- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Θεωρείτε όλοι προφανώς, πως η αστυνομία ορθώς έπραξε που έπνιξε στα χημικά τόσο κόσμο,
Εγώ πιστεύω πως έπρεπε να κάνει χρήση αντλιών με νερό υπό πίεση και χρήση λαστιχένιων σφαιρών σε όσους πετάγανε κοτρώνες (με σκοπό να φονεύσουν αστυνομικό) ή μολότωφ.
quote:
θεωρείτε πως οι πορείες και οι διαμαρτυρίες χιλιάδες κόσμου απαρτίζονταν από τσογλάνια,
Ως επί το πλείστον, ναι......
quote:
θεωρείτε πως καλώς έπραξαν οι αστυνόμοι και δεν έφεραν διακριτικά
Είναι το τελευταίο που θα με απασχολούσε όταν θα περίμενα αστυνομική προστασία....
quote:
καλώς χτυπούσαν δεκαπεντάχρονα
Αν πέταγαν πέτρες και μολότωφ, ναι.......
quote:
καλώς χλεύαζαν 15χρονα σε καθιστική διαμαρτυρία.
Αν τους βρίζανε θα έπρεπε να τα μπαγλαρώσουν, αλλιώς την θεωρώ ηλίθια κίνηση....
quote:
Επίσης θεωρείτε πως για όλες τις παραπάνω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλώς θα μείνουν όλοι ατιμώρητοι.
Όπου στοιχειωθετούνται παραβάσεις, υπάρχουν νόμοι και θεσμοί να αποφανθούν. Προτείνεις να τους καταργήσουμε ή να αρχίσουμε να αυτοδικούμε ???
quote:
Θεωρείτε ορθή (και ουδόλως υποκινούμενη) τη στάση της κυβέρνησης να ανακοινώσει στις 7 Δεκέμβρη ημέρα Κυριακή πως το κράτος θα μείνει άπραγο μέχρι την επομένη το πρωί για την οποία είχε οριστεί η συνάντηση του άχρηστου πρωθυπουργού με το ανδρείκελο τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Μεγάλη μαλακία τους. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και να ξεβρωμίσει την περιοχή από αυτά τα κακοποιά στοιχεία. Ούτε άσυλο να υπολόγιζε ούτε τίποτα. Έλα όμως που θα βγαίνανε μετά οι δημοκράτες του λόγου σου να μιλάνε για χούντα και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με την ευγενική συνδρομή των φασιστικών ΜΜΕ βεβαίως-βεβαίως, εγχώριων κσι μη...).
Ξέρω ξέρω, είμαι φασίστας......
Η εύκολη λέξη......
Edited by - KERRY KING on 29/01/2009 20:53:12
Ας μην ανοίξω το στόμα μου καλύτερα....
Edited by - KERRY KING on 29/01/2009 20:55:13
quote:
Προσπαθώ να καταλάβω όμως ποιος ξεχείλωσε τόσο πολύ τα όρια της ανοχής μας.
Έλα μου ντε, αυτή την απορία έχω είκοσι χρόνια τώρα....
Ως πότε ????.....
quote:
Θεωρείτε κακό το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και δεν θεωρείτε κακό που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ίχνος τσίπας. Δεν έπρεπε να έχει παραιτηθεί αυτός ο θίασος μετά από την περίτρανη επίδειξη παντελούς έλλειψης ικανότητας να σταματήσει να κατρακυλά?
Νά την και η ταμπακιέρα.......
Αλλού οι αναζητήσεις για την τσίπα αγαπητή μου, άσε μην δυναμιτίσουμε κι άλλο το θέμα.
Περιμένετε μια μέρα τουλάχιστον να προλάβουν και οι άλλοι να γράψουν τις θέσεις τους.
Θα συμφωνήσω με όσα έγραψε ακριβώς από πάνω ο Kerry μόνο σε δυο θα διαφωνήσω.
quote:
Εγώ πιστεύω πως έπρεπε να κάνει χρήση αντλιών με νερό υπό πίεση και χρήση λαστιχένιων σφαιρών σε όσους πετάγανε κοτρώνες (με σκοπό να φονεύσουν αστυνομικό) ή μολότωφ.
Αντί για πλαστικές σφαίρες εγώ θα πρότεινα τα όπλα με τον ηλεκτρισμό.
Ικανά να παραλήσουν το στόχο και να τον αφήσουν αναίσθητο να μην μπορεί να τρέξει ώστε να τον συλλάβουν κιόλας μετά.
quote:
Μεγάλη μαλακία τους. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και να ξεβρωμίσει την περιοχή από αυτά τα κακοποιά στοιχεία. Ούτε άσυλο να υπολόγιζε ούτε τίποτα. Έλα όμως που θα βγαίνανε μετά οι δημοκράτες του λόγου σου να μιλάνε για χούντα και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με την ευγενική συνδρομή των φασιστικών ΜΜΕ βεβαίως-βεβαίως, εγχώριων κσι μη...).
