- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
check your email.
You can find all you need in your mind...if you take the time
ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ "ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ"

.
σημερα ο λησταρχος Νταβελης με περπατησε στα αρχαια λατομεια της Πεντελης.
του ειμαι ευγνωμων!
μακαρι να μπορεσω να προσφερω και εγω σε αλλους αυτο που μου προσφερε!
.
θα αναφερω ωστοσο το "ανεξηγητο" μερος της περιηγησης...
στο πρωτο λατομειο (στα σπλαχνα της Γης ουσιαστικα) μεσα στην επιβλητικη σιωπη ακουστηκε η πρωτη "πετρα".
ενας ηχος μιας αρκετα βαριας πετρας πανω σε αλλη, σκετος, χωρις κατρακυλισμα.
στην μιση ωρα περιπου που κατσαμε μεσα, ακουστηκαν τουλαχιστον καμια δεκαρια πετρες, τις οποιες ακουγε και ο σκυλος που τα ειχε παιξει προσπαθωντας να βρει την πηγη του ηχου!
μια ακουγοταν απο την μια πλευρα, μια απο την αλλη.
εκτοτε, οπου και να πηγαμε, ειτε σε κλειστα λατομεια, ειτε σε ανοιχτο χωρο, ακουγονταν περιοδικα οι γδουποι των πετρων με την ιδια παντα ενταση!
(ομολογω πως οι γδουποι μου θυμισαν αμεσως τις πετρες που ακουγα να πεφτουν στο εκκλησακι οταν βρηκα την κουκλα πεσμενη)
.
.
δεν ξερω τι ακριβως συνεβαινε, αλλα και δεν με πολυενδιαφερει να μαθω...
μου αρκει το τι και πως ενιωθα!!!
.
.
νασαι καλα ορε Τασσο Νταβελη!
ο αδερφος σου Γιαννης Γκανταρας... ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Αδελφέ μου, είναι χαρά μου μεγάλη, να μοιράζομαι με κάποιον αυτά που νιώθω, βλέπω και βρίσκω στο πάνσεπτο Όρος της Αθηνάς. Σε ευχαριστώ που είσαι εσύ. Όπως βεβαίως ευχαριστώ και τον κάκιστο φίλο μας Vril.
Θέλω ο άνθρωπος που είναι μαζί μου στην Πεντέλη να χαίρεται και να ευχαριστιέται με αυτό που βλέπει (δεν εννοώ τα μούτρα μου) αλλά με τα μέρη όπου επισκέπτεται. Και εσύ φίλε,όπως και ο Vril, το ευχαριστιέστε καλά καθώς φαίνεται. Αυτό για'μένα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.
Να είστε όλοι καλά.
Γειά σου ορέ Γιάννο μου Καντάρα!
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
quote:
μου αρκει το τι και πως ενιωθα!!!
σσσσσσσσσσσσττττττ, είναι μόνο για σένα Jonnie, μόνο για σένα
... και πού'σαι,
Δέν είναι τσιγγουνιά !
quote:σσσσσσσσσσσσττττττ, είναι μόνο για σένα Jonnie, μόνο για σένα
χαχαχα!
απανω που θα σου απανταγα στο τοπικ του Νταβελη ορε Γιαγκουλα, κι ηρθες απ τα λημερια μου!
απαντω εδω λοιπον: ο,τι μου προσφερεται δωρεαν το προσφερω δωρεαν!
αν ειναι οντως μονο για μενα, δεν θα το καταλαβουν οι υπολοιποι οσο και να το περιγραφω! ![]()
νασαι καλα αδερφε!
"Τί δεν είναι"
Να 'μα στε καλά να τα λέμε εκεί στα λημέρια!
quote:Καλή Σαρακοστή ορέ Καντάρα,
Να 'μα στε καλά να τα λέμε εκεί στα λημέρια!
να βρεθουμε στα λημερια, να φαμε κανα νηστησιμο κοκορετσακι ορε Γιανγκουλα!
την εχω στο προγραμμα μια ορεινη κρασοκατανυξη... (νηστησιμη παντα!)
Δεν θα σχολιάσω απολύτως τίποτα.
Με κάλυψες πλήρως...
ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν ειν' αλήθεια ποιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς,
τόσες θα σε σταυρώσουν."
Edited by - europaios2 on 03/04/2010 22:20:09
«Το λέω αυτο γιατί,η αιωνιότητα της ύπαρξης του ανθρώπου, αποδεικνύεται περίτρανα, μέσα απο τις ιδέες και θέσεις των αρχαιων Ελλήνων φιλοσόφων, που μένουν αιώνιοι,γιατί τις έθεσαν.»
Μην συγχέεις τα φιλοσοφικά κατηγορήματα με τον Σχολαστικισμό της όποιας Αβρααμικής εκδοχής.
Οι αρχαίοι μένουνε αιώνιοι, διότι ΕΜΕΙΣ τους διαβάζουμε, για όσο τους διαβάζουμε και όσο υπάρχουμε για να διαβάζουμε. Με κατανοείς...
trexagireve:
«Αποδεικνύεται επίσης, απο το ότι υπάρχει εξέλιξη συνεχής,πολιτισμική και του ειδους..»
Η εξέλιξη των ειδών τι σχέση έχει με την υποτιθέμενη αιωνιότητα του ανθρώπου όπως αυτή εκφράζεται απο το χριστιανικό δόγμα π.χ.?
Νομίζω ξεφεύγεις εντελώς..
trexagireve:
«Ήμουν πριν λίγο, λεπτά, με άτομο που βίωσε τον θάνατο και επανήλθε...»
Παιχνίδια του εγκεφάλου φίλτατε, παιχνίδια του εγκεφάλου.
Έχουνε γίνει πάμπολλες έρευνες πάνω στο θέμα, και έχει προκύψει ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου στο ενδιάμεσο μεταξύ θανάτου και ζωής, παράγει σκέψεις και εικόνες οι οποίες συνθέτουνε ένα πάζλ των όσων έχει διδαχθεί, ζήσει, μάθει, ακούσει. Τίποτα άλλο δεν έχει προκύψει, και ώς συνήθως μιλάνε για ένα πολύ «ζωντανό φως» και άλλα ωραία και φανταχτερά.....
trexagireve:
«Ο Δημιουργός φίλε μου, ζει όπως εγω με τα μέλλοντα εγγόνια μου, με εμπειρία και συγκατάβαση...»
Μιλάει η πίστη σου φίλτατε, και όχι η γνώση για τα όσα περιγράφεις.....
trexagireve:
«Πολλές φορές, ο Θεός μιλάει μαζί μας, με τη μορφή άλλων...Δεν το ξέρουμε..»
Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει φίλτατε: βλέπουμε και ερμηνεύουμε ότι δεν κατανοούμε ή μας φαίνεται ως θαύμα, ως την «παρουσία του Θεού», βάση των όσων ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝΕ.
Η πίστη, είναι ανάλογα με τον βαθμό και τις πνευματικές αντιστάσεις, ένα εξόχως ικανό αλλά και επικίνδυνο διεγερτικό για το νευρικό σύστημα. Η πίστη όπλισε με χαρά τις δυο γυναίκες στο μετρό της Μόσχας να ανατιναχθούνε, διότι «έβλεπαν» μέσα απο αυτή τους την πράξη ένα θεάρεστο έργο και τους καρπούς αυτού του έργου.
Κάπως έτσι αγαπητέ, συμβαίνει και με τις «μορφές» που μας μιλάει ο Θεός....
trexagireve:
«Ο Θεός,φίλε μου, δεν έχει ανάγκη να φανεί..Ξέρει ότι Υπάρχει..»
Έτσι σε βολεύει, έτσι πιστεύεις. Διότι δίχως αυτή την παραδοχή, μάλλον θα αισθανθείς εξαιρετικά γυμνός και μόνος, έτσι δεν είναι?
trexagireve:
«Αλλά, πέραν όλων, το αύριο του ανθρώπου, πως το βλέπεις;Όχι ένα κοντινό,ας πούμε,μετά απο 200 χρόνια..»
Έχω πει ότι οι προβλέψεις δεν με εκφράζουνε.
Ελπίζω όμως, η Αυτογνωσία να επικρατήσει και να οδηγήσει την ανθρωπότητα μακριά απο τις διχαστικές και αδιέξοδες οδούς των Μονοθεϊστικών δογμάτων, απο την ανεγκέφαλη εσχατολογική ρηχότητα και τα ψευτοδιλλήματα περί της σωτηρίας των ψυχών που όλοι τους κραδαίνουν ως εμπόρευμα που τους έχει τάχα δοθεί.
