- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Τα λιονταρίσια βρυχητα σου, στο θέμα της προσκύνησης του Χριστού μετατρέπονται σε σκουξηματακια καθετηριαζομενου ινδικού χοιριδίου.»
Χμμμ, τελικά είναι χειρότερα η κατάσταση σου…..![]()
![]()
samuel1974:
«Ο Χριστός ο ίδιος είπε ότι μονο τον θεό να προσκυνάς, τώρα εάν δε σου αρκεί η αναφορά του ότι πάει κάποιος γονατιστός και τον προσκυνάει, για να καταλάβεις ότι τον προσκυνούσανε τον Χριστό, τότε μάλλον πρέπει να ξαναμάθεις τα ελληνικά.»
Δεν μου λες, όλη αυτή την……………«ανακάλυψη» μόνος σου την έκανες βρε??![]()
Ο Χριστός, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ποτέ του δεν είπε ότι είναι ο Θεός. Απλά ποτέ. Είναι η δικιά σας η αγωνία να αποδείξετε τα ανύπαρκτα, είναι η δικιά σας η ψευδεπίγραφη «Καινή Διαθήκη» που σας κάνει να πιστεύετε τα πάντα που σας λένε, διότι ειδάλλως ΕΙΣΤΕ ΚΕΝΟΙ ΣΑΝ ΑΔΕΙΟ ΔΟΧΕΙΟ.
Μάθε να σκέπτεσαι και λίγο πέρα από τη μύτη σου, και σκέψου ένα μονάχα πράγμα: πόσοι ιουδαίοι προσκυνούσαν τότε τους Ραβίνους ιεροδιδάσκαλους, πώς οι ακόλουθοι του Αβραάμ προσκυνούσαν πάμπολλες φορές τον Αβραάμ όταν τους έκανε μεγάλες ανακοινώσεις από τα χείλη του Θεού!
Δεν μου λες, μήπως…….και ο Αβραάμ και οι χιλιάδες Ραβίνοι ιεροδιδάσκαλοι την είχαν δει Θεοί???![]()
![]()
Σχόλια άλλα δεν χρειάζονται, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το επιχείρημα σου είναι βασικώς ανάξιο σχολιασμού!
samuel1974:
«Ο πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, ακόμα και κάποιου σαν εμενα. Δεν είναι μονοπώλιο κανενός αρχαιολάτρη.»
Από τον οποίο όμως πολιτισμό, έχω την αίσθηση ότι…..πέρασες και δεν ακούμπησες φουκαρά!
samuel1974:
«Το ότι ο Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός το ξεκαθαρίζει με το που λέει ότι Αυτός θα είναι ο τελικός κριτής. ΜΑΤΘ. 24: 30Mόνο τότε θα φανεί το σημάδι του Γιου του Aνθρώπου στον ουρανό, και τότε θα χτυπήσουν με απόγνωση τα στήθη τους όλες οι φυλές της γης και θα δουν το Γιο του Aνθρώπου….»
Είναι ξεκάθαρο ότι αδυνατείς να τεκμηριώσεις την ανυπόστατη αξίωση περί δήθεν θεότητας του Ιησού, πλην της όποιας διαφαινόμενης Ραβινικής του δράσης, ωστόσο ας απαντήσω και σε αυτή σου την απέλπιδα προσπάθεια.
Στο Κατά Ματθαίο κεφ. κδ’30 ο Ιησούς απλά συνεχίζει να κάνει ότι και στην αρχή του κεφαλαίου: εξηγεί στους μαθητές του το πώς (κατά την άποψη του..) θα είναι και έρθει το τέλος του κόσμου και η δικαίωση.
Η αναφορά «Υιός του Θεού» δεν σχετίζεται φυσικά με τον ίδιο, καθώς ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται σύμφωνα με την ορολογία της Πεντατεύχου και σε άλλα πρόσωπα και αφορά δράσεις και εντολείς του Θεού, ευρύτερα έχει συμβολική αναφορά.
Το ότι ο Χριστός δεν αναφέρεται στον εαυτό του είναι ξεκάθαρο, διότι πολύ απλά θα μπορούσε να το προσδιορίσει έτσι εάν ήθελε, όμως δεν το έκανε αλλά αναφέρεται αόριστα και συμβολικά.
