ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

junk9560 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΦιλΝέο Μέλος
18/11/2005, 17:11:59
Από ότι έχω καταλάβει όμως οι φορείς αυτων των ιδεών, και εδώ πρέπει να υπογραμμίσω το γεγονός ότι δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου σε αυτήν ή κάποια παρόμοια κατηγορία, δηλώνουν πως οι εχθροί του Ελληνισμού, οι οποίοι σύμφωνα πάντοτε με αυτούς είναι πολλοί περισσότεροι από τους φίλους (για την ακρίβεια, ποτέ δεν έχω ακούσει για φιλικούς προς εμάς λαούς από έχοντες αυτές τις ιδέες..αλλά μάλλον το ακριβώς αντίθετο: Κινέζοι, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσσοι, Τούρκοι, Άραβες και Σλάβοι δηλαδή ένα σημαντικότατο ποσοστό του ανθρωπίνου πληθυσμού είναι θανάσιμοι εχθροί μας!), δεν αφήνουν τους απλούς Έλληνες να εξελιχθούν και γιαυτό τα επιχειρήματα του τύπου "Δεν κοιτάμε πρώτα να φτιάξουμε τα χάλια μας.." "Αν περιμένουμε από κάποιους υπερανθρώπους να μας σώσουν τότε.." δεν νομίζω πως είναι πειστικα για εκείνους και συμβατά με τη θεωρία τους.

Φιλ

18/11/2005, 17:58:20
θα συμφωνήσω απόλυτα με τους Διογένη,Alexz,diode και Φιλ.
Περί αστρονομιας:
Καποιο αρχαίοι Ελληνες ειχαν καταλάβει οτι η γή ήταν στρογγυλη.
Ο Αριστοτέλης όταν ταξίδευε απο την Αθήνα στη Κύπρο,παρατήρησε οτι άλλα άστρα έβλεπε στον ουρανο της Αθήνας και άλλα στην Κύπρο."Η γη πρέπει να είναι στρογγυλή έγγραψε,αν ήταν επίπεδη θα έβλεπα τα ίδια άστρα παντού"
Οταν κοιτάξεις στον ορίζοντα πλοίο να έρχεται προς εσένα θα παρατηρήσεις οτι πρώτα φαίνεται το κατάρτι του,μετα το υπόλοιπο πλοίο,ένδειξη οτι η γή δεν είναι επίπεδη.
Ο Αρίσταρχος Ο Σαμιος παρατήρησε οτι η σκιά της γής που έπεφτε στην Σελήνη ήταν τμήμα έλλειψης και όχι τετράγωνη...
Ο Ερατοσθένης το 300 πχ με επιστημονικό τρόπο,με χρήση των μαθηματικών υπολόγισε με μεγάλη ακρίβεια την ακτίνα της γής.
Δεν τους το ψιθυρισε στο αυτί κάποιο πρασινο ανθρωπάκι που ήρθε απο τον Κρόνο.Ειχαν παρατηρητικότητα και μυαλό.