Εκεί ήταν η μαγκία Kerry.
Έπρεπε την ώρα που καιγότανε όλο το κέντρο και κινδυνεύανε ζωές, να καλούσε προεδρικό συμβούλιο.
ΌΛΟΙ και οι 5 πολιτικοί αρχηγοί στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις κάμερες μέσα live και να τους έλεγε:
"Αυτοί τη στιγμή μέσα στο Πολυτεχνείο και στα Προπύλαια δεν βρίσκονται φοιτητές. Άρα δεν τίθεται θέμα φίμωσης της Δημοκρατίας και θέμα περιορισμού του λόγου. Βρίσκονται μόνο καταστροφείς, παράνομοι. Άρα τίθεται θέμα παραβίασης και δια της βίας κατάργησης της έννομης τάξης."
"Κατάργηση του ασύλου για εκείνη τη στιγμή. Και μέσα οι αστυνομικές δυνάμεις." Να δούμε ποίοι αριστεροί και ποίοι ψευτοδιανοούμενοι θα συμφωνήσουν, ποίοι θα διαφωνήσουν και ποίοι υποκινούν.
Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking
Εννοώ, ότι τα τάζερ που λές, πιστόλια ηλεκτρισμού,
είναι υπεύθυνα για 400 θανάτους πέρισυ στην Βρεττανία,
αφού η χρήση τους είναι επικίνδυνη....
Αλλά, το ότι αυτά που συμβαίνουν, συμβαίνουν για να αυξηθούν
τα μέτρα καταστολής, παρακολούθησης και ελέγχου των ανθρώπων,
δεν σας περνάει καθόλου απο το μυαλό; Το ότι δεν επιτεύχθει
τίποτε, όπως και σε ότι ανάλογο, τα τελευταία χρόνια, επισης φαντάζομαι δεν σας λέει τίποτε, έ;
Πήρα συγκατάβαση, πήρα εύσημα, πήρα χλευασμό
αλλά απάντηση δεν πήρα.
Υπεκφυγές απαντώντας με ρωτήσεις,
προτάσεις μόνο για ενδυνάμωση μέτρων καταστολής,
ασχέτως από το γεγονός πως παραδεχτήκατε ότι πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη αστυνομία, νιώθετε ασφαλής να οπλίσετε το χέρι τους σε στιγμή που επέδειξαν απόλυτη ανικανότητα και έλλειψη ψυχραιμίας.
Κατηγορίες για την αριστερή πολιτική θέση ανθρώπων
και απόψεις που, τι να πω, πραγματικά με αφήνουν άφωνη.
Υποστήριξη ακόμη και της πιο καταστροφικής (αναλογιζόμενοι το χρόνο που της πήρε να τα ισοπεδώσει όλα) κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τον τόπο.
Αν ήσασταν πρωθυπουργοί για μία μέρα.
Εγώ θα έκανα αυτό κι εγώ εκείνο.
Αμ δεν είστε!
Ως πολίτες τι κάνατε? παραμείνατε ήρεμοι, να σκεφτείτε καθαρά ότι θα ψηφίσετε μικρό κόμμα στις άλλες εκλογές. Όταν με το καλό έρθει εκείνη η ώρα...
...ως τότε να μείνουμε ήρεμοι και να βρούμε και τον τρόπο να κόψουμε και τη γλώσσα και τα πόδια από αυτά τα σκασμένα που ακόμη φωνάζουν.
Αποχωρώ από τη συζήτηση, δεν αντέχω άλλο να προσπαθήσω να αποδείξω πως αυτά όλα που βλέπετε σε videos, σε φωτογραφίες, σε αποσπάσματα ήχου που κυκλοφορούν στο δίκτυο, που ΒΛΕΠΕΤΕ ξεκάθαρα, και ΑΚΟΥΤΕ με τα αυτιά σας, είναι όντως έτσι και όχι όπως τα μεταφράζετε.
Είμαι εγώ ιδεαλίστρια, αλήτισσα, τεμπέλα, έξυπνη, τραμπούκος, αναχική, θύμα, χαζή, παραμυθιασμένη, υποκινούμενη, δεν ξέρω τι άλλο και καθόλου δε με νοιάζει. Γιατί προτιμώ να είμαι ακόμη και γραφική φωνάζοντας ασταμάτητα, παρά να αφεθώ στο βούρκο και την παγκόσμια δικτατορία του χρήματος. Ούτε σιωπή, ούτε κοίτα τη ζωούλα σου, ούτε ηρεμία!Αυτό που έγινε στην αυλή μας, γίνεται παντού από καιρό είναι όλο ένα και το αυτό.
