- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
συμφωνούμε ότι η αλήθεια είναι μία...
συμφωνούμε όμως ότι αυτή η αλήθεια ήρθε σε ύπαρξη από κάποιον και για κάποιον σκοπό;
δεν έχει νόημα ο Δημιουργός να επεξεργάστηκε μια αλήθεια και να την κράτησε για τον εαυτό του...
προφανώς την έκανε διαθέσιμη στα νοήμονα πλάσματα του...
όχι σε όλα... όχι ότι Εκείνος δεν το ήθελε...
κάποια από τα πλάσματα του (τα περισσότερα) προτίμησαν το ψέμμα...
η απόλυτη αλήθεια υπάρχει και είναι διαθέσιμη!
το ζητούμενο είναι αν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος μπορεί να ενστερνιστεί να κάνει δικιά την αλήθεια στην απόλυτη μορφή της;
προφανώς δεν υπάρχει...
όμως η αλήθεια είναι εκεί και μπορεί κάποιος να βρίσκεται στον δρόμο της, και πολύ κοντά της, με συγκεκριμένους τρόπους.
1) ο Ιησούς δήλωσε:
Ιωάννης 14:6 'εγώ είμαι η αλήθεια και η ζώη'
Ιωάννης 1:17 'η παρ’ αξία καλοσύνη και η αλήθεια έγιναν πραγματικότητα μέσω του Ιησού Χριστού.'
2)Ιωάννης 17:17 'ο λόγος σου (η Βίβλος) είναι αλήθεια'
3)η δημιουργία
Ρωμαίους 1:18
'Διότι η οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό ενάντια σε κάθε ασέβεια και αδικία των ανθρώπων που καταπνίγουν την αλήθεια με άδικο τρόπο,
19 επειδή ό,τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό είναι φανερό ανάμεσά τους, γιατί ο Θεός το φανέρωσε σε αυτούς.
20 Διότι οι αόρατες ιδιότητές του, δηλαδή η αιώνια δύναμη και η Θειότητά του, βλέπονται καθαρά από τη δημιουργία του κόσμου και έπειτα, επειδή γίνονται αντιληπτές μέσω των πραγμάτων που έχουν φτιαχτεί, ώστε αυτοί είναι αδικαιολόγητοι·
21 επειδή, μολονότι γνώρισαν τον Θεό, δεν τον δόξασαν ως Θεό ούτε τον ευχαρίστησαν, αλλά έγιναν άμυαλοι στους διαλογισμούς τους και η ασύνετη καρδιά τους έγινε σκοτεινή.
22 Μολονότι ισχυρίζονταν ότι ήταν σοφοί, έγιναν ανόητοι
23 και μετέτρεψαν τη δόξα του άφθαρτου Θεού σε κάτι όμοιο με την εικόνα φθαρτού ανθρώπου και πουλιών και τετραπόδων και ερπετών.'
αυτά για την αλήθεια η οποία έως το μέτρο που ο Δημιουργός μας το επιτρέπει μπορεί να γίνει κτήμα μας
όσον αφορά τη θρησκεία, κάθε άνθρωπος είτε μόνος του είτε μαζί με κάποιους άλλους, οπωσδήποτε ασκεί θρησκεία...
θρησκεία σημαίνει τρόπος λατρείας, και εφόσον όλοι μας λατρεύουμε κάποιον Θεό, κάποιον συνάνθρωπο, μια πέτρα, τον εαυτό μας, τη κοιλιά μας, το χρήμα, και εφόσον σεβόμαστε και υπακούμε στους κανόνες αυτού που λατρεύουμε τότε ασκούμκε θρήσκεία... αυτό ισχύει αναπόφευκτα για τον κάθε άνθρωπο...
με αυτό το δεδομένο και σε συνδυασμό με την αλήθεια μας ενδιαφερεί ποιος τελικά από όλους μας ασκει την αληθινή θρησκεία,
με απώτερο σκοπό όλο αυτό να μας φέρει κοντύτερα στον Δημιουργό μας και στην ευτυχία που λείπει από πολλούς.
οι Μάρτυρες δεν είναι σαν τους Ορθοδοξία, χωρισμένοι σε χιλιάδες κομμάτια όσα είναι και τα μέλη της...
οι Μάρτυρες κάνουν όλοι το ίδιο σε όλη τη γη... η Εταιρία Σκοπιά, νομίκη εκπρόσωπος των Μαρτύρων, ποτέ δεν συντάχτικε ούτε με το φασισμό, ούτε με τον κουμουνισμό, ούτε με τους ειδωλολάτρες κάθε είδους...
