ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ο εξορκισμός της Emily Rose" - Δαιμονισμός - Εξορκισμός - Επιστήμη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Ο εξορκισμός της Emily Rose" - Δαιμονισμός - Εξορκισμός - Επιστήμη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
19/03/2006, 20:07:40
quote:
Πάλι μπερδεύεσαι. Μα ούτε κι εκεί δρούσε ο "σατανάς" αλλά δαιμόνια, δηλαδή ακόλουθοί του από την πτώση (το αρνητικό ανάλογο των αγγέλων).
Σε τι διαφέρουν;
quote:
Ακριβώς, δεν σημαίνει τίποτα προς την απόδειξη ότι δεν υπάρχουν εξορκιστές. Μήπως όμως γνωρίζεις τους διαφόρους μάγους-σαμάνους τόσο στην Αμερική, όσο και στην Αφρική που ασχολούνται συστηματικά με το να εκβάλλουν δαιμόνια; Και τα πνεύματα του βουντού που εισβάλλουν σε σώματα; Αυτά τι είναι; δεν είναι κατάληψη από πνεύμα; έχουν κάποια σχέση με το χριστιανισμό; όχι βέβαια κι όμως υπάρχουν, τόσο οι "δαιμονισμένοι", όσο και αυτοί που όταν τους ζητηθεί εκβάλλουν τα δαιμόνια.
Αν είναι έτσι, ποιός τους πιστοποιεί την ύπαρξη των "δαιμονίων", αν όχι η θρησκεία τους;
Και "ασχολούνται συστηματικά με το να εκβάλλουν δαιμόνια";
Τόσους πολλούς "δαιμονισμένους" έχουν σε αυτές τις ηπείρους;
Ιδιαίτερη προτίμηση των "δαιμονίων" είναι αυτό;
Τς τς...
Και "τα πνεύματα του βουντού που εισβάλλουν σε σώματα;"
Σε σώματα Κινέζων; Ινδών; Ιαπώνων;
Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ;;;
Κι εδώ έχουν προτιμήσεις τα "δαιμόνια";
Κάτι δεν κάθεται καλά ε;
quote:
Διαφωνώ. Έτσι όπως μας τα γράφεις, οι μόνοι που θα τύχει να γνωρίζουν την ύπαρξη και τις ιδιότητες του σατανά είναι οι χριστιανοί!!! Αναλογίσου τι λες! Σήμερα ζούμε στην υπερπληροφόριση. Ο καθένας μπορεί να μάθει τις ιδιότητες κάποιου "σατανά" χωρίς φυσικά να ανήκει στη συναφή θρησκεία
Αυτό που λέω είναι ότι οι χριστιανοί διαφημίζουν αυτό το "ον".
Από εκεί πηγάζει και το μαθαίνουν κι άλλοι.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
quote:
αλλά και γιατί μόλις πιο πάνω έγραφες ότι άπαξ και κάποιος γίνει σατανιστής, παύει να είναι χριστιανός (Επομένως αρχικά ήταν χριστιανός, έτσι δεν είναι;). Ειλικρινά πρέπει να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.

Αυτό το "παύει να είναι χριστιανός" δεν το έγραψα πουθενά.
"Αρχικά" έγραψα, κάτι που δεν αποκλείει και την συνέχεια.
quote:
Όσο για το αν ο βουδιστής γνωρίζει για την ύπαρξη του σατανά τι να πω;
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω...
Θα το θέσω διαφορετικά:
Εχεις δει ή ακούσει για βουδιστή σατανιστή;
Αν όχι, ΓΙΑΤΙ;

Edited by - Αίολος on 19/03/2006 20:37:01

ChastityΜέλος
19/03/2006, 21:46:40
quote:
Σε τι διαφέρουν;

Διαφέρουν στο ότι ο σατανάς είναι ο ανώτερος όλων και τα δαιμόνια αποτελούν υποδεέστερες αρνητικές δυνάμεις. Αυτά είναι γνωστά τοις πάση.

quote:
Αν είναι έτσι, ποιός τους πιστοποιεί την ύπαρξη των "δαιμονίων", αν όχι η θρησκεία τους;
Και "ασχολούνται συστηματικά με το να εκβάλλουν δαιμόνια";
Τόσους πολλούς "δαιμονισμένους" έχουν σε αυτές τις ηπείρους;
Ιδιαίτερη προτίμηση των "δαιμονίων" είναι αυτό;
Τς τς...
Και "τα πνεύματα του βουντού που εισβάλλουν σε σώματα;"
Σε σώματα Κινέζων; Ινδών; Ιαπώνων;
Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ;;;
Κι εδώ έχουν προτιμήσεις τα "δαιμόνια";
Κάτι δεν κάθεται καλά ε;