Έχουμε πόλεμο, κι όπως το καταλάβει, ας φροντίσει να είναι έτοιμος να πολεμήσει, να βρει το κράτημά του από ότι μπορεί, θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια, αγάπη, επανάσταση, κάτι να αντέξει να αντισταθεί.
Δεν κόβουνε τα κεφάλια που σηκώνονται, κόβουνε αυτά που σκύβουν!
Καληνύχτα σας.
Με σεβασμό
Ηρώ
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
σημαία της επανάστασης και δεν ακούς τίποτε άλλο;Λέω εγώ...
Γιατί,εγώ σου ειπα ότι με αυτές τις ασαφείς διαδηλώσεις
έχυμε περισσότερα μέτρα καταστολής, εσύ τις προτάσεις καταστολής
που τις έιδες; Με το ζόρι να βγεις ηρωίδα, ρε κορίτσι μου;...
Νισάφι πια, έχουμε δημοκρατία..Απο άλλα υποφέρουμε, όχι απο
έξω, απο μέσα....
Αυτά που βλέπεις εσύ εδώ και λίγες μέρες,τα βίντεο, και τις φωτό,
μπορεί κάποιοι απο μας να τα έχουμε ζήσει, υάρχουν εδώ και
δεκαετίες, δεν είναι πρόσφατο ζήτημα....Αυτό που λέμε είναι ότι
γίνονται καλύτερα...Είναι ένα ζήτημα σημαντικό..Και φυσικά, καλά
θα ήταν να μείνεις....Ο διάλογος δυναμώνει δεν αδυνατίζει...
"Δεν κόβουνε τα κεφάλια που σηκώνονται, κόβουνε αυτά που σκύβουν!"
Σου εύχομαι όταν βρεθείς σε τόπο όπου να σκύβουν και να σηκώνουν
κεφάλια, εσύ να το σηκώσεις το δικό σου..Ίσως τότε δεις...
Εδώ πάντως, δεν σκύβει κανείς το κεφάλι ακόμη...Σύντομα και
αυτό θα γίνει...Ναι, αλλά μέχρι τότε θα μιλάμε για επαναστάσεις, όταν
η επανάσταση που έγινε προώθησε μόνο τη δικτατορία και αυτό δεν το
καταλαβαίνουν όλοι...
quote:
Θεωρείτε όλοι προφανώς, πως η αστυνομία ορθώς έπραξε που έπνιξε στα χημικά τόσο κόσμο,
Το να ρίχνεις χημικά στον κόσμο είναι όντως παράνομο.
ΟΜΩΣ δεν υπάρχει δικαιοσύνη για αυτούς που παρανομούν - σπάνε, καταστρέφουν και γενικά δεν υπακούουν στις προσταγές της αστυνομίας, γιατί πολύ απλά κάποια σκουπίδια που το παίζουν προοδευτικοί ή την είδαν με καλό και συντεχνιακό μάτι (δικηγόροι) έχουν φτιάξει έτσι τους νόμους, ώστε να διαιωνίζεται μία γελοιότητα...
Αντί λοιπόν οι "επαναστάτες της κουκούλας" να βρουν την ρίζα του προβλήματος σαν καλά πρόβατα λένε ότι τους φταίει η αστυνομία που δεν τους αφήνει να τα σπάσουν όλα!!!
quote:
θεωρείτε πως οι πορείες και οι διαμαρτυρίες χιλιάδες κόσμου απαρτίζονταν από τσογλάνια,
Από τσογλάνια, λεηλατητές, ψυχασθενείς και γενικά απόβλητα της κοινωνίας μας... Το κακό είναι ότι οι γελοίοι νόμοι μας δεν εξαφανίζουν αυτά τα σκουπίδια από την κοινωνίας μας...
quote:
θεωρείτε πως καλώς έπραξαν οι αστυνόμοι και δεν έφεραν διακριτικά
Ο νόμος που ψήφισαν οι 301 το επιτρέπει...
Άρα ακόμα μία φορά το πρόβλημα σου είναι οι νόμοι των 301 σκουπιδιών και όχι οι αστυνομικοί. Άντε να το καταλάβεις αυτό τώρα...
quote:
καλώς χτυπούσαν δεκαπεντάχρονα
Κάθε παραβατική συμπεριφορά πρέπει να τιμωρείται...
