- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
gtpower
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ
ΑΦΟΥ EΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΧΗΡΕIΑΣ ΤΗΣ (ΕΝΝ. Η ΘΑΜΑΡ), ΕΣΚΕΠAΣΘΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΤΥΛIΧΘΗ ΜΕ EΝΑ ΚAΛΥΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚAΘΙΣΕ ΣΤΗΝ ΔIΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΑΜΝA. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕIΔΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ, ΤΗΝ ΠEΡΑΣΕ ΓΙΑ ΠΟΡΝΗ. ΚΑΙ ΚΑΤA ΤΗΝ ΟΔΟ, ΕΣΤΡAΦΗ ΣΕ ΑΥΤHΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕIΠΕ: AΣΕ ΜΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΕΙΣEΛΘΩ ΜEΣΑ ΣΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ HΤΑΝ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ. ΑΥΤH ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛEΕΙ: ΤΙ ΘEΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣEΛΘΗΣ ΜEΣΑ ΜΟΥ; ΚΙ ΕΚΕIΝΟΣ ΕIΠΕ: ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕIΛΩ ΕΡIΦΙΟ ΑΙΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟIΜΝΙΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΚΕIΝΗ ΕIΠΕ: ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗΣ EΝΑ ΕΝEΧΥΡΟ, ΜEΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕIΛΗΣ ΑΥΤΟ. Ο ΔΕ ΕIΠΕ: ΤΙ ΕΝEΧΥΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ; ΚΑΙ ΕΚΕIΝΗ ΕIΠΕ: ΤΟ ΔΑΚΤΥΛIΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΔEΡΑΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΒΔI ΠΟΥ ΚΡΑΤAΣ ΣΤΟ ΧEΡΙ. ΚΑΙ ΕΚΕIΝΟΣ ΤΑ EΔΩΣΕ ΑΥΤA ΣΕ ΕΚΕIΝΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣHΛΘΕ ΜEΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝEΛΑΒΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
- ΓEΝΕΣΙΣ 38.14-19.
Φίλε gtpower , πράγματι οι γαμήλιες ευχές καταδεικνύουν το πόσο εξαρτημένος είναι ο Χριστιανισμός από τον Ιουδαϊσμό , και αν μη τι άλλο είναι προτροπή της νύφης για εκπόρνευση .
Όμως φίλε μου δεν χρειάζεται να συνοδεύουμε τις διαπιστώσεις μας με ύβρεις και έτσι να κατεβάζουμε το επίπεδο της συζήτησης . Υπάρχουν άλλωστε τόσα άλλα επιχειρήματα για να καταδειχθή ότι στην μεν αρχαία θρησκεία οι ερωτοτροπίες μεταξύ των Θεών είχαν συμβολική σημασία , ενώ στην παλαιά διαθήκη οι….(ένδοξοι) και (άγιοι) όπως μνημονεύονται στην εκκλησία προπάτορες των Χριστιανών , ήταν κοινοί προαγωγοί των γυναικών τους σε αλλότρια ακολασία , με σκοπό τον πλουτισμό .
Ελπίζω τα επόμενα μηνύματά σου να είναι δίχως τις περιττές ύβρεις οι οποίες κατεβάζουν το επίπεδο του διαλόγου και υποτιμούν και εμάς τους ίδιους , επειδή σ’ αυτές καταφεύγουν αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα .
*
εκπόρνευση το έσνται οι δυο εις σάρκαν μιαν και τα παλιά
των αρχαίων όργια, θρησκευτικές τελετές, συμβολικού
χαρακτήρα; Λές απλώς το άσπρο μαύρο...
Όσο για τις βρισιές του φίλου gtpower, είνα θέμα επιπέδου και
πίστης... Το πνεύμα κινείται αλλοιώς απο την ύλη και η ειδοποιός διαφορά
τους είναι η βία...Όποιας μορφής...
Ευρωπαίε,άμα θέλω να βρω δουλειά στο δημόσιο θα περάσω από το άγιο όρος....
Πέρα απ'τη πλάκα,όντως ο βαθμός θα παίξει ρόλο όπως λες αλλά στο δημόσιο δύσκολα βγάζεις άκρη.
Get up prince of troy
Get up
I will not let a stone take my glory.
quote:
trexagireve
Φίλε μου sesostris, σε είχα για πιο προσεχτικό...
εκπόρνευση το έσνται οι δυο εις σάρκαν μιαν και τα παλιά
των αρχαίων όργια, θρησκευτικές τελετές, συμβολικού
χαρακτήρα; Λές απλώς το άσπρο μαύρο...
Φίλε trexagireve φαίνεται ότι στη βιασύνη σου για να απαντήσης σε όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα , τα διαβάζεις επι τροχάδην και δεν προσέχεις τις λεπτομέρειες .