Ελπίζω να αντικαταστήσουνε φιλοσοφικές σχολές τα μουρμουρητά των εκκλησιών, φιλοσοφικές συζητήσεις τις περιοδείες διαφόρων νεκρών («Αγίων»), έτσι ώστε η κοινωνία των ανθρώπων να μπορέσει να αναστηθεί απο το σκοτάδι των Αβρααμικών δογμάτων και όχι να σέρνεται πίσω απο ένα σταυρό, που τελικά στην πλάτη της τον έχει φορτωθεί και όχι εκεί που νομίζει ότι είναι για προσκύνημα.
Ας ελπίσουμε λοιπόν το φως να επικρατήσει σε 200 χρόνια απο τώρα, και να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτή η πνευματική φυλακή...
Τέτοια μπορώ να σου πω πολλά,αλλά, είσαι σίγουρος ότι αμφισβητείς την αιωνιότητα;
Η εξέλιξη του ανθρώπου,έχει να κανει με το ότι, αρχίζει ως παιδί, έχει ανάλογο σώμα και φτάνει,σε κάποιες χιλιάδεςχρόνια,στην ενηλικίση του...Αυτό, ζούμε σαν εξέλιξη, όταν είναι απλά ενηλικίωση....Η τεκμηρίωση του ότι ο άνθρωπος,είναι ένα παιδί, ή έστω ένας έφηβος ακόμη, είναι ο τρόπος που ενεργούμε,εντελώς παρορμητικός.....
Κοίταξε, φίλε μου, οταν πέφτεις με το κεφάλι 20 μέτρα, ύψος, απο ξενοδοχειο και οι εφημερίδες το χαρακτηρίζουν θαύμα το ότι έζησες, ενώ εσύ έχεις την εμπειρία ότι πέθανες....Όταν εσύ για δυο μήνες είσαι σε κώμα και βλεπεις και ζεις καταστάσεις,που δεν είναι φυσικές..Αντιλψη σκέψεων, κίνηση με το νου και άλλα...Αλλά και το ότι ενώ ήταν αριστερόχειρας, έγινε αμφιδέξιος,συν γνώσεις σε μουσική, που λίγοι έχουν, λέει πολλά...Κάτι είδε, του μίλησε, αλλά δεν θυμάται...Είδε και το φώς, που λέμε...Πως να το αμφισβητήσω ,έτσι που άλλαξε μετά απο αυτό;
Για την επαφή μας με το Θεό, θα στο θέςσω αλλοιώς, μήπως δεν το έγραψα καλά...Φαντάσου, ότι οι άνθρωποι σε κάποιες φάσεις,είναι τόσο σωστοί σε θέσεις πράξεις ενέργειες, θετικοί, που μοιάζουν,σαν αν ενεργούν εκ Θεού....Αυτοί οι άνθρωποι είναι άγγελοι Θεού,αν το δεις αλλοιώς...Νοιώθεις υπέροχα μαζί τους...
Και βέβαια, μαθαίνουμε κι εμείς γι Αυτον, έτσι...Απο τον καλύτερο εαυτό μας...
Συμφωνούμε φιλε μου στην αυτογνωσια...Κι εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει ποιός είναι..Αν μάθει, θα φερθεί ανάλογα και σαφώς, καλύτερα..
Εκτός ,αν λόγω ανωριμότητας, καθυστερεί...
λες:
quote:
Η θρησκεία δεν ασχολείται με τα γήινα, αλλά με τα επουράνια, με το πνεύμα του ανθρώπου και όχι με τον προσωρινό τόπο κατοικίας του.
Τι αποδείξεις θα ήθελες να σου φέρει η θρησκεία? τίποτα φωτογραφίες η βιντεάκια με το Θεό να χαιρετάει?
Μα και ο "Νεοποτηρισμός" ακριβώς δεν έχει αποδείξεις! Σαν τον Χριστιανισμό. Ασχολείται με τα επουράνια. Σε πείσμα των καιρών!
Είναι μάλιστα ο "Νεοποτηρισμός" ανώτερη Θρησκεία απ' την δική σου. Δεν δικαιούσαι να τον κρίνεις διότι ασχολείται με τα επουράνια! Αφήνει χιλιόμετρα πίσω τις δοξασίες του Χριστιανισμού (Και μάλιστα έτσι απλά χωρίς αποδείξεις)
Αυτά είναι τα απτά πλεονεκτήματα των επουράνιων Θρησκειών. Δεν χρειάζονται βίντεο και αποδείξεις. Ισχύουν διότι έτσι είπε ένας αγράμματος λαός της ερήμου πριν από 3500 χρόνια!
Φαντάσου όμως πόσο ανώτερος είναι ο "Νεοποτηρισμός" που δημιουργήθηκε πολύ πιό πρόσφατα.
Συνέχισε λοιπόν φίλε μου το τροπάρι των μη αποδείξεων και στο τέλος θα την βρεις από τον "Νεοποτηρισμό".
quote:
Vasiliscm:
Μα και ο "Νεοποτηρισμός" ακριβώς δεν έχει αποδείξεις! Σαν τον Χριστιανισμό. Ασχολείται με τα επουράνια. Σε πείσμα των καιρών!Είναι μάλιστα ο "Νεοποτηρισμός" ανώτερη Θρησκεία απ' την δική σου. Δεν δικαιούσαι να τον κρίνεις διότι ασχολείται με τα επουράνια! Αφήνει χιλιόμετρα πίσω τις δοξασίες του Χριστιανισμού (Και μάλιστα έτσι απλά χωρίς αποδείξεις)
Αυτά είναι τα απτά πλεονεκτήματα των επουράνιων Θρησκειών. Δεν χρειάζονται βίντεο και αποδείξεις. Ισχύουν διότι έτσι είπε ένας αγράμματος λαός της ερήμου πριν από 3500 χρόνια!Φαντάσου όμως πόσο ανώτερος είναι ο "Νεοποτηρισμός" που δημιουργήθηκε πολύ πιό πρόσφατα.
Συνέχισε λοιπόν φίλε μου το τροπάρι των μη αποδείξεων και στο τέλος θα την βρεις από τον "Νεοποτηρισμό".
Nα μη σου χαλάσω λοιπόν το χατίρι...γράφει ο Στάθης Ψύλλος:
"γιατί τέκνο μου δεν πίστευες στην ύπαρξή μου;"
Μαζεύετε όλο το θάρρος που σας έχει απομείνει και απαντάτε με παρρησία:
"Δεν είχα στη διάθεσή μου επαρκείς ενδείξεις!"
Και ανταπαντάει ο Κύριος....
"Δε σε έφτασε ο ενάρετος βίος μου?
Δε σε έφτασαν τα θαύματά μου?
Δε σε έφτασαν οι δεκάδες Άγιοι με τα θαύματά τους?
Δε σε έφτασε το ότι με κυνήγησαν με εξευτέλισαν με σταύρωσαν και παρ' όλα αυτά υπάρχω και είμαι εδώ μέσα από τα εκατομμύρια των πιστών μου?
Δε σε έφτασε το ότι ο μεγαλύτερος μου διώκτης ο Σαούλ, έγινε ο μεγαλύτερος μου Απόστολος ο Παύλος?
Δε σε έφτασε ότι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να με αρνηθούν?
Δε σε έφτασε το ότι επαληθεύτηκαν στο πρόσωπό μου οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης?
Δε σε έφτασε ότι προφήτεψα επί των ημερών μου στη γη και αυτά επαληθεύτηκαν?
Και απαντά το τέκνο....
"Όχι δε μου έφτασαν θέλω και βίντεο..... θέλω και φωτό!! πολλές φωτό!.....και θέλω να έρθεις να σε δω προσωπικά....να σε ψηλαφίσω....να σε σφάξω και εάν Αναστηθείς να σε πιστέψω....."
Όπως καταλαβαίνεις το μόνο που μπορεί ο Κύριος να κάνει μετά από αυτόν το διάλογο είναι να κουνήσει λυπημένος το κεφάλι, να προσπεράσει τον εθελοτυφλών άνθρωπο και να σκύψει επάνω σε αυτόν που πιστεύει.
