ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

StorM_GmA47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
strangewondererΜέλος
14/05/2003, 03:52:01
quote:

Πολύ ωραίο το θέμα..
Έχω διαφορετικές εμπειρίες όμως.. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου διαισθητικό όπως και ο κτοντινός μου κύκλος (Χωρίς αυτό να σημαινει και οτι είμαι).Πάντα λειτουργούσα ανάλογα με την "αίσθηση" που μου έδιναν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις.
Έχασα τη μητέρα μου την οποία λάτρευα πριν ένα χρόνο.. όταν την είδα στο φέρετρο αυτό που "ένοιωσα" ήταν ότι δεν ήταν πια αυτή.Όπως όταν έβλεπα τα ρούχα της.. Στον τάφο κάθησα πολλές φορές προσπαθώντας να τη "νοιώσω".. τίποτα
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι οτι η ψυχή της φυσικά υπάρχει, και συνεχίζει την πορεία της.. Η Ελένη όμως που υπήρχε και ήταν η μητέρα μου δεν υπάρχει πια.. Η ψυχή διαλλέγει ρόλους μέσα στο ταξίδι της ολοκλήρωσης της.. Ο ρόλος της μητέρας μου τελείωσε..
Την αγαπάω και τη λάτρευω για όλη την αγάπη που μου έδωσε..Πονάω που δεν είναι μαζί μου αλλά αφού έπρεπε να φύγει..
Θεωρώ εγωιστικό από μέρους μου να πιστεύω ότι υπήρξε μόνο για να φέρει στη ζωή έμενα και πως μέτα το θάνατο της πάλι με μένα θα ασχολέιται.. (ή όσους αγάπησε όσο ήταν εδώ)
Καλό της ταξίδι..

otan den exeis kati na peis tote kalytera na swpaineis..

me erixe poli file mou to mynima sou.............

AmandaΜέλος
14/05/2003, 16:19:00
Πιστεύω πως δεν γίνεται άνθρωποι που έχουμε αγαπήσει και δυστυχώς έχουν "φύγει", ότι πηγαίνουν κάπου και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και δεν ενδιαφέρονται για το τι άφησαν πίσω τους.
Έχοντας η ίδια πολλές προσωπικές εμπειρίες μπορώ να πω οτι είναι κοντά μας με το δικό τους τρόπο και είναι κάτι σαν ένα είδος φύλακα αγγέλου.
Πριν μερικά χρόνια "έφυγε" ένας καλός μου φίλος τόσο ξαφνικά που το γεγονός αυτό με έριξε μέσα σε μια βαθιά και ανυπέρβλητη θλίψη.Ένιωθα τύψεις και ενοχές γιατί ένιωθα υπεύθυνη που δεν μπόρεσα να τον σώσω και αυτό γιατί 2 εβδομάδες πριν τη "φυγή" του,το είχα προβλέψει και δεν έκανα κάτι για να τον προειδοποιήσω, να του πω έστω να προσέχει.Επιπλέον το είχα βαρύ μέσα μου που δεν μπόρεσα να τον αποχαιρετήσω μιας και ήμουν πολύ μακρυά και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην κηδεία.Έτσι επί ένα μήνα έκλαιγα,δεν κοιμόμουν και έριχνα το δριμύ κατηγορώ στον εαυτό μου που δεν έκανα κάτι για τον φίλο μου και κυρίως που δεν μπόρεσα να του πω ένα τελευταίο αντίο.Κι όμως εκείνος δεν με ξέχασε!Ένα βράδυ που κατάφερα να κοιμηθώ ήρθε και με αποχαιρέτησε!Ήρθε στο όνειρο μου και μου είπε να μην κλαίω γιατί είναι καλά και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για τίποτα.Με αγκάλιασε και μου είπε αντίο.Οι γονείς μου εκείνο το βράδυ με βρήκαν όρθια να αγκαλιάζω κάτι στον αέρα και να κλαίω με λυγμούς.Εγώ ξύπνησα μετά από το άγριο ταρακούνημα του πατέρα μου κλαίγοντας ακόμα.Από εκείνο το βράδυ σταμάτησα πια να κλαίω για τον φίλο μου και ένιωσα καλύτερα ψυχολογικά.Και κάθε φορά που τον σκέφτομαι πάντα χαμογελώ γιατί είμαι σίγουρη οτί με βλέπει και χαίρεται για μένα.Δεν με ξαναεπισκέφθηκε από τότε αλλά ξέρω οτι είναι καλά και ότι όταν ξαναβρεθούμε κάποτε έχει πολλά να μου πει.
Κλείνοντας το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πολύ οδυνειρό να χάνουμε κάποιον δικό μας αλλά με τον τρόπο του είναι πάντα κοντά μας.Γι' αυτό αντί να κλαίμε στην σκέψη του ας χαμογελάμε γιατί μπορεί να μας βλέπει εκείνη την στιγμή!!!
Φιλικά

P.S.

VIKINGΜέλος
02/06/2003, 00:02:30
quote:

Όταν μιλάμε για την διακομιδή του από το περιφερειακό νοσοκομείο στο νοσοκομείο της Αθήνας πάντα έχει ένα μελαγχολικό ύφος...Μου λέει "...δεν με άφηναν να κοιμηθώ στο ασθενοφόρο μου μιλούσαν συνέχεια, όταν για ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάφερνα να κλείσω τα μάτια μου έβλεπα ένα τούνελ σκοτεινό και στο βάθος ένα λαμπερό φως. 'Ηθελα τόσο πολύ να πάω εκεί. Νευρίαζα που δεν με άφηναν αλλά δεν μπορούσα να αντιδράσω να τους το πω...Ήταν υπέροχα ακόμη και τώρα που καταλαβαίνω ότι αν έφτανα στο φως ίσως να μην ήμουν μαζί σας μελαγχολώ. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ζεστά και υπέροχα ένιωσα..."