Edited by - medtech on 18/11/2005 18:05:27

Edited by - medtech on 18/11/2005 18:15:01

KryptiaΝέο Μέλος
21/11/2005, 00:05:56
sobareftite epiteloys.den xreiazetai na eisai mono parathrhthkos i eksipnos gia na gnorizeis tin akribi apostasi tis selinis apo tin merikous aiones prin ton Xristo.xreiazotan kai organa ta opoia den ipirxan tote lemeeeeeeeee....o Aristotelis anaferei oti den xreiazetai na tromazoyn oi anthropoi otan akoune ton ixo tis brontis giati einai mono o ixos pou afinei i astrapi otan singkrouontai ta moria ton nefon ston ourano...kai sti sinexeia perigrafei to pos fainetai i gh apo ton oyrano mesa apo ta sinefa.to idio kanei kai o sokratis otan maw perigrafei leptomeriaka tin allada apo ton ourano.mipos oloi aftoi eixan matia aetou kai ftera kondora kai "paratirousan"? ante na min akouo koufa pia. oso gia ton filo pou eipe oti oi ellinew den eixan filous, file an esi ksereis kapion filiko lao pros tous ellines meta to 100 pro xristou pes to mas kai mas...stin neoteri epoxi o monadikos laos pou itan filikos pros tin ellada-kai afto einai sxetiko- einai oi galloi kai oi iapones.an esi breis allous ua xaro na me enimeroseis. kai kati teleytaio poy ua to po gia 5 fora giati kapioi profanos den diabazoyn sosta ti grafo edo kai meres. den eipa oti prepei na pisteuoume ta panta.oute ipa oti sigoura iparxei akoma i E.eipa oti sigoura ipirxe stin arxaiotita kai oti sigoura itan mistes kai oxi epixirimaties.episis eipa oti safos kai den prepei na koimomaste kathisixasmenoi kai na min kanoume tipota gia na sosoyme tous eaytoys mas alla ayto den simainei oti den prepei na pisteuoume stin iparksi ton E i ton eksogiinon i opioudipote allou.

o ilistis einai to xeirotero on.den psaxnei den pisteuei kai autoanairei akoma kai tin iparksi tou.enas megalos "epistimonikos" kserolas tou simpantos. den eimaste tipota se sxesi me tin olotita kai den kseroume tipota.katalabete to. geia sas

signomi gia ta agglika.ipirxe problima me to p.c...

alexzΝέο Μέλος
21/11/2005, 16:51:36

χαιρετω κρυπτια

στραβωθηκα να διαβασω το κειμενο σου αλλα δεν πειραζει.
η ενσταση μου ειναι αυτος καθ'αυτος ο ορισμος της ομαδος ε,
απο που βεβαιωνεται οτι τα ιστορικα προσωπα που επικαλεισε ηταν μελοι της οποιας ομαδας;
γιατι κατ'αναγκη να ανηκαν σε ομαδα;
γιατι ειναι αναγκη οτι δεν συλλαμβανει η διανοια μας,να προσδιδουμε σε αυτος υπερανθρωπα χαρακτηριστικα -εξωγηινοι κλπ-;
κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου.
το ερωτημα ομως που τιθεται -εφοσον παραδεχτω την υπαρξη τους σημερα- ειναι:
τι κανουν στις ημερες μας οταν η χωρα μας βαλλεται πανταχοθεν απο τους οποιους "φιλους 'η εχθρους";
απο την μια διπλωματικη ηττα στην αλλη,και αν χανουν στο πεδιο που αρεσκονται (παρασκηνιο) που ειναι η δυναμη τους;
ξερω οτι δεν μπορεις να απαντησης γι'αυτο το θετω ρητορικα

21/11/2005, 17:36:51
Σε ποιό κείμενο αναφέρει αυτα ο Αριστοτέλης?
Ο Σωκράτης άφησε καθόλου γραπτά κείμενα?(Απο ό,τι θυμάμαι όχι)

Φίλοι φιλόλογοι βοηθήστε με λίγο.Αναφέρει ο Αριστοτέλης τέτοιο πραγμα στα κείμενα του?Η πρόκειται για δήθεν κείμενα,χαλκεύματα που διοxετεύονται ποα τους γνωστούς κύκλους που πiστεύουν στο... τρίκλωνο DNA και στην ανωτερότητα της Ελληνικής φυλης?

Οσο για το το σχόλιο ο υλιστης ειναι το χειρότερο άτομο του σύμπαντος θα απαντήσω με το "REAL STUPIDITY BEATS ARTIFICIAL INTELIGENCE ANY TIME" και το ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ.

Ο Αρίσταρχος Ο Σαμιος υπολόγισε με ακρίβεια την απόσταση Γης-Σελήνης με βάση το μέγεθος της σκιας αλλά έκανε λάθος όταν χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για την απόσταση ήλιου-γης.