Επίσης, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε ως δεδομένα τα όσα υποτίθεται πως είπε, διότι λίγο παρακάτω λέει και κάτι ακόμα, το οποίο φυσικά και ποτέ δεν συνέβη αλλά και μας φανερώνει την προφητική του αστοχία:
{33 οὕτω καὶ ὑμεῖς ὅταν ἴδητε ταῦτα πάντα, γινώσκετε ὅτι ἐγγύς ἐστιν ἐπὶ θύραις. 34 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται.}
Και όπως καλά γνωρίζουμε, η καταστροφή του κόσμου δεν έγινε ούτε τότε ούτε αργότερα…![]()
Ο Ραβίνος Ιησούς μάλλον πίστευε ότι είχε λάβει το «χρίσμα» (Μεσσίας) για να μιλήσει για τον Γιαχβέ, έτσι και βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ.
Εκ της Πεντατεύχου διαψεύδονται φυσικά ολοσχερώς οι αξιώσεις περί δήθεν θεότητας του Ιησού, αλλά και στην Κ.Δ. δεν λείπουνε οι διευκρινίσεις.
Ο Φαρισαίος Σαούλ λέει: {εις γαρ Θεός,εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων,άνθρωπος Χριστός Ιησούς} (Α΄επιστολή προς Τιμόθεον.Β΄5)
Για έναν….Θεό λιγάκι υποτιμητικό να σε θεωρεί κάποιος απλό μεσίτη, δεν βρίσκεις?![]()
Βέβαια, την πλέον ειλικρινή απάντηση την δίνει άσχετε Σαμουήλ ο ίδιος ο Ιησούς όταν καλείται να απαντήσει, και λέει:
{και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ.διδάσκαλε αγαθέ, τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον? ο δε είπεν αυτώ.Τί με λέγεις αγαθόν? Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.} (Ματθαίος ΙΘ΄16-17.)&(Μάρκος Ι΄18.)
Απαντά λοιπόν ο Ραβίνος Ιησούς και λέει: Τι με λες καλόν και αγαθόν? ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ!
Λίγο……παράξενη άρνηση για κάποιον που υποτίθεται ότι ήταν ο Θεός αυτοπροσώπως έ??
Αλήθεια Σαμουήλ, δεν νομίζεις ότι πρέπει κάποτε να πάψετε να ψεύδεστε τόσο χοντρά? Δεν νομίζεις ότι κάποτε πρέπει να δείτε την θεολογική αλήθεια κατάματα?
quote:
isNGood: Είναι τυχαίο το DNA.. έγινε ό,τι έγινε μετά από άπειρους συνδυασμούς.
Είναι τυχαίοι οι Νόμοι.. έγιναν μετά από άπειρες δοκιμές κόσμων (συμπάντων).
Είναι όλα τυχαία γενικά κ απλά έχει τύχει, μετά βέβαια από άπειρες δοκιμές, μια δοκιμή να πετύχει!
Μα αγαπητέ μου όταν κάποιος/α απορρίπτει την ιδέα του Θεού τι περιμένεις να πει?
Αλλά και όταν κάποιος πιστεύει και δεν ερευνα δεν είναι το ίδιο?
Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία. Σαφώς και είναι περισσότεροι αυτοί που διαβάζουν τα βιβλία από αυτούς που τα γράφουν αλλά δύστυχος είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που σκέφτονται! Δυστυχώς τα παπαγαλία σε όλους τους τομείς έχουν καταστρέψει την κοινωνία!
Προσωπικά θεωρώ ό τι από τη στιγμή που παρουσιαστήκαν τα πτυχία χάθηκε ή γνώση και η σκέψη! Έχει χαθεί το “φιλοσοφείν” ! Αυτό που τόσο ύψωσε η φιλοσοφία, την ερώτηση, σήμερα τα πτυχία το θεωρούν ανούσιο!!!
Άρα αγαπητέ πως μπορούν οι παπαγάλοι να σκέφτονται για το DNA?!
Όχι μόνο που δεν θα σκέφτονται, όχι μόνο που την ερώτηση θα την ονομάζουν ανούσια αλλά θα σου ζητήσουν να γίνεις παπαγάλος, χωρίς σκέψη. Απλά να διαβάζεις τα βιβλία τους και να μην έχεις απορίες!!!
quote:
isNGood: Γενικότερα δηλαδή, ένα ενδιαφέρον θέμα, πάλι αυτοκαταστράφηκε!
