- Αίτηση για τη νομιμοποίηση του Δωδεκαθεϊσμού - Τι έγινε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν είναι δυνατόν και δεν είναι και λογικό κατά την δική μου άποψη κάθε "θρησκεία" που πρεσβεύουν ομάδες ανθρώπων να αναγνωρίζεται επίσημα από το ελληνικό κράτος και τους νόμους του.
Αγαπητέ φίλε asof , από την στιγμή που οι ( όμάδες ) αυτές των ανθρώπων όπως τις χαρακτηρήζεις δεν παραβαίνουν την ισχύουσα νομοθεσία και το σύνταγμα της Ελλάδας , γιατι βρίσκεις λογικό να τους στερείς το δικαίωμα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα όπως αυτοί νομίζουν ; Την ίδια στιγμή που θεωρείς λογικό να το απολαμβάνης εσύ αυτό το δικαίωμα .
quote:
Δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από όλους αυτούς που θεωρούμε κατώτερους από εμάς.
Πως σου ήλθε φίλε μου η ιδέα ότι ο χριστιανισμός χαρακτηρίζει την ανωτερότητα ενός λαού ; Από ότι ξέρω καλέ μου φίλε η ανωτερώτητα του Ελληνικού πολιτισμού ήταν πρίν οι Ρωμαίοι κατακτητές μας επιβάλλουν τον χριστιανισμό , γιατί μετά πήγαμε κατά δια...αγγέλου ήθελα να πώ .
Θα ήθελες εσύ να κρίνει ο κόσμος την Ελλάδα (και εσένα σαν Έλληνα) σύμφωνα με τα καμώματα της εκάστοτε κυβέρνησης, ή τα κυρήγματα της εκκλησίας, κλπ, κλπ;<<
Φίλε Κυνικέ,η απάντησή μου είναι πως ΟΧΙ,δεν θέλω να με κρίνουν σύμφωνα με τα καμώματα όλων αυτών,αλλά όπως μου ΑΞΙΖΕΙ.
Τον κ.Θάμνο που λέει για "god bless America" ποιος τον εξέλεξε εκτός από τον Αμερικανικό λαό;Ποιος τον χειροκροτεί όταν το εκστομίζει;Ποιοι χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα που το γράφουν πάνω τους;Ποιων οι ιερείς δεν χορταίνουν να το χρησιμοποιούν;Στα δικά μας τώρα,ποιοι κατηγορούν την Εκκλησία και τον κλήρο αλλά αποβλέπουν σε αυτούς για επιχειρήματα,ερμηνείες και δογματικά ζητήματα;Ποιοι δεν διαχωρίζουν την θέση τους ακόμη και όταν διαφωνούν με το παπαδαριό γιατί το βλέπουν ως απεσταλμένο από τον Θεό;Μήπως τελικά είμαστε εμείς οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα καμώματά τους;Οπότε αν με κρίνει κάποιος έμμεσα όταν αναφέρεται στην Ελλημική κοινωνία -στην οποία οι πολιτικοί και οι παπάδες αφήνουν το στίγμα τους- μήπως τελικά δεν με αδικεί καθόλου;
Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και ίσως φαίνεται άδικο να αδικούνται από τέτοιες γενικές κρίσεις.Τι να γίνει όμως,οι γενικές κρίσεις είναι από την φύση τους άδικες.Όταν διατυπώνεις μια άποψη για έναν λαό,την διατυπώνεις κατά μέσο όρο.Και αν ο μέσος όρος δεν χαρακτηρίζει κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις,ΔΕΝ τους αδικεί,ακριβώς όπως ανάμεσα σε αυτούς που χαίρονται την ελευθερία υπάρχουν και άτομα που δεν αγωνίστηκαν καθόλου.
Αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις μπορεί να αδικούνται με αυτήν την averaging process,όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ισοπεδώνονται.Στην προσωπική τους ζωή δεν κρίνονται κατά μέσο όρο,και επιπλέον αφήνουν το στίγμα τους σε πιο εκλεπτυσμένα ζητήματα όπως η νομοθεσία και όχι οι πολιτικές συγκεντρώσεις του κυρίου Θάμνου.