Φαντάζομαι πως έχετε ακούσει για κάποιους ανθρώπους που κατόρθωσαν
να επιζήσουν ύστερα απο κάποιο σοβαρό ατύχημα και έιχαν μια επιθανάτια εμπειρία.Για π.χ κάποιος ισχυρίστηκε(και στην Ελλάδα είχαμε τέτοια
παραδείγματα)ότι αμέσως μετά το ατύχημα είχε τήν αίσθηση ότι βγήκε από το σώμα του καί άρχισε να αιωρείται,μετά είδε ένα σκοτεινό
τούνελ όπου άκουσε μια φωνή να του λέει "αν μπείς μέσα στο τούνελ
(οπου υπηρχε πολυ φως και ωραια μουσικη)δεν θα ξαναγυρίσεις πίσω".Μαλιστα άκουσε και φωνές συγγενών του που είχαν πεθάνει παλιά.Εσείς τι πιστεύεται ότι όντως είχαν αυτή την εμπειρία ή
απλώς ήταν το αποτέλεσμα των διαφόρων σταδίων που πέρασε ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είχε την επιθανάτια αυτη εμπειρία κατα την νέκρωση;Διότι πολλοί επιστήμονες είπαν ότι η έντονη δραστηριότητα
των νευρώνων του εγκεφάλου και οι κινήσεις του αμφιβληστροειδή του
ματιού ερμηνεύουν την εμπειρία διεύλεσης τούνελ και την εναλλαγή
απο το βαθύ σκοτάδι στο έντονο φώς.Πρέπει ακόμα να σάς πώ ότι
υπήρξαν και κάποιο άνθρωποι που είχα και δυσάρεστες επιθανάτιες
εμπειρίές π.χ βλέπανε δαίμονες και ανθρώπους να υποφέρουν.Άραγε
μήπως μελέτες σε όλα αυτά αποκαλύψουν κάποτε τα ψυχολογικά "μυστικά...
υπερφυσικών,υπερβατικών εμπειριών;

Εγώ βέβαια πάντα εναντιώνομαι όταν κάνουμε αυτή τη συζήτηση και του λέω ότι έμεινε και κέρδισε μία πανέμορφη κόρη αλλά ποτέ δεν κατάφερα να τον πείσω ότι εδώ είναι καλύτερα.... Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τότε δεν τον ενόχλησε ποτέ η ιδέα του θανάτου.

Menia21Νέο Μέλος
03/06/2003, 21:40:02
θα ηθελα να συμφωνησω απολυτα με τη φιλη Amanda.Εχω ακριβως την ιδια εμπειρια,αλλα εμενα αυτος που "εφυγε" δεν ηταν απλα φιλος αλλα κατι πολυ παραπανω.Σε 2 βδομαδες περιπου κλεινουν 3 χρονια απουσιας του αλλα συνεχιζει να ειναι εδω με τον δικο του τροπο.Ειναι αληθεια οτι οταν εχεις διαφορα στο κεφαλι σου τοτε εξασθενιζει η ικανοτητα σου να νιωθεις τα πνευματα.Εχω καιρο να τον δω στον υπνο μου,να τον νιωσω σαν παρουσια κι αυτο γιατι με απασχολουσαν καποια πραγματα και με ειχαν αποσπασει απο αυτον.Και αυτο το πραγμα με στενοχωρουσε πολυ.Την προηγουμενη βδομαδα,μετα απο πολλους μηνες, πηγα στο νεκροταφειο να του αφησω ενα λουλουδι.Ξαφνικα,εκει που παρακαλουσα να μου δειξει ενα σημαδι οτι ειναι εκει,ενιωσα μια ανατριχιλα να με διαπερναει,Ενα τρεμουλο και ενιωθα οτι καποιος ηταν στα αριστερα μου.Το ενιωθα πολυ εντονα.Ηταν σαν να προσπαθουσε να μου μιλησει,να επικοινωνησει μαζι μου αλλα δεν εκπεμπαμε στην ιδια συχνοτητα κι ετσι η επικοινωνια δεν γινοταν εφικτη. Θα ηθελα να ρωτησω οσους εχουν νιωσει παρουσιες,πως τις νιωθουν.Καταλαβαινουν κι αυτοι αυτο το τρεμουλο,αυτην την ανατριχιλα?Η μηπως ειναι απλα η ιδεα μου?Αν και δεν το νομιζω,γιατι ειμαι σιγουρη μεσα απο προσωπικες εμπειριες οτι μας βλεπουν και καποιες φορες προσπαθουν να επεμβουν μεσα απο καποια γεγονοτα.Το θεμα ειναι κατα ποσο εχουμε "ανοιχτα ματια" για να τα δουμε και να τα καταλαβουμε.
Ευχαριστω

oneiric1Μέλος
06/06/2003, 15:05:29
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη menia, εκτός από τα όνειρα που βλέπω κατά καιρούς) αισθάνομαι κάποιες (όχι όσες θα ήθελα) φορές την μητέρα μου.

Προσωπικά δεν νιώθω ανατριχίλα ούτε τρέμουλο. Απλά... το νιώθω... Σε κάποιο γεγονός / σε κάποια συζήτηση... δεν ξέρω πως αλλά εκείνη την στιγμή χωρίς κανένα λόγο νιώθω την παρουσία της.

* Irene *
~ Love is the only truth ~

20/11/2003, 16:04:39
Καλησπερα σας.
Θα ηθελα να αφησω και την δικη μου εμπειρια..
Δεν ξερω ως ποια <βαθμιδα> μας βλεπουν οι νεκροι συγγενεις μας και φιλοι μας αλλα οτι μας βλεπουν και ερχονται ειτε να μας υπενθυμισουν κατι,ειτε να μας παρηγορησουν(οπως διαβασα),συμβαινει.
Ο παππους μου εφυγε οταν εγω ημουν 7 χρονων(πολυ μικρη για να ξερω και για να μου πουν οι δικοι μου τον μηνα που εφυγε),και για να θυμαμαι μετα την χρονικη περιοδο .
Μετα 10 χρονια ημουν διακοπες στην θεια μου(την κορη του)και επεσα για υπνο το μεσημερι(σημειωνω οτι πλησιαζε η ημερα που ειχε φυγει και το οτι ποτε δεν κοιμομουν μεσημερι),και τον ονειρευτηκα να ειμαστε εμεις οι δυο μονο μπροστα σε ενα τραπεζι πανω στο οποιο υπηρχαν διαφορα χαρτια,και ειχαμε αρχισει κουβεντα...καποια στιγμη τον ρωτησα πως τα περναει και μου ειπε οτι τα περναει καλα.
Θυμαμαι οτι περιμεναμε να ερθουν και αλλοι και καποια στιγμη ακουσα απο μακρυα φωνες.
Καπου εκει σταματησε το ονειρο.Οταν μετα το ειπα στην γιαγια μου μου ειπε οτι εκεινη την περιοδο πλησιαζαν τα 10 χρονια και οτι ο παππους μου ηθελε να μας ειδοποιησει οτι πλησιαζει η μερα που ειχε φυγει.

