ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/05/2009, 11:48:11
Δεν αναφέρομαι σε ονόματα, ούτε στον Δημιουργό Νου.

Μπορεί να έχει δίκαιο ο Πλάτων, με τον μεγάλο Ενιαυτό....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
01/05/2009, 11:57:01
Συμφωνούμε αγαπητέ μου Γιάπετ..Ότι γίνει, δεν μπορεί να
προορισθεί,ούτε να ονομασθεί, απο προηγούμενους,αλλά,μόνο
απο σύγχρονους εκείνης της εποχής που τελειώνει και ξεκινά...
Μπορούμε, όμως, να δούμε τι θα ακολουθήσει....
helios2012Μέλος
01/05/2009, 18:03:51
Αγαπητέ μου Γιάπετ...

quote:

Φίλε Ήλιε, γιατί παρακολουθείς σιωπηλός;

Θέλεις να στείλω "βιμάνας" εναντίον σου ή να σε κλείσω σε κάποιο εργαστήρι γενετικής του Καύκασου και να βγείς από εκεί "άγγελος" του Κρόνου;

Θα βλέπεις τα αντίγραφά σου και δεν θα γνωρίζεις ποιός είσαι... Δεν θα μπορεί να σε επαναφέρει ούτε ο Ήφαιστος...

Ελπίζω να πιάσουν οι απειλές και να ανταποκριθείς έστω κι από φόβο.

Χα χα από απειλές άλλο τίποτα!
Φίλε μου, συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια!
Είχα τουλάχιστον καμιά ντουζίνα απο δαύτες και δεν μάσησα...
Όσον αφορά τον Ήφαιστο, τα'χουμε τσουγκρίσει λιγουλάκι οπότε στην απίθανη περίπτωση που με έκλειναν σε κάποιο εργαστήρι για να μου αλλάξουν τα φώτα, νομίζω πως θα επενέβαινε η Γαία-Ρέα-Ήρα και θα προλάβαινε το κακό...!
Θα γνωρίζεις ασφαλώς πως τα πρότυπα και πετυχημένα πειραματόζωα χρίζουν προστασίας και νουθεσίας, θέλωντας και μή...

quote:
Βρε, αν ο Ήλιος παρακολουθεί σιωπηλός και δεν ανατέλλει, θα "αλωνίζουν", στο σκοτάδι "Έλληνες" που μιλούν... Φοινικικά και που έχουν τις ρίζες τους στην Ασία, στην Αφρική ή στη... Μου και που, κατά τύχη, δεν έμειναν... αμοιβάδες!!!

Φαντάζομαι πως θα συμφωνήσεις μαζί μου πως ο Ήλιος δεν παύει να είναι ένα άστρο ανάμεσα στα δισεκατομμύρια άλλα...
Επίσης να σου υπενθυμίσω σε περίπτωση που το'χεις ξεχάσει πως ο Ήλιος τον χειμώνα, μπορεί να λάμπει αλλά δεν ζεσταίνει...
Το καλοκαίρι όμως και όταν ανατέλλει μαζί του και ο Σείριος, ε τότε έχουμε καύματα και θαύματα...
Αντίθετα με άλλους που έχουν ανακαλύψει την αλήθεια, συγκαταλέγομαι σ'αυτούς που ψάχνουν ακόμα.Επειδή θεωρώ το συγκεκριμένο θέμα πολύ σημαντικό προτιμώ να μαθαίνω από όσους έχουν ψάξει περισσότερο...
Αναγνωρίζω λοιπόν ότι το θέμα αυτό δεν το κατέχω και η θέση μου εδώ είναι αυτή του μαθητή-ακροατή.
Όσο γι'αυτούς που αλωνίζουν στο σκοτάδι, ας μην ξεχνάμε πως στη σπηλιά, όπως αυτή που μας περιγράφει ο Πλάτωνας, βρισκόμαστε όλοι ανεξαιρέτως και όποιος πιστεύει το αντίθετο, πλανάται πλάνην οικτράν.
Οπότε μέχρι να βγεί και ο τελευταίος Ανθρωπος απ'τη σπηλιά, τα ηνία θα τα κινούν άλλοι και θα σπέρνουν-αλωνίζουν-συγκομίζουν...
Μέχρι τότε λοιπόν, αντί να κάθομαι και να μαλλιάζει η γλώσσα μου "βγείτε ρε" και άλλα τέτοια τραγελαφικά, έχω επιλέξει να βολτάρω στους αιθέρες με τη μονοθέσια Αργώ μου, κάνοντας αναγνωριστικές πτήσεις.Ακόμα όμως και στους εναέριους χώρους, έλεγχος υπάρχει όπως και αναχαιτήσεις,αερομαχίες, κ.τ.λ. κ.τ.λ. και φυσικά όλοι επιστρέφουμε στη σπηλιά για πολλούς και διάφορους λόγους...

quote:
Δηλαδή θέλεις τα Κρόνια περιστέρια να ρυθμίζουν τα πάντα;;;

Πω πω φίλε μου, δεν παλεύονται αυτά τα περιστέρια!
Αν μπορεί η κουτσουλιά τους να καταστρέψει αυτοκίνητα βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή και μεταλλικο χρώμα, φαντάσου πως διαβρώνουν ανθρώπινους εγκεφάλους και πόσα μυαλά σκουριάζουν...
Αλλά δυστυχώς το σιδερένιο γένος το κουτσούλισμα το αντιλαμβάνεται ως επιφοίτηση...
Να τ'αποφεύγεις φίλε μου...πολύ τοξικά πουλιά...
Πάλι καλά να λές που έχουμε γεράκια και κουκουβάγιες και τα κυνηγάνε...
χε χε χε

helios2012Μέλος
01/05/2009, 18:14:00
quote:

bgainei arithmitika treHha,το τελος εποχης
εννοησες φιλλι τα τε

Δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι geostat και τί εννοείς αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα απ'αυτές τις 10 λέξεις...
Μήπως θα μπορούσες να κάνεις μια επεξήγηση?
Το "treHha" είναι ο τρέχα?
Αν πάλι δε θές, καλή καρδιά...

01/05/2009, 21:59:23
γιαπετ

quote:
Αφού έχεις το βιβλίο βλέπεις και τις φωτογραφίες των σχεδίων…

Θέλεις να βάλω κάποιες από τις εικόνες που έχει το βιβλίο;
Και να τις σχολιάσω;

quote:
Σε ποιους αναφέρεσαι;;
Προσωπικά, δεν θεωρώ λάθος να προσπαθώ να εξηγήσω κάτι, ότι κι αν είναι αυτό. Το αντίθετο…

Δεκτόν – όμως η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη. Σαν να προσπαθώ να εξηγήσω εγώ να εξηγήσω αθλητικά... Υπάρχουν δύο προβλήματα: πρώτον η περιορισμένη γνώση ενός ατόμου και η χρονικά περιορισμένη γνώση και δεύτερον η μη γνώση του τι είδε αυτός ο άνθρωπος. Άρα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και τα οράματα του ευαγγελιστή Ιωάννη στην αποκάλυψη είναι αληθινά και ας προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε...
Δεν είναι λοιπόν απλώς άτοπο – είναι μη λογικό...

quote:
Α) Ο προφήτης που είχε εξοριστεί; Γιατί στην Μεσοποταμία ΔΕΝ υπήρχαν από τους ιστορικούς χρόνους κροκόδειλοι...
Β) Πόσο το κείμενο είναι βασισμένο πάνω στην κεντρική ιουδαϊκή φιλοσοφία; Ξέρουμε ότι μέχρι τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ήταν από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία - άσε βέβαια που τελειώνει εντελώς απότομα, σαν κάποιος να κράτησε μόνο το κομμάτι που τον ενδιέφερε...

