ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimitris237 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Think_MathΜέλος
02/10/2010, 11:55:50

geostat :

quote:
εσυ τι απαντηση περιμενες στην ερωτηση γιατι πεφτει μια γλαστρα,οτι καποιος συνουσιαζονταν(sic) με τη γυναικα του και απο το κουνημα του κρεβατιου επεσε η γλαστρα απο το παραθυρι γιατι ετσι το θελησε ο θεος;Για τον ιδιο λογο που υπηρξε το ζευγαρι υπηρξε και η πτωση...Η ΥΠΑΡΞΗ!Θες να βρεις τα αιτια,καλη τυχη!

Την "καλή τύχη" την χρειάζεσαι εσύ γιατί εγώ είπα οτι τέτοια γεγονότα δεν έχουν συγκεκριμμένες αιτίες .
Πετάς μία "υπαρξη" ώς αιτία και νομίζεις οτι έλυσες το πρόβλημα ?
Είσαι καλά ?

quote:
Αυτο δεν ειναι τιποτα,εχω ακουσει χειροτερες καταστασεις κωμικοτραγικες και μη ξεχνας οτι και εσυ περιβαλεσε απο τον ιδιο θεο με τον δικο μου,απλα ο τροπος που τον αντιλαμβανεσε διαφερει οπως διαφερουν και αυτα που του αποδιδεις,εγω δεν τον βαζω να ασχολειτε με γλαστρες(δεν τον θεωρω παρεμβατικο,εσυ με τον κατακερματισμο που επιχειρεις ομως;)

Ουτε εγώ τον βάζω να ασχολείται με γλάστρες ρε φίλε .
Καταλαβαίνεις τι γράφω , η απαντας για να απαντάς ?
Εγώ είπα οτι τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν σαφείς αιτίες .
Εσύ που πιστευεις οτι έχουν , βάζεις τον θεό στο παιχνίδι .

quote:
Αν απο αυτο "Γιατι μπροστα σε ενα τυχαιο γεγονος αντιδρας,ο τροπος που αντιδρας ναι σε χαρακτηριζει αλλα ειναι δικη σου αποφαση ή συνιστωσα πολλων παραγοντων;"καταλαβαινεις τα παραπανω...I rest my case!

Σε απλά ελληνικά ?

quote:
"Εχει ξανασυμβεί τέτοια εξαφανιση στην γή τουλάχιστον 3 φορές" Παλι εσυ!

Τι σχέση έχει αυτο με το οτι ξαναζούμε τις ιδιες καταστάσεις ?
Οι εξαφανίσεις αυτές έχουν γίνει σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ γεωλογικούς αιώνες και είναι άσχετες μεταξύ τους .
Καμμία σχέση με αυτο που υπονοείς εσύ .

quote:
δεν εχεις,σου φερανε θεωρειες για επιμερους τομεις,το ολον ειναι αδυνατον και να το διανοηθεις οχι να το αποδειξεις,και εσυ τις ακολουθεις!Μπορεις να συνεχισεις να κοιτας το δακτυλο!Θες αποδειξη,αφου σου αρεσει και το ψαρεντουφεκο κανε μια βουτια να νοιωσεις το δεος και προσπαθησε να το διατηρησεις στη μνημη σου αντι να καθεσε να ψαχνεις τροπους να το ερμηνευσεις!Ως σωστος "επιστημονας" καλυτερα να αφοσοιωθεις στην εξευρεση καμιας νεας σκονης πλυντηριου για τους λεκεδες στα ρουχα και ασε τους λεκεδες της ανθρωποτητας στην ησυχια τους!

Τι λες ρε φίλε είσαι καλά ?
Δεν μου έφεραν καμμία θεωρία , γιατί οι θεωρίες αυτες έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και τις αποδειξεις τους τις ΓΝΩΡΙΖΩ πολύ καλά .
Γνωρίζω επίσης πολύ καλα τις προβλέψεις τους και αυτές εξηγούν τα φαινόμενα του φυσικού κόσμου με μεγάλη ακρίβεια .
Εσύ απλά έχεις μαυρα μεσάνυχτα , και τις ΑΡΝΕΙΣΑΙ επειδή δεν μπορείς να τις καταλάβεις .