Ο Ερατοσθένης με βάση γεωμετρικό τύπο,εχοντας γνωστή την απόσταση Αλεξάνδρειας και Ασουαν και ένα ραβδί (για να δεί πότε ήταν μεσημερι=κάθετες ακτίνες του ηλίου προς την γή) υπολόγισε την ακτίνα της γής με σφάλμα κάτω του 10%.

Και θα επαναλάβω την παράκληση μου.Παραθέστε μου τα κείμενα του Αριστοτέλη.

Επίσης ο Αριστοτελης έκανε και πολλά λάθη.Δεν ξέρω η μαλλον καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ πολλοί τον έχουν αναγάγει σε αυθεντία αλλά δεν ήταν παντογνωστης ο Αριστοτελης.Ο Αριστοτελης βασιζόταν στην παρατήρηση.Ετσι λοιπόν σε μια φάση παρατήρησε οτι απο την λάσπη βγαίνουν σκουλήκια.Πίστεψε λοιπόν οτι απο ανόργανη ύλη παράγονται αυτόματα ζωντανα πραγματα.Ουπς!Ο Εξωγηίνος Αριστοτέλης των Υπερδιαστημικών ταξιδιών,ο παντογνωστης που είδε την γή απο το συμπαν,εκανε ενα μικρουλι λαθάκι...

skepticΜέλος
23/11/2005, 00:20:25
quote:
Πίστεψε λοιπόν οτι απο ανόργανη ύλη παράγονται αυτόματα ζωντανα πραγματα.

Η επιστημονική θεωρία της εξέλιξης των ειδών αυτό ακριβώς υποστηρίζει. Οτι από την ανόργανη ύλη εξελίχθηκαν σταδικά όλα τα έμβια όντα. Ο Αριστοτέλης τελικά δεν έπεσε και τόσο έξω...

"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke

23/11/2005, 01:00:32
Μην τα μπερδεύεις!

ΑΛΛΟ ο σταδιακός σχηματισμός της ζωής απο ανόργανα συστατικα,
(ανθρακας+υδρογόνο+αζωτο+κατι ψιλά απο ιχνοστοιχεια +ενέργεια--->νουκλεοτίδια,απλοι υδατάνθρακες,αμινοξεα κτλ τα οποία με το καιρό συνδυάζονται και φτιάχνουν τα γνωστα μακρομόρια (πιο περιπλοκοι υδατανθρακες,νουκλεικά οξεα,πρωτείνες)και αυτα με την σειρά τους συγχωνεύονται αργότερα για να σχηματίσουν ζωντανά κύτταρα με δυνατότητα αναπαραγωγής,μια διαδικασία που πήρε τρισεκατομμύρια χρόνια) και ΑΛΛΟ απο την λάσπη να φτιάχνεται ξαφνικά ενας οργανισμος μέσα σε μια νύχτα ή εβδομάδα!!!!!!!Αλλο το ενα και άλλο το άλλο.
Εδώ ο Αριστοτέλης απο το Α του Λαγου έπεσε έξω.ΠΟΛΥ ΕΞΩ.

Και το ξαναλέω εαν ήταν τόσο παντογνώστης και έχων εξωγήινη καταγωγή γιατί έκανε οχι μόνο αυτη την λαθος υπόθεση αλλά και άλλες?Αφου είχε τοση γνωση που του επέτρεπε να κάνει τα διαστρικά ταξίδια ΓΙΑΤΙ έκανε τόσες λάθος παρατηρησεις και υποθεσεις?

Ισως γιατί ήταν απλα ένας γήινος με περιορισμένα τεχνολογικά μεσα.Ενας άνθρωπος με ανησυχο και ερευνητικο πνεύμα μεν,αλλά με τους περιορισμούς της εποχής δε (ερευνητικό μυαλό ικανό για αμέτρητες υποθέσεις που όμως δεν δύναται να επαληθεύσει πειραματικά τα όσα υποθέτει).Και ίσως να αγανακτουσε δικαίως με τα εγχωρια συμπλεγματικά φασισταριά που εκμεταλεύονται την αίγλη και την δόξα του για να παρασύρουν ημιμαθεις,επίσης συμπλεγματικούς συμπατριώτες μας και να τους κάνουν προβατάκια τους.