Σίγουρα και αυτό είναι ο συρφετός που έχεις στο μυαλό σου. Λυπάμαι αλλά τα έχει μπερδέψει μέσα σου γιατί κολλάς σε βασικές έννοιες. Άλλωστε στην πρώτη φράση της παράθεσης αυτής εσύ ο ίδιος αναιρείς τα προηγούμενα γραφόμενά σου (ότι ο δαιμονισμός είναι άμεσα και μοναδικά συνδεδεμάνος με τον χριστιανισμό). Εγώ συμφωνώ, ελπίζω κι εσύ να καταλήξεις σε μια απόφαση και να σταματήσεις να αυτοαναιρείσαι διαρκώς. Τις θρησκείες και τις ηπείρους τις ανέφερα ως απτά παραδείγματα-επιχειρήματα (στα οποία εσύ απαντάς όχι με κάτι ουσιώδες και ανάλογα πειστικό, αλλά με χλευασμό, τι να υποθέσω λοιπόν για τα αποθέματα των επιχειρημάτων σου;). Όσο για την κατάληψη σωμάτων άλλων θρησκειών εγώ ποτέ δεν είπα ότι δεν συμβαίνει. Ίσα ίσα που το ανέφερα εξ' αρχής. Χαίρομαι που συμφωνείς σε κάτι.

quote:
Αυτό που λέω είναι ότι οι χριστιανοί διαφημίζουν αυτό το "ον".
Από εκεί πηγάζει και το μαθαίνουν κι άλλοι.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Όχι δεν είναι έτσι. Ο σατανάς δε χρειάζεται τη διαφήμιση των χριστιανών. Κάποτε ίσως να ήταν έτσι για όλα τα ανάλογα θέματα. Δηλαδή κάτι γινόταν γνωστό όταν έβγαινε πχ ένα βιβλίο που αντιτίθονταν σε αυτό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το "Malleus maleficarum" και το "Kατά Κέλσου". Όμως πλέον τα πάντα μπορούν να γίνουν γνωστά από χιλιάδες διαφορετικές πηγές (όπως αυτή του internet όπου βρισκόμαστε τώρα). Πάντως για να διαφημίσεις κάτι, πάει να πει πως έχεις όφελος να το κάνεις. Τώρα τι σόι χριστιανός είναι αυτός που οφελείται από το να διαφημίζει τον σατανά... Σϊγουρα δεν αναφέρεσαι στον πραγματικό χριστιανό, αλλά σ' εκείνους που τον λυμαίνονται (και είναι πολλοί πανάθεμά τους).

quote:
Αυτό το "παύει να είναι χριστιανός" δεν το έγραψα πουθενά.
"Αρχικά" έγραψα, κάτι που δεν αποκλείει και την συνέχεια.

Μάλιστα. Τώτε συγχώρεσέ με που είπα να ερμηνεύσω βάση λογικής αυτά που γράφεις. Εσύ εννοείς λοιπόν ότι κάποιος που είναι σατανιστής είναι και ψιλοχριστιανός. I rest my case...

quote:
Εχεις δει ή ακούσει για βουδιστή σατανιστή;
Αν όχι, ΓΙΑΤΙ;

Όχι δεν έχω ακούσει και ούτε πρόκειται. Όπως δεν πρόκειται να βρεις πουθενά χριστιανό αχριμανιστή. Γιατί με την αμιγή (και μοναδική αληθινή) έννοια του όρου,ή θα είσαι χριστιανός ή βουδιστής ή σατανιστής, ή ιουδαίος, ή εσσαίος κλπ. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ (ποιός άραγε;) να ακολουθήσω τη δική σου λογική του θρησκευτικού αχταρμά, δηλαδή λίγο σατανιστής, λίγο χριστιανός, και μια μερίδα ιουδαίος. Ή λοιπόν τασσόμαστε σε μία (1) θρησκεία και αποκαλούμαστε τοιουτοτρόπως ή δεν ανήκουμε πουθενά φίλε μου.

Blue LagoonΝέο Μέλος
19/01/2009, 19:07:44
Μου εχουν τυχει πολλα παραξενα απο ενα γεγονος και μετα,που σηματοδοτει τη ζωη μου και τοτε οπως και τωρα προσπαθω να το αντιστρεψω,αλλαζοντας τις αντιληψεις μου(π.χ.πριν αγαπουσα τους ανθρωπους πολυ,τωρα κανεναν)εχω ενα νεο τροπο ζωης.Εκτος αυτου,αντιλαμβανομαι και καποιες παρουσιες γυρω μου και καταληγουμε να κανουμε διαλογο,εχω συνειδητα ονειρα(που παντα βλεπω το ιδιο προσωπο),δεν ελεγχω τις πραξεις μου και πολλα αλλα.Αυτα κανουν τη ζωη μου μη ανεκτικη.Η σχεση μου με το Θεο ειναι στα ορια(μεταβλητη),η οικογενεια μου ειναι χριστιανικη και 'γω ζω δραματα επι του θεματος.Δεν εχω επαφη με το περιβαλλον,διαρκως σκεφτομαι και δυσκολευομαι να επιστρεψω και δε μιλαω σε κανενα γιατι φοβαμαι.Ωσπου ηρθε το θεμα με το φιλο μου και μου απαντησε οτι βλεπει μια παρουσια κοντα μας και μπορει να καταλαβει τι συμβαινει αλλα δε μου το λεει.Τεσπα μου ειπε οτι "ολη μου η ζωη θα ειναι ετσι κι οτι ειναι ενας που εχει καταλαβει το σωμα μου και με μισει(εγω ξερω ποιος) και με ελεχγει για να πετυχει καποιο σκοπο του και οτι μετα θα με σκοτωσει!!!αυτο το ξερουν λιγα ατομα,παρολο που εχω την εντυπωση οτι το ξερουν ολοι!λεει,δε θα με σκοτωσει τωρα,αλλα καποια στιγμη στο μελλον."Και τον πιστευω διοτι εγινε ενα περιστατικο απο ανεξηγητο λογο που παρολιγον τη γλυτωσα...
19/01/2009, 20:34:28
Φίλε μου πώς γίνεται να μη πιστεύεις στον θεό τη στιγμή που έχεις έναν μαύρο μέσα σου?(Δαίμονας, Μαύρος, ταγγαλάκι, κριάρι όπως θες πές το)