Απάντησε κιόλας στα ερωτήματα για να γνωρίζει ο αναγνώστης τι θέλεις να πεις…
Ολοκλήρωσε τη σκέψη σου.

Βεβαίως: ο Ιεζεκιήλ δεν ήταν στην Βαβυλώνα – ήταν σε εξορία (σε αυτοεξορία πιο σωστά) στην Αίγυπτο...
Εάν λάβουμε αυτό υπόψιν και φυσικά το απότομο σταμάτημα της διήγησης του (μάλλον του βιβλίου του) έχουμε τις εξής απολήξεις στην σκέψη:
Α) Γιατί πήγε αυτοεξορία στην Αίγυπτο; Μήπως γιατί ήταν σε σύγκρουση ιδεολογική με το υπόλοιπο ιερατείο; Μήπως γιατί στην Αίγυπτο κατέφυγε ένα τμήμα του λαού που δεν εξορίστηκε στην Βαβυλώνα; Δεδομένου δε ότι στην Βαβυλώνα εξορίστηκε κυρίως η άρχουσα τάξη τότε έχουμε μία φυγή του Ιεζεκιήλ και από την πατρίδα του (τον λαό), και από την άρχουσα τάξη. Γιατί αυτό;
Β) Γιατί έκοψαν τόσο απότομα το βιβλίο οι απόγονοι του; Ξέρουμε ότι θεολογικά (εβραϊκά) το βιβλίο δεν στέκει με κανένα τρόπο και τουλάχιστον 2 ραβίνοι πριν την χριστιανική εποχή έχουν προσπαθήσει να το μελετήσουν και να το κατανοήσουν... Άρα μήπως τελικά ο Ιεζεκιήλ είχε γράψει και άλλα πράγματα στο βιβλίο που δεν μπορούσε να το δεχτεί η θεολογία εκείνη την στιγμή; Εάν διαβάσει κάποιος το βιβλίο, θα προσέξει το εξής: ότι ενώ ξεκινάει δραματικά με την εμφάνιση του παντοδύναμου θεού, στο τέλος ο θεός γίνεται ένας με τους ανθρώπους... Άρα εάν συνέχιζε με αυτό τον τρόπο το βιβλίο, τότε ερχόταν σε πλήρη αντίθεση μην την Ιουδαϊκή θεολογία... Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο; Μήπως γιατί έζησε σε αυτοεξορία στην Αίγυπτο, ανάμεσα σε ανθρώπους που λάτρευαν σχεδόν ανθρωπόμορφους θεούς και άλλαξε κάτι στην θεολογική του σκέψη;

quote:
Αυτό προσπαθούμε να διαπιστώσουμε…

Όχι αγαπητέ μου – από ότι φαίνεται είσαι ήδη πεπεισμένος (γράφεις και αλλού ιδιαίτερα θερμά) για την έλευση εξωγήινων και την «διδασκαλία» των γήινων από αυτούς...
Μου φαίνεται υπάρχει ένα θέμα για τους Ντόγκον – εάν θέλεις άνοιξε το πάλι...

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

quote:
Φιλτατε OANNHSEA , δεν γνωριζω για τους Ξοσα , ξερω ομως οτι για να υπαρξει μια γλωσσα πρεπει να υπαρχει και καποιος να την μιλα ... εν προκειμενω η Ελληνικη ομιλειτε απο τους Ελληνες , η Σουηδικη απο τους Σουηδους και η Ινδοευρωπαϊκη απο τους Ινδοευρωπαιους ...

Αχά!!!
Άρα στην Βραζιλία μιλάνε Βραζιλιάνικα και όχι πορτογαλικά, στο Μεξικό, μεξικάνικα και όχι ισπανικά, στην Αυστραλία, αυστραλιάνικα και όχι αγγλικά...
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα που δεν ήξερα...
Που μπορώ να μάθω αυτές τις γλώσσες ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ;
Άσε βέβαια που δεν είσαι σε θέση να εξηγήσεις το γιατί μία ομάδα γλωσσών με γενέτειρα την Αιθιοπία έφτασε να μιλιέται στην Ασσυρία – σημιτική...
Η μία ομάδα γλωσσών με βάση την Κίνα έφτασε να μιλιέται σε όλη την Πολυνησία και να μην μιλιέται στην γενέτειρα της, παρά μόνο από μειονότητες– αυστρονησιακά...
Γιατί όμως έχεις τόσο μικρό βάθος σκέψης;;;
Κάνε ένα κόπο και μάθε οι Ξόσα σε πόσες χώρες βρίσκονται (τα περίφημα έθνη των Ξόσα)...

quote:
Αλλωστε αυτο που λες : Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι λαός, αλλά γλώσσα;
, ερχεται σε αντιθεση με αυτο που λες παρακατω : Οι λαοί που κατέλαβαν αυτές τις χώρες (Γότθοι, Βησιγότθοι, Φράγκοι, λλλανοί...), ήταν ξεχωριστοί λαοί οι οποίοι είχαν σαν πρόγονο μία φυλή με μία ξεχωριστή ομιλία.
. Ηταν λαος εν τελει ή οχι (ρητορικη ερωτηση);

Μία φυλή, δεν είναι λαός...
Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο λαός είναι κάτι συνειδητοποιημένο;
Η ονομασία των γερμανικών φυλών είναι η ονομασία του λαού τους. Η γλώσσα τους όμως προέρχεται από μία φυλή που δεν υπήρχε πλέον όταν έκαναν τις επιδρομές τους και τις μεταναστεύσεις τους. Μία φυλή που ήταν ΟΜΟΙΑ με τις τριγύρω φυλές, και το μόνο που την ξεχώριζε ήταν η διαφορετική ομιλία της....
Είναι όπως στην σημερινή Παπούα – Νέα Γουινέα. Είναι μόνο δύο φυλές στο νησί. Υπάρχουν όμως 1500 (ναι δεν το έγραψα λάθος, 1.500!!!) γλώσσες, οι οποίες μιλιούνται ανά φυλή. Σε τι διαφέρουν οι φυλές από τις διπλανές; Σχεδόν σε τίποτα...
Μήπως κάποια φυλή φτιάχνει κάτι διαφορετικό από τις άλλες; Μπα...
Μόνο οι απομονωμένες φυλές έχουν να επιδείξουν ένα διαφορετικό πολιτισμό – όχι όμως κατασκευαστικό... (π.χ. η φυλή gost)

Κατάλαβες λοιπόν τι είναι η φυλή και τι είναι η γλώσσα;
Η μήπως να περιμέναμε μερικές χιλιάδες χρόνια για να δούμε ποιές από τις γλώσσες (με την μέθοδο της τυχαίας εξέλιξης, που περιλαμβάνει όμως και την κατάκτηση) θα γινόταν η κυρίαρχη;

quote:
ΥΓ. Συμφωνα με το ethnologue οι γλωσσες που ομιλωνται στη Ν. Γουινεα ειναι 832 και οχι 1500 .