μην προσπαθείς να διαδόσεις λοιπόν ανοησίες και ψεύδη, χάριν εντυπώσεων...
οι Μάρτυρες είναι ουδέτεροι, χώνεψε το αυτό...
όπως ήταν ο Ιησούς και οι πρώτοι χριστιανοί, και όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι χριστιανοί σήμερα, και όχι να εμπλέκονται στα πολιτικά ζητήματα του κόσμου...
οι φαρισαίοι εν προκειμένω είναι όλοι αυτοί που με δήθεν επιστολές και άλλους αφορισμούς ψεύδονται όσον αφορά τους Μ.
μην ξεχνάς ότι οι τότε Φαρισαίοι με παρόμοια ψεύδη σταύρωσαν τον Ιησού...
τρεχαγύρευε και τρέχα λιαχανιασμένος
αν εσύ πραγματικά γνώριζες τον Ιησού, θα μπορούσες και να αρθρώσεις πειστικό θεολογικό λόγο δίχως ύβρεις και κατάρες.
Τουναντίον στις χιλιάδες απαντήσεις σου στο φόρουμ αναμασάς τα ίδια και τα ίδια ακαταλαβίστικα και παρωχημένα ατοπήματα../
μην πιάνεις λοιπόν τον Γιο του Θεού στο στόμα σου, έκτος κι αν μιλάς για κάποιον άλλο Ιησού μέλος μια τριάδας, που δεν υπάρχει, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Τον δικό σου "Ιησου" και δικό μου αντίχριστο, δεν θέλω σίγουρα να πιάνω στο στόμα μου, αλλά, γίνεται να μην τον λές Ιησού,όπως λένε τον δικό μου Θεό, αλλά με τα δικά σας ονόματα, τα βλάσφημα και ιεχωβάδικα;
Όσο για ύβρεις και τα ίδια, κοίτα, λίγο καημένε και τα μηνύματα σου....Μόνο κατάρες....
quote:
ψηλέ και ανοιχτομάτηοι Μάρτυρες δεν είναι σαν τους Ορθοδοξία, χωρισμένοι σε χιλιάδες κομμάτια όσα είναι και τα μέλη της...
Μήπως κάνεις λάθος?
quote:
οι Μάρτυρες κάνουν όλοι το ίδιο σε όλη τη γη... η Εταιρία Σκοπιά, νομίκη εκπρόσωπος των Μαρτύρων, ποτέ δεν συντάχτικε ούτε με το φασισμό, ούτε με τον κουμουνισμό, ούτε με τους ειδωλολάτρες κάθε είδους...
Και αυτή η επιστολή τότε;;
quote:
Δεν τα διαδίδω εγώ βρε eidos. Τα γραπτά μένουν. Έτσι έμεινε και αυτή η επιστολή.
Εσύ τι γνώμη έχεις γι' αυτή την επιστολή;
quote:
όπως ήταν ο Ιησούς και οι πρώτοι χριστιανοί, και όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι χριστιανοί σήμερα, και όχι να εμπλέκονται στα πολιτικά ζητήματα του κόσμου...
Πώς ήταν ο Ιησούς; Είχε την έδρα του και αυτός στο Μπρούκλιν;
quote:
οι φαρισαίοι εν προκειμένω είναι όλοι αυτοί που με δήθεν επιστολές και άλλους αφορισμούς ψεύδονται όσον αφορά τους Μ.
μην ξεχνάς ότι οι τότε Φαρισαίοι με παρόμοια ψεύδη σταύρωσαν τον Ιησού...
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς την εν λόγω επιστολή ψευδή;
Το βιντεάκι με το στέλεχος της εταιρείας που καλεί τους νέους να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο το είδες;; Και αυτό ψεύτικο είναι;;

σας προκαλώ να ανοίξουμε ένα θέμα όπου με Γραφικά επιχειρήματα και μόνο, να υποστηρίξουμε αυτό που πιστεύουμε...
χωρίς φανφάρες και φωνές...
μόνο με επιχείρήματα...
μπορείτε;
προτίνω σε αυτό το διάλογο να μπορούμε να μετέχουμε μόνο εμείς οι τρεις, για πρακτικούς το λέω λόγους,
και στο τέλος κάθε επιχειρήματος ένας τρίτος, αμερόληπτα, να μας λέει την άποψη του..
