- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_5951.html#more
Ένας ακόμα κλασικός Ανατολίτης και φανατικός εθνικιστής, ο αντιπρόεδρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Μπουλέντ Αρίντς, προχώρησε και πάλι σε δημοσιες προκλητικές-υποτιμητικές δηλώσεις για την Ελλάδα υποστηρίζοντας δήλωσε πως "Αν η Ελλάδα τώρα με την κρίση βγάλει προς πώληση νησιά της, μυαλωμένοι άνθρωποι από την Τουρκία θα τα αγοράσουν"!
Οι δηλώσεις του έγιναν στην Προύσα και υποστήριξε ότι "Δεν μπορούν να πληρωθούνε οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία έτσι είναι".
Ο Αρίντς αναφερόμενος στην σχετική αγγελία που έβγαλε η Ισλανδία στο διαδίκτυο για; πώληση ελληνικών νησιών (πωλητήριο για ελληνικά νησιά υπάρχουν συνέχεια εδώ και 50 χρόνια και πολλοί έχουν τα δικά τους ιδιόκτητα νησιά) είπε προβοκατόρικα: "Μα είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα ; Η Ελλάδα λέει πως "Πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά". Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο".
Δεν κοιτάνε τα χάλια τους που στις κεντρικές και αντολικές περιοχές της χώρας τους, τα παιδιά για να βάλουν παπούτσια φτάνουν στο Γυμνάσιο (όταν καταφέρνουν και πηγαίνουν σχολείο) και μ'ένα κοστούμε τους παντρεύουνε και με το ίδιο τους κηδεύουνε, τολμάνε και μιλάνε για την Ελλάδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Predator: Αυτά είναι απλά φανφάρες.. ας κοιτάξουν τα προβλήματα τους που πολύ σύντομα θα είναι στην δική μας και χειρότερη θέση και όλα τα άλλα είναι απλά για να χαϊδεύουν τα αυτιά του κακομοίρη μέσου Τούρκου που δεν καταλαβαίνει τι παίζεται γύρω του :)
Ας πάρουν δάνεια να αγοράσουν τα ιδιωτικά ξερονήσια όπως προτείνει.. έτσι με αυτό τον τρόπο θα χρεοκοπήσουν μια ώρα αρχύτερα όπως την πάτησαν και αλλού - βλέπε δάνεια για επενδύσεις σε Ισπανία - (δείγμα του πόσο άσχετος και επικίνδυνος για την χώρα του μπορεί να είναι ένας μη σκεπτόμενος εθνικιστής). Μια καλή λύση είναι να τους τα πουλήσουμε όλα ακόμα και νερό και οπαπ κτλ και μετά να πουμε "τα κρατικοποιούμε" και να τους διώξουμε ![]()
quote:
Με τις πλάτες τις ΗΠΑ η Τουρκία πάντα θα προστατεύεαι. Τώρα που κάνει μπίζνες με Ρωσσία αρχίζουν και παίρνουν άλλη τροπή τα πράγματα!
και ομως... τα δεδομενα αλλαξαν και αυτο φαινεται...