Edited by - medtech on 23/11/2005 01:24:16

Edited by - medtech on 23/11/2005 01:52:16

skepticΜέλος
23/11/2005, 19:07:03
quote:
και ΑΛΛΟ απο την λάσπη να φτιάχνεται ξαφνικά ενας οργανισμος μέσα σε μια νύχτα ή εβδομάδα!!!!!!!

Δεν νομίζω να υποστήριξε ποτέ κάτι τέτοιο.
Τελοσπάντων ούτε και εγώ πιστεύω ότι ο Αριστοτέλης ήταν αλάνθαστος.
Αλλά και εξωγήινος να ήταν πάλι δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίον να ήταν αλάνθαστος.
Ουδείς αλάνθαστος. (από το ουδείς αναμάρτητος)

"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke

skepticΜέλος
23/11/2005, 19:20:38
quote:
Εδώ ο Αριστοτέλης απο το Α του Λαγου

Ποιος τρελάρας το είπε πάλι αυτο;;??;

23/11/2005, 20:39:58
Αυτό περι το Α του λαγού?Α δεν άκουσες τιποτα για Λευκοφρύφη,Κεραμυδα Φουράκη κτλ???Κανε μια βόλτα σε αυτό το forum να κουφαθείς.Ναι κάποιος (ο Λευκοφρύδης νομίζω) ισχυριστικε οτι μετάφρασε το όργανο οργάνων του Αριστοτέλη και ανακάλυψε οτι περιγράφει την κατασκευή διαστημοπλοίου (μουαχαχαχαχααα).Μετά πετάχτηκε και ο Κεραμύδας στην μέση και έγραψε αν δεν κάνω λαθος το Στάγυρον-Α οπου ισχυρίζεται οτι ο Αριστοτελης είναι εξωγήινος απο το Α του Λαγού.Ουφ καταλαβαίνεις για τι σοβαρούς άνθρωπους μιλάμε.

Λοιπόν όλα αυτά περι Ε,εξωγήινης καταγωγής των Ελλήνων,Ανδρομέδιους vs Δρακόνιων (Ατλάντων),μυστικών όπλων,αλλά και χριστιανων προφητών που προλέγουν την καταστροφή των αντιπάλων της Ελλάδας κτλ προέρχονται απο μυστικιστικούς, εθνικιστικούς, ρατσιστικούς κύκλους,με βαθυτατα συμπλεγματικές προσωπικότητες (αφού προσπαθουν να βγαλουν ολους τους άλλους λαούς με το ζόρι κατώτερους) και πάσχοντες απο σύνδρομο καταδιώξεως (εφοσον πιστεύουν οτι όλα τα εθνη θέλουν να αφανίσουν τους Ελλήνες ), βυθισμένους μέχρι το κόκαλο στον σκοταδισμό και την ημιμάθεια (τρίκλωνο DNA???πυρίτιο ως βάση του οργανισμού των Αγγλων αντί για άνθρακα??Περισσότεροι σπόνδυλοι στους Ελληνες? και αλλα κουφά και ασυνάρτητα διχως ιχνος επιστημονικής αποδειξης αποδεικνυουν την ημιμάθεια τους).
Και ξέρω οτι επίσης καποιοι συμπατριώτες μου τους ακολουθουν με χαρά γιατί επίσης τους μοιάζουν.Ποντάρω όμως στην κριτική σκέψη του ανθρώπου και πιστεύω οι περισσότεροι θα αντισταθούν και δεν θα παρασυρθούμε στην καταστροφή.Αν ειναι να χαθούμε ως εθνος,ας χαθούμε αξιοπρεπώς και όχι ακολουθώντας γελοιες δοξασίες.