αν το θέλετε εδώ είμαι...
quote:
τρεχαγύρευε και ψηλέ
σας προκαλώ να ανοίξουμε ένα θέμα όπου με Γραφικά επιχειρήματα και μόνο, να υποστηρίξουμε αυτό που πιστεύουμε...
χωρίς φανφάρες και φωνές...
μόνο με επιχείρήματα...
μπορείτε;
προτίνω σε αυτό το διάλογο να μπορούμε να μετέχουμε μόνο εμείς οι τρεις, για πρακτικούς το λέω λόγους,
και στο τέλος κάθε επιχειρήματος ένας τρίτος, αμερόληπτα, να μας λέει την άποψη του..
αν το θέλετε εδώ είμαι...
Πολύ ευχαρίστως.
Μπορείς να το κάνεις και εσύ. Βάλε όποιο τίτλο επιθυμείς και ξεκίνα με κάτι που νομίζεις πώς έχει ενδιαφέρον.
***Αν και πιεστεύω πως ξεκινάμε πάνω σε λάθος βάση. Θα πρέπει εξ αρχής να ορίσουμε ποια Γραφή θα χρησιμοποιήσουμε. Σου είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις την πρωτότυπη Γραφή;

quote:
Όπως και ολόκληρη η σπείρα σας, αναπαράγεις και εσύ ψεύδη γιατί ξέρεις πως ποτέ δεν θα λογοδοτήσεις για τις συκοφαντίες σου!!!
Δηλαδή, αυτά που αναφέρει ο Σωτήρης είναι συκοφαντίες; Σε ποιό σημείο;
Ας δούμε ποιός είναι ο συκοφάντης και ποιός ωρύεται υπέρ της παρανομίας της εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας ως συκοφάντες όσους λένε την αλήθεια, θεωρώντας πως πληρώνει έτσι τα γραμμάτια που οφείλει σ'αυτήν...
Sesostris
1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
Ο ΦΜΑΠ καταργείται για την εκκλησία με το Ν.2459/1997 (ΦΕΚ 17/Α/97) άρθρο 23 παρ. ιβ (Άγιο Ορος) και ιγ (Ιεροί ναοί και ιερές μονές).
2.Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
Η απαλλαγή προβλέπεται στο άρθρο 25 παρ. 1 εδ. α του Ν.2961/2001 που ορίζει ότι:
Απαλλάσσονται από το φόρο οι κτήσεις, εφόσον δικαιούχοι είναι:
α) Το Δημόσιο, οι δήμοι, οι κοινότητες, οι ιεροί ναοί, οι ιερές μονές, το ιερό κοινό του Πανάγιου Τάφου, η Ιερή Μονή του όρους Σινά και τα Ν.Π.Δ.Δ.
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
Με το Ν.3427/2005 (ΦΕΚ 312/Α/2005) άρθρο 16 εδ.(α) απαλάσσονται οι ιεροί ναοί και οι ιερές μονές από το φόρο μεταβίβασης.
Με τον ίδιο νόμο απαλλάσεται η εκκλησία από τον αυτόματο φόρο υπερτιμήματος (άρθρο 7 εδ.(α)).
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
Στο άρθρο 103 του Ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151/Α/1994) "Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος" διαβάζουμε:
Απαλλάσσονται από φόρο:
β. Τα εισοδήματα από οικοδομές γενικά και από εκμίσθωση γαιών των Ιερών Ναών, των Ιερών Μητροπόλεων, των Ιερών Μονών, της Αποστολικής Διακονίας, του Πανάγιου Τάφου, του Αγίου Ορους, της Ιεράς Μονής Σινά και της Ιεράς Μονής Πάτμου"
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)
Με το Α.Ν. 536/1945 το κράτος ανέλαβε την μισθοδοσία των κληρικών με αντιστάθμισμα:
α. Την φορολόγηση του 25% των τακτικών εσόδων των ναών από το δημόσιο που επεκτάθηκε με το Ν.3559/56 σε όλα τα έσοδα και αυξήθηκε στο 35% με τον Α.Ν.469/1968.
β. Την υποχρεωτική εισφορά όλων των ορθοδόξων στην ενορία τους.
Η υποχρεωτική εισφορά των πιστών καταργήθηκε το 1962 με το ΝΔ 4242/1962.
Η φορολόγηση των ναών καταργήθηκε με το Ν.3220/2004. Ουσιαστικά, ποτέ δεν ίσχυε για τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω.
Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
A. Το 25% που προέβλεπε ο νόμος και που αργότερα έγινε 35% θεωρητικά αφορούσε όλα τα έσοδα των ναών. Οι ναοί όμως βάφτιζαν "δωρεές" τα έσοδά τους, με αποτέλεσμα αυτά να μη φορολογούνται. Για παράδειγμα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" (ΦΕΚ 588/Β/2004) δίνει εντολή προς τους ναούς να χαρακτηρίζουν ως τακτικά έσοδα μόνον το 10% των εσόδων.
"Μόνον το 10% των εισπράξεων εκ του παγκαρίου θα εξακολουθήσετε να το χαρακτηρίζετε ως "τακτικό έσοδο" και μόνον για το ποσοστό αυτό θα εκδίδετε το οικείο γραμμάτιο είσπραξης. Το δε υπόλοιπο 90% θα το θεωρείτε ως "δωρεά υπέρ του ναού" άρθρο 3b.
Εφ' όσον λοιπόν, βαφτίζεται το 90% των εισπράξεων "δωρεά", δεν υπάρχει λόγος για να κλέβουν πλέον το κράτος παράνομα. Το κλέβουν νόμιμα. Ετσι, στην ίδια απόφαση, διαβάζουμε:
"Καταργούνται οριστικά και αμετάκλητα τα πάσης μορφής ανεπίσημα, δεύτερα και μυστικά λογιστικά βιβλία" (Κεφ. 2, Α 1).
Αποτέλεσμα των διαφόρων τακτικών φοροδιαφυγής της εκκλησίας ήταν τελικά το δημόσιο να μην εισπράττει παρά ένα κλάσμα των εξόδων που έπρεπε να καταβάλλει στους κηφήνες της εκκλησίας. Για παράδειγμα, το 2003 τα έσοδα από τη φορολόγηση του 35% έφτασαν μετά βίας τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δαπάνες του δημοσίου ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ των παπάδων έφτασαν τα 255 εκατομμύρια ευρώ.
B. Αύξησαν υπερβολικά τους προσκυνηματικούς ναούς, οι οποίοι ως μη ενοριακοί ΔΕΝ υπόκεινταν στη φορολόγηση του 35% αν και έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα.
Γ. Αυξήσανε αυθαίρετα τον αριθμό των κληρικών που είχε οριστεί στους 8.000 (ΦΕΚ 193/Α/1970). Σήμερα οι κληρικοί που μισθοδοτούνται από το δημόσιο ταμείο ξεπερνούν τις 11.000.
Ο ΑΝ 536/1945 ήταν μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαιότητας. Η εκκλησία αναλάμβανε κάποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ υποχρεώσεις και το δημόσιο αναλάμβανε από την πλευρά του την υποχρέωση να μισθοδοτεί τους κληρικούς. Εφ'όσον οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις της Εκκλησίας ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ πλέον, η υποχρέωση της πολιτείας να καταβάλλει τους μισθούς των επαγγελματιών χριστιανών είναι καταχρηστική.

macedon
quote:
Το βιντεάκι με το στέλεχος της εταιρείας που καλεί τους νέους να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο το είδες;;
Αυτό το στέλεχος της εταιρίας,είναι μάρτυρας του Ιεχωβά σωστά?Πολλύ σωστός ο κύριος.
τα πρωτόπυτα που επικαλείσαι δεν υπάρχουν πια...
όλοι μας χρησιμοποιούμε διάφορες μεταφράσεις...
οι περισσότερες σύγχρονες μεταφράσεις στηρίζονται, σε χειρόγραφα του 3,4 αιώνα μετά το Χριστό όπως ο Σιναιτικός κώδικας, το Βατικανό χειρόγραφο, η μετάφραση των Εβδομήκοντα και πολλά άλλα.
η μετάφραση του Βασιλέως Ιακώβου, του 1500 τόσο, είναι αυτή στην οποία στηρίζονται σήμερα η περισσότερες σύγχρονες μεταφράσεις.
βέβαια περιέχει πολλά λάθη παρότι η ίδια στηρίζεται στα προαναφερθέντα χειρόγραφα.
επόμενως εσύ ποια σύγχρονη μετάφραση προτείνεις να χρησιμοποιήσουμε;
η πιο καλή μετάφραση είναι αυτή που μετά τις συγκρίσεις μεταξύ των αρχαίων χειρογράφων (τα οποία αριθμούν συνολικα πάνω από 8000 χιλιάδες) μας δίνει το πιο έγκυρο κείμενο, αυτό δηλαδη που είναι πιο κοντά στα πρωτότυπα.