απο καιρο εχουν που οι σχεσεις των ΗΠΑ-Τουρκιας εχουν διαλυθει, πολυ πριν απο την εναρξη των επιχειρησιακων σχεσεων Ρωσιας - Τουρκιας

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20776&Itemid=157
Τον κείμενο ξεκινά με την έκπληξη του Βατάτζη πώς τόλμησε ό Πάπας να του ζητήσει να παύσει να διεκδικεί- την Κωνσταντινούπολη από τον Φράγκο ηγεμόνα, ό όποιος την κατέχει από τον 1204. Γράφει με ελληνική αξιοπρέπεια και διπλωματική ειρωνεία ό Βατάτζης, αφού προσδιορίσει στην αρχή ποιός είναι ό γράφων: «Ιωάννης εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ό Δούκας τω αγιωτάτω πάπα της πρεσβυτέρας Ρώμης Γρηγορίο σωτηρίας και ευχών αίτησιν». Αποδίδουμε στην νεοελληνική ορισμένα από τα κυριότερα σημεία της επιστολής: «Εγώ ως βασιλεύς θεωρώ άτοπα τα όσα μου γράφεις και δεν ήθελα να πιστεύω ότι είναι δικό σου τον γράμμα, αλλά αποτέλεσμα τής απελπισίας κάποιου που βρίσκεται κοντά σου, και ό όποιος έχει την ψυχή του γεμάτη κακότητα και αυθάδεια. Ή αγιότητα σου κοσμείται από φρόνηση και διαφέρει από τους πολλούς ως προς την σωστή κρίση. Γι' αυτό δυσκολεύθηκα πολύ να πιστεύω ότι είναι δικό σου τον γράμμα, αν και έχει σταλεί προς εμέ.» Αξίζει να θαυμάσουμε την έλλειψη δουλικότητας του Βατάτζη προς τον Πάπα, αν και την εποχής εκείνη οι Έλληνες τής Νικαίας ήσαν οι αδύναμοι και ό Πάπας ήταν ή υπερδύναμη τηρουμένων των αναλογιών. Και συνεχίζει ό Ιωάννης Βατάτζης διατρανώνοντας την εθνική συνείδησή του:
«Γράφεις στο γράμμα σου ότι στο δικό μας γένος των Ελλήνων ή σοφία βασιλεύει... ότι, λοιπόν, από τον δικό μας γένος άνθησε ή σοφία και τα αγαθά της και διεδόθησαν στους άλλους λαούς, αυτό είναι αληθινό. Αλλά πώς συμβαίνει να αγνοείς, ή αναφέρεται δεν τον αγνοείς πώς και τον άπεσιώπησες ότι μαζί με την βασιλεύουσα Πόλη και ή βασιλεία σε αυτόν τον κόσμο κληροδοτήθηκε στο δικό μας γένος από τον Μέγα Κωνσταντίνο, ό όποιος εδέχθη την κλήση από τον Χριστό και κυβέρνησε με σεμνότητα και τιμιότητα; Υπάρχει μήπως κανείς πού αγνοείς ότι ή κληρονομιά τής δικής του διαδοχής (σ.σ. του Μ. Κωνσταντίνου) πέρασε στο δικό μας γένος κι εμείς είμαστε οι κληρονόμοι και διάδοχοι του; Απαιτείς να μην αγνοούμε τα προνόμια σου. Κι εμείς έχουμε την αντίστοιχη απαίτηση να δεις και να αναγνωρίσεις τον δίκαιο μας, όσον άφορα την εξουσία μας στο κράτος τής Κωνσταντινουπόλεως, τον όποιο αρχίζει από των χρόνων του Μεγάλου Κωνσταντίνου και έζησε επί χίλια χρόνια, ώστε έφθασε μέχρι και την δική μας βασιλεία. Οι γενάρχες τής βασιλείας μου από τις οικογένειες των Δουκών και των Κομνηνών, για να μην αναφέρω τούς άλλους, κατάγονται από ελληνικά γένη. Αυτοί λοιπόν οι ομοεθνείς μου επί πολλούς αιώνες κατείχαν την εξουσία στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτούς ή Εκκλησία τής Ρώμης και οι προϊστάμενοι της τούς αποκαλούσαν Αυτοκράτορες Ρωμαίων... Διαβεβαιούμε δε την αγιότητα σου και όλους τούς Χριστιανούς ότι ουδέποτε θα παύσουμε να αγωνιζόμαστε και να πολεμούμε κατά των κατακτητών τής Κωνσταντινουπόλεως θα ασεβούσαμε και προς τούς νόμους τής φύσεως και προς τούς θεσμούς τής πατρίδος και προς τούς τάφους των πατέρων μας και προς τούς ιερούς ναούς του Θεού, εάν δεν αγωνιζόμασταν γι' αυτά με όλη μας την δύναμη... Έχουμε μαζί μας τον δίκαιο Θεό, ό όποιος βοηθεί τούς αδικουμένους και αντιτάσσεται στους αδικούντας...».
