- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ζαχαριας κεφΘ στιχ.13-14 και κεφΙΔ 9-18
για την κοροιδια της φαλακρας διαβασε Δ βασιλειων κεφΒστιχ.23-24
για την μη βρωση ζωου
δευτερονομιον κεφ.14 στιχ.21
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
θα σου απαντήσω, μην ανυσυχείς. Φτάνει όμως να μην μου πεις πάλι ότι σου παραθέτω έτοιμες απαντήσεις και ότι τα λέω όπως θέλω εγώ (θυμάσει, σε παλαιότερα μηνύματα;)
Ο Χριστός μας δεν έλεγε τίποτα από αυτά που λες εσύ. Έχεις κολήσει σε ορισμένα πράγματα, τα οποία αποκόπτεις από το σύνολο, και δε λέει να ξεκολήσει η βελόνα.
Τελικά ο Χριστιανισμός, είναι η συνέχεια της εβραϊκής θρησκείας ή όχι;;
Αν θέλει, ο GDS1, ας μου πει τη γνώμη του σχετικά.
Εσύ Γηγενή έχεις γνώμη σε αυτό που ρώτησα πιο πάνω, ή μήπως αυτό που παράθεσες εσύ αποτελεί ήδη απάντηση;;;
![]()
****Τι θα γίνει;; θα αυξάνεις τα εδάφια συνεχώς;;
Αν έχεις τελικά τόσες απορίες, γιατί δεν απευθύνεσαι σε έναν πνευματικό της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε να σε διαφωτίσει σίγουρα καλύτερα απ'ότι εγώ;;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Σαφώς και όχι.Σίγουρα έχει πάρει στοιχεία από τον Εβραισμό όπως εξάλλου και από την Ελλήνική Θρησκεία, όμως παρουσιάζει τέτοια αυτοτέλεια που δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε σαν συνέχεια του Εβραισμού.Ο Χριστιανισμός είναι ξεχωριστή θρησκεία,με δικά του δόγματα και "πιστεύω".
Μου έλειψες γίγαντα και έχει μείνει και η προεκλογική μας καμπάνια αλλά αυτά σε άλλο θέμα.
Ψηλός
"Μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω κάτι;;"
Γιατί με ρωτάς χωρίς να σου επιτρέψω;;;;
(σήμερα έχω πολύ περίεργο χιούμορ, μην μου θυμώνεις)
Ψηλός
"Αυτός που προβαίνει σε έκτρωση είναι φονιάς ή όχι;;"
Για την αντίληψη μου ΝΑΙ
Χωρίς να θέλω να φανώ υποστηριχτής των Εκτρώσεων (γιατί δεν είμαι) θεωρείς πιο Δίκαιο τον Φόνο ενός αγέννητου μωρού που πιάστηκε κατά τον ΒΙΑΣΜΟ μιας ανήλικης κοπέλας ή τον Φόνο κάποιου που επειδή πούλησε το οικόπεδο ΤΟΥ και δεν έδωσε στον Απ. Πέτρο όλα τα Φράγκα από την πώληση αλλά μέρος των χρημάτων;
Νομίζω ότι η διαφορά είναι τεράστια
Ψηλός
"Αυτός που με μια δικαστική απόφαση, επιβάλει το θάνατο σε συνάνθρωπό του είναι φονιάς ή όχι;"
Για την αντίληψη μου ΝΑΙ
Χωρίς να θέλω να φανώ υποστηριχτής της Θανατικής Ποινής (γιατί δεν είμαι) θεωρείς πιο Δίκαιο να σταλεί ένα κατά συρροή Φονιάς και Βιαστής ανηλίκων στην Καρέκλα ή να πεθάνει επειδή πούλησε το οικόπεδο ΤΟΥ και δεν έδωσε στον Απ. Πέτρο όλα τα Φράγκα από την πώληση αλλά μέρος των χρημάτων;
Νομίζω ότι η διαφορά είναι τεράστια
Ψηλός
"Τελικά ο Χριστιανισμός, είναι η συνέχεια της εβραϊκής θρησκείας ή όχι;;"
Τελικά η ΠΔ είναι μέρος του Χριστιανισμού ή όχι;
Αλήθεια αυτοί οι Εβραίοι θα ήταν σήμερα αυτό που είναι χωρίς τον Χριστιανισμό; (Απορία) Μήπως δεν θα είχαν ούτε καν Κράτος;
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
θα σου απαντήσω, μην ανυσυχείς. Φτάνει όμως να μην μου πεις πάλι ότι σου παραθέτω έτοιμες απαντήσεις και ότι τα λέω όπως θέλω εγώ (θυμάσει, σε παλαιότερα μηνύματα;)
ποτε ειπα εγω οτι παραθετεις ετοιμες απαντησεις;
Ο Χριστός μας δεν έλεγε τίποτα από αυτά που λες εσύ. Έχεις κολήσει σε ορισμένα πράγματα, τα οποία αποκόπτεις από το σύνολο, και δε λέει να ξεκολήσει η βελόνα.