Με άλλα λόγια,είπα ότι οι όποιοι νόμοι της Ούσας όπως και το σύνταγμά της είναι σε μεγάλο ποσοστό πραγματικά δημοκρατικό,και αυτό προδιαγράφει καλές προοπτικές για την κοινωνία τους,αλλά οι εκεί άνθρωποι κατά μέσο όρο θέλουν λίγη δουλειά ακόμα.
Και οι εδώ επειγόντως φροντιστήριο.
>>>>pws mporoun dld oi xristianoi na kanoun gamous kai na einai anagnwrisimoi apo to kratos enw oi dwdekatheistes oxi???giati???<<<<
>>Γιατί ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων.<<
Ε και;Παίζει κανένα ρόλο το ότι έχει πολλούς πιστούς ή ότι είναι η πλειοψηφία;Και τα δυο μου φαίνονται άτοπα.
>>Γιατί με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα είναι ένα κράτος με χιλιάδες "θρησκείες", "πιστεύω" και "ιδανικά".<<
Αυτό τώρα είναι κακό;Αν ναι τότε είτε το καλύτερο είναι να υπάρχει μόνο ΜΙΑ θρησκεία,είτε υπάρχει ένας βέλτιστος αριθμός θρησκειών πχ 10 ή 25.Το πρώτο είναι κραυγαλέο,το άλλο είναι τελείως αόριστο.ΠΩΣ δηλαδή υπολογίζεται αυτός ο "βέλτιστος αριθμός θρησκειών";.Παραγωγίζουμε κάποια συνάρτηση;
>>Δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από όλους αυτούς που θεωρούμε κατώτερους από εμάς.<<
ΠΟΙΟΥΣ θεωρούμε κατώτερους από εμάς;;;
>>Θα ισοπεδωθούν όλα.<<
Ποια είναι αυτά τα "όλα";Μήπως τα συμφέροντα κάποιων;
>>Ο Θεός και η θρησκεία είναι μέσα στον καθένα μας. Δεν χρειαζόμαστε κανενός την αναγνώριση και τις νομικές διατυπώσεις.<<
Με αυτό διαφωνούν πολλοί από το 97%,που δεν τους χαλάει η προαιρετική αναγραφή...
quote:
Αγαπητέ φίλε Sesostris, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να ασκεί όπως εκείνος νομίζει και πιστεύει τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Δεν πρέπει όμως σε όλα να υπάρχουν όρια και φραγμοί;
Αγαπητέ φίλε asof τι αντίφαση είναι πάλι αυτή ;!! Από την μιά να αναγνωρίζης τό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ασκεί όπως εκείνος νομίζει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και από την άλλη να ζητάς φραγμους ; Ποιός ο λόγος και με τι κριτήρια ο φραγμός ; Από πότε η ελευθερία της έκφρασης στον τόπο μας ειναι θέμα πλειοψηφίας και όχι νομοθεσίας ;
Είναι ή δεν είναι συνταγματικά κατωχυρωμένο το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να ασκή τα θρησκευτικά του καθήκοντα ; και άν ναι γιατί δεν επιτρέπεται στούς Δωδεκαθεϊστές να χτίσουν δικό τους ναό ; Γιατί δεν επιτρέπεται άν το επιθυμούν η καύση των νεκρών τους ; Γιατί δεν αναγνωρίζεται η ονοματοθεσία των παιδιών τους . Ποιός νόμος του του Ελληνικού κράτους θα παραβιαστή ;
Απλά ερωτήματα στά οποία δεν δόθηκε ποτέ απάντηση !
η αναγνωρηση της Αρχαιοελληνικης θρησκειας-που φτασαμε!-
στον τοπο της!,
και το σταματημα του λιβανισματος και της υποτελειας
στου εβραιους φασιστες,
απαντηθηκε εν μερει παραπανω.
Αληθεια φιλτατοι,
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ?
quote:
Αληθεια φιλτατοι,
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ?
Για πές !
Είμαι όλος αυτιά !
quote:
του λιβανισματος και της υποτελειας στου(ς) εβραιους φασιστες,
απαντηθηκε εν μερει παραπανω.