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Θα μπορούσε κανείς να σας ψέξει γι’ αυτή την απάντηση; Εάν η ορθολογικότητα έχει σχέση με το κατά πόσον οι πεποιθήσεις διαμορφώνονται με βάση τα τεκμήρια και τις ενδείξεις και εάν η διαμόρφωση ορθολογικών πεποιθήσεων απαιτεί την ύπαρξη επαρκών τεκμηρίων, τότε κανείς—ούτε ο ίδιος ο Θεός, αν υπάρχει—μπορεί να σας ψέξει γιατί δεν πιστεύετε στο Θεό. Η πίστη, ισχυρίζονται πολλοί, υπερβαίνει το Λόγο. Ίσως. Αλλά δεν μπορεί να τον υπονομεύει, δηλαδή δεν μπορεί να απαιτεί από τον Λόγο να χαμηλώνει τον πήχη για να περάσει η πίστη. Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν μη τι άλλο, οι οπαδοί της ορθολογικότητας της πίστης μπορούν να επικαλεστούν τον Κant ή τον James. Ο Kant ναι μεν έθεσε την πίστη στην ύπαρξη του Θεού εκτός της δικαιοδοσίας του θεωρητικού Λόγου, αλλά την ενέταξε (έστω και με κάποιες θεωρητικές αυθαιρεσίες) εντός της δικαιοδοσίας του πρακτικού Λόγου. Ο δε James μας επισήμανε ότι η πίστη εμπλέκει τη βούληση και ότι η προσφυγή στη βούληση είναι απαραίτητη ακόμα και όταν αποτιμούμε τεκμήρια και ενδείξεις.[1] Δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει το γεγονός ότι η σχέση Λόγου και πίστης (θρησκευτικής πίστης, για να ακριβολογούμε) είναι σύνθετη. Αλλά δεν έπεται από αυτό ότι η πίστη είναι εκτός της δικαιοδοσίας του Λόγου. Τίποτα δεν είναι εκτός της δικαιοδοσίας του Λόγου.
Η συγκεκριμένη πίστη όχι μόνο δεν κατεβάζει τον πήχη, αλλά μέσα από τις χιλιάδες των κωδίκων ανεβάζει τον πήχη και μέσα από τα θαύματα που μέχρι και σήμερα συμβαίνουν στους πιστούς, αφήνοντας άφωνους τους μή πιστούς, οι οποίοι προσπαθούν με ανόητα επιχειρήματα να εξηγήσουν τα θαύματα αυτά ως αποτέλεσμα δήθεν αυτοσυγκέντρωσης και αυθυποβολής, καταδεικνύει της πίστεως το αληθές.
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Το εναπομένον φιλοσοφικό ερώτημα, κατά την (σαφώς προκλητική) γνώμη μου, είναι το εξής: αποτελούν τα όρια της επιστήμης (των μεθόδων της και των πορισμάτων της) τα όρια του Λόγου; Οι απαντήσεις ποικίλουν και αυτή που θα έδινα είναι μάλλον αρνητική—οι νόρμες του πρακτικού λόγου μάλλον υπερβαίνουν την επικράτεια της επιστήμης. Όμως, θεωρώ το ακόλουθο ως δεδομένο: ακόμα και εάν τα όρια του Λόγου υπερβαίνουν τα όρια της επιστήμης, όταν ο Λόγος υπερβαίνει οτιδήποτε έπεται από την επιστημονική εικόνα του κόσμου, οφείλει τουλάχιστον να μην το αντικρούει. Με άλλα λόγια, οι επεκτάσεις του Λόγου πρέπει να είναι τουλάχιστον συνεπείς με τα επιστημονικά δεδομένα. Γιατί αυτό; μπορεί να αναρωτηθείτε. Η επιστήμη είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε όσον αφορά την ορθολογικότητα αλλά και τη γνώση. Συγκρίνετέ την με οτιδήποτε άλλο και επικρατεί πασιφανώς.Η θέση που μόλις ανάφερα αποτελεί τον κοινό παρονομαστή ενός νέου κύματος αθεϊσμού: εκεί που η επιστήμη και η (θρησκευτική) πίστη συγκρούονται πρέπει να υποχωρεί η πίστη. Στην πιο ακραία του εκδοχή το νέο αυτό κύμα αθεϊσμού αποκλείει την πίστη ως ανορθόλογη στη βάση της θέσης ότι η επιστήμη καθιστά εξαιρετικά απίθανο ότι υπάρχει ο Θεός (τουλάχιστον με τα προσωπικά και παρεμβατικά χαρακτηριστικά που του αποδίδουν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες). Πιο ήπιες εκδοχές αυτού του κύματος αφήνουν ανοικτό το ερώτημα της ύπαρξης του Θεού (με την έννοια ότι δεν αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει Θεός), και εστιάζουν την προσοχή (και την έρευνα) στην βιολογική βάση της θρησκευτικής πίστης με στόχο την ένταξη αυτού του αδιαμφισβήτητου πολιτισμικού φαινομένου στην επιστημονική εικόνα του κόσμου. Το βασικό πόρισμα αυτής της έρευνας είναι ότι αν η θρησκευτική πίστη επιδέχεται μιας εναλλακτικής επιστημονικής εξήγησης (που εξηγεί την ύπαρξη της πίστης ανεξάρτητα από το αν υπάρχει Θεός ή όχι), η θεμελίωσή της πίστης στην ύπαρξη του Θεού υπονομεύεται.
Καμία σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και πίστης δεν υπάρχει παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ευφάνταστων ανθρώπων.
Η επιστήμη δεν μπορεί καν να εξηγήσει τη μετάδοση του χασμουρητού από άνθρωπο σε άνθρωπο, πόσο μάλλον τη δημιουργία του κόσμου και τη μοναδικότητα της νόησης του ανθρώπου.
Το ότι βγαίνει κάποιος και λέει την άποψή του αυτό είναι θεμιτό, το να γενικεύει όμως την άποψη αυτή ως γενικό συμπέρασμα υπερβαίνει τα όρια του θεμιτού Λόγου.
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Το χαρακτηριστικό του νέου αθεϊσμού, αυτό που τον καθιστά νέο, είναι η εδραίωσή του στην εξελικτική βιολογία και ειδικότερα στη θεωρία της φυσικής επιλογής. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Δαρβίνος έκανε τον αθεϊσμό επιστημονικά δυνατό—δηλαδή απολύτως συμβατό με την επιστημονική εικόνα του κόσμου. Και όχι μόνο αυτό. Για τον Richard Dawkins, που κατέχει την έδρα για τη δημόσια κατανόηση της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης—τον μαχητικότερο όλων των νέων αθεϊστών—η εναλλακτική υπόθεση της ύπαρξης του Θεού καθίσταται απίθανη υπό το φως του Δαρβινισμού. Η φυσική επιλογή εξηγεί την εμφάνιση φαινόμενου σχεδίου στη φύση χωρίς να θέτει ή να χρειάζεται κάποιον σχεδιαστή. Εκεί που υπάρχει ποικιλομορφία, κληρονομικότητα και διαφορική αρμοστικότητα η φυσική επιλογή θα δράσει και θα υπάρξει εξελικτική αλλαγή. Κατά την αλλαγή αυτή, τα άτομα που είναι πιο καλά αρμοσμένα στο συγκεκριμένο περιβάλλον επιλέγονται ως γονείς, και με δεδομένη την κληρονομικότητα, τα καλύτερα προσαρμοσμένα άτομα τείνουν να μεταβιβάζουν στους απογόνους τους τα χαρακτηριστικά μέσω των οποίων είναι προσαρμοσμένα. Η ιστορία της δημιουργίας που αφηγείται η Γένεση αποτελεί έναν απλό μύθο. Η προσφυγή σε έναν έλλογο δημιουργό είναι κάθε άλλο παρά αναπόδραστη. Κατ’ ουσία, εάν υπάρχει έλλογος σχεδιαστής στη φύση, είναι μάλλον αδέξιος σχεδιαστής. Το μάτι, και τα περισσότερα όργανα που υποτίθεται ότι είναι εξαιρετικά πολύπλοκα για να μην έχουν σχεδιαστεί από κάποιον, είναι μάλλον αδέξια σχεδιασμένα. Η φυσική επιλογή δρα εκ των ενόντων με ό,τι υλικό έχει, βήμα-βήμα, με μικρές τροποποιήσεις, σωρευτικά, με δοκιμή και λάθος και όχι με βάση κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο. Αν και, όπως τονίζει ο βιολόγος Richard Lewontin, η λύση που παρέχει η φυσική επιλογή είναι η βέλτιστη, είναι κάθε άλλο παρά καλά σχεδιασμένη. Ποιος σχεδιαστής θα έβαζε τις εισόδους του λάρυγγα και του φάρυγγα πλάι- πλάι;
Κανένας δεν κατάφερε να αρθρώσει μία αξιόλογη πρόταση στο γιατί από τα δισεκατομμύρια των οργανισμών μόνο ένα ο "άνθρωπος" επέλεξε τη νόηση......όλοι οι άλλοι οργανισμοί τόσο άτυχοι ήσαν? ή τόσο υπερόπτες?
Η θεωρία του Δαρβίνου εξηγεί την εξέλιξη ενός είδους στο είδος του, και όχι τη δημιουργία του είδους. Από το άλογο μπορεί να βγει η ζέβρα ή το μουλάρι όχι όμως ο κροκόδειλος ή το μυρμήγκι.