Προφανώς αυτο το όν το βρίσκεται υπο την καθοδήγηση κάποιου μάγου.
Το οτι δεν έχεις πεθάνει μέχρι τώρα μπορω να υποθέσω οτι οφείλεται καθαρά στον άγγελο σου. Αλλα το να φέρεσαι αρνητικά σαν άτομο και αρνητικά προς τον θεό του κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά του.
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς αν έχεις εσύ κάποιο μερίδιο ευθύνης στο ζήτημα.
Προτείνω να εξωμολογιθείς μετά να κοινωνήσεις(να ξερεις οτι για να πάρεις όλη την δύναμη της θείας λειτουργίας είναι απαραίτητο να έχεις μετανοιώσει για όσες αμαρτίες σου).
Είναι επίσης σημαντικό να να κάνεις ευχελαιο ή/και αγιασμό στο σπίτι σου.

Απο αυτά που μου περιγράφεις η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξέρεις πάντως πως οι μαύρες οντοτητες απωθούνται απο: 1)την σοφία κ την ορθή σκέψη, 2)την προσευχή, 3)την ευτυχια κ την αγάπη.
Γενικά οτιδήποτε θετικό τις απωθεί.
Να ξέρεις επίσης(αν κ θα το χεις προσέξει) οτι επιρρεάζουν ή κ ελεγχουν την σκέψη με σκοπό την εσωτερική διαιωνιση της δυστυχίας.

Εκμεταλεύονται την ανθρωπινη χαζομάρα και άγνοια καθως και την τάση μας να είμαστε οι "αδικημένοι" και "τα θύματα" της "κοινωνίας" ή του φυσικού νόμου(του νόμου της ζωής) μην καταβάλοντας ουσιαστική προσπάθεια αλλαγής.

quote:
Τεσπα μου ειπε οτι "ολη μου η ζωη θα ειναι ετσι κι οτι ειναι ενας που εχει καταλαβει το σωμα μου και με μισει(εγω ξερω ποιος) και με ελεχγει για να πετυχει καποιο σκοπο του και οτι μετα θα με σκοτωσει!

Το θεωρώ δύσκολο εώς απίθανο να σε σκοτώσει. Μπορει βέβαια να σε επιρρεάσει με κάποιο τρόπο ώστε απο απροσεξία(ή εξ επιτηδες) να σκοτωθείς μόνος σου. Πρέπει απο τις πολύ ακραιες περιπτωσεις δαιμονισμού. Επίσης νομίζω θα ήταν καλό να αναρωτηθείς μήμπως είναι ο φίλος σου ο μάγος που το προκλάσε. Χμμ.. είσαι σίγουρος για το ποιος έκανε τα μάγεια(κ γιατι)?
Επίσης θα ήταν καλό να ψάξεις για μαγικά αντικείμενα στο σπίτι σου. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο δωμάτιο σου. Μπορει και εικόνα να είναι. Οποιαδήποτε αντικείμενο μπορεί να μαγευτεί.

Γενικά όμως θα θελα να μου περιγράψεις τι ζεις, γιατι κάποια απο αυτα που λες μου ακουγονται παραξενα για δαιμονισμο..
Γίνε πιο περιγραφικός αν μπορείς.
Δωσε να καταλάβω τι παίζεται ακριβώς κ ίσως να σε παραπέμψω σε κάποιους ειδίμονες σε τέτοιες καταστάσεις. Με πμ πάντα.

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

20/01/2009, 00:58:03
Blue Lagoon καλώς ήρθες στην παρέα μας .

Μήπως φίλη μου όλα αυτά που γράφεις δεν είναι παρά μια αδυναμία να αντιμετωπίσεις αυτό το (σοβαρό γεγονός…) που άλλαξε την ζωή σου και τις αντιλήψεις σου και απλά έχεις δημιουργήσει μια «σκιά» να σκεπάζει την κάθε σκέψη σου, μόνο και μόνο για να αποφύγεις (ασυνείδητα) να αντιμετωπίσεις αυτό το γεγονός .

Όπως επίσης σημαντικό είναι και αυτό που αναφέρεις για τον «φίλο σου» που μπορεί και βλέπει μια παρουσία δίπλα σου !!!!