Έτσι λοιπόν αν διάβαζες προσεκτικότερα το μήνυμά μου θα έβλεπες ότι δεν αναφέρομαι στο "έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν" αλλά στις ευχές που δίνει ο παπάς στους νεονύμφους να μοιάσουν στον Αβραάμ και τη Σάρα και στον Ισαάκ και τη Ρεβέκκα , όταν ως γνωστόν ο μεν Αβραάμ έβαλε τη Σάρα στο χαρέμι του Φαραώ ο οποίος τον γέμισε με χρυσάφι , και το ίδιο έκανε και ο Ισαάκ όταν πάσαρε την Ρεβέκκα στον Αβιμελέχ για να τα οικονομήση . Άν λοιπόν αυτό που έκαναν οι ένδοξοι , άγιοι προπάτορες των Χριστιανών δεν λέγεται προαγωγή σε αλλότρια ακολασία , τότε εξήγησέ μου εσύ πως αλοιώς λέγεται .
Όταν λοιπόν δίνει τέτοιες ευχές ο παπάς στους νεονύμφους είναι σαν να τους παροτρύνει να βρουν έναν πλούσιο εραστή για τη νύφη ο οποίος θα τους λύση το οικονομικό τους πρόβλημα .
*
και έτσι το έχεις βάλει, όπως είπα,άσχετα απο οτ ότι αναφέρεις
και την Σάρρα, κλπ... Βλέπεις στη θρησκεία μας, ο άνθρωπος κάνει
λάθη και διορθώνεται... αμαρτωλοί είμαστε, γι αυτό και ζούμε εδώ, αλλοιώς θα
ήμασταν παράδεισο...Οι άλλες που πιστεύουν ότι είναι αλάθητες
να δούμε ποτε θα διορθωθούνε...
Βέβαια μπορώ να είμαι αισιόδοξος,είναι απο τη φύση και την πίστη μου αυτό,
αφού ο χριστιανισμός δέχεται κάθε μετανοούντα,αλλά πρέπει να μετανοήσει
κανείς για να δει και να σωθεί, πρώτα ψυχή και μετά τα άλλα...
Καλημερα σ΄ολους
quote:
samuel1974Λυπάμαι που στο λέω, αλλά αφού λες εμένα φανατικό, επειδή βρίσκω μαλακία να λές ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχανε αντιβαρύτητα, τότε γιάπετ, έχεις ξεπεράσει το όριο, πέρα απο το οποίο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι φανατισμός και τι όχι
Κατα την γνωμη σου δεν ειναι μεγαλυτερη μαλ.... λογου χαρη η "επανασυναρμολογηση" του τεμαχισμενου αγιου Γεωργιου απο καποιον "αγγελο" προστατη ; Και που ηταν αυτος ο αγγελος οταν τον αποκεφαλιζαν να κανει το θαυμα του και παλι ; Και αν ολα αυτα δεν ειναι μαλ.... τοτε φανταζομαι δεν ειναι μαλ.... και το γεγονος οτι τα λειψανα του επραγματοποιησαν απειρα θαυματα υπερ των πιστων ... οπως επισης δεν ειναι μαλ.... οτι πηγε στον ναο του Απολλωνα και ρωτησε (το αγαλμα του Απολλωνα) αν ο Χριστος ειναι Θεος και αν πρεπει να τον προσκυναμε και εκεινος κλαιγοντας (!) αποκριθηκε πως ο Χριστος ειναι ο μοναδικος θεος ... και ω του θαυματος ... ολος ο ναος κατεπεσε με μιας !!!
Αγαπητε Σαμουηλ , ειναι πιο πιθανο να ειχαν αντιβαρυτητα στην αρχαιοτητα παρα να συμβει κατι απο τα ανωτερω ...
quote:Καλως ορισες φιλε μου .
europaios2... ο Ιησούς γνωρίζει πολύ καλά και το παρελθόν Του και το μέλλον Του.
Η λογικη λεει πως αν γνωριζε το μελλον του δεν θα του φωναζε οτι τον εγκατελειψε ...
quote:
Ενώ οι βρισιές του gtpower, τυγχάνουν ασυλίας?
Θα συμφωνησω οτι τετοιου ειδους εκφρασεις ειναι απαραδεκτο να διατυπωνονται εδω (εστω και αν προκειται για αντιγραφη -επικοληση)
Ας κρατησουμε ψηλα το επιπεδο του esoterica ... ευκολα χαλας και που με κοπο εχτισες .
θ

quote:Ο δαιμων του ... πληκτρολογιου ... το και ειναι κατι ...
ευκολα χαλας και που με κοπο εχτισες
ευκολα χαλας κατι που με κοπο εχτισες ...