Δεν ξερω γιατι ο παππους μου διαλεξε να ερθει σε μενα για να μου υπενθυμισει το μνημοσυνο του,αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι ηθελε να του κανουμε μνημοσυνο και για αυτο παρουσιαστηκε στον υπνο μου.
Εχουν περασει απο εκεινη την μερα 11 χρονια αλλα εκεινο το <ονειρο> δεν το εχω ξεχασει.

Καλο σας απογευμα

20/11/2003, 17:44:47
αληθεια θαυμασιο θεμα με πολλα μοναχικα μονοπατια που εναλλασονται απο δακρυα λυπης σε δακρυα χαρας.

απο δακρυα λεισμονιας σε δακρυα ανακουφισης ,μα τα περισσοτερα ειναι σε δρομους ονειρων

μια σκεψη του πως ηταν ο ανθρωπος μας και του πως ειναι μεσα σε μια κασα ,μια στιγμη-ενα δευτερολεπτο ενα κλικ σκεψης-σαν αστραπη ..φτανει για να σηκωθει η τριχα των μαλλιων και των χεριων μας

μια τοσο δα σκεψουλα ,φτανει για να μας φερει στο μυαλο ολα οσα ειχαμε φιλια-αγαπη ,ολα οσα χασαμε και τοτες ειναι πολυ δυσκολο ,τοτες ειναι που η μοναξια γινεται πιο αβασταχτη

θελω να πω σε οσους αγαπησα και με αγαπησαν ,φιλους και συγγενεις πως εξακολουθω να τους αγαπω,πως μου λειπουν ,πως τους σκεφτομαι ,πως ειναι στιγμες που ο χρονος μοιαζει παγωμενος σα....

θα δανειστω κατι απο ενα αλλο παιδι ,ας με συγχωρεσει που δεν θυμαμαι το ονομα του,κατι που αναρωτιεμαι το καθε δευτερολεπτο..αραγες ποιοι αληθεια ειναι οι νεκροι και ποιοι οι ζωντανοι ;;;;;

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 20/11/2003 19:01:54

demoΜέλος
08/07/2004, 14:27:47
Διάβασα πολλές απο τις απόψεις σας & έχω κι'εγώ πολλές εμπειρίες απο άτομα τα οποία ήταν κοντά στον θάνατο που έβλεπαν ονειρεμένους τόπους, & άκουγαν πανέμορφους ήχους!!! Ο Άνθρωπος υπάρχει και μετά τον Βιολογικό θάνατο, & όσον αφορά τα πανέμορφα τοπία & τους ήχους υπάρχουν πολλές εξηγήσεις: Η πιθανότερη είναι οτι με την απαλλαγή της ψυχής απο την ύλη εισέρχεται σε πρώτη φάση στον κόσμο των Ονείρων, καταστάσεις οι οποίες δέν υπάρχουν με σάρκα & Οστά στην Γή αλλά θα προτιμούσε πολύ σάν Ανθρωπος να ζήσει!! Είναι μια κατάσταση παρόμοια με του βαθύτατου Ύπνου, άλλωστε οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τον ύπνο σάν αδελφό του Θανάτου!! Οσον αφορά τις ψυχές υπάρχουν στην Γή & μετά τον θάνατο του Ανθρώπου με τον οποίο ήταν συνδεδεμένες αλλά όχι για πάντα!! Οι ψυχές των Ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσεγγίσει τον Θεό, ανέρχονται σε Ανώτατες μορφές Πνευματικής Ζωής γίνονται Αγγελοι,Ουράνιοι & τείνουν να ενωθούν με το Απόλυτο Θείο!! Αυτοί μπορούν να εμφανίζονται όποτε θελήσουν σε οποιονδήποτε Άνθρωπο!! Οι υπόλοιπες ψυχές υπάρχουν & περιπλανούνται στην Γή για μεγάλο διάστημα μέχρι οι ίδιες να αποφασίσουν την μετέπειτα τύχη τους η οποία πιθανώς είναι ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ σε άλλον Ανθρωπο ή ζώο, & νέα προσπάθεια της απο την αρχή για την Σωτηρία της!! Τον καιρό που περιπλανάται στην Γή είναι πιθανότατη η οποιαδήποτε Άυλη & Πνευματική επαφή με πρόσωπα στην Γή τα οποία υπεραγαπούσε & ήταν στενότατα δεμένη(πχ. παιδιά)!!

AFMAΜέλος
10/07/2004, 11:17:44
ποτε μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι που είναι δίπλα στο θάνατο "ζουν" σε μία κατασταση λίγο περίεργη, να κάτι σαν εκείνους που πέρνουν ναρκωτικά έστι ζουν μία παθολογική ΄ φάση κάπως λίγο .... Από απέναντι
χμ τώρα για τον θάνατο και τους νεκρούς ;
δεν θυμάμαι τίποτα!

ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ

Crystal_tearΜέλος
12/07/2004, 13:07:23
Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις οι οποιές λεγετε οτι ειναι ικανές να κρτατίσουν κάποιον ο ποιος εχει πεθάνει στα κατότερα πεδία του αστρικού και να μην του επιτέψουν να ανέβουν προς τα επάνω , τετοιες ειναι η υπερβόλικη αγαπη που μπορει να τρέφει ο αποθανόν για καποιο πρόσοπο στη γη ή η προσπάθεια καποιου ανθρώπου απο να ερθει σε επικοινονία μαζι του, με ΑΠ για παραδηγμα, αυτο δεν ειναι καλο οπως προανεφεραν καποια αλλα μελοι του φόρουμ , ειναι και εγωιστικο θελουμε να δουμε ενα αγαπημενο μας πρόποσο για να ικανοποιησουμε τη δικημας αναγκη , καλο θα ειναι να γνωριζουμε οτι κανουμε κακο και να μην θελουμε να ερθουμε σε επαφη οσο σκλιρο και αν ειναι αυτο ειναι για το καλο τους.

pliroforisiΜέλος
04/05/2004, 11:42:17
Αποδράσεις...

* Ο κατάλογος ανανεώνεται κάθε φορά που ανακοινώνονται καινούργιες εκδηλώσεις.

