- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εδω εχω και τις δικες μου προτιμησεις:
The Matrix Reloaded

Τεσσερα χρόνια μετά την τεραστια επιτυχία που είχε το "The Matrix"το δεύτερο μέρος της τριλογίας έρχεται να δώσει συνέχεια στην (αποκαλούμενη) μυθολογία του κόσμου αυτού.
Ο Νίο έχει "πιστέψει" και έχει πλέον αποκτήσει απίστευτες δυνάμεις, που κάνουν τον Μορφέα να πιστεύει ακόμα πιο τυφλά στην προφητεία του "Εκλεκτού" που θα εξολοθρεύσει τις μηχανές και θα ελευθερώσει τους ανθρώπους. Οι δυνάμεις του εντός του Μάτριξ είναι μοναδικές. Και αυτό δίνει ελπίδα τόσο στον Μορφέα όσο και, υποσυνείδητα, στον λαό της πόλης Ζάιον, στον οποίο γνωστοποιείται ότι οι μηχανές ήδη σκάβουν για να φτάσουν στην πόλη, την οποία και θα καταστρέψουν φτάνοντας εκεί χιλιάδες "φρουροί". Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Νίο περιφέρεται εντός του Μάτριξ ψάχνοντας απαντήσεις για τις καθόλα δικαιολογημένες υπαρξιακές του απορίες. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η αγάπη του για την Τρίνιτυ τού δίνει ακόμα περισσότερη θέληση. Όλα αυτά λίγο πριν η Ζάιον τεθεί αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της. Μοναδική της ελπίδα να φτάσει ο Νίο στην πηγή του "κακού" και να την καταστρέψει...
The Hours 
Το The Hours είναι μία ταινία η οποία εξελίσσεται σε 3 παράλληλα χρονικά επίπεδα. Το πρώτο και βασικό αυτό της Αγγλίας του 1923, όπου η συγγραφέας Virginia Woolf γράφει το μυθιστόρημα της Mrs. Dalloway. Το δεύτερο εξελίσσεται στο Los Angeles του 1951, ενώ το τρίτο στην Νέα Υόρκη, το 2001.
Η ταινία ανοίγει με την αναφορά στην αυτοκτονία της Virginia Woolf το 1923, μία εισαγωγή πραγματικά υπέροχη που θέτει άψογα το κλίμα για το υπόλοιπο της ταινίας. Συμβουλή μου είναι να επιστρέψετε στις πρώτες σκηνές του έργου αφού το έχετε δει και να δείτε το πόσο σημαντική αυτή η σκηνή είναι για το υπόλοιπο της ιστορίας...
Red Dragon 
Όλα ξεκίνησαν το 1990 με την ταινία "The Silence of the Lambs". O κινηματογράφος υποδέχθηκε τον εκλεπτυσμένο - με τάσεις καννιβαλισμού - ψυχίατρο Hannibal Lecter και το κοινό παγκοσμίως τον λάτρεψε για τις ανατριχίλες που του πρόσφερε.Φθάνοντας στο σήμερα, η κυκλοφορία της ταινίας "Red Dragon" μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να δούμε πως άρχισαν όλα. Μας προσκαλεί να γίνουμε μάρτυρες του πρώτου μέρους της ιστορίας που αποτύπωσε με τόση παραστατικότητα ο συγγραφέας Thomas Harris στα βιβλία του. Εκείνο το χαμένο κομμάτι της μαγείας που όλοι νοσταλγήσαμε έχει επιστρέψει: ο Hannibal Lecter πίσω από το γνώριμο τζάμι, μέσα στο ίδιο κελί, πιο άγριος παρά ποτέ…
The Ring-Κινεζικη παραγωγη
Ένα καλό ατμοσφαρικό θρίλλερ βασισμένο σε μυθολογίες τρόμου και μεταφυσικών δυνάμεων απο την Ιαπωνία με βαθμιαία εξέλιξη του μυστηρίου, αρκετές τρομακτικές σκηνές που θα καθηλώσουν.