Προσωπικά θα σου έλεγα αν και δεν αναφέρεις κάτι συγκεκριμένα, να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου κατάματα ή ακόμα και με την βοήθεια αγαπημένων ατόμων και να μην αφήνεις κανέναν «φίλο» να παίζει με την ψυχολογία σου, ειδικά σε στιγμές όπως αυτήν …

20/01/2009, 13:02:11
Dr Jekyll Mr Hyde
Τι λες στην κοπέλα? Τι είναι αυτά με τους θανάτους, τους αγγέλους και τους δαίμονες? Μην ξαναγράψεις τέτοια πράγματα.

Blue Lagoon
Πρώτα απ΄όλα ηρέμησε, όλα τελειώνουν όταν κατανοηθούν και για να κατανοηθούν χρειάζεται ηρεμία.

Εδώ, όπως και στο κάθε φορουμ, δεν υπάρχει δυνατότητα να σε βοηθήσει κάποιος ειδικός και οι μόνοι ειδικοί είναι οι γιατροί που ασχολούνται με την ψυχολογία του ανθρώπου. Οπότε εάν μπορείς απευθύνσου σε έναν ειδικό ώστε να σου εξηγήσει κάποια πράγματα και να σε στηρίξει μέχρι να δυναμώσει η προσωπικότητά του και να ξεφύγεις από την επιρροή του φίλου σου.

Μπορούμε βεβαίως να μιλήσουμε για κάποια πράγματα ώστε να καταλάβεις πως περίπου λειτουργούν αυτά με το αόρατο με στόχο να μην φοβάσαι αλλά αποτελεσματική βοήθεια μπορεί να δώσει μόνο κάποιος ειδικός επί της ψυχολογίας που θα του ανοιχτείς και θα του εξηγήσεις επακριβώς τι συμβαίνει.

Αυτό που είναι χίλια τα εκατό σίγουρο είναι ότι ο φίλος σου δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, λέει μπούρδες, και του χρειάζεται το λιγότερο ένα γερό χέρι ξύλο.

Να είσαι ψύχραιμη.

20/01/2009, 14:18:16
quote:
Blue Lagoon:
Μου εχουν τυχει πολλα παραξενα απο ενα γεγονος και μετα,που σηματοδοτει τη ζωη μου και τοτε οπως και τωρα προσπαθω να το αντιστρεψω,αλλαζοντας τις αντιληψεις μου(π.χ.πριν αγαπουσα τους ανθρωπους πολυ,τωρα κανεναν)εχω ενα νεο τροπο ζωης

Όπως?
quote:
Blue Lagoon:
Εκτος αυτου,αντιλαμβανομαι και καποιες παρουσιες γυρω μου και καταληγουμε να κανουμε διαλογο,εχω συνειδητα ονειρα(που παντα βλεπω το ιδιο προσωπο),δεν ελεγχω τις πραξεις μου και πολλα αλλα.Αυτα κανουν τη ζωη μου μη ανεκτικη

Τι μορφή έχουν?
quote:
Blue Lagoon:
Η σχεση μου με το Θεο ειναι στα ορια(μεταβλητη),η οικογενεια μου ειναι χριστιανικη και 'γω ζω δραματα επι του θεματος

Τι εννοείς λέγοντας στα όρια?
quote:
Blue Lagoon:
Δεν εχω επαφη με το περιβαλλον,διαρκως σκεφτομαι και δυσκολευομαι να επιστρεψω και δε μιλαω σε κανενα γιατι φοβαμαι

Πόσο ετών είσαι?.......εργάζεσαι?
quote:
Blue Lagoon:
Ωσπου ηρθε το θεμα με το φιλο μου και μου απαντησε οτι βλεπει μια παρουσια κοντα μας και μπορει να καταλαβει τι συμβαινει αλλα δε μου το λεει

Τι εννοείς? λέγοντας ότι ήρθε το θέμα? και τι δουλειά κάνει ο φίλος σου?.........είναι απλά φίλος ή κάτι παραπάνω? και πόση διαφορά ηλικίας έχετε? (μή σχολιάσει κανείς).
quote:
Blue Lagoon:
Τεσπα μου ειπε οτι "ολη μου η ζωη θα ειναι ετσι κι οτι ειναι ενας που εχει καταλαβει το σωμα μου και με μισει(εγω ξερω ποιος)

Ποιος είναι λοιπόν?
quote:
Blue Lagoon:
και με ελεχγει για να πετυχει καποιο σκοπο του και οτι μετα θα με σκοτωσει!!!αυτο το ξερουν λιγα ατομα,

Ποιοι?
quote:
Blue Lagoon:
λεει,δε θα με σκοτωσει τωρα,αλλα καποια στιγμη στο μελλον."Και τον πιστευω διοτι εγινε ενα περιστατικο απο ανεξηγητο λογο που παρολιγον τη γλυτωσα...