Το κυριότερο όμως είναι και πάλι ότι μόνο ένα είδος, αυτό του ανθρώπου, απέκτησε τη νόηση και κανένα άλλο!!!
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Το θέμα του σχεδίου είναι πράγματι κεντρικό στη διαμάχη για την ύπαρξη του Θεού. Φιλοσοφικά επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης του Θεού έχουν υπάρξει πολλά ανά τους αιώνες. Τα περισσότερα σκόπευαν να αποδείξουν ότι ο Θεός υπάρχει κατ’ ανάγκην, ας πούμε ως το πρώτο κινούν ακίνητο ή ως το πέρας όλων των αιτιακών αλυσίδων, ή ως ο εγγυητής των καθαρών και διακριτών ιδεών, ή ως η αναφορά (ή ακόμα και η αιτία) της ιδέας ενός τέλειου όντος. Για όλα από αυτά, η συζήτηση αφορά πλέον μόνο το κατά πόσον είναι έγκυρα αλλά μη-ορθά ή απλώς άκυρα. Ο ίδιος ο Kant έκλεισε μάλλον οριστικώς την συζήτηση για τα κατά πόσον ο ορισμός και μόνο μια έννοιας (του τέλειου όντος, εν προκειμένω) μπορεί να εγγυηθεί ότι η εν λόγω έννοια έχει περιπτώσεις—αυτό είναι το γνωστό επιχείρημα ότι η ύπαρξη δεν αποτελεί κατηγόρημα. Τα πιο εύλογα επιχειρήματα που μπορούν ακόμα να παρέχουν λόγους για την ύπαρξη του Θεού—έστω και επαγωγικούς και άρα υπονομεύσιμους—είναι εκδοχές του γνωστού επιχειρήματος του σχεδιασμού του William Paley (1743-1805). Ο Paley υποστήριξε ότι όπως δεχόμαστε ότι ένα ρολόι δημιουργείται από έναν ωρολογοποιό, έτσι κατ’ αναλογία θα πρέπει να δεχθούμε ότι το σύμπαν, με δεδομένη την πολυπλοκότητά του και την αρμονία του, δημιουργήθηκε (σχεδιάστηκε) από έναν έλλογο δημιουργό, τον Θεό. Η βασική ιδέα αυτού του τύπου επιχειρήματος είναι ότι περίπλοκα συστήματα απαιτούν κάποιο δημιουργό. Πέρα από όλα τ’ άλλα, ο εν λόγω τύπος επιχειρήματος—ως περίπτωση της συναγωγής στην καλύτερη εξήγηση—είναι συνήθης στην επιστήμη. Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό ότι το επιχείρημα της σχεδίασης όχι μόνο δεν είναι ορθολογικά επιτακτικό, αλλά επίσης ότι είναι λιγότερο ισχυρό—από τη στιγμή που παρέχει χειρότερη (αν μη τι άλλο επειδή είναι πιο περίπλοκη) εξήγηση—από το επιχείρημα στη βάση της φυσικής επιλογής.
Αυτό το επιχείρημα της σχεδίασης είναι και ορθολογικά επιτακτικό, αλλά και ισχυρό.
Ας σκεφτεί κανείς να είχε φτερά ο ελέφαντας και να έχεζε από ψηλά....ας σκεφτεί κάποιος να είχε νόηση και ομιλία η μύγα...και να σε άρχιζε στα μπινελίκια κάθε φορά που θα την κυνηγούσες με τη μυγοσκοτώστρα κάνοντάς σου τα νεύρα τσατάλια......μπορώ να αναφέρω και άλλα κωμικά τέτοια, αλλά νομίζω ότι φτάνουν.
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Σε αυτή τη συζήτηση, ο Dawkins προσθέτει μια παραστατική εκδοχή της απάντησης του Hume στον Paley: ποιος δημιούργησε το δημιουργό; Φανταστείτε, λένε οι υπερασπιστές του ευφυούς σχεδιασμού (δηλαδή της τρέχουσας εκδοχής του δημιουργισμού) ότι ένας ισχυρός άνεμος πνέει μέσα σε μια μάντρα με μεταχειρισμένα υλικά και παρασύρει πολλά από αυτά. Πόσο πιθανό είναι να σχηματίσουν ένα αεροπλάνο Boeing 747? Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά απίθανο, καλούμαστε, κατ’ αναλογία, να συμπεράνουμε ότι το ίδιο το σύμπαν χρειάζεται δημιουργό. Ο Dawkins αντιτείνει ότι ένας τέτοιος σχεδιαστής θα έπρεπε να ήταν τόσο πολύπλοκος ο ίδιος ώστε να απαιτούσε ένα άλλο σχεδιαστή. Εναλλακτικά, θα έπρεπε να εμφανιστεί σε ένα πολύ ύστερο στάδιο της εξέλιξης των ειδών. Και οι δύο εκδοχές ακυρώνουν το λεγόμενο έσχατο επιχείρημα από το Boeing 747. Οι θεϊστές αντιτείνουν ότι ο Θεός είναι απλός, δεν έχει τμήματα και υλική υπόσταση. Αλλά ποιοι είναι οι λόγοι για να γίνει αυτό αποδεκτό; Στην εξαιρετικά αρνητική κριτική που άσκησε ο Alvin Plantinga (θεϊστής φιλόσοφος από το πανεπιστήμιο του Notre Dame—Books & Culture: A Christian Review, Μάρτιος/Απρίλιος 2007) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής. Σύμφωνα με τους θεϊστές, ο Θεός είναι ένα αναγκαίο ον—υπάρχει σε όλους τους δυνατούς κόσμους—και άρα η πιθανότητα ύπαρξής του είναι ίση με τη μονάδα. Κατά συνέπεια, η πιθανότητα να μην υπάρχει ο Θεός είναι μηδενική. Μόνο που ο Plantinga αποκρύβει το εάν—ένα όντως μεγάλο εάν. Εάν ο Θεός υπάρχει, υπάρχει κατ’ ανάγκην. Αλλά έχει δειχθεί ότι υπάρχει; Όπως έχουμε ήδη πει, τα παραδοσιακά επιχειρήματα μάλλον αποτυγχάνουν.[2] Και το επιχείρημα του σχεδιασμού απλώς δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει κατ’ ανάγκην.
Οι Ευαγγελιστές μας, τα έχουν εξηγήσει μια χαρά για τη δημιουργία του Θεού. Εάν εσένα δε σε καλύπτει ούτε η εξήγηση αυτή, ούτε αυτή του σχεδιασμού συνέχισε να ψάχνεις.....δικά σου τα γένια δικά σου και τα χτένια.
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Ο Dawkins δεν είναι φιλόσοφος. Δεν αναπτύσσει τα φιλοσοφικά επιχειρήματα υπέρ ή κατά της ύπαρξης του Θεού με την προσοχή, ακρίβεια και ευαισθησία που ταιριάζει στον φιλοσοφικό λόγο. Αλλά η επίκρισή του σε αυτή τη βάση θα ήταν άδικη (και μεμψίμοιρη εάν προέρχεται από συνοδοιπόρους του). Ο Dawkins γράφει, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, για να εγείρει συνειδήσεις, για να μας κάνει να δεχθούμε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις πρέπει να αποτελούν αντικείμενο κριτικής και δημόσιας συζήτησης—ότι είναι ΟΚ να είναι κανείς άθεος, ότι ούτε η γνώση ούτε και η ηθική επιτάσσουν την πίστη, πολύ περισσότερο την δέσμευση στην ύπαρξη του Θεού. Συνεπώς, το νέο κύμα των αθεϊστών προβάλλει, μεταξύ άλλων, και ένα πολιτικό (με την ευρεία έννοια του όρου) μανιφέστο. Αυτή η πολιτική ζέση μπορεί να οδηγεί σε ακραίες εκφράσεις και διατυπώσεις. Αλλά το διακύβευμα είναι μεγάλο—εν τέλει, η αναζήτηση της αλήθειας με όπλο το Λόγο.
Για το δικαίωμα κριτικής και δημόσιας συζήτησης κανείς δεν έφερε αντίρρηση, για τις ύβρεις τις συκοφαντίες και τα ψέματα γίνεται ο λόγος.
Εάν τρέξεις στα διάφορα site, θα δεις ότι δεδομένου της αδυναμίας να σταθεί κάποιος με επιχειρήματα αξιοπρεπή ως προς τη μή ύπαρξη του χριστιανικού Θεού, καταφεύγει σε ύβρεις συκοφαντίες αλλά και ψέματα.
Πάρε για παράδειγμα τον Schwabe, εδώ στο συγκεκριμένο φόρουμ, λίαν επιεικώς δε θα αναφερθώ στο παρελθόν παρά μόνο στο τελευταίο του μήνυμα.