Edited by - medtech on 23/11/2005 20:44:13

18/02/2011, 13:24:10
Ποιος να γελασει μαζι μου γεωστατικε?

Εσυ???

Σαν ανωτερο ον σου δινω την αδεια!!

Ξεκαρδισου οσο θελεις!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

18/02/2011, 18:08:20
quote:
Κι εγώ απαντώ : Υπήρχε μια εποχή που περνούσες την μέρα σου έχοντας φάει μονάχα μια μερίδα μπιφτέκι στη λαδόκολλα - ξέρεις, στα "βρώμικα" στα Λαδάδικα - ρεφενέ με τον καλύτερό σου φίλο. Υπήρχε μια εποχή που σκαρφάλωνες στις μάντρες του κινηματόγραφου "ΑΙΓΛΗ", στο Γενί Χαμάμ, για να δεις ένα γουέστερν με τον Τζον Γουεϊν. Υπήρχε μια εποχή που έτρεχες στις αλάνες κι έπαιζες "γκαζούς" και "καπάκια" και μετά πήγαινες στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σου και τον παρακαλούσες να σου δώσει ένα κομμάτι πλαστικό σωλήνα μικρής διατομής για να τον κάνεις "φυσοκάλαμο" και χανόσουνα με τις ώρες στα στενά της Κασσάνδρου και στους ακάλυπτους του Αϊ Δημήτρη και βράδυαζε στο δρόμο και σε κατσάδιαζε η μάνα σου όταν γύριζες στο σπίτι. Κι ήταν όλα ωραία φίλε. Κι ήταν όλα αληθινά φίλε. Πεντακάθαρα, ατόφια, γνήσια κι αθάνατα. Τώρα, τι σκατά σε έχει πιάσει και πεθαμένος ασχολείσαι με τέτοιες μαλακίες ;;;

Αυτά δεν είναι καθόλου μαλακίες.Με την ιδια λογική που περιγράφεις πιό πάνω, θα μπορούσε και κάποιος που ασχολείται με την αθανασία να ζήσει απείρως πιο μεγάλες στιγμές,και αυτές οι στιγμές είναι όταν θα έχει βρεί κάτι καινούριο που να τον φέρνει πιό κοντά στον στόχο του.

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά όταν έχεις επιτυχία σε αυτό που ψάχνεις.

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι,είναι οτι ο θάνατος του σώματός μας είναι αφύσικος,δεν πρόκειται δηλαδή για μια φυσική διαδικασία.

Δεν λέω καλό είναι να ζούμε την ζωή μας έντονα,να έχουμε να θυμόμαστε πράγματα,να ζούμε την στιγμή.Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι τόσο σπουδαία που είναι αμαρτία να τα αφήνουμε έτσι.

Edited by - alex22 on 18/02/2011 18:09:44

18/02/2011, 18:15:21
Ποιος κομήτης σε έφερε απ' τα μέρη μας Άλεξ;; Χρόνια και ζαμάνια!
Βλέπω δεν άλλαξες καθόλου!
18/02/2011, 18:25:15
quote:
Ποιος κομήτης σε έφερε απ' τα μέρη μας Άλεξ;; Χρόνια και ζαμάνια!
Βλέπω δεν άλλαξες καθόλου!

Φιλε Dr Jekyll Mr Hyde,φαντάζομαι ούτε εσύ άλλαξες.Επλίζω να προχωράς στο εσωτερικό μονοπάτι.

Δυστηχώς έχω χάσει το κωδικό μου μετά απο ένα format του pc και για αυτό δεν μπαίνω ως strangerz2.Ψιλά γράμματα.

Χαμός γίνεται εδώ με τα τρόλ.Κρίμα.