Λίγο off topic, αλλά αν σε τσακώνανε να γράφεις κάτι τέτοιο στην Γερμανία, θα σε είχαν πλακώσει τα νομικά τμήματα, από τον ISP μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς σε κάθε είδους νομική "καρπαζιά".
Θα σου είχαν κρεμάσει οτι κουδουνάκι θες...
Μήπως έχουμε εδώ τελικά κάτι, κάτι που δεν το εκτιμάμε ????
Vril

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ
Telxinas - Φρουτεμπορική
quote:
Τουλάχιστον όμως εδώ θα έβρισκε υποστήριξη. Νομίζεις ότι έτσι θα πέρναγε κάτι τέτοιο;
Μακάρι να μην πέρναγε...
Από προσωπική μου πικρή εμπειρεία, κάποτε είπα (στη Γερμανία) οτι οι Εβραίοι "πατάνε" επι πτωμάτων, οχι μονο των Παλαιστινίων, γιατι έχουν κάτι σαν το ακαταλόγιστο μετά απ αυτά που τους έκανε ο Schindelhuber, κατά κόσμον γνωστός και ώς ο Αδόλφος, και μόνο επανάσταση δεν έγινε στην Μπυραρία...
Αμα σου πώ οτι έπεσαν να με φάνε .....
quote:
Σε...λάθος μπυραρίες πίνεις την μπύρα σου φίλτατε Vril
Πάντως, ξέρεις, οτι με αυτά τα θέματα δεν αστειεύονται εκει πάνω....
Φοβερό το lobby τους !
Στις 21 Μαΐου 2004, δηλαδή την 7η Θαργηλιώνος, ημέρα γενεθλίων του Θεού Απόλλωνος συμφώνως προς το αρχαίο ελληνικό ημερολόγιο, ετελέσθη λατρευτικό δρώμενο, επανίδρυσης της δημοσίας λατρείας της πατρώας ελληνικής θρησκείας.
Η τελετή έλαβε χώρα στο ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ (Στουρνάρη 57), από την ορφική ομάδα της Αθηνάς - Υγείας, μπροστά σε ένα κατάμεστο ακροατήριο από ελευθέρως θρησκευόμενες ελληνίδες ψυχές.

Δείτε περισσότερα: http://www.ideotheatron.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=60&mode=thread&order=1&thold=0
Γιατι πανω απο καθε ναο ,χτιστηκε μια εκκλησια,
και οι ιεροι ναοι των προγονων,
γιναν αποθηκες και πορνεια απο τους εβραιοχριστιανους?
quote:
Εσυ γιατι λες φιλε Τελλουριε?
Γιατι πανω απο καθε ναο ,χτιστηκε μια εκκλησια,
και οι ιεροι ναοι των προγονων,
γιναν αποθηκες και πορνεια απο τους εβραιοχριστιανους?
Ας κάνω μια διπλή εξαίρεση φίλε Solana...
Γιατί το σχέδιο των Εβραίων ήταν να καταστρέψουνε τον ελληνικό πολιτισμό και ποιος τρόπος είναι καλύτερος για να καταστρέψεις τον πολιτισμό κάποιου από το να κάνεις αποθήκες και πορνεία τους ναούς του;
...ή τουλάχιστον έτσι θα 'θελες.
Κατ' αρχήν οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί έγιναν εκκλησίες. Γεγονός που μου προκαλεί μία διαολεμένη υποψία ότι οι ίδιοι ακριβώς που πήγαιναν στους ναούς αποφάσισαν να το γυρίσουν σε εκκλησίες.
Εκτός αν είχαμε γεμίσει πεμπτοφαλαγγίτες εβραιοχριστιανούς.
Δεύτερον, αναρωτιέμαι από πού βγαίνει αυτή η ενοχλητική λεξούλα... να δεις πώς λέγεται... Α ναι, ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ.
Άσκηση για το σπίτι: Τι ήταν αυτοί οι ιερόδουλοι; Ποιος ο ρόλος τους στην οικονομία των αρχαίων ναών;
Τώρα επί του θέματος: σκασίλα μου αν ο οποιοσδήποτε επιλέγει να γίνει δωδεκαθεϊστής, χριστιανός, Ολυμπιακός, οτιδήποτε. Είναι απαράδεκτο να καταπιέζονται οι δωδεκαθεϊστές. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει βάλει το χεράκι της, όχι βέβαια επειδή είναι μέρος μιας σιωνιστικής συνωμοσίας αλλά επειδή γουστάρει μονοπώλιο.