Ποιο ήταν αυτό το περιστατικό? ............σου έχει πει το λόγο?........τον έχεις ρωτήσει?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

20/01/2009, 14:45:36
Όπως προείπα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Το οτι έγραψες το προβλημα σου στο παρον θεμα(που αφορά δαιμονισμούς) με κάνει να υποθέσω πως έχεις ζήσει αφύσικα πράματα, αλλα μπορει απλα να είναι ο τρόπος που εσύ εξηγείς-μεταφράζεις καταστάσεις. Με προϋπόθεση οτι έχεις τα μυαλά στο κεφάλι σου κ ξέρεις να κρίνεις καταστάσεις σου ταιριάζει το προηγούμενο μου μνμ. Και πάλι όμως κ επειδή δεν μπορω να ξέρω οτι όντως "είσαι στα καλά σου" πρέπει να δόσεις λεπτομέρειες καθώς πολλά μπορεί να παιζουν(..) οπότε σωστά μου λέει ο pyramid
quote:
Τι λες στην κοπέλα? Τι είναι αυτά με τους θανάτους, τους αγγέλους και τους δαίμονες? Μην ξαναγράψεις τέτοια πράγματα.

Απο κει κ πέρα θα προσπαθήσω να σου δείξω εναλλακτικές ερμηνείες όσον αφορά τα λεγόμενά σου κ να θέσω ερωτήσεις.
Λες:

quote:
Μου εχουν τυχει πολλα παραξενα απο ενα γεγονος και μετα,που σηματοδοτει τη ζωη μου και τοτε οπως και τωρα προσπαθω να το αντιστρεψω,αλλαζοντας τις αντιληψεις μου(π.χ.πριν αγαπουσα τους ανθρωπους πολυ,τωρα κανεναν)εχω ενα νεο τροπο ζωης

Αυτο μπορει να είναι καθαρά ορμονικό ή δημιουργία των καταστάσεων. Παρόμοια φάση περνάει ο άνθρωπος στη εφηβεία.

quote:
Εκτος αυτου,αντιλαμβανομαι και καποιες παρουσιες γυρω μου και καταληγουμε να κανουμε διαλογο,εχω συνειδητα ονειρα(που παντα βλεπω το ιδιο προσωπο),δεν ελεγχω τις πραξεις μου και πολλα αλλα.Αυτα κανουν τη ζωη μου μη ανεκτικη

Και τι λες με την "παρουσία" εκείνη? Τι μπορείς να μας πεις για αυτη?
quote:
Η σχεση μου με το Θεο ειναι στα ορια(μεταβλητη),η οικογενεια μου ειναι χριστιανικη και 'γω ζω δραματα επι του θεματος

Πιο συγκεκριμένα..?

quote:
Τεσπα μου ειπε οτι "ολη μου η ζωη θα ειναι ετσι κι οτι ειναι ενας που εχει καταλαβει το σωμα μου και με μισει(εγω ξερω ποιος)

Όπως έχω πει μπορει οι ίδιοι που σου τα λένε αυτά να είναι που θέλουν το κακό σου. Δε θα προτρεχα σε συμπεράσματα.

quote:
Μου εχουν τυχει πολλα παραξενα απο ενα γεγονος και μετα,που σηματοδοτει τη ζωη μου και τοτε οπως και τωρα προσπαθω να το αντιστρεψω,αλλαζοντας τις αντιληψεις μου(π.χ.πριν αγαπουσα τους ανθρωπους πολυ,τωρα κανεναν)
Δηλαδη, αλλαζεις τον τρόπο ζωής σου προς το.. μίσος(!?) και περιμένεις η ζωή σου να γίνει καλύερη!?
mimosaΜέλος
20/01/2009, 15:58:46
Δεν υπάρχουν "οντότητες"... Ο φόβος τις γεννάει, ο φόβος τους δίνει μορφή, ο φόβος τις θηλάζει, ο φόβος τις μεγαλώνει και γίνονται πελώριες και τρομακτικές.
Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να πείς στον δαίμονα να πάει να $#@$@ηθεί... έτσι, χύμα και ατρόμητα. Και μετά να το πείς και στον φίλο σου.

21/01/2009, 13:03:31
Dr Jekyll Mr Hyde

Ανέφερα τον ειδικό διότι είναι ο μόνος κατάλληλος, βάσει λογικής, να ασχοληθεί με την ψυχολογία ενός ανθρώπου και η κατάληξη να είναι προς όφελος του ατόμου και όχι για τον λόγο που έγραψες. Χρειάζεται κάποιον που έχει την εμπειρία και τις γνώσεις, να την ακούσει προσεκτικά και να της εξηγήσει το γιατί δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της, γιατί φοβάται, τι ακριβώς από βλακεία του κάνει ο φίλος της και άλλα τέτοια.

Εμείς δεν έχουμε την εκπαίδευση, τις γνώσεις, την εμπειρία, τον χρόνο, την διάθεση πολλές φορές, να ακούσουμε έναν άνθρωπο και να τον συμβουλεύσουμε, μπαίνουμε σε ένα φόρουμ λέμε δυο κουβέντες, διαβάζουμε ότι μας ενδιαφέρει και βγαίνουμε.

09/02/2009, 15:37:04
Την ταινία την παρακολούθησα χτες από το Mega.
Διαβάζοντας την πραγματική ιστορία (όπως αυτή μας παρατέθηκε από τον Giatros στην αρχή του θέματος) προσπάθησα να προσεγγίσω την ιστορία περισσότερο από νομικής/ηθικής πλευράς παρά μεταφυσικής.

