ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

noema60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
08/06/2009, 16:49:57
quote:
Τι ενοιείς αγαπητέ Dr Jekyll Mr Hyde?

Θεωρω οτι ο Παύλος, παρ'ολο που έκανε το μεγάλο καλο να διαδόσει τον Χριστιανισμό καθώς και να πει κάποια σημαντικά πράματα έδοσε στο χριστιανισμό μια άλλη μορφή πέρα απο αυτή που καθαρα δίνει το ευαγγελίο. Θεωρώ δηλαδή οτι ο Παύλος ΔΕΝ είναι αυθεντία και οτι έχει σε ένα βαθμό έχει "βλάψει" το ευαγγέλιο καθ'αυτό το οποίο και θεωρω μοναδική "αυθεντία"(και συγκεκριμένα το ευαγγέλιο του Ιωάννη χωρίς να θεωρω τα άλλα εσφαλμένα ). Σε άλλο θέμα επίσης έχω πει οτι δε θεωρω την ιστορική υπαρξη του Χριστού απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη και λειτουργία της θρησκείας μας και αυτό γιατι θεωρώ οτι ο δρόμος του Χριστού είναι ένα σύμβολο της διαδρομής που πρέπει να διανύσει κάθε άνθρωπος. Aλλωστε ο ίδιος ο Χριστός λέει στο ευαγγέλιο(σε χωρίο που μου διαφεύγει) οτι πρέπει να ακολουθήσουμε τo παραδειγμα του. Κάποιοι το ακολουθουμε ασυνείδητα κάποιοι συνειδητα και κάποιοι καθόλου.. πάντως όλοι λίγο πολυ κάνουμε κάποια εσωτερική δουλειά, αλλα δεν αρκει αυτό.

Μια μικρή διαστρεύλωση της αλήθειας στην αρχή της είναι μια μεγάλη στη συνέχεια της.. κανείς δεν εχει προκερδισμένο τον παράδεισο, οι πύλες του ήταν πάντα ανοιχτές για τους ενάρετους. Ενάρετος ή Χρηστός με τη κυριολεκτική και πλήρη έννοια της λέξης ήταν ο Ιησούς και σωτήρας δείχνοντας μας τον δρόμο που πρέπει να πάρουμε κ ερχόμενος να διαδόσει την αλήθεια και να πολεμήσει το κακό. Τώρα ας κοιτάξουμε εμείς τι θα κάνουμε..

http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=RA0xEZcfAuA

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/06/2009 19:02:32

08/06/2009, 17:42:05
Αγαπητέ kostakis

quote:
Κάθε τι γραπτό, υπό αυτή τη λογική, θεωρείται διδασκαλία.

Δεν αντιλαμβάνομαι την φράση «υπό αυτή την λογική». Η λογική είναι μια. Δεν υπάρχει δική μου λογική, δική σου λογική, περίπου λογική κλπ κλπ.
Ότι είναι διδασκαλία απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, το αντίθετο δεν ισχύει (κι αυτό πάλι είναι σχετικό, αλλά θα το δεχτώ όπως το ανέφερα για να βγάλουμε άκρη)

Σχετικά με το αν έχουν ακουστεί κι άλλη φορά τέτοια μηνύματα ή αποτελούν εξειδικευμένες γνώσεις δεν έχω κάτι να σου απαντήσω.
Οι ομάδες οριοθετούνται από τον κραδασμό, οπότε υπό αυτή την έννοια διαχωρίζονται και από αυτόν. Δεν ευθύνεται ο κραδασμός αλλά τα άτομα των ομάδων.

RobbenΜέλος
08/06/2009, 18:27:32
quote:

quote:
trexagireve by zip

α) Μπορείς σε παρακαλώ Robben, (κ. Σωτήρη Ιωάννου ;;;) να μας δώσεις το link στο focusmag.gr στο οποίο υπάρχει αυτό το κείμενο ;

Ναι, και τελικά δεν μπόρεσε ... (χαχαχαχαχα)

Μην βιαζεσαι φιλε Ζιπ. Ποτε δεν ημουν στο φορουμ του Focus. Ομως ψαχνοντας να βρω , βρηκα το εξης ποστ ενος μελους με το nick name ''debbie89''. Λεει οτι λειπουν πολλα παλια ποστ.

Αντιγραφω το συγκεκριμενο ποστ.......................

''
Απορια!