Η δουλειά του σκηνοθέτη είναι αρκετά καλή, η ατμόσφαιρα καθηλώνει, οι φωτισμοί και οι λήψεις βοηθούν στο χτίσιμο της ιστορίας και ο ρυθμός μας κρατάει στην τσίτα με μικρές παρασπονδίες, αλλά το ενδιαφέρον δεν εξανεμίζεται μέχρι το τέλος.
Αυτα μεχρι στιγμης
Καλη σας νυχτα
Δανάη
Edited by - Danai on 10/07/2003 00:00:54
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
4 άνθρωποι που ειδικεύονται σε θέματα γαστριμαργίας κλείνονται σε μία έπαυλη με σκοπό να "διευρύνουν"τις γνώσεις τους πάνω στο φαγητό και το ποτό.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:όλο το έργο zoomάρει αυτήν τους την απόλαυση που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτο πάθος με δυσάρεστες συνέπειες......
TA SIBERASMATA BGALTE TA MONOI SAS
KALI TAINIA !
1) "Παλεύοντας για τη ζωή μας" με τη Μέριλ Στρηπ
Ένας κυριούλης στα 30 και κάτι, πεθαίνει και βρίσκεται στο μετά θάνατον επίπεδο επιλογής, όπου θα προγραμματιστεί η επόμενη ζωή του βάσει των επιλογών και των δραστηριοτήτων του στην τελευταια...
2) "Η Μέρα της Μαρμότας". Ευαγγέλιο για όσους θέλουν να μάθουν για το ΚΑΡΜΑ και πως λειτουργεί...
Ελαφρές κι ευχάριστες ταινίες που έχουν πολλά να πουν...
Πρωταγωνιστούν: ρομπερτ ντε νιρο, μπραντ πιτ, νταστιν χοφμαν, κεβιν μπεϊκον.
Με αυτήν την λέξη χαρακτηρίζονται όλοι όσοι έχουν περάσει από αναμορφωτήριο, φυλακές ανηλίκων κτλ. Μια παιδική αφέλεια οδηγεί μια παρέα 4 παιδιών στις φυλακές ανηλίκων. Εκεί κακομεταχειρίζονται από τους φύλακες οι οποίοι βγάζουν πάνω στα νεαρά παιδιά όλες τις σαδιστικές ορέξεις τους. Ξύλο, βιασμοί, προσβολές, είναι λίγες από αυτές. Όταν μετά από χρόνια μεγαλώνουν και έχουν ακολουθήσει πια ο καθένας τον δρόμο του, τους δίνεται από το πουθενά ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση. Και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Βοηθός τους καθ’όλη την διάρκεια της ταινίας ένας ιερέας (ρομπερτ ντε νιρο) ο οποίος την κρίσιμη στιγμή δίνει την χαριστική βολή στους φύλακες.
SCENT OF A WOMAN
είναι ταινία που έχει δώσει το όσκαρ στον Αλ Πατσίνο. όσοι δεν την έχουν δει χάνουν μία από τις κορυφαίες ερμηνίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
ΣΕΝΑΡΙΟ
στον ρόλο του τυφλού απόστρατου αξιωματικού ο Αλ Πατσίνο είναι ένας ιδιότροπος και μάλλον απογοητευμένος από την ζωή και ξεχασμένος από παρέες φίλους και οικογένεια. αποφασισμένος να δώσει τέρμα στην ζωή του κάνει ένα ταξίδι αναψυχής με σκοπό να διασκεδάσει τις τελευταίες του ώρες.
στον δρόμο του μπλέκει ένας νεαρός φοιτητής που αναλαμβάνει την συνοδεία του τυφλού σε αυτό του το ταξίδι. οι δυό τους δένονται περνούν μαζί πολλά και τελικά ο ένας βοηθάει τον άλλο στα προβλήματά του. ώσπου φτάνουμε σε σημείο υπέρτατης ανθρωπιάς και συγκίνησης!
