- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:ασε, δεν θα σου πουνε: κρατικο μυστικο
δεν ειναι αυτο.
ειναι που πρεπει πρωτα να παρει μερος σε θυσια αρουραιου ή νυχτεριδας στην αναγκη! ![]()
δεν ειναι τοσο ζουμερες οσο οι αρουραιοι αλλα ειναι τραγανες και σηκωνουν κρασι!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:Απο τον καιρο που παρακολουθουσα και μονο το Esoterica.gr παντα ηθελα να γραψω στα topic των βουνων Πεντελης και Παρνηθας και Υμηττου.
χαιρομαι που το εκανες τελικα φιλε μου!
καλως ηρθες!
quote:Ειμαι αρκετα μεγαλος πια για να τα περπαταω οπως καποτε, αλλα θεωρω τυχερο τον εαυτο μου που τα ειδα, τα ακουσα, τα γευτηκα, τα ακουμπησα, τα μυρισα και οχι μονο, σε μια εποχη που καποια σημεια τους δεν ειχαν εντονη την ανθρωπινη παρουσια.
και ολα αυτα σε κανουν πολυτιμο για τα οσα μπορεις να μας πεις, ειτε γραφοντας, ειτε απο κοντα.
αν και περπαταω οσο μπορω, οσο ακομη μπορω, ειναι φορες που παω και λιαζομαι σαν την γατα, οποτε μπορουμε να τα πουμε μια μερα αραχτοι!
quote:Την τελευταια φορα που περπατησα ενοιωσα απογοητευση. Η αιτια ειναι οτι εχω βιωματα απο τα 3 βουνα της Αττικης μεσα στη δεκατια του 50 και του 60, πριν αρχισει δηλαδη η πληρης και συστηματικη αποψιλωση που επιχειρειται εδω και 2-3 δεκαετιες, και η συγκριση ηταν τραγικη.
γι αυτο και πρεπει οσο καο οπως μπορουμε να βοηθησουμε ο καθενας απο το ποστο του να αφεθουν ησυχα τα βουνα να αναρωσουν.
γιατι αναρωνουν αδελφε!
βλεπω την Φυση να κανει εκπληκτικα πραγματα για να επουλωσει τις πληγες που της ανοιξαμε.
με εξαιρεση φυσικα τις βιλες...
quote:Εμεις οι ανθρωποι ειμαστε εκπληκτικα οντα. Νομιζουμε οτι ολα μας ανηκουν ακομη κι οταν ολα δειχνουν οτι εμεις ανηκουμε στο συμπαν.
αυτο ξαναπεστο, και μαλιστα φωναχτα, γιατι σε αλλο τοπικ που τολμησα να πω οτι δεν ειμαστε ντε και καλα η κορωνιδα της δημιουργιας, δεν μας ανηκει ο πλανητης, πεσανε να με φανε...
quote:Η δικη μου εμπειρια στην Πεντελη, ανεξηγητη, ειναι οτι το 1952, κανοντας διακοπες με τους γονεις μου, εχασα για 3 μερες τη φωνη μου, ενω οι γιατροι δεν μπορουσαν να δωσουν μια επιστημονικη εξηγηση. Ειναι κατι που δεν θα ξεχασω ποτε.
σε ευχαριστω που την μοιραζεσαι μαζι μας!
οι περισσοτεροι δισταζουν να το κανουν.
εχουν επικοινωνησει μαζι μου αρκετοι ανθρωποι με μεϊλ και μου περιεγραψαν εμπειριες τους, πολυ ενδιαφερουσες.
αλλα δεν θελουν να τις πουν δημοσια (και φυσικα το σεβομαι).
εσυ εχεις αναμνησεις απο το γεγονος?
νασαι καλα
quote:
αυτο ξαναπεστο, και μαλιστα φωναχτα, γιατι σε αλλο τοπικ που τολμησα να πω οτι δεν ειμαστε ντε και καλα η κορωνιδα της δημιουργιας, δεν μας ανηκει ο πλανητης, πεσανε να με φανε...
Αυτοί που πέσανε να σε φάνε, είναι οι έχοντες και κατέχοντες*, φίλε Τζώννη
ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ Βρίλ
*βίλες, κότερα, εξοχικά, το μερσεντέ
Edited by - Vril on 01/04/2005 13:58:54
ανακαλυψα το αγνωστο ανοιγμα στην σπηλια που οδηγει στην Ομορφοκκλησια.
