- Μπαφομέτ , το σύμβολο του φωτός - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ο Baphomet σύμφωνα με τον μεγάλο αποκρυφιστή και λευκό μάγο Eliphas Levi, περιλαμβάνει την δυαδική φύση της ζωής , την αρσενική και την θηλυκή πτυχή της δημιουργίας ,όπως έκαναν όλες οι αρχαίες θρησκείες τοποθετώντας δίπλα στους άρρενες Θεούς τα θηλυκά αντίστοιχα τους (π.χ SIVA-KALI , ΔΙΑΣ-ΗΡΑ).Η εικόνα συνδυάζει τα αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά, το ένα χέρι την αρσενική φύση , το άλλο την θηλυκή , τα στήθη μιας γυναίκας με ένα φαλλικό αντικείμενο στην αγκαλιά του.
Το ένα χέρι δείχνει προς τον ουρανό, ενώ το άλλο είναι στραμμένο προς τα κάτω, μια αναπαράσταση του ερμητικού αξιώματος «Όπως Πάνω ... έτσι και κάτω» . Θυμίζει επίσης τον γνωστό δυϊσμό της φιλοσοφίας , στον γνωστό πίνακα του μεγάλου μυημένου ζωγράφου της αναγέννησης Ραφαήλ , όπου ο Πλάτων δείχνει προς τον ουρανό και ο Αριστοτέλης προς την γη. Η εικόνα δείχνει, επίσης, το ένα χέρι να δείχνει προς ένα λευκό μισοφέγγαρο ενώ το άλλο προς ένα αντίστοιχο σκοτεινό μισοφέγγαρο, δηλαδή τη δυαδικότητα του καλού και του κακού στην οποία ο λευκός μάγος πρέπει πάντα να έχει ισορροπία. Τους αέναους κύκλους της καθόδου του πνεύματος προς την ύλη την αριστερόστροφη σβάστικα και την επακόλουθη απελευθέρωση από αυτήν και την επάνοδο στο καθαρό πνεύμα , την δεξιόστροφη σβάστικα. Στο δεξί χέρι είναι γραμμένη η λέξη "Λύστε" ή "Λύση" και στο αριστερό η λέξη "Coagula" που σημαίνει την μεταμόρφωση του υγρού σε στερεό , έννοιες που συναντώνται στην αλχημεία και συμβολίζουν επίσης τους κύκλους της ύλης και της απελευθέρωσης . Οποιος διαβάσει το βιβλίο του Levi "Υπερβατική Μαγεία"(transcendental magic) θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο ίδιος ο Ελιφάς Λεβί έχει πει για την εικόνα του Baphomet τα εξής :
«Η κατσίκα στην προμετωπίδα φέρει το σήμα της πεντάλφας , το ιερό πενταγράμματον στο μέτωπο, με το ένα σημείο να δείχνει προς την κορυφή, το σύμβολο του φωτός (σε αντίθεση με την ανεστραμμένη πεντάλφα το σύμβολο της αρνητικής δύναμης) , τα δύο χέρια να σχηματίζουν το θεμελιώδες δόγμα του ερμητισμού, το ένα δείχνοντας προς τα πάνω σε ένα άσπρο φεγγάρι σύμβολο της θήλειας φύσης (chesed) , και το άλλο δείχνοντας προς τα κάτω στο μαύρο φεγγάρι σύμβολο της άρρενος φύσης (Geburah). Αυτό το σύμβολο εκφράζει την τέλεια αρμονία του ελέους με τη δικαιοσύνη. Το ένα χέρι του είναι θηλυκό, το άλλο αρσενικό όπως στο ανδρόγυνο σύμβολο του αλχημιστή Κουνράτ , τα χαρακτηριστικά του οποίου θα πρέπει να ενωθούν με αυτά της κατσίκας γιατί είναι ένα και το ίδιο μαγικό σύμβολο. Η φλόγα της νοημοσύνης που λάμπει ανάμεσα στα κέρατα είναι το μαγικό φως της παγκόσμιας ισορροπίας και αρμονίας( το Αστρικό φως) , η εικόνα της ψυχής καθώς υψώνεται πάνω από την ύλη , όπως η φλόγα που ενώ είναι συνδεδεμένη με την ύλη, λάμπει και υψώνεται πάνω από αυτήν. Το άσχημο κεφάλι του θηρίου εκφράζει τη φρίκη του αμαρτωλού, ο οποίος ενεργώντας εγωϊστικά και υλιστικά και έχοντας ως Θεο την ύλη πρέπει να υποστεί την τιμωρία του αποκλειστικά. Γιατί η ψυχή είναι πνεύμα σύμφωνα με την ουσιαστική της φύση και μπορεί μόνο να υποφέρει όταν ενσαρκώνεται στην ύλη . Η ράβδος στη θέση των γεννητικών οργάνων συμβολίζει την αιώνια ζωή, το σώμα καλυμμένο με λέπια , το νερό, το ημικύκλιο πάνω από αυτό στην ατμόσφαιρα, τα φτερά που αποδίδουν την πτητική φύση της ουσίας. Η ανθρωπότητα αντιπροσωπεύεται από τα δύο στήθη και τα δυο ανδρόγυνα χέρια αυτής της σφίγγας το μυστικό των απόκρυφων επιστημών.»
