ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- POLL: Πιστεύετε στην αστρική προβολή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- POLL: Πιστεύετε στην αστρική προβολή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gentleman31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/11/2006, 02:46:12

quote:

gentleman

Έχουμε όμως το προνόμιο να μιλάμε με άτομα που έχουν κάνει τέτοια ταξίδια, όπως φαίνεται πως είναι ο ΕΛΛΗΝ123.

Τον ΕΛΛΗΝ123 έπρεπε να τον ψάξετε. Όχι να τον θάψετε στα καλαμπούρια.

πες μου οτι κανεις χιουμορ

quote:

Γιατί δεν πάτε στον jbg να του πείτε ότι όλα όσα βίωσε στην Πεντέλη δεν υπάρχουν, αφού δεν έχουν αποδειχτεί; Για τον PaNo την έχετε την επιστήμη σας;

εγινα σημειο αναφορας?

ΟΥΑΟΥ!

ρε συ τζεντλεμαν, προσπαθησα εγω να πεισω κανεναν για καποια μεθοδο ή ενεργοποιηση, ή τροπο, για να βιωσει τα βιωματα μου παρεθεσα?

απλα τα παρεθεσα και φυσικα κρινονται

ο πανό μας εχει φλομωσει σε ο,τι λινκ βρει και τα κανει αχταρμα για να μας πεισει να ενεργοποιησουμε το ντι εν εϊ μας

ο ΧΧΧΧΧ123 μας μπινελικωνει που δεν τον πιστευουμε οτι πηγε με αστρικη προβολη στο φεγγαρι, πως του απαγορευσαν την εισοδο και πως ο πλανητης θα εκκενωθει απο εξωγηινους

ΥΓ. ε ρε γελια που θα κανουμε το 2012...

quote:

medtech

Οσο για τον JBG μαλλον θα σου διεφυγε οτι φαγαμε τα μουστακια μας στο topic 100 πιθηκος οπου εγω υποστηριζα την θεωρια της εξελιξης και εκεινος τα μορφογεννητικα πεδια του Sheldrake αλλα και σε ζητηματα "εναλλακτικης" "ιατρικης".

αμα θελει το κανουμε και εδω - εμεις δεν ντρεπομαστε να διαφωνουμε (καθετα, οριζοντια, υπτια, πεταλουδα )

quote:

Amfora

Κάποτε είχαμε γελάσει πολύ με κάποιον, που όλοι στην παρέα θεωρούσαμε ότι τα είχε λίγο χαμένα, όταν μας είχε περιγράψει με ενθουσιασμό ένα κατόρθωμά του. Είχε βάλειείπε καλώδια γύρω-γύρω από το σπίτι του και συνέδεσε τις άκρες-βίσματα σε μια πατάτα. Και ω του θαύματος! Το ραδιόφωνο του που ήταν κι αυτό συνδεδεμένο λειτούργησε. Γέλασα πολύ. Και γελούσα μέχρι που διάβασα ένα άρθρο που έλεγε για κάτι παρόμοιο. Και σταμάτησα να γελάω μέχρι που είδα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών ένα ρολόι σε λειτουργία που τα καλώδιά του κατέληγαν σε ένα Λεμόνι!!!! Το αγόρασα για να βεβαιωθώ ότι δεν είχε μπαταρίες. Και δεν είχε. Από τότε δεν ξαναγελώ για ό,τι περίεργο ακούσω....

ετσι λειτουργουν οι μπαταριες απ ο,τι γνωριζω

το λεμονι μπορει να χρησιμοποιηθει για παραγωγη ασθενους ηλεκτρικου ρευματος, με τα καταλληλα μεταλλα ως ηλεκτροδια

για την πατατα ας απαντησει κανας ηλεκτρολογος αν μπορει να συμβει και μαλιστα να λειτουργησει ραδιοφωνο και οχι ρολοϊ

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

20/11/2006, 03:03:19
Κάποτε κάποιος με ρώτησε:

"Νομίζω ότι έχω ερωτευτεί πολλές φορές. Πώς θα καταλάβω πότε βρήκα την πραγματική αγάπη;"

Και του απάντησα:

"Όταν σου συμβεί θα το καταλάβεις αγαπητέ και δεν θα έχεις καμιά αμφιβολία...."