Η κοπέλα φαίνεται να είχε ιστορικό ψυχοπάθειας στην οικογένεια της. Αυτό αν μη τι άλλο αποτελούσε δυνατό στοιχείο για την επεξήγηση της κατάστασής της. Δεν μας ειπώθηκε αν υπήρχε ιστορικό επιληψίας (εκτός και αν δεν είναι κληρονομική η πάθηση αυτή, δεν το γνωρίζω). Το ηθικό δίλλημα είχε να κάνει με τον τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα. Από την στιγμή που η κοπέλα ήτανε η ίδια πεποισμένη ότι έχει καταληφθεί από δαίμονα, το ότι στράφηκαν στην λύση του εξορκισμού ίσως και να αποτελούσε μονόδρομο. Η παραδοσιακή ιατρική δεν φαινότανε να έχει αποτελέσματα και από την στιγμή που έπρεπε να καταφύγουν σε δραστικότερα μέτρα (ηλεκτροσόκ) έρχεσαι στο ερώτημα αν προτιμάς ένα υγιές αποβλακωμένο άτομο ή στρέφεσαι στην λύση της εκκλησίας.

Ενδεχωμένως αν δεν υπήρχε η φαρμακευτική αγωγή η κοπέλα να είχε αντιδράσει θετικά στον εξορκισμό. Ανεξάρτητα αν πιστεύουμε σε δαίμονες, το γεγονώς ότι η κοπέλα θα είχε πειστεί ότι ο δαίμονας έβγαινε από μέσα της ίσως και να την θεράπευε....

09/02/2009, 17:20:40
Με αφπρμή την πρόσφατη τηλεοπτική αναμετάδοση του
έργου αυτού, θα ήθελα να πω ότι ενώ οι δαιμονισμοί
γίνονται δεκτοί, όταν αφορα σε θρησκευτικά τελετουργικά
όλων των λαών του κόσμου...
Το θέμα με την φαρμακευτική αγωγή, είναι τουλάχιστον
αστείο..Ο δαιμονισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να μπερδευτεί με
επιληψία και ψύχωση...Έχω τύχει σε φάση με διαμονισμένο
άτομο, όχι μόνο μια φορά και ξέρω τη διαφορά καλά..Λένε και
κάνουν πράγματα που δειχνει είναι άλο το πρόβλημα...
Αλλά αληθεια ο δαιμονισμός, που είναι τόσο προσφιλές θέμα
πως και αμφισβητείται; Μόνο και μόνο επειδή το λέει ο
χριστιανισμός...
10/02/2009, 10:03:52
quote:
Αλλά αληθεια ο δαιμονισμός, που είναι τόσο προσφιλές θέμα
πως και αμφισβητείται; Μόνο και μόνο επειδή το λέει ο
χριστιανισμός...

Φίλε trexagireve, ο δαιμονισμός - ή καλύτερα η κατάληψη ενός ανθρώπινου σώματος από ένα κακοποιό κι άυλο στοιχείο - είναι μια πεποίθηση η οποία δεν απαντάται μόνο στα πλαίσια του Χριστιανισμού.

In anticipation of my resurrection...

10/02/2009, 10:10:44
Προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση να στραφώ κατά του χριστιανισμού αμφισβητώντας τον δαιμονισμό. Το απορρίπτω στο σύνολό του για όλες τις θρησκείες και απορρίπτω την εξήγηση που δίνεται, ότι δηλαδή εισέρχεται δαίμονας και καταλαμβάνει το σώμα.

Δεν είναι τυχαίο που τα άτομα που τελούν υπό κατάληψη είναι θρησκόληπτα και ως επί των πλείστων αδύναμοι χαρακτήρες. Και στην συγκεκριμένη ιστορία μιλάμε για μια κοπέλα που μεγάλωσε σε απομονωμένο περιβάλον, αυστηρά θρησκευόμενο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εγώ δεν αμφιβάλω για την κατάσταση, να πιστεύει δηλαδή κάποιος ότι τελεί υπό κατάληψη. Θεωρώ όμως ότι είναι καθαρά μορφή ψυχασθένειας και λόγω της σχέσης που έχει ο ασθενης με την θρησκεία, το συνδοιάζει ανάλογα. Δες για παράδειγμα ποιοί "δαίμονες" είχαν καταλάβει την Anneliese Michel : Lucifer, Judas Iscariot, Nero, Cain, hitler, και Fleischmann (στο έργο αναφέρθηκε και ο Velial). Ότι είχε στοιχειώσει την παιδική της φαντασία, ήρθε τώρα υπό την μορφή δαιμόνων να καταλάβει το σώμα της. Σε αντίστοιχη περίπτωση εμένα θα με είχε καταλάβει ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ή ο Αλαβάνος για να σου δώσω να καταλάβεις....

Για μένα είναι καθαρά ψυχασθένεια, δεν γνωρίζω από ιατρική για να εκφέρω άποψη κατά ποσο είναι συγγενική με την επιληψία. Ως ψυχασθένεια όμως δέχομαι την "ευεργετική" δράση του εξορκισμού. Ενδεχωμένως το άρρωστο μυαλό του ασθενή να δέχεται αυτής της μορφής την θεραπεία, μιας και στο μυαλό του το δέχεται ως καταπολέμηση των δαιμόνιων.