Δηλαδή τι να έκαναν; Απλώς να τους έπιαναν; Και ύστερα;
Να έσκουζαν όλοι οι σάπιοι δημοσιογράφοι και οι δήθεν δημοκράτες και τελικά να τα άφηναν ελεύθερα; Θα σου άρεσε να σου έσπαζα το αμάξι ή να σου άρπαζαν την περιουσία και να μην τιμωρούταν ο ένοχος; Ή μήπως οι παραβάτες αυτοί είναι "επαναστάτες" και απρόσιτοι τελικά από το νόμο;;;
quote:
Επίσης θεωρείτε πως για όλες τις παραπάνω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλώς θα μείνουν όλοι ατιμώρητοι.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;
Που είναι το δικαίωμα να ζω ήρεμα;
Που είναι το δικαίωμα να ΜΗΝ μου καταστρέφουν την περιουσία;
Που είναι το δικαίωμα να κυκλοφορώ ελεύθερος χωρίς να μου την πέσει το κάθε σκουπίδι που το παίζει "επαναστάτης" και χωρίς να κλείνουν τους δρόμους για την χάρη του κάθε ψυχοπαθή "επαναστάτη" που την βρίσκει με το να σπάει την περιουσία του κόσμου ή και καίει κόσμο ΧΩΡΙΣ να τον τιμωρεί κανένας;;;
quote:
Εγώ πιστεύω πως έπρεπε να κάνει χρήση αντλιών με νερό υπό πίεση και χρήση λαστιχένιων σφαιρών σε όσους πετάγανε κοτρώνες (με σκοπό να φονεύσουν αστυνομικό) ή μολότωφ.Αντί για πλαστικές σφαίρες εγώ θα πρότεινα τα όπλα με τον ηλεκτρισμό.
Ικανά να παραλήσουν το στόχο και να τον αφήσουν αναίσθητο να μην μπορεί να τρέξει ώστε να τον συλλάβουν κιόλας μετά.
Διαφωνώ και με τους δύο σας...
Το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό και στις δύο περιπτώσεις, γιατί πολύ απλά οι νόμοι έχουν φτιαχτεί έτσι, (από τους γνωστούς) ώστε να προστατεύουν αυτά τα σκουπίδια. Οπότε η καλύτερη λύση (και πιο οικονομική) είναι ένας ελεύθερος σκοπευτής - μία και στο κεφάλι σε όσους φορούν κουκούλα...
quote:
ασχέτως από το γεγονός πως παραδεχτήκατε ότι πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη αστυνομία, νιώθετε ασφαλής να οπλίσετε το χέρι τους σε στιγμή που επέδειξαν απόλυτη ανικανότητα και έλλειψη ψυχραιμίας.
Πάλι φταίει η αστυνομία και όχι όσοι την κατάντησαν έτσι τα τελευταία 25 χρόνια... Ίσως γιατί είσαι kswtikoula, είσαι νέα και δεν έχεις μάθει ότι κάποτε κυκλοφορούσαμε χωρίς φόβο στο κέντρο της Αθήνας, κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι και ο χειρότερος κακοποιός ήταν ο Αυτιάς...
Οπλίζουμε το χέρι της αστυνομίας;;; Μήπως και έχετε καταλάβει ότι η αστυνομία είναι ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ του νόμου; Ή μήπως θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει αστυνομία όπως αυτή που ζητούν κάποια ψυχοπαθή σκουπίδια - και τα οποία φυσικά κάθονται μέσα σε γραφεία και το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν ιδέες με "ιδεολογία";;;
quote:
Έχουμε πόλεμο, κι όπως το καταλάβει, ας φροντίσει να είναι έτοιμος να πολεμήσει, να βρει το κράτημά του από ότι μπορεί, θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια, αγάπη, επανάσταση, κάτι να αντέξει να αντισταθεί.
Με λίγα λόγια: Στα άρματα, στα άρματα, εμπρός στον αγώνα...
Να σε δω με χλαίνη και με φισικλίκια και μη τι άλλο...
Όχι ότι είσαι αριστερή και δεν μπορείς να δεις την λογική...
Όχι ότι εδώ και 34 χρόνια όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας κάνουν ότι μπορούν να την καταστρέψουν...
Όσο για τα κεφάλια: στη Γαλλική επανάσταση και στη Μπολσεβίκικη πέσαν πολλά κεφάλια... Στο τέλος όμως οι επαναστάτες έκοβαν τα κεφάλια των συντρόφων τους και αθώων ανθρώπων...
Μόνο παραφιλολογίες για αστυνομική βία, για άδικες κοινωνίες και επαναστατημένες νεολαίες.
Ένας όμορφος αχταρμάς πασπαλισμένος με ιστορίες της Μυρτώς, λαίκίστικες παραπομπές για το οικόπεδο στην Πατησίων και να καταλήξουμε στο πολιτικό μας μύνημα "κάτω η κυβέρνηση"...
Σε 15χρονα μπορεί να πιάνει αυτή η τακτική, σε πολιτικά όντα θέλει πολύ προσπάθεια να τα πείσεις.