Κάτι μου λέει όμως ότι
α) Με κείμενα σαν και αυτό:
http://www.hellenicreligion.gr/doc/giannopoulos1.htm
Από το οποίο αντιγράφω την πλευρική σημείωση:
"Οι ναζωραίοι έφαγαν την σάρκα των ιδίων τους των αδελφών. Οι Θεοί δίνουν δύναμη και εξουσία στους Έλληνες. Ο σπόρος της Ελληνικής Θρησκείας βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε όλο τον κόσμο. Η χριστιανική τάξη πραγμάτων κατέρρευσε. Τί σημαίνει κρατική εξουσία; Την επιβολή της θελήσεως των Ελλήνων επί των ναζωραίων. Δεν κτυπάμε το κράτος. Είμαστε το κράτος."
Και για το οποίο σημειώνω ότι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ και ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεται με χυδαιότατες εκφράσεις σε έναν νεκρό
(ο οποίος btw ήταν και αρχαιολάτρης)
β) Με την πραγματικά βλακώδη εμμονή σας να θεωρείτε τους εαυτούς σας γνησιότερους -από τους άλλους- Έλληνες ενώ ξεκάθαρα δεν έχετε ιδέα από αρχαία Ελλάδα (και από Νέα Ελλάδα και γενικότερα από αυτό που ο περισσότερος κόσμος αποκαλεί "πλανήτη μας")
γ) Με την ενδιαφέρουσα θεωρία σας ότι αντιγράφοντας (και ούτε καν πιστά) το πιο οπισθοδρομικό κομμάτι της αρχαίας Ελλάδας αυτομάτως παίρνουμε 10 Σωκράτηδες και 50 Περικλήδες δώρο
δ) Με τις ακραίες αντισημιτικές απόψεις σας (σε αυτό το σημείο παραδόξως συμφωνείτε με πολλούς χριστιανούς)
ε) Με την τάση σας να θεωρείτε όργανο των εβραιοχριστιανών οποιονδήποτε διαφωνεί με τις ηλιθιότητές σας
...ομολογώ ότι δεν δίνετε μια ιδιαιτέρως συμπαθητική εικόνα. Για την ακρίβεια είστε μάλλον σπαστικοί. Και μάλλον δίνετε βάσιμες αφορμές να χαρακτηριστείτε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Όχι για το εβραιοχριστιανικό καθεστώς. Για τους συνανθρώπους σας γενικότερα.
Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρχουν και σχετικά αξιόλογα άτομα ανάμεσά σας (τα οποία μάλλον "κάνουν" ότι πιστεύουν ελπίζοντας -οι καψεροί- ότι το αρχαίο Κλέος θα επανέλθει σιγά-σιγά αρκεί να ταϊζεις τις μάζες Δία και Αφροδίτη αντί για Χριστό και Παναγία), όμως πρέπει κάτι να κάνετε για αυτούς τους γραφικούς/επικίνδυνους/αμόρφωτους που σας βγάζουν το κακό όνομα. Αλλά τότε όπως το κόβω θα μείνετε τρεις κι ο κούκος.
Πιθανότατα οι θέσεις του HellenicReligion δε σας εκφράζουν. Τουλάχιστον δημοσίως... Στην πάσαν-πατρότητος-ελπίδαν μου όμως! Όπως αποδίδετε εσείς συλλογική ευθύνη και συλλογική σκέψη στους Χριστιανούς, έτσι θα αποδίδω κι εγώ συλλογική ευθύνη και συλλογική σκέψη στους δωδεκαθεϊστές. Είδες πόσο άδικο είναι;
Έλα όμως που μπορεί και να μην είναι.
Εγώ φίλε Halumi δεν είμαι χριστιανός. Είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο. Η μόνη ανώτερη συμπαντική δύναμη που αναγνωρίζω, η μόνη απόλυτη αλήθεια είναι τα Μαθηματικά και η Λογική. Εν πάσει περιπτώσει, πρόβλημά μου.