18/02/2011, 18:34:51
Δε πειράζει, account να ειναι και ότι να είναι. Εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα όταν εφτιαξα αυτόν τον λογαριασμό ήταν να αλλάξω κωδικό, γιατί το σάιτ σου δίνει κάτι κουλούς.
Έχω προοδεύσει my friend έχω προοδεύσει, απλά δεν έχει γίνει και καμια τρομερή συναρπαστική αλλαγή, έχει γίνει σε εσένα; (θα ήταν καλύτερο βέβαια να τα πούμε στο "Μεταξύ τυριού και μπανάνας")

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/02/2011 18:36:23

22/02/2011, 21:10:25
Προς το παρον θελω να μαθω : γιατι παραγουμε τοση ενεργεια και δεν την χρησιμοποιουμε για μας ; Τους ανθρωπους ;

http://www.youtube.com/watch?v=utiP-9H2ayU&feature=related

Το λοιπόν ... η απάντηση είναι απλή. Αφ' ενός δεν παράγουν όλοι οι άνθρωποι ενέργεια τέτοια - εννοώ δηλ. ποιοτικά και ποσοτικά - ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, αφ' ετέρου αυτοί που παράγουν δεν ξέρουν τον τρόπο να την χρησιμοποιήσουν και την αφήνουν να πάει χαμένη ή την σπαταλούν σε δραστηριότητες που δεν τους προσφέρουν απολύτως τίποτε. Έπειτα η ενέργεια - ότι κι αν ψάξεις θηλυκό, που λέει κι ο Δάσκαλος - όπως όλα τα πράγματα αυτού του ασυνάρτητου κόσμου, βρίσκεται και με τις δύο μορφές της : την θετική ή την αρνητική. Υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν αρνητική ενέργεια και άνθρωποι που παράγουν θετική. Μη με ρωτάτε ποιοι είναι ποιοι, i won't tell you. Κονπραλεβού ;

η ερώτηση σε Βενιζελικό στυλ έγινε από το μέλος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=7&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10933

*σημείωσις : Βλέπω πληρώθηκαν οι λογαριασμοί του ΟΤΕ και η πιστόλα των μερικών χιλιάδων ευρωπουλακέων ... ε, ρε γλέντια με το conn-x και την ευρυζωνική ε ; - Τι είχα Τζώρτζη ; - Τι είχες πάντα !

Edited by - zip on 22/02/2011 21:23:10

22/02/2011, 21:33:49
Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι τόσο σπουδαία που είναι αμαρτία να τα αφήνουμε έτσι. alex22

Αν και δεν είναι ερώτηση, αυτό θέλω να το σχολιάσω. Η μόνη αμαρτία φίλε alex22 είναι να μην ζεις την στιγμή. Αυτή. Δεν υπάρχει άλλη αμαρτία για τίποτε άλλο. Όταν δεν ζεις την στιγμή, όταν δεν είσαι παρών στη στιγμή, τότε δεν μπορείς και να μαρτυρήσεις την στιγμή για την στιγμή, τότε δηλ. έρχεται η απουσία μαρτυρίας της στιγμής δηλ. η α - μαρτυρία δηλ. η αμαρτία. Αυτό και τίποτε άλλο δεν είναι αμαρτία. Αυτό.

*σημείωσις : special αφιερωμένο > http://www.youtube.com/watch?v=CyjYAHxcrXQ

Edited by - zip on 22/02/2011 21:46:20

23/02/2011, 08:17:43
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της απεργίας των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ κι επειδή σήμερα το κράτος θα παραλύσει - όχι δηλ. πως τις άλλες μέρες περπατάει αλλά λέμε - ο Dr. Know θα βρίσκεται σήμερα κοντά σας όλη την ημέρα, έτοιμος να απαντήσει σε όλες σας τις απορίες, από το αν ο Δανιήλ είναι προφήταρος ή όχι, μέχρι το αν υπάρχουν WC στον Παράδεισο για να κάνει τσίσα και κακά του ο Χριστόδουλος. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέσα για τις ερωτήσεις που θα διατυπωθούν (5 τμχ Prozac, 10 τμχ Hipnosedon, 5 τμχ Vulbegal), συνεπώς, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν άφοβα να προχωρήσουν στις ερωτήσεις τους.

