ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΑΖΑΡΕΤ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΥΘΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΝΑΖΑΡΕΤ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΥΘΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
EleannaΝέο Μέλος
17/04/2002, 01:02:28
θεωρητικα ενας ανθρωπος μπορει να κανει τα παντα. Τωρα στη λεξη "παντα" εννοειται οτι μπορει να κανει αυτα που του επιτρεπει η ανθρωπινη υποσταση του, ειναι λιγο δυσκολο ας πουμε να πεταξει (ανεφερα ενα ακραιο παραδειγμα). Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι αποφασισμενος να επιτυχει κατι. Ακομα και αν δεν εχει τα απαραιτητα προσοντα πιστευω οτι τελικα μπορει να κατακτησει ακομα και την "κορυφη του ψηλοτερου βουνου στον κοσμο". Παραδειγματα υπαρχουν πολλα γυρω μας του τι μπορει να κανει η δυναμη της θελησης blackstate.

DesdaemonaΝέο Μέλος
18/04/2002, 13:51:54
Παιδια πιστευω οτι με την προυποθεση του θελω μπορουμε να κανουμε τα παντα, μα πραγματικα τα παντα. Το δεν μπορω για μενα σημαινει δυο πραγματα συνηθως, 1) η οτι οι συνεπειες ειναι τετοιες που δεν αξιζει τον κοπο η δεν θελω για καποιο λογο να τις αναλαβω, η 2) δεν ξερω τον τροπο με τον οποιο θα πετυχω αυτο που θελω. Αυτο το δευτερο μαλιστα ειναι που κανει πολλους ανθρωπους να πιστευουν οτι ορισμενα πραγματα ειναι αδυνατον να γινουν η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γινουν. Η αγνοια για ορισμενα πραγματα ριχνει τοσο βαρια τα πεπλα της που τα κανει να μοιαζουν ακατορθωτα. Για να δωσω ενα παραδειγμα φαντστητε να λεγατε σε εναν ανθρωπο πριν απο 200 χρονια οτι μπορει να πεταξει, φυσικα θα το θεωρουσε αδυνατο,ενω ολοι ξερουμε πια οτι ειναι θεμα τεχνογνωσιας και θελησης να κατασκευασουμε ενα αεροπλανο! Η τεχνολογια ειναι μονο ενα παραδειγμα, πιστευω οτι αυτος ο κανονα ισχυει σε ολους τους τομεις.
Στην πραγματικοτητα τα παντα μπορουμε να κανουμε αρκει να το θελουμε αρκετα και να ξερουμε και τον τροπο που θα το πετυχουμε.

ΑΝέο Μέλος
18/04/2002, 15:27:50
Καλησπέρα,

Φιλε blackstate ο λογος που υπαρχουν "περιττα λογια" στο θεμα οπως λες, ειναι απλα επειδη η ερωτηση που εκανες ειναι πολυ γενικη.

Παντα ελεγα οτι ερωτηση χωρις απαντηση ειναι ιστορια διχως τελος...

Ας το παρουμε λιγο αναποδα λοιπον. Υπαρχει μπορώ (διαθετω τη σωματικη ή ψυχικη δυναμη)?

Με εκτίμηση
Α

arianΝέο Μέλος
03/05/2002, 03:38:05
Θέλω - Μπορώ. Ένας δυαδισμός ακόμα.
Η σύνθεσή τους δίνει Θέλω για να Μπορώ ή Μπορώ για να Θέλω ή, ακόμα καλύτερα, Θέλω ΚΑΙ Μπορώ. Όπως μπορώ να αγοράσω αυτά για τα οποία είμαι διατεθιμένος να πληρώσω το αντίστοιχο αντίτιμο, έτσι Μπορώ αυτά για τα οποία είμαι διατεθιμένος να Θέλω. Ένα Θέλω διαφορετικό από το "γουστάρω".

Θεωρητικές κουβέντες. Παράδειγμα: Ένας καπνιστής μένει από χρήματα αλλά ποτέ δεν μένει απο τσιγάρα....

ΑΝΤΙΝΟΟΣΝέο Μέλος
16/05/2002, 15:16:20
POLOUS XERETISMOUS SE OLOUS

YPARXEI MIA APOPSH POU LEEI: "DEN YPARXEI DEN MPORW...YPARXEI MONO DEN 8ELW"
YPARXEI OMWS KAI ENA RITO POU EIPE AN DEN KANW LA8WS O GANDI
"MPROSTA SE ENA EMPODIO POU EINAI ADINATO NA 3EPERASTEI TO PISMA KATANTAEI ANOHSIA"
PREPEI LIPON NA PROSEXOUME NA MHN MAS XARAKTIRISOUN OUTE DEILOUS ALLA OUTE KAI ANOHTOUS!

ΑΝΤΙΝΟΟΣ

TheoΜέλος
25/05/2002, 01:49:23
Οθρώς το τοποθετείς φίλε μου.

Υπάρχουν όρια στο τί μπορούμε να εντάξουμε μέσα στις επιθυμίες μας. Συνήθως όμως, ότι μπορούμε να το οραματιστούμε, μπορούμε και να το κάνουμε, αν το κάρμα το επιτρέψει (αν είναι η ώρα μας). Σίγουρα όμως υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε ούτε να τα οραματιστούμε. Αυτά δεν είναι δικά μας. Είναι οράματα άλλων που έχουμε επιτρέψει να εισβάλουν μέσα μας επειδή δεν διαθέτουμε αυτογνωσία.

Το μυρμίγκι, για παράδειγμα, που δεν πάσχει από φαντασιοπληξία, δεν μπορεί να οραματιστεί τον εαυτό του σαν κατασκευαστή αεροπλάνων ούτε θα επιχειρήσει ποτέ να σπουδάσει αεροναυπηγική. Μπορεί όμως να οραματιστεί έναν σπόρο καλαμποκιού μέσα στις αποθήκες της αποικίας του, έναν σπόρο πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο του το σώμα, και έτσι, με εντελώς παράδοξο τρόπο, η βούλησή του περισσότερο παρά η σωματική του δύναμη φέρνει τον σπόρο μέσα στις αποθήκες της αποικίας.

Επίσης, ένα χαρακτηριστικό της διάνοιας είναι η προσαρμοστικότητα και γι' αυτό ακριβώς μιλάει το ρητό που αναφέρεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Θοδωρής.

theo_