τρεις φωτογραφιες για αρχη:
το ανοιγμα...

η συνεχεια του...

και λιγο παραμεσα...

quote:Johnny, συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες...παιδιά μη με πάρετε στο ψιλό please, ή έχω πάθει μεταφυσική παράκρουση ή νομίζω πως βλέπω κάτι που φέρνει σε πρόσωπο και σε αυτές (στην πρώτη φωτογραφία του ανοίγματος συγκεκριμένα)
οι φωτογραφιες ηταν πρωταπριλιατικη παγιδα για καποιες ερευνητικες ομαδες... ![]()
το ανοιγμα υπαρχει μεν, αλλα εχει πλατος 10 εκατοστα.
οσο για "προσωπα" εγω συνηθως δεν βλεπω τιποτα.
γι αυτο παρεθεσα τις φωτογραφιες που ειδα κατι.
Τώρα φίλε μου boy δεν νομίζω να σε παρεξήγησε ο joonhy
εε βλέπεις πρόσωπα είπες ...να το κοιτάξεις γιατί μπορεί να έχεις
επιπτώσεις στην υγεία σου.....?
ο εξωγήινος vril .......(+)![]()
![]()
![]()
![]()
gh
ΔΕΝ ΒΟΣΚΩ ΟΜΩΣ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ!!
ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΚΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
![]()
![]()
![]()
gh
Πέφτουν σε κάποια μαύρη τρύπα του φόρουμ μάλλον.
Φαίνεται στο email μου πως μου στείλατε πμ, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο inbox εδώ.
Σας έστειλα κι εγώ πμ προχθές αλλά δεν το έχετε δει.
Κρίμα γιατί κι εγώ εκνευρίζομαι όταν χάνεται κάτι που έχω γράψει, γιατί πρέπει να γράφω απ' την αρχή μετά τα ίδια, τα οποία πάντα μου βγαίνουν με διαφορετικά λόγια συν ότι χάνω διπλάσιο χρόνο, από ότι αν το μήνυμα έφτανε φυσιολογικά στον προορισμό του απ' την αρχή.
Γράψτε μου εδώ καλύτερα.
Δεν βλέπω άλλη λύση.
ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ειναι ζητημα το οποιο εχει πολλακις θιχτει ,αλλα θα το επειχηρησω για μια ακομη φορα διοτι θεωρω οτι ειναι υψιστης σημασιας οσον αφορα την προσπαθεια εργασια........
Αλλα και επειδη ειναι ζητημα πολυδιαστατο ,και απαιτειται καιρος για να το εμπεδωσουμε......ΟΛΟΙ ..........
Απαιτει επιπλεον μακροχρονια αναρωτηση και ερευνα ,διοτι η κατανοηση και εμπεδωση αυτου ,....πηγαινει χερι χερι με την κατανοηση του εαυτου και της εργασιας γενικοτερα
Και ωσπου κανεις να φθασει σε καποιο ορισμενο επιπεδο κατανοησης
εαυτου δεν μπορει να εμπεδωθει σε βαθος............ και με καποια σχετικη σιγουρια
Και αναφερομαι παντα στις δεδομενες και γνωριμες σηθηκες κατω απο τις οποιες γινεται η μεταδοση της γνωσης
Αναφερομαι λοιπον στο ζητημα του επιπεδου εργασιας............. το οποιο απο οσο βλεπω ...........δεν εχει γενικοτερα θιχτει επαρκως...... και οσο θα επρεπε................. ,και
του αρμοζει
Τουναντιον αθελητα απομακρυνομαστε ολο και περισσοτερο απο αυτο
Και συνηγορουν ολα και ολοι
Οι θεωριες και η επειψη κατανοησης σαν η αιτια της απογειωσης απο την μια .....και .... οι παρεες που την συντηρουν βαυκαλιζομενοι και παριστανοτας τους μελλοντες αβαταρες ,
Την στιγμη που δεν θα επρεπε να γινεται κατι παρομοιο .........επειδη αυτο ειναι κατι που ανηκει στην φαντασια και συνεπως στο εγω , δεν εξυπηρετει τις αναγκες της στιγμης ,..............επειδη ακριβως μας απομακρυνει απο αυτην
Αποδειξη αυτου ειναι η αδυναμια αλλαγης μετα απο πολλα πολλα χρονια στους χωρους ..........