Αχά...
Ένα λάθος μου...
Ή μήπως δεν είναι;
Πόση σημασία έχει αλήθεια το έαν οι γλώσσες σε ένα σύμπλεγμα νησιών είναι 1.500 ή «μόνο» 832;
http://en.wikipedia.org/wiki/Papuan_languages
Πολύ ενδιαφέρων άρθρο: ακόμα και οι γλωσσολόγοι δεν μπορούν να τοποθετήσουν τις γλώσσες σε κατηγορίες... Άσε βέβαια που κάποιες από αυτές απομονωμένες και δεν έχουν εμφανείς συγγενείς... Λέτε να δημιουργήθηκαν ηθελημένα από τους ιθαγενείς ή από εξωγήινους;
Πάντως ψάχνοντας μαθαίνουμε και κάτι – όπως εγώ π.χ. που είχα κάνει λάθος και ότι οι γλώσσες είναι «μόνο» 832... 832 γλώσσες για ένα πληθυσμό το πολύ 6.500.000 κατοίκους - και φυσικά αυτός ο πληθυσμός ήταν μόνο 2.000.000 νοματαίοι το 1960...

quote:
Κανενας δεν μπορει να μιλησει μια γλωσσα αν δεν την εχει διδαχθει ,ειτε στα σχολεια ειτε μεσα στον κοινωνικο του περιγυρο ...

Εεεπππ..
Σε πιάνω αδιάβαστο, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ...
Ελληνικά δεν είναι και εκείνα;;;
Ή μήπως δεν είναι και είναι ένα άλλο μόρφωμα;
Εάν όμως δεν μπορείς να τα διαβάσεις, τότε έχω εγώ δίκιο που γράφω για την εξέλιξη της γλώσσας...
Μίας γλώσσας που οι άνθρωποι την αλλάζουν μέσα στην την πορεία του χρόνου...
Μίας γλώσσας, που ξέρουμε μόνο από ένα μόρφωμα, που κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί από βαρβάρους, με βάση την Αττική διάλεκτο και το οποίο αποκαλείται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ (τολμώ να γράψω) ΥΒΡΙΣΤΙΚΆ, «αρχαία ελληνικά»...

quote:
Απο το υφος σου φαινεται πως μονο εσυ εχεις αυτο το προνομοιο να αποτελεις μελος του περιουσιου λαου ...

Εγώ πάντα θεωρώ τον ευατό μου και τους Έλληνες ένα τμήμα από τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν στο σύμπαν – ένα τίποτα ουσιαστικά...
Άρα δεν είναι ανάγκη να κοκορευόμαστε για τίποτα...
Είμαστε ένα κλάσμα (απειροστό) της ιστορίας της γης και του σύμπαντος...
Αποδίδω όμως πάντα «τα του καίσαρος, τω καίσαρι» - και δεν είμαι αυτός που κοκορεύεται για την γλώσσα του...

quote:
Να σημειωσω δε οτι δεν εχω καθολου πιστη στον παραγοντα τυχη ... δεν υπαρχει τυχη και δεν δικαιουμαστε να αναγαγουμε κανενα γεγονος στον παραγοντα τυχη επ΄ουδενι λογω .

Μάλιστα....
Δηλαδή θέλεις να πεις ότι οι Σέρβοι ήθελαν να αλλάξουν την γλώσσα τους, και διαφοροποιήθηκαν από τα αρχικά σλάβικα, το ίδιο και οι Βούλγαροι ή κάποια μέρα έγινε ένα συμβούλιο και είπαν «θα μιλάμε διαφορετική γλώσσα από τους γείτονες»...
Το ίδιο προφανώς θα έκαναν και στην Παπούα – Νέα Γουινέα...
832 αποφάσεις – μία για κάθε γλώσσα...

quote:
Δεν μπορουμε να πουμε λχ οτι η πενικιλινη ή η ασπαρταμη βρεθηκαν τυχαια ...

Ο θεός δηλαδή είπε στον Φλέμιγκ να ανακαλύψει την πενικιλίνη;;;
Η απλώς έκανε μία παρατήρηση και μία σκέψη που κανένας άλλος δεν είχε κάνει μέχρι τότε – καθαρά από διαφορετική ιδεολογία και από τύχη;

quote:
Με εκπλησεις αγαπητε ! Ποταπο θεμα η προελευση της μεγαλειωδους γλωσσας μας ;

Το ξαναέγραψα και πιο πάνω:
Όλα τα γραπτά που έχουμε στην αρχαία ελληνική είναι γραμμένα σε μία συμβατική γλώσσα, ένα μόρφωμα, που έχει φτιαχτεί για τους βαρβάρους και εξελίχτηκε από τους βυζαντινούς – αυτό τα λέει όλα...
Άρα αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει δεν είναι η ελληνική γλώσσα, αλλά το συγκεκριμένο μόρφωμα και για αυτό ΠΟΤΕ δεν λέτε «θα μιλήσουμε ή θα γράψουμε ή θα συγκρίνουμε» στην δωρική ή στην βοιωτική ή στην κρητική διάλεκτο...
Για αυτό άλλωστε πάντα αναφέρεστε στο αττικό αλφάβητο και όχι στα 20+ άλλα αλφάβητα που ήταν εν χρήση μέχρι την κατάληψη της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.

Για αυτό γράφω ότι είναι ποταπό το θέμα της προέλευσης της γλώσσας μας: γιατί δεν έχουμε καν μελετήσει σωστά την γλώσσα μας...
Ξεψειρίζουμε την μαϊμού και δεν ασχολούμαστε ποτέ με την ίδια την μαϊμού...

Edited by - OANNHSEA on 01/05/2009 22:00:50

02/05/2009, 01:11:30
OANNHSEA

quote:
Θέλεις να βάλω κάποιες από τις εικόνες που έχει το βιβλίο;
Και να τις σχολιάσω;

Γιατί όχι;;;
Ίσως έχει ενδιαφέρον…

quote:
Δεκτόν – όμως η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη. Σαν να προσπαθώ να εξηγήσω εγώ να εξηγήσω αθλητικά... Υπάρχουν δύο προβλήματα: πρώτον η περιορισμένη γνώση ενός ατόμου και η χρονικά περιορισμένη γνώση και δεύτερον η μη γνώση του τι είδε αυτός ο άνθρωπος. Άρα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και τα οράματα του ευαγγελιστή Ιωάννη στην αποκάλυψη είναι αληθινά και ας προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε...
Δεν είναι λοιπόν απλώς άτοπο – είναι μη λογικό...

Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια είναι η θέση σου, τελικά.

Δέχεσαι ότι πρέπει να προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάτι, αλλά ταυτόχρονα το θεωρείς όχι απλά άτοπο αλλά παράλογο.

Με τι πρέπει να ασχολείται η έρευνα δηλαδή, με τα γνωστά; Κι αυτά πώς γίνανε γνωστά, χωρίς έρευνα;

Όσο για την αποκάλυψη, ίσως είναι πολύ παλαιότερο βιβλίο, ίσως αναφέρεται σε γεγονότα που κάποιοι δεν θεωρούν λογικό να προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν το νόημά τους ή τη σημειολογία τους και ίσως γι’ αυτόν το λόγο, επί μακρόν, θεωρείτο αιρετικό βιβλίο.

