ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/09/2008, 16:35:50
samuel1974, δεν υπεκφεύγω, το εννοώ.

Για παράδειγμα εγώ δεν είμαι οπαδός της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας και θεωρώ ότι απ' τους Έλληνες πήραν οι υπόλοιποι τους θεούς τους.

Οι θεωρίες που ασπάζεται κάποιος, κατευθύνουν και τις ιστορικές του γνώσεις ή αυτό που δέχεται σαν ιστορική αλήθεια. Ο δρόμος της επιβεβαίωσης ή όχι είναι μακρύς, εκτός αν πρόκειται για εξώφθαλμα, ανυπόστατα παραμύθια, που τα τραβάνε με το ζόρι.

Μεσολάβησαν κοσμογονικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να χαθεί η γνώση αρκετές φορές και κατόπιν να αρχίσουν να λειτουργούν, τα αντιδάνεια.

Οι γλωσσολογικές γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να έχω σαφή άποψη για την προέλευση και εξέλιξη της Ελληνικής, τουλάχιστον όχι τέτοια που να μπορεί να σταθεί σ' ένα δημόσιο διάλογο, με ειδικούς και βέβαια όχι σ' ένα τέτοιο θέμα, σαν αυτό που φιλοξενεί τις συζητήσεις μας, τώρα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/09/2008, 19:42:21
Επεστρεψα και παλι (απο το δευτερο επαγγελματικο ταξιδι) , καλως σας βρηκα ... αν και δεν βλεπω τον ευρωπαιο ... μπορει καποιος να με ενημερωσει τι εγινε ;
quote:
Αδιάβαστε!! καμιά φορά, τους ξεφεύγει και καμιά αλήθεια χωρίς να το καταλάβουν.
Ημιέρημη χώρα λέει το, κατ' εσέ "αξιόλογο περιοδικό"!

Ψηλε η σελιδα που παραπεμπεις δεν αποσαφηνιζει αν ειναι περιοδικο ή εφημεριδα , λεει ξερα "απο τον Δαυλο" χωρις να αναφερει τευχος ή σελιδα ή συγραφεα ... τελος παντων ... Το κειμενο που ακολουθει το βρηκα εδω απο καποιον Δημητριο Ροζο , και ειναι πανομοιοτυπο με αυτο που εγραψες εσυ :

Το 166 μ.Χ. συ­νέ­βη μιά τρο­μα­κτι­κή ε­πι­δημί­α και ο ά­γριος λοιμός που την α­κο­λού­θη­σε, σά­ρω­σε κυ­ριο­λε­κτι­κά την Ρω­μα­ϊ­κή αυτο­κρα­το­ρί­α θα­να­τώ­νο­ντας τε­ρά­στιους πλη­θυ­σμούς, στην πλειο­ψη­φί­α τους κατοί­κους πό­λε­ων και α­νά­με­σα τους την α­φρό­κρε­μα της δια­νο­ή­σης της ε­πο­χής. Η με­γά­λη αυ­τή ε­πι­δη­μί­α μέ­σα σε 6 μή­νες έ­δω­σε το τε­λι­κό κτύ­πη­μα στα προι­κισμέ­να μυα­λά και τα­λέ­ντα σε ό­λη την δια­νό­η­ση της αυ­το­κρα­το­ρί­ας. Μί­α πα­ρά­δοση χι­λιε­τιών δια­κό­πη­κε α­πό­το­μα, δέ­κα πε­ρί­που χρόνια πριν τη γνω­στή πε­ρι­ή­γη­ση του Παυ­σα­νί­α ο οποίος βρήκε την Ελ­λά­δα σχεδόν μια nμιέρnμn χώ­ρα.

Δεν ξερω τι συμβαινει ... Διαβαζω αρκετα χρονια τον Δαυλο και δεν εχω συναντησει ή δεν θυμαμαι να χαρακτηρισε ποτε τους Εβραιους ως "εχθρους" ... ανθελληνες ναι , εχθρους δεν θυμαμαι ... διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το κειμενο μεχρι να μου δωσεις αριθμο τευχους .