Και επισης οτι δεν εχουμε αντιληφθει την σπουδαιοτητα του εργασιακου επιπεδου .............οι τασεις να δυσανασχετουμε για το γεγονος οτι μενουμε στασιμοι ,δηλαδη αγνοια της αρχης...... αιτιας και αποτελεσματος
Λες και το συμπαν μας το χρωστα και θα επρεπε να μας το δωσει απλα και μονο επειδη υπαρχουμε σε συγκεκριμενους χωρους
Ενοω λοιπον ........το επιπεδο που πρεπει.........,η θα επρεπε να συνειδητοποιησουμεκαι να ανιχνευουμε και να συνειδητοποιουμε συνεχως ...........ουτως ωστε εβρισκομενοι σε αυτο ............... να αποδιδει η προσπαθεια μας
Και μιλω για προσπαθεια και για ερευνα και οχι για τυφλες αποδοχες και οπαδισμο
Σαν ορισμο του επιπεδου εργασιας ........θα μπορουσα να δωσω......
Ως ...........
Σαν ........... ο εαυτος........ θα πρεπει να κατανοηθει σε τετοιο βαθμο ουτως ωστε................ αυτη η κατανοηση να καθορισει στον μεγιστο βαθμο..........ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.......... τις μετεπειτα κινησεις τακτικες και συμπεριφορα οσον αφορα την εσωτερικη προσπαθεια μας
Γιατι δεν ξερω αν εχει γινει κατανοητο αλλα ειμαστε μονοι μας σε αυτην την προσπαθεια .......
Δεν υπαρχουν ........οχι γκουρου.......... που ο καθενας μας ενδεχωμενως φαντασιωνεται οτι ισως καποτε βρει......... αλλα ουτε συνοδοιποροι που να εχουν βρει καποια λιγα πραγματακια
Τουλαχιστον συμφωνα με τα δεδομενα ..............που εγω αντιλαμβανομαι........και ......... για τους συγκεκριμενους χωρο...... χρονους..... που κινουμαστε
Δυστυχως ομως απο τις δικες μου παρατηρησεις και γενικοτερα πειρα ..............πολυ λιγο ,εως καθολου ...........θιγεται αυτο το ζητημα
Οι θεωριες διδονταν παντα με τετοιον τροπο που απογειωναν μονιμως και παντελως τον επιδοξο εσωτεριστη
Και δεν αναφερομαι σε λεπτες καταστασεις .........στις οποιες ο καθενας καλειται να βρει το ακριβες επιπεδο ,και συνεπως την ακριβη τακτικη και συμπεριφορα σε πραγματα
Πραγμα ............ που ειναι τελειως εξω απο την πραγματικοτητα της συντριπτικης πλειοψηφιας
Αναφερομαι σε απλα πραγματακια ..................που πραγματικα βγαζουν το ματι αυτου που λιγο εχει εντρυφησει στην εσωτερικη προσπαθεια
Ετσι παρατηρουνται φαινομενα σαν........... την ενασχοληση με τα ανουσιο επειδη αγνοειται και δεν γινεται αντιληπτο ......... το σημαντικο και το αμεσο
Και βεβαια επειδη οτι συμβαινει............ εχει και κρυβει απο πισω αιτιες .........,ειναι ακριβως αυτες οι αιτιες που θα πρεπει να γινουν κατανοητες
Ετσι σαν αποτελεσμα και επιλογο θα ελεγα οτι γινεται εξαιρετικα δυσκολη η επαναπροσγειωση ,αυτων που απογειωθηκαν
Αυτων που ποτε δεν βρηκαν ,αλλα και δεν θα βρουν με τα υπαρχοντα δεδομενα τις πραγματικες τους αναγκες
Ουσιαστικα ο ψυχισμος ειναι αισθησεις και διαδικασιες ,μεσω των οποιων γεννονται νεα ψυχολογικα φαινομενα
Αυτοι που αγνοουν αυτην την αρχη ,θα συνεχιζουν παντα να ειναι κολλημενοι σε ενοιες οπως ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ
Ξεχνουν ομως............ οτι δυο ανθρωποι.............. ,μπορουν να δρασουν με εναν τελειως διαφορετικο τροπο απεναντι στο ιδιο ερεθισμα
Και τοτε τι γινεται ........