Κατηγορίες για υπεκφυγές, πρόκληση για θέσεις και επιχειρήματα αλλά από την μεριά σου τι πρόσφερες τελικά στον διάλογο ??? Είπες ξεκάθαρα τις θέσεις σου και δεν τις καταλάβαμε ? Σου μείναν αναπάντητα ερωτήματα ??? Να με συγχωρείς που δεν έχω το λυρικλο σου ύφος αλλά εγώ δυσκολεύομαι να διαβάζω πίσω από τα γράμματα, θέλεις απαντήσεις - κάνε καθαρές ερωτήσεις.
Δεν σε είδα να προτείνεις κάποιο κοινωνικό μοντέλο και κυρίως δεν σε είδα να παραθέτεις και κανένα παράδειγμα να καταλάβουμε ποια είναι η ιδανική κοινωνία που εμείς καταστρέφουμε με την παθητικότητά μας και τον ωχαδελφισμό μας. Τουλάχιστον ο kardasian υπήρξε πιο ειλιρκινής στις θέσεις του, δεν κρύφτηκε πίσω από όμορφα και λυρικά λόγια...
Προσπαθείς να μας πείσεις για τα παιδιά που επαναστάτησαν - σε τι επαναστάτησαν δεν με έχεις κατατοπήσει ακόμα. Γιατί εγώ μιλάω με επαναστάτες και το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως η μόνη τους ανησυχία είναι πως δεν υπάρχει προοπτική να συνεχίσουν την καλή ζωή που μάθανε τόσα χρόνια μαθημένα στις λαμογιές των γονιών τους. Βλέπουν με τρόμο πως μπροστά τους υπάρχει αγώνας και αβέβαιο μέλλον που απαιτεί ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!! Και με 700 ευρώ πως θα πάρουν αυτοκίνητο, μου λες ??? Πως θα πληρώνουν τον λογαριασμό για internet στο κινητο ???? Πως θα πληρώνεται ο καφές στην καφετέρια ?????? Το μπαράκι το Σαββατόβραδο ??? Ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι ζούνε σε μία χώρα που δεν παράγει αλλά προσφέρει μόνο υπηρεσίες, οπότε ποιός θα πρωτομπεί στο δημόσιο ????? Ποιόν θα πρωτοπροσλάβει η κάθε ιδιωτική εταιρεία ?????
Κάνουν κατάληψη και βάζουν λουκέτα στα σχολεία τους, με τι αιτήματα γνωρίζεις ????
Κατάφερα και έμαθα μερικά.....
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!!!!!!!!!
Μάλιστα κυρίες και κύριοι, θα μου πεις σιγά μην την σκαρφίστηκαν μόνα τους αυτή την παπαριά, έχουνε τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ να τους αμολάνε αυτές τις εξυπνάδες.... Ο σύγχρονος έλληνας έφηβος λοιπόν έχει την απαίτηση να μπαίνει αέρα-πατέρα στο πανεπιστήμιο γιατί "είναι δικαίωμά του να μορφωθεί" !!!!!! Χωρίς κόπο και αγώνα βεβαίως-βεβαίως, φυσικά αφού κάποιοι φρόντισαν να τοθ δώσουν το δικαίωμα να προβιβάζεται έτσι κι αλλιώς στην επόμενη τάξη, γιατί να μην τον κάνουν να διεκδικεί το δικαίωμα να ΑΠΑΙΤΕΙ την ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια.... Και όσο δεν γίνεται αυτό δεκτό, νά'σου το λουκέτο στο σχολείο, κανένα τσογλάνι όμως αποχή από το φροντιστήριο...
Άλλο αίτημα : Να δωθεί το 10% του προϋπολογισμού στην Παιδεία !!!!
Μάλιστα, να τους δώσεις να σου κάνουν μια απλή μέθοδο των τριών θα τα δεις όλα, παρα ταύτα έχουν την ωριμότητα βεβαίως-βεβαίως να καταρτίζουν προϋπολογισμό....
Κατα τ΄άλλα οικονομικές είναι οι ανησυχίες τους, αν πάει ο βασικός μισθός στα 1300 (ποιός τους το δασκάλεψε αυτό άραγε ?) όλα καλά, δεν τρέχει μία.... Και η καημένη η kswtikoula οραματίζεται μια νέα γενιά που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, να μην είναι δούλος του χρήματος, να πολεμάει για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη........
Βλέπεις πόσο εύκολο είναι να περνάς από την ουσία στον αποπροσανατολισμό και τον λαϊκισμό ?