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
20/11/2006, 03:26:29
Χαιρετώ την παρέα,

παίδες θα σας πω και μια εμπειρία μου,
και αν θέλετε την πιστεύετε αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λοιπόν εχώ δεν είχα ποτέ προσωπική εμπειρία με αστρική προβολή εκτός από κάποια περιστατικά που με είχε πιάσει η μόρα παλιά (αν και έχω διαβάσει ότι η μόρα μπορεί να συνδέεται με το παραπάνω φαινόμενο). Sleep paralysis λέγεται στα αγγλικά αν θέλετε να το ψάξετε.

Ενιγουέι...

Το περιστατικό τώρα:

Όταν ήμουν φοιτητής στα Γιάννενα -πάνε τώρα πολλά χρόνια- εγώ με την παρέα μου είχαμε γνωρίσει μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι μπορεί να κάνει αστρική προβολή. Για να πειστούμε κάναμε το εξής πείραμα. Προσδιορίσαμε μία συγκεκριμένη ώρα όπου θα κάναμε κάτι και αυτή θα έπρεπε να μας πει τι ακριβώς κάνουμε για να μας αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκεται με το αστρικό της σώμα στο δωμάτιο μας.

Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες.....

Πάντως την επόμενη ημέρα η συγκεκριμένη γυναίκα μας περιέγραψε με λεπτομέρειες τα πάντα.
Δεν το αναφέρω ως απόδειξη απλά εμένα αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση και ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Καλή βδομάδα σε όλους!

20/11/2006, 06:51:04
quote:
Προσδιορίσαμε μία συγκεκριμένη ώρα όπου θα κάναμε κάτι και αυτή θα έπρεπε να μας πει τι ακριβώς κάνουμε για να μας αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκεται με το αστρικό της σώμα στο δωμάτιο μας.

Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες.....

Πάντως την επόμενη ημέρα η συγκεκριμένη γυναίκα μας περιέγραψε με λεπτομέρειες τα πάντα.
Δεν το αναφέρω ως απόδειξη απλά εμένα αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση και ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Φίλε μου A. Kircher, ήσασταν όλα τα άτομα πλην τις γυναίκας αυτής στο ίδιο δωμάτιο? Ή ο καθένας στο δικό του? Γιατί αν ήσασταν όλοι μαζί, μπορεί απλά κάποιος από την παρέα να της το "σφύριξε".

Τώρα αν ήσασταν ξεχωριστά, μόνο με λεπτομέρειες μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Θεωρώ αδύνατο να μπορεί κάποιος/κάποια με τέτοιο "χάρισμα" να μου πει πως την τάδε μέρα, την τάδε ώρα, έπινα συγκεκριμένο καφέ, ακούγοντας το τάδε cd, φορώντας τα τάδε ρούχα, διαβάζοντας το τάδε βιβλίο/περιοδικό

Το παραπάνω είναι και ανοιχτή πρόκληση σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει. Δηλαδή μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα να προβλέψει τι θα κάνω ακριβώς και τι θα φοράω.

Για να σας δω

ΥΓ. και μην πάρω πρέφα ότι με παρακολουθείτε ε? Σιχαίνομαι τους ρουφιάνους παπαράτσι.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

AmforaΝέο Μέλος
20/11/2006, 11:01:05
quote:

Κάποτε κάποιος με ρώτησε:

"Νομίζω ότι έχω ερωτευτεί πολλές φορές. Πώς θα καταλάβω πότε βρήκα την πραγματική αγάπη;"

Και του απάντησα:

"Όταν σου συμβεί θα το καταλάβεις αγαπητέ και δεν θα έχεις καμιά αμφιβολία...."

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

ΑΚΡΙΒΩΣ! Για οτιδήποτε συμβαίνει σε μας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Ίσως όμως έχουν οι άλλοι. Κανείς όμως δεν μπορεί να τους πείσει μέχρι να συμβεί στους ίδιους. Και τότε; Δεν θα έχουν καμιά αμφιβολία.

Amfora

Edited by - Amfora on 20/11/2006 11:02:35

20/11/2006, 14:44:55

quote:

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ.

20/11/2006, 15:13:43

quote:
> Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δημιουργει τις εικονες και οχι τα ματια (τα ματια ειναι αισθητηρια οργανα). Ετσι κατι που βλεπεις μπορει ειτε να ειναι υπαρκτο ειτε ανυπαρκο, δημιουργια του εγκεφαλου.