εγώ από την εμπειρία μου των 30 χρόνων και βάλε που μελετώ σχολαστικά τη Βιβλο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Μετάφραση Νέου Κόσμου αποδίδει άριστα τα πρωτότυπα κείμενα
αν θέλεις οστόσω να προτείνεις κάποια άλλη μετάφραση δεν έχω καμμιά αντίρηση να την χρισιμοποιήσουμε
η μπορούμε να χρησιμοποιούμε ο καθένας τη δική του μετάφραση και όπου αυτές δεν συμφωνούν με καθαρό μυαλό να προσπαθούμε να βρούμε ποια μας μεταφέρει το πραγματικά πρωτότυπο κείμενο.
δεν καταλαβαίνω αν το πιστεύεις αυτό για το βιντεάκι, η το λες ειρωνικά
οστόσω ναι! αυτός ο κύριος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά και αυτό που λέει είναι ρεαλιστικότατο και πραγματικότατο.
εφόσον αυτό το σύστημα έχει αποτύχει γιατί εμείς να το προικοδοτούμε με τα καλύτερα μας;
Ολόκληρη, όποτε θές...
Αλλά,δεν θα αντέξεις, όχι για σενα, αλλά για το τι πιστεύεις,
αυτό δεν θα αντέξει...Δεν έχετε καμιά ιδέα τι πιστευετε και τι
είναι Θεός...
quote:
Οχι φίλε μου,δέν το λέω ειρωνικά,το εννοώ, ίσως και περισσότερο απο τι το εννοεί ο συγκεκριμένος κύριος.Αυτό επειδή πιστεύω ακράδαντα οτι το πανεπιστήμιο και το σχολείο σκοτώνουν την πραγμαική γνώση.Μας κάνουν ρομπότ.
Είσαι σοβαρός;
Τι είναι αυτά που ακούμε; Ποια είναι η πραγματική γνώση;

quote:
eidos
αλεξδεν καταλαβαίνω αν το πιστεύεις αυτό για το βιντεάκι, η το λες ειρωνικά
οστόσω ναι! αυτός ο κύριος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά και αυτό που λέει είναι ρεαλιστικότατο και πραγματικότατο.
εφόσον αυτό το σύστημα έχει αποτύχει γιατί εμείς να το προικοδοτούμε με τα καλύτερα μας;
Και είναι λόγος αυτός ώστε να γίνει εμπόδιο στη γνώση;;

κατ εσέ ποια είναι η πραγματική γνώση;
εσύ που επαγγέλεσαι τον Χριστιανισμό δεν γνωρίζεις το εδάφιο; Ιωάννης 17:3 'Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να αποκτούν γνώση για εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και για αυτόν που απέστειλες, τον Ιησού Χριστό.'
δεν γνωρίζεις αυτό που λέει:
1 Κορινθίους 2:6 'Μιλάμε δε για σοφία ανάμεσα σε εκείνους που είναι ώριμοι, αλλά όχι για τη σοφία αυτού του συστήματος πραγμάτων ούτε για τη σοφία των αρχόντων αυτού του συστήματος πραγμάτων, οι οποίοι θα εκμηδενιστούν.'
επειδή αποτελείς μέρος αυτού του συστήματος παρότι ταυτόχρονα θες να λέγεσαι και χριστιανός (πράγμα ασυμβίβαστο) δεν μπορείς να καταλάβεις πια γνώση σου είναι ωφέλιμη και ποια όχι!!
λογικό λοιπόν είναι να διερωτάσαι και να ενίστασαι!!
Edited by - eidos on 06/10/2009 23:22:00
quote:
ψηλέ
κατ εσέ ποια είναι η πραγματική γνώση;
εσύ που απαγγέλεσαι τον Χριστιανισμό δεν γνωρίζεις το εδάφιο; Ιωάννης 17:3 'Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να αποκτούν γνώση για εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και για αυτόν που απέστειλες, τον Ιησού Χριστό.'δεν γνωρίζεις αυτό που λέει:
1 Κορινθίους 2:6 'Μιλάμε δε για σοφία ανάμεσα σε εκείνους που είναι ώριμοι, αλλά όχι για τη σοφία αυτού του συστήματος πραγμάτων ούτε για τη σοφία των αρχόντων αυτού του συστήματος πραγμάτων, οι οποίοι θα εκμηδενιστούν.'επειδή αποτελείς μέρος αυτού του συστήματος παρότι ταυτόχρονα θες να λέγεσαι και χριστιανός (πράγμα ασυμβίβαστο) δεν μπορείς να καταλάβεις πια γνώση σου είναι ωφέλιμη και ποια όχι!!