Αγαπητέ μου δεν ήταν αυτό το ζητούμενο του συγγραφέα αλλά η καταστροφή του “κάκιστου” χριστιανισμού, που μιλάει για αιώνια καταδίκη, για πύρινη λίμνη, για τριαδικό Θεό, για έναν Θεό που τιμωρεί τα δημιουργήματα Του , και να δημιουργεί την ιδέα ενός δημιουργού που δεν τιμωρεί τα δημιουργήματα Του!
Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα ότι και οι δυο πλευρές έχουν την ίδια βάση, την Αγία Γραφή.
Άρα ο συγγραφέας έχει μόνο ένα δρόμο να ακολουθήσει. Παπαγαλία!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 23/09/2007 16:25:12
Όσο όμως ο άνθρωπος αδυνατούσε να κατασκευάσει δικό του σύστημα επιβίωσης μέσα σε αυτό ,το οικολογικό σύστημα του πλανήτη μας έμενε άθικτο .
Η εξωτερικά επίκτητη γνώση του έδωσε την δύναμη, να κατασκευάσει τις ανθρώπινες κοινωνίες .
Ο σχεδιασμός ,η οργάνωση ,η υλοποίηση και τροποποίηση αυτών , δείχνει τα όρια της αντίληψής του .
Κάθε φορά μαθαίνει και κάτι καινούργιο η καινούργια γνώση γίνεται με την πάροδο του χρόνου παλιά και αυτό το γεγονός συνεχίζεται .
Γνωρίζουμε σήμερα , ότι η ανθρώπινη συλλογική τεχνογνωσία με την οποία επιβιώνουμε , είναι καταστροφική για το οικολογικό σύστημα του πλανήτη μας και κατά συνέπεια και για εμάς .
Δεν μπορεί ο άνθρωπος , να μιμηθεί αποτελεσματικά την λειτουργία της φύσης .
Ως πότε θα συνεχίσει η ανθρωπότητα ,αυτήν την πορεία της ;;;
Γνωρίζουμε την απάντηση ;;;
Πρέπει να την γνωρίσουμε, γιατί ως ανθρώπινες μονάδες , είναι ο καθένας μας συνυπεύθυνος .
Μέχρι ποιον βαθμό το έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει ;;;
Προσωπικά εκτιμώ ,ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη μας , το έχει συνειδητοποιήσει .
Αδυνατεί να αντιδράσει συλλογικά , γιατί ο σεβασμός , προς το οικολογικό σύστημα του πλανήτη μας , δεν διδάσκεται στα σχολεία καμίας κοινωνίας .
Ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΒΊΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Μας.
Υλικά αγαθά ,χρειαζόμαστε όλοι .
Πρέπει όμως να μπαίνουμε στον κόπο να επιλέγουμε αυτά , που οι δημιουργοί τους , σέβονται το οικολογικό σύστημα του πλανήτη μας .
Ακόμη θα πρέπει να υποστηρίζουμε οικονομικά η μέσω εθελοντικής διαθεσιμότητας ,κάθε συλλογική προσπάθεια που δίνει αγώνες για την διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος ,στον πλανήτη μας .
Δεν τίθεται καμία αμφιβολία για τον σκοπό του ανθρώπου στον πλανήτη γη .
Ο σκοπός ήταν ,είναι και παραμένει η επιβίωση και ο διαιωνισμός του είδους μας .
Υπάρχουνε κάποιοι αναγνώστες , που διαφωνούνε ;;;
ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ , ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ Η ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΜΑΣ .
Πάρα πολλοί από εμάς γνωρίζουνε τον τρόπο επιβίωσης ,που είναι φιλικός προς το οικολογικό σύστημα του πλανήτη μας .
Δεν είναι ντροπή , να υπάρχουνε άνθρωποι μεταξύ μας , που δεν τον γνωρίζουνε .
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ .
quote:
Προσωπικά θεωρώ ό τι από τη στιγμή που παρουσιαστήκαν τα πτυχία χάθηκε ή γνώση και η σκέψη! Έχει χαθεί το “φιλοσοφείν” ! Αυτό που τόσο ύψωσε η φιλοσοφία, την ερώτηση, σήμερα τα πτυχία το θεωρούν ανούσιο!!!
