λένε την αλήθεια στα θύματά της. Σκοπός: Η οικονομική τους εξόντωση και ο έλεγχος του Διαδικτύου.
ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αναζητώντας την αλήθεια
Ένα ψηφιακό βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε, ΠΡΙΝ αποφασίσετε να ενταχθείτε στην οργάνωση τής Σκοπιάς.
΄????????.....ημέρες μέχρι τον Αρμαγεδδώνα'
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ΄........ greco.
σε «τάπωσε» κανονικά, εσύ όμως, μιλάς ακόμα με
την εμπάθεια σου και τα νεύρα σου στο φούλ… Αλλά
δείχνεις καθαρά σε τι Θεό πιστεύεις…
Τα διαστρεβλωμένα στοιχεία που λες και παραθέτεις
κατ’ επανάληψην, δείχνουν την ανίσχυρη θέση σου,
που παραπαίει …Το γιάχβε επαναλαμβάνω κι εγώ είναι
ένα από τα ονόματα του Θεού, όχι το μονο… Πως θα
μπορούσε άλλωστε αφού ο Θεός δεν περιορίζεται
σε μια κατάσταση σε ένα πρόσωπο…Αν διαβάσεις καμιά
φορά είτε την Παλαιά Διαθήκη είτε την Αποκάλυψη,
η φωνή του Θεού είναι σαν φωνή ρεόντων υδάτων
σαν να είναι πολλές φωνές. Αν δε διαβάσεις το
λόγο που είπε πρώτον ο Θεός όταν ο Αδάμ έφαγε
το μήλο, είναι χαρακτηριστικός: « Ίδε, έγινε ο
Αδάμ ως εις εξ ημών…» Το πρόσωπο του Θεού,
δηλώνεται έτσι πολλαπλό, όχι όπως εσύ πιστεύεις
ανθρωποκεντρικά σκεφτόμενος…για το Άγιο Πνεύμα
και τον Υιό, λένε ξεκάθαρα οι γραφές για την
θεικότητα τους, εσύ μπορείς να το αρνείσαι στα
πλαίσια της αιρέσεως σου όσο θέλεις, έτσι
σου λένε έτσι κάνεις…
Φίλε Greco, το άτομο που λέγεται eidos, κάνει
την δουλειά του και δεν καταλαβαίνει από αλήθειες,
μην τον λαμβάνεις υπόψην σου…Πλασιέ είναι και πουλάει
την πίστη του, τι περιμένεις;
Φίλε eidos πάλι γίνεσαι κοινός συκοφάντης και
υβριστής, αλλά τον χριστιανισμό δεν δικαιούσαι
να πιάνεις στο στόμα και στη γραφή σου…
Είσαι γιαχωβάς και αυτό ακόμη όπως σου λέει ο
Greco λάθος το λέτε, αλλά μην προσπαθείς να
κρυφτείς πίσω από τον χριστιανισμό,
δεν έχειςαυτό το δικαίωμα, βγές στο φως να δείξεις
ποιος είσαι…
Απαρνείσαι τον ιδρυτή των γιαχωβάδων; Είναι
καιρός να μετανοήσεις και εσύ όπως κάνανε κι
άλλοι και να ρθείς στον χριστιανισμό και να
ξεφύγεις του να είσαι ένα από τα παιχνίδια
των εβραίων που έχεις γίνει…
Αν δεν μπορείς να τα βάλεις με κάποιον,
(τον Greco εν προκειμένω) δεν χρειάζεται
να τους διώχνεις κιόλας, δεν είναι δικό σου
το τόπικ… τέτοιο φασισμό έχεις μέσα σου;
Πές τα φίλε μου Greco, στο καναβάτσο ,
στο καναβάτσο τον έχεις ρίξει…
-Δεν του αρέσουν αυτά τα λινκς! .................άλλα όμως του αρέσουν! και τα κατεβάζει!
-Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κατεβάσει λινκς!
-Δε μπορούμε να συμφωνούμε με απόψεις να τις δεχόμαατε αλλά να μας απαγορεύεται να τις αναπαράγουμε! (επιλεκτικά!).........απλά σε κάποιους δεν τους αρέσουν οι αποστομοτικές απαντήσεις!
-Όσο για τον eidos: <<αν νομιζεις οτι η πατριδα χρειαζεται ψευτοπαλλικαραδες σαν του λογου σου, γελιεσαι οικτρα...>>
........ψευτοπαλικαράδες σίγουρα δε χρειάζεται.........ευκαιρία λοιπόν να την κάνετε να φτιάξετε το κράτος των ονείρων σας! ...............