Οι ανθρωποι αυτοι βιωνουν τελειως διαφορετικες εμπειριες
Εμπειριες που θα καθορισουν την μετεπειτα συμπεριφορα τους............ με εναν τελειως διαφορετικο τροπο στον καθενα απο αυτους
Και παρολο που το δικιο και το αδικο επηρεαζουν ολους .........
Και αλιμονο αν τα παραβλεπαμε η ξεχνουσαμε ...............επειδη ζουμε σε κοινωνιες που εχουν μεγαλωσει με αυτες ............
Και θα συνεχιζουμε να δρουμε συμφωνα με αυτα .......για οσο τουλαχιστον δεν βρισκουμε εκεινο το κατι ............
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να ξεχωριζουμε την διαφορα ................
Οτι δηλαδη το δικιο και το αδικο ειναι για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Συμβασεις που απλα εχουμε δεχτει
Συμβασεις που δεν γινονται παντα δεκτες απο την ζωη
Και για να ειμαστε ακριβεστεροι ......ειναι αυτες ακριβως οι συμβασεις που καταριπτονται απο αυτην ....η τις δυναμεις απο τις οποιες διεπετε
Και παρολο που επηρεαζουν τον ψυχισμο............. και ισως να ειναι και ΑΦΟΡΜΗ για εκφραση καποιων ψυχολογικων φαινομενων ..............,ΔΕΝ ειναι η καθ αυτου ΑΙΤΙΑ και ψυχισμος
Αιτια και συστατικο ψυχισμου ,ειναι οι αισθησεις ,και ο αλληλοεπηρεασμος αυτων
Αιτια ειναι ο τροπος με τον οποιο ειμαστε φτιαγμενοι
Αιτια ειναι η φυση μας
Αφορμη μπορει να ειναι οποιαδηποτε ΜΟΡΦΗ
Αλλωστε ειναι παμπολλες οι περιπτωσεις που καλουμαστε να αντιμετωπιζουμε ψυχισμο και φαινομενα αυτου ,χωρις να εμπλεκονται νοητικες μορφες
Φαινομενα οπως λαγνεια λαιμαργια ψυχολογικη αποθηκευση ,....και πολλα πολλα αλλα
Και οπως προειπα .........οι μορφες μπορει να διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο
Δυο ανθρωποι που βιωσαν ιδιες καταστασεις θα εχουν ενδεχωμενως τελειως διαφορετικο βιωμα και αντιδραση
Πραγμα που καταλυτικα θα επηρεασει και την συνεχεια
quote:
HereticNo sir, εγώ εγκατέλειψα προ πολλού. Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, βρέθηκες κι εσύ εν μέσω επιδρομής troll. Το δόλωμα για να τραβήξει την προσοχή ήταν το "θέλω να πεθάνω". Φυσικά και δεν "θέλει να πεθάνει". Ο τρόπος που το επαναλαμβάνει είναι σαφώς στημένος. Ίσως θέλει "να μας πεθάνει" στο να γράφουμε άνευ λόγου απαντήσεις στις ιστορίες που επινοεί για να τραβά την προσοχή των άλλων, ώστε ν' ασχολούνται μαζί της. Γιατί αν την πάρεις στα σοβαρά, στο τέλος θα κάνεις χαρακίρι. Λυπάμαι μόνο τους οικείους της. Το πρώτο λαχείο που λένε...
Ναι, μάλλον έχεις δίκιο σ' αυτό που λες Heretic, αλλά ξέρεις, καμιά φορά διαβάζεις κάτι και λες μια στις χίλιες να εννοεί αυτά που γράφει κάποιος, ε, αν μπορείς να του πεις κάτι που νομίζεις πως θα τον βοηθήσει, εντάξει, καλό είναι να το κάνεις.
Όσον αφορά το θέμα (τρόπος του λέγειν θέμα δηλαδή), πήρα μία μία τις σελίδες του από την αρχή. Περιττό να πω πως δεν έχω καταλάβει Χριστό από τα όσα γράφει εδώ το μέλος xristosxatz. Όμως έχω γελάσει αρκετά με τις απαντήσεις κάποιων που έχουν έτσι ... ωραίο και έξυπνο χιούμορ. Κρίμα πάντως γιατί το "θέμα" έχει 29 σελίδες και στην ουσία είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο / λεύκωμα του μέλους xristosxatz.