Edited by - pliroforisi on 17/06/2004 13:31:02

Edited by - pliroforisi on 01/07/2004 10:00:30

pliroforisiΜέλος
17/06/2004, 13:36:35
Αποδράσεις...

* Ο κατάλογος ανανεώνεται κάθε φορά που ανακοινώνονται καινούργιες εκδηλώσεις.

Καλοκαίρι 2004, "Αναζωογόννηση στο Γαλαξείδι", εργαστήρια και παιχνίδια αυτογνωσίας, εργαστήρια εικαστικής θεραπείας, σωματικές ασκήσεις - ασκήσεις χαλάρωσης, περίπατοι στην φύση, υγιεινή διατροφή (κυρίως με προϊόντα οικολογικής γεωργίας), με την Δέσποινα Παπαϊωάννου (πτυχίο ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τετραετής εκπαίδευση στην εικαστική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας), τον Πάνο Μπαλτά και καλεσμένους θεραπευτές και εισηγητές μεθόδων αυτοβελτίωσης, στο Γαλαξείδι, στο κέντρο "Ο Μίτος της Αριάδνης" (μέσα σε κτήμα 20 στρεμμάτων με λουλούδια, ελιές και αμυγδαλιές, τηλ. 22650.42266, κιν. 6978.387543, www.ariadne.diadromes.com).

2 - 10.7.2004, "Δημιουργική κίνηση – προσωπική ανάπτυξη - αναζωογόνηση με βιοενεργειακές θεραπείες - calanetics - pilates", στoν Λόγγο Αιγίου, στο "Holiday Harmony Apartments", διοργάνωση: "Δίοδος" (τηλ. 210.3620020 και 210.3620490).

3 - 4.7.2004, "Δραστηριότητες στην φύση με θέματα ρεφλεξολογίας και υγείας", με την Ρένα Στραβελάκη, στην Βραυρώνα Αττικής, διοργάνωση: Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Ερευνας (τηλ. 210.9841030, kere@otenet.gr).

3 - 10.7.2004, "Πνευματική εμβάθυνση και ψυχική αναζωογόνηση στην φύση" , με την Λήδα Σάνταλα (δασκάλα γιόγκα, χοροθεραπεύτρια), στην Πάλτση Πηλίου, στον "Ερωβιό", πληροφορίες: "Shantom" (τηλ. 210-6717529, www.shantala.gr).

4 - 10.7.2004, "Σιάτσου" , με την Ειρήνη Σταματοπούλου, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

4 - 10.7.2004, "Εσωτερικά ταξίδια", με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

5 - 11.7.2004, "Αγιουρβεδικό μασάζ" , στην Αμοργό, στο κέντρο "Ίρις" (τηλ. 22850.73545, www.iris.amorgos.net).

5 - 13.7.2004, "Γιόγκα" , με την Λίντα Καπετάνιου, στην Σάμο, στην "Villa Eva", (τηλ. 22730.30020, www.samosin.gr/villeva.htm).

10 - 11.7.2004, "Κινητικοί διαλογισμοί - βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας παιχνίδια - βόλτες στην φύση - πάρτι - ...απρόοπτα", στην Σιθωνία Χαλκιδικής (παραλία Βατοπεδίου, διοργάνωση: Ομιλος "Σύνθεση" (τηλ. τηλ. 2310.242001 και 2310.252310, www.synthesi.therapy.gr).

10 - 11.7.2004, "Δραστηριότητες στην φύση με θέματα ρεφλεξολογίας και υγείας", με την Ρένα Στραβελάκη, στην Βραυρώνα Αττικής, διοργάνωση: Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Ερευνας (τηλ. 210.9841030, kere@otenet.gr).

11 - 17.7.2004, "Θεραπεύοντας το εσωτερικό παιδί με αναδρομές και ενεργειακή ψυχολογία" , με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

12 - 18.7.2004, "Αναγέννηση (αυτογνωσία, χαλάρωση, επικοινωνία)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

13 - 17.7.2004, "Πενθήμερο χαλάρωσης" , στην Αμοργό, στο κέντρο "Ίρις" (τηλ. 22850.73545, www.iris.amorgos.net).

15 - 18.7.2004, "Τετραήμερο σιωπής (ξεκούραση, αποτοξίνωση)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

17 - 18.7.2004, "Ultra - Ανώτερο Σεμινάριο Μεθόδου Σίλβα" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο, στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

17 - 24.7.2004, "Τάι τσι / μεγάλη φόρμα Γου στιλ" , με τον Δημήτρη Πιτιανούδη, στο Γαλαξείδι, στο κέντρο "Ο Μίτος της Αριάδνης" (μέσα σε κτήμα 20 στρεμμάτων με λουλούδια, ελιές και αμυγδαλιές, τηλ. 22650.42266, κιν. 6978.387543, www.ariadne.diadromes.com).

17 - 26.7.2004, "Τσι κουνγκ", με τον Γιώργο Παππά, στα Αγραφα, διοργάνωση: "Ηλιοχόος" (τηλ. 24230.55698, κιν. 6973.410376, www.iliohoos.gr).

18 - 24.7.2004, "Θετικές επιλογές και μοιρασμένα οφέλη με ενεργειακή ψυχολογία" , με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

19 - 25.7.2004, "Δουλεύοντας με τις ενέργειες της Γης", "πώς να συνδεθείτε με τις θεραπευτικές δυνάμεις του φυσιού κόσμου (καθαρισμός χώρου – εξισορρόπηση ενέγγειας στο χώρο - γεωπαθητικό στρες – απελευθέρωση πνεύματος – προστασία – συνεργασία με τα πνεύματα της φύσης – τσάκρας της Γης – καθαρισμός αρνητικών ενεργειών της Γης", με τον David Furlong (θεραπευτής, συγγραφέας), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

22 - 25.7.2004, "Τετραήμερο σιωπής (ξεκούραση, αποτοξίνωση)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

23 - 27.7.2004, "Ξανακερδίζοντας την απλότητα" , με τον Κωνσταντίνο Φυτόπουλο (ψυχίατρος, ομοιοπαθητικός, ψυχοθεραπευτής υπαρξιακής και γιουγκιανής κατεύθυνσης), στον Ολυμπο, στην Επαυλη "Πάνθεον", διοργάνωση: Ινστιτούτο Δημιουργικής Εκφρασης και Αυτογνωσίας "Ροές" (τηλ. 23510.76122, 2310.610014, konfyt@otenet.gr).