Ένας «βασιλεύς Ρωμαίων», ό Ιωάννης Βατάτζης μας άφησε ένα εξαιρετικό γραπτό μνημείο ελληνορθόδοξης αυτοσυνειδησίας. Τέτοια κείμενα αξίζει να διδάσκουμε στους νέους μας. Αιωνία ή μνήμη του ευλαβούς Χριστιανού και πατριώτου Αγίου Ιωάννου Γ' Δούκα Βατάτζη.
Στα τουρκικά θέματα τώρα, με 97% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ερντογάν καταλαμβάνει 326 έδρες, αντί για 330 που θα του επέτρεπαν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Άρα προς το παρόν δεν δίνει λαβή σε στρατηγούς για ανατροπή του.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_8459.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Εδώ έχουμε θέμα, τι θέμα?
Μιά βίβλος με λίγες παραλλαγές, εγώ σας λέω οτι εδώ πέρα έχουμε θέμα.....
http://islamforgreeks.org/korani_greek/
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
Shadow_Dancer
Δε θα σας πω πολλά, διαβάστε το και θα καταλάβετε πολλά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Εδώ έχουμε θέμα, τι θέμα?
Μιά βίβλος με λίγες παραλλαγές, εγώ σας λέω οτι εδώ πέρα έχουμε θέμα.....
Οι Μουσουλμάνοι απολογητές-προσηλυτιστές που συνέταξαν αυτή την έκδοση του Κορανίου φίλε Shadow_Dancer, αποδείχτηκαν άξιοι μαθητές και μιμητές των δικών μας (παρ)ερμηνευτών της Βίβλου, τύπου Κολιτσάρα και Τρεμπέλα, και έχουν ωραιοποιήσει αρκετά εδάφια του κορανίου για να τα κάνουν περισσότερο αποδεκτά στους ανεγκέφαλους Έλληνες που θα θελήσουν να αλλάξουν μαντρί. Επειδή έχω πάνω από 50 χρόνια να διαβάσω κείμενα στην γλώσσα του Κορανίου, και όπως καταλαβαίνεις ότι δεν χρησιμοποιείται ξεχνιέται, θα περιοριστώ στο παράδειγμα ενός σχετικά ανώδυνου αποσπάσματος του Κορανίου που αφορά τις γυναίκες.
Στη σελίδα 111 λοιπόν αυτής της εκδόσεως, στην Ελληνική μετάφραση γράφει τα εξής:
34 Οι άνδρες είναι οι προστάτες και οι κύριοι των γυναικών, γιατί ο ΑΛΛΑΧ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες απ' τις γυναίκες, κι επειδή ξοδεύουν απ' τις περιουσίες τους. Γι αυτό οι ενάρετες γυναίκες πρέπει να είναι με ευσέβεια πειθαρχικές, κι όταν ο άνδρας τους απουσιάζει πρέπει να προστατεύουν ό,τι τους ανέθεσε ο ΑΛΛΑΧ να φυλάγουν. Όσο για τις γυναίκες εκείνες, που φοβάστε για την παρακοή τους συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεββάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά. Αν όμως επιστρέψουν στην υπακοή μη χρησιμοποιήσετε εναντίον τους μέσα ενοχλητικά (sic), γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι πανύψηλος, Μεγάλος, πάνω απ' όλους σας.
Ας δούμε όμως τι γράφει περίπου και το λιγόλογο αυτό απόσπασμα στην Αραβική.
٣٤ Οι άνδρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες όπως τους ύψωσε ο θεός μεταξύ τους, και γιατί τις συντηρούν από τον πλούτο τους. Οι ενάρετες γυναίκες όταν λείπουν οι σύζυγοί τους πρέπει να τηρούν προσεκτικά ότι πρόσταξε ο Αλλάχ να τηρείται. Να μέμφεστε αυτές που φοβάστε ότι δεν πειθαρχούν, να τις βάζετε σε χωριστό κρεββάτι και να τις δέρνετε. Αν όμως είναι υπάκουες, να είστε ευμενείς, γιατί ο Αλλάχ είναι ύψιστος και μέγας.