Αλλά χωρίς έρευνα, δεν θα το μάθουμε ποτέ…

quote:
... Άρα μήπως τελικά ο Ιεζεκιήλ είχε γράψει και άλλα πράγματα στο βιβλίο που δεν μπορούσε να το δεχτεί η θεολογία εκείνη την στιγμή; Εάν διαβάσει κάποιος το βιβλίο, θα προσέξει το εξής: ότι ενώ ξεκινάει δραματικά με την εμφάνιση του παντοδύναμου θεού, στο τέλος ο θεός γίνεται ένας με τους ανθρώπους... Άρα εάν συνέχιζε με αυτό τον τρόπο το βιβλίο, τότε ερχόταν σε πλήρη αντίθεση μην την Ιουδαϊκή θεολογία... Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο; Μήπως γιατί έζησε σε αυτοεξορία στην Αίγυπτο, ανάμεσα σε ανθρώπους που λάτρευαν σχεδόν ανθρωπόμορφους θεούς και άλλαξε κάτι στην θεολογική του σκέψη;

Όπως έχω ξαναγράψει στο θέμα, δεν θέλω να επικεντρωθούμε στον Ιεζεκιήλ, για πολλούς λόγους αλλά οφείλω να παρατηρήσω την αυθαιρεσία των συμπερασμάτων που παραθέτεις, με πολλά «άρα» και «μήπως» και δεν μένεις σ’ αυτά που διαβάζεις αλλά τα παραβλέπεις προς χάριν αυτών που… νομίζεις ότι έχει γράψει παρακάτω.

Επομένως είναι πιο σωστό να περιγράφει ο συγγραφέας κάτι που συνέβαινε μπροστά του και δεν μπορούσε να το κατανοήσει και να το περιγράψει, κάτι που μπορούμε σήμερα να το κάνουμε εμείς, ως ένα σημείο βέβαια, λόγω της τεχνολογίας που γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε.

Έχουμε πάψει να κρυβόμαστε όταν αστράφτει…

Ίσως (γιατί όχι) η θεολογική του σκέψη να χώρεσε τελικά, ότι αυτοί που νόμισε θεούς, τελικά ήταν κάτι πιο απλό, αλλά ασύλληπτο για τον ίδιο…

quote:
Όχι αγαπητέ μου – από ότι φαίνεται είσαι ήδη πεπεισμένος (γράφεις και αλλού ιδιαίτερα θερμά) για την έλευση εξωγήινων και την «διδασκαλία» των γήινων από αυτούς...
Μου φαίνεται υπάρχει ένα θέμα για τους Ντόγκον – εάν θέλεις άνοιξε το πάλι...

Ο καθένας έχει τις απόψεις του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλων των άλλων είναι γελοίες ή λάθος.
Αυτές εκθέτουμε εδώ.

Θέμα για τους Ντόνγκον, δεν έχω ανοίξει, απ’ ότι θυμάμαι.

Στο επόμενο κομμάτι του μηνύματός σου, γράφεις για δισεκατομμύρια όντα που υπάρχουν στο σύμπαν, τι σε κάνει να θεωρείς απίθανη την ύπαρξη τέτοιας τεχνολογίας από κάποια απ’ αυτά, ικανής να τους κάνει κοσμικούς ταξιδευτές;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/05/2009, 01:32:58
Ήλιε μου, είσαι ευτυχής που διαθέτεις (σε λειτουργία) ατομική, πολύλαλον, κοίλην Αργώ.

Και τι δεν θα έδινα να την περιγράψεις....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

geostatΜέλος
02/05/2009, 11:01:00
quote:

quote:

bgainei arithmitika treHha,το τελος εποχης
εννοησες φιλλι τα τε

Δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι geostat και τί εννοείς αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα απ'αυτές τις 10 λέξεις...
Μήπως θα μπορούσες να κάνεις μια επεξήγηση?
Το "treHha" είναι ο τρέχα?
Αν πάλι δε θές, καλή καρδιά...

Φοβαμαι μη κατηγορηθω για ενάργεια στη σκεψη και τη διατυπωση της.
Με δυο ;; ισως ηταν καλυτερα!
Αραγε πια φραση θα εδινε το λεξαριθμο του τελους του κοσμου;
Μηπως το εγεγαμηθει ο διας;
02/05/2009, 13:37:19
@geostat

Να ρωτήσω γιατί γενικά γράφεις με ένα τόσο κλειστό τρόπο;

Ακόμη και ο Ερίωπας λέει πράγματα μασημένα, αλλά δεν είναι περίεργος ο τρόπος γραφής του.

02/05/2009, 13:56:33
Αυτό το θέμα είναι απο αυτά που αν δεν το παρακολουθείς προσεχτικά και α την αρχή δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται.

Αλλα και εσεις βλέπω που το παρακολουθείτε δεν πάτε πίσω.. ούτε εσεις καταλαβαίνεται!λολ..

Φταίει βεβαίως η έλλειψη διευκρινισεων(που σκοπο έχουν να μένουν μυστικες οι μέθοδοι και τεχνικές που δεν δίνονται για την αλλαγη της κατάστασης μας, αλλα και για σώσημο χρόνου) και πολλα λόγια συμβολισμοι και αποσυμβολισμοί για να καταλήξουμε πού? Σε αυτά που μας λένε εδω κ χιλιετίες το ευαγγέλιο, οι άγιοι και άλλες φωτεινές ονότητες.
Αλιλούλια..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/05/2009 14:05:15

02/05/2009, 17:37:06
quote:

Αυτό το θέμα είναι απο αυτά που αν δεν το παρακολουθείς προσεχτικά και α την αρχή δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται.

Αλλα και εσεις βλέπω που το παρακολουθείτε δεν πάτε πίσω.. ούτε εσεις καταλαβαίνεται!λολ..

Φταίει βεβαίως η έλλειψη διευκρινισεων(που σκοπο έχουν να μένουν μυστικες οι μέθοδοι και τεχνικές που δεν δίνονται για την αλλαγη της κατάστασης μας, αλλα και για σώσημο χρόνου) και πολλα λόγια συμβολισμοι και αποσυμβολισμοί για να καταλήξουμε πού? Σε αυτά που μας λένε εδω κ χιλιετίες το ευαγγέλιο, οι άγιοι και άλλες φωτεινές ονότητες.
Αλιλούλια..

Προσωπικά ,έχω πάρει μια σχετική ιδέα. Προς το παρόν αρχίζει να με κάνει να ψάχνω,να διαβάζω και να ανοίγει ο τρόπος σκέψης μου. Αυτό το θεωρώ κέρδος. Ίσως μετά από χρόνια να καταλάβω βαθύτερα τι εννοούν. Αλοίμονο, αν η γνώση δινόταν εύκολα. (όχι ότι δεν θα το ήθελα πιο εύκολα, χεχε)

02/05/2009, 17:39:42
quote:
γιαπετ:
Επομένως είναι πιο σωστό να περιγράφει ο συγγραφέας κάτι που συνέβαινε μπροστά του και δεν μπορούσε να το κατανοήσει και να το περιγράψει, κάτι που μπορούμε σήμερα να το κάνουμε εμείς, ως ένα σημείο βέβαια, λόγω της τεχνολογίας που γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε.

-Μάλιστα.......λέει λοιπόν ο Ιεζεκιήλ, ότι είδε δύο τροχούς γεμάτοι με μάτια, να τέμνει ο ένας τον άλλον κάθετα.....τι είναι αυτό για σένα που δεν μπορούσε να βει την κατάλληλη λέξη ο προφήτης?