Τέλος χαράς το κουράγιο σου. Σαφώς και δεν κατάλαβες τίποτα γιατί δεν είσαι πνευματικά εξελιγμένος όπως ο συγγραφέας, δεν έχεις ασχοληθεί σε βάθος με τις έρευνες που έχει κάνει και -γιατί να το κρύψουμε άλλωστε- δεν είναι όλα για όλους. Εγώ το κατάλαβα αυτό εδώ μέσα εδώ και καιρό.
Και ένα τραγούδι, σχετικό με το νήμα αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=Pbpw_MS-bJg
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Ναι, μάλλον έχεις δίκιο σ' αυτό που λες Heretic, αλλά ξέρεις, καμιά φορά διαβάζεις κάτι και λες μια στις χίλιες να εννοεί αυτά που γράφει κάποιος, ε, αν μπορείς να του πεις κάτι που νομίζεις πως θα τον βοηθήσει, εντάξει, καλό είναι να το κάνεις.
Ε, από κει ξεκινήσαμε όλοι, και καταντησαμε να νταντεύουμε Βασιλάκηδες...
Τουλάχιστον άν ημασταν νοσοκόμοι στο Δαφνί
θα πληρωνόμασταν κιόλας...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Ωραίος ο Κρισναμούρτι στο βίντεο και καθηλωτικός θα έλεγα, μιλάει για βαθιές έννοιες με τρόπο σχετικά απλό. Η αγαπημένη μου συζήτηση είναι μία άλλη με τον Rupert Sheldrake και έναν ψυχολόγο. Βέβαια όποτε ακούει κάτι που δεν συμφωνεί, ή όποτε θεωρεί ότι δεν τον κατάλαβαν, φαίνεται ότι τσινάει, κάτι που τον κάνει βέβαια ακόμα πιο συμπαθή και ανθρώπινο. Και μπορεί μεν να αρνήθηκε τον ρόλο του 'δασκάλου' ωστόσο είχε πάντα επιρροή στους γύρω του. Καλώς ή κακώς ο κάθε είδους πνευματικός δάσκαλος διακρίνεται πάντα για την ισχυρή προσωπικότητα-ταυτότητα, αλλιώς δεν θα ήταν 'δάσκαλος'.
Και εδώ ακριβώς έγκειται η δική μου ένσταση...η διαδικασία 'απο-ταύτισης' (ας την ονομάσουμε έτσι) από τον κόσμο των αισθητών φαντάζει αδύνατη. Ούτως ή άλλως έχει προνοήσει η φύση (ή η θεότητα αν προτιμάτε) ώστε ο άνθρωπος να μεταβαίνει καθημερινά από έναν κόσμο ισχυρής 'ταύτισης' (εγρήγορση) σε έναν κόσμο σχετικής 'απο-ταύτισης' (ο κόσμος του ενυπνίου και ονείρου).
Ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο της εγρήγορσης κατέχει μία πολύ ισχυρή και περίπλοκη 'ταυτότητα'. Δεν θα εξετάσω εδώ εάν η εν λόγω ταυτότητα είναι κυρίως αποτέλεσμα κοινωνικών συνθηκών-κατασκευών ή εάν οφείλεται κυρίως σε βιολογικά δεδομένα ή εάν οφείλεται σε προϋπάρχουσες τάσεις και επιλογές προ της ενσάρκωσης (Πλατωνισμός). Αυτό που προκύπτει ξεκάθαρα είναι ότι είναι εντελώς μάταιο ο άνθρωπος να επιχειρεί να ξεφύγει από την 'ταυτότητά' του. Μάλλιασε η γλώσσα των αρχαίων ότι το κεντρικό νόημα της ζωής είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για υγιή εκτόνωση των αρχέγονων ενστίκτων.
Στην πορεία ως γνωστόν επικράτησαν πνευματικές τάσεις και θρησκείες οι οποίες έστρεψαν τους ανθρώπους προς πολύ αφηρημένα μεταφυσικές κατευθύνσεις...η άρνηση του 'εαυτού' και των εγκοσμίων έγινε μόδα για αιώνες...δυστυχώς όμως η εν λόγω κατεύθυνση απέτυχε...η μεταφυσική των φιλοσόφων παρερμηνεύτηκε και η επιθυμία για το απόκοσμο και υπερβατικό έγινε (και συνεχίζει να γίνεται) προϊόν εκμετάλλευσης από τις οργανωμένες θρησκείες...