Εδώ και λίγα χρόνια μελετώ διάφορα βιβλία αποκρυφισμού όπως τα: Golden Dawn System of Magic, Mysteria Magica, The Grand Grimoire, Papyri Graecae Magicae, Necronomicon Spell Book, The darkside of the moon, πολλά βιβλία με διάφορα ξόρκια και άλλα. Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη αλλά η αλήθεια είναι πως μπερδεύομαι χειρότερα. Δεν επιχείρησα ποτέ να κάνω πράξη τα όσα μελέτησα, αν και πολλές φορές μου μπήκαν ιδέες. Ίσως το γεγονός ότι προέρχομαι από οικογένεια ορθολογιστών – ιατρών δεν μου το επέτρεψε υποσυνείδητα. Μάλλον όμως περισσότερο φοβάμαι θα έλεγα διότι είμαι κανονικά χειροτονημένος πρεσβύτερος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μελετώ για ακαδημαϊκούς λόγους (σκοπεύω να κάνω κάποιες μεταφράσεις) και δεν μπορώ να ξέρω αν περαιτέρω ενασχόληση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, λόγω του χαρίσματος που έλαβα κατά την χειροτονία μου. Βλέπετε τέτοιες μελέτες αποθαρρύνονται για τα καλά από την Εκκλησία και δεν μπορώ πραγματικά να ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να εμβαθύνω σε κάποιο Γρημόριο. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να θέσει οποιαδήποτε πληροφορία για τη σχέση ιεροσύνης-ενασχόλησης με αποκρυφισμό; Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Ευχαριστώ.
Σκεφτείτε το αυτό.
Τώρα επί αφορμή του Περικλή12345 να πω το εξής. Ενωχιανά, αβραμελέν, επτάμερον, τριθέμιους, μπλα μπλα μπλα. Εάν δεν κανω λαθος (σας παρακαλω να με διορθωσετε) ο Χριστός μας είπε να αποφεύγουμε την μαγεια. Γιατί όμως; Εννοούσε την μαύρη μαγεία (δαίμονες); Και (αυτό ήθελα να το ρωτήσω εδώ και καιρο) πως ξέρουμε οτι η αγγελική μαγεία είναι πραγματι αγγελικη; Στο enochian magick reference λεει οτι όλα τα αλλα συστήματα μαγειας ειναι σκάρτα ( καλά τώρα όλα τα συστήματα μαγείας λενε οτι αυτά μόνο είναι και οτι τα άλλα δεν είναι) και φτιάχτηκαν από δαίμονες. Πώς ξέρουμε τι συμβολίζει η σφραγίδα του ars almadel και εάν ο άγγελος που εμφανίζεται είναι πράγματι άγγελος και όχι κάποια οπτασία δημιουργημένη από δάιμονες; Θα μου πείτε μπορείς να δοκιμάσεις την πίστη τους (πχ η Παναγία παρέμεινε παρθένα ναι ή όχι-υποτίθεται οτι στο άκουσμα και μόνο της Παρθένου οι δαίμονες "λυσσάνε") αλλά μήπως απλά υποκρίνονται;
Τώρα που το πα, διάβασα πρόσφατα το ars almadel και εντυπωσιάστηκα. Πολύ θα ήθελα να το κάνω για να το δω. Βέβαια έχουμε καιρό. Υπάρχει κάποιος που το χει κάνει; ( ή θα ήθελε;)
Φίλε περικλή12345 λογικά ο Θεός σέβεται τους ιερείς αλλά και τους καλούς ανθρώπους. Αρα (γνώμη μου) με ότι και να ασχοληθείς η ψάξεις εάν έχεις στην καρδιά σου καλοσύνη δεν νομίζω οτι θα μπορούσες να προσβάλεις τον Θεό. Εξ άλλου τυχαίνει να έχω ήδη αντιληφθεί οτι εάν κάποιος έχει Αγάπη (με Α κεφαλαίο ) προς τους άλλους ή γενικά δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα
Λοιπόν περιμένω την γνώμη σας σε όσα ανέφερα (ουφ!)