Αλλά ξέρω πολλά άτομα που είναι χριστιανοί και μερικά άτομα που είναι δωδεκαθεϊστές και ειλικρινά οι πρώτοι μου φαίνονται σαφώς καλύτεροι άνθρωποι (σαν μέσος όρος φυσικά). Ας πιστεύουν σε μια λάθος μετάφραση του αραμαϊκού Ησαϊα. Τουλάχιστον πιστεύουν και στο "αγαπάτε αλλήλους" και όχι στο "μην ακούτε μπουζούκια". Δεν κάνω το λάθος να μπλέκω τα εσωτερικά με τα εξωτερικά, όπως κάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι δωδεκαθεϊστές. Μπορεί να το έκανα στα 18 μου. Από τότε όμως διάβασα πολλά, κατάλαβα ότι οι κοινωνίες κάνουν τις θρησκείες και όχι το αντίστροφο και μολονότι αηδιάζω με τα συλλαλητήρια υπέρ της αναγραφής δε μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι οι μαυροφορεμένες γριές που νομίζουν ότι οι νέες ταυτότητες θα τις αφελληνίσουν δε διαφέρουν ουσιαστικά από τους λευκοντυμένους κυρίους που νομίζουν ότι απαγγέλοντας ιωτακιστικά πέντε μαλακίες θα εξελληνιστούν. Πολλοί χριστιανοί -ίσως και οι περισσότεροι- χάνουν την ουσία, αλλά άτομα σαν εσένα είναι έτη φωτός μακριά από οποιαδήποτε ουσία. Μόνο το επιφανειακό και το φαίνεσθαι σας ενδιαφέρει.
Γιατί δε νομίζω να υπάρχει δωδεκαθεϊστής που να επέλεξε τη θρησκεία του επειδή αποφάσισε ότι περιέχει τις ανώτερες αλήθειες ή επειδή του δίνει τις καλύτερες απαντήσεις στα εσωτερικά του ερωτήματα. ΟΛΟΙ την έχετε επιλέξει είτε επειδή τη θεωρείτε "ελληνικότερη", είτε επειδή την θεωρείτε πρώτο βήμα για επιστροφή στο Χρυσό Αιώνα, είτε επειδή σιχαίνεστε τους Εβραίους, είτε επειδή τη βρίσκετε "παίζοντας αρχαία Ελλάδα". Τουλάχιστον οι περισσότεροι Χριστιανοί έχουν το ελαφρυντικό ότι δεν επέλεξαν τη θρησκεία τους με τόσο επιφανειακό τρόπο αλλά τους επιβλήθηκε από τους γονείς τους.
Είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες ούτε τα μισά από αυτά που λέω. Μάλλον διαβάζεις "εβραίος-εβραίος-εβραίος". Ή μπορεί να λες "για κοίτα αυτός ο εβραίος, είναι ψαγμένος, ρε τους π... βγάζουν καλά μοντέλα τώρα τελευταία". Σ-Υ-Ν-Ε-Λ-Θ-Ε!
Κατάλαβε επιτέλους ότι δεν είμαστε αρχαία Ελλάδα ή μεσαιωνική Ευρώπη για να λύνονται οι θρησκευτικές διαφωνίες με τα τσεκούρια και την πυρά. Δεν είμαστε καν στο στάδιο που οι θρησκευτικές διαφωνίες παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων (εμείς, όχι οι Ταλιμπάν). Εδώ παραλίγο να γίνει σχίσμα Ελλαδικής εκκλησίας - Πατριαρχείου και η σχετική εκπομπή του Χατζηνικολάου πάτωσε στις μετρήσεις τηλεθέασης.
Στο μυαλό σας ο χριστιανισμός θέλει να μας πάει στο μεσαίωνα. Εσείς θέλετε να μας πάτε σε έναν άλλο μεσαίωνα. Απλώς στο μυαλό σας αυτό το μεσαίωνα τολμάτε να τον αποκαλείτε "Ελλάδα".
Από τα βάθη της ψυχής μου, καλή τύχη με την αναγνώριση. Αν αυτή κάνει κάτι και για τη μανία καταδίωξης που σας διακατέχει, τόσο το καλύτερο.