Το δικό μου συμπέρασμα είναι απλό, δεν εμπιστεύομαι ποτέ κανέναν που με συμβουλεύει να αρνηθώ το 'εγώ' και την 'ταυτότητά' μου. Έχω επίγνωση των συμβάσεων και συνηθειών πάνω στα οποία είναι χτισμένο το 'εγώ' μου, γνωρίζω ότι ένα ποσοστό αυτού είναι πλασματικό και εφήμερο, ωστόσο αυτό απέχει πολύ από αυτό που ισχυρίζονται οι εκάστοτε 'δάσκαλοι'. Το ζητούμενο είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική ευδαιμονία, και όλα αυτά προϋποθέτουν ένα υγιές εγώ, μία επίγνωση του τι πραγματικά μας κάνει χαρούμενους, δημιουργικούς και υγιείς (ιδανικά χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον μας). Η δυσαρμονία και ο πόνος πάντα θα υπάρχουν γύρω μας, πρωτίστως μέσα μας, και το ζητούμενο εδώ είναι η μετρίασή τους.
quote:
ωστόσο είχε πάντα επιρροή στους γύρω του. Καλώς ή κακώς ο κάθε είδους πνευματικός δάσκαλος διακρίνεται πάντα για την ισχυρή προσωπικότητα-ταυτότητα, αλλιώς δεν θα ήταν 'δάσκαλος'.
Θα συμφωνησω μαζι σου Κοστ ,και θα πω οτι αν δεν υπαρχει αυτου του ειδους ο μαγνητισμος ,
μειωνεται δραματικα η δυνατοτητα να μεταδωσει κανεις πραγματα Η εν λογω ιδιοτητα αποτελει την κυρια αιτια καποιος να εισακουστει η να μεταδωσει ιδεες
Τιποτα ομως δεν ειναι κανονας και ολα ειναι σχετικα
quote:
Και εδώ ακριβώς έγκειται η δική μου ένσταση...η διαδικασία 'απο-ταύτισης' (ας την ονομάσουμε έτσι) από τον κόσμο των αισθητών φαντάζει αδύνατη. Ούτως ή άλλως έχει προνοήσει η φύση (ή η θεότητα αν προτιμάτε) ώστε ο άνθρωπος να μεταβαίνει καθημερινά από έναν κόσμο ισχυρής 'ταύτισης' (εγρήγορση) σε έναν κόσμο σχετικής 'απο-ταύτισης' (ο κόσμος του ενυπνίου και ονείρου)
Καποιοι που θα συμφωνησω μαζι τους λενε οτι αυτοι που επειχειρουν μια τετοια προσπαθεια πανε αντιθετα απο ολους και απο ολα
Κυριως αντιθετα απο την φυση τους που ειναι ακριβως αυτο που περιγραφεις
Και μονο βεβαια η φραση ....αντιθετα απο την φυση..... φανταζει σαν κατι εξωπραγματικο και ισως.... ΣΧΕΤΙΚΑ .... και να ειναι, για τα δεδομενα της συντριπτικης πλειοψηφιας
Αυτο επειδη οι κοινωνιες εχουν γαλουχηθει με τον τροπο που ολοι γνωριζουμε
Και εδω θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι δεν πρεπει να εμπιστευομαστε κανεναν ,και οδηγος μας παντα θα πρεπεινα ειναι η προσωπικη εμπειρια και διακριση
Απο την αλλη ....αυτη η εξωπραγματικη δυνατοτητα ιδιοτητα.... αρχιζει να χανει αυτο της το χαρακτηριστικο αν κανεις αναρωτηθει και ερευνησει για καιρο την ενοια της αποστασιοποιησης ...