λογικό λοιπόν είναι να διερωτάσαι και να ενίστασαι!!
Μα αν δεν πάω σχολείο πώς θα μάθω να διαβάζω τις Γραφές;
Αν δεν πάω παν-επιστήμιο και δεν εκ-παιδευθώ πώς θα αποκτήσω κριτική σκέψη ώστε να διακρίνω τη γνήσιο από το κάλπικο;
Με ποια εφόδια θα διακρίνω τον αληθινό θεό και δεν θα λατρέψω τον ψεύτικο;
Δηλαδή, η πανεπιστημιακή γνώση δεν είναι ωφέλιμη;
Edited by - Ψηλός on 06/10/2009 23:28:31
quote:
άθεος:
τελικά ο χριστιανός είναι πάντα χριστιανός
βρε χριστιανέ το παράδειγμα μου σου έδειξε ότι έπαιζαν σφαλιάρες; ναι
τον σωκράτη τον σκότωσε κάποιος θεός; όχι
οπότε τι χριστιανικού επιπέδου πράγματα λες;
Τι έκαναν δηλαδή ο Ίδας με τον Απόλλων? ......έπαιζαν το μπιζζζζζζζζζζ!!!
quote:
alex22:
Όχι βέβαια,δέν είμαι βλάκας να χάσω τόσο χρόνο απο την ζωή μου για ανούσια πράγματα που εξυπηρετούν άλλους,δέν είμαι πιόνι."johnny got his gun",αυτό αρκεί για να καταλάβει κάποιος.Γενικά για τον στρατό και τον πόλεμο.
Σωστά.....ο Κολοκοτρώνης ήταν ο βλάκας και ο Αθανάσιος Διάκος!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Γιατί όχι? Λες να κουραστεί? Εγώ έχω ενοχές να ξέρω οτι κάποιος άλλος υποφέρει για να περνάω εγώ καλά. Δεν μου οφείλεται μια εξήγηση?
Δεν μου οφείλεται να γνωρίζω οτι αυτό που κανώ(φόνος των πιο αδύναμων απο μένα όντων) είναι μέσα στα όρια της ηθικής? Και δεν οφείλω να γνωρίζω πώς δεν μετέχω και εγώ στην ίδια οδυνηρή μοίρα?
Τόσο η Παλαιά όσο και η Καινή Διαθήκη έχουν λύσει αυτές τις απορίες προ καιρού.
Αυτός που περνάει καλά ή κακά εξ' αιτίας σου, δε θα κριθεί για εσένα.....εσύ είσαι αυτός που θα κριθεί για τις πράξεις σου.
Τι να σου εξηγήσει δηλαδή ο Θεός? Το γιατί πεινάνε τα παιδιά στην Αφρική? ή το γιατί αδικείς τον δίπλα σου?
Η Αγία Γραφή γράφει ότι τα ζώα και τα δέντρα έγιναν για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου. Έτσι για παράδειγμα η συκιά που δεν έκανε σύκα ήταν άχρηστη και ο Κύριος την ξέρανε.
Τι έχει όμως να ωφεληθεί ο Θεός αν είσαι δίκαιος εσύ? Κι αν έχεις άψογη ζωή εκείνος τι κερδίζει?
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Ο θεός έφτιαξε τα μέτρα.
Ο θεός έφτιαξε τα σταθμά.
Εμείς είμαστε στο παιχνίδι του(κατα την εκδοχή σου) ανήμποροι για το οτιδήποτε πέρα απο αυτό που ο ίδιος επιθυμεί απο εμάς.
Σωστά....στο σχέδιό Του όμως!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Εγώ αναφέρομαι όμως σε αυτούς που κοιμίζουν συνειδητά την ανθρωπότητα. Εκείνοι ήταν απλά ελαττωματικοί άνθρωποι όπως όλοι μας(υποθέτω).
Και την ανθρωπότητα την κοιμίζουν συνειδητά οι ιερείς?.....ή τα ΜΜΕ και οι κυβερνώντες?, ή μάλλον αυτοί που κρύβονται πίσω τους?