Δημοσίευση από debbie89 την Σάβ Φεβ 21, 2009 2:53 pm

Ειμαι μελος στο σαητ καποια χρονια!
Ειχαμε ενα φορουμ με πολλα θεματα κ καποτε υπηρχε ζωη εδω μεσα!!
Μετα απο καιρο θυμηθηκα να ξαναμπω να κοψω κινηση να δω αν αλλαξε τιποτα κ διαπιστωνω οτι λειπουν ολα τα τοτε ποστ κ φυσικα για να μπω στο φορουμ δεν ηταν αρκετο που ειχα λογαριασμο στο σαητ γενικα αλλα επρεπε να ξαναγραφτω απο την αρχη στο φορουμ....Σαφως και ειναι πολυ πιο βελτιωμενο το φορουμ τωρα αλλα....Γιατι ετσι???''.

http://forum.focusmag.gr/viewtopic.php?f=27&t=96&sid=d3ef34bf520162235b9e01efd3ddb2d7

Αυτα τα λεει ενα παλιο μελος του συγκεκριμενου φορουμ. Το πιο λογικο ειναι να μην μεταφερθηκε η συγκεκριμενη απαντηση (οπως και πολλα αλλα ποστ. Ισως να εγινε καποια αναβαθμιση και να μην μεταφερθηκαν τα παλαια μηνυματα. (Δεν γνωριζω τα της διαχειρισης).

Και προς αποφυγη παρεξηγησεων...Ζιπ δεν ειναι δικο μου το ποστ.
Περιμενω λοιπον τι πλαστογραφηθηκε.......πως ηταν και πως μεταφερθηκε.....διαφορετικα μιλας συκοφαντικα.......

08/06/2009, 18:40:13
quote:
pyramid
Δεν αντιλαμβάνομαι την φράση «υπό αυτή την λογική». Η λογική είναι μια.

Διαφωνώ αγαπητή pyramid. Οι λογικές είναι τουλάχιστες τόσες όσες και οι ομάδες που επιχειρούν να ερμηνεύσουν κάτι, για να μην πω ότι είναι τόσες όσοι και οι άνθρωποι.

Οτιδήποτε είναι λογικό για σένα, για μένα μπορεί να είναι παράλογο και το αντίστροφο.

Υπάρχει βέβαια και η συμβατική "κοινή" λογική αλλά αυτή είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας.

macedon

RobbenΜέλος
08/06/2009, 20:24:07
Λεει ο φιλος Ζιπ
''Γενικά συμφωνώ με την άποψη του Carsten Peter Thiede και την θέση του όπως παρουσιάζεται στο http://www.diakrisis.gr/articles.php?lng=gr&pg=13 Δεν έχω αντιρρήσεις δηλ. Ο ίδιος ο καθηγητής αναφέρει χαρακτηριστικά : " κανείς ιστορικός δεν θα έλεγε ότι όλα τα 4 Ευαγγελια είναι γραμμένα από αυτόπτες μάρτυρες".

Φιλε Τρεχαγυρευε, δεν λέει μονο αυτο ο καθηγητης. Αν δεις τι λεει πιο πανω και πιο κατω στο ιδιο κειμενο, δεχεται οτι οντως ηταν απο αυτοπτες μαρτυρες (το κατα Ματθαιον και κατα Ιωαννην) αλλα και σε εποχη αυτοπτων μαρτυρων (δηλαδη ναι μεν ο Μαρκος και ο Λουκας δεν ηταν αυτοπτες οι ιδιοι, αλλα κατεγραψαν τα γεγονοτα απο αυτοπτες. Και μαλιστα το αιτιολογει ο καθηγητης).

08/06/2009, 20:27:27
Τι σημασία έχει αν ήταν απο αυτοπτες ή οχι?

And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/06/2009 20:29:32

08/06/2009, 21:08:57
quote:
Robben

Αυτα τα λεει ενα παλιο μελος του συγκεκριμενου φορουμ. Το πιο λογικο ειναι να μην μεταφερθηκε η συγκεκριμενη απαντηση (οπως και πολλα αλλα ποστ. Ισως να εγινε καποια αναβαθμιση και να μην μεταφερθηκαν τα παλαια μηνυματα. (Δεν γνωριζω τα της διαχειρισης).

Μην αγχώνεσαι, σε λίγο θα μας διαφωτίσει η ίδια η διαχείριση του focus ...