Γράφει λοιπόν:"Ελπίζω να αντικαταστήσουνε φιλοσοφικές σχολές τα μουρμουρητά των εκκλησιών, φιλοσοφικές συζητήσεις τις περιοδείες διαφόρων νεκρών («Αγίων»), έτσι ώστε η κοινωνία των ανθρώπων να μπορέσει να αναστηθεί απο το σκοτάδι των Αβρααμικών δογμάτων και όχι να σέρνεται πίσω απο ένα σταυρό, που τελικά στην πλάτη της τον έχει φορτωθεί και όχι εκεί που νομίζει ότι είναι για προσκύνημα.
Ας ελπίσουμε λοιπόν το φως να επικρατήσει σε 200 χρόνια απο τώρα, και να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτή η πνευματική φυλακή..."
Ή ο άνθρωπος νομίζει ότι ζει στο μεσαίωνα, ή απλά υποκρίνεται συκοφαντεί και βρίζει κι από πάνω, εμμέσως πλην σαφώς, τους χριστιανούς.
Αν σε κάποιον δεν αρέσει η εκκλησία ας μην πατήσει ποτέ το πόδι του σε αυτήν. Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε παίρνει κεφάλια η εκκλησία.
Δεν μπορεί όμως να έχει την απαίτηση να σταματήσει μία θρησκεία για να γίνει το δικό του.
Πιστεύει λέει στο Θεό......αλλά σε έναν Θεό που δε θα παρέμβει ποτέ στην ανθρώπινη ζωή....
Για να δούμε λοιπόν, λίγο το δικό του Θεό.
Για πες μας Schwabe (για αρχή), γιατί ο Θεός σου δεν έδωσε νόηση και στα άλλα δημιουργήματά του?...ή δεν είναι δικά του?
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Η περί Θεού αυταπάτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, από αλληλογραφία μίσους (προερχόμενη από κατά άλλα θεοσεβούμενους ανθρώπους) μέχρι και οργισμένες βιβλιοκρισίες. Οι σχετικά πιο ήπιες επικρίσεις είχαν στόχο κενά στην επιχειρηματολογία του Dawkins. Για παράδειγμα, τόσο ο γενετιστής H. Allen Orr (The New York Review of Books, 11 Ιανουαρίου 2007) όσο και ο φιλόσοφος Thomas Nagel (The New Republic, 23 Οκτωβρίου 2006) (αλλά και ο Plantinga) επεσήμαναν ότι ο η επιχειρηματολογία του Dawkins δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός άυλου δημιουργού του σύμπαντος, ενός καθαρού και ασώματου πνεύματος, που όντας εκτός της δικαιοδοσίας της φυσιοκρατικής εξήγησης, δρα με μυστηριώδεις τρόπους κατά τη δημιουργία και τη θεμελιώνει μέσω της καθαρά προθετικής και τελεολογικής πνευματικής του δράσης. Πράγματι, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται. Αλλά ούτε και έχουμε επαρκείς λόγους για να το δεχθούμε. Κάθε εξήγηση ανάγεται, τελικά, σε ανεξήγητα εξηγούντα. Όμως, όπως έλεγε και ο Wittgenstein στις Φιλοσοφικές Έρευνες (304) «… ένα τίποτα μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο ενός κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί». Ακριβώς. Αν οι έσχατοι φυσικοί νόμοι αποτελούν ένα μυστήριο, ποιο είναι το όφελος να τους εξηγήσουμε θέτοντας ένα άλλο μυστήριο; Σε κάθε περίπτωση, η θεμελίωση της ύπαρξης του Θεού στην ανωτέρω βάση ισοδυναμεί με την αποδοχή του Θεού ως ‘Θεού των κενών’, όπως λέει ο Dawkins—o Θεός τίθεται για να καλύψει τα κενά (κάποια από αυτά μάλλον προσωρινά) που αφήνει η επιστημονική εξήγηση του κόσμου.Ίσως σε αυτό το σημείο να πρέπει κανείς να προσφύγει στους μελετητές του φαινομένου της πίστης. Ίσως μια βαθιά φυσιοκρατική-επιστημονική εξήγηση του καθολικού και δια-πολιτισμικού αυτού φαινομένου να αναδείξει και να εξηγήσει τις απαρχές του και το ρόλο του, ανεξάρτητα από το αν όντως υπάρχει Θεός ή όχι. Όπως τόνισε και ο Hume, οποιαδήποτε μελέτη της θρησκείας πρέπει να ερευνήσει την θεμελίωση της στον Λόγο αλλά και τις απαρχές της στην ανθρώπινη φύση....
Αυτό που θα πω, είναι ότι μου ακούγεται τελείως παράλογο να ψάξουμε για κάποιον που δεν έχει ποτέ του ενδιαφερθεί για εμάς.
Είναι ποτέ δυνατόν ο πατέρας να μην ενδιαφερθεί για το παιδί του? Είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός να έφτιαξε τον άνθρωπο, να τον προίκισε με τη νόηση αλλά να τον άφησε στα κρύα του λουτρού?
Ποιος πατέρας θα το έκανε αυτό? Ποιος πατέρας γεννάει το παιδί του και το αφήνει σε ένα πεζοδρόμιο έρμαιο της τύχης?
Μόνο ένας άκαρδος και αδιάφορος πατέρας.
Ο πατέρας όμως των χριστιανών δεν είναι τέτοιος. Ενδιαφέρθηκε για το δημιούργημά Του, για τον άνθρωπο. Έστειλε φωτισμένους ανθρώπους για να τον βγάλει από το σκοτάδι. Έστειλε τον ίδιο Του τον εαυτό για να πάθει για εμάς, όπως ακριβώς ο κάθε σωστός πατέρας παθαίνει για το παιδί του.
Αυτόν τον Πατέρα θα μας επιτρέψετε σε εμάς τους χριστιανούς να Τον αγαπήσουμε και να Τον λατρέψουμε.....όσο για τον δικό σας (αφού θέλετε ντε και καλά να έχετε)..... καλό ψάξιμο.
"Φωτίζου, φωτίζου η Νέα Ιερουσαλήμ,
η γαρ δόξα Κυρίου επί σε ανέτειλε.
Χόρευε νυν και αγάλλου, Σιών, Σύ δε
αγνή, τέρπου Θεοτόκε, εν τη εγέρσει του τόκου σου"
Υ.Γ. Όταν λοιπόν φίλε Vasiliscm, ο "Νεοποτηρισμός" αποκτήσει μάρτυρες, Διδάσκαλο, θαύματα, Αγίους και Αποστόλους, τότε να με απασχολήσει.....μέχρι τότε όμως.......για μένα, δε διαφέρει σε τίποτα από τις ομάδες ποδοσφαίρου, που ναι μεν έχουν οπαδούς.....αλλά μέχρι εκεί...μέχρι δηλαδή τη ψυχαγωγία! ![]()

τόσες θα σε σταυρώσουν."
Edited by - europaios2 on 04/04/2010 04:48:14
Το άτομο,είνα πολύ γκλάμουρ,φίλε μου, φαίνεται..Περιμένεις κι εσύ,τώρα, με φτωχούς χριστιανούς και τέτοια μίζερα πράγματα, να ασχολείται;
Ζαμέ!!!!
λες:
quote:
Και ανταπαντάει ο Κύριος....
"Δε σε έφτασε ο ενάρετος βίος μου?
Όπως αυτός περιγράφεται από την παλαιά διαθήκη; Ο Βίος του μίσους; Ο βίος των σφαγών των αντιπάλων σου, Χατταίων Αμμορραίων κ.α. λαών;
Όχι δεν μου έφτανε ήθελα να σφάξεις ακόμα πιο πολλούς!
quote:
Δε σε έφτασαν τα θαύματά μου?
Χωρίς απόδειξη; Όλοι έκαναν θαύματα εκείνη την εποχή! Έλεος!
Απόδειξέ μου 1 θαύμα μόνο χωρίς τα περίφημα Ευαγγέλια που γράφτηκαν 250 με 300 χρόνια μετά!
Γιατί οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν το όνομά σου σε 2-3 σκόρπιες προτάσεις μόνον; Τέτοιος Γίγαντας της εποχής πως χώρεσε σε 2-3 προτάσεις; Μα ούτε καν παράγραφο δεν σου αφιέρωσαν οι άπιστοι; ΑΥτούς να πας να στείλεις στην κόλαση !!
quote:
Δε σε έφτασαν οι δεκάδες Άγιοι με τα θαύματά τους?
Ποιοί Άγιοι με ποιά θαύματα; Και σύμφωνα με ποιούς ιστορικούς; Υποθέτω τους "Ανεξάρτητους" ιστορικούς της Εκκλησίας !!!