Αγαπητέ el.elyon η Γνώση δεν χάνεται.Αποκρύπτεται...Και πίστεψε με,δεν την κρύβουν τα "παπαγαλάκια" των επιστημών αλλά τα "παπαγαλάκια" των θρησκειών.Οι ιστορικές σου γνώσεις σου επιτρέπουν να ανατρέξεις τους αιώνες για να δεις αν έχω δίκιο.
Μου δημιουργείται η εξής απορία όταν διαβάζω τα μηνύματα σου αγαπητέ.Τι είναι αυτό που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην.Οι γνώσεις που αποκόμισες από το πτυχίο σου και κατ'επέκταση από τις σπουδές σου ή από τις γνώσεις που αποκόμισες από τα βράδια βαριάς φιλοσοφίας με καλή παρέα και μερικά ποτηράκια κόκκινο κρασί?Ωραία η φιλοσοφία,ωραία η αμφισβήτηση,ωραία όλα αυτά που τόσο γλαφυρά μας περιγράφεις αλλά για να τα κάνεις όλα αυτά και να τα κάνεις σωστά (και όχι όπως εσύ νομίζεις πως γίνονται) απαιτούνται τόσο οι γνώσεις όσο και ο χρόνος να εντρυφήσεις σε φιλοσοφικά θέματα.Διαλέγεις και παίρνεις...Αναβιώνεις την αρχαία φιλοσοφία με όποιο κόστος και αν αυτό συνεπάγεται ή σωπαίνεις και αρκείσαι στην ισχύουσα κατάσταση που τόσο απεχθάνεσαι αλλά είσαι αναγκασμένος να αποτελείς τμήμα της?
Πραγματικά αισθάνομαι άτυχος που δεν υπάρχουν πλέον ανώτερα άτομα για να σώσουν τα παπαγαλάκια από τον βούρκο της αμάθειας στην οποία μας έχει οδηγήσει η σύγχρονη επιστήμη.Ο κόσμος έχει ανάγκη από ιεραπόστολους που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο προς την πραγματική αλήθεια.
Impious Varmint
Καλά αυτά που λες για τον Υιό του Θεού, και ξέρω ότι θέλεις να αρχισεις και πάλι τη γνωστή σου επιχειρηματολογία ότι σα γιοί του θεού αναφέρονται πολλοί μέσα στη βίβλο, αλλά σε αυτο το εδάφιο που σου παρέθεσα δε πρόσεξες (πάνω στη βιασύνη σου προφανώς) ότι λέει για τον Υιό του ανθρώπου. Σαν Υιός του ανθρώπου ο Χριστός αυτοαποκαλείται γύρω στις 50 φορές και είναι νομίζω περιττό να κάτσω να τις γράψω όλες. Σου παραθέτω μόνο δύο.
Μάρκος ι΄35-45
Kαι γαρ ο Υιός του ανθρώπου ουκ ήλθε διακονηθήναι αλλά διακονήσαι.
Ματθ. 8
19 Tον πλησίασε τότε ένας νομοδιδάσκαλος και του είπε: Δάσκαλε, θα σε ακολουθήσω όπου κι αν πας. 20 Tου λέει ο Iησούς: Oι αλεπούδες έχουν κρυψώνες και τα πουλιά του ουρανού έχουν φωλιές, μα ο Γιος του Aνθρώπου δεν έχει πού να γείρει το κεφάλι του.
Ματθ. 20
18 Όπως βλέπετε, ανεβαίνουμε στα Iεροσόλυμα. Kι εκεί ο Γιος του Aνθρώπου θα παραδοθεί στους αρχιερείς και στους νομοδιδασκάλους και θα τον καταδικάσουν σε θάνατο 19 και θα τον παραδώσουν στους εθνικούς για να τον περιγελάσουν και να τον μαστιγώσουν και να τον σταυρώσουν. Όμως την τρίτη μέρα θ αναστηθεί.