απο την στιγμη που ο χριστος ειπε οτι δεν ηρθε να αλλαξει ουτε ενα σημειο στιξης απο τις γραφες (και γραφες τοτε ηταν η παλαια διαθηκη)
συν οτι ο χριστος και ο γιαχβε μαζι με το αγιο πνευμα πραταν μαζι οτι πρατανε τοτε ολα αυτα ειναι εργα του χριστου
η μονη βασικη διαφορα του εβραισμου απο τον χριστιανισμο ειναι οτι οι εβραιοι περιμενουν τον μεσια ενω οι χριστιανοι λενε οτι ο μεσιας ειναι ο χριστος
αν δεν ηταν συνεχεια τοτε δεν θα γινοταν αναφορα σε κανενα κειμενο της παλαιας διαθηκης
****Τι θα γίνει;; θα αυξάνεις τα εδάφια συνεχώς;;
Αν έχεις τελικά τόσες απορίες, γιατί δεν απευθύνεσαι σε έναν πνευματικό της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε να σε διαφωτίσει σίγουρα καλύτερα απ'ότι εγώ;;;
δεν αυξησα τιποτα αυτα ρωταω τοσες μερες και απαντηση δεν παιρνω
ρωταω εσενα γιατι πιστευεις σε αυτα αν δεν μπορεις να δικαιολογησεις τις πραξεις των προφητων και των αγιων που πιστευεις και προσκηνας ειναι δικο σου προβλημα
πεστο μας να το ξερουμε πες μας οτι εγω πιστευω γιατι ετσι μου γουσταρει γιατι γεννηθικα σε μια χωρα που η επισημη θρησκεια ειναι η χ.ο. και αν γενιομουν στην ινδια θα ημουν ινδουιστης και θα υποστηριζα με το ιδιο παθος αυτα που πρεσβεβει
Αυτός που προβαίνει σε έκτρωση είναι φονιάς ή όχι;;
Αυτός που με μια δικαστική απόφαση, επιβάλει το θάνατο σε συνάνθρωπό του είναι φονιάς ή όχι;;
φονος ειναι η αφαιρεση ζωης οποιας μορφης
αλλα αν εγω γινω φονιας για να φυλαξω την οικογενεια μου απο ενα καθικι που πηγε να τους σκοτωσει θα μπορω να κοιταχτω στον καθρευτη
αν ο δικαστης πει να αφαιρεθει η ζωη ενος βιαστη δολοφονου ενος σιριαλ κιλερ καποιου ατομου που σκοτωσε τα παιδια του για να κανει την ζωη του τοτε δεν πιστευω οτι θα εχει κανενα προβλημα
για την εκτρωση εχω απαντηση σε αναλογο θεμα
δεχομαι την εκτρωση μονο αν συντρεχουν λογοι υγειας του παιδιου η της μητερας και αν το παιδι ειναι απο βιασμο
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Edited by - gigenis on 07/07/2005 14:06:09
quote:
GDS1
Ψηλός
"Τελικά ο Χριστιανισμός, είναι η συνέχεια της εβραϊκής θρησκείας ή όχι;;"Τελικά η ΠΔ είναι μέρος του Χριστιανισμού ή όχι;
«ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ!
Αν κάποιος το λέει αυτό, το λέει από μόνος του, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει από την Αγία Γραφή.
Μα τότε, δεν δέχεται μόνο την Αγία Γραφή όπως υποστηρίζει, αλλά και κάτι δικό του: Το ότι πρέπει να δέχεται μόνο ό,τι γράφει η Αγία Γραφή.
Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή δεν γράφει πουθενά ότι μόνο αυτή είναι θεόπνευστη, ούτε γράφει πουθενά πως πρέπει να δεχόμαστε μόνο την Αγία Γραφή και τίποτα άλλο! Αυτοί οι ισχυρισμοί από μόνοι τους, είναι κάτι άλλο! Είναι μία εξωχριστιανική ανθρώπινη παράδοση, που ποτέ η Εκκλησία δεν υπεστήριξε στους 20 αιώνες της.
Η αξιοπιστία τής Εκκλησίας
Η ίδια η Αγία Γραφή, διαφωνεί με την άποψη ότι πρέπει να τη δεχόμαστε ως καταστατικό και βάση τής πίστης μας. Ο απόστολος Παύλος, το γράφει καθαρά, στην επιστολή του Α΄ Τιμόθεον 3/γ΄ 15: ΄΄εάν δε βραδύνω, ίνα ειδής πώς δει εν οίκω Θεού αναστρέφεσθαι, ήτις εστίν Εκκλησία Θεου ζώντος, στύλος και εδραίωμα τής αληθείας΄΄.
Σύμφωνα με τα λόγια αυτά, αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, η βάση τής πίστης μας δεν είναι η Αγία Γραφή, αλλά η Εκκλησία! Αγία και θεόπνευστη η Γραφή, όμως δε γράφτηκε για να στηρίζουμε πάνω της τα δόγματά μας. Τα δόγματα στηρίζονται στην Εκκλησία. Η Αγία Γραφή, είναι απλώς ένας από τους τρόπους με τους οποίους εκφράζεται η Εκκλησία! Και η Εκκλησία, έχει πολλούς τρόπους θεόπνευστης έκφρασης.»
***Πρόσεχε, Εκκλησία εδώ δεν εννοεί αποκλειστικά τους παπάδες και το ιερατείο.
Για σένα λοιπόν, τελικά, ο Χριστιανισμός, είναι η συνέχεια ή όχι της εβραϊκής θρησκείας;;;
Φιλικά όπως πάντα
ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP, ARCHIBISHOP,
(φωνές λαού)
Ψηλός
"
Αν κάποιος το λέει αυτό, το λέει από μόνος του, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει από την Αγία Γραφή.
Μα τότε, δεν δέχεται μόνο την Αγία Γραφή όπως υποστηρίζει, αλλά και κάτι δικό του"
Δεν μου λες μήπως η αγία γραφή λέει ποια είναι τα άλλα Θεόπνευστα (αχαχαχαχαχα) κείμενα εκτός της Α. Γραφής;
Ψηλός
"η βάση τής πίστης μας δεν είναι η Αγία Γραφή, αλλά η Εκκλησία! "
Τα Καλά και ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ δηλαδή.... Θες να μιλήσουμε πραγματικά αν η βάση της Θρησκείας θες να είναι η Εκκλησία;;;;;;;;
Ψηλός
"Πρόσεχε, Εκκλησία εδώ δεν εννοεί αποκλειστικά τους παπάδες και το ιερατείο."
Δηλαδή ποιους άλλους ρε Μεγάλε εννοεί, ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΝΑ;;;;; Να το ξέρω δηλαδή όχι τίποτα άλλο....
Ψηλός
"Για σένα λοιπόν, τελικά, ο Χριστιανισμός, είναι η συνέχεια ή όχι της εβραϊκής θρησκείας;;;"
ΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΝΑΙ....ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ....
Δεν μου λες έχω γράψει και αλλού μπορείς να τα βρεις και να τα σχολιάσεις αν θέλεις....
Πρώτα όμως να πιείς όλο το γαλατάκι σου για να μεγαλώσεις...
Κανένας σοβαρός θα μου απαντήση;
--”Για εμένα ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ. Σημασία για εμένα δεν έχει πως οδηγήθηκε σε φόνο (εκτός αν είναι θέμα άμυνας)κάποιος αλλά η ίδια η ΠΡΑΞΗ του. Αν φυσικά υπάρχει και κάποια ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ τότε ακόμα χειρότερα. Δυστυχώς ο Απ. Πέτρος είναι ένας κοινός Φονιάς και Δειλός όσο δεν πάει. “--
Επειδή όλοι μετέχουμε της αλήθειας σαν δημιουργηματά της που είμαστε και ενώ διαφωνώ μαζί σου κατά βάση, προσπάθησα να βρω που είναι η αλήθεια στην γνώμη σου, την αντίθετη απ τη δική μου.