SCENT OF A WOMAN
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
"The Prophecy" I,II,III
Φοβερί ταινία κατ'εμού. Υπόθεση ότι λέει ο τίτλος, πρωταγωνιστής ένας απο τους αγαπημένους μου ηθοποιούς (Christopher Walken)... και επειδή θα ήθελα να ρήξετε μιά ματιά σε αυτό το έργο :
Υπόθεση : Ο Μάρτιν (Elias Koteas)είναι ένας ιερέας που έχει χάσει την πίστη του στό Θεό και έγεινε αστυνομικός. Ο Αρχάνγγελος Γαβριήλ (Christopher Walken) αρχίζει έναν πόλεμο στόν Παράδεισο λόγο του ότι Ο Θεός ενδιαφέρετε πάρα πολύ για τους ανθρώπους. Όσο υπάρχει ο πόλεμος στον Παράδεισο καμία ψυχή δεν μπορεί να φύγη απο το νεκρό σώμα. Ο Γαβριήλ ψάχει στην γή για ψυχές που θα περιλάβει στον στρατό του ενω ο Συμεών (Erich Stoltz)προσπαθεί να τον σταματήσει. Ο Μάρτιν βρίσκει περί τίνος πρόκειτε και ενώνει τισ δυνάμεις του με τον Άγγελο Συμεών.
Θα την βρείτε στα βιντεοκλάμπ σε τρείς κασσέτες.
Edited by - Astral_ on 29/07/2003 15:44:00
Αν σε κάποιους θυμίζει κάτι από... H.P.Lovecraft και το κλασσικό διήγημά του "Στα Βουνά της Τρέλλας...δεν θα πέσετε έξω...
Μπορεί το story της ταινίας να μην είναι το ίδιο με αυτό του διηγήματος, αλλά θα παρακολουθήσετε μία γνήσια Λαβκραφτική δημιουργία.
Τι σημαίνει αυτό;
Και πύλες έχει...
Και παράλληλους κόσμους έχει...
Και πολλά στοιχεία gothic έχει...
Και πολλά Κθουλοειδή τέρατα έχει...
Ναι είναι μία ωραία ταινία....
Προσοχή όμως...για κάποιον που δεν έχει διαβάσει κάποια από τα έργα του μεγάλου Lovecraft, ίσως να του φανεί κάπως...
Για όποιον όμως έχει διαβάσει....δεν το συζητάμε...
ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
FILIKA(THE PROPHECY TO IXA DEI PALIA KAI DEN TO PROTINO)
I TAINIA POY PROTEINO EINAI TO K-PAX(XORIS POLA POLA 8A SAS BOI8ISI NA PNIKSETE LIGO TON EGOISMO SAS[OLOI MAS EXOYME])
KALI DIASKEDASI!!
FILIKA
GIANNIS
quote:
Θα δώσω συγχαρητήρια σε όποιον μου βρει που είναι ή ήταν, τα Γάμαλα στον χάρτη
Εκεί όπου εδίδαξε ο μεγάλος "Εσσήν".
-------------------------------------------------------------------
Λουκάς
quote:
...που είναι ή ήταν, τα Γάμαλα στον χάρτη;
Και γιατί να ψάχνεις στους χάρτες μικρέ διάβολε; Στην εποχή του ίντερνετ ζούμε. Μήπως μπορείς να ανοίξεις λίγο τα ματάκια σου να δεις σε τι γλώσσα είναι η επιγραφή στην πύλη;
Από το Blog:
http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=1499&blogcode=3425103

Τέλος όσο αναφορά την φοβερή και τρομερή θεωρία του Pομπέρ Aμπελαίν σε πρόλαβαν άλλοι σε αυτό το φόρουμ. (Και ο Βερέττας βέβαια που ήταν ο εκδότης του βιβλίου).