Όσο για το εάν προσκυνούσανε οι Ιουδαίοι γονατιστοί τον Αβραάμ ή τον Μωυσή ή τους προφήτες και τους αποκαλούσανε "Κύριε" και τους παρακαλούσανε: "Βάλε μας στην πρώτη θέση στη Ουράνια Βασιλεία σου"... Αμφιβάλλω εάν έγινε τέτοια φάση. Είδες τι απάντησε ο χριστός στη μάνα των υιών Ζεβεδαίου
Όσο για το εάν ο Χριστός είπε το ότι "γιατί με λές αγαθό; αγαθός είναι μόνο ο Θεός". Σε αυτό το εδάφιο ο Χριστός δεν λέει: "Μη με λες αγαθό, γιατί μόνο ο θεός είναι αγαθός". Ρωτάει τον συνομιλητή του και ο συνομιλητης του δεν παίρνει θέση. Αυτό το ΟΧΙ ΕΓΩ είναι η δική σου ερμηνεία. Εάν ο συνομιλήτής του ομολογούσε όπως έκανε ο Πέτρος, ίσως ήτανε το συγκεκριμένο εδάφιο διαφωτιστικό.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ο Χριστός σε αυτό το εδάφιο δεν επιπλήσσει τον συνομιλήτη του για κάποια βλασφημία που ξεστόμισε, γιατί εάν ήτανε έτσι, θα έλεγε: "Μη με λες αγαθό, μόνο ο Θεός έχει αυτή την ιδιότητα".
Αυτό το εδάφιο κατα τη γνώμη μου είναι το ερώτημα που απευθύνει ο Χριστός σε καθέναν απο εμάς. Όταν ο Χριστός είπε το διάβολο "μην πειράζεις Κύριο τον θεό σου" Τι εννοούσε; Εννοούσε ότι άμα πηδήξει στο κενό θα πειράξει ο Χριστός τον Θεό προκαλώντας την αγγελική προστασία ή εννοούσε ότι ο διάβολος πείραζε εκείνη την ώρα τον ίδιο το Θεό, λέγωντας στον ίδιο το Θεό να πηδήξει στο κενό;;;
Όσο για τον αρχαίο Ελλήνικό πολιτισμό, μπορεί όντως να μη με έχει αγγίξει καθόλου. Και μπορεί όντως εσύ να εχεις σε αυτό τον τομέα περισσότερες γνώσεις απο μένα. Μπορεί να έχεις και περισσότερες γνώσεις σε θεολογικά θέματα. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι παντογνώστης της θεολογίας. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι πιστεύω το ορθό και το αληθινό.
quote:Εχεις δικιο ψηλε , η διαφορα ειναι μεγαλη οχι μικρη . Αν αναλογιστουμε ομως τα επιτευγματα της επιστημης στα τελευταια 100 χρονια , μπορουμε (με επιφυλαξη ) να πουμε πως τα επομενα 100 ή 1000 χρονια τιποτα δεν θα ειναι αδυνατον . Αν και πιστευω πως το να δημιουργησεις υλη απο το απολυτο "τιποτα" δεν ειναι εφικτο .
Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.
Ο άνθρωπος δημιουργεί ξεκινώντας από μια βάση και χρησιμοποιώντας δομικά υλικά που τα βρίσκει έτοιμα.
Δεν ξέρω, λοιπόν, αν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε πως ο άνθρωπος "δημιουργεί" ή θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο "κατασκευάζει".
Ειναι ευκολο να πεις πως ολα ειναι δημιουργημα του Θεου ... αλλα πριν απο αυτα τα δημιουργηματα τι υπηρχε ; Τιποτα ; Απολυτο κενο ; Και ο θεος μεσα σ΄αυτο το απεραντο κενο ... μονος ; Ή μηπως υπηρχε κοινωνια θεων και μοιραστηκαν αυτο το κενο για να "παιξουν" το παιχνιδι της δημιουργιας ; Και εν παση περιπτωση τον θεο ποιος τον εκανε ; Υπηρχε παντα ; Και αν υπηρχε ενα τοσο ανωτερο ον γιατι να δημιουργηση οτι δημιουργησε ; Γιατι ; Το ΄χε αναγκη ; Τι συνεβη και οδηγηθηκε εκει ; Ποιος ειναι τελικα ο σκοπος της δημιουργιας φιλε Ψηλε ;
=================================================================
quote:Οτι γνωριζει σημερα ο ανθρωπος εχει ορια φιλε μου Dying_Incubus ή δεν ειμαστε ακομα σε θεση να τα ξεπερασουμε .
Φίλε μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, προσωπικά πιστεύω ότι ο Άνθρωπος μπορεί να γίνει ένας πολύ δυνατός δημιουργός.
Να εξελιχθεί, να δημιουργήσει, να καταστρέψει ενίοτε, να γεννήσει και να σκοτώσει.