- Γράφει επίσης ότι το κάθε πρόσωπο αποτελούταν από 4 άλλα.
Ένα μπροστά, ένα πίσω, ένα δεξιά και ένα αριστερά......τι είναι αυτό για σένα? και που ο προφήτης δεν μπορούσε να βάλει την κατάλληλη λέξη για την περιγραφή του?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

02/05/2009, 18:06:07
Το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει τι εννοούσε ο Ιεζεκιήλ,
πέραν του ότι περιέγραφε κάτι πνευματικό, είναι σαν σπασμένο
τηλέφωνο, γιατί , δεν έχουμε ούτε τη λογική του ΄τοτε, ούτε τις
έννοιες του τότε....
Εδώ ψάχνουμε να βρούμε τον πόλεμο που γίνεται, ποιοι πολεμάνε και
γιατί και ποιός θα νικήσει...Για να το παω παραπέρα....
02/05/2009, 22:16:34
γιαπετ
quote:
Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια είναι η θέση σου, τελικά.

Σκέψου το εξής παλαιό παράδειγμα:
Είσαι σε ένα δάσος και περπατώντας βλέπεις ένα πεσμένο κορμό δέντρου.
Υπάρχουν δύο εκδοχές: αυτή του κομμένου από ανθρώπινο χέρι και αυτή του φυσικά πεσμένου δέντρου - θα πάρω την πρώτη περίπτωση.
Το δέντρο το βλέπεις πεσμένο. Ξέρεις την προϊστορία του;
Ξέρεις εάν απλώς γέρασε και έπεσε;
Ξέρεις εάν μία αρρώστια το σκότωσε και τελικά έπεσε;
Ξέρεις εάν κάποιος (μία πλημμύρα ή ένας άνθρωπος π.χ.) το μετακίνησαν από την αρχική του θέση και το έριξαν εκεί;
Για σκέψου τώρα:
Η πρώτη σου σκέψη ήταν: α, ένας πεσμένος κορμός δέντρου...
Η δεύτερη σκέψη σου (μια και είσαι νου της έρευνας) θα ήταν: και πως βρέθηκε εδώ;
Πόσες όμως γνώσεις έχεις και πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις για να να βρεις την αλήθεια;
Είναι λοιπόν σωστό να προσπαθήσει να βρει ο γιαπετ ή ο ΟANNHSEA την αλήθεια για τον κορμό; Και βέβαια είναι...
Μπορούν όμως να βρουν την αλήθεια για τον κορμό μόνοι τους; Όχι βέβαια - είναι ουτοπικό... Όσο και να πλησιάσουν δεν θα την βρουν ποτέ...

quote:
με πολλά «άρα» και «μήπως» και δεν μένεις σ’ αυτά που διαβάζεις αλλά τα παραβλέπεις προς χάριν αυτών που… νομίζεις ότι έχει γράψει παρακάτω.

Δεν μπορώ να το αποδείξω, για αυτό υπάρχουν τα άρα και τα μήπως...
Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το κείμενο είναι αντίθετο με την Ιουδαϊκή θεολογία και ότι λείπει ένα κομμάτι του κειμένου - κάτι που δεν είναι έχει ξαναγίνει σε βιβλίο της παλαιάς διαθήκης...
Άσε βέβαια που η αρχική γλώσσα του Ιεζεκιήλ είναι κάπως περίεργη και η μετάφραση δεν μπορεί να γίνει ακριβώς από το εβραϊκό κείμενο. Προφανώς ο μεταφραστής μίας μετέπειτα εποχής, έκανε ότι και οι 70οντα, ή οι δυτικοί μεταφραστές: μετάφρασε στο περίπου ότι καταλάβαινε και κράτησε αυτούσιες τις λέξεις που δεν καταλάβαινε...

quote:
Θέμα για τους Ντόνγκον, δεν έχω ανοίξει, απ’ ότι θυμάμαι.

Όχι δεν έχεις ανοίξει εσύ - υπάρχει όμως. Εάν θέλεις να το επαναφέρεις...

quote:
Στο επόμενο κομμάτι του μηνύματός σου, γράφεις για δισεκατομμύρια όντα που υπάρχουν στο σύμπαν, τι σε κάνει να θεωρείς απίθανη την ύπαρξη τέτοιας τεχνολογίας από κάποια απ’ αυτά, ικανής να τους κάνει κοσμικούς ταξιδευτές;;;

Αν και τις θέσεις μου τις έχω αναλύσει στο "Παράξενο" και στο θέμα UFO Νο1 και Νο2 θα προσπαθήσω να πλησιάσω...

Πριν από λίγο καιρό διάβασα το εξής σε ένα άλλο φόρουμ με θέμα το διάστημα:
""Ρε παιδιά γιατί το σύστημα επικοινωνίας του κάπτεν Κέρκ (αρχικό Star trek) είχε μόνο ήχο και όχι βίντεο, χάρτες, μουσική, υπολογιστή και ίσως και τρισδιάστατα μορφήματα;""
Μα γιατί είναι πολύ απλό:
Ο άνθρωπος βλέπει μέχρι ενός σημείου την τεχνολογία - δεν μπορεί να καταλάβει τις εφαρμογές που μπορεί αυτή να έχει...
Άρα εάν ένας λαός είναι ικανός να κάνει τουλάχιστον 100 έτη φωτός ταξίδι για να φτάσει στην γη, δεν θα έχει τεχνολογία με τις εκφράσεις που μπορούν να φανταστούν οι άνθρωποι σήμερα...
Ακόμα και οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο...
Ένα μικρό παράδειγμα: τα νάνομποτ - ρομπότ που δεν μπορεί να τα δει το μάτι μας...
Άρα μπορείς άνετα να φτιάξεις κάμερες ΑΟΡΑΤΕΣ στα μάτια των ανθρώπων, μπορείς άνετα να φτιάξεις αυτοπολλαπλασιαζόμενα νάνομποτ που θα είναι ή κατασκευαστές (θα μπορούν να χτίζουν ουρανοξύστες σε ένα βράδυ), ή πολεμιστές (άχρηστα τα άρματα και τα αεροπλάνα), μπορείς άνετα να φτιάξεις νάνομποτ γιατρούς, οι οποίοι θα διατρέχουν όλο το σώμα σου και θα το επιδιορθώνουν ή θα το βελτιώνουν (τέρμα πια οι εγχειρήσεις και τα φάρμακα)...
Εάν έχεις κάτι τέτοιο (θα το έχουμε σε 100 χρόνια μαξ) είναι άχρηστη όλη η τεχνολογία όπως την ξέρεις και την φαντάζεσαι...