Θα ήθελα να μπορώ όμως να το βρω στο χάρτη και να μου λυθεί και η απορία γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί ένας τέτοιος χάρτης. Όσο για το τον Aμπελαίν, δυστυχώς δεν άκουσα καμιά απάντηση στα επιχειρήματα του πέρα από τον γραφικό πλέον χαρακτηρισμό «θεωρίες». Δυστυχώς για αυτούς που είναι οπαδοί των χαρακτηρισμών, υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα κορυφαίο όνομα που έζησε αρκετές δεκάδες δεκαετίες πριν τον Aμπελαίν και υποστηρίζει το ίδιο γεγονός. Φυσικά η πείρα μου έχει διδάξει να μην κατονομάζω πήγες γιατί εργαλείο της ημιμάθειας και της προπαγάνδας είναι η επίθεση στα πρόσωπα και όχι στα δεδομένα που παρουσιάζουν.
Εβίβες
Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.
Ο λόγος που ο Αμπελαίν δεν μπορούσε να τα βρει την εποχή του στο χάρτη του Ισραήλ, ήταν γιατί δεν άνηκαν στο Ισραήλ!!
Ανακτήθηκαν (και έγιναν ανασκαφές) σε αυτά το 1967 που το Ισραήλ ανέκτησε τα υψώματα του Γκολάν, 1900 χρόνια μετά την καταστροφή τους το 67 μ.Χ. από τα στρατεύματα του Βεσπασιανού.
Η περιοχή ανασκάπτεται και τώρα καθώς υπάρχουν σε αυτή σημαντικά κτίσματα και νεολιθικά ντολμεν.
Αφού οι φωτο που έβαλα δεν σου φτάνουν, κοίτα εδώ για περισσότερες:
http://www.pohick.org/sts/gamla.html
http://www.jewishmag.com/40mag/gamla/gamla.htm

Τέλος ...είσαι εκτός θέματος, δεν νομίζεις;

«Σαν Ρωμιος προσπαθω να τιμω ολους τους προγονους μου και προγονοι μου ειναι οι Ρωμιοι του 6 αιωνα οι Ρωμιοι του μεσσαιωνα οι Ρωμιοι του 1821 του 1940 και ελπιζω οτι επετται συνεχεια.»
Καλά κάνεις φίλτατε και θεωρείς εαυτόν Ρωμιό, εξάλλου δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Μόνο μην «χαρίζεις» σε όλους τους Έλληνες την ρετσινιά του Ρωμιού, διότι δεν αισθάνονται όλοι περήφανοι για το όνομα που απέκτησαν ένεκα μιας μακραίωνης υποδούλωσης...
Trainman 23/02/2007[ /quote] Φίλε Trainman , αλήθεια δεν σου προξενεί εντύπωση το ότι οι γείτονές μας , ενώ κόπτονται για την Μακεδονία , δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το Βυζάντιο ;
Ο λόγος φίλε μου είναι απλός , το Βυζάντιο , ένα πολυεθνικό μόρφωμα , που η αποσύνθεσή του εις τα εξ’ ων συνετέθη , ξεκίνησε από την απαρχή της ιδρύσεώς του , δεν προσέφερε τίποτα νεότερο στον πολιτισμό και τις επιστήμες εκτός από την άκρατη θρησκοληψία του και τις μηχανορραφίες . Η τύχη του Ιουλιανού , και των συγγραμμάτων του Πλήθωνα Γεμιστού είναι γνωστή , γιατί λοιπόν να χρεωθούν την παρακμή ; Μας την χάρισαν .
Όσο για την καταγωγή και την ελληνικότητα των αυτοκρατόρων , σκέπτομαι , ότi κάποτε εμείς οι ορισμένοι , ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα ιστορίας , στους υπόλοιπους φίλους του Forum , οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι έμαθαν ιστορία διαβάζοντας μόνο τα σχολικά βιβλία .
Γι’ αυτό αποφάσισα να το ξενυχτήσω εχθές λιγάκι για να ψάξω και να βρω τα στοιχεία που δημοσιεύω πιο κάτω για το πόσο Έλληνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι αναφερόμενοι αυτοκράτορες .
«Το 820 ο Μιχαήλ Β’ από το Αμόριο , ένας αμόρφωτος και τραυλός στρατηγός , ο οποίος συνδέεται από τους ιστορικούς της εποχής του με την αίρεση των Αθίγγανων , με την βοήθεια του Θωμά του Σλάβου δολοφονεί τον αυτοκράτορα και νονό του γιου του Θεόφιλου Λέοντα Ε’ τον Ίσαυρο και ανακηρύσσεται αυτοκράτορας .