Τουλαχιστον οι απολογητες δινουν παραπομπες ... αυτο οφειλω να το αναγνωρισω ...

Επισης αφου μου αναφερεις τον Παυσανια θα ηθελα και εκει μια παραπομπη για διασταυρωση ... που δηλαδη λεει ο Παυσανιας οτι βρηκε μια ημιερημη χωρα (στο αρχαιο κειμενο ).

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

06/09/2008, 21:00:25
quote:
Για την πίστη και την πατρίδα έγινε ο ξεσηκωμός. Η χριστιανική πίστη φλόγισε τις καρδιές κλήρου και λαού και δημιούργησε κλίμα αποφασιστικότητας που δεν υπολόγισε υλικές δυνάμεις, οπλισμούς, οργανωμένους στρατούς, απώλειες και θυσίες. Η πνευματική δύναμη των ψυχών που φορτίστηκε από τη θεία βοήθεια έκανε θαύματα, γεγονότα μοναδικά και υπερβαίνοντα τις ανθρώπινες δυνάμεις και τους ανθρώπινους λογικούς υπολογισμούς. Ένα θαύμα ήταν και η επανάσταση του 1821.

Ετσι ακριβως εγινε ! Και για να το χωνεψει ο ασχετος γιαπετ και ο ανεκδιηγητος macedon ακολουθει φωτοτυπια της εφημεριδας "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" δια μεσω της οποιας αφοριζετε ο σουλτανος , 74 χρονια μετα :

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

06/09/2008, 21:05:30
Ωχ οχι ! Λαθος φυλλο ... σβηστο σβηστο ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

07/09/2008, 00:34:49
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ , μη προκαλείς τους χριστιανούς του Forum με τέτοια δημοσιεύματα , γιατί θα πάρης τις απαντήσεις που σου αξίσουν , εσένα και των συνοδηπόρων σου , για το δωδεκάθεο που πιστεύετε , τους θεούς που πήρατε από την Αίγυπτο και τους δαίμονες που κατοικούν στους αρχαιοελληνικούς ναούς , και τις< ανθρωποθυσίες των αρχαίων .

Όχι τι νόμισες ότι θα μείνη αναπάντητη η δημοσίευση αυτή ;

*

07/09/2008, 02:56:45
Άλλη μια... ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

"ορθόδοξον των Ρωμαίων έθνος", ε;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/09/2008, 16:38:53
Ειστε κακοψυχοι και οι δυο ... σαν δε ντρεπεστε ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

07/09/2008, 17:48:00
Ρε φίλε αδιάβαστε, τι τόθελες αυτό τώρα;

Έκλεισε το θέμα. πάει...

Τώρα που το σκέφτομαι ψύχραιμα, νομίζω ότι ο δαίμων (να κι άλλος δαίμων) του τυπογραφείου ή κάποιου αρχαίου αγάλματος, άλλαξε το κείμενο και αλλοίωσε το νόημά του.

Δεν μπορεί... αποκλείεται...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

07/09/2008, 22:03:49
Now, you've been a bad bad boy...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