Μεσω ομως των δικων του συμπεριφορων ,και οχι καθ εαυτην και αυτουσια την ενοια αυτη
Δεν σου κρυβω οτι και εγω οσον αφορα την ιδεα της αποστασιοποιησης... δεν ηταν κατι που το ανακαλυψα μονος μου
Το παρατηρησα και εγω σε διαφορες πηγεςδιδασκαλιες σαν προτροπη
Με διαφορετικα λογια απο πηγη σε πηγη ,αλλα με ταυτοσημο ιδιο νοημα
Αρχικα ενθουσιαστηκα νομιζοντας οτι κατι βρηκα
Με τον καιρο ομως αντιληφθηκα οτι η αποστασιοποιηση ειναι ενα αντικειμενο ερευνας που θα πρεπει κανεις να αφιερωσει χρονο και ενεργεια πολυ
Και επισης δεν υπηρχε καμμια χρηστικοτητα..... μονο στο να την αποδεχτει κανεις σαν ενοια
Ετσι ολα αρχιζουν με την εντονη αναρωτηση αλλα παντα σε σχεαση με τα υπαρξιακα ερωτηματα πανω στις συμπεριφορες
Μα γιατι συμβαινει αυτο και αυτο και αυτο
Σιγα σιγα συμπληρωνεται ενα παζλ γνωσης..... για το πως την λειτουργιας
Σιγα σιγα ανακαλυπτει κανεις την ενοια της μηχανικοτητος
Ανακαλυπτει οτι η μηχανικοτητα ειναι το κυριο στοιχειο των συμπεριφορων
Ανακαλυπτει οτι η μηχανικοτητα που ειναι το κυριο μας χαρακτηριστικο
Η μηχανικοτητα αφορα την βιολογια δηλαδη το σωμα
Ο κοσμος πιστευει κατ αρχην οτι ΔΡΑ και οχι οτι δρα συμφωνα με κατι που εχει αποτυπωθει στο σωμα του
Ο κοσμος πιστευει οτι δρα επισηςε συμφωνα με την βουληση...... του διανοητικου του κεντρου....και τιποτα δεν ειναι πιο μακρυα απο την αληθεια
Ειναι λιγοι οι ανθρωποι που ειναι ισοροπημενοι ,και το καθε τους κεντρο εχει την σωστη του θεση και λειτουργια
Τρανταχτα παραδειγματα ειναι ισως το οτι καποιος που εχει ενα σωμα που δυσλειτουργει αναλογα επηρεαζεται και η συμπεριφορα του
Νευριαζει κανεις και αυτο ειναι κατι που αποθηκευεται στο σωμα
Ξεσπαει ετσι σε καθε ευκαιρια
Κατι παρομοιο συμβαινει συνεχως...... και με ολα τα συναισθηματα και αισθησεις
Κατοπιν ανακαλυπτεται η δυνατοτητα να αποκολαται κανεις απο μικρες εκδηλωσεις της μηχανικοτητος αυτης
Μην φανταστεις μεγαλα πραγματα , που θα μπορουσαν να επιδρασουν καταλυτικα στην καθημερινοτητα
Μιλω μονο για μικρες εκδηλωσεις μηχανικοτητος ,που βλεπει κανεις
Αυτο που ο Κρισναμουρτι λεει οτι καθε κατασταση πρεπει να μπει στην δικια της θεση
Αν δεις αμεσα οτι η αιτια της συμπεριφορας σου ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που πιστευες η θεωρουσες σαν αιτια , ΦΥΣΙΚΑ αναβλυζει η θεληση να κανεις κατι
Ειδικα οταν αυτο το κατι καταριπτει καθε κανονα λογικης και αισθησης του πρεποντος
Και οταν αποκοβεται κανεις απο την μηχανικοτητα βλεπει πιο αντικειμενικα τις καταστασεις
Αλλωστε αυτοπαρατηρηση σημαινει βλεπω μεσα και εξω
Ξαναλεω ομως......
Εγω σου μιλω για αναλαμπες στιγμιαιες και οχι για παγιωμενες καταστασεις..... οπως θα μπορουσε φυσικα να υποθεσει κανεις
Μιλω για πειραματισμο και ερευνητικη διαθεση ,και οχι για γενικευμενη αλλαγη συμπεριφορων
quote:
Δεν θα εξετάσω εδώ εάν η εν λόγω ταυτότητα είναι κυρίως αποτέλεσμα κοινωνικών συνθηκών-κατασκευών ή εάν οφείλεται κυρίως σε βιολογικά δεδομένα ή εάν οφείλεται σε προϋπάρχουσες τάσεις και επιλογές προ της ενσάρκωσης (Πλατωνισμός)
Αυτο ακριβως ομως ειναι που πρεπει να εξεταστει
Και ολα αρχιζουν απο την οχι επιφανειακη αναρωτηση
Και επισης απαιτουν τον χρονο τους
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Και οχι οταν και οποτςε εμεις το επιθυμουμε θελουμε
quote:
τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για υγιή εκτόνωση των αρχέγονων ενστίκτων.