Πριν περίπου 1,5 χρόνο (επί Ν.Δ.) σε άλλο θέμα είχα προαναγγείλει την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.....καταργήθηκε λοιπόν!...μόνο που στην κυβέρνηση δεν είναι η Ν.Δ. αλλά το ΠΑΣΟΚ, που σημαίνει ότι το σχέδιο προχωράει μια χαρά!, ανεξαρτήτου κυβερνήτη…που σημαίνει ότι έχουμε αυτόματο πιλότο!!!!....ψάξε λοιπόν από μόνος σου να βρεις όχι απλά το πως, αυτό στο έγραψα αν και είναι γνωστό!, αλλά το ποιοι σε κρατάνε κοιμισμένο και γιατί!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Δεν απαντάς. Λες βέβαια εδώ οτι γιατι να πεί ψέματα αφού μπορεί να κόψει τον δέντρο. Έλα όμως που η γνώση δεν είναι δέντρο(παρα μόνο συμβολικά). ίσως δεν μπορούσε να το κόψει όπως λες..
Απάντησα αλλά δεν το πρόσεξες κρύφτηκε επιμελώς το «η γνώση στο κακό και στο καλό!» ....και παρουσιάστηκε σκέτο ως δέντρο «της γνώσης».....όταν λέμε απλά γνώση, ο νους μας πάει σε κάτι καλό!....όμως εδώ έχουμε την πλήρη εικόνα γνώση του καλού! αλλά και του κακού!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Α δε ξέρω.. αλλά σίγουρα δεν θα ρωτήσω αυτόν για να μάθω! Άλλωστε πώς ξέρω οτι αυτός ήταν ο αληθινός θεός πραγματικά?
Όποιος και να είναι δεν έχει σημασία.
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Μου κάνει εντύπωση που το ρωτάς αυτό γιατί το δόγμα σου είναι που στηρίζει οτι οι αμαρτίες περνάνε απο πατέρα σε υιό(διαδοχικά δηλαδή)! Πράγμα με το οποίο ο Χριστός του Ευαγγελίου δεν διαφώνησε!
Περνάνε υπό τη συμβολική έννοια των πρωτόπλαστων! και την πτώση τους!
Με τη Βάπτιση όμως η παραπάνω "συμβολική" τιμωρία παύει να υφίσταται.
Με τη Βάπτιση έπεται ότι ως Χριστιανός θα διδαχτεί το Ευαγγέλιο άρα θα πράξει σύμφωνα με το Ευαγγέλιο οπότε αμέσως αμέσως με τη Βάπτιση γίνεται όχι μόνο αναμάρτητος! αλλά έχει θέσει ήδη τις βάσεις για την πορεία του στο να κερδίσει την αιώνια βασιλεία!
Κάτι βέβαια που στην πράξη δεν ισχύει, αφού στα χαρτιά όλοι μας είμαστε Χριστιανοί αλλά στην πράξη...
Δε φταίει όμως ο Θεός για τις κακές επιλογές μας! Αυτός ότι ήταν να κάνει το έκανε και με το παραπάνω!
quote:
Sesostris:
1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9
7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο
8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)
10. Και κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της (επίσης για να μην ξεχνιόμαστε).
1. Έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί από το ΕΤΑΚ όπου πιάνει και την εκκλησία.
2, 3, 4. Η εκκλησία απαλλάσσεται όπως όλες οι θρησκείες από τους φόρους αυτούς! Η εκκλησία κάνει διάφορα κοινωφελή έργα! και γι' αυτό δεν πληρώνει φόρο και πολύ σωστά! αφού τα χρήματα αυτά! εκεί πρέπει να πηγαίνουν!....ούτε το κράτος πληρώνει φόρο όταν του μεταβιβάσεις κάτι!
Ωστόσο επειδή σίγουρα κι εκεί υπάρχουν τα λαμόγια! θα πρέπει να μπει ένας επίτροπος του κράτους σε κάθε Μητρόπολη που να ασκεί αυστηρό έλεγχο στη διαχείριση. Αυτό είναι το σωστό!.
5.Πληρώνει φόρο εισοδήματος!
6. Δεν μπορεί να μην υποβάλει Ε9! αν εγώ της χαρίσω ένα οικόπεδο! πως θα γίνει αυτό γνωστό στο κράτος? Και πως θα το υποβάλλει μετά στο Εθνικό Κτηματολόγιο?
7.Η εκκλησία υποβάλει τα ακίνητά της στο κτηματολόγιο.
8.Αφού το κράτος λέτε ότι πληρώνει τους παπάδες!!! άρα το κράτος δεν πληρώνει και το ταμείο!
9.Το κράτος πληρώνει τους ιερείς! και η εκκλησία τους ψάλτες.