08/06/2009, 21:23:49
Αγαπητοί φίλοι, το ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων
που περιγράφουν τα ευαγγέλια οι ίδιοι οι ευαγγελιστές,
αναφέρεται στην ίδια την Καινή Διαθήκη...Ακόμη κι ο Λουκάς,
που είναι ο πιο εκτός του κύκλου των μαθητών, σε σχέση με
τους άλλους, αναφέρεται να έχει συναντήσει τον Κύριο, μετά την
ανάσταση του, στους Εμμαούς...Και φυσικά, ότι είχε άμεση σχέση και γνώση με τα διαδραματιζόμενα....
08/06/2009, 23:27:52
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Θεωρω οτι ο Παύλος, παρ'ολο που έκανε το μεγάλο καλο να διαδόσει τον Χριστιανισμό καθώς και να πει κάποια σημαντικά πράματα έδοσε στο χριστιανισμό μια άλλη μορφή πέρα απο αυτή που καθαρα δίνει το ευαγγελίο. Θεωρώ δηλαδή οτι ο Παύλος ΔΕΝ είναι αυθεντία και οτι έχει σε ένα βαθμό έχει "βλάψει" το ευαγγέλιο καθ'αυτό το οποίο και θεωρω μοναδική "αυθεντία"(και συγκεκριμένα το ευαγγέλιο του Ιωάννη χωρίς να θεωρω τα άλλα εσφαλμένα ). Σε άλλο θέμα επίσης έχω πει οτι δε θεωρω την ιστορική υπαρξη του Χριστού απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη και λειτουργία της θρησκείας μας και αυτό γιατι θεωρώ οτι ο δρόμος του Χριστού είναι ένα σύμβολο της διαδρομής που πρέπει να διανύσει κάθε άνθρωπος άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός λέει στο ευαγγέλιο(σε χωρίο που μου διαφεύγει) οτι πρέπει να ακολουθήσουμε τπ παραδειγμα του. Κάποιοι το ακολουθουμε ασυνείδητα κάποιοι συνειδητα και κάποιοι καθόλου.. πάντως όλοι λίγο πολυ κάνουμε εσωτερική δουλειά, αλλα δεν αρκει αυτό.

O Παύλος ήταν διώκτης του Χριστιανισμού! ξαφνικά όμως από κεφαλοκυνηγός μετατράπηκε σε Απόστολο των Εθνών. Δεν ήταν ούτε υπερόπτης, ούτε συμφεροντολόγος. Ήταν ένα θαύμα του Ιησού μετά την Ανάστασή Του.

Αρνήθηκε μια εύκολη ζωή και επέλεξε μια δύσκολη που τον οδήγησε στο θάνατο. Ο Παύλος είναι αυτός που είπε ότι δεν έχει σημασία το όνομα του Απόστολου, αλλά η Αποστολή αυτή.
Δε διεκδίκησε αξιώματα και δάφνες και δήλωσε ότι και αυτός όπως όλοι θα δώσουν λόγο στον Κύριο και θα κριθούν από Αυτόν.
Ήταν ταπεινός και αφιέρωσε τη ζωή του στον άνθρωπο και σε έναν καλύτερο κόσμο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

09/06/2009, 00:03:51
Θα διαβάσω τις επιστολές του κλπ κ θα σου πω γιατι έχω καιρο που τα διάβασα κ δεν θυμαμαι. Απλά δεν τον θεωρω αυθεντία