Και πράγματι έχεις δίκιο, ο Πέτρος ήταν δειλός. Ο Πέτρος ήξερε ότι ο Ανανίας θα πέθαινε , πνιγόταν και δεν τον άρπαξε απ τα μαλλιά να τον βγάλει έξω αλλά τον βύθισε με την ερώτησή του.
Ο Πέτρος δεν ήταν παντογνώσης να ξέρει τι έχει στο νου του ο καθένας αλλά υπάρχει και η διαίσθηση η οποία είναι περισσότερη στα προχωρημένα άτομα.
Ο Ανανίας ήταν πνιγμένος πριν τον ρωτήσει ο Πέτρος στα ψέματα που έλεγε στον εαυτό του. Αν βάλουμε ένα καθρέπτη και δούμε το είδωλό του στο ευαγγέλιο, θα τον δούμε ντυμένο φαρισαίο να μπαίνει στο ναό και να φωνάζει ότι κάνει ελεημοσύνες και αποδεκατεί τα υπάρχοντά του. Θα έλεγε δηλαδή ψέματα στους άλλους και τον εαυτό του γιατί δεν τον ένοιαζαν οι ελεημοσύνες αλλά η προσωπική αποδοχή, οι ελεημοσύνες των άλλων δηλαδή προς το πρόσωπό του.
Το να λεει κανείς ψέματα στους άλλους δεν είναι τόσο κακό. Το να λέει ψέματα στον εαυτό του είναι θανατηφόρο. Εν καιρώ πολέμου οι αιχμάλωτοι βασανίζονται, δεν προδίδουν, λένε ψέματα, τραυματίζεται το σώμα τους .
Όταν ο Ιούδας ψευδόμενος στον εαυτό του είπε: Κύριε, μήπως είμαι εγώ που θα σε προδώσω?
Ήξερε ότι αυτός ήταν. Και ο Ιησούς δεν το αρπαξε από τα μαλλιά να τον σώσει, αλλά απλά του είπε: Εσύ το λές.
(Υπάρχει κάποιο χάσμα επικοινωνίας μεταξύ του προχωρημένου και του στάσιμου, κάτι σαν κόλαση και παράδεισος0
Ο Ιησούς και ο Πέτρος ήξεραν την αλήθεια, έβλεπαν το θάνατο στο πρόσωπο του αγαπητού τους αλλά έβλεπαν ότι δεν ήταν δυνατό να το σώσουν.
Φυσικά όλα είναι δυνατά αλλά δεν είναι ηθικό να επεμβαίνει κάποιος στα πιστεύω και τις προτιμήσεις του άλλου.
Γιαυτό είπα ότι ήταν δειλός ο Πέτρος όπως όλοι μας δειλιάζουμε στη συμπεριφορά μας και τις κουβέντες μας με κάποιον που θεωρούμε ότι δεν καταλαβαίνει και φοβόμαστε μην τον βλάψουμε ή του προσβάλλουμε τα πιστεύω του που είναι ιερά και σεβαστά ότι κι αν είναι αυτά γιατί είναι αυτής της μοναδικής και ανεπανάληπτης στον πλανήτη ψυχής.
Η σημερινή επιστήμη δεν ξέρει αν ο θάνατος του σώματος είναι και θάνατος της ψυχής, αλλά έχει κατασταλάξει ότι ψυχικά προβλήματα μπορούν να επιφέρουν το θάνατο.
Ο θάνατος του Ανανία δεν νομίζω να οφείλεται σε κάποιο θαύμα του Πέτρου, του θεού κτλ.
Ισως να οφείλεται στην κοινωνία που μεγάλωσε, στους γονείς, δασκάλους και όσους τον έμαθαν να ανήκει κάπου εκτός απ τον εαυτό του.
Και να επαναλάβω, ψέμα δεν είναι αυτό πού λες στον εχθρό, ή στον πλησίον σου (γυναίκα σου) για να γλυτώσεις μια κατάσταση. Ψέμα είναι αυτό που λες στον εαυτό σου. Κι αυτό είναι θανατηφόρο!!!
Edited by - dimitris2 on 07/07/2005 16:49:07
Την δειλία την εκφράζω με διαφορετική έννοια. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι η ιστορία είναι αληθινή, ο Απ. Πέτρος έχει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις που τις χρησιμοποίησε (και καλά έκανε). Το θέμα είναι πως τις χρησιμοποίησε.