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
που να λένε την αλήθεια… Εσύ δεν ξέρω γιατί έχεις
την αλλεργία με κάποιες πηγές, αλλά μάλλον οφείλεται
στο ότι είναι έγκυρες και γι’ αυτο ενοχλείσαι….
Ωστόσο η εμπειροστατομένη τοποθέτηση του φίλου Greco
έκανε τον eidos να σωπάσει… Πιστεύω ότι κατάλαβε ότι
δεν κοροϊδεύει κανέναν..

Τα ιστορικά στοιχεία είναι δεδομένα και δεν αντιπαραβάλλονται με τίποτε. Απ’ το μόνο που κινδυνεύουν είναι οι πονηρές ερμηνείες τους, από διάφορους, για οποιονδήποτε λόγο.
Σ’ αυτές τις «πηγές» έχω αλλεργία και δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι τις χρησιμοποιώ.
Τα κείμενα των γραφών χρήζουν ερμηνείας και προσφέρονται γι’ αυτό επειδή στην έκτασή τους εμπεριέχουν αντιφάσεις.
Κλασσικό παράδειγμα, το παρόν θέμα, που δεν μπορείτε (οι διαλεγόμενοι) να συμφωνήσετε, παρ’ όλο που ερμηνεύετε την ίδια πηγή και πιστεύετε στον ίδιο θεό.
Και μόνο αυτό δείχνει το στόχο που έχουν, τέτοιου είδους αναφορές και γραφές.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-QUOTE:
--------------------------------------------------------------------Marte Απεστάλη: 14/04/2008, 13:54:55 ----------
Φίλοι χριστιανοί μήπως θα ήταν καλλίτερο από το αναλώνεστε σ'αυτό τον όχι και τόσο όμορφο "εμφύλιο πόλεμο" (επειδή ο κάθε ένας από σας θεωρεί τον άλλο "αιρετικό") να ακολουθήσετε τα λόγια του Παύλου: "αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού" ; Marte
Αγαπητέ Marte.Είναι πολύ δύσκολο να χωνέψεις χαλασμένη και βαριά τροφή. Από την άλλη συνάνθρωπος μας είναι, ίσως και συνέλληνας που δεν θ΄ άθελα να χαθεί. Πες πως σκίστηκε το παντελόνι σου και φαίνονται τα κρέατά σου, δεν θα άπρεπε να σου το πω; ΕΕΕΕΕΕΕ ΣΥΝΈΛΛΗΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΟΥ. Γι΄ αυτό υποσχέθηκα δείχνοντας όλο και περισσότερα από τα ανώμαλα κατορθώματα των ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά, και ενεργώντας, εβδομήντα επτάκις και πλέων, ίσως συνετίσω αυτούς τους λύκους με περιβολή προβάτων σήμερα, και μετανοήσουν και αξιωθούν να πανηγυρίσομε μαζί τους για την επιστροφή τους στον Ιησού Χριστό.΄.
Ξέρουμε πως στην αγία γραφή, γράφει για Μάτυρες Χριστού.
1)Αλήθεια που γράφει στην αγία γραφή:Μάρτυρες του Ιαχωβά; ας μας πουν οι πολύξεροιτης οργάνωσης.
2)Γιατί εκπαιδεύονται οι ψευτομάρτυρες του Ιαχωβά, για τρίλεπτες συναντήσεις μόνον όταν προσηλυτίζουν κάποιον στην οργάνωση τους;
3)Γιατί τους μαθαίνουν πώς να χαμογελούν κατά τις ώρες που βγαίνουν να προσηλυτίσουν νέα μέλη στην οργάνωσή τους; Kαι τους βλέπουμε να χασκογελούν, τεχνικά, και όχι αυθόρμητα και φυσικά όπως ένας κανονικός άνθρωπος;
4)Γιατί φακελώνουν τον καθένα που συναντούν χτυπώντας τις πόρτες των σπιτιών; Σημειώνουν το ονοματεπώνυμο, την ηλικία την διεύθυνση, και ο κάθε ψευτομάρτυρας του Ιαχωβά τα παραδίδει στην Οργάνωση.