24.7 - 4.8.2004, "Κρανιοϊερή θεραπεία / Level 1" , με τον Aρη Χατζηνάσιο, στην Σάμο, στην "Villa Eva", (τηλ. 22730.30020, www.samosin.gr/villeva.htm, www.craniosacraltherapy.gr).

25 - 31.7.2004, "Η κάθαρση και η υπέρβαση και μοιρασμένα οφέλη με EFT" , με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

26.7 - 1.8.2004, "Λεπτοί για πάντα" , με την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγήτρια προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

26.7 - 4.8.2004, "Τσι κουνγκ", με τον Γιώργο Παππά, στα Αγραφα, διοργάνωση: "Ηλιοχόος" (τηλ. 24230.55698, κιν. 6973.410376, www.iliohoos.gr).

29.7 - 1.8.2004, "Τετραήμερο σιωπής (ξεκούραση, αποτοξίνωση)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

1 - 16.8.2004, "Γύρος της Κρήτης" , με την Swami Nischalchittananda (δασκάλα γιόγκα), πληροφορίες: τηλ. 210.6834193, κιν. 6934774626, http://www.yoga-on-line.gr/CRETA%202004.htm

2 - 8.8.2004, "Αναγέννηση (αυτογνωσία, χαλάρωση, επικοινωνία)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

2 - 8.8.2004, "Σιωπή, διαλογισμός και EFT" , με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

2 - 11.8.2004, "Συνειδητή συνεργασία" , με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στην "Μυρρινούντα" της "Αρμονικής Ζωής" (τηλ. 210.6818220 και 210.6818151, www.holisticharmony.com).

4 - 13.8.2004, "Τσι κουνγκ", με τον Γιώργο Παππά, στα Αγραφα, διοργάνωση: "Ηλιοχόος" (τηλ. 24230.55698, κιν. 6973.410376, www.iliohoos.gr).

6 - 16.8.2004, "Κρανιοϊερή θεραπεία / Level 2" , με τον Aρη Χατζηνάσιο, στην Σάμο, στην "Villa Eva", (τηλ. 22730.30020, www.samosin.gr/villeva.htm, www.craniosacraltherapy.gr).

9 - 15.8.2004, "Το εργαστήρι της ζωής (εργαστήρια συστημική αναπαράστασης - αυτογνωσία - εικαστικής έκφρασης, σωματικές ασκήσεις - ασκήσεις χαλάρωσης, υγιεινή διατροφή κ.λπ.)" , με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο (κοινωνιολόγος, συστημικός ψυχοθεραπευτής, συντονιστής του Ελληνικού Ινστιτούτου Συστημικής Αναπαράστασης Bert Hellinger) και τον Παναγιώτη Μεταξάτο (εισηγητής προγραμμάτων αυτοβελτίωσης) κ.ά., στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr, www.anaparastasi.gr).

16 - 22.8.2004, "Αναγέννηση (αυτογνωσία, χαλάρωση, επικοινωνία)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

18 - 28.8.2004, "Κρανιοϊερή θεραπεία / Level 3" , με τον Aρη Χατζηνάσιο, στην Σάμο, στην "Villa Eva", (τηλ. 22730.30020, www.samosin.gr/villeva.htm, www.craniosacraltherapy.gr).

19 - 22.8.2004, "Τετραήμερο σιωπής (ξεκούραση, αποτοξίνωση)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

23 - 29.8.2004, "Μόνο γυναίκες" , στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

26 - 29.8.2004, "Τετραήμερο σιωπής (ξεκούραση, αποτοξίνωση)" , με τον Παναγιώτη Μεταξάτο και την Μαριάννα Μεταξάτου (εισηγητές προγραμμάτων αυτοβελτίωσης), στην Κεφαλονιά, στην "Κριτονού" (τηλ. 210.3610822 και 210.3631101, www.kritonou.gr).

4 - 11.9.2004, "Γιόγκα - εσωτέρα θεραπευτική - ψυχοενεργειακό μασάζ - body work", στoν Λόγγο Αιγίου, στο "Holiday Harmony Apartments", διοργάνωση: "Δίοδος" (τηλ. 210.3620020 και 210.3620490).

Πάνος Μπαλτάς

Edited by - pliroforisi on 01/07/2004 10:29:05

Labolas GlasyaΜέλος
17/06/2004, 22:00:01
Γουελ Καμ στο ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ ΤΡΑΒΕΛ ΑΤΖΕΝΣΥ. **

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

Edited by - Labolas Glasya on 27/06/2004 15:51:24

28/06/2004, 16:24:23
Θα παρακαλούσα το Mέλος pliroforisi να αποφύγει την κατάχρηση(οπωσδήποτε μη ηθελημένη καθώς φαντάζομαι) της φιλοξενίας, των πόρων και των υπηρεσιών του χώρου μας.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις μπορούν μόνον να εκλειφθούν ως Διαφημιστικές...

Σε κάθε περίπτωση, κάποια πρόταση για μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του ευρύτερου πεδίου ενδιαφέροντος του ESOTERICA σαφώς ενταγμένη οργανικά στα πλαίσια μίας υπάρχουσας ή καινούργιας Συζήτησης είναι θεμιτή. Και πάντα βέβαια θα πρέπει να συμπληρώνει τις απόψεις του συγγραφέα του μηνύματος(που την παραθέτει) ο/η οποίος/α θα πρέπει να έχει και να το αποδεικνύει σαν πρωταρχικό στόχο τη Συμμετοχή στις Συζητήσεις μας και την Συν-εργασία με τα υπόλοιπα Μέλη στη Διενέργεια των Συζητήσεων που είναι προσανατολισμένες προς στόχους γνωσιολογικούς, φιλοσοφικούς, εμβάθυνσης και κατανόησης!