Άρα και το βολτόμετρο που λέει 13 V, μπορεί να είναι υπαρκτό ή ανύπαρκτο. Που το ξέρεις ότι είναι υπαρκτή η εικόνα του βολτόμετρου, αφού τη δημιουργεί ο εγκέφαλος είπαμε;

Το φως που ενεργοποιει τον αμφιβληστροειδη προερχεται απο το βολτομετρο.

Στον αμφιβληστροειδη προκαλουνται χημικες μεταβολες απο την διεργεση και νευρικη ωση που πηγαινει απο τον αμφιβληστροειδη προς το κεντρο της ορασης (ινιακος λοβος) και οχι αντιστροφα.

Επισης η υπαρξη του του βολτομετρου διαπιστωνεται και με τις υπολοιπες αισθησεις.Οση ωρα ειναι το βολτομετρο παρον μπορω να διαπιστωσω κα ιτην υπαρξη του και με τις αλλες αισθησεις μου.

Αυτα μπορω να σκεφτω στα προχειρα.

quote:
ο πανό μας εχει φλομωσει σε ο,τι λινκ βρει και τα κανει αχταρμα για να μας πεισει να ενεργοποιησουμε το ντι εν εϊ μας

ο ΧΧΧΧΧ123 μας μπινελικωνει που δεν τον πιστευουμε οτι πηγε με αστρικη προβολη στο φεγγαρι, πως του απαγορευσαν την εισοδο και πως ο πλανητης θα εκκενωθει απο εξωγηινους

ΥΓ. ε ρε γελια που θα κανουμε το 2012..

Χεχεχε...

Κουραγιο συντροφοι 6 χρονια εμειναν για την μεγαλη εξοδο!.

Δεν ξερω αν θα ζω τοτε αλλα αξιζει πραγματικα να δω ΤΙ δικαιολογιες θα ψελλισουν οι διαφοροι μεσσιανικοι εσχατολογοι του 2012,οταν ΔΕΝ ερθουν οι εξωγηινοι σωτηρες.

20/11/2006, 16:01:23
quote:
Λοιπόν ψηφίστε:
1. Είναι πραγματικότητα, τόσος κόσμος έχει περιγράψει βιώματα.
2. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι απάτη των Θεοσοφιστών για να πλουτίζουν από τους αφελείς.
3. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Απλά οι Θεοσοφιστές και όσοι λένε ότι βγαίνουν από το σώμα τους, αρχαίοι και νέοι, έχουν μπερδέψει τις παραισθήσεις τους με την πραγματικότητα.
4. Δεν είναι παρά ένα όνειρο, κι ο καθένας του δίνει ότι σημασία θέλει.
5. Δεν ξέρω, για να γίνεται τόσος λόγος από τα αρχαία μάλιστα χρόνια, κάτι πρέπει να υπάρχει, αλλά τι είναι δεν είμαι σε θέση να αποφανθώ.
6. ΑΛΛΟ (και θα προστεθεί στη λίστα, έτσι πρέπει να είναι όλες οι δημοσκοπήσεις)

Εγώ σε γενικές γραμμές τείνω προς το 4 (μαζί με τις περιπτώσεις της αυταπάτης και της απάτης).

Αλήθεια, εσείς πώς εξετάζετε μια δική σας μεταφυσική ή περίεργη εμπειρία; Και πώς εξετάζετε ένα μεταφυσικό ή περίεργο γεγονός που έχει συμβεί σε κάποιον άλλο; Ακολουθώντας την ίδια μέθοδο; (Θα έπρεπε, αλλά δεν και εύκολο, ε;)

Ας πάρουμε την προσωπική μας εμπειρία, που είναι και η πιό δύσκολη περίπτωση προς εξέταση, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.

Εδώ έχουμε να εξετάσουμε δύο ξεχωριστά πράγματα. Το γεγονός της εμπειρίας και την ερμηνεία της εμπειρίας.
Το πρώτο ίσως να σας φαίνεται χαζό, αλλά δεν είναι. Καταγράφοντας μία εμπειρία, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ψυχρά και να είμαστε σίγουροι ότι έχει έτσι ως την παραμικρή της λεπτομέρεια (δηλ πρέπει το γεγονός να είναι γυμνό και σαφές). Και αυτό για να αποφύγουμε τις μετέπειτα αλλοιώσεις του ίδιου του γεγονότος.