Να δώ πότε θα τα καταλάβεις. (Ποτέ;;)
Ο'τι άλλο και να πώ θα είναι πολύ σκληρό, συκρατούμαι για λόγους ευσπλαχνίας...
Κ.
ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ,ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ, ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ) ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ 100ΣΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ..
ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ..ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..
ΕΝΩ π.χ Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΞΕΝΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ..)
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ..ΑΦΥΠΝΙΣΗ..ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ...ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΕΤΣΙ,ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..π.χ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ,ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 21,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Κ.Λ.Π
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Δίκιο έχεις ότι το Δωδεκάθεο σε αντίθεση με άλλες θρησκείες έχει τα φόντα να διεκδικήσει "κληρονομικά" δικαιώματα πάνω στις ψυχές των Ελλήνων. Όμως έχουμε περάσει 2000 χρόνια χριστιανισμού, πολύ περισσότερα από αυτά του Δωδεκάθεου (εξ ου και η "ανάγκη" να πάει η Ελληνική Ιστορία 20.000 χρόνια πιο πίσω). Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες έκαναν στην ύστερη κλασσική περίοδο την επιλογή τους. Όχι μεταξύ του δωδεκάθεου και του χριστιανισμού. Μεταξύ του δωδεκάθεου και της Αστάρτης, του Μίθρα, του Άμμωνα, της Ρώμης (το ξέρετε ότι υπήρχε ναός της Θεάς Ρώμης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης;), της Μεγάλης Μητέρας, του Άδωνι κλπ. Υποθέτω πως με τον καιρό είχε καταντήσει ΤΟΣΟ ηλίθιο να μιλάς για θεούς που μένουν στον Όλυμπο και την πέφτουν σε αγοράκια που ο κόσμος μοιραία στράφηκε σε άλλες πολυθεϊστικές θρησκείες.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός. Βασικά οι δωδεκαθεϊστές (όπως και οι περισσότεροι αρχαιολάτρες) στηρίζονται σε εντελώς λάθος δεδομένα. Έχουν μια εικόνα στο μυαλό τους για την αρχαία Ελλάδα η οποία δεν ανταποκρίνεται κατά κανέναν τρόπο στην πραγματικότητα[*]. Ουσιαστικά η επιλογή μεταξύ χριστιανισμού και δωδεκαθεϊσμού (αν υποθέσουμε ότι γίνεται με τέτοια κριτήρια) είναι η επιλογή μεταξύ μιας θρησκείας που καλώς ή κακώς είναι ζωντανό μέρος του Ελληνισμού εδώ και 2000 χρόνια και μιας νεοεπιχίτικης σέχτας που παντελώς αυθαίρετα ισχυρίζεται ότι αποτελεί αναβίωση ενός πράγματος που έχει οριστικά πεθάνει.
Τώρα αυτά για το Μ. Κωνσταντίνο και το Γεννάδιο κλπ, σιγά μην περιμέναμε τους δωδεκαθεϊστές για να τα μάθουμε. Αυτά είναι προφανή σε οποιονδήποτε ασχοληθεί λιγουλάκι. Οι δωδεκαθεϊστές δε συνιστούν σοβαρή απειλή για την εκκλησία, ακριβώς επειδή δεν περιορίζονται στο να αποκαλύψουν τα αρνητικά της, αλλά θέλουν να βάλουν στη θέση τους τα δικά τους. Κι εμένα μου τη σπάνε τα κατά καιρούς εγκλήματα και bugs του Χριστιανισμού, δε σημαίνει όμως ότι θα ανταλλάξω τα ψεύδη και τις μισές αλήθειςε με άλλα ψεύδη και άλλες μισές αλήθειες. Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.
[*] btw φίλοι Δωδεκαθεϊστές, αφού επιμένετε -και καλά για λόγους ακρίβειας- να λέτε Τζέσουα και Σαούλ και Γιαχβέ, από εδώ και πέρα δεν έχει Δίες και αηδίες. Για σας πουλάκια μου είναι:
Ζντεούς
Απhροντίταα
Ατhεενά
hΆντεες
hΈερα
Ντάαμετεερ
Ποσεϊντόον
hΕρμέες
hΕεό
Ποιος είναι λοιπόν πιο μακριά από τους αρχαίους; Αυτοί που έχουν εξελληνίσει τα ιουδαϊκά ονόματα ή αυτοί που προφέρουν τα ελληνικά ονόματα όπως οι εξελληνισμένοι εβραίοι της αλεξανδρινής εποχής;
quote:
Είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο. Η μόνη ανώτερη συμπαντική δύναμη που αναγνωρίζω, η μόνη απόλυτη αλήθεια είναι τα Μαθηματικά και η Λογική. Εν πάσει περιπτώσει, πρόβλημά μου.