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καλως ορισες φιλε μου .
Η λογικη λεει πως αν γνωριζε το μελλον του δεν θα του φωναζε οτι τον εγκατελειψε ...
Καλώς σε βρήκα........αλήθεια! μου είχες λείψει!
Το ότι φώναξε ότι τον εγκατέλειψε αυτό δε φανερώνει ότι δεν ήξερε το μέλλον του, ενδεχομένως να μην ήξερε τον ανθρώπινο πόνο, ίσως να περίμενε λιγότερο πόνο και με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρήθηκε. Αυτό μας δείχνει το πόσο ανθρώπινος, το πόσο κοντά στον άνθρωπο ήρθε ο Θεός.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
Αγαπητε Σαμουηλ , ειναι πιο πιθανο να ειχαν αντιβαρυτητα στην αρχαιοτητα παρα να συμβει κατι απο τα ανωτερω ...
Το να αμφιβάλλεις ότι γινότανε και ότι γίνονται εκατοντάδες θαύματα, βγάζωντας παράφρονες χιλιάδες ανθρώπους, είναι δικαίωμα του καθενός. Αλλά όποιος το παίζει τόσο ορθολογιστής, θα πρέπει να φιλτράρει απο το ίδιο φίλτρο της λογικής και αυτά που λέει ένας Κεραμυδάς, για τις αντιβαρύτητες και για τον Αριστοτέλη που έτρεχε μέσα στο σύμπαν χίλιάδες φορές γρηγορότερα απο το φως, δηλαδή πιο γρήγορα και απο το Enterprise.

Καλό κουράγιο και γρήγορα και πτυχιούχος.
Και όπως σου είπε και ο ευρωπαίος, καλά τα γλέντια και η ωραία φοιτητική ζωή, αλλά τα χρόνια αυτά θα καθορίσουν το πόσο ξεκούραστα θα βγάζεις το ψωμί σου στο μέλλον, οπότε έχε το νου σου!!
Καλή πρόοδο.

http://news.pathfinder.gr/periscopio/22424.html
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Edited by - scully on 05/02/2004 13:26:16
Edited by - scully on 06/02/2004 10:11:34
Δεν θα πας Αφρική (με τους massai);
Θέλω το σκαλπ μουουουουου!!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Κάτω Πάυλας
...αντι ν'ανοιξω την πρωτη διευθυνση ανοιξα της υπογραφης σου....
..αλλα + οταν ανοιξα το πρωτο...
διαβασα το αρθρο
εμβρυα στην εφηβεια!(22881)
ε! ειπα να ξαναπροσπαθησω και ιδου:
κατι πολυ ενδιαφερον
Απαγχονίστηκε 7χρονο αγοράκι στην Ινδία
πιστεύοντας ότι, θα το σώσει
ο τηλεοπτικός υπερήρωας
με τον οποίο είχε ταυτιστεί... *
*χθες μια φιλη ελεγε πως ενω κοιμοταν καποιος της χτυπαγε το τζαμι/σηκωθηκε και πηγε ν'άνοιξει/ηταν ενα αγορακι ντυμενο superman/το ρωτησε γιατι χτυπαγε/αφου πρωτη φορα το εβλπεπε/και εκεινο ενω την κοιταγε αποχαυνομενα ειπ¨ηρθα να σε σωσω.."![]()
(η συμπαντικη δυναμη των συμπτωσεων...once again:)
.......
...σε βλεπω λοιπον, αντι Αφρικης ...στον νεο πλανητη
κι η ατμα ...2thedoctor...
)![]()
...x-fileς εγινε το τοπικ!
...![]()
clickonme..γιατι η παραπομπη που δινεις μας στελνει σε μωρα που γεννηθηκαν απο κατεψυγμενα εμβρυα??
Εννοεις κατοικησιμο πλανητη τον ψυγειοκαταψυκτη του νοσοκομειου hadassah?
Πλακα κανω....αν βρειτε ομως κανενα καλο οικοπεδακι για αγορα - ξερετε οπως εκεινα στο φεγγαρι - πολυ θα το εκτιμουσα!!
Φιλικα
golden ariadne
quote:
Αγαπητη scullyγιατι η παραπομπη που δινεις μας στελνει σε μωρα που γεννηθηκαν απο κατεψυγμενα εμβρυα??
Ναι,έχεις δίκιο...τώρα διόρθωσα όμως το link...!
quote:
Μια δεύτερη "γη"...?!
"...Θα σε πάρω να φύγουμε
σ' ΑΛΛΗ ΓΗ σ' άλλα μέρη..."
τραγουδούσε κάποιος πριν πολλάααααα χρόνια.
Πού το 'ξερε ρε ο μπαγάσας;