Εφ όσον καταλήξουμε στο ποιά ακριβώς είναι η εμπειρία μας, τότε προχωρούμε στην ερμηνεία της.

Πώς ερμηνεύουμε μία εμπειρία μας; (και κατ' επέκταση τις εμπειρίες των άλλων;)
Με το μυαλό μας.
Τι οδηγεί το μυαλό μας προς μία συγκεκριμένη ερμηνεία;
Η ψυχοσύνθεση μας (και εδώ συμπεριλαμβάνω τις ανάγκες, τους φόβους, τις ελπίδες αλλά και την ικανότητα κρίσης και διάκρισης) και η τροφή που του έχουμε δώσει (οι όποιες γνώσεις).

Και εδώ είναι που πολύ εύκολα μπορεί να μπει ο όρος της παρερμηνείας.
Κατά την γνώμη μου πάντα, είμαστε πιό ευάλωτοι στο να παρερμηνεύσουμε μία δική μας εμπειρία, παρά μία εμπειρία άλλων ανθρώπων.

Γι αυτό κάποιος σοφός άνθρωπος στο παρελθόν είπε πρώτα από όλα, "γνώθι σε αυτόν" και αυτό το ρητό έχει κακοποιηθεί τόσο πολύ στις μέρες μας.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

20/11/2006, 16:55:24
quote:
Φίλε μου A. Kircher, ήσασταν όλα τα άτομα πλην τις γυναίκας αυτής στο ίδιο δωμάτιο? Ή ο καθένας στο δικό του? Γιατί αν ήσασταν όλοι μαζί, μπορεί απλά κάποιος από την παρέα να της το "σφύριξε".

Φίλε Agnostic
όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Την περίπτωση να της το σφύριξε κάποιος το αποκλείω καθώς και την περίπτωση να πρόκειται για σύμπτωση. Όπως είπα και πριν ακόμα δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση αν και μπορεί να υπάρχει. Συμφωνώ ότι η πιο λογική εξήγηση θα ήταν κάποιος από την παρέα να της το είπε μετά.

quote:
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ.

Πες το ψέματα! Ένας μυστικός στρατός από άτομα που βγαίνουν από το σώμα τους!Ακούγεται καλό για ταινία. Αστρικές μάχες ανάμεσα στους αμερικάνους και τους σούφι του Μπιλάντεν

quote:
Εγώ σε γενικές γραμμές τείνω προς το 4 (μαζί με τις περιπτώσεις της αυταπάτης και της απάτης).

Ίσως να σχετίζεται με το φαινόμενο της sleep paralysis σε συνδυασμό με την εμπειρία των lucid dreams.

http://www.stanford.edu/~dement/paralysis.html

"Episodes can be associated with hypnagogic hallucinations or dream-like mentation (act or use of the brain)"

20/11/2006, 19:01:40
quote:
Open Mind, αυτό που προτείνεις σαν πείραμα εφαρμόζεται πρακτικά, θα ξέρεις για το remote viewing. Πλην όμως, έχει τα όριά του. Δεν πας όπου γουστάρεις.

ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ TO REMOTE VIEWING ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΧ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ?.

hendrixΜέλος
21/11/2006, 01:55:57
Η "αστρική προβολή" ξεκινά ως ελεγχόμενο όνειρο και ξεδιπλώνεται αρχικά στον υποκειμενικό ψυχικό χώρο τού πειραματιζόμενου δλδ βλέπει πράγματα κατά το μάλλον ή ήττον ονειροφανταστικά.

Σκοπός είναι να απλωθεί η σχετική εμπειρία στην αντικειμενική πραγματικότητα, αυτή π.χ. που αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι ξύπνιοι, κυρίως οι δυσπιστούντες.

Το πρώτο στάδιο είναι το πιο εύκολο και το πιο ευχάριστο: η απόλυτη ψυχοαυνανιστική διεργασία.

Το δεύτερο απαιτεί την πιο ψυχρή και στεγνή επιστημονική προσέγγιση από κάποιον όμως που ξέρει περί τίνος πρόκειται.

Σ' αυτό το σημείο είναι που κωλώνουν οι έρευνες τού κάθε λογής παράξενου φαινομένου που αγγίζει τις παρυφές τής χαρτογραφημένης γνώσης: ασχολούνται με αυτό οι πιο άσχετοι φανατικοί.