Όχι δεν είναι πρόβλημα σου! Μαγκιά σου είναι!
Αλλά . . . θα ήσουν πιο πειστικός υπερασπίζοντας την αλήθεια σου, να αναφερθείς και κάπως πιο συγκεκριμένα, στον μεγαλύτερο εν ενεργεία εχθρό αυτής της αλήθειας. Στον χριστιανισμό! Μη με αφήνεις να πιστεύω ότι δεν έχεις το θάρρος να παίξεις και με μεγάλες ομάδες παρά διαλέγεις μόνο νιάνιαρα. Διότι πολεμάς το δωδεκάθεο και χρησιμοποιείς και την τελευταία λεπτομέρεια που μπορεί να του επιφέρει πλήγματα, ενώ αναφέρεσαι με γενικολογίες και . . . αοριστολογίες στα κακά του χριστιανισμού. Εξ απαλών ονύχων δηλαδή, ας μην κρυβόμαστε. Μη σε φοβίζει φίλε μου το δωδεκάθεο. Πόσος είναι ο κάβουρας και πόσο το ζουμί του;
quote:
Ουσιαστικά η επιλογή μεταξύ χριστιανισμού και δωδεκαθεϊσμού (αν υποθέσουμε ότι γίνεται με τέτοια κριτήρια) είναι η επιλογή μεταξύ μιας θρησκείας που καλώς ή κακώς είναι ζωντανό μέρος του Ελληνισμού εδώ και 2000 χρόνια και μιας νεοεποχίτικης σέχτας που παντελώς αυθαίρετα ισχυρίζεται ότι αποτελεί αναβίωση ενός πράγματος που έχει οριστικά πεθάνει.
Κι’ εδώ υπάρχει σύγχυση! Καλώς ή κακώς; Για σένα φίλε junk και την αλήθεια σου τί είναι; Καλώς ή κακώς;
Και αφού νομίζω ότι μπορείς να αποδεκτείς την ιδέα ότι όλες οι θρησκείες στηρίζουν την ύπαρξη τους στον ανθρώπινο παράγοντα, απορώ που θεωρείς σίγουρο ότι το δωδεκάθεο έχει οριστικά πεθάνει. Ο ανθρώπινος παράγοντας και τα παρελκόμενα του θα πεθάνουν οριστικά όταν πεθάνει και το είδος άνθρωπος. Και αν είχε οριστικά πεθάνει το δωδεκάθεο ποιά η πρακτική αξία του λόγου σου εναντίον του;
Φιλικότατα από έναν επίσης άθεο!
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Ακόμα σε παιδεύει ου σύντρουφους Μάο; ![]()
quote:
Junk95: η μόνη απόλυτη αλήθεια είναι τα Μαθηματικά και η Λογική.Ελεύθερος: να αναφερθείς και κάπως πιο συγκεκριμένα, στον μεγαλύτερο εν ενεργεία εχθρό αυτής της αλήθειας. Στον χριστιανισμό!