Όλα είναι μαιμούδες θαύματα!
quote:
Δε σε έφτασε το ότι με κυνήγησαν με εξευτέλισαν με σταύρωσαν και παρ' όλα αυτά υπάρχω και είμαι εδώ μέσα από τα εκατομμύρια των πιστών μου?
Μόνος σου έκρινες ότι έπρεπε να Σταυρωθείς για εμάς ! Δεν ρώτησες κανέναν. Μας αφήνει αδιάφορους η εσκεμμένη και προμελετημένη πράξη σου που είχε δόλο. Την έκανες για γίνεις ήρωας στα μάτια του κόσμου.
Την έκανες για να ξεπλύνεις τις αμαρτίες των ανθρώπων τις οποίες κληρονόμησαν από τον Θεό πατέρα σου όταν εξεδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Άρα η Ηθική σου είναι ποταπή και ανέντιμη διότι δεν είναι δυνατόν να κληρονομούμε αμαρτίες των προγόνων μας. Αυτή είναι άλλη μια Χριστιανική ανακάλυψη για να καρατάει τους Χριστιανούς δεμένους με τα ψέματα της θρησκείας τους. Έλεος πια με τις απάτες σου. Επιχειρήματα δεν έχεις;
quote:
Δε σε έφτασε το ότι ο μεγαλύτερος μου διώκτης ο Σαούλ, έγινε ο μεγαλύτερος μου Απόστολος ο Παύλος?
Σύμφωνα με τα 100% "αντικειμενικά" Ευαγγέλια; Ας γελάσω!
Ο Σαούλ είναι στην ουσία ο ιδρυτής της Θρησκείας του Χριστιανισμού. Αυτός την έβγαλε από τα στενά Εβραικά πλαίσια και την "απέδωσε" σε όλους τους άτυχους λαούς
quote:
Δε σε έφτασε ότι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να με αρνηθούν?
ΑΥτό κι αν είναι δείγμα φανατισμού και αγραμματοσύνης!!
quote:
Δε σε έφτασε το ότι επαληθεύτηκαν στο πρόσωπό μου οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης?
Αχ να'ξερες τι κόπος και τι μαγείρεμα απαιτήθηκε για να γίνει αυτό. Μεχρί και"μαιμού" μετακόμιση της οικογένειάς σου στην Βηθλεέμ απαιτήθηκε γιατι το έγραφαν οι γραφές !!
quote:
Δε σε έφτασε ότι προφήτεψα επί των ημερών μου στη γη και αυτά επαληθεύτηκαν?
Όλες αυτές οι γενικόλογες αρλούμπες που έλεγες στην Γη όχι μόνο δεν επαληθευθηκαν αλλά διαψεύθηκαν κιόλας !
-------------------------------
λες επίσης:
quote:
Η θεωρία του Δαρβίνου εξηγεί την εξέλιξη ενός είδους στο είδος του, και όχι τη δημιουργία του είδους. Από το άλογο μπορεί να βγει η ζέβρα ή το μουλάρι όχι όμως ο κροκόδειλος ή το μυρμήγκι.
ΑΥτό είναι ψέμα.
Η θεωρία του Δαρβίνου (άλλη μια άτυχη στιγμή της Θρησκείας) μιλά για κοινούς προγόνους των ειδών. Ο άνθρωπος δεν προέρχεται απ' τον πίθηκο. Αλλά έχει κοινούς προγόνους μ'αυτόν. Εάν δεν χωρά στο μυαλό σου, άντε να αγοράσεις την "Καταγωγή των ειδών" του Δαρβίνου. Καλό θα σου κάνει.
Για να τελειώνουμε με τις αρλούμπες περί λόγου και πίστης:
Η πίστη δεν αποδεικνύει τίποτα. Ο λόγος αποδεικνύει εάν συνοδεύεται με αποδείξεις (ξέρεις απ' αυτές που δεν έχετε και λέτε ότι είναι λόγω του επουράνιου χαρακτήρα της Θρησκείας)
Είναι κρίμα που η πίστη δεν αποδεικνύει τίποτα διότι μόνο αυτήν έχετε !
quote:
Στάθης Ψύλλος:
Το εναπομένον φιλοσοφικό ερώτημα, κατά την (σαφώς προκλητική) γνώμη μου, είναι το εξής: αποτελούν τα όρια της επιστήμης (των μεθόδων της και των πορισμάτων της) τα όρια του Λόγου; Οι απαντήσεις ποικίλουν και αυτή που θα έδινα είναι μάλλον αρνητική—οι νόρμες του πρακτικού λόγου μάλλον υπερβαίνουν την επικράτεια της επιστήμης. Όμως, θεωρώ το ακόλουθο ως δεδομένο: ακόμα και εάν τα όρια του Λόγου υπερβαίνουν τα όρια της επιστήμης, όταν ο Λόγος υπερβαίνει οτιδήποτε έπεται από την επιστημονική εικόνα του κόσμου, οφείλει τουλάχιστον να μην το αντικρούει. Με άλλα λόγια, οι επεκτάσεις του Λόγου πρέπει να είναι τουλάχιστον συνεπείς με τα επιστημονικά δεδομένα. Γιατί αυτό; μπορεί να αναρωτηθείτε. Η επιστήμη είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε όσον αφορά την ορθολογικότητα αλλά και τη γνώση. Συγκρίνετέ την με οτιδήποτε άλλο και επικρατεί πασιφανώς.
Αυτό μάλλον το έκανες γαργάρα!
Τι κατάλαβες ; Ότι:
quote:
Europaios2: Καμία σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και πίστης δεν υπάρχει παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ευφάνταστων ανθρώπων.
Η επιστήμη δεν μπορεί καν να εξηγήσει τη μετάδοση του χασμουρητού από άνθρωπο σε άνθρωπο, πόσο μάλλον τη δημιουργία του κόσμου και τη μοναδικότητα της νόησης του ανθρώπου.
Δηλαδή άλλαλαμπάλαλα κούφια καρύδια !
Μπράβο europaie!
Edited by - Vasiliscm on 04/04/2010 10:11:19
quote:
Vasiliscm:
Όπως αυτός περιγράφεται από την παλαιά διαθήκη; Ο Βίος του μίσους; Ο βίος των σφαγών των αντιπάλων σου, Χατταίων Αμμορραίων κ.α. λαών;
Όχι δεν μου έφτανε ήθελα να σφάξεις ακόμα πιο πολλούς!
H αιμομιξία, η ανθρωποθυσία και η κτηνοβασία δεν είναι από αυτά που σου δίδαξα. Εάν τα πράξεις θα τιμωρηθείς δίχως έλεος και εσύ που τα πράττεις, αλλά και αυτοί που σε παρασέρνουν να τα πράξεις.
Αντί να κλαίγεσαι λοιπόν για τον τρόπο με τον οποίο τιμωρήθηκαν όλοι αυτοί, γιατί δε σκέφτεσαι λίγο την αιτία της επιβολής αυτής της τιμωρίας?
quote:
Vasiliscm:
Χωρίς απόδειξη; Όλοι έκαναν θαύματα εκείνη την εποχή! Έλεος!
Απόδειξέ μου 1 θαύμα μόνο χωρίς τα περίφημα Ευαγγέλια που γράφτηκαν 250 με 300 χρόνια μετά!
Γιατί οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν το όνομά σου σε 2-3 σκόρπιες προτάσεις μόνον; Τέτοιος Γίγαντας της εποχής πως χώρεσε σε 2-3 προτάσεις; Μα ούτε καν παράγραφο δεν σου αφιέρωσαν οι άπιστοι; ΑΥτούς να πας να στείλεις στην κόλαση
Ποιοι άλλοι έκαναν θαύματα?
Να σου πω για ένα θαύμα που συνέβη στην οικογένειά του europaiou2? Θα το δεχτείς?....ή θα πρέπει να συμβεί σε σένα?
Γιατί, οι ιστορικοί της εποχής δεν ασχολούνταν με τον Ιουδαϊσμό ή τις αιρέσεις του.
Σε μία εποχή στην οποία οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν το ψεύτικο του δωδεκάθεου και να απομακρύνονται από αυτό, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ασχοληθούν με έναν Ιουδαίο Ραβίνο, τον οποίο δεν το δέχτηκαν καν οι συμπατριώτες Του.
Εάν όμως γνώριζαν την ιστορική συνέχεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα είχαν ασχοληθεί μαζί Του?
Ο Ιησούς δεν ήταν γίγαντας στην εποχή του παρά ένας θαυμαστός άνθρωπος. Η κορύφωση ήρθε σιγά σιγά, καθώς τα νέα μαθαίνονταν και φωτισμένοι άνθρωποι άρχιζαν να ασχολούνται με το θέμα.