Τις χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον Ανανία και την γυναίκα του. Ο λόγος είναι όμως και αποκρουστικός τους σκότωσε επειδή είπαν Ψέματα επειδή ήταν διπρόσωποι. Είναι πραγματικά λόγος αυτός να σκοτώσεις;
Ακόμα και αν είναι λόγος για να σε οδηγήσει σε φόνο...είναι δυνατόν ο Μαθητής του Ιησού που διδάχθηκε την ΑΓΑΠΗ να οδηγείται με μένος στον φόνο; και αν είναι δυνατόν και αυτό είναι δυνατόν να συγχωρεθεί από το Θεό;
Μερικές φορές (αν όχι πάντα) το αποτέλεσμα έχει σημασία
"Ψέμα είναι αυτό που λες στον εαυτό σου. Κι αυτό είναι θανατηφόρο!!!"
Συμφωνώ απόλυτα "Γνώθι σεαυτον"
quote:
ΨΗΛΟΣ
quote:
GDS1
Δεν μου λες μήπως η αγία γραφή λέει ποια είναι τα άλλα Θεόπνευστα (αχαχαχαχαχα) κείμενα εκτός της Α. Γραφής;
Μην βαράτε τον Ψηλό!!
Η διαφορά της Ορθοδοξίας με τον Προτεσταντισμό
όντως συνίσταται ότι οι Προτεστάντες δέχονται την Α.Γ.
ώς ΤΗ ΜΟΝΗ Θεόπνευστη. Οι ορθόδοξοι δέχονται επιπλέον
ως θεόπνευστη ΚΑΙ την "ιερή παράδοση"
(Βολική γενικότητα βέβαια, αλλά πάντως, έτσι είναι
)
Οπότε , ας επικεντρωθούμε στην κριτική μας σε ουσιαστικά
σημεία...
Εξάλλου , πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι ορθόδοξοι
είναι πολύ καλύτεροι και από τους Καθολικούς και από
τους Προτεστάντες...
Η ορθοδοξία δέχεται την θεοπνευστία της μόνο ως θεολογική διδασκαλία και όχι ως δόγμα.
Έτσι αναγνωρίζει πως υπάρχουν πολλά δυσκολονόητα συγγράμματα στα βιβλία της.
Αυτή είναι και η αιτία των αιρέσεων που εμφανίστηκαν.
Η ερμηνεία της Αγίας Γραφής και η διατύπωση σε δόγματα και άρθρα της πίστεως γίνεται μόνο απο την Εκκλησία και όχι απο πρόσωπα.
Επέτρεψε μου όμως να σου πω, πως δεν καταλαβα a single word που θα έλεγε αγγλιστί και ο φίλος μου ο xchamp (που κατέχει καλά την διάλεκτο της Αλβιώνος..)![]()
Λες:
quote:
gracious: Βασικά θεολογικά στηχεία σχετικά με την θεοπνευστία της Αγίας Γραφής.Η ορθοδοξία δέχεται την θεοπνευστία της μόνο ως θεολογική διδασκαλία και όχι ως δόγμα.
Θα ήθελες να το εξηγήσεις λίγο αυτό?
quote:
gracious: Η ερμηνεία της Αγίας Γραφής και η διατύπωση σε δόγματα και άρθρα της πίστεως γίνεται μόνο απο την Εκκλησία και όχι απο πρόσωπα.
Απορία ψάλτου βηξ: Γιατί, η Εκκλησία από πρόσωπα δεν αποτελείται??
quote:
gracious: Έτσι αναγνωρίζει πως υπάρχουν πολλά δυσκολονόητα συγγράμματα στα βιβλία της.
Αυτή είναι και η αιτία των αιρέσεων που εμφανίστηκαν.
Αυτό το κατάλαβα. " Χαμένοι στη Μετάφραση" κοινώς...
Καλέ μου gracious, καθότι έχω ασκήσει επαγγελματικά το λειτούργημα της μεταφράστριας στο παρελθόν, μπορώ να σου πω ότι και λίγες αιρέσεις βγήκαν...