Όπως βλέπεις φίλε Shadow_Dancer δεν έχει και τόση σχέση ως προς το νόημα η (παρ)ερμηνεία των απολογητών-προσηλυτιστών με το αραβικό κείμενο. Γι αυτό κι εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο μέλλον σ' αυτό το θέμα. Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανούσιο, χώρια που μπορεί εν τη ρύμη του λόγου να τσαντίσω κανένα, και να ανατιναχτή κανένας ταλιμπάν στην πόρτα μου.![]()
*
quote:
Γι αυτό κι εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο μέλλον σ' αυτό το θέμα. Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανούσιο, χώρια που μπορεί εν τη ρύμη του λόγου να τσαντίσω κανένα, και να ανατιναχτή κανένας ταλιμπάν στην πόρτα μου.
Γιατί ρε Σωτήρη? Μήπως είσαι...σκιτσογράφος?![]()
[εκτός αν αρχίσουν και την 'πέφτουν' οι ταλιμπάν και στους...φορουμ-ογράφους
]

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
*
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Χέστες !!!
Όρμα πρώτος Μάριε, και ακολουθούμε κι εμείς.
*
όλοι τα ίδια λένε.
εκείνοι: "σκότωσε εναν άπιστο να πας στον Παράδεισο"
οι άλλοι: "σκότωσε εναν πούστη να πας στον παράδεισο"
δείτε το απολαυστικό video ενός μοναχού.... με εμπειρία!
(απο το 2:00 και μετα)
Εναλλακτικά, αν είσαι οπαδός της Χρυσής Αυγής, δες το απο την αρχή
θα σου ανεβάσει τη λίμπιντο εν όψη εκλογών ![]()
Ο δε ΧΟ θα το λατρέψει!!!
quote:
Όρμα πρώτος Μάριε, και ακολουθούμε κι εμείς
Να ασχοληθώ με Μωάμεθ και Ιησού?
Να συγκρίνω ασυναρτησίες?
Να διαβαθμίσω την ηλιθιότητα των πιστών τους?
Να καταδικάσω τα έργα των "στρατιωτών" τους?
Je suis non μπαγλαμάς.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Γιατί η θέση ενός ανθρώπου πρέπει να προσδιορίζεται από την αντίθεσή του με άλλους? Κουλός είσαι μωρέ? Πάμε καλά? Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα θέμα καθαρό? Τί διάολο?
Φτιάξε ένα θέμα κατάφασης. Πάρε θέση. Δικιά σου θέση. Ασχέτως άλλων. Μην είστε εξαρτώμενοι χωρίς λόγο. Δηλαδή, τί? Θα πω εγώ τη γνώμη μου, επειδή είπε ο άλλος τη δικιά του? Οικειοθελής αναπηρία?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:quote:
Όρμα πρώτος Μάριε, και ακολουθούμε κι εμείςΝα ασχοληθώ με Μωάμεθ και Ιησού?
Να συγκρίνω ασυναρτησίες?
Να διαβαθμίσω την ηλιθιότητα των πιστών τους?
Να καταδικάσω τα έργα των "στρατιωτών" τους?Je suis non μπαγλαμάς.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Είσαι σε λάθος δρόμο τέκνο μου. Κοροιδεύεις τους πάντες και τα πάντα αλλά που βαδίζεις εσύ;
Τί θλιβερό θέαμα να ταυτίζεις την κακία των Μωαμεθανών με την αγάπη του σωτήρα Ιησού Χριστού. Να προσβάλλεις τους χριστιανούς ως ηλίθιους!
Να τους ταυτίζεις με τους δολοφόνους που ανατινάζονται και φωνάζουν Μεγάλος ο Αλλάχ!
Οι χριστιανοί ήρωες σε προστάτεψαν από τους ισλαμιστές Τούρκους και εσύ τους εξισώνεις. Ελπίζω να συνειδητοποιήσεις το λάθος σου και να μετανιώσεις για το αμάρτημά σου τέκνο μου.