Μετά τον θάνατο της συζύγου του , και θέλοντας να συνδέση τον θρόνο του με την Συριακή δυναστεία , παντρεύεται το 821 την Ευφροσύνη , κόρη και μοναδική επιζώσα απόγονο του Λέοντα Γ’ , δίνοντας έτσι μια αίγλη στην ταπεινή καταγωγή του , και μία θετή μητέρα στον γιο και διάδοχό του Θεόφιλο .
Ο Θεόφιλος , μετά τον θάνατο του πατέρα του στις 2 Οκτωβρίου του 829 από πάθηση των νεφρών , στέφεται αυτοκράτορας , και στις 5 Ιουνίου του 830 παντρεύεται την Θεοδώρα από την Παφλαγονία (τμήμα του Θέματος των Αρμενιακών) , και ανηψιά του στρατηγού Μανουήλ του Αρμένιου .
Από τον γάμο του με την Θεοδώρα αποκτά πολλά παιδιά από τα οποία όμως επιζούν μόνο τρεις κόρες , η Θέκλα , η Άννα , και η Αναστασία , και ένας γιος και διάδοχος ο Μιχαήλ Γ’ , ο οποίος αργότερα σαν αυτοκράτορας αποκλήθηκε μέθυσος , λόγω του έκλυτου βίου του .
Σ’ αυτό σύμφωνα με τους ιστορικούς συνέβαλλε ιδιαίτερα η στενή φιλία του (μερικοί μιλούν για ομοφυλοφιλική σχέση) , με τον Βασίλειο , τον γνωστό ως Μακεδόνα , άνθρωπο με σκοτεινό παρελθόν , του οποίου οι γονείς είχαν μετοικίσει στην Μακεδονία , από την Αρμενία .
Ο Βασίλειος πήγε στην Κωνσταντινούπολη αναζητώντας την τύχη του και επειδή ήταν ικανότατος δαμαστής αγρίων αλόγων διορίστηκε στους αυτοκρατορικούς στάβλους και εκεί γνωρίστηκε με τον Μιχαήλ .
Σε ηλικία 16 ετών ο Μιχαήλ που είναι έτοιμος να αναλάβη αυτοκρατορικές ευθύνες , έχει μία ερωμένη , την Ευδοκία Ιγγερινή , κόρη του Ίγγερος , ενός Βίκινγκ στην αυτοκρατορική υπηρεσία , την οποία δεν συμπαθούσε η Θεοδώρα .
Όταν το 855 η Θεοδώρα τον υποχρεώνει να παντρευτή με την Ευδοκία την Δεκαπολίτισσα , ο Μιχαήλ που δεν θέλει με κανένα τρόπο να διακόψη την σχέση του με την Ευδοκία Ιγγερινή , ζητάει την βοήθεια του φίλου του Βασίλειου ζητώντας του να παντρευτή αυτός την Ευδοκία Ιγγερινή , παίρνοντας διαζύγιο από την σύζυγό του Μαρία, και έτσι να δοθή στον Μιχαήλ η δυνατότητα να έχη ταυτόχρονα σύζυγο και ερωμένη , όπως και γίνεται .
Σε ανταπόδοση των (υπηρεσιών) του αυτών ο Μιχαήλ του προσφέρει για ερωμένη την μεγαλύτερη του αδελφή , την Θέκλα την πορφυρογέννητη , την οποία ο Βασίλειος εγκατέλειψε το 867 , και εκείνη βρήκε άλλον εραστή στο πρόσωπο του Ιωάννη Νητοκομήτη .
Εν τω μεταξύ ο Βασίλειος ανέρχεται στα αξιώματα και γίνεται αρχικά «Στράτορας» (βασιλικός ιπποκόμος) , και αργότερα καταλαμβάνει την θέση του «Παρακοιμόμενου» (αρχιθαλαμηπόλου) , θέση που μέχρι τότε την κατείχαν μόνο ευνούχοι .