Επίσης δεν είσαι σε θέση να μου πείς ουτε με τι θα ασχολουμαι , ούτε τι μπορώ να κατανοήσω , απο την στιγμή που εσυ δεν κατανοείς ούτε τα βασικά .

Μπορεις να συνεχίσεις να κοροιδευεις τον εαυτο σου πιστευοντας οτι η προσωπική σου εμπειρία , μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο , αλλα "πλανάσαι πλάνη οικτρα" .
Το μόνο που μπορείς να κατανοήσεις έτσι είναι το πως ΕΣΥ βλέπεις τον κόσμο , και όχι πως είναι ο κόσμος στην πραγματικότητα .

quote:
Το μονο στοιχειο που διαθετω ειναι αυτο που δεν αντιλαμβανεσε,επιμενω ομως σε αυτο που προκαλεσε την παραπανω απαντηση,μονο που θα ηθελα να μου δωσεις τη δικη σου θεωρηση των πραγματων ακομα και αν χρησιμοποιησεις θεωριες αλλων΄οχι οπως
"Ας αφήσω καλύτερα όμως να τα πεί ο μεγάλος φιλόσοφος ΝΙΤΣΕ με καθαρά και ξάστερα λόγια στην "Γενεαλογια της ηθικής" :

Σύμφωνα με τον Καρλ Λέβιτ, «Κατά τον Νίτσε, "
αλλα συμφωνα με τον θι(ν)κ μαθ!

Δεν κατάλαβα δηλαδη .
Δεν μπορω να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ σε κάτι με κάποιον άλλο ?
Ο Καρλ Λέβιτ εξηγεί εν συντομία την θέση του Νιτσε και εγώ συμφωνώ με αυτή .
Εσύ βέβαια που έχεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη για όλα , και είσαι παντογνώστης , δεν χρειάζεσαι την γνώμη κανενός .
Οπότε ΠΑΩ ΠΑΣΟ .

quote:
Τα ομορφα τα λογια τα μεγαλα δεν τα γραφω εγω,το μονο που γραφω ειναι σκεψεις μου και αυτες οχι παντα ξεκαθαρες για τους δικους μου λογους΄θες να το πεις αδυναμια κανενα προβλημα!Απο το χερακι δε θα παρω κανεναν...

Ξέρεις , το δικαιωμα σου να έχεις άποψη δεν σημαίνει οτι πρεπει να σε πάρω και στα σοβαρά .
Τι σοβαρή συζήτηση να κάνω με κάποιον που γράφει μόνο τις σκέψεις του χωρίς να ακούει και να μελετά τις σκέψεις των άλλων , και μαλιστα μας μιλάει και με γρίφους για προσωπικους του λογους ?

Δεν φέρνεις κανένα στοιχειο η αποδειξη που στηρίζουν αυτά που λές , το παιζεις παντογνώστης ενώ είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ , και το μόνο που έχεις να αντιπαραθέσεις ειναι η προσωπική σου άποψη .
ΔΕΝ μου λέει τίποτα η αποψή σου λοιπόν , γιατί είναι ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ .

geostatΜέλος
02/10/2010, 12:24:56
quote:

Σε απλά ελληνικά ?
και οι λατινογενεις μου κανουν αλλα θα τα προτιμουσα!

quote:
Πετάς μία "υπαρξη" ώς αιτία και νομίζεις οτι έλυσες το πρόβλημα ?

Καμια αιτια,εσυ την ψαχνεις οχι εγω.
quote:
Ουτε εγώ τον βάζω να ασχολείται με γλάστρες ρε φίλε .
Καταλαβαίνεις τι γράφω , η απαντας για να απαντάς ?
Εγώ είπα οτι τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν σαφείς αιτίες .
Εσύ που πιστευεις οτι έχουν , βάζεις τον θεό στο παιχνίδι .
Δεν τον διαχωριζω απο το παιχνιδι,εχει μια διαφορα!

quote:
Δεν μου έφεραν καμμία θεωρία , γιατί οι θεωρίες αυτες έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και τις αποδειξεις τους τις ΓΝΩΡΙΖΩ πολύ καλά .
Γνωρίζω επίσης πολύ καλα τις προβλέψεις τους και αυτές εξηγούν τα φαινόμενα του φυσικού κόσμου με μεγάλη ακρίβεια .
Εσύ απλά έχεις μαυρα μεσάνυχτα , και τις ΑΡΝΕΙΣΑΙ επειδή δεν μπορείς να τις καταλάβεις .
Αοριστολογεις και συμπεραινεις,ποιες θεωριες και ποιες αποδειξεις επι ποιου;

quote:
Δεν κατάλαβα δηλαδη .
Δεν μπορω να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ σε κάτι με κάποιον άλλο ?