*σημ : Εκτός από χάπια, έχω μαζί μου κουλούρι Θεσσαλονίκης - το στρόγγυλο! - από Αλβανό dealer πλησίον της Εμπορικής και καπουτσίνο διπλό full στοιχεία από Ρωσίδα πιτσιρίκα στη γωνία.

Παρακαλώ, ο φωτιστής τα φώτα ... εκεί ... εκεί ... στο τραπέζι ... ναι ... ναι ...
23/02/2011, 12:05:38
quote:
Αν και δεν είναι ερώτηση, αυτό θέλω να το σχολιάσω. Η μόνη αμαρτία φίλε alex22 είναι να μην ζεις την στιγμή. Αυτή. Δεν υπάρχει άλλη αμαρτία για τίποτε άλλο. Όταν δεν ζεις την στιγμή, όταν δεν είσαι παρών στη στιγμή, τότε δεν μπορείς και να μαρτυρήσεις την στιγμή για την στιγμή, τότε δηλ. έρχεται η απουσία μαρτυρίας της στιγμής δηλ. η α - μαρτυρία δηλ. η αμαρτία. Αυτό και τίποτε άλλο δεν είναι αμαρτία. Αυτό.

Ωραία τα λές και είναι κατανοητό το οτι πρέπει πάντα να ζούμε την στιγμή,διαφορετικά ονειρευόμαστε.Απλά εγώ θέλω να πώ οτι το ένα δεν απορίπτει απαραιτήτως το άλλο.Κάποιος δηλαδή που ασχολείται με κάτι...ιδιαίτερο όπως είναι η σωματική αθανασία(πέραν της πνευματικής) δεν σημαίνει απαραίτητα οτι αυτό το άτομο κοιμάται.

Ασφαλώς και υπάρχουν περιπτώσεις που οι ανθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με κάτι και δεν βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους,περνάει η ζωή τους χωρίς να το συνειδητοποιήσουν,είναι πολύ γνωστή η φράση,"πώς πέρασαν έτσι τα χρόνια"?

23/02/2011, 12:38:01
quote:
alex22

Κάποιος δηλαδή που ασχολείται με κάτι...ιδιαίτερο όπως είναι η σωματική αθανασία(πέραν της πνευματικής) δεν σημαίνει απαραίτητα οτι αυτό το άτομο κοιμάται.

Εξαρτάται τι εννοείς "ύπνο". Αν ένας άνθρωπος συνειδητά ασχολείται με κάτι που τον ενδιαφέρει, με κάτι που του αρέσει και τον ευχαριστεί, τότε ασφαλώς δεν κοιμάται. Αν όμως ασυνειδήτως κάνει ότι κάνει, τότε κοιμάται βαθιά ύπνο βαθύ γιατί δεν ξέρει ο ίδιος για ποιον λόγο κάνει αυτό που κάνει. Σ' αυτό το ιδιαίτερο πράγμα που λες, την σωματική αθανασία, ποιος πιστεύεις είναι ο πραγματικός λόγος που κάνει κάποιον να ασχολείται με αυτό ; Βασικά ... υπάρχει κάποιος λόγος να ασχολείται κάποιος με αυτό ; Εγώ νομίζω όχι. Κι αν ρωτήσεις κάποιον που ασχολείται με αυτό να σου πει τον λόγο που το κάνει, τον βαθύτερο δηλ. πραγματικό λόγο, θα δεις πως δεν θα έχει να σου πει απολύτως τίποτε.

Παρακαλώ, ο φωτιστής τα φώτα ... εκεί ... εκεί ... στο τραπέζι ... ναι ... ναι ...

Edited by - zip on 23/02/2011 12:38:31