Η δύναμη του όμως γνωρίζει όρια και προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει πάντοτε να γνωρίζει και να έχει όρια.
Εγω πιστευω πως οι επιστημες οπως η ιατρικη λογου χαρη , δεν πρεπει να περιοριζονται , δεν πρεπει να γνωριζουν ορια . Εδω η δυναμη της γνωσης πρεπει συνεχως να εμπλουτιζεται .
quote:Δεν συμμεριζομαι αυτη την αποψη φιλε μου . Ειναι και αυτο μια εκδοχη αλλα οχι απαραιτητα η μοναδικη .
Αν αυτά τα όρια δεν υπήρχαν νομίζω πως ως είδος θα αφανιζόμασταν.
quote:Μα ως παντοδυναμοι δεν θα ειχαμε αναγκη την φυση
Αν ήμασταν παντοδύναμοι θα μπορούσαμε πχ να ελέγξουμε την φύση κι όχι να την καταστρέψουμε.
quote:Αν πριν 2000 χρονια ελεγες πως μπορεις να κινηθεις στον χωρο με ταχυτητα 2,3 ή 4 MAX θα σε λιθοβολουσαν καποιοι . Επι του παροντως ομως εχεις δικιο , αλλα που ξερεις , ισως ο θεος μας "επιτρεψει" αργοτερα να κινηθουμε και σ΄αυτο το πεδιο !
Γιατί όμως δεν φτάνουμε στο επίπεδο της παντοδυναμίας?
Επειδή πολύ απλά δεν είναι ένα πεδίο που ανήκει στον άνθρωπο...
quote:Παρα πολυ ευστοχος ο επιθετικος προσδιορισμος ... γοητευτικος ! Απροσιτος μεν , γοητευτικος δε !
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει ο "σκοτεινός" κι άκρως γοητευτικός Ηράκλειτος!
Ενα απο τα πολλα που βασανιζει το μυαλο μου ειναι η αντιθεση του ιδεατου ,των παρακατω προτασεων :
Εν το σοφον , επισταται , γνωμην ετιη κυβερνησαι παντα , δια παντων .(δηλ.= Ο θεος ειναι ενας και σοφος , γνωριζει τα παντα και κυβερνα για παντα ). ; Πως συναδει η προταση αυτη με την : κόσμον τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον , απτόµενον µέτρα και αποσβεννύµενον μετρα και με την :τα παντα ρει;
Πως να μπει στο μυαλο του κανεις ;
Τι ειδους ταυτοποιησεις και ποιους συσχετισμους πρεπει να κανουμε για να πλησιαζουμε , εστω , τον τροπο σκεψης του ;
Ειναι τραγικο το ποσο λιγος αισθανομαι μπροστα στον "σκοτεινο" αλλα οπως ειπες ,ακρως γοητευτικο Ηρακλειτο !
ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
Ως θιασιώτης της γελοιοποίησης της Δημιουργίας περιμένω να ακούσω τις απόψεις σου αγαπητέ.Περιμένω τα αξιόλογα,τεκμηριωμένα,έγκυρα και με σαφήνεια διατυπωμένα επιχειρήματα σου.Θα πρέπει να είναι κανείς, κάτι παραπάνω από πνευματικά ανεπαρκής για να πιστεύει ότι είναι ο μόνος που έχει τις σωστές απόψεις.
Αγαπητέ,
Όσο αφορά το επιστημονικό κομμάτι, ντρέπομαι να επαναλαμβάνω τα αυτονόητα κ τα ήδη γνωστά.
Όσο αφορά το 2ο σχόλιο, εγώ ποτέ δεν είπα, ότι είμαι ο μόνο που έχει τις σωστές απόψεις.
Όμως, όλοι οι προβληματισμένοι αναζητητές της αλήθειας, έχουν χρέος να προσπαθήσουν να βρουν το κατά Αριστοτέλη, πρώτο κινούν, την αρχική αιτία. Γιατί η κίνηση, με το αρχαιοελληνικό περιεχόμενο του όρου, η μετάβαση δηλαδή από το μη-ον στο όντως-ον ή από το "δυνάμει" στο "είναι", προϋποθέτει ένα εξωτερικό κινούν. Επαγωγικά κ προς τα πίσω στον χρόνο, αυτή η λογική οδηγεί σε ένα πρώτο ή αρχικό αίτιο.
Αυτό το πρώτο αίτιο, το πρώτο κινούν, δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Δημιουργό, που συνάγεται, σύμφωνα με την παραπάνω λογική πως είναι Αιώνιος.
quote:
Προς Σβάμπε: Και μπορεί όντως εσύ να εχεις σε αυτό τον τομέα περισσότερες γνώσεις απο μένα. Μπορεί να έχεις και περισσότερες γνώσεις σε θεολογικά θέματα. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι παντογνώστης της θεολογίας.
Ναι, κ ευτυχώς ή δυστυχώς, είδαμε που οδηγούν αυτές οι "περισσότερες θεολογικές γνώσεις". Ζωντανό κ παγιωμένο παράδειγμα μείζωνος αποπροσανατολισμού, ο Σβάμπε.
Γιατί εδώ πέρα αγαπητέ, δεν έχουν σημασία ούτε οι γνώσεις, ούτε η ηλικία, ούτε οι τίτλοι, ούτε τίποτα, μόνο τα επιχειρήματα μετρούν.
Κ ιδιαίτερα το θέμα των θρησκειών, εδράζεται τελικά στην διαίσθηση και την έμφυτη πίστη των ατόμων. Ο Χριστιανισμός ακόμα περισσότερο και σε βιωματικές εμπειρίες. Τι νόημα έχει λοιπόν να λέμε τι λέει η ΚΔ.. Μήπως δεν τα ξέρουν; Απλώς αμφισβητούν τα πάντα!
Κ γιατί εμείς να πρέπει να τους πείσουμε; Δεν πα να πιστεύουν ότι θέλουν!
quote:
Εγω πιστευω πως οι επιστημες οπως η ιατρικη λογου χαρη , δεν πρεπει να περιοριζονται , δεν πρεπει να γνωριζουν ορια . Εδω η δυναμη της γνωσης πρεπει συνεχως να εμπλουτιζεται .
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, παρόλα αυτά όσο η γνώση εμπλουτίζεται θα προκύπτει πάντοτε κάτι που θα της ανακόπτει τον δρόμο προς την τέλεια κι αξεπέραστη γνώση.
Πάντοτε θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να μεταλλαχθεί προκειμένου να καλύψει κι αυτό που θα προκύπτει.
Εάν δεν γνώριζε όρια, ποιός μας εγγυάται ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος ή χειρότερος? ![]()
quote:
Δεν συμμεριζομαι αυτη την αποψη φιλε μου . Ειναι και αυτο μια εκδοχη αλλα οχι απαραιτητα η μοναδικη .
Πιστεύεις πως ανθρωπότητα σήμερα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε απεριόριστα?
Έχουμε κατακτήσει τα επίπεδα εκείνα της φρόνησης, της γνώσης και του ελέγχου να για να το καταφέρουμε αυτό?
Η Ιστορία τι μας δείχνει? ![]()
quote:
Μα ως παντοδυναμοι δεν θα ειχαμε αναγκη την φυσηετσι δεν ειναι ;
Χμμμ!
Θεωρητικά θα μπορούσαμε να αποκοπούμε από την Φύση αν αυτή ήταν ένα δημιούργημα μας.
Ποιός όμως είναι το δημιούργημα και ποιός είναι ο δημιουργός στην προκειμένη περίπτωση? ![]()
Όσον αφορά τον Ηράκλειτο που ανέφερε τα όσα παρέθεσες, το γεγονός ότι κατόρθωσε να συνθέσει και να εκφράσει αυτά που φαινομενικά είναι αλληλοαναιρούμενα, δείχνει κάτι.
Δείχνει ότι είναι εφικτό...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Impious Varmint: Αγαπητέ el.elyon η Γνώση δεν χάνεται.Αποκρύπτεται...Και πίστεψε με,δεν την κρύβουν τα "παπαγαλάκια" των επιστημών αλλά τα "παπαγαλάκια" των θρησκειών.Οι ιστορικές σου γνώσεις σου επιτρέπουν να ανατρέξεις τους αιώνες για να δεις αν έχω δίκιο.