Θα επρεπε να εχουμε βαρεθει την εκτονωση δηλ αντιδραση
Καιροες να παμε λιγο βαθυτερα
quote:
δυστυχώς όμως η εν λόγω κατεύθυνση απέτυχε...η μεταφυσική των φιλοσόφων παρερμηνεύτηκε και η επιθυμία για το απόκοσμο και υπερβατικό έγινε (και συνεχίζει να γίνεται) προϊόν εκμετάλλευσης από τις οργανωμένες θρησκείες...
Και δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα
Παρολα αυτα ,και παλι η γενικευση ισως ειναι λανθασμενη
Πρεπει απο τον καθενα να γινει αντιληπτο το επιπεδο στο οποιο μπορει να δουλεψει
Δυστυχως επειδη η πλειοψηφια εχει βαθια επηρεαστει..... απο τις διαδεδομενες ευρεως δυνατοτητες πιθανοτητες ...... αγνοει το δικο της πρακτικο επιπεδο εργασιας
Ετσι βλεπει κανεις ορδες οπαδων, αλλα ελαχιστους που ψαχνουν στα δικα τους κατωτατα επιπεδα δυνατοτητων
quote:
Το δικό μου συμπέρασμα είναι απλό, δεν εμπιστεύομαι ποτέ κανέναν που με συμβουλεύει να αρνηθώ το 'εγώ' και την 'ταυτότητά' μου
Αυτη η αρνηση που λες κατ αρχην δεν μπορει να υπαρξει οποιος και αν το πει
Μιλαμε για εξαρτημενες..... απο..... συμπεριφορες ,και οχι κατι που ειναι στο χερι μας να κανουμε η οχι
Και δεν ξερω αν οι δυνατοτητες μας.... φθανουν......η μπορουν ακομα και μετα απο ολοκληρωτικη αφιερωση .....,να φθασουν μεχρι εκει
quote:
Έχω επίγνωση των συμβάσεων και συνηθειών πάνω στα οποία είναι χτισμένο το 'εγώ' μου, γνωρίζω ότι ένα ποσοστό αυτού είναι πλασματικό και εφήμερο,
Εχεις μια τελειως επιφανειακη επιγνωση του πως δρας
Αν ειχες εστω και μια πιο ενδελεχη ακριβη γνωση θα απαιτουσες να μαθεις περισσοτερα η ακομα και να αλλαξεις πραγματα
Ακομα ομως και τοτε η σχεση ερεθισματος δηλ μηχανικοτητος .......και συμπεριφορας δεν θα αλλαζε ετσι ευκολα
Σαν σχεση ενοω ,οτι ειναι αλλο να γνωριζω οτι ειμαι νευριασμενος,.....και να ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΔΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ και αλλο να μπορω να ειμαι αποστασιοποιημενος παρατηρητης και γνωστης αυτων
Στην δευτερη περιπτωση τα ερεθισματα αισθησεις χανουν σε μεγαλο βαθμο την σημασια τους
quote:
Το ζητούμενο είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική ευδαιμονία, και όλα αυτά προϋποθέτουν ένα υγιές εγώ, μία επίγνωση του τι πραγματικά μας κάνει χαρούμενους, δημιουργικούς και υγιείς (ιδανικά χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον μας)Η δυσαρμονία και ο πόνος πάντα θα υπάρχουν γύρω μας, πρωτίστως μέσα μας, και το ζητούμενο εδώ είναι η μετρίασή τους..
Αυτος ειναι ο στοχος και για εμενα
Δεν ξερω ....ισως φταιει οτι η μελετη αυτη μπορει να ειναι ελειπης
Ισως αυτη η ελειψη αν δεν υπηρχε..... να μπορουσε να οδηγησει στην βαθυτερη γνωση των πραγματικων αιτιων που βρισκονται υποσυνειδητα
Το σιγουρο ομως ειναι οτι λειπουν πραγματα
Και το σιγουρο ειναι .....οτι αν εχει δοθει η εντυπωση οτι ειμαι καποιος που εχει φθασει καπου που να ειναι αξιο λογου ..... οπως καποιοι εξεφρασαν ....ειναι σιγουρα λανθασμενη