08/09/2008, 10:42:22
Αγαπητοί μου φίλοι Γιάπετ,ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ,κλπ...
χαίρομαι να σας βλέπω χαρούμενους..
Έτσι, σαν μικρά παιδιά να παίζετε σε άδειο γήπεδο...
Μπήκα στον πειρασμό να μη σας διακόψω, αλλά,
μετά πάλι λέω, "ας μην τους αφησουμε μόνους τους..."
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ανακαλύπτεις κομμάτια της ιστορίας
που η αλήθεια τους δεν μπορεί να αμαυρώσει και αλλάξει
στη συνείδηση του νεοέλληνα, την αξία της εκκλησίας στον
χρόνο...Υπάρχουν τόσα αντίθετα επιτεύγματα και άθλοι της
εκκλησίας, που δεν αλλοιώνονται εύκολα... Εξάλλου, ο μέσος
πολιτης,την ξέρει προσωπικά την θρησκεία του...
Όσα παραμυθάκια και υπερβολές κι αν επιχειρηθούν,
έχουν πάντα τη δική τους άποψη... Διαφθορά
υπάρχει παντού και όπως ολοι είναι άνθρωποι, πέφτουν όλοι
στις "αρρώστειες" της εποχής... Σήμερα έχουμε, χρήμα, ακολασίες,
όλοι στο ίδιο ταμπλό.. Λίγοι διαφέρουν... Λίγοι παραμένουν
άνθρωποι...Αυτοί είναι οι διακριτέοι και όσοι καταλαβαίνουν
αυτή την κουβέντα...
08/09/2008, 18:36:07
quote:
Ostria

Now, you've been a bad bad boy...

I am very sorry

=============================================

quote:
Αγαπητοί μου φίλοι Γιάπετ,ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ,κλπ...
χαίρομαι να σας βλέπω χαρούμενους..

Το αυτο επιθυμω και δι΄ υμας ..
quote:
Έτσι, σαν μικρά παιδιά να παίζετε σε άδειο γήπεδο...
Μπήκα στον πειρασμό να μη σας διακόψω, αλλά,
μετά πάλι λέω, "ας μην τους αφησουμε μόνους τους..."

Τι καλος που εισαι ... χαλι να γινω να με πατησεις ...
quote:

Πραγματι προκειτε για ανακαλυψη ... ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον ...
quote:
που η αλήθεια τους δεν μπορεί να αμαυρώσει και αλλάξει
στη συνείδηση του νεοέλληνα, την αξία της εκκλησίας στον
χρόνο
Οταν στα σχολεια διδαχθει η πραγματικη ιστορια τοτε πολλα θα αλλαξουν ...
quote:
Υπάρχουν τόσα αντίθετα επιτεύγματα και άθλοι της
εκκλησίας, που δεν αλλοιώνονται εύκολα...
Μα ποιος επιχειρει αλλοιωση ; Τα ιδια τα κειμενα της εκκλησιας δειχνουν τους αθλους που επικαλεισαι ...
quote:
Εξάλλου, ο μέσος
πολιτης,την ξέρει προσωπικά την θρησκεία του...
Ετσι λες ; Για ποιο λογο τοτε αποφευγει η εκκλησια την αποδοση των αναγνωσματων στους ναους ,εις την νεοελληνικη ; Τι θα καταλαβει δηλαη ο μεσος Ελληνας οταν το Σαββατο του Ακαθιστου υμνου ο παπας ψαλλει : χαιρε φιλοσοφους ασοφους δεικνυουσα , χαιρε τεχνολογους αλογους ελεγχουσα / χαιρε οτι εμωρανθησαν οι δεινοι συζητηται , χαιρε οτι εμαρανθησαν οι των μυθων ποιηται και αλλα ακομη χειροτερα ... Τι θα καταλαβει αγαπητε μου ο μεσος Ελληνας ; Ο μεσος Ελληνας δεν θα καταλαβει τιποτα οπως τοσα χρονια δεν καταλαβε ... τον βριζουν και κανει το σταυρο του ...
quote:
Όσα παραμυθάκια και υπερβολές κι αν επιχειρηθούν,
έχουν πάντα τη δική τους άποψη...
Ετσι ειναι ... δυστυχως . Ειναι το "φως" που εκπεμπει η αμαθεια που εντεχνως καλλιεργησαν και καλλιεργουν οι εκκλησιαστικοι κυκλοι ...
quote:
Διαφθορά υπάρχει παντού και όπως ολοι είναι άνθρωποι, πέφτουν όλοι
στις "αρρώστειες" της εποχής... Σήμερα έχουμε, χρήμα, ακολασίες,
όλοι στο ίδιο ταμπλό.. Λίγοι διαφέρουν... Λίγοι παραμένουν
άνθρωποι...Αυτοί είναι οι διακριτέοι και όσοι καταλαβαίνουν
αυτή την κουβέντα...
Τι σχεση εχουν ολα αυτα με τα ιστορικα ντοκουμεντα , ενας τρεχαγυρευε ξερει ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