Ελπίζω κι εγώ να υπήρξα κατανοητός λοιπόν... η πρόθεσή μου δεν είναι να θίξω οποιονδήποτε, απλά να διασφαλίσω την συμμετοχική και δημιουργική διαδικασία των Συζητήσεων.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

pliroforisiΜέλος
01/07/2004, 08:38:49
Φίλε/η Admin

* Μήπως θα ήταν δυνατόν να πεις και στους διοργανωτές των παραπάνω εκδηλώσεων ότι πρόκειται για διαφήμιση, ώστε να μου στείλουν μια κάποια αμοιβή;

* Ο παραπάνω κατάλογος έχει τοποθετηθεί σε δεκάδες φόρουμ, μέχρι και φοιτητών ιατρικής, και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Δεν είναι περίεργο να δημιουργείται θέμα στο κατ' εξοχήν φόρουμ εσωτερικής αναζήτησης;

* Ο "ρόλος" που έχει επιλέξει ο pliroforisi για τούτη την ζωή του είναι να πληροφορεί τον και για τον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης, των εναλλακτικών θεραπειών και της βιωματικής οικολογίας. Κάτι που μάλλον το κάνει καλά εδώ και κάμποσα χρόνια και σκέφτεται να το συνεχίσει όσο το επιτρέπουν οι περιστάσεις και οι δυνάμεις του. Εάν οι υπεύθυνοι του Esoterica θεωρούν ότι δημιουργεί πρόβλημα στο φόρουμ ας σβήνουν τα σημειώματα που τους ενοχλούν ή ας του απαγορεύσουν την "είσοδο". Οικειοθελώς, πάντως, δεν θα σταματήσει να ενημερώνει!

Πάνος Μπαλτάς

AFMAΜέλος
10/07/2004, 17:10:27
μπράβο pliroforisi.
έτσι ψάχνε , χώνε, γράφε κάτι για να μας δηλώνεις την παρουσία σου
βρε που αλλου σε έχω βρει;

ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ

Labolas GlasyaΜέλος
12/07/2004, 22:07:48
@-ΝΤ-ΜΙΝ επιτελους. Συμφωνησαμε και σε κατι. Ετσι ντε βαλε λιγο χερι σε οσους την ειδαν μικρες αγγελιες. *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

kynikosΜέλος
22/02/2004, 21:09:23
Γεια σας,

Αυτό είναι ένα θέμα που ήθελα να ανοίξω εδώ και αρκετό καιρό, καί χαίρομαι που βρίσκω τώρα λίγο χρόνο να το κάνω!
Κάποια βάση για αυτήν την συζήτηση είχε αρχίσει με το θέμα Υπήρξε Προπατορικό Αμάρτημα?. Εκεί, είχα εκφράσει την γνώμη οτι το ΠΑ μπορούσαμε να το δούμε μέσα απο δύο οπτικές:

Α) Ηταν μιά αληγορία, μια μεταφορά, για ένα αναπόφευκτο και αναγκαίο μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης, καθώς οι ατομικοποιημένες ψυχές είσέρχονταν στον κόσμο της ύλης, και η ανάλυψή τους ή η λύτρωσή τους ήταν και αυτή ένα αδιαίρετο μέρος της εξέλιξής τους. Αυτό το ονόμασα συμβατικά το Α' Ενδεχόμενο.
Β) Πέραν της "κανονικής", φυσιολογικής εξέλιξης της ανθρώπινης ψυχής στον κύκλο τής ύλης, η ύπαρξη ενος άλλου γεγονότος, δημιούργησε ένα (ελλείψει καλύτερου χαρακτηρισμού) "κοσμικό ατύχημα", το οποίο στάθηκε ιδιαίτερο εμπόδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου, και χρειάστηκε μιαν ειδική "εκ των άνωθεν" επέμβαση για να εξουδετερωθεί. Αυτό το ονόμασα Β' Ενδεχόμενο.

Επειδή το θέμα είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τα όρια του αρχικού topic, με πολλούς φίλους να θεωρούν τους διάφορους μύθους άσχετους, ασήμαντους, ή ακόμα προορισμένους γιά "αλλους", είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για όσους από εμάς πιστεύουμε οτι οι μελέτη των μύθων (όλων των παραδόσεων) μας αφορά άμεσα, και μπορεί να προσκομίσει κάποια σοφία.

Θά ήθελα εδώ να εξετάσουμε όλες τις παραδόσεις για τό πως προσεγγίζουν αυτό το θέμα, μαζί και του Χριστιανισμού, ειδικά του Γνωστικού, για να μπορέσουμε να αποστάξουμε μιά ουσία, ελευθερωμένη απο τα όποια κοινωνικά επίκτητα.
Αλλα πάνω από όλα θα ήθελα να δούμε το θέμα ΠΡΑΚΤΙΚΑ, δηλαδή πως μπορούμε να εφαρμόσουμε ο'τι κατανοήσουμε από την μελέτη μας στην καθημερινή μας ζωη, κάθε στιγμή, άσχετα με την νοητική μας αντίληψη για την "Πτώση", όποιο ενδεχόμενο και να μας φαίνεται λογικό, το Α', Β' ή Γ' !

Εξ άλλου, οι εσωτερικές καταστάσεις μόνο σαν βίωμα μπορούν γίνουν αληθινά κατανοητές, και τα όποια λόγια και περιγραφές παραμένουν πάντα μόνο σαν δείκτες.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ

Αν η κατάσταση της Πτώσης υφίσταται, υφίσταται κάθε στιγμή, το ίδιο και η πιθανότητα της Λύτρωσης. Όπως κάποιοι φίλοι ήδη επισήμαναν στό προηγούμενο τοπικ, σε αυτά τα θέματα γενικά θεωρείται οτι "χρόνος" δεν υπάρχει για την ψυχή, μόνο το "Αιώνιο Τώρα".

Έτσι, αν έχουμε κάποια αντίληψη για την επίτεύξη της Λύτρωσης, αυτή θα πρέπει να ισχύει κάθε στιγμή της ζωής μας, ανεξάρτητως της οποιασδήποτε προσωπικής μας δραστηριότητας. Για αυτό, εξ άλλου, θεωρούμε οτι ο καθένας μπορει να φτάσει σε μιά "Φώτηση", ακόμα και αν είναι "άθεος", ακόμα και αν φαίνεται να ασκεί μιά "πρωτόγονη" ή "περιοριστική" (κατ'εμάς πάντα) δοξασία.