Εκείνη την εποχή τα νέα δεν ταξίδευαν ούτε μέσω διαδικτύου, ούτε ραδιοφώνου ή τηλεόρασης. Αλλά από χωριό σε χωριό. Πότε μαθεύτηκα τα νέα στη Ρώμη?....όταν έφτασε ο Παύλος.
quote:
Vasiliscm:
Ποιοί Άγιοι με ποιά θαύματα; Και σύμφωνα με ποιούς ιστορικούς; Υποθέτω τους "Ανεξάρτητους" ιστορικούς της Εκκλησίας !!!
Όλα είναι μαιμούδες θαύματα!
Το αν εσύ θεωρείς τους ιστορικούς της εκκλησίας μαϊμούδες, είναι δικό σου θέμα και όχι των άλλων.
Αν ακόμη νομίζεις ότι ούτε η παράδοση δεν είναι μέρος της ιστορίας, τότε θα σου πω το μεγαλύτερο θαύμα που έχει καταγραφεί από τους εθνικούς ιστορικούς. Αυτό των διωγμών, που ενώ οι Ρωμαίοι έπιαναν τους χριστιανούς και τους έριχναν στο λάκκο των λεόντων, ή τους κάρφωναν σε πάσσαλο και τους άλειφαν με λάδι κάνοντάς τους πυρσούς για να φωτιστεί η Ρώμη, αυτοί όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αλλά αυξήθηκαν!
quote:
Vasiliscm:
Μόνος σου έκρινες ότι έπρεπε να Σταυρωθείς για εμάς ! Δεν ρώτησες κανέναν. Μας αφήνει αδιάφορους η εσκεμμένη και προμελετημένη πράξη σου που είχε δόλο. Την έκανες για γίνεις ήρωας στα μάτια του κόσμου.
Την έκανες για να ξεπλύνεις τις αμαρτίες των ανθρώπων τις οποίες κληρονόμησαν από τον Θεό πατέρα σου όταν εξεδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Άρα η Ηθική σου είναι ποταπή και ανέντιμη διότι δεν είναι δυνατόν να κληρονομούμε αμαρτίες των προγόνων μας. Αυτή είναι άλλη μια Χριστιανική ανακάλυψη για να καρατάει τους Χριστιανούς δεμένους με τα ψέματα της θρησκείας τους. Έλεος πια με τις απάτες σου. Επιχειρήματα δεν έχεις;
Τότε εξήγησέ μου γιατί στην περιοχή που Τον σταύρωσαν, οι άνθρωποί της υποφέρουν ακόμη? Αυτοί δεν είναι που φώναζαν το αίμα Του σε εμάς και τα παιδιά μας?
-Η σταύρωση δεν είναι παρά η επαλήθευση των γραφών. Πως αλλιώς θα έπειθε το θεριό που λέγεται άνθρωπος? Σταύρωση και Ανάσταση. Το είπε και το έκανε. Το είπαν και συνέβη.
quote:
Vasiliscm:
Σύμφωνα με τα 100% "αντικειμενικά" Ευαγγέλια; Ας γελάσω!
Ο Σαούλ είναι στην ουσία ο ιδρυτής της Θρησκείας του Χριστιανισμού. Αυτός την έβγαλε από τα στενά Εβραικά πλαίσια και την "απέδωσε" σε όλους τους άτυχους λαούς
Γέλασε όσο θέλεις....αυτός να δεις πόσο γέλαγε όταν είδε τον διώκτη Του αν γίνεται Απόστολό ς Του!
quote:
Vasiliscm:
ΑΥτό κι αν είναι δείγμα φανατισμού και αγραμματοσύνης!!
Δεν είναι, παρά δείγμα αληθινής αγάπης και σεβασμού σε αυτό που πίστευαν. Επειδή όμως ο ηρωισμός φαίνεται να είναι άγνωστη για σένα λέξη, δε σημαίνει ότι και είναι!
quote:
Vasiliscm:
Αχ να'ξερες τι κόπος και τι μαγείρεμα απαιτήθηκε για να γίνει αυτό. Μεχρί και"μαιμού" μετακόμιση της οικογένειάς σου στην Βηθλεέμ απαιτήθηκε γιατι το έγραφαν οι γραφές !!
Και όλα αυτά πότε? πριν τον Κλήμη? ή μετά? πριν τον Ωριγένη ή μετά? Πριν τον Παύλο η μετά? πριν τον Ιωάννη η μετά? και ποιοι κέρδισαν από αυτή τη φάρσα? αυτοί που μετά από περίπου 300 χρόνια μπορούσαν επιτέλους ελεύθερα να πουν ότι είναι χριστιανοί και να διδάξουν το Λόγο Του? Οι άλλοι πριν τι ήσαν? οι νεροκουβαλητές τους?.....και αν ναι τι κέρδισαν?
quote:
Vasiliscm:
Όλες αυτές οι γενικόλογες αρλούμπες που έλεγες στην Γη όχι μόνο δεν επαληθευθηκαν αλλά διαψεύθηκαν κιόλας !
Όπως ότι θα καταστραφεί η Ιερουσαλήμ και θα διασκορπιστούν οι Εβραίοι σε άλλη γη σε άλλα μέρη? ή όπως ότι την ημέρα της Δευτέρας παρουσίας κανείς δεν τη γνωρίζει? ή ότι οι Εβραίοι δεν θα Τον δεχτούν, αλλά αντιθέτως θα τον δεχτούν οι εθνικοί και θα δοξαστεί από τους Έλληνες?...τι από όλα αυτά δε βγήκε?
quote:
Vasiliscm:
ΑΥτό είναι ψέμα.
Η θεωρία του Δαρβίνου (άλλη μια άτυχη στιγμή της Θρησκείας) μιλά για κοινούς προγόνους των ειδών. Ο άνθρωπος δεν προέρχεται απ' τον πίθηκο. Αλλά έχει κοινούς προγόνους μ'αυτόν. Εάν δεν χωρά στο μυαλό σου, άντε να αγοράσεις την "Καταγωγή των ειδών" του Δαρβίνου. Καλό θα σου κάνει.
Ναι αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η μαμά μας δεν είχε άλλα παιδιά.....όλη την εξυπνάδα την πήραμε εμείς.....αμφιβάλεις?...για ρώτα και μια μαϊμού να δούμε τι θα σου πει?
quote:
Vasiliscm:
Για να τελειώνουμε με τις αρλούμπες περί λόγου και πίστης:
Η πίστη δεν αποδεικνύει τίποτα. Ο λόγος αποδεικνύει εάν συνοδεύεται με αποδείξεις (ξέρεις απ' αυτές που δεν έχετε και λέτε ότι είναι λόγω του επουράνιου χαρακτήρα της Θρησκείας)
Είναι κρίμα που η πίστη δεν αποδεικνύει τίποτα διότι μόνο αυτήν έχετε !
Δε μας είπες όμως τι άλλες αποδείξεις θα ήθελες? τα βίντεο και τις φωτό?....ε! το παραδέχομαι...ούτε βίντεο έχουμε με το Θεό, ούτε καν φωτό!
quote:
Vasiliscm:
Αυτό μάλλον το έκανες γαργάρα!
Τι κατάλαβες ; Ότι:
Ότι είσαι απρόσεκτος γιατί το έχω ήδη σχολιάσει...εκτός αν θέλεις να κάθομαι και να αναλύω λέξη λέξη....ας εξηγήσει λοιπόν η επιστήμη με λογικό τρόπο τη δημιουργία του σύμπαντος και ας αφήσει τον αέρα κοπανιστό στην άκρη.....αν θέλουμε να μιλάμε για Ορθολογισμό!....γιατί το ότι μαζεύτηκε τόσο αέρας κοπανιστός που στη συνέχεια έσκασε.....δεν πείθει κανέναν ορθολογιστή.

τόσες θα σε σταυρώσουν."
λες:
quote:
H αιμομιξία, η ανθρωποθυσία και η κτηνοβασία δεν είναι από αυτά που σου δίδαξα. Εάν τα πράξεις θα τιμωρηθείς δίχως έλεος και εσύ που τα πράττεις, αλλά και αυτοί που σε παρασέρνουν να τα πράξεις.
Μα αυτό ακριβώς δίδαξε ο Γιαχβέ το μίσος την μισαλοδοξία και τις σφαγές των αμάχων. Διάβασε την Παλαιά Διαθήκη και ειδικότερο το Δευτερονόμιο και τον Ιησού του Ναυή να δεις πως ξεπάστρεψαν οι Εβραίοι με τν "βοήθεια" του Θεου τους όλους τους λαούς που κατοικούσαν στην περιοχή που αυτοί έλεγαν "Γη της επαγγελίας".