09/06/2009, 03:20:30
Χαιρετώ την ωραία παρέα

Αγαπητέ trexagireve, αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, πως όταν ανοίγουμε ένα θέμα για να κριτικάρουμε κάποιες συμπεριφορές, δεν χρησιμοποιούμε στον τίτλο του θέματος λέξεις που παραπέμπουν σε χαρακτηρισμούς ανθρώπων. Ούτε και φωτογραφίζουμε τον αποδέκτη του χαρακτηρισμού (πράγμα που κάνεις στο τέταρτο μήνυμά σου). Παρολαυτά, είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση, αν και διαφωνώ προσωπικά για τον χαρακτηρισμό της 'ανευθυνουπευθυνοσύνης' και της 'βαρεμάρας' που αποδίδεις σε όσους ακολουθούν το "φαινόμενο της εποχής μας" (όπως γράφεις) να κάνουν αναλύσεις περί χριστιανισμού χωρίς να ξέρουν (όπως υποθέτεις) πολλά για τη συγκεκριμένη θρησκεία, ούτε και να έχουν πλύνει πρώτα το στόμα τους (εγώ πάντως έχω πλύνει τα δόντια μου με colgate - ελπίζω να μην τα κάνει αόρατα ). Πιστεύω λοιπόν, πως είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν τόσα πολλά ταμπού, για τα οποία να μην μπορεί κανείς ούτε φιλοσοφικά να τα πραγματευτεί, αν και συμφωνώ πως υπάρχουν επίσης πολλές απόψεις που είναι διαστρεβλωτικές, είναι άσχετες, καθόλου βαθυστόχαστες, επιτηδευμένα παραπλανητικές, κ.λπ. και που δυστυχώς συχνά απολαμβάνουν εξαιρετική δημοτικότητα, επειδή ακριβώς η λογική σκέψη δεν αποτελεί ακόμα επίτευγμα της πλειοψηφίας των ανθρώπων (εδώ βλέπεις στην τηλεόραση να σου εμφανίζουν απαράδεχτα πράγματα με έναν θρασύτατο τρόπο που ούτε καν λογικοφανής δεν είναι και τα κανάλια που το κάνουν αυτό παρουσιάζουν τεράστια δημοτικότητα...).

Είναι λοιπόν γνώμη μου, πως θα πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε και να γράψουμε για θέματα όπως η ελληνορθόδοξη θρησκεία, να σεβόμαστε το γεγονός ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι σημαντικό κομμάτι της ιδεολογίας πολλών ανθρώπων, αλλά και να μη μας κάνει αυτός ο φόβος (του να μην στεναχωρήσουμε τον απέναντί μας) να μην εκφράζουμε την άποψή μας, ούτε και να εισπράττονται οι διαφορετικές απόψεις περί χριστιανισμού ως λόγια ανευθυνουπεύθυνων, εκτός εάν ο τρόπος και η στοιχειοθέτησή τους δείχνουν φανερά ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Οι συζητήσεις εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό, η τριβή των απόψεων μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι στους συλλογισμούς μας.

Όσον αφορά τώρα στο συγκεκριμένο θέμα.
Αν και αναφέρεται βασικότερα στις συζητήσεις περί χριστιανισμού, ωστόσο έχει ανοιχτεί με αφορμή μια άποψή σου περί της πραγμάτευσης των χριστιανικών θεμάτων σε διάφορες συζητήσεις. Ταιριάζει συνεπώς καλύτερα στην ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α." όπου και μεταφέρεται.
Επίσης, ο τίτλος αλλάζει από:
ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ.....
σε:
"ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..."
μιας και στο δεύτερο μήνυμά σου σπεύδεις να διευκρινίσεις ότι αναφέρεσαι σε καταστάσεις και όχι σε άτομα.

Σημ:
Όντως, βάζε links! Είναι πολύ σημαντικό και για θέμα δικαιοσύνης ως προς αυτόν που έχει γράψει ένα κείμενο, αλλά και για να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να διασταυρώσει τις όποιες πληροφορίες και να το ψάξει περισσότερο το θέμα.
Το έχουμε αναφέρει τόσες πολλές φορές αυτό...

09/06/2009, 09:27:09
Αγαπητή μου amalia, φοβάμαι πως δεν καταλαβαίνω την
λογική σου...Δηλαδή, η κριτική κατά του χριστιανισμού, με
σεντόνια και υπέροχα κρεμασμένους, είναι εντός της κατηγορίας
"μύθος και θρησκεία" ενώ ο σχολιασμός των απαράδεκτων και
όχι ελεύθερων αλλά προσβλητικών εκφράσεων κατά του χριστιανισμού,
με ειρωνίες και αστεισμούς με τα θεία εντός της κατηγορίας....
Εμένα δεν με πειράζει, αλλά,μοιάζει προκατελειμένο...
Όσο για χαρακτηρισμους, φαίνεται πως βλέπεις όσους θέλεις, αλλοιώς
θα έλεγες σε πρότερους μου θεματοθέτες, περί κοσμίου διαλόγου...
Με αυτά δεν αντιπαρατίθεμαι μαζί σου, αλλά, απλά να ξέρεις, ότι
έτσι δείχνει αυτό που κάνεις.....
Για λίνκς, μάλλον θυμάσαι απο άλλο περιστατικό..Εδώ, σχολιάζω τις
απόψεις των άλλων και άλλοι το ίδιο...Δικό μου λίνκ, δεν έχω ακόμη....
09/06/2009, 12:03:12
Επιτέλους!