Δεν έχει σημασία η εξωτερική δραστηριότητα, σημασία έχει η εσωτερική τοποθέτηση!
Για αυτόν τον λόγο ακριβώς, μπορούμε να δούμε το όλο θέμα και ψυχολογικά:
Σε ο'τι συμπεράσματα καταλήξουμε σχετικά μέ την διάδικασία που μας μεταφέρει απο κατάσταση "Πτώσης" σε κατάσταση "Λύτρωσης", είτε αυτό αφορά το θάρρος, την αγάπη, την αποδοχή, την ταπεινότητα, κλπ. αυτά (τα συμπεράσματα) πρέπει να στέκουν και πρακτικά, ψυχολογικά, δηλαδή να είναι αποδεκτά στον κοινό νου, και όχι παραμυθιάσματα.
Ελπίζω να έχουμε όλοι πολλά να πούμε επι του θέματος

ΔΡΑΣΗ ΟΧΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Πόλλες απο τις μυστικιστικές προσεγγισεις, με πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον Βουδδισμό, τονίζουν την "Τελειώτητα" του "Εδώ και Τώρα", και την ανάγκη να μην επεμβαίνει και να μην κρίνει συνεχώς ο νους!
Κάθε κατάσταση είναι έκφραση της Θείας Τελειώτητας, οι "παίκτες" σε κάθε "πράξη" απόλυτα ισορροπημένοι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα!
Αυτό για τον σύγχρονο άνθρωπο, ιδίως της Δύσης φαίνεται καμμιά φορά εξωφρενικό.
Πως μπορείς να σταθείς χωρίς να επέμβεις σε καταστάσεις πού είναι οφθαλμοφανής η αδίκία; Δεν θα επιβαρύνει η απραξία την συνείδησή σου; Δεν καταντάει αμπελοφιλοσοφία η αντίληψη της "τελειότητας" αν το παίζουμε "Νερωνας" και το ρίχνουμε στο βιολί ενώ η Ρώμη καίγεται ;

Εδώ λοιπόν, κατα την γνώμη μου, μπαίνει ένας νέος παράγοντας:
Απο την στιγμή που αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με οποιαδήποτε εξωτερική κατάσταση, μπαίνουμε και εμεις μέσα στο σενάριο της "Τελείωσης", εισερχόμαστε στην mandala, όπως λένε και οι Βουδδιστές.

Οι πράξεις μας θα προσδιορίσουν και την εξέλιξη του σενάριου, και το τυχόν κάρμα που θα δημιουργήσουμε. Για αυτό, θα ήθελα να θέσω σαν πρώτη ιδέα, οτι μέσα απο την "Ψυχολογία της Λυτρωσης", δεν αποκλείεται η δράση, απεναντίας συνιστάται, αλλα η μόνη δράση που έχει το ζητούμενο αποτέλεσμα ειναι η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, η αλτρουιστική δράση, η δράση ΟΧΙ για την εξύψωση, δικαίωση ή ικανοποίηση του εγωϊσμού μας, αλλα ή δράση για το καλό των άλλων που συμμετέχουν στο σενάριο, στην mandala.

Αυτή η ιδέα εμπεριέχεται και στο Χριστιανικό "μην κρίνεται ινα μην κριθειται", δηλαδη, δεν οφελεί η επιβολή της προσωπικής μας κατανόησης σε μιά κατάσταη, αλλα μόνο η προσφορά αγάπης, από ένα κέντρο εσωτερικής "γαλήνης".
Απο αυτο το σημείο νομίζω γίνεται κατανοητό οτι η αντίληψη της "τελειώτητας" οχι μόνο δεν παροτρύνει σε αδράνεια, αλλα σε μία εξαιρετικά δύσκολη, και υψηλής ποιότητας δράση. Ελπίζω και αυτό να είναι θέμα μελλοντικής συζήτησης.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Τέλος, θα ήθελα να πώ οτι η διαδικασία της ερμηνείας των διαφόρων μύθων, και η τοποθέτηση τους σε "ψυχολογικό" πλαισιο είναι μια διαδικασία όχι μόνο διαφωτιστική, αλλα και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ. Δεν μιλάμε για ξηρές διανοητικές γνώσεις, αλλα για τις ερμηνείες που ξεπηδάν απο μέσα μας, και κάνουν "κλικ".

Στο προηγούμενο τοπικ, εγώ και ο ΤΗΟΤΗ είχαμε κάνει μιαν αρχή πάνω στον μύθο του ΠΑ, αυτός αποερμηνεύοντας τον μέσα απο την οπτική της "ανάλυψης ευθύνης" και της "απαλλαγής από αμφιβολία", εγώ μέσα απο την οπτική οτι "γνώση χωρις αγάπη παράγει αυταπέχθεια". Ρίχτε μια ματια εδώ αν θέλετε, αργότερα θα τά κάνω copy-paste και σε αυτόν τον χώρο.

Τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτές τις ερμηνείες - αυτή είναι η μαγεία τους. Αν κάτι δεν ανταποκρίνεται μέσα σε κάποιον, δεν πειράζει, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους που ψάχνουν μέσα στις ερμηνείες να βρούν άκαμπτες "σταθερές", αλλα προσωπικά πιστεύω οτι σ'αυτό το παιχνίδι "άκαμπτες σταθερές" δεν υπάρχουν.

Εύχομαι να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε όλοι μας ο ένας τον άλλον, ώστε να βρίσκουμε μια "Φώτηση" καθε στιγμή, σε όλο και πιο διερυνόμενους κύκλους, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον διαλογισμό μας.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

Κ.

Edited by - kynikos on 22/02/2004 21:25:41

23/02/2004, 00:21:47
Καλορίζικο, αγαπητέ! Είδα φως και μπήκα!

Επέτρεψέ μου να παραθέσω το σχετικό Κεφάλαιο από τη "Γένεση", για να μιλάμε σε σωστή βάση:

1 Ο ΔΕ ΟΦΙΣ ΗΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΩΤΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΜΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΟΦΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩ ΟΝΤΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΗ ΦΑΓΗΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
2 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Η ΓΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΦΑΓΩΜΕΝ
3 ΑΠΟ ΔΕ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΙΠΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΗ ΦΑΓΗΤΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΜΗΔΕ ΕΓΓΙΣΗΤΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΘΑΝΗΤΕ
4 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΟΦΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ
5 ΑΛΛ ΕΞΕΥΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΚΑΘ ΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΦΑΓΗΤΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΝΟΙΧΘΗ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΘΕΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ
6 ΚΑΙ ΕΙΔΕΝ Η ΓΥΝΗ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΝ ΗΤΟ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΒΡΩΣΙΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΟ ΑΡΕΣΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΛΑΒΟΥΣΑ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΔΩΚΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΑΥΤΗΣ ΜΕΘ ΕΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΑΓΕ
7 ΚΑΙ ΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΓΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΡΑΨΑΝΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΣΥΚΗΣ ΕΚΑΜΟΝ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΖΩΜΑΤΑ
8 ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΝΤΟΣ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟΝ ΚΑΙ ΕΚΡΥΦΘΗΣΑΝ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
9 ΕΚΑΛΕΣΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
10 Ο ΔΕ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΣΟΥ ΗΚΟΥΣΑ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ ΚΑΙ ΕΦΟΒΗΘΗΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΡΥΦΘΗΝ
11 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΙΣ ΕΦΑΝΕΡΩΣΕΝ ΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΜΗΠΩΣ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΝΑ ΜΗ ΦΑΓΗΣ
12 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ Η ΓΥΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΔΩΚΑΣ ΝΑ ΗΝΑΙ ΜΕΤ ΕΜΟΥ ΑΥΤΗ ΜΟΙ ΕΔΩΚΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΟΝ
13 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΜΕΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΕΙΠΕΝ Ο ΟΦΙΣ ΜΕ ΗΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΟΝ
14 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΜΕΣ ΤΟΥΤΟ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΝΑ ΗΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
15 ΚΑΙ ΕΧΘΡΑΝ ΘΕΛΩ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΑΜΕΣΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΕΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΕΡΝΑΝ ΑΥΤΟΥ
16 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΠΕ ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΝΕΙ ΤΑΣ ΛΥΠΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΝΝΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ
17 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΙΠΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΚΟΥΣΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΛΕΓΩΝ ΜΗ ΦΑΓΗΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΗΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
18 ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΒΛΑΣΤΑΝΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ
19 ΕΝ ΤΩ ΙΔΡΩΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΣΟΥ ΕΩΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΗΦΘΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΓΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
20 ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΥΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΜΗΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ
21 ΚΑΙ ΕΚΑΜΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΧΙΤΩΝΑΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΔΥΣΕΝ ΑΥΤΟΥΣ
22 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΙΔΟΥ ΕΓΕΙΝΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΩΣ ΕΙΣ ΕΞ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΓΙΝΩΣΚΕΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΒΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗ ΚΑΙ ΖΗΣΗ ΑΙΩΝΙΩΣ
23 ΟΘΕΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΔΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΗΤΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΗΦΘΗ
24 ΚΑΙ ΕΞΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΤΗΝ ΦΛΟΓΙΝΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΩΣΙ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Καλή συνέχεια...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
28/02/2004, 23:21:32
Zadok,

Ευχαριστώ για την παράθεση του Βιβλικού κείμενου.
Η ανάλυσή του, βέβαια (στο προηγούμενο τόπικ), ήταν η έμπνευση για το παρόν, άλλα δεν θέλω να περιοριστούμε μόνο σε αυτό, αν και η Χριστιανική παράδοση της σημερινής μας κοινωνίας κατα κάποιον τρόπο μας αναγκάζει να του δίνουμε λίγο σημασία παραπάνω.

Προσωπικά, θέλω να εξετάσω περρισότερο τις διάφορες "εναλλακτικές" Χριστιανικές παραδόσεις, καθώς και την Βουδδιστική παράδοση που εχεί πάρα πολλά να πεί πάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά και οι Ελληνικές και άλλες παραδόσεις, π.χ. Qabalah, Δυτικός Αποκρυφισμός, Ερμητική Παράδοση, κλπ. θα έχουν σίγουρα κάτι να μας πουν επί του θέματος.

Καί κάτι άλλο: Ακόμα και οι "προσωπικές" μυθολογίες, έχουν θέση. Αναφέρομαι σε όποιονδήποτε μύθο, ας πούμε λογοτεχνικό, όπου ο συγγραφέας έχει καταφέρει να "αντλήσει" από την πηγή του ανθρώπινου ασυνείδητου κάποια σοφία που να αφορά την άμεση καθημερινή ψυχολογία και πράξη. Η γκάμα αυτών των μύθων είναι πλατεία... οτιδήποτε από την Δημιουργία του William Blake, την Οδύσσεια του Όμηρου, το Αρχαίο Θέατρο, τα έργα του Σαίξπηρ ή και των πιό σύγχρονων λογοτεχνών, J.Swift, Τ. Hardy, Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης, εκατοντάδες ονόματα . Και φυσικά, σε μια πιό ελαφριά νότα, ακόμα και τα γραπτά των σύγχρονων παραμυθάδων, π.χ. Tolkien, C.S.Lewis, κ.α.

Τό θέμα δεν είναι ποιοί ή πότε το είπαν, αλλά τί λέει σε έμας προσωπικά, κάποια δεδομέμη στιγμή.

============================

Δύο πράγματα να τονίσω, αν και ίσως να είναι περιτό:

1) Δέν είναι το ζητούμενο οι ατέρμονες περιγραφές του αγαπημένου συστήματος ή διδασκαλίας του καθενός.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ΠΩΣ κάποιες ιδέες ή ερμηνείες μπορουν να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΩΣ στην καθημερινή μας πράξη, και ποιά αποτελέσματα επιφέρει αυτή η εφαρμογή.

2) Επίσης, μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ ή προσωπική ερμηνεία και το βίωμα του καθενός. Συνιστώ σε όλους τους συμμετέχοντες να μιλούν στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ όταν περιγράφουν τί έχουν καταλάβει:-
<<Το τάδε με κάνει πιο δυνατό, το δίνα πιο ελεύθερο>> κ.ο.κ
Εννοείτε οτι με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο δεν υπάρχει χώρος σε αυτό το τοπικ για όποιον αρχίσει να διασύρει ή να κακολογεί κάποιο σύστημα που δεν του αρέσει. Αν δεν αρκεσtεί ο οποιοσδήποτε στην απλή διατύπωση:
<<Αυτό δεν λειτουργεί για εμένα>> θα ζητήσω πρώτα απο τον ίδιο, και μετά απο το admin, να τροποποιήσει ή να σβήσει το post. Αυτο το θέτω σαν στοιχειώδη αρχή για να προχωρήσει η συζήτηση.

K.