Τέτοιο μίσος και τέτοιες εθνοκαθάρσεις έχουν μείνει στην ιστορία !
quote:
Αντί να κλαίγεσαι λοιπόν για τον τρόπο με τον οποίο τιμωρήθηκαν όλοι αυτοί, γιατί δε σκέφτεσαι λίγο την αιτία της επιβολής αυτής της τιμωρίας?
Τιμωρήθηκαν διότι έτσι γούσταρε ο Γιαχβέ (και νυν Θεός των Χριστιανών). Τιμωρήθηκαν διότι έτσι ήθελαν και οι Εβραίοι που έγραψαν την Βίβλο.
quote:
Ποιοι άλλοι έκαναν θαύματα?
Σε βρίσκω αδιάβαστο.
Όλοι έκαναν θαύματα την εποχή εκείνη. Υπήρχαν 10δες Μεσσίες στην περιοχή της Ιουδαίας. Όλοι διατίνονταν ότι έχεται το τέλος και όλοι εκπλήρωναν τις γραφές.
Να είσαι βέβαιος ότι όσο μπορώ ν'αποδείξω ότι έκαναν θαύματα άλλο τόσο μπορώ και για τον δήθεν "αυθεντικό" Ιησού!
quote:
Να σου πω για ένα θαύμα που συνέβη στην οικογένειά του europaiou2? Θα το δεχτείς?....ή θα πρέπει να συμβεί σε σένα?
Γιατί, οι ιστορικοί της εποχής δεν ασχολούνταν με τον Ιουδαϊσμό ή τις αιρέσεις του.
Σε μία εποχή στην οποία οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν το ψεύτικο του δωδεκάθεου και να απομακρύνονται από αυτό, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ασχοληθούν με έναν Ιουδαίο Ραβίνο, τον οποίο δεν το δέχτηκαν καν οι συμπατριώτες Του.
Εάν όμως γνώριζαν την ιστορική συνέχεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα είχαν ασχοληθεί μαζί Του?
Ο Ιησούς δεν ήταν γίγαντας στην εποχή του παρά ένας θαυμαστός άνθρωπος. Η κορύφωση ήρθε σιγά σιγά, καθώς τα νέα μαθαίνονταν και φωτισμένοι άνθρωποι άρχιζαν να ασχολούνται με το θέμα.
Εκείνη την εποχή τα νέα δεν ταξίδευαν ούτε μέσω διαδικτύου, ούτε ραδιοφώνου ή τηλεόρασης. Αλλά από χωριό σε χωριό. Πότε μαθεύτηκα τα νέα στη Ρώμη?....όταν έφτασε ο Παύλος.
Ο Ιησούς ήταν ένας κύριος τίποτα για όλους τους ιστορικούς της εποχής. Ήταν ο 200ος Μεσσίας που έλεγε το ίδιο παραμύθι. Ήταν ο 200ος θαυματοποιός. Ήρθε να μας σώσει από κάτι που δεν υπήρχε! Σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας (που δεν τις ήξερε ούτε μπορούσε να τις αποδείξει. Το μόνο που μπορούσε ν'αποδείξη ήταν η καταγωγή των Ιουδαίων από τον Αδαμ). Σταυρώθηκε λοιπόν όπως λέει και Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του, για να μας σώσει από το προπατορικό αμάρτημα !!
ΔΗλαδή εάν καταλαβα καλά μας έσωσε και θα μας ξανασώσει την Δευτέρα Παρουσία για την πράξη της Εύας ? Μας έστειλε εδώ στην Γη όπου πεδευόμαστε ! για το προπατορικό μας αμάρτημα!!!!
Δηλαδή ρε φίλε europaie εάν σκοτώσει ο Παππούς σου 100 άτομα, θα κουβαλάει την αμαρτία ο υιός του, ο υιός του υιού του κ.ο.κ. στον αιώνα τ.α.? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ;
quote:
Το αν εσύ θεωρείς τους ιστορικούς της εκκλησίας μαϊμούδες, είναι δικό σου θέμα και όχι των άλλων.
Αν ακόμη νομίζεις ότι ούτε η παράδοση δεν είναι μέρος της ιστορίας, τότε θα σου πω το μεγαλύτερο θαύμα που έχει καταγραφεί από τους εθνικούς ιστορικούς. Αυτό των διωγμών, που ενώ οι Ρωμαίοι έπιαναν τους χριστιανούς και τους έριχναν στο λάκκο των λεόντων, ή τους κάρφωναν σε πάσσαλο και τους άλειφαν με λάδι κάνοντάς τους πυρσούς για να φωτιστεί η Ρώμη, αυτοί όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αλλά αυξήθηκαν!
Οι ιστορικοι της εκκλησίας ευλογούσαν τα γένια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πηγές του Χριστιανισμού είναι οι εξής πολλές: "Η Βίβλος"!!!!!!
Και αργότερα διάφορα βιβλία αντικειμενικών Χριστιανών (Ιωάννης ο Χρυσόστομος κ.α. πατέρες της εκκλησίας)
Μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο Χάρυ Κλιν : 150 στα 150 μέλη της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αυτοί ξέρουν !!!!!
quote:
Και όλα αυτά πότε? πριν τον Κλήμη? ή μετά? πριν τον Ωριγένη ή μετά? Πριν τον Παύλο η μετά? πριν τον Ιωάννη η μετά? και ποιοι κέρδισαν από αυτή τη φάρσα? αυτοί που μετά από περίπου 300 χρόνια μπορούσαν επιτέλους ελεύθερα να πουν ότι είναι χριστιανοί και να διδάξουν το Λόγο Του? Οι άλλοι πριν τι ήσαν? οι νεροκουβαλητές τους?.....και αν ναι τι κέρδισαν?
Σε μια ψεύτικη ιστορία κερδίζουν αυτοί που την κατασκεύασαν. Ψαξ'τους!
quote:
Ότι είσαι απρόσεκτος γιατί το έχω ήδη σχολιάσει...εκτός αν θέλεις να κάθομαι και να αναλύω λέξη λέξη....ας εξηγήσει λοιπόν η επιστήμη με λογικό τρόπο τη δημιουργία του σύμπαντος και ας αφήσει τον αέρα κοπανιστό στην άκρη.....αν θέλουμε να μιλάμε για Ορθολογισμό!....γιατί το ότι μαζεύτηκε τόσο αέρας κοπανιστός που στη συνέχεια έσκασε.....δεν πείθει κανέναν ορθολογιστή.
Η επιστήμη βήμα - βήμα εξηγεί μέχρι κάποιο σημείο την δημιουργία του σύμπαντος και της ζωής στην Γη. Δεν έχει απαντήσει πλήρως σε πολλά ερωτήματα. Έχει πολλά κενά.
Πριν από 200 χρόνια όμως τα κενά ήταν περισσότερα από τις εξηγήσεις. Όλα τα κενά τα γέμιζε (με αρλούμπες) η Θρησκεία.
Μέχρι το 1859 δεν υπήρχε καμια πλήρης θεωρία για την καταγωγή των ειδών στην Γη μας. Τότε ο Δαρβίνος (κούφια η ώρα για τις Θρησκείες) εξέδωσε την "Καταγωγή των ειδών" που ερμηνεύει πλήρως την εξέλιξη των ειδών και την προέλευσή τους.
Μέχρι το 1850 πίστευαν ότι είναι αδύνατον να βρούμε τι χημικά στοιχεία περιέχουν άλλα άστρα και πλανήτες του Γαλαξία μας.
Μερικά χρόνια αργότερα με την φασματομετρία αναλύσαμε τα φάσματα εκπομπής και απορροφήσεως από άστρα και πλανήτες που βρίσκονται έως εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά μας. Βρήκαμε λοιπόν από τι χημικά στοιχεία αποτελούνται (τα οποία είναι ίδια με τα δικά μας: υδρογόνο, Ήλιο, Άζωτο, Κάλιο, Νάτριο, σίδηρος κ.ο.κ. ! (άλλο ένα κενό καλύφθηκε).
Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολλές σελίδες να γράφω για τα κενά που χάνει η Θρησκεία και καλύπτει η επιστήμη. Αν μου ζητήσεις, θα το κάνω!
Το σίγουρο όμως είναι ότι η κάθε Θρησκεία έχει ως καθήκον της ν'αποδείξη την αλήθεια της. Αλλιώς είναι απλώς μια δεισιδαιμονία.
Η επιστήμη φέρνει κάθε μέρα νέες ανακαλύψεις και γεμίζει νέα κενά. Αυτό όμως δεν γίνεται μια κ´εξω! Αλλιώς θα είχαν ήδη εκλείψει οι Θρησκείες !
Edited by - Vasiliscm on 04/04/2010 18:00:00