Ορίστε και τα σκαναρίσματα:

http://www.imageshack.gr/view.php?fileq9vkyfzesfw0utlpdj9d.jpgIMGhttp://www.imageshack.gr/files/q9vkyfzesfw0utlpdj9d.jpg/IMG/URL" border=0>

http://www.imageshack.gr/view.php?fileu32jh1p7teybu5xmpvfq.jpgIMGhttp://www.imageshack.gr/files/u32jh1p7teybu5xmpvfq.jpg/IMG/URL" border=0>

http://www.imageshack.gr/view.php?file0vlqsuu336j9wutn808h.jpgIMGhttp://www.imageshack.gr/files/0vlqsuu336j9wutn808h.jpg/IMG/URL" border=0>

http://www.imageshack.gr/view.php?fileroonxp80nr8b40y0ba33.jpgIMGhttp://www.imageshack.gr/files/roonxp80nr8b40y0ba33.jpg/IMG/URL" border=0>

Όπως βλέπετε λοιπόν, όχι μόνο δοκιμάστηκε σε αεροσύραγγα, αλλά έχουν γίνει και οι απαιτούμενοι υπολογισμοί για την ιδέα του αεροναυπηγού.
Με ένα μικρό προβληματάκι - η ιδέα του ήταν το 1967...
Από τότε έχει χυθεί πολύ νερό στο αυλάκι της τεχνολογίας και η όλη σκέψη του είναι πεπαλαιωμένη...
Γιατί;
Α) Γιατί ΗΔΗ προσπαθούν να κατασκευάσουν σκάφη τα οποία να χρησιμοποιούν την προταθείσα τεχνολογία (π.χ. της έλικες)...
Β) Γιατί ο τρόπος εισόδου που αναφέρει είναι ο βαλλιστικός - εξ ου και το σχήμα. Νεώτερες μελέτες όμως έχουν δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος εισόδου είναι ο αντωτικός...
Γ) Επιπλέον η όλη ιδέα βασίζεται στο ότι το σκάφος φεύγοντας από την γη θα πετάξει το επιπλέον φορτίο - τα pods με τις έλικες. Κάτι απόλυτα λογικό για την διαστημική τεχνολογία της δεκαετίας του 60 - σήμερα αυτό απλά είναι γελοίο...

Πάντως η ιδέα του με τον τροχό είχε πέραση και πάνω από 10 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο προσπάθησαν και πήραν δίπλωμα ευρασιτεχνίας για αυτό - είναι όμως τόσο περίπλοκο, που καταντά άχρηστο...

Edited by - OANNHSEA on 02/05/2009 22:19:48

03/05/2009, 09:33:22
Δεν έδωσα το βιβλίο από το οποίο πήρα τις εικόνες:
"και ηνοίχθησαν οι ουρανοί" του Γιόζεφ Μπλούμριχ
Το βιβλίο είναι του 1972 και προέρχεται από τις εκδόσεις Ηριδανός του 1974...

Για δείτε και αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=YimESTSeKR4
Σίγουρα δεν είναι εξωγήινοι, αλλά το Roton...

Edited by - OANNHSEA on 03/05/2009 09:39:23

03/05/2009, 13:24:30
OANNHSEA

quote:

Το δέντρο το βλέπεις πεσμένο. Ξέρεις την προϊστορία του;
Ξέρεις εάν απλώς γέρασε και έπεσε;
Ξέρεις εάν μία αρρώστια το σκότωσε και τελικά έπεσε;
Ξέρεις εάν κάποιος (μία πλημμύρα ή ένας άνθρωπος π.χ.) το μετακίνησαν από την αρχική του θέση και το έριξαν εκεί;

Άντε, να παίξουμε….

Το κομμένο σημείο και τα σπασίματα στα κλαδιά καθώς κι άλλα στοιχεία που γνωρίζουν οι ειδικοί, μαρτυρούν τον τρόπο κοπής, αν έπεσε μόνο του (αν και τα δέντρα πεθαίνουν όρθια) ή το μετέφεραν εκεί.

quote:
Για σκέψου τώρα:
Η πρώτη σου σκέψη ήταν: α, ένας πεσμένος κορμός δέντρου...

Σωστά…

quote:
Η δεύτερη σκέψη σου (μια και είσαι νου της έρευνας) θα ήταν: και πως βρέθηκε εδώ;

Σωστά…

quote:
Πόσες όμως γνώσεις έχεις και πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις για να να βρεις την αλήθεια;

Αν έχω τις λίγες που χρειάζονται (και την απαραίτητη περιέργεια) για ν’ αρχίσω να ψάχνω πιθανότητες, θα το κάνω…

Ο χρόνος που διαθέτω, δεν έχει σημασία, διότι η έρευνα δεν διαρκεί όσο η ζωή του ανθρώπου. Συνεχίζεται απ’ τους επόμενους… περίεργους…

quote:
Είναι λοιπόν σωστό να προσπαθήσει να βρει ο γιαπετ ή ο ΟANNHSEA την αλήθεια για τον κορμό; Και βέβαια είναι...

Συμφωνούμε…

quote:
Μπορούν όμως να βρουν την αλήθεια για τον κορμό μόνοι τους; Όχι βέβαια - είναι ουτοπικό... Όσο και να πλησιάσουν δεν θα την βρουν ποτέ...

Δεν συμφωνούμε. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ξεκινούσε κανείς έρευνα, διότι ποτέ δεν θα είχε εχέγγυα επιτυχίας, απ’ την αρχή.

quote:
Δεν μπορώ να το αποδείξω, για αυτό υπάρχουν τα άρα και τα μήπως...

Γι’ αυτό σου λέω ότι δεν πρέπει να μιλάς αξιωματικά…

Συλλογίζεσαι όπως ο οποιοσδήποτε, με βάση τις ενδείξεις. Άλλωστε στην έρευνα η κατεύθυνση δεν είναι μονόδρομος και γι’ αυτό υπάρχουν ανατροπές.

quote:
Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το κείμενο είναι αντίθετο με την Ιουδαϊκή θεολογία και ότι λείπει ένα κομμάτι του κειμένου - κάτι που δεν είναι έχει ξαναγίνει σε βιβλίο της παλαιάς διαθήκης...
Άσε βέβαια που η αρχική γλώσσα του Ιεζεκιήλ είναι κάπως περίεργη και η μετάφραση δεν μπορεί να γίνει ακριβώς από το εβραϊκό κείμενο. Προφανώς ο μεταφραστής μίας μετέπειτα εποχής, έκανε ότι και οι 70οντα, ή οι δυτικοί μεταφραστές: μετάφρασε στο περίπου ότι καταλάβαινε και κράτησε αυτούσιες τις λέξεις που δεν καταλάβαινε...

Όλα αυτά είναι στοιχεία προς μελέτη των οποίων η ορθότητα δεν είναι ασφαλής.

Θα μπορούσε λοιπόν ο συγγραφέας να είδε, όντως, πράγματα που ήταν αντίθετα απ’ την Ιουδαϊκή θεολογία.

Το ισχυρό στοιχείο, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι αυτό που βλέπεις και όχι αυτό που πιστεύεις.

quote:
Όχι δεν έχεις ανοίξει εσύ - υπάρχει όμως. Εάν θέλεις να το επαναφέρεις...

Δεν βλέπω γιατί να επαναφερθεί το θέμα με τους Ντόγκον, απ’ την άποψη ότι το μόνο που ανέφερα εδώ, είναι η απορία για τις γνώσεις τους.
Πώς γνώριζαν, ας πούμε, ότι ο Σείριος είναι διπλό άστρο, πριν από τους σύγχρονους επιστήμονες;;;

quote:
Ο άνθρωπος βλέπει μέχρι ενός σημείου την τεχνολογία - δεν μπορεί να καταλάβει τις εφαρμογές που μπορεί αυτή να έχει...

Σωστά…

quote:
Άρα εάν ένας λαός είναι ικανός να κάνει τουλάχιστον 100 έτη φωτός ταξίδι για να φτάσει στην γη, δεν θα έχει τεχνολογία με τις εκφράσεις που μπορούν να φανταστούν οι άνθρωποι σήμερα...