Η Εκκλησία δε, προς λύπηση κάποιων, διδάσκει το ‘πίστευε και ερεύνα’. Ζούμε στο 2008 και η οποιαδήποτε έρευνα αποφέρει καλό. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να κατευθυνθεί ως πιόνι από ‘μάγισσες’, ‘ιερά εξέταση’ ή όποιον άλλο επιτήδειο. Η μελέτη λοιπόν αυτών των βαρυσήμαντων κειμένων θα έπρεπε να γίνετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να τους δίδετε η βαρύτητα και η αξία που τους αρμόζει. Σέβομαι το γεγονός πως αυτά τα βιβλία αποτελούν κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και γοητεύομαι γευόμενος τη σκέψη και το πάθος ανθρώπων άλλης εποχής ή σύγχρονους ανθρώπους άλλης θρησκείας και κουλτούρας. Το ίδιο αισθανόμουν και όταν μελετούσα το Ιερό Κοράνι και την Ινδουιστική θεολογία. Θεωρώ πως όχι μόνον η Εκκλησία, αλλά και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να αντιμετωπίζει αυτό το πολιτισμικό κομμάτι που ονομάζετε αποκρυφισμός, αν μου επιτρέπεται ο όρος, ως θρησκεία, η οποία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνώσης και στην ολοκλήρωση της ταυτοποίησης της ανθρώπινης πορείας στην ιστορία. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη μετέφρασα στα ελληνικά μια αρχαία συλλογή από την εποχή των Ασσυρίων με όνομα ΄΄The Book of Dagon΄΄. Πρόκειται για κατάρες ιερέων της εποχής. Το κείμενο φιλολογικά είναι ένα αριστούργημα και αν μη τι άλλο προέρχεται από ένα πολιτισμό που άνθισε πριν τον Αιγυπτιακό. Αφού μεταφράσω και άλλα σχετικά κείμενα θα τα εκδώσω ως συλλογή και μάλιστα, πρώτα ο Θεός, από γνωστό εκδοτικό οίκο. Μήπως οι Βουδιστές δεν μελετούν την Αγία Γραφή των χριστιανών. Γιατί θα πρέπει λοιπόν να φοβόμαστε τα βιβλία που περιέχουν ξόρκια και διάφορες γητείες; Το κακό πρέπει να το αναζητήσουμε για να έρθει. Αυτό το κακό μπορούμε να το συναντήσουμε οπουδήποτε και όχι μόνον στις σελίδες αυτών των βιβλίων. Συγνώμη για τα πολλά λόγια, αυτό που πραγματικά ψάχνω να βρω είναι πληροφορίες από την πλευρά ανθρώπων που ασκούν την Υψηλή Τέχνη αναφορικά με το συσχετισμό που ανέφερα στο προηγούμενό μου σχόλιο. Από την δικιά μου πλευρά γνωρίζω πολύ καλά πως απαγορεύεται η όποια άσκηση, είμαι όμως φύση περίεργος… Ευχαριστώ.
Εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες σου και καλή πορεία. H αναζήτηση είναι ένας δρόμος με μακρύ τέλος και ΚΑΘΕ άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τον περπατάει.
Irium
Οποτε θα ξεκινησω με κατι που μου εκανε εντύπωση που εγραψε καποιος Αλαφροισκιοτος και ελεγε πως η Ουράνια προφητέια δεν υσχυέι...χαιρω πολυ...αφου ειναι ενα μυθηστόριμα που γράφτηκε για να δηξει/παρουσιαση με ωραιο αφηφηματηκο τροπο ο συγγραφεας καποιους τροπους διαλογισμου και τεχνικες για να βλεπει κανεις την ανθρώπινη αυρα!Δεν εκανε κατι αλλο απο το να μας μιλησει μεσω αυτης της ιστοριας για την ενεργεια της φυσης που διεπει τα παντα γυρω μας....το αν υπονοησε οτι θα γινουν και καποια πραγματα στο μελλον αν(λεω αν) κατσουν να ασχοληθουν όλοι(ολοι ομως...ολος ο πληθυσμός της γης) με αυτην την ενεργεια, αυτο ειναι ενα πιστευω του συγγραφεα που δεν ειναι αναγκη και να το πιστεψεις...αρκει να το επεξεργαστεις λιγακι(δεν κανει κακο να μιλας με τα φυτα που εχεις στον κηπο σου...αν εχεις διαβασει το βιβλιο θα καταλαβεις)
Τωρα κ. Periklis12345 καταρχην η μαγεια δεν ειναι θρησκεία, ειναι τροπος ζωης, σημφωνα με αυτα που εχω καταλαβει εγω. Σηνεπως δεν υπάρχη καμια απαγόρευση ενασχόλησης σας με αυτην αρκει να το εχετε αποφασησει, να εχετε ξεκαθαρισει τους λογους για τους οποιους ασχοληστε και εφοσον δεν επυθημήτε να βλαψετε κανέναν, κανεις δεν προκειτε να σας τημωρήσει.Αλλοστε ο θεος ειναι αγαπη, δεν τημωρει κανεναν, μονοι μας τιμωρουμαστε αυτο θα πρεπει να το ξερετε. Και οταν λεμε τροπος ζωης εννοουμε
quote:
τον κατακερματισμό των προσωπικών απολαύσεων και της καλοπέρασης
οπως λεει και ο Irium, αν και οχι αποκληστηκα τον κατακερματησμό αλλα τελος παντον η μαγεια απαιτει, τουλαχιστον για αυτον που θελει να ασχοληθει πρακτικα με το ζητημα, να γυνονται καποια τυπικα, να ακολουθηται ενας ρυθμός για να μην χανει ο μαγος την εργητηκότητα του(να μην χανει ενεργεια,να εξασκεί τις ιδιάιτερες ικανοτητες που εχει). Γιατι να ξεκηνήσει καποιος να ασχοληται με το θέμα παει να πει οτι εχει δυνάμεις και οτι (υποσηνηδητα ισως)το ενστηκτό του τον οδηγει να ψάξει για αυτες ή για τα θεμετα του αποκρυφησμου γενικότερα οπως κανω εγω.