Το 859 και το 866 , η Ευδοκία Ιγγερινή αποκτά αντίστοιχα δύο γιους το Κωνσταντίνο , και τον Λέοντα , των οποίων η πατρότητα είναι από τους ιστορικούς αμφιλεγόμενη .
Το 866 ο Μιχαήλ σε συνεννόηση με τον Βασίλειο διοργανώνει μία προσχηματική εκστρατεία , που τελικά δεν έγινε , στους Κήπους της Θράκης και εκεί δολοφονεί τον θείο του και αδελφό της μητέρας του Θεοδώρας , καίσαρα Βάρδα ο οποίος σύμφωνα με φήμες που είχε διαδώσει ο Βασίλειος , είχε αυτοκρατορικές βλέψεις . Μετά την δολοφονία του Βάρδα το εκστρατευτικό σώμα επέστρεψε αμαχητί στην Κωνσταντινούπολη .
Μετά το 866 και αφού έχει εξουδετερωθεί ο Βάρδας και ο δρόμος για την εξουσία είναι ανοιχτός , ο Βασίλειος πείθει τον Μιχαήλ Γ’ να τον χρίση συναυτοκράτορα . Έτσι το Σαββάτο της Πεντηκοστής του 866 ο Μιχαήλ τον χρίζει συναυτοκράτορα , φορώντας του το στέμμα με τις ευλογίες του πατριάρχη Φώτιου .
Στις 24 Σεπτεμβρίου του 867 ο Μιχαήλ Γ’ είχε προσκαλέσει τον συναυτοκράτορα Βασίλειο και την αυτοκρατορική ερωμένη Ευδοκία Ιγγερινή να δειπνήσουν στον άγιο Μάμα το ανάκτορο στο οποίο του άρεσε να διασκεδάζη . Εκεί σύμφωνα με τους χρονογράφους ο Βασίλειος τον πότισε με αρκετό κρασί , και όταν ζαλιστηκε , ο Βασίλειος γλυστρώντας κρυφά , τράβηξε την αμπάρα , ώστε να μην κλειδώνη η πόρτα .
Συνέχισαν την οινοποσία , η Ευδοκία Ιγγερινή τους άφησε μόνους , και όταν ο Μιχαήλ μέθυσε εντελώς , ο Βασίλειος τον παρότρυνε να πάη να κοιμηθή . ‘Ετσι έγινε και ο Μιχαήλ πιωμένος και ανύποπτος έπεσε για ύπνο .
Για τον Βασίλειο και τους συνομώτες ήταν παιχνιδάκι πια να παραβιάσουν την πόρτα του υπνοδωματίου και να εξοντώσουν τον φρουρό , ο πάνω από δέκα χρόνια (πιστός) φίλος του Βασίλειος ήταν αυτός που έδωσε την πρώτη μαχαιριά στον κοιμισμένο Μιχαήλ .
Σύμφωνα με τους ίδιους χρονογράφους ο Βασίλειος , χρησιμοποίησε τους ίδιους συνενόχους που είχε στην δολοφονία του Βάρδα , τους οποίους εξαφάνισε μετά την δολοφονία του Μιχαήλ .
Έτσι ο Βασίλειος Α’ ο (Μακεδών) , ο οποίος δεν χρειάστηκε στέψη αφού ήταν ήδη εστεμένος , και τον οποίο αργότερα διαδέχθηκε ο 2ος γιος του Λέων ΣΤ΄ ο σοφός , λόγω του ότι ο πρωτότοκος Κωνσταντίνος πέθανε σε μικρή ηλικία εγκαινίασε την Μακεδονική δυναστεία .
Αυτά είναι ελάχιστα ενδεικτικά από τα θεάρεστα που συνέβαιναν στο Βυζάντιο από τους (Ελληναράδες) αυτοκράτορες . Να τους χαίρεστε φίλοι μου»
Πηγές
Holy Women of Byzantium ( Alice-Mary Talbot )
Γυναίκες στην Πορφύρα ( Judith Herrin )
Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ( Γιάννης Κορδάτος )
Δεν καταλαβαίνω το γιατί του παραπάνου κειμένου.