Επομένως ο αυτόπτης μάρτυρας, θα προσπαθήσει να περιγράψει αυτό που βλέπει, όπως του είναι δυνατόν. Στο μέλλον και μετά από μια εξέλιξη της τεχνολογίας των απογόνων του, θα είναι δυνατόν να ερμηνευτούν κάποια στοιχεία που έδωσε όπως, τότε, μπορούσε.

quote:
μπορείς άνετα να φτιάξεις νάνομποτ γιατρούς, οι οποίοι θα διατρέχουν όλο το σώμα σου και θα το επιδιορθώνουν ή θα το βελτιώνουν (τέρμα πια οι εγχειρήσεις και τα φάρμακα)...
Εάν έχεις κάτι τέτοιο (θα το έχουμε σε 100 χρόνια μαξ) είναι άχρηστη όλη η τεχνολογία όπως την ξέρεις και την φαντάζεσαι...

Αυτό είναι μια πιθανότητα, όμως δεν είναι σωστό η ιατρική του σήμερα, στην προοπτική των μελλοντικών μεθόδων, να μην κάνει ό,τι μπορεί, όπως το μπορεί…

quote:
Όπως βλέπετε λοιπόν, όχι μόνο δοκιμάστηκε σε αεροσύραγγα, αλλά έχουν γίνει και οι απαιτούμενοι υπολογισμοί για την ιδέα του αεροναυπηγού.
Με ένα μικρό προβληματάκι - η ιδέα του ήταν το 1967...
Από τότε έχει χυθεί πολύ νερό στο αυλάκι της τεχνολογίας και η όλη σκέψη του είναι πεπαλαιωμένη...

Αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ο Μπλούμριχ, με την ιδιότητα του μηχανικού της NASA και με βάση τις περιγραφές του Ιεζεκιήλ, έκανε ό,τι έκανε…

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/05/2009, 21:29:10
quote:
Agnostic :
Αφού λοιπόν δεν είναι μόνο οι ηχομιμητικές, τότε δεν βλέπω για ποιες άλλες λέξεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο αιτιακές? Τι αιτιακή σχέση μπορεί να προκύψει αν δεν προσπαθεί ο άνθρωπος να μιμηθεί τον ήχο ενός ζώου ή κάποιου άλλου φυσικού στοιχείου για να παράγει τη σχετική λέξη?

Δεν περιμενα τετοια ερωτηση ... οι ανθρωποι δεν μιμουνται μονο ηχους αλλα και παραστασεις , εικονες , αντικειμενα καταστασεις ... Μπορει ο Saussure να λεει οτι ηχοι δεν θα υπηρχαν διχως τα φωνητικα οργανα , αλλα δεν ειναι ετσι ... οι κωφαλαλοι δεν μπορουν να αποδωσουν ηχους γραφοντας τους ; Δεν εχουν τι δικη τους "νοηματικη" γλωσσα ;
quote:
Πώς αλλιώς μπορεί να προκύψει αιτιότητα στους φθόγγους που περιλαμβάνονται σε μια λέξη? Κάθισαν κάποιοι άνθρωποι των σπηλαίων και αποφάσισαν ποιούς φθόγγους θα χρησιμοποιήσουν για συγκεκριμένες έννοιες, αιτολογώντας γιατί ας πούμε προτιμούν το "σ" και το "α" σε μια λέξη, αντί το "π" και το "ε"? Νομίζω αγγίζουμε τα όρια του παραλόγου..

Γιατι να υπαρχει αιτιοτητα στους φθογγους μιας λεξης ; Μηπως υποκρυπτουν καποια σημασια απο μονοι τους οι φθογγοι ; Σαφως και οχι . Πρεπει να δεχτουμε ομως πως τα γραμματα δεν ειναι τυχαια συμβολα . Οριστηκαν ετσι απο τον (ή τους) "σχεδιαστη" τους για καποιο λογο ,τον οποιο εμεις σημερα αγνοουμε ή εικαζουμε π.χ. εικαζουμε και λεμε οτι το "Ο" συμβολιζει το χειλικο περιγραμμα κατα την εκφορα του φθογγου "Ο" κλπ . Θεωρω πως εστω και ενας φθογγος αν ειναι αιτιολογημενος τοτε ολοι οι φθογγοι εχουν αναλογο ιστορικο , ασχετα αν το αγνοουμε ... και φυσικα αυτη η αγνοια μας δεν μας επιτρεπει να δωσουμε χαρακτηρισμους οπως "συμβατικο' ή "τυχαιο" . Αφ΄ενος λοιπον η γλωσσα προϋπηρχε της γραφης , αφ΄ετερου η συναρτηση με το παραπανω σκεπτικο , νομιζω λογικα μας οδηγουν στο σκεπτικο , οτι καποια τμηματα της συμβατικης γλωσσολογιας ,ισως , χρηζουν αναθεωρησης .

quote:
Οσο για τις προελληνικές που δεν ετυμολογούνται, έχεις σκεφτεί ότι αυτό συμβαίνει διότι πιθανότατα ανήκαν σε γλώσσες που εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν γραπτές ή τουλάχιστον επαρκείς γραπτές μαρτυρίες, επομένως δεν γνωρίζουμε τη γραμματική και την σημασιολογία τους? Ξέρουμε π.χ. ότι το τοπωνύμιο "Μανχάταν" που εισήλθε στην αγγλοαμερικανική των ΗΠΑ, σήμαινε "νησί" στην Αλγκονική γλώσσα των ινδιάνων της περιοχής κι αυτό το γνωρίζουμε διότι κρατήθηκαν επαρκείς γραπτές μαρτυρίες αρκετών ινδιάνικων γλωσσών. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη με τις προελληνικές γλώσσες του ελλαδικού χώρου. Πρόσεξε ότι και οι προελληνικές λέξεις αφορούν κυρίως τοπωνύμια, φυτά, ζώα και λέξεις υλικού πολιτισμού. Πάντως ηχομιμητικές δεν θα μπορούσαν, τουλάχιστον οι περισσότερες να είναι αφού η Κόρινθος, η Αλικαρνασσος, ο Υμηττός, η Ζάκυνθος κ.α. δεν βγάζουν ήχους, ούτε η ελαία, η δάφνη και η κολοκύνθη
Δεν διαφωνω φιλε μου ... πλην ισως μονο στις προελληνικες λεξεις Κορινθος και Αλικαρνασσος , οι οποιες αν δεν κανω λαθος ετυμολογουνται εις την Ελληνικη οπως και πολλες αλλες προελληνικες .

quote:
1)Στην Ινδοευρωπαίκή γλώσσα οδήγησαν όλα τα γλωσσικά δεδομένα ύστερα από συστηματικές και χρονοβόρες έρευνες πάνω στη γραμματική και στο λεξιλόγιο των γλωσσών που περιλαλμβάνει η συγκεκριμένη γλωσσική οικογένεια. Είναι η μόνη θεωρία που λαμβάνει υπόψη της τις συστηματικές φωνολογικές ομοιότητες και διαφορές μιας σειράς γλωσσών, καθώς και τις πολυάριθμες, πολύπλοκες και ακριβείς ομοφωνίες που εντοπίζονται μέσα στη γραμματική και το λεξιλόγιο των περισσότερων υπό εξέταση γλωσσών της Ευρώπης και της Ασίας.