Aπό λάθος μετάφραση ή εντύπωση, μπορούν να βγουν δεκάδες εκδοχές του ιδίου κειμένου, και μάλιστα πολύ απλοϊκοτέρου της Ιεράς Γραφής... Και πάντα παίζουν ρόλο οι γνώσεις και οι αντιλήψεις αυτού που μεταφράζει...
Ακόμη και το ύφος, το χρώμα που θα δώσεις στο κείμενο σου, παίζουν ρόλο.. Και όλα έχουν αν κάνουν με την προσωπική αντίληψη και μόνο.
Εν ολίγοις, πιστεύω πως η ... μετάφραση και η αντίληψη φταίνε για τις αιρέσεις και όχι η απομάκρυνση από κάποιον Θείο Λόγο ή κάποια ανάμειξη του Εξαποδώ (του ποιού?), κάτι που νομίζω πως υπαινίσσεσαι και συ.
Αλλά όπως λέγαμε και στην σχολή... δεν υπάρχει ποτέ μόνο μια σωστή μετάφραση. Φαντάσου τώρα τι γινόταν το Μεσαιώνα, που σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε ουσιαστικά για απόδοση, και όχι για μετάφραση.
quote:
Η ερμηνεία της Αγίας Γραφής και η διατύπωση σε δόγματα και άρθρα της πίστεως γίνεται μόνο απο την Εκκλησία και όχι απο πρόσωπα.
Επίσης, συμπληρώνωντας την "dudess" Brie Boy (har har - a girl dude!),
να πω ότι σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία ,
όχι μόνο ο κλήρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι
της Εκκλησίας , αλλά ο κλήρος και ιερουργεί.
Δηλαδή χωρίς την συμμετοχή του Κλήρου στην Λειτουργεία
δεν θεωρείται ότι πραγματοποιείται η Θεια Λειτουργία.
Αντίθετα ο κλήρος από μόνος του, ΜΠΟΡΕΙ , κατ εξαίρεση
να λειτουργήσει!!!!
Ρε παιδιά, εμείς θα σας τα θυμίζουμε!!!???!!!???
(Ωχ ωχ, για Ψηλο- wannabe θα με περάσετε σε λίγο!!!)
ο φίλος σας
xChamp
Edited by - xchamp on 08/07/2005 03:19:19
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ ΟΛΑ 666 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΛΑΒΟ ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝ. ΕΙΝΑΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
Συμφωνώ, ο εξτρεμισμός οδηγεί στην γραφικότητα
όντως συνίσταται ότι οι Προτεστάντες δέχονται την Α.Γ.
ώς ΤΗ ΜΟΝΗ Θεόπνευστη. Οι ορθόδοξοι δέχονται επιπλέον
ως θεόπνευστη ΚΑΙ την "ιερή παράδοση"
Σε ευχαριστώ για την απάντηση xchamp
xchamp
"Μην βαράτε τον Ψηλό!!"
Καλά, αλλά εγώ για καλό το κάνω τον έχω γκανιάν για Archibishop
xchamp
"Ωχ ωχ, για Ψηλο- wannabe θα με περάσετε σε λίγο!!!"
Αγαπητέ xchamp η θέση του Archibishop είναι πιασμένη δεν γίνεται τίποτα... Ο Ψηλός ήδη κατέχει το 55% των ψηφοφόρων
Μου ζητάς να σου εξηγήσω την αντίληψη που έχει η ορθοδοξία σχετικά με την θεοπνευστία της βίβλου.
Η ορθοδοξία δεν μετρά τη βίβλο κατα γράμμα και αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Έτσι σύμφωνα και με το προτέρημα που έχουμε ως Έλληνες και το περιγράφουμε ''η πουστιά της φυλής'', κρατά ό,τι νομίζει πως βοηθά τον άνθρωπο χριστιανό και για αυτά που καίνε κάνει τα στραβά μάτια.
Αυτά δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις, είναι θεολογικές αλήθειες.
Σχετικά με την θεοπνευστία της Αγίας Γραφής έχουν γραφεί άπειρα άρθρα, και ακόμη και οι εκτιμήσεις των Πατέρων της Εκκλησίας διαφέρει.
Οσο αφορά την Εκκλησία και τα πρόσωπα, τα πρόσωπα Εκκλησιαστικώς αποτελούν ποίμνιο, και όποιος θέλει να υψωθεί σε πρόσωπο, τον τρώει ο λύκος.![]()