10.Δημοσία δαπάνη, κηδεύονται και άλλοι!
quote:
Agnostic:
Μα προφανώς αυτοί που τις δέχονταν και παλιότερα για τόσους αιώνες
Λες να ζούνε?
...κανένας σοβαρός άνρθωπος σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει σε Δίες και Αφροδίτες.....απλά εμπορεύονται! και παράλληλα βρίσκουν την ευκαιρία και άλλοι μέσω της δήθεν επιστροφής στην πατρώα θρησκεία να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!
Η μυθολογία μας πιστεύω ότι κρύβει μέσα της κάποια στοιχεία που δεν έχουμε καταφέρει να τα αποκρυπτογραφήσουμε! Ίσως πληροφορίες για ένα κόσμο πριν τους αρχαίους Έλληνες και Αιγυπτίους.
Σε καμία περίπτωση όμως, δεν περιέχει θρησκευτικές πληροφορίες αφού με αυτά που μας έχουν σωθεί! απλά ξεφτιλίζεται η έννοια του Θεού!
quote:
Agnostic:
Κάτσε βρε συ europaios2. Ενσταση!
Έχουμε στοιχεία γι'αυτό που γράφεις? Δε νομίζω να έγινε κανά γκάλοπ ρε παιδί μου στο οποίο οι Ελληνες να δήλωσαν ότι δεν άντεχαν πλέον τις ιστορίες των εθνικών θεών και ημίθεων ηρώων...
Πώς ξέρεις ότι έγινε αυτό που ισχυρίζεσαι?
Αγαπητέ Agnostic, ο κόσμος εξελίχθηκε....εδώ ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν καλά καλά! και ο Ίδας πήγε να πλακώσει στο ξύλο τον Απόλλωνα για μια γκόμενα, μας είπε ο άθεος!!!!
Ο Πλούταρχος αναφέροντας την παρακμή των αρχαίων μαντείων, γράφει μεταξύ άλλων παραδειγμάτων πανάρχαιων μαντείων που σίγησαν στην εποχή του, ότι το ίδιο το δελφικό μαντείο, άλλοτε είχε δύο «προφήτιδες» και μια τρίτη εφεδρική, ενώ στην εποχή του (1ος –2ος μ.Χ. αι.) μία ήταν αρκετή.
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αι.), τότε που ο Χριστιανισμός δεν ήταν επίσημη θρησκεία, αλλά υπό διωγμό, αναφέρει πλήθος εγκαταλελειμμένων ναών της αρχαιοελληνικής θρησκείας στην ελληνική ύπαιθρο.
Μόνο στην Αρκαδία, στο κέντρο της Αρχαίας Κλασσικής Ελλάδας, ο Παυσανίας (Αρκαδικά) αναφέρει πλήθος ναών ερειπωμένων, δίχως στέγη, και εγκατελειμένων: της Αφροδίτης, της Αθηνάς, του Απόλλωνα κ.ο.κ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
ψηλέ και ανοιχτομάτη οι Μάρτυρες δεν είναι σαν τους Ορθοδοξία, χωρισμένοι σε χιλιάδες κομμάτια όσα είναι και τα μέλη της...
Ειναι ψεμματα οτι εχετε αλλαξει την διδασκαλια πολλες φορες? Εσεις πιστευετε οτι σας λεει η Σκοπια. Οσο για τα κομματια που λες, ειμαστε ενα σωμα. Αντιθετως, εσεις προερχεστε απο τον προτεσταντισμο που εχει χιλιαδες κομματακια.
quote:
Δηλαδη οι μαρτυρες δεν ψηφιζουν ή ψηφιζουν ενα κομμα ολοι?
Α, και μια απορια. Ποιος αποστολος ονομασε ποτε τον εαυτο του ''Μαρτυρα του Ιεχωβα''?
quote:
Α, και μια απορια. Ποιος αποστολος ονομασε ποτε τον εαυτο του ''Μαρτυρα του Ιεχωβα''?
Γιατί, ονόμασε κανείς απόστολος τον εαυτό του "ορθόδοξο";

macedon
Τα μηνύματά μου φαίνονται στις οθόνες σας ή όχι;;;
Ρωτάω επειδή ο ψηλός, δεν έχει προβεί στην σύγκριση των επιστολών, την οποία του ζήτησα επανειλημμένως.
Αυτήν, που ρωτάει τον μ.τ.Ι. που, προφανώς, καταδικάζει και γι' αυτήν, της συμμορίας των "20" που τον ρωτάω εγώ, με την οποία, προφανώς, συμφωνεί.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/