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
Η ανθρωπότητα αντιπροσωπεύεται από τα δύο στήθη και τα δυο ανδρόγυνα χέρια αυτής της σφίγγας το μυστικό των απόκρυφων επιστημών.»
Φιλε μου δεν υπαρχουν αποκρυφες επιστημες, υπαρχει αποκρυφος σκοταδισμος και ανοησια.
Η επιστημη και οχι η ψευδοεπιστημη, εχει αποδειξει περιτρανα οτι η ψυχη δεν υπαρχει.
Αυτος που ασχολειται με την επιστημη μιλαει επιστημονικα με μετρησεις και αποδειξεις. Οι επιστημες και ιδιαιτερα οι θετικες, στηριζονται εκτος απο το θεωρητικο πλαισιο, στην επαναλυψη της πειραματικης διαδικασιας.
Οι ψευδοεπιστημες του αποκρυφου και μεταφυσικου , οπως επισης και οι φιλοσοφικες θεωριες που τις ακολουθουν, δεν στηριζονται στην επιστημονικη διαδικασια της επαναλυψης του πειραματος. Αυτο σημαινει οτι μπορουν να λενε οτι θελουν ,χωρις να κινδυνευουν να διαψευστουν, αφου ποτε δεν δοκιμαζονται συμφωνα με τα στανταρ της επιστημης.
Αρα οχι μονο δεν ειναι επιστημες , αλλα ουτε και θεωριες βασιμες, αφου τελικα ειναι φιλοσοφιες του αποπροσανατολισμου της κοινης γνωμης και μεσαιωνικος σκοταδισμος.
Αλλιως διεξαγει την ερευνα της η επιστήμη , με άλλα αξιωματα και αλλη ερευνητική μεθοδο.
Αν εσυ θελεις να καταργησεις την φιλοσοφία και την γνωσιολογία της που δεν ειναι αυτη της επιστημης αλλά αυτη του καθαρού και ανωτερου νοός , δικαιωμα σου.
Πρέπει να σου πω ομως οτι θα απογοητευθεις ,γιατι οχι μονο η επιστημη δεν εχει αποδείξει την μη ύπαρξη της ψυχης αλλά ολες οι νεες επιστημονικες ανακαλύψεις , όπως οι θεωρίες των πολλαπλών διαστασεων , των υπερχορδων ενεργειας , των κβαντικών ενεργειακών πακετων με ενσωματωμενη πληροφορια που κανεις επιτημονας δεν γνωριζει απο που προέρχονται ,των παράλληλων συμπαντων , των ολιστικών θεωριών ,κατευθύνουν πλεον την επιστήμη σε νεους δρόμους και πολυ συντομα η επιστημη και η φιλοσοφια θα βαδιζουν παλι χερι-χερι όπως στους αρχαιους πολιτισμους και οι σκοταδιστες υλιστες που δε βλεπουν παρα μονο οτι τους δειχνει η αδύναμη όραση τους θα μεινουν με τη πικρία.
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Δεν εχεις ιδεα τι λες...ψυχη υπαρχει,με τη μονη διαφορα οτι δεν ειναι ετσι οπως την παρουσιαζουν....οτι και καλα θα συνεχισει να υπαρχει και μετα το θανατο και αλλα τετοια.Τετοιες θεωρειες δεν εχουν αποδηκτει.Ψυχη ομως υπαρχει με τη εννοια του 'ψυχικου οργανου'.Αποτελει μερος του εγκεφαλου και ειναι υπευθυνη για την παραγωγη συναισθηματων καθως επισης λειτουργει και σαν αποθηκευτικος χωρος των ψυχικων φαινομενων οπως για παραδειγμα παθη,απωθημενα,ενστικτα,ενορμησεις κτλ.Ψυχη ειναι σαν να λεμε ο εαυτος μας.Αυτοε που καταφερνει να θεσει την ψυχη υπο τον ελεγχο του νου,αυτος ειναι και ο ελευθερος αμθρωπος
quote:Καλά το θέτεις. Είναι δυνατόν να υπάρχει ψυχ-ιατρική χωρίς να υπάρχει ψυχή;
JemΔεν εχεις ιδεα τι λες...ψυχη υπαρχει,με τη μονη διαφορα οτι δεν ειναι ετσι οπως την παρουσιαζουν....οτι και καλα θα συνεχισει να υπαρχει και μετα το θανατο και αλλα τετοια....