μπορεις να συμφωνησεις με οποιον και οτι θελεις αρκει να μη χρησιμοποιης αποψεις τριτων και να τις βαζεις στο στομα(ή στη γραφη)αλλων!

quote:
Μπορεις να συνεχίσεις να κοροιδευεις τον εαυτο σου πιστευοντας οτι η προσωπική σου εμπειρία , μπορεί να κατανοήσει τον κόσμο , αλλα "πλανάσαι πλάνη οικτρα" .
Το μόνο που μπορείς να κατανοήσεις έτσι είναι το πως ΕΣΥ βλέπεις τον κόσμο , και όχι πως είναι ο κόσμος στην πραγματικότητα .

Γεια σου γνωστη της αληθειας και της πραγματικης πραγματικοτητας(πλεονασμος)

quote:
Επίσης δεν είσαι σε θέση να μου πείς ουτε με τι θα ασχολουμαι , ούτε τι μπορώ να κατανοήσω , απο την στιγμή που εσυ δεν κατανοείς ούτε τα βασικά .
Ακριβως και τουμπαλιν!

quote:
Δεν φέρνεις κανένα στοιχειο η αποδειξη που στηρίζουν αυτά που λές , το παιζεις παντογνώστης ενώ είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ , και το μόνο που έχεις να αντιπαραθέσεις ειναι η προσωπική σου άποψη .
ΔΕΝ μου λέει τίποτα η αποψή σου λοιπόν , γιατί είναι ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ .
απαντησε εδω
quote:
δηλαδη τα γνησια τυχαια γεγονοτα αποδεικνυουν οτι δεν υπαρχει μοιρα και οτι υπαρχει ελευθερη βουληση...μηπως την ελευθερη βουληση την αντιλαμβανεσε ως αντανακλαστικο;Γιατι μπροστα σε ενα τυχαιο γεγονος αντιδρας,ο τροπος που αντιδρας ναι σε χαρακτηριζει αλλα ειναι δικη σου αποφαση ή συνιστωσα πολλων παραγοντων;

Η σκεψη παράγεται στους νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου και είναι μία διαδικασία μή αιτιοκρατική γιατί εκδηλώνονται σε αυτην κβαντικά φαινόμενα . Συνεπώς καθορίζεται απο χαοτική συμπεριφορά .
Αν ηταν προκαθορισμένη τοτε θα αντιδρούσαμε σε όλα τα συμβάντα της ζωής μας σαν ρομπότ , πράγμα που δεν συμβαίνει .
Αν εσύ αρέσκεσαι να θεωρείς τον εαυτό σου ρομποτάκι του τάδε Θεού , με γεια και με χαρά σου .
Εγω δεν είμαι ρομποτάκι κανενός .

και συνεχιζουμε αν θες με τις θεωριες σου!
Α!ειπαμε στα ελληνικα!

Edited by - geostat on 02/10/2010 12:26:10

02/10/2010, 12:42:22
κατ' αρχην να πουμε οτι δεν υπαρχουν τυχαια γεγονοτα...

ο ανθρωπος που τρωει μια γλαστρα στο κεφαλι ειχε ραντεβου με αυτο το ατυχημα...

και εξηγουμαι..τα ατυχηματα μας συμβαινουν οταν δεν εχουμε επαρκες αποθεμα ενεργειας, τοτε εχουμε το αντιθετο, δηλαδη πλεονασμα αρνητικης ενεργειας τουτεστιν κακες σκεψεις, στρες, αρνητικα συναισθηματα...

οποιος κολυμπαει στην αρνητικοτητα δεν προσεχει, ισως εχετε προσεξει πως ολα τα αναποδα σας συμβαινουν σε φασεις που κι εσεις εισαστε στην αρνητικοτητα και στη γρουσουζια...