Σε μία αυτοκρατορία (πλήρως απολυταρχικό σύστημα) αυτά συμβαίνουν.
Είτε είναι ελληνική - εάν μπορείς να θεωρήσεις έτσι τα κράτη των επιγόνων - είτε είναι ξένη. Και μην μου πεις ότι παρόμοια ΔΕΝ έγιναν στα κράτη των επιγόνων...
Όπου υπάρχει ο ανθρώπινος εγωισμός όλα αυτά (και χειρότερα) θα συμβούν.
Τι γράφεις λοιπόν;
Ότι είναι παράνομο με δόλιους τρόπους να πάρεις την εξουσία από κάποιον άλλον; Το θεωρείς μεμπτό;
Θεωρείς δηλαδή ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα και αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα;
Να σου θυμίσω περιστατικά από την τρέχουσα ισοτρία κατά τα οποία οι αστυνομικοί έκλειναν του δρόμους για να πάει ο " αείμνηστος ηγέτης" να μα... την γκόμενα στο Λαγονήσι ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος και οι οπαδοί του το θεωρούσαν αυτό "ως ένδειξη μεγάλου αντρός"; Άσε τον γιο του που έκανε την πάπια για να έχει αργότερα την εξουσία (και την θέση του εκείνη την στιγμή). Εσύ θα το έπραττες το δεύτερο; Γιατί εγώ έχω μιλήσει και με άλλους ανθρώπους που το θεωρούσαν τιμή τους ο πατέρας τους να έχει γκόμενες...
Λοιπόν που είναι το πρόβλημα;
quote:
Φίλε Συνοδινέ, ποιούς θεωρείς Ναζωραίους; Επίσης, γνωρίζεις γιατί τους ονόμαζαν έτσι; Γνωρίζεις πως ετυμολογείται το όνομα Ναζωραίος και σε ποιά γλώσσα ανήκε αρχικά;Η Γενησαρέτ έχει καμιά σχέση με τους Ναζωραίους και την Ναζαρέτ;
Σε ποιά εθνική ομάδα ανήκαν οι Ναζωραίοι της Γαλ(ε)ιλαίας;
Τι σημαίνει Γαλ(ε)ιλαία;
Πώς ονόμαζαν τον θεό οι Ναζωραίοι;
Φίλε Εριωπις...
Γιατί θύμωσες και μου έβαλες τόσο δύσκολες ερωτήσεις; Και σαν μην έφτανε αυτό, έχεις και το πάθος με τις παραβολές. Είναι και παραβολικές οι ερωτήσεις σου. Πόσο εύκολο νομίζεις είναι, να ξεχωρίζω εγώ, που είναι η παραβολή και που είναι η ερώτηση; Και που την πας την δουλειά σε τελική ανάλυση...
Ένας που θα ήτανε δικαιολογημένα θυμωμένος, αυτός θα ήτανε, οπωσδήποτε εγώ. Ξέρεις σε τι ψυχολογική κατάσταση βρέθηκα εγώ; Το ηθικό μου είχε γίνει κομμάτια. Ήσουν μάλιστα και τόσο απόλυτος... "εδώ παίρνεις άριστα", "τέλεια τοποθέτηση", "χόρεψες", "τους κατέβασες", "αυτό θέλει δούλεμα", "πες κι αυτό", "πες κι εκείνο", "συγχαρητήρια από δώ", "συγχαρητήρια από κεί"...να και οι παραβολές...είπε και ο Trainman κάτι για "από μηχανής Θεός"...ε, κι εγώ τό΄δεσα κόμπο. "Ο Θεός είναι", σκέφτηκα.