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Κατάλαβα....!!!!
Ο ένας αποσυμβολίζει τη φαντασία του Λεβί, ο οποίος έφερε μόνιμο διαμπερές τραύμα στον εγκέφαλο.
Ο άλλος ισχυρίζεται, πως η επιστήμη απέδειξε, πως δεν υπάρχει ψυχή.Και ότι η μετα-φυσική, είναι ανοησία.
Αλλος μας είπε ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και ο ήλιος περιστρέφεται γύρω της.
Επίσης μας είπε ότι ο ήλιος απέχει 26.000 έτη φωτός από την Γη.
Ερώτηση:
Τι σας φταίμε εμείς, να ταλαιπωρείτε την νοημοσύνη μας?
Αν σας έλεγα ( που δεν το λέω ), ότι ούτε λοβοτομή δεν σας σώζει, θα δεχόμουν κίτρινη κάρτα από την Δ.Ο.
Κατά τα άλλα, εσείς μπορείτε ανενόχλητοι, να συνεχίσετε τις μπούρδες.
Σας βεβαιώ, ότι δεν κινδυνεύετε με κίτρινη κάρτα.Αυτή είναι για λίγους.Γιά αγανακτισμένους.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
.
Η επιστημη εργαζεται πανω στην ψυχολογια και την ψυχιατρικη στην βαση μιας νευροφυσιολογικης μηχανικης. Τα νεα τεχνολογικα οπλα της μαγνητικης τομογραφιας , που ειναι ικανα να απεικονιζουν σε πραγματικο χρονο την νευροφυσιολογικη δραστηριοτητα του εγκεφαλου, εχουν καταφερει να μας αποκαλυψουν την αληθινη εικονα, και να απομυθοποιησουν πολλες απο τις ιδεες τις καθε ειδους δοξασιας.
Οι θεωριες υπερχορδων , κβαντικης βαρυτητας βρογχων κτλ, ειναι θεωριες που στηριζονται σε ενα ισχυροτατο μαθηματικο υποβαθρο, και δεν εγιναν εξ αποκαλυψεως. Για καθε μια απο αυτες τις θεωριες εχει προηγηθει εργασια δεκαετιων και πειραματικος ελεγχος. Παρ ολα αυτα αν αυτες οι συγχρονες θεωριες δεν επαληθευτουν μεσα απο τα νεα τεχνολογικα μεσα και πειραματα , θα παραμεινουν απλα ομορφες θεωριες και τιποτα αλλο.
Προς το παρον δεν υπαρχει καμμια συνδεση αυτων των θεωριων και των διαστασεων που αυτες απαιτουν , με την υπαρξη και παρουσια ψυχης. Ολα αυτα περι ψυχης ειναι εντελως αβασιμες εικασιες και επινοηματα. Επινοησεις καποιων φιλοσοφων που δεν ξερουν να λυνουν μαθηματικα προβληματα , παρα μονο εκφερουν γνωμη για αυτα.
Το θεμα ειναι συγκεκριμενο , εχει ως αντικειμενο ενα συγκεκριμενο σύμβολο το οποίο εχει παρεξηγηθει και ερμηνευθει παντοιοτρόπως.
Οσοι έχουν κατι να που ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς να τοποθετηθούν , όσοι δεν γνωρίζουν και δεν εχουν πληροφόρηση πάνω στον συγκεκριμένο τομέα ή θεωρούν όλα αυτά αρρωστημενη φαντασία ή οτιδήποτε άλλο , παρά να πουλάνε εξυπνάδα με το κιλό , δεν νομίζω ότι έχουν καποιο λογο για να συμμετέχουν σε αυτό το συγκεκριμένο θεμα.