Εδω θα τα "χαλασουμε" ... γνωριζεις ασφαλως το πολυκροτο βιβλιο του Joseph Yahunda , Hebrew is Greek , μεσα στο οποιο αποδεικνυει ,περαν πασης αμφιβολιας, οτι τα Εββραϊκα ειναι οπως λεει ο ιδιος Ελληνικα : Κατα συνεπεια αισθανομαι, οτι δικαιουμαι να βεβαιωσω, οτι οχι μονο τα Εβραϊκα ειναι Ελληνικα , αλλα επισης οτι ειναι τοσο Ελληνικα οσο ο Ομηρος.
Το ιδιο λεει και για την Αραβικη γλωσσα (γνωριζεις ασφαλως οτι το βιβλιο αυτο εξαφανιστηκε απο την αγορα εν ριπη οφθαλμου).

Γιατι λοιπον οι "συστηματικες και χρονοβορες ερευνες" οπως λες , δεν βρηκαν αυτην την γλωσσικη συγγενεια ; Γιατι τα Εβραϊκα δεν ειναι μερος της Ινδοευρωπαϊκης ομογλωσσιας ;
Μηπως η ερευνα ειναι ελλιπης ή σκοπιμως ελλιπης ;

Το θεμα εχει σαφως και ιδεολογικοπολιτικη χροια και ας το αρνεισαι . Η επιστημη της γλωσσολογιας μεχρις ενα σημειο ειναι καλη , ομως πρεπει να αναλογιστουμε αν ειναι ικανη να διαμορφωσει ιστορικο γιγνεσθε .

quote:
Ισως ο καλύτερος λόγος για να θεωρήσεις τους φθόγγους που σχηματίζουν τις λέξεις, αυθαίρετους, είναι η διαφορετικότητα φθόγγων που εμφανίζεται σε διάφορες γλώσσες για τις ίδιες έννοιες. Γιατί λοιπόν αν η σχέση των φθόγγων των λέξεων με τις έννοιες που περιγράφουν ήταν αιτιακή, η γλώσσα Nese του νότιου Ειρηνικού χρησιμοποιεί για το αυγό τη λέξη "norrul" και όχι μια παρόμοια με το "ωον"(τυχαίο το παράδειγμα)? Τα παραδείγματα μπορούν να αυξηθούν κατά πολύ αλλά νομίζω το γενικό μήνυμα είναι σαφές...Αν η σχέση ήταν αιτιακή τότε θα χρησιμοποιούσαμε όλοι οι λαοί τους ίδιους ή σχεδόν τους ίδιους φθόγγους για κάθε λέξη, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει...

Διακρινω αστοχια στο παραδειγμα ... μπορω να σου φερω και εγω χιλιαδες παραδειγματα Ελληνικων λεξεων , ομοηχων σε παρα πολλες γλωσσες του κοσμου ομως δεν ειναι εκει το θεμα . Ειχες πει και το δεχτηκα ,οτι καθε ομαδα ανθρωπων (φυλη) υπεκυψε "γλωσσικα" στον αρχηγο της φυλης ή τον μαγο ή τον πιο δυνατο ή τον πιο εξυπνο κλπ. Ετσι λοιπον εχουμε την γεννεση της διαφορετικοτητας . Οι αρχηγοι της φυλης ή οι μαγοι κλπ στο περασμα των αιωνων , ειχαν λογους που προεκυψαν απο καποιες αιτιες για να ονομασουν οπως ονομασαν π.χ. το βουνο , λογους που εμεις σημερα αγνοουμε . Αν δεν υπηρχε το αντικειμενο βουνο πριν απο την ονομασια ,θα υπηρχε τροπον τινα αυθαιρεσια , ομως αφου προϋπηρχε της ονομασιας η αυθαιρεσια δεν προκυπτει απο πουθενα κατα την ταπεινη μου αποψη .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

helios2012Μέλος
06/05/2009, 22:06:07
Πολύλαλη δε λές τίποτα αγαπητέ μου ΓιάΠετ!
Όπως όλες οι γυναίκες άλλωστε...
Άσε, μου'χει πάρει τα ώτα, μου'χει ζαλίσει τον Ερ-ωτα!
Αλλά και γω δεν πάω πίσω, τραβάτε με και ας κλαίω...
Αλλά επειδή δε μ'αρέσει να περιαυτολογώ, πάω παρακάτω...
(Εξάλλου είναι α-περίγραπτη όπως όλα τα θαυμάσια γύρω μας, απλά δεν φτάνουν όλες οι λέξεις του κόσμου για την περιγράψουν...)
Λέω λοιπόν να τα "χώσω" στον Λουκά!

Για πές ΕρίωπΑ που ΖουΖουνίζεις?
Σου πήρε τα μυαλά καμιά Σάρα?
Σους...μη μιλάς...
I know...
heritage...
Αδάμαντας...
3Σ-3Ρ...
Και μιας και ο Οάννες(ή oannhsea)ανέφερε τις εκδόσεις Ηριδανός, δε μου λές φίλε μου ΕρίωπΑ, τί είναι ο Ηριδανός ε?
Ποταμός της Αττικής η γενικότερα ποταμός που περιείχε ήλεκτρο?
Αστερισμός με το 1ο του άστρο να λέγεται Αχερνάρ ή αλλιώς "τέλος του ποταμού"...?
Γιός του Ωκεανού και της Τηθύος?
Τί απ'όλα τα παραπάνω ή μήπως και τίποτα απ'όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί ή και κάτι άλλο τελείως διαφορετικό?
Άσε ξέρω, δε θα πείς...Σουςςς...
Καλημέρα ΕρίωπΑ, Καλημέρα Ουρανέ, Καλημέρα Αυστραλία!
Υ.Γ. Ξέρεις τί πρέπει να κάνεις φίλε μου...αναγραμματισμούς, μετατροπή σε λατινικά ή αρχαία αυγυπτιακά ή και σε όποια άλλη γλώσσα γουστάρεις,ακόμα και συγκοπή ή σύντμηση λέξεων.Γνωρίζω πόσο σου αρέσει το παιχνίδι με τις λέξεις...Κόψε-ράψε ελεύθερα!
Μέχρι λοιπόν να βγάλεις νόημα και να βγάλουμε γενικά άκρη, πετάγομαι με την Αργώ μου για μια βόλτα στους Αιθέρες...

Γιαπετ μου, λυπάμαι αλλά πρός το παρόν δε μπορώ να προσφέρω και πολλά, ανέλαβε εσύ τα ηνία, έτσι και αλλιώς αυτός ο πόλεμος καλά κρατεί και θα βαστάει για όσο υπάρχουν τριάρια...
Θα επιστρέψω δριμύτερος την κατάλληλη στιγμή...
Μέχρι τότε...
Καλημέρα σας είπα?
Goodmorning και αγγλιστί!

(Υ.Γ.2 Καθυστέρησα λιγάκι στη δημοσίευση του παρόντος λόγω τεχνικών προβλημάτων του φόρουμ...)

geostatΜέλος
06/05/2009, 23:57:27
aman, good mrning vietnam
kai απαντα αχου!!! του εριωπα,,,
λυπαμε ορο αντι για οπος θα πρεπε να βαλω
καθαριος περιδιαβαινων και ιστορια μαθαινων
το δωδεκα και το εν νεα εις την τριαδα,τα πινω παρεα!!!
Αντε και ας υποθεσουμε οτι ξεκινανε και ειν του σαν 52!!

07/05/2009, 12:08:06
Μην του λες τέτοια φίλε geostat, γιατί θα μου τους
στείλεις στο διάστημα....Άστους εδώ ακόμη να μιλάμε
για ταξίδια και περίπλους της γής.....
Θα το δούνε μπροστά τους ξαφνικά....Γνήσιες αντιδράσεις...