Λοιπόν, ωραίο θεματάκι ξεκινάει, και αν εσύ και ο φίλος Junk95 σκοπεύετε να το συνεχίσετε, θα σας παρακαλέσω θερμά να το μεταφέρετε σε δικό του τοπικ, για να μπορώ να συμμετέχω και εγώ χωρίς να χαλάμε την ΑΙΤΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Πάντως, έτσι για αρχή Ελεύθερε, για να σε βοηθήσω στον προβληματισμό σου, θα αγνοήσω (προς το παρόν) τους πιο γνωστούς Χριστιανούς εχθρούς των Μαθηματικών, όπως ο Νεύτων και ο Λάιμπνιτζ, και θα σου παραθέσω - έτσι για να κυλίσει η μπάλλα, όπως λέμε εδώ - την άποψη ενός κορυφαίου σύγχρονου μαθηματικού, του Freeman Dyson, από μια σελίδα εκείνων των "γνωστών εχθρών της ανθρωπότητας" τού Σκωτσέζικου Πανεπιστήμιου του St.Andrews, συγκεκριμμένα το τμήμα της Ιστορίας των Μαθηματικών:
(Δεν θυμάμαι πως τα πας από Αγγλικά, αν δυσκολεύεσαι πολύ, θα δώ αν μπορεί να μεταφραστεί όλο)
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Η ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
quote:
Ο μαθηματικός Φρήμαν Ντάησον γράφει (στην κριτική του για το "Πίστη στον θεό στην εποχή της επιστήμης" του Φάηνμαν):-
... Η Δυτική επιστήμη ξεφύτρωσε μέσα από την Χριστιανική θεολογία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τυχαίο οτι η σύγχρονη επιστήμη αναπτύχθηκε ραγδαία στη Χριστιανική Ευρώπη αφήνωντας πίσω τον υπόλοιπο κόσμο. Χίλια χρόνια θεολογικών διαμαχών γαλούχησαν την συνήθεια της αναλυτικής σκέψης που μπορούσε να εφαρμοσθεί στην ανάλυση των φυσικών φαινομένων. Απ'την άλλη πλευρά, οι στενές σχέσεις μεταξύ θεολογίας και επιστήμης έχουν δημιουργήσει συγκρούσεις μεταξύ της επιστήμης και του Χριστιανισμού οι οποίες δεν υφίστανται μεταξύ της επιστήμης και άλλων θρησκειών....
Αυτό έτσι για να δείς οτι υπάρχει και άλλη μια άποψη του νομίσματος και να μην τα παίρνεις με τον τετριμμένο μονοδιάστατο φανατισμό του στύλ "Η θρησκείες εχθρεύονται την επιστήμη", άντε άσκησε και λίγο την φαντασία σου για να δείς πώς μπορεί να γίνεται αυτό...
Και πρίν αντιδράσεις, σημείωσε δε οτι γενικά δεν συμφωνώ με τις απόψεις του Dyson, (μερικές τις βρίσκώ τόσο ακραίες που είμαι σίγουρος οτι θα υιοθετιθούν θερμά από τα πιο γραφικά στοιχεία του χώρου).
Απλά τις παραθέτω προς εμπλουτισμό της διάστασης της σκέψης πάνω στο θέμα.
Άλλα στοιχεία για τον Dyson θα βρείτε εδώ: http://www.a-ten.com/alz/dyson.htm#Available%20FREEMAN%20DYSON%20Books
Αν μιλάμε για επιστήμονες-φιλόσοφους, μού αρέσουν καλύτερα οι απόψεις του Feynman, αλλά χ*σε, με τέτοιο όνομα μάλλον Εβραίος θα είναι, ατύχυσα!
====
Ελπίζω να προχωρήσει η συζήτηση (σε δικό της τοπικ)
Φιλικά
Κ.
Edited by - kynikos on 29/05/2004 14:09:24
Edited by - kynikos on 29/05/2004 16:06:28
quote:
μού αρέσουν καλύτερα οι απόψεις του Feynman, αλλά χ*σε, με τέτοιο όνομα μάλλον Εβραίος θα είναι, ατύχυσα!
Ο Feynman ηταν εβραιος (εβραικης καταγωγης):
απο: ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
"δεν με ειχαν δεχθει στο Κολουμπια εξαιτιας του περιορισμενου οριου εισαγωγης εβραιων"
σημ (μετ?): το συστημα του οριου εισαγωγης ηταν μια μεροληπτικη πρακτικη που ειχε στοχο τον περιορισμο του αριθμου των θεσεων ποθ επιτρεποταν να καλυφθουν απο φοιτητες εβραικης καταγωγης
(ο Φ. πηγε στο ΜΙΤ) αυτα στις ΗΠΑ πριν τον 2ο Παγκ. Πολεμο -
αποκαλυπτικο για την ροη των πραγματων - τετοια πραγματα τα ξεχναμε συνηθως
__________________`
ασχετο το σχολιο (που αλλου να το γραψω ομως?)