Αργότερα βέβαια το σκέφτηκα ποιό ψύχραιμα. Αποκλείεται, είπα μέσα μου να είναι ο Θεός, γιατί ο Θεός εμφανίζεται σπανίως και όχι δυό φορές μες τη βδομάδα. Και τότε επιτέλους κατάλαβα ότι είσαι ο μάνατζερ. Και εκεί πάνω θύμωσα πολύ. Γιατί εγώ δεν έχω μάνατζερ να μου λέει...μπράβο, τέλεια, τους χόρεψες, τους τραγούδησες, τους πήρες τα σώβρακα...για να ξέρω κι εγώ που πατάω...Κλονίστηκα ολόκληρος. Το βρήκα πολύ άδικο για μένα.
Πάντως, βρίσκω καλή ιδέα το "μάνατζερ". Εκείνο το "πνευματικός" ακουγόταν πολύ άσχημα στους μη γνωρίζοντες. "Πάω στον πνευματικό μου", έλεγε ο άλλος και σου έδινε την εντύπωση, ότι είναι άρρωστος και πάει στον γιατρό του. Ενώ το μάνατζερ δίνει άλλη αίσθηση. Που σημαίνει ότι κάποιος είναι πολυάσχολος, δεν τα προλαβαίνει όλα και μερικά ειδικά πράγματα τα έχει αναθέσει στους μάνατζερ. Έτσι και το πνεύμα του, το έχει αναθέσει, στον πνευματικό του μάνατζερ.
Έχω όμως και μια παρατήρηση να κάνω. Πολύ ρωτάς. Τον Μακεδών ρώτησες, τον Trainman άλλες τρείς φορές, εμένα ένα πακέτο εφτά ερωτήσεων, ε στάσου. Έκανες πάνω από δέκα ερωτήσεις και έδωσες μόνο μια απάντηση. Εκεί που είπες "Εσσήν".
Τώρα, όσο αφορά τις ερωτήσεις σου, προσπάθησα για το καλύτερο. Λόγο όμως της παραβολικότητάς τους, δέν είμαι σίγουρος εάν τις κατάλαβα και τις αξιολόγησα σωστά. Προσπάθησα όμως, να μπώ κι εγώ, στο παραβολικό πνεύμα συζήτησης που προτιμάς.
"ποιούς θεωρείς Ναζωραίους;"
-Τέλεια τοποθέτηση
"γνωρίζεις γιατί τους ονόμαζαν έτσι;"
-Εδώ παίρνεις άριστα
"Γνωρίζεις πως ετυμολογείται το όνομα Ναζωραίος;
και σε ποιά γλώσσα ανήκε αρχικά;"
-Αυτό θέλει δούλεμα
"Η Γενησαρέτ έχει καμιά σχέση με τους Ναζωραίους και την Ναζαρέτ;"
-Εδώ χόρεψες
"Σε ποιά εθνική ομάδα ανήκαν οι Ναζωραίοι της Γαλ(ε)ιλαίας;"
-Εδώ παίρνεις "Δέκα με τόνο"
"Τι σημαίνει Γαλ(ε)ιλαία;"
-Εδώ έπαιξες κι έχασες.
"Πώς ονόμαζαν τον θεό οι Ναζωραίοι;"
-Δεν πειράζει, ξαναπροσπάθησε
quote:
Sesostris,
Δεν καταλαβαίνω το γιατί του παραπάνου κειμένου.
Σε μία αυτοκρατορία (πλήρως απολυταρχικό σύστημα) αυτά συμβαίνουν.
OANNHSEA
Φίλε OANNHSEA, αυτό το κείμενο το έβαλα περισσότερο για το σημείο , "Αν οι υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής δεν διεκδικούν το Βυζάντιο ενώ, σύμφωνα με ορισμένους εδώ μέσα, είχαν τόσους και τόσους Αυτοκράτορες στο πηδάλιό του" , της απάντησης του Trainman , για να καταδείξω περισσότερο την καταγωγή των αυτοκρατόρων , και λιγότερο για τα εγκλήματα , από τα οποία τα συγκεκριμένα που περιγράφονται στο κείμενό μου είναι θα μπορούσα να ειπώ , ποιητική αδεία , οτι είναι από τα αθωότερα της Βυζαντινής ιστορίας .