αντιθετα οποιος εχει για χι μερες πλεονασμα καθαρης ενεργειας και δε δεσμευεται απο αρνητικα συναισθηματα αυτος παντα "εχει το νου του", ειναι αυθορμητα προσεκτικος και δεν του συμβαινουν ατυχηματα...

η μονη φορα στη ζωη μου που τρακαρα ηταν οταν βιαζομουνα επειδη με ειχε καταλαβει εντονο στρες να προλαβω κατι το οποιο αργοτερα οταν καθισα και σκεφτηκα δεν θα χανοταν και ο κοσμος αν αργουσα λιγο...

Think_MathΜέλος
02/10/2010, 12:44:33

geostat :

quote:
Αοριστολογεις και συμπεραινεις,ποιες θεωριες και ποιες αποδειξεις επι ποιου;

Μικροκοσμος - Κβαντική φυσική .
Μη γραμμικα συστήματα - Θεωρία του χάους .
Συστήματα μακρια απο την ισορροπία - Αυτοοργανωση .

Κατσε μελετησε τα και μετά έλα να μας πείς για πεπρωμένο
ντετερμινισμό , προφητείες και πράσινα άλογα .
Τα ανέφερα παραπάνω .
Μην παριστάνεις τον τυφλό .

quote:
μπορεις να συμφωνησεις με οποιον και οτι θελεις αρκει να μη χρησιμοποιης αποψεις τριτων και να τις βαζεις στο στομα(ή στη γραφη)αλλων!

Είσαι χαζός η παριστάνεις τον χαζό ?
Εχεις διαβάσει κανένα εργο του ΝΙΤΣΕ ?
Εχεις σχηματίσει άποψη ?
Εγω σου είπα οτι συμφωνω με την αποψη του συγκεκριμένου μελετητη , γιατί εχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο και αυτά που γράφει είναι μια σύνοψη του συγκεκριμένου εργου .
ΑΝ ΕΣΥ πιστευεις οτι ο ΝΙΤΣΕ εννοεί άλλα , πες μας τι εννοεί .
Απλά ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

quote:
Γεια σου γνωστη της αληθειας και της πραγματικης πραγματικοτητας(πλεονασμος)

Δεν το παίζω γνώστης της πραγματικότητας .
Αυτο το κάνεις ΕΣΥ .
Εγώ απλά μελετώ την επιστημονική γνώση και τις προβλέψεις της .
Τι να κάνουμε , που συμφωνούν με τα φαινόμενα ?
Να τις απορρίψουμε επειδή σεν αρέσουν σε σένα ?

quote:
απαντησε εδω

Νομίζω οτι απάντησα με σαφήνεια .
Η ελευθερη βόυληση είναι προιον μη γραμμικων , και μη προβλέψιμων διαδικασιών .
Για το λόγο αυτό δεν είμαστε Ρομποτ .
Ακόμα και οι αλγόριθμοι των ρομποτ δεν είναι πάντα ντετερμινιστικοί . Φαντάσου οι εγκεφαλικές λειτουργίες .
Τι άλλο να σου απαντήσω ?

Εσύ σκοπευεις να απαντήσεις σε τίποτα ?
Κανένα στοιχείο μήπως ?
Μονο την εμπειρία σου θα ακούσουμε πάλι ?

Think_MathΜέλος
02/10/2010, 12:54:58

quote:
κατ' αρχην να πουμε οτι δεν υπαρχουν τυχαια γεγονοτα...

Ναι. πες μας την αιτία για την ουρά στα διόδια .
Περιμένω εδω και 3 μέρες να την ακουσω .

quote:
ο ανθρωπος που τρωει μια γλαστρα στο κεφαλι ειχε ραντεβου με αυτο το ατυχημα...

Μας κοροιδευεις έτσι ?
Δηλαδή ένα παιδάκι που κάνει ποδήλατο και πεφτει και σπάει το ποδι του είχε ραντεβου με το νοσοκομείο ?

quote:
και εξηγουμαι..τα ατυχηματα μας συμβαινουν οταν δεν εχουμε επαρκες αποθεμα ενεργειας, τοτε εχουμε το αντιθετο, δηλαδη πλεονασμα αρνητικης ενεργειας τουτεστιν κακες σκεψεις, στρες, αρνητικα συναισθηματα...