Επομενος δεν νομιζω να υπάρχει κανενα πρόβλημα με το να ασχοληστε κι εσεις. Επομένος καλη αναζητηση και καλος ηρθες συνοδηπόρε του ανεξηγητου!
Α και γενικότερα θα ηθελα να τονίσω οτι όλα αυτα τα "θαυματα"που εκανε ο Χρηστός τι νομιζεται...οτι δεν ηταν μαγεια?Τι εκανε όλα αυτα τα χρόνια οπου υπάρχει ενα κενο στην Καινη Διαθηκη για τη ζωη του...ειχε γνώσεις λοιπόν.Υπαρχουν πράγματα που κρηβει σκόπιμα η σημερινή εκκλησία για να μας κραταει με ματια κληστά!
Αλλα πολυ φοβάμε οτι δεν πρεπει να επεκταθώ αλλο γιατι θα υπάρξουν συγκρούσεις που θα ειναι και εκτός θέματος!
Irium εισαι φωτησμένος, δεν ξερω...κατι εισαι παντος!Σηνέχισαι ετσι!
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
26/01/2008
26/01/2008
Ο Ιησούς σε ένα "θαύμα" του ανέφερε το εξής: "Δεν σε έσωσα εγώ, η πίστη σου σε έσωσε". Ο συνειρμός έχει σχέση με τη δύναμη της θέλησης του αρρώστου που την πρόβαλε πάνω στο πρόσωπο του Ιησού. Πίστεψε τόσο πολύ πως θα τον γιατρέψει ο Ιησούς που ενεργοποίησε μέσα του τον σημαντικό παράγοντα της αυθυποβολής. Στην ουσία ο άρρωστος δεν γιατρεύτηκε από τον Ιησού αλλά από το σύμπλεγμα που δημιούργησε στο μυαλό του.
Όλα αυτά μας δείχνουν πως η δύναμη του νου και της θέλησης είναι τεράστια. Το σημαντικό είναι πως όσο περισσότεροι "μεσάζοντες" παρεμβάλλονται μεταξύ ημών και του "θεού", τόσο ασθενέστερη γίνεται η σύνδεση και η επικοινωνία μας με αυτόν και παράλληλα χάνουμε και την υπερβατικότητα του εγχειρήματος... Η μαγεία αποτελεί έναν αποτελεσματικό (αν και δύσκολο) τρόπο να έρθει κάποιος σε απευθείας σύνδεση με τα "πίσω από την κουρτίνα", με τα πράγματα που δεν ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, με τα ζητήματα που αποτελούν θεμελιώδη ερωτήματα στην ειλικρινή πνευματική μας ενδοσκόπηση. Μέσω του οραματισμού και άλλων μέσων, ενεργοποιεί μηχανισμούς που μας φέρνουν κοντά στο ποθούμενο αποτέλεσμα. Για κάποιους ο οραματισμός και η αυθυποβολή είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε με τον εαυτό μας, για κάποιους άλλους όμως αποτελεί βασικό εργαλείο στη διαδικασία της σύνδεσης με έναν άλλο κόσμο που όπως άλλα χρωματικά φάσματα, υπάρχει αλλά εμείς δεν τον βλέπουμε (τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα...)
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Πολλές φορές η επιθυμία μας γίνεται τόσο ισχυρή που κατακλύζει ολόκληρο το είναι μας και μετατρέπεται σε έναν στόχο ζωής έτσι ώστε μπορεί να συμβεί όντως ένα θαύμα ή αλλιώς κάτι το "μαγικό".
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ο Ιησούς μπορεί να ενεργοποίησε απλά την βούληση του ανθρώπου και να ισχυροποίησε σε τέτοιο βαθμό την θέληση του ώστε να τον κάνει να πραγματοποιήσει μόνος του το θαύμα.
Προσωπικά πιστεύω άλλωστε πως το θαύμα κι η σωτηρία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία όταν προσεγγίζονται από τον ίδιο τον άνθρωπο με την παρότρυνση κάποιου πεφωτισμένου ανθρώπου έστω, παρά όταν είναι αποτέλεσμα πλήρους επέμβασης από τον άνθρωπο αυτόν.
quote:
Όλα αυτά μας δείχνουν πως η δύναμη του νου και της θέλησης είναι τεράστια. Το σημαντικό είναι πως όσο περισσότεροι "μεσάζοντες" παρεμβάλλονται μεταξύ ημών και του "θεού", τόσο ασθενέστερη γίνεται η σύνδεση και η επικοινωνία μας με αυτόν και παράλληλα χάνουμε και την υπερβατικότητα του εγχειρήματος...
Μήπως αυτόν το ρόλο θα έπρεπε να έχει κι η θρησκευτική πίστη, χωρίς πολλούς μεσάζοντες; ![]()

In anticipation of my resurrection...