08/09/2008, 22:57:53
Αλήθεια τρεχα...., έχεις άποψη για τη συγκεκριμένη φωτοτυπία που ανέβασε ο αδιάβαστος;;;

Όποια και νάναι, αρκεί να είναι επ' αυτού...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/09/2008, 23:39:48
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ξεπέζεψε από το άλογο...Έ οχι
και να έχεις τέτοια ιδέα για τον εαυτό σου...Αυτό
το αμίμητο με τα..ιστορικά ντοκυμαντέρ, πολύ μου άρεσε...
Γυρίζοννται μονα τους αυτά, δεν τα γυρίζουν άνθρωποι...
Τι παραμύθια ακούς φίλε μου;Όσο για την χρήση της ελληνικής
γλώσσας του ευαγγελίου, το έχουμε ξαναπεί: Ακονίζει το
μυαλό... Αλλά μόνο και μόνο επειδή το κάνει ο χριστιανισμος...
Αυτό λέγεται κόμπλεξ...
Φίλε γιάετ, άνθρωποι και πάλι άνθρωποι... Αλλά και Ανθρωποι...
09/09/2008, 00:20:29
τρεχα....

quote:

Το οποίο σημαίνει;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/09/2008, 17:49:26

09/09/2008, 18:35:21
quote:
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ξεπέζεψε από το άλογο...Έ οχι
και να έχεις τέτοια ιδέα για τον εαυτό σου...
????
quote:
Αυτό το αμίμητο με τα..ιστορικά ντοκυμαντέρ, πολύ μου άρεσε...
Ντοκουμεντο φιλε μου , ντοκουμεντο ... οχι ντοκυμαντερ ...
quote:

????
quote:
Τι παραμύθια ακούς φίλε μου;
???? Τι θελει να πει ο ποιητης ;
quote:
Όσο για την χρήση της ελληνικής
μυαλό...
Χαχαχα !!! Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις ;
quote:
Αλλά μόνο και μόνο επειδή το κάνει ο χριστιανισμος...
Κοιτα , εμενα μ΄αρεσει η χρηση αυτης της γλωσσας , αλλα βρε αδελφε , εννια στους δεκα δεν καταλαβαινουν τιποτα ... αυτους δεν τους λογαριαζει κανεις ; Τι ειναι το ζητουμενο εν προκειμενω ; Απλα και μονο η αθροα προσευλεση και η ανιδιοτελης προσφορα στο ... παγκαρι .
quote:
Αυτό λέγεται κόμπλεξ...
Οχι , λεγεται απορια !
quote:
quote:
Το οποίο σημαίνει;;;

Πολλα ρωτας φιλε μου γιαπετ , οποιος καταλαβε ... καταλαβε ... εγω καταλαβα αλλα δεν στο λεω ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

09/09/2008, 19:02:50
quote:
Ολα πα θέλτς να μαθάντς, ση γούλας κι ερούξεν

Ωπ ! Καλως τ΄αγουριμ ! Τερεν ριζαμ , με ιντιναν καλατσευω θαρωατον φιλομ κιας μη ιευομαι σε πολλα ... ο ευρωπαιον εν καλος παιδας ... για πεϊμε που εντονε ολεν η φασαρια , ας δεβαζω να γανευω ντο εντονε .

Πολλα εχαρα που ευρα κ΄εναν να καλατσεβ τογρια τη γλωσσανεμουν ! Απ΄οθεν εισαι ριζαμ ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

10/09/2008, 00:21:39
quote:
trexagireve
Αυτό το αμίμητο με τα..ιστορικά ντοκυμαντέρ, πολύ μου άρεσε...
Τι παραμύθια ακούς φίλε μου;Όσο για την χρήση της ελληνικής
μυαλό...