οποιος κολυμπαει στην αρνητικοτητα δεν προσεχει, ισως εχετε προσεξει πως ολα τα αναποδα σας συμβαινουν σε φασεις που κι εσεις εισαστε στην αρνητικοτητα και στη γρουσουζια...

αντιθετα οποιος εχει για χι μερες πλεονασμα καθαρης ενεργειας και δε δεσμευεται απο αρνητικα συναισθηματα αυτος παντα "εχει το νου του", ειναι αυθορμητα προσεκτικος και δεν του συμβαινουν ατυχηματα...

Ρε είσαι καλά ?
Τι βλακείες γράφεις ?
Οταν ένα παιδί κάνει ποδήλατο είναι μέσα στην τρελή χαρά και έχει όλη την θετική ενέργεια του κόσμου .
Αυτο σημαίνει οτι αποκλειεται να πάθει ατύχημα ?

Φίλε είσε για τον ψυχολόγο .
Αυτα τα πράγματα που λες είναι απο παράλογα εως παλαβά .

Κάποιος που γυρίζει απο διασκέδαση και είναι μεσα στην τρελή χαρά , φταιει η αρνητική ενέργεια που τρακάρει ?
Ε τότε να κάνουμε εκτός απο αλκοτέστ , και τεστ αρνητικής ενέργειας για να μήν οδηγάμε υπο την επηρεια της .

Ρε δεν είσαι καλά ...

strangerz2Μέλος
02/10/2010, 13:24:01
Ο κάθε πόνος,είναι το ακριβές αποτέλεσμα μιας δυσαρμονίας με το όλον και τους νόμους του.Οτι δίνεις παίρνεις με λίγα λόγια.

Ξέρω οτι ακούγεται πολύ αόριστο,αλλά δέν έχω τον χρόνο να εμβαθύνω.

Think Math,αυτά που λέω σου φένονται αντιφατικά επειδή δεν τα καταλαβαίνεις.Δεν φταίω εγώ για αυτό.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος,είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει.Ας μην συμπεριφερόμαστε σαν τους ανόητους που βάζουν τα ψευτοδιλήμματα,θρησκεία ή επιστήμη, μαθηματικά ή φιλοσοφία.

Όλα είναι ενα και όλα έχουν την ίδια προελεύση.

Edited by - strangerz2 on 02/10/2010 13:25:47

geostatΜέλος
02/10/2010, 14:02:29
Μικροκοσμος - Κβαντική φυσική .
Συστήματα μακρια απο την ισορροπία - Αυτοοργανωση .

Για ολα τα παραπανω,η στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζουμε...
Αξιωματα(επειδη ετσι ειναι,δηλαδη ετσιθελικα...ωραιος!) και θεωριες...
Λοιπον για να μην κοροίδευομαστε γινε λιγο πιο συγκεκριμενος,φερε κατι που θεωρεις οτι καταριπτει την υπαρξη της μοιρας και το συζηταμε!

quote:
Είσαι χαζός η παριστάνεις τον χαζό ?
Εχεις διαβάσει κανένα εργο του ΝΙΤΣΕ ?
Εχεις σχηματίσει άποψη ?
Εγω σου είπα οτι συμφωνω με την αποψη του συγκεκριμένου μελετητη , γιατί εχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο και αυτά που γράφει είναι μια σύνοψη του συγκεκριμένου εργου .
ΑΝ ΕΣΥ πιστευεις οτι ο ΝΙΤΣΕ εννοεί άλλα , πες μας τι εννοεί .
Απλά ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

εγω απο τον τροπο που το παρουσιασες και απο τον τροπο που το ειδα να εφανιζετε μπροστα μου συμπερανα οτι απλα σκονταψες επανω του!
Δεν επικαλεσθηκα εγω κατι!

quote:
Δεν το παίζω γνώστης της πραγματικότητας .
Αυτο το κάνεις ΕΣΥ .

Οχι,εγω ειμαι ληπτης της πραγματικοτητας και κοινωνος,εσυ αντιθετα εχεις διαβασει:(Μικροκοσμος - Κβαντική φυσική .
Συστήματα μακρια απο την ισορροπία - Αυτοοργανωση .)και κατεστησες εαυτον γνώστη(αντε μελετητη)!

quote:
Η ελευθερη βόυληση είναι προιον μη γραμμικων , και μη προβλέψιