ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/05/2010, 19:50:24
Υπο τη γωνία που το θέτεις, έχεις δίκιο Γιάπετ,δεν εννοούσα ο΄τι πρέπει να διαβάζει κανείς όλα τα πρωτότυπα,αλλά, ότι για θέμτα δόγματος και πίστεως,καλά είναι να καταλαβαίνεις, ότι έχει γραφεί ακριβώς, γιατί όπως πολύ σωστά λές, ο κάθε Τρεμπέλας,λέει οτι θέλει....
Αυτό εννοούσα εγώ και φυσικά, ότι απο τους αρχαίους, χρειάζεται βοήθεια, για τον απλό, τον μέσο και τον καλό μελετητή...
Μιλούσαμε, όμως, για την Αγία Γραφή,όπου,είναι θέματα, παρεξηγήσιμα,
όπως το κλασσικό ζήτημα του Αγίου Πνεύματος, του αν εκπορεύεται απο τον Πατήρ, ή και απο τον Υιό, που αποτελει τη δογματική διαφορά με τους καθολικούς,εδώ, ένα κείμενο,έχει σημασία στο πρωτότυπο, ώστε να μην εχουμε παρερμήνειες...
Σε αυτή τη βάση, λέω για την ανάγκη, να διαβάζει κανείς το πρωτότυπο,αλλά και με βοήθεια...
10/05/2010, 00:01:54
quote:
IndustrialAngel
Σου έχω ζητήσει και άλλη φορά να δώσεις στοιχεία για τις αλλοιώσεις. Ποιες είναι οι πηγές σου Sesostris; Έστω και επιγραμματικά...

Δεν θυμάμαι να μου το έχεις ζητήσει άλλη φορά φίλε IndustrialAngel , αλλά τέλος πάντων ....Εγώ δεν κρατώ ποτέ μυστικές τις πηγές μου γι αυτά που γράφω . Σου παραθέτω τρία βιβλία από τη βιβλιοθήκη μου , που τα θεωρώ πλέον αξιόπιστα λόγω της βιβλιογραφίας τους , στα οποία μπορείς να ανατρέξης και να δης πως και από τα δύο μέρη γινόταν της πλαστογραφίας το κάγκελο .

1) Γιάννη Κορδάτου «Η Παλαιά Διαθήκη στο φως της κριτικής» ένας τόμος εκδόσεις ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗ

2) Γιάννη Κορδάτου «Αρχάιες θρησκείες και χριστιανισμός» ένας τόμος εκδόσεις ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗ

3) Karlheinz Deschner «Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού» οκτώ τόμοι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Ειδικά στον όγδοο τόμο του «Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού» , εκεί θα βρης όχι μόνο όλες τις πλαστογραφίες που έχουν γίνει τόσο στην Παλαιά , όσο και στην Καινή Διαθήκη , αλλά και για την απάτη των ιερών λειψάνων και των θαυμάτων , για αγίους που δεν υπήρξαν ποτέ , κλπ κλπ .
Ίσως μπορέσης κάποιο από αυτά να το βρης και σαν free e-book στο rapidshare .
Ψάξε το λίγο......αξίζει τον κόπο , ειδικά «Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού» του Karlheinz Deschner .

*

10/05/2010, 01:39:11
Φίλοι μου, είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο να διαφωνούμε σε επί μέρους ζητήματα, όπως είναι, ίσως, εξ' ίσου σημαντικό να συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν σε όλους μας και έχουν να κάνουν με τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να... διαφωνούμε.

Ρίξτε μια ματιά και συλλογιστείτε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

10/05/2010, 09:49:53
Δηλαδή, τώρα, για να καταλάβουμε...Απόδοση στα ελληνικά της Αγίας Γραφής,είναι τα βιβλία που παραθέτει για τον "κακό" χριστιανισμό, που επιτέθηκε, ύπουλα, στο ήδη ...όζον νεκρό σώμα του 12θεου,κατά πως λέει ο φίλος μας sesostris;...
Ας συγκετρωθούμε στο ότι σε θέματα δόγματος, δεν υπάρχουν μεταφράσεις, οπότε, αναρρωτιέται μετά κανείς, τι είναι το δόγμα, κάτι σταθερό,κατι αμετάβλητο, ή κάτι, που προσαρμόζεται στην κάθε εοπχή και κάθε ανάγκη;
Τότε, τι δόγμα είναι και τι εξυπηρετεί...
Η απόδοση, της Αγίας Γραφής,εφόσον είναι γραμμένη στην ελληνική, πρέπει να αφορά στοαρχικό κείμενο και επεξηγηματικές συμπληρώσεις,που ο αναγιγνώσκων, θα έχει την ευκαίρια να συγκρίνει και να κρίνει,μόνος του..
Πρέπει,δε και τέτοια ζητήματα, που προκύπτουν, να συζητούνται σε αγορές και δήμους,ώστε, να αναλύεται το νόημα, με όλες τις πτυχές και εκφάνσεις, που μπορεί να διαφοροποιούν νόημα και ουσία,αφού, είναι θέματα πίστεως...
11/05/2010, 00:06:27
quote:
trexagireve
Δηλαδή, τώρα, για να καταλάβουμε...Απόδοση στα ελληνικά της Αγίας Γραφής,είναι τα βιβλία που παραθέτει για τον "κακό" χριστιανισμό, που επιτέθηκε, ύπουλα, στο ήδη ...όζον νεκρό σώμα του 12θεου,κατά πως λέει ο φίλος μας sesostris;...

Άντε πάλι με το Δωδεκάθεο ......Βαγγέλη σου έχει γίνει έμμονη ιδέα , και τείνει να εξελιχθή σε μανία καταδιώξεώς . Κοίτα να το προσέξης........
Ο φίλος IndustrialAngel μου ζήτησε στοιχεία για τις πλαστογραφίες στα ιερά κείμενα , και εγώ του συνέστησα τρία βιβλία , που μέσα από αυτά μπορει να λύση τις απορίες του , και ειδικότερα τον παρέπεμψα στον όγδοο τόμο του «Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού» , όπου υπάρχουν με περισσότερες λεπτομέρειες όλες οι λαθροχειρίες . Που είναι το μεμπτό ??? Φοβάσαι μήπως διαβάζοντάς τα και διευρύνοντας τις ιστορικές του γνώσεις , αρχίσει να αμφιβάλλει για το παραμύθι που έχει στηθεί γύρω από τη θρησκεία και λακίσει ? Γι αυτό οι πνευματικοί συνιστούν στους πιστούς το «πίστευε και μη ερεύνα» ?

*

11/05/2010, 09:47:14
Αγαπητέ μου sesostris, βασικά καλημέρα,δεν έγραψα για το 12θεο,
παρά συνειρμικά, καθότι,δεν υπάρχει αντίπαλον δέος,ενώ αυτά
που κατηγορείται ο χριστιανισμός,είναι κατάλοιπα του 12θεου...
Τα βιβλία που αναφέρεις, δε, είναι και τα τρία αντιχριστιανικά,
πράγμα,προκατελειμένο,διότι, ένας σωστός αναγνώστης, ή μελετητής, παίρνει πάντα και ένα βιβλίο της άλλης πλευράς, για να υπάρχει η έρμη η σύγκριση, άλλως, είναι μονόλογος...
Και μιλάμε για απόδοση της Αγίας Γραφής στα σύγχρονα ελληνικά, τι σχέση έχει το αντιχριστιανικό μένος μερικών 12θειστών και άλλων νεοπεοχίτικων δοξασιών;...
18/05/2010, 23:33:11
Νοιώθω σα να μπήκα σε καινούριο σπίτι...

Καλορίζικο....

Με γειές με γειές....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ar_iaΜέλος
18/05/2010, 23:46:24
Τι ταχύτητα είναι αυτή?????
Φτου να μην σας ματιάσω
Ακόμη δεν το πιστεύω το πόσο γρήγορα πάει!!!!!!!!!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

18/05/2010, 23:51:03
quote:

Τι ταχύτητα είναι αυτή?????
Φτου να μην σας ματιάσω
Ακόμη δεν το πιστεύω το πόσο γρήγορα πάει!!!!!!!!!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

Όντως , φωτοβολίδα το εργαλείο..μπράβο και ξανα-μπράβο!!!

soul

18/05/2010, 23:56:37
Φτύσε το μην το ματιάσεις…
Το μηχάνημα πετάει…

19/05/2010, 00:02:57
Θαύμα, θαύμα!!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

19/05/2010, 00:10:00
Χε χε χε... πατάω συνέχεια ανανεώσεις για να το ευχαριστηθώ.....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

19/05/2010, 09:44:59
......Με το δεξί, που λέμε....
Τι λεει,.....λείψαμε, λείψαμε, ή μας έλειψε;...
19/05/2010, 14:04:44
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, βασικά καλημέρα,δεν έγραψα για το 12θεο,
παρά συνειρμικά, καθότι,δεν υπάρχει αντίπαλον δέος,ενώ αυτά
που κατηγορείται ο χριστιανισμός,είναι κατάλοιπα του 12θεου...

Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο χριστιανισμός φίλε trexagireve , είναι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους πιστούς του εις βάρος των πιστών των άλλων θρησκειών , τα οποία είναι τεκμηριωμένα ιστορικά με αδιάσειστα στοιχεία , και παρά ταύτα οι σημερινοί χριστιανοί στρουθοκαμηλίζοντας αρνούνται να τα παραδεχθούν και να ζητήσουν μια τυπική συγνώμη καταδικάζοντάς τα .
quote:
trexagireve
Τα βιβλία που αναφέρεις, δε, είναι και τα τρία αντιχριστιανικά,
πράγμα,προκατελειμένο,διότι, ένας σωστός αναγνώστης, ή μελετητής, παίρνει πάντα και ένα βιβλίο της άλλης πλευράς, για να υπάρχει η έρμη η σύγκριση, άλλως, είναι μονόλογος...

Βρε Βαγγέλη , ο φίλος IndustrialAngel μου ζήτησε στοιχεία για τις πλαστογραφίες στα ιερά κείμενα . Όπως σωστά αναφέρεις πιο πάνω : «ο μελετητής, παίρνει πάντα και ένα βιβλίο της άλλης πλευράς» . Τι βιβλία λοιπόν έχεις τη απαίτηση να του προτείνω να διαβάση , το Ψαλτήριον , τον Έκκλησιαστή , ή μήπως τη σελίδα της ΟΟΔΕ του Μεταληνού για να πάρη τις πληροφορίες που ήθελε .....Του πρότεινα τρία σοβαρά ιστορικά βιβλία της άλλης πλευράς , με πλούσια βιβλιογραφία , τα οποία θεωρώ απολύτως αξιόπιστα .

*

19/05/2010, 14:19:48
Φίλοι αυτές τις μέρες που το esoterica ήταν κλειστό , κόντευα να σκάσω γιατί βγήκα κυριολεκτικά από τα νερά μου , ιδιαίτερα όταν από προχθές προσπαθούσα να μπώ και δεν αναγνώριζε το user name και το password που μου ζητούσε για να μου επιτρέψη την πρόσβαση . Έστειλα email στο esoterica και στη συνέχεια στους φίλους Εαρινό και elo , μήπως και γνωρίζουν κάτι , ύστερα από τόσα χρόνια βλέπετε έχω εθιστεί και μου λείπει .
Ας είναι όμως σήμερα αποζημιώθηκα με το παραπάνω . Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της προσπάθειας , και καλορίζικο .

*

19/05/2010, 18:13:03
Καλα,αυτο το "με αδιάσειστα στοιχεία", φίλε μου Σωτήρη, πολύ με άρεσε.....Έχουμε πολυγράψει, ότι ο λαός, δεν πίστευε, σε ότι του σερβίρανε, οι πολυεθιστές..Μόλις είδε τη δύναμη του χριστισνισμού, με θαύματα, ρητορίες και λόγο που άγγιζε την καρδιά τους, γύρισαν...Κανείς, πλην εξαιρέσεων, δεν διώχθηκε...
Εφαρμόστηκε σαν η καλύτερη θρησκεία, για τον τρόπο που έβλεπε τον άνθρωπο...Με σωτηριολογικό κείμενο που καμιά θρησκεία, μέχρι τότε δεν διέθετε...
Ήλθε και διεδόθει,απο την αγάπη, που είδαν όλοι που υπήρχε, μεταξύ των χριστιανών...Τέτοιες σχέσεις, δεν υπήρχαν και αυτό άλλαξε τον κόσμο..Δεν μπορείς να το αποβάλεις απο την ανθρώπινη ιστορία, όσες διαβολές κι αν προβάλεις...
Πρέπει να δέχεσαι και την αντίθετη ,είπαμε, όχι να την απορρίπτεις....Εσύ,δεν το κάνεις...
21/05/2010, 00:17:50
quote:
trexagireve Καλα,αυτο το "με αδιάσειστα στοιχεία", φίλε μου Σωτήρη, πολύ με άρεσε.....Έχουμε πολυγράψει, ότι ο λαός, δεν πίστευε, σε ότι του σερβίρανε, οι πολυεθιστές..Μόλις είδε τη δύναμη του χριστισνισμού, με θαύματα, ρητορίες και λόγο που άγγιζε την καρδιά τους, γύρισαν...Κανείς, πλην εξαιρέσεων, δεν διώχθηκε...
Εφαρμόστηκε σαν η καλύτερη θρησκεία, για τον τρόπο που έβλεπε τον άνθρωπο...Με σωτηριολογικό κείμενο που καμιά θρησκεία, μέχρι τότε δεν διέθετε...
Ήλθε και διεδόθει,απο την αγάπη, που είδαν όλοι που υπήρχε, μεταξύ των χριστιανών...Τέτοιες σχέσεις, δεν υπήρχαν και αυτό άλλαξε τον κόσμο..Δεν μπορείς να το αποβάλεις απο την ανθρώπινη ιστορία, όσες διαβολές κι αν προβάλεις...
Πρέπει να δέχεσαι και την αντίθετη ,είπαμε, όχι να την απορρίπτεις....Εσύ,δεν το κάνεις...

Ευτυχώς φίλε trexagireve που ο πλανήτης απαλλάχτηκε από την "ειδωλολατρική " θρησκεία των Ελλήνων και τώρα μπορούνε ελεύθερα οι χριστιανοί να προσκυνάνε τα ούρα του...σκύλου!!

Στην Αργεντινή στην περιοχή Santa Rosa de Lima ένα σκυλί κατούρησε σε ένα τοίχο και αποτυπώθηκε ...το πρόσωπο του Ιησού! Οι πιστοί προσήλθαν και με ευλάβεια άναψαν τα κεράκια τους καθώς θεωρούν ...το φαινόμενο κάτι σαν ιερό μήνυμα.....
Εκτός τούτου ο χριστιανικός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει και τα εμφυτεύματα του χριστιανισμού έχουν μπει για τα καλά στα μυαλά των ανθρώπων . Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούσαν τους προγόνους μας, σαν μάγους, επειδή χρησιμοποιούσαν την ιατρική και την επιστήμη για να δώσουν λύσεις στις ανάγκες των ανθρώπων , όπως βλέπεις λοιπόν φίλε Βαγγέλη ακόμα και σήμερα λέτε τα ίδια παραμύθια στους αφελείς πιστούς σας .

Απ΄ ότι τουλάχιστον υποστηρίζει η εικονιζόμενη αφίσα αγαπητέ Βαγγέλη , για όλες τις ασθένειες υπάρχει από τον.....Δρ. Ιησού γιατρικό , η αμάθεια όμως η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία απ’ ότι φαίνεται , είναι δυστυχώς αγιάτρευτες...

*

21/05/2010, 09:48:12
quote:

quote:
trexagireve Καλα,αυτο το "με αδιάσειστα στοιχεία", φίλε μου Σωτήρη, πολύ με άρεσε.....Έχουμε πολυγράψει, ότι ο λαός, δεν πίστευε, σε ότι του σερβίρανε, οι πολυεθιστές..Μόλις είδε τη δύναμη του χριστισνισμού, με θαύματα, ρητορίες και λόγο που άγγιζε την καρδιά τους, γύρισαν...Κανείς, πλην εξαιρέσεων, δεν διώχθηκε...

Ευτυχώς φίλε trexagireve που ο πλανήτης απαλλάχτηκε από την "ειδωλολατρική " θρησκεία των Ελλήνων και τώρα μπορούνε ελεύθερα οι χριστιανοί να προσκυνάνε τα ούρα του...σκύλου!!

Στην Αργεντινή στην περιοχή Santa Rosa de Lima ένα σκυλί κατούρησε σε ένα τοίχο και αποτυπώθηκε ...το πρόσωπο του Ιησού! Οι πιστοί προσήλθαν και με ευλάβεια άναψαν τα κεράκια τους καθώς θεωρούν ...το φαινόμενο κάτι σαν ιερό μήνυμα.....
Εκτός τούτου ο χριστιανικός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει και τα εμφυτεύματα του χριστιανισμού έχουν μπει για τα καλά στα μυαλά των ανθρώπων . Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούσαν τους προγόνους μας, σαν μάγους, επειδή χρησιμοποιούσαν την ιατρική και την επιστήμη για να δώσουν λύσεις στις ανάγκες των ανθρώπων , όπως βλέπεις λοιπόν φίλε Βαγγέλη ακόμα και σήμερα λέτε τα ίδια παραμύθια στους αφελείς πιστούς σας .

Απ΄ ότι τουλάχιστον υποστηρίζει η εικονιζόμενη αφίσα αγαπητέ Βαγγέλη , για όλες τις ασθένειες υπάρχει από τον.....Δρ. Ιησού γιατρικό , η αμάθεια όμως η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία απ’ ότι φαίνεται , είναι δυστυχώς αγιάτρευτες...

*

Κάτι τέτοια βλέπω και αισθάνομαι -καμμιά φορά- ότι ζώ σε τριτοκοσμικού χαρακτήρα τόπο .... αν είναι δυνατόν...ακόμα και αυτό καθ'εαυτό το φυλλάδιο είναι τόσο μα τόσο άσχετο και άσχημο...

soul

21/05/2010, 10:21:41
Φίλε μου sesostris, καλημέρα, αλλά, θα σε μαλλλλλώωωωσσσωωω.....
Ρε φίλε έχουμε πει πλειστάκις, ότι είμαι ενάντια σε κάθε ειδους ειδωλολατρίας, πότε διέκρινα τέτοια φαινόμενα,όταν συμβεινουν στον χριστιανισμό, ως καλώς κείμενα;
Το τί είναι ειδωλολατρία, καθορίζεται απο την πράξη του, εκεί,
ειμαι ενάντια απολυτα και το ξέρεις, απο τις πολλές φορές
που το έχω γράψει....
Τέτοια φαινόμενα, ειπαμε, είναι κατάλοιπα του ειδωλολατρισμού
και της άγνοιας, απο το παρελθόν, σαν χριστιανός εγώ, πίστεψες ότι μπορεί να τα ενέκρινα;
Απο και κλείεται..Είμαι μαζί σου 100%..
Προχωράμε, να ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΊΑ...
21/05/2010, 11:41:26
Και ο τρέχα και πολλοί άλλοι "χριστιανοί" στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές ειδωλολάτρες, κανονικά θα έπρεπε να δηλώνουν λάτρεις του θεού ήλιου ή του ζωροαστρισμού ή όποιας άλλης μονοθεϊστικής θρησκείας. Όταν αποδίδεις στο Θεό τα φυσικά φαινόμενα πχ τον κεραυνό, το σεισμό, ή την εναλλαγή των εποχών τότε αποδίδεις της ιδιότητες του Θωρ, του Ποσειδώνα και της Δήμητρας σε 1 Θεό. Αντίστοιχα με τη θεραπεία του αποδίδεις τις ιδιότητες του Ασκληπιού κ.ο.κ.

Να καταργήσουμε την ειδωλολατρία ρε τρέχα αλλά καλύτερα να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και μετά να πούμε για τους άλλους...