απλα προσπαθω να βγαλω τον JEM απο την αγνοια που τον διακατεχει
quote:Θεωρείς λοιπόν ότι όσοι σπούδασαν και εξ ειδικεύτηκαν σε ψυχο-λογία & ψυχ-ιατρική είναι ψευτοεπιστήμονες και όσοι ασχολούνται με την ψυχ-αγωγία στερούνται αντικειμένου προς αγωγή! Κάτι άλλο θέλεις να πεις.quote:
Η ανθρωπότητα αντιπροσωπεύεται από τα δύο στήθη και τα δυο ανδρόγυνα χέρια αυτής της σφίγγας το μυστικό των απόκρυφων επιστημών.»Φιλε μου δεν υπαρχουν αποκρυφες επιστημες, υπαρχει αποκρυφος σκοταδισμος και ανοησια.
Η επιστημη και οχι η ψευδοεπιστημη, εχει αποδειξει περιτρανα οτι η ψυχη δεν υπαρχει....
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Ολοι αυτοι οι ψυχολογικοι μετασχηματισμοι των μορφων και των ιδεων που συμβαινουν μεσα στο διαβα του χρονου απο τους πρωτους χρονους της ζωης, εχουν ως βαση τους το κεντρικο και περιφερειακο νευρικο συστημα.
Το νευρικο συστημα που ειναι η βαση μετασχηματισμου, συνεχως εξελισεται σε νεες μετασχηματισμενες μορφες αποθηκευμενης πληροφοριας , που καθως αυξανεται ο ογκος τους , αυξανεται και η πολυπλοκοτητα της. Μετα απο συνεχεις αλλαγες κλιμακας της συσσωρευμενης ποσοτητας νευρικης πληροφοριας, επερχονται σταδιακες μεταβολες στην ποιοτητα των νευρικων συνδεσεων, οδηγωντας τελικα σε μια αδιαληπτη ανατροφοδοτηση και εξελιξη.
Υπο αυτη λοιπον την συστημικη λειτουργικοτητα, το ψυχαναλυτικο εργο ειναι μια προσπαθεια καταδυσης σε ενα προηγουμενο σταδιο νευροφυσιολογικης αναπτυξης. Η αναδυση στο παρον νευροφυσιολογικο σταδιο εξελιξης, των παλιων νευρικων πληροφοριων , οι οποιες ομως δεν ειχαν την απαραιτητη φυσικη πλαισιωση ανωτερων νευροφυσιολογικων δομων, κανει την ψυχαναλυση μια εργασια μηχανικης αποκαταστασης των ελατωματικων κυκλωματων, χαριν της αναδιαμορφωσης και επαναδιορθωσης τους απο τα παροντα κυκλωματα.
Είμαστε εδω σε αυτό το θεμα τεσσερεις ανθρωποι ,εγώ , ο Jem , ο kostasesco και η panpam και εχουμε τέσσερεις τελειως διαφορετικές απόψεις περί του είναι η ψυχή
Και παρ όλο που ορίζουμε όλοι διαφορετικά τη ψυχή , αρχίζουμε να δοαφωνουμε για τα χαρακτηριστικά της .
Για τα χαρακτηριστικά και την ύπαρξη , ποιάς ακριβως ψυχής διαφωνειτε αγαπητοι φίλοι ;;;
Της ψυχής όπως την ορίζει η panpam της ψυχής όπως την ορίζει ο jem της ψυχής όπως την ορίζει o kostasesco ;;
.
.
quote:
Ειναι αλλο πραγμα η ψυχη ετσι οπως την εννοουν τα μεταφυσικα πασης φυσεως ιερατεια, και αλλο πραγμα αυτο που αποδεικνυει η επιστημη.
Αρα κι αυτός πιστεύει ότι υπάρχει η ψυχή αλλά την εννοεί καπως διαφορετικά
Οπως και να εχει ομως ο καθενας μας αλλο πραγμα εννοει αρα τι συζήτηση μπορεί να γίνει
.
ΔΕΝ είναι το σύμβολο του φωτός ο μπαφομέτ. Είναι το σύμβολο όλων αυτών που παρέθεσες παρακάτω Σέραπις, σύμφωνα πάντα με το δημιουργό του, που δεν τον έχω σε καθόλου εκτίμηση.
Κατά δεύτερον θα το παραβλέψω γιατί έχω απορίες.
Σέραπις τον μπαφομέτ τον θεωρείτε σύμβολο, η οντότητα;
Θέλω να πω, ο άνωθι λατρεύεται ή απλά είναι ένας συμβολισμός;
Και αν λατρεύεται άρα υπήρχε και προγενέστερα της σύλληψης του Λεβί;
Και αν προυπήρχε ποιο το όνομα του προγενέστερα;
Αλλά από την άλλη, αν απλά είναι ένας συμβολισμός, ποια η ουσία του να προσωποποιείται ένας συμβολισμός; Και γιατί να αποδίδονται ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά σε συμβολισμούς;
Επιπρόσθετα, τα φιδάκια τι ρόλο βαράνε; Δεν τρώνε την ουρά τους, ούτε έχουν την γνωστή φιδογυριστή μορφή που γνωρίζουμε.