Φίλε trexagireve , ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ δεν αναφέρθηκε σε ντοκυμαντέρ , αλλά σε ντοκουμέντα , υπάρχει διαφορά , και μη μου πης ότι το αντίγραφο της «Εκκλησιαστικής Αλήθειας» που παρουσίασε ήταν πλαστό ;
Κατανοώ τον άχαρο ρόλο σου να προσπαθής να συγκαλύψης τις βρωμιές των ρασοφόρων χάριν της θρησκείας σου , όμως δυστυχώς για σένα αλλά και για τον ελληνισμό , ο ρόλος της εκκλησίας φίλε μου τα χρόνια της σκλαβιάς είτε το θέλεις είτε όχι υπήρξε πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων άκρως ανθελληνικός και προδοτικός .

Όσο για τη γλώσσα των ευαγγελίων , πόσοι από τους πιστούς που συρρέουν στις εκκλησίες νομίζεις φίλε μου ότι την καταλαβαίνει ; Οι περισσότεροι απλώς σταυροκοπιούνται μιμούμενοι τον παπά . Όπως προ οκταετίας που βρισκόμουν στην Αμερική έπιασα συζήτηση με ένα Πακιστανό συνάδελφο που είχε το Κοράνι γραμμένο στην Αραβική στο συρτάρι του γραφείου του .
Από περιέργεια του διάβασα ένα απόσπασμα και τον ρώτησα αν κατάλαβε αυτά που του διάβασα . Μου απάντησε αρνητικά . Του είπα τότε όλος απορία , μα αφού διαβάζεις το Αραβικό αλφάβητο δεν καταλαβαίνεις και το νόημα αυτών που διαβάζεις ; Όχι μου είπε δεν καταλαβαίνω τι λένε , όμως για μένα είναι ιερά λόγια στα οποία πιστεύω . Βγάλε συμπέρασμα .

*

10/09/2008, 01:10:46
Καλέ μου φίλε Sesostris, δεν τα αλλάζουν, όχι για να μην τα καταλαβαίνουν οι πιστοί, αλλά για λόγους καλαισθησίας.

Μην είσαι καχύποπτος επιτέλους...

Είναι δυνατόν να ψέλνουν στους ναούς, ας πούμε

"Ανάθεμα, τρείς φορές, σε όποιον δέχεται τις πλατωνικές ιδέες μαζί με τα άλλα μυθικά κατασκευάσματα... "

Ανάθεμα τρείς φορές, σε όποιον τιμά την Ελληνική σκέψη...

Ανάθεμα τρείς φορές, σε όποιον δέχεται και λέει τα ψεύτικα ρητά των
Ελλήνων...

Ανάθεμα τρείς φορές, σε όποιον προτιμάει τη χαζομάρα των Ελλήνων φιλοσόφων, που την αποκαλούν σοφία...

κλπ. κλπ. κλπ.

Είναι δυνατόν;

Άλλες δονήσεις παράγει η αρχαϊζουσα...

Λέγονται αυτά τα πράγματα στη μαλλιαρή;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

10/09/2008, 02:18:14
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:

Επεστρεψα και παλι (απο το δευτερο επαγγελματικο ταξιδι) , καλως σας βρηκα ... αν και δεν βλεπω τον ευρωπαιο ... μπορει καποιος να με ενημερωσει τι εγινε ;

Καλώς ήρθες και πάλι ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ.
Ο λογαριασμός του europaios2 είχε απενεργοποιηθεί για μερικές ημέρες (τις τελευταίες του Αυγούστου για την ακρίβεια), στο θέμα ΕΓΓΛΕΖΟΙ:ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ;
O λογαριασμός του έχει ενεργοποιηθεί ξανά και τον "πήρε το μάτι μου" στο προαναφερόμενο θέμα πριν από 2 ημέρες