09/06/2009, 18:40:38
Καλέ, που πήγε ο Ευάγγελος ; που πήγε το παιδί ;

09/06/2009, 18:47:50
Σε βλέπει ο Ευάγγελος .....δημοκράταρε μου zip...Σε
βλέπει και ο υπόλοιπος κόσμος του φόρουμ και βλέπει
πως αντιμετωπίζεις ότι δεν σε παίρνει...
Βλέπει πόσο σε χαιδεύουν, δεν ξέρω τους λόγους, κάποιοι
εδώ μέσα,ενώ έχεις νοητική ..ασυλία, σε ότι λές....
Είσαι πολύ περήφανος για σένα;
09/06/2009, 18:56:52
quote:
Βλέπει πόσο σε χαιδεύουν, δεν ξέρω τους λόγους, κάποιοι
εδώ μέσα,ενώ έχεις νοητική ..ασυλία, σε ότι λές....

Έχω πεθάνει στο γέλιο μιλάμε ... τι θα γίνει αγόρι, θα μας φέρεις εκείνα τα στοιχεία που ετοιμάζεις ; Ξέρεις, εκείνα τα ενδιαφέροντα, που είπες ... άντε, περιμένουμε ...

Edited by - zip on 09/06/2009 18:59:43

09/06/2009, 20:13:04
Ο καθένας μας δείχνει τι είναι και τι μεθόδους χρησιμοποιεί
καλέ μου zip.....
Όσο για αυτά που ΄λεγα...Γιατί , μήπως τα είδες;Βλέπεις
τόσο επιλεκτικά,που δεν βλέπεις ότι δεν σε βολεύει...
Εγώ βάζω και θα βάζω, αλλά έχεις πια το στίγμα σου....

"Δεν βλέπω να κάνεις καμιά ερμηνεία της Βίβλου, φίλε Dr Jekyll Mr Hyde. "
Ζιπ, ο νέος χωροφύλακας του φόρουμ...Αμίλητος,αδιάφθορος και σκληρός
με τους χριστιανούς...Κάτι απο ραμπο κι εξολοθρευτή σε ένα....
Σε θαυμάζω....
.....Και θα συνεχίσω να σε θαυμάζω....
Όπως κι άλλους που ανοίγουν το στόμα τους και λένε ότι θέλουν,
για ότι θέλουν....
Δίχως σεβασμό και σοβαρότητα, που απαιτείται...

09/06/2009, 21:38:36
Είσαστε φοβεροί...
09/06/2009, 22:10:53
Μιλάμε για πολύ επίπεδο, αγαπητέ μου allzzaro..Σε όλα
τα θέματα, μια ανευθυνουπευθυνότητα, που σπάει κόκκαλα....
Και ειδικά, με ότι έχει να κάνει με τον χριστιανισμό, όλα
τα άλλα, "μή μου άπτου"..
Μιλάμε για το πλασάρισμα...
09/06/2009, 22:25:57
Κοίταξε Βαγγέλη.

Είναι σαν να μπαίνεις σε ενα φόρουμ των ευαγγελιστών και να τους λές οτι αμφισβητείς την ύπαρξη του Ιησού. Θα σε πετάξουν εξω με τις κλωτσιές.
Εδώ λοιπόν σε αυτά τα τόπικ θα βρείς ανθρώπους σαν και εμένα που είμαστε σκεπτικιστές.
Εσύ Βαγγέλη δεν είσαι σκεπτικιστής.
Είσαι πορωμένος Χριστιανός και καλά κάνεις.

Λές λοιπόν...
τρεχαγύρευε

quote:
Έτσι απλά ο κάθε βαρεμένος αμφισβητεί τον Χριστό ως ύπαρξη, αλλά και ως άνδρα της Μαγδαληνής, ώς αληθινή θρησκεία που επιβλήθηκε,
αλλά και ως ανάξια λόγου, ότι τυχαία έγινε.....Γενικώς, ο κάθε
μακάκας, πιάνει στο στόμα του έννοιες, που πρέπει να το πλύνει
πρώτα, πριν αναφερθεί σε αυτές.....

εεε.. αυτό Βαγγέλη είναι casus belli για κάποιους που είναι σκεπτικιστές.
Μην μου πείς τώρα οτι εσύ δεν διάβασες το βιβλίο ή δεν είδες την ταινία ``κώδικας Ντά Βίντσι``..