Αναφέρεις ότι λένε και κάνουν πράγματα.....
Να σου φέρω εγώ παραδείγματα από γλυκήτατες γριούλες που στα τελευταία τους τις χτυπά γεροντική άνοια και ανοίγουν καμμιά φορά το στόμα τους και ξεστομίζουν φράσεις που θα κάνανε και τον Γκουσγκούνη να κοκκινήσει από ντροπή. Για την σωματική δύναμη υπάρχει εξήγηση. Άνθρωπος εν εξάλω κατάσταση δεν συγκρατήται με καμμία δύναμη, δεν είναι ανάγκη να είναι δαιμονισμένος για να δεις τέτοια δύναμη...

Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω.....

10/02/2009, 10:30:30
Ποτέ δεν θα υποστήριζα κάτι τέτοιο, αγαπητέ μου Dying
Incubus, γιατί θα ήταν ανόητο...Το ότι υπάρχει, λέω, το
προσάπτουν στον χριστιανισμό,όταν απο άλλες θρησκείες το δέχονται
και το θαυμάζουν κιόλας....Και φυσικά αυτο που λές αποδεικνύει
και την ύπαρξη του δαιμονισμού, που επιζητώ, αφού είναι
παγκόσμιο φαινόμενο....
Αγαπητέ μου KERRY KING, εγώ προσωπικά έχω ακούσει 25χρονη να μιλάει λατινικά χωρίς να ξέρει, με βάρβαρη φωνή, όπως κι άλλη 16χρονη
που μιλούσε 7 γλώσσες, στο χωριό της δεν έχει φροντιστήριο ξένων
γλωσσών και το καλύτερο, όποιος έμπαινε μέσα τον έλεγε με το όνομα του και έλεγε ότι είχε κάνει το άτομο στη ζωή του..Με αποτέλεσμα
να μην μπαίνει κανένας μέσα...
Αυτά που λέει ο φίλος Dying Incubus, περί κατάληψης σώματος, έχει
τύχει σε όλο τον κόσμο και δεν τυγχάνει ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ανατριχιάζεις, αλλά ας μείνουμε στην Έμιλυ
Ρόουζ, όπου ότι έγινε, συνετελέστη πάνω στην κοπέλα κι όχι απο
την κοπέλα..Τι δυνάμεις είναι αυτές,μπορούμε να το συζητήσουμε
αν θέλεις...
10/02/2009, 16:08:24
quote:
που μιλούσε 7 γλώσσες, στο χωριό της δεν έχει φροντιστήριο ξένων
γλωσσών και το καλύτερο, όποιος έμπαινε μέσα τον έλεγε με το όνομα του και έλεγε ότι είχε κάνει το άτομο στη ζωή του..Με αποτέλεσμα
να μην μπαίνει κανένας μέσα...

Χαχ.. Άσε και σε κάποιους οικογενειακούς φίλους έχει τύχει αυτό καθώς και σε ένα συγγενικό πρόσωπο.. οι πρώτοι δεν ήταν θρησκευόμενοι αλλα και γενικά υπάρχουν άνθρωποι που η πρώτη φορά που μαθαινούν για την ύπαρξη δαιμονισμού είναι.. αφού τους χτυπίσει!

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

10/02/2009, 19:13:56
Ξέρω τι λές αγαπητέ φίλε Dr Jeckyl Mr Hyde, άλλο ο
δαιμονισμός κι άλλο η ψύχωση με τα θεία..Εντελώς άλλη
περίπτωση η μία απο την άλλη...Και στη δεύτερη όμως, υπαρχει
περιπτωση παρέμβασης δαιμόνων, όπως αναφέρεται σε όλο τον
κόσμο, επαναλαμβάνω.....Ξέρω περιπτώσεις ανθρωπων, χωρίς ιστορικό
θρησκευτικότητας, εντελώς ξαφνικά να βλέπουν τον Χριστό, την
Παναγία...Αυτο να το συζητήσουμε, αν και, ιστορικά, η θρησκεία
μας αποδέχεται την οπτασία και έχει τρανταχτά παραδείγματα οπτασιών, όπου είχαμε την παρουσία αγίων, της Παναγίας ή συμβόλων, με
καθοριστικό για την εξέλιξη ανθρώπων ή καταστάσεων, ρόλο....
Οδαιονισμός στην εποχή μας είναι συχνός.Απλά είναι πιο λάιτ, που
λέμε ρε παιδί μου..Λίγο έως πολύ ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας
μας, δεν ζει φυσιολογικά, αλλά περίεργα και αυτό έχει φτάσει να θεωρείται απδεκτό, άσχετα απο το αν είναιλογικό ή όχι...Παράγοντες
που δεν υπήρχαν προστέθηκαν κι έτσι πλέον, το να ξενυχτάς, ας πούμε,
είναι νορμάλ, όταν είναι κακό για την υγεία μας....
Πολλές τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν τον άνθρωπο στο να φέρεται αλλόκοτα, πράγμα που τον ωθεί στα άκρα και έχουμε ανάλογα φαινόμενα
βίας και εξτρήμ εκφράσεων...
Πιστεύω ότι σήμερα οι άνθρωποι, είναι υπο έντονη επήρεια και καθοδήγηση σε βαθμο που πλησιάζει τον υπνωτισμό...Με αυτά δεν
αποκλείονται και δαιμονισμοί κατά παρεγγελία...
10/02/2009, 23:41:34
quote:
...Η ερώτηση λοιπόν που τίθεται έχει πολλές πτυχές:
- Υπάρχει όντως η δαιμονική κατάληψη; ...
Μου θύμισες την συνέντευξη ψυχίατρου που είχα δει πριν λίγους μήνες. Τον ρώτησαν: Υπάρχει ψυχή; και τους απάντησε:
Είναι δυνατόν να υπάρχει ολόκληρος κλάδος της ιατρικής με αντικείμενο κάτι που δεν υπάρχει; Υπάρχει λοιπόν ψυχή (άλλο θέμα το τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας ψυχή και το τι τελικά είναι ψυχή).
Όμοια υπάρχει το φαινόμενο του 'δαιμονισμού' (που έχει μεταφραστεί "δαιμονική κατάληψη") το τί είναι είναι άλλο θέμα.
quote:
...- Αν ναι, τότε τι είναι και πώς εκφράζεται σε κάθε περίπτωση; ...
Δαιμονιζόμενος είναι ο άνθρωπος που παρουσιάζει συμπεριφορά "δαίμονα" (προσωπικότητας όχι της δικής του). Κάποιας "πνευματικής οντότητας" (κατά το Συμπόσιο του Πλάτωνα;) που παρουσιάζει αυτοβουλία και προσωπικότητα - διαφορετική βέβαια από αυτή του δαιμονιζόμενου ανθρώπου. Η "κατάληψη" είναι έννοια που δεν ενυπάρχει στη λέξη αλλά που μερικές φορές συμπεραίνεται.
Έτσι εξηγούσαν οι παλιοί ξαφνικές ανεξήγητες συμπεριφορές ανθρώπων. Δεν έχει καμιά σχέση με "μεσαιωνικές αντιλήψεις" αφού το φαινόμενο είναι παρατηρημένο από πολύ παλαιότερα. (Άλλο αν στο μεσαίωνα ήταν δημοφιλείς συγκεκριμένες ερμηνείες). Σήμερα πολλές φορές τέτοια φαινόμενο ερμηνεύονται ιατρικά και ψυχιατρικά αλλά ακόμα υπάρχει ένα ποσοστό που καθώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί ικανοποιητικά εμπίπτει στις θρησκευτικές ερμηνείες.
quote:
...- Με ποιό τρόπο είναι σε θέση οι εκάστοτε ιερείς να την αναγνωρίσουν και να την ξεχωρίσουν από μια ψυχική και σωματική ασθένεια και ακόμα να την "θεραπεύσουν";...
Δεν μπορούν. Συχνά όμως οι άνθρωποι καταφεύγουν εκεί, ή οι συγγενείς τους, αφού αλλού δεν βρίσκουν εξήγηση ή θεραπεία.
quote:
...Μήπως ο άνθρωπος έχει παραμείνει προσκολλημένος σε κάποιες Μεσαιωνικές αντιλήψεις για ορισμένες παθολογικές καταστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τους προσδίδει ακόμα θρησκευτικό/μυστικιστικό υπόβαθρο ή απλά έχει απομακρύνει κάθε πνευματικό στοιχείο από τη ζωή του, πιστεύοντας ακράδαντα στη "θεότητα της επιστήμης" και εξορίζοντας κάθε τι θρησκευτικό από τη ζωή του;
Και τα δύο.
Δεν είναι καθόλου "μεσαιωνικό" πάντως.
http://en.wikipedia.org/wiki/Daemon_(mythology)
http://en.wikipedia.org/wiki/Demon

Edited by - panpam on 10/02/2009 23:43:36

MasvidalΜέλος
11/02/2009, 01:37:29
Καλοστημενη ταινια...
11/02/2009, 10:20:11
quote:
Ποτέ δεν θα υποστήριζα κάτι τέτοιο, αγαπητέ μου Dying
Incubus, γιατί θα ήταν ανόητο...Το ότι υπάρχει, λέω, το
προσάπτουν στον χριστιανισμό,όταν απο άλλες θρησκείες το δέχονται
και το θαυμάζουν κιόλας....Και φυσικά αυτο που λές αποδεικνύει
και την ύπαρξη του δαιμονισμού, που επιζητώ, αφού είναι
παγκόσμιο φαινόμενο....

Φίλε trexagireve, πιστεύω ότι ένας πιθανός δαιμονισμός αντιμετωπίζεται με αρκετή δυσπιστία όχι μόνο μέσα στην χριστιανική θρησκεία αλλά και στις υπόλοιπες.
Και για να είμαι ειλικρινής, τείνω να απορρίπτω την πιθανότητα κατάληψης ενός ανθρώπινου σώματος από κάποια άϋλη οντότητα...

In anticipation of my resurrection...