Αυτά για αρχή...
Η συνέχεια επί το έργον...
Jem
Ωραία αυτά που λες για το νευρικό σύστημα κτλ.
Θέλω να με βοηθήσεις όμως γιατί μεσα στην άγνοια μου δεν καταλαβαίνω κάτι:
Κοιμάσαι το βράδυ, και ξαφνικά τραντάζεται το πόδι σου.
Ξαφνικά, κοιτάς τον εαυτό σου κάτω να κοιμάται δίπλα στην κοπέλα σου.
Περνώντας μέσα από τον τοίχο πας στο διπλανό δωμάτιο, που κοιμάται ο αδερφός σου. Αυτό επιστημονικά πως εξηγείται;
Αλλη απορία. Περπαστάς στο δρόμο, και περνάει κάποιος δίπλα σου, ο οποίος "βλέπεις" ότι τον έχει πάρει ο Χάρος στο κατόπι. Χέζεσαι πάνω σου. Βλέπεις μάλιστα και πως θα πεθάνει. Την άλλη μέρα μαθαίνεις τα μαντάτα.
Σε ποια επιστημονική θεωρία συγκαταλέγεται τυο παραπάνω;
Και κάτι πιο απτό, που θα νευριάσει κ τον Νικόμαχο.
Ο ανιψιός σου είναι ματιασμένος. Τον ξεματιάζεις, και σου έχουν βγει τα μάτια έξω. Προσπαθείς να πεις τα λογια από μέσα σου, και σου ρχονται λέξεις ασυναρτησίες. Τα λες φωναχτά, και είναι λες και στα μελίγκια σου βαράνε καμπάνες. Κλαις, και δεν μπορείς να αναπνεύσεις.
Θα ήθελα μια επιστημονική εξήγηση και για αυτό. ![]()
Θα συμφωνήσω πάντως σε ένα με τον Σέραπις, και θα το κλείσω εδώ γιατί πρέπει και να σεβαστούμε το θέμα: ο καθένας εννοεί την ψυχή διαφορετικά εδώ. Αν θέλετε να την ποσοτικοποιήσουμε να το κάνουμε, και ναι ίσως κάποια στιγμή η επιστήμη να τη βρει. Οχι όμως να την αναιρέσει.
ΚώσταςΣεκο
quote:
JemΔεν εχεις ιδεα τι λες...ψυχη υπαρχει,με τη μονη διαφορα οτι δεν ειναι ετσι οπως την παρουσιαζουν....οτι και καλα θα συνεχισει να υπαρχει και μετα το θανατο και αλλα τετοια.Τετοιες θεωρειες δεν εχουν αποδηκτει.Ψυχη ομως υπαρχει με τη εννοια του 'ψυχικου οργανου'.
ΝΑ το φτιάξουμε λίγο, για να μιλάμε πάνω κάτω όλοι για το ίδιο πράμα. Το ΣΩΣΤΟ ερώτημα πρέπει να είναι: Υπάρχει συνείδηση μετά το θάνατο;
Η αίσθηση της ατομικής ύπαρξης; Δεν θέλω να μου απαντήσεις, σκέψου το πρώτα. Για να μην χαλάσουμε και τελείως το θέμα.
Σέραπις δεν θα σου χαλάσω το θέμα, θα προσπαθήσω να είμαι εντός αυτού από δω και στο εξής.
Η σιγουριά σου με έκανε να αναρωτηθώ μήπως ξέρεις κάτι που μου διαφεύγει.. και με χαρά θα ήθελα να μου παραθέσεις. Αν θες να σου πω αν έχω ενδείξεις, έχω. Επειδή όμως δεν έχω αποδείξεις, δεν απαντάω με απόλυτη σιγουριά. Δεν είμαι εγώ αυτός που ισχυρίστηκε κάτι εδώ.
quote:
Δεν εχεις ιδεα τι λες...ψυχη υπαρχει,με τη μονη διαφορα οτι δεν ειναι ετσι οπως την παρουσιαζουν....οτι και καλα θα συνεχισει να υπαρχει και μετα το θανατο και αλλα τετοια.Τετοιες θεωρειες δεν εχουν αποδηκτει.Ψυχη ομως υπαρχει με τη εννοια του 'ψυχικου οργανου
Αναφέρεσαι με τρόπο που δείχνει ότι γνωρίζεις... Εγώ απλά βιώματα έχω και ρωτάω.
Λοιπόν;