Έχω μάθει ότι στην Αυστραλία οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές και τις έστειλαν στην Αυστραλιανή κυβέρνηση για να σταματήσουν τους ψευτομάρτυρες του Ιαχωβά να τους χτυπούν τις πόρτες. Και τώρα Σάββατα και Κυριακές απαγορεύτηκαν εντελώς να ενοχλούν τον κόσμο. Θα ήθελα να παρακαλέσω *Sohnofzeus* να μας πληροφωρίσει γι αυτό το θέμα αν γνωρίζει από την Αυστραλία που βρήσκετε.
«προσέξτε μη πλανηθείτε. Επειδή πολλοί θα πουν… ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε» (Λουκάς 21/κα΄ 8).
Ερώτηση: Τι σχέση έχει ένας "Μάρτυρας" με ένα άλογο;
Απάντηση: Τις παρωπίδες.
Ερώτηση: Τι διαφορά έχει ο Ρόδερφορδ με τον Χίτλερ;
Απάντηση: Το μουστακάκι.
Ερώτηση: Τι σχέση έχει ο Ρώσσελ με τον Φαραώ;
Απάντηση: Έχουν και οι δύο μια πυραμίδα από πάνω τους.
Ερώτηση: Τι σχέση έχει ένας "Μάρτυρας" με ένα UFO;
Απάντηση: Κάποιοι νομίζουν και για τα δύο, ότι "δεν είναι εκ τού κόσμου τούτου".
Αυτά για την ωρα και τα ξαναλέμε. greco.
.
diavasa ligo parapanw oti estalthise sto diastima 'prosklisi'
ston dia na epistrepsei,me xrimatodotisi tis nasa.
kai erwtw:mipws ta megala siwnistika kefalia tis nasa theloun
na traviksoun to xalaki katw apo ta podia mas?mipws,lew ,mipws,
exoun kati allo sto mualo tous?na erthei diladi o dias kai na ton
katastrepsoun pernontas ta inia sta xeria tous?
aples erwtiseis gia ligo provlimatismo.
ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ (Ο ΔΙΑΣ)ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΦΝΙΔΙΑΣΤΕΙ Ή ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ??
ΜΑΛΛΟΝ Ο "ΔΙΑΣ" ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!?!?!?!?! ΣΩΣΤΑ?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΔΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ???
ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ (Ο ΔΙΑΣ)ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΦΝΙΔΙΑΣΤΕΙ Ή ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ??
ΜΑΛΛΟΝ Ο "ΔΙΑΣ" ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!?!?!?!?! ΣΩΣΤΑ?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
συμφωνω απολυτα.
Edited by - CyLight on 18/10/2003 00:51:23
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΜΑΛΟΝ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ [Ε].
ΚΑΙ ΟΠΟΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΓΙΑ 'ΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΕΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
"ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ"
ΠΡΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΑ
Π Α Ν Τ Α!!!
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ?
Δλδ: Ε = ε-ψιλον
Το αντιθετο του ειναι Ε-χονδρον
Κατα τα φαινομενα εμεις ειμαστε με τους Ε-ψιλους και μας καταδιωκουν οι Ε-χονδροι.
Αν δε εισαι ανορθογραφος μπορει να εισαι Ε-ψηλος και δεν κινδυνευεις αφου δεν υπαρχουν Ε-κοντοι.
Ομοιως μπορει να εισαι Ε-ψυλος, οποτε ουτε ψυλος στον κορφο σου.
Εν κατακλειδι, μαλλον καποιοι δουλευουν καποιους Ε-ψιλο-γαζι.
Θα παρακαλέσω τους 2 πρώτους να γράφουν ελληνικά μιας και το εσωτερικά αποδοκιμάζει και αποθαρρύνει την χρήση greeklish. ΧΑΟΣ...
για ΧΑΟΣ εσύ τα πας καλά σε αυτό τον τομέα...
Αν τώρα το πρόβλημα είναι τεχνικό ευχαρίστως και θα σας το λύσει ο αdmin όπως βοήθησε και άλλους στο παρελθόν... Απ'ότι βλέπω εσύ Προμηθέα δε θα το χρειαστείς αφού απ΄'οτι βλέπω το σύστημά σου υποστηρίζει ελληνικά![]()
Μη φοβάσται αν είστε ανορθόγραφοι...υπάρχουν κι άλλοι
αν πάλι είναι πρόβλημα οι τόνοι μη βάζετε η γράψτε κεφαλαία... αλλά παρακαλώ Ελληνικά ![]()
![]()
![]()

Edited by - Avallon on 21/10/2003 19:29:06