Τα παπαγαλάκια είναι παπαγαλάκια!!!
quote:
Impious Varmint: Μου δημιουργείται η εξής απορία όταν διαβάζω τα μηνύματα σου αγαπητέ.Τι είναι αυτό που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην.Οι γνώσεις που αποκόμισες από το πτυχίο σου και κατ'επέκταση από τις σπουδές σου ή από τις γνώσεις που αποκόμισες από τα βράδια βαριάς φιλοσοφίας με καλή παρέα και μερικά ποτηράκια κόκκινο κρασί?
Σαφώς και το δεύτερο! Αλλά το φιλοσοφείν δεν είναι η καλή παρέα και το κόκκινο κράση. Το φιλοσοφείν είναι το οξυγόνο!!!
quote:
Impious Varmint: Ωραία η φιλοσοφία,ωραία η αμφισβήτηση,ωραία όλα αυτά που τόσο γλαφυρά μας περιγράφεις αλλά για να τα κάνεις όλα αυτά και να τα κάνεις σωστά (και όχι όπως εσύ νομίζεις πως γίνονται) απαιτούνται τόσο οι γνώσεις όσο και ο χρόνος να εντρυφήσεις σε φιλοσοφικά θέματα.Διαλέγεις και παίρνεις...Αναβιώνεις την αρχαία φιλοσοφία με όποιο κόστος και αν αυτό συνεπάγεται ή σωπαίνεις και αρκείσαι στην ισχύουσα κατάσταση που τόσο απεχθάνεσαι αλλά είσαι αναγκασμένος να αποτελείς τμήμα της?
Αγαπητέ το φιλοσοφείν θα σου μάθει να εκτιμάς τον εαυτό σου και τους άλλους και να μην τους υποτιμάς αλλά και ούτε να τους υπερεκτιμάς! Τα όσα γράφω δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξη, είναι η ζωή μου!
Αγαπητέ μου το ξαναλέω εγώ σκέφτομαι επειδή υπάρχω και δεν υπάρχω επειδή σκέφτομαι!!!
quote:
Impious Varmint:
Πραγματικά αισθάνομαι άτυχος που δεν υπάρχουν πλέον ανώτερα άτομα για να σώσουν τα παπαγαλάκια από τον βούρκο της αμάθειας στην οποία μας έχει οδηγήσει η σύγχρονη επιστήμη.Ο κόσμος έχει ανάγκη από ιεραπόστολους που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο προς την πραγματική αλήθεια.
Έχουμε τα γραπτά τους αλλά στην πραγματικότητα μας “διαβάζουν”!
Έχουμε την ιστορία και μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη αλλά με τα παπαγαλία θα ξανακάνουμε τα ίδια και χειρότερα!
Παρόλα αυτά όλοι έχουμε ευθύνη!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Υπάρχει τμήμα της κολώνας όπου οι στρατιώτες Του έβαλαν την χλαμύδα και το ακάνθινο στεφάνι (Ιωαν. ΙΘ 2). 'Εχει μεταφερθεί εδώ από το Πραιτώριο.

http://www.holylight.gr/photour/grtour2.html

Κατεβαίνοντας 29 σκαλοπάτια φτάνουμε στο παρεκκλήσι της Αγίας Ελένης. Εκεί βλέπουμε το θρόνο της και το βήμα του καλού ληστή. Προχωρώντας άλλα 3 σκαλιά προς τα κάτω οδηγούμαστε στο σπήλαιο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός τα καρφιά και οι σταυροί των δύο ληστών.

Εδώ οι στρατιώτες που φύλαγαν τον Χριστό μοίρασαν τα ρούχα Του με κλήρο (Ιωαν. ΙΘ 24). Το προσκύνημα ανήκει στους Αρμένιους.

Πλάκα με δύο τρύπες όπου έβαλαν τα πόδια του Ιησού πριν την Σταύρωση για να Τον βασανίσουν.

Κυκλικό μάρμαρο όπου σύμφωνα με την λατινική παράδοση φανερώθηκε ο Χριστός στην Μαρία Μαγδαληνή μετά την Ανάσταση (Ιωαν. Κ 11-17). Ανήκει στους καθολικούς.

http://www.holylight.gr/photos/pt_mimou.jpg

http://science.nasa.gov/headlines/y2002/13jun_newplanets.htm?list464092

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap020523.html

http://www.allbrevard.net/pic08.jpg

http://www.inflatablechurch.com/

http://www.focusmag.gr

Edited by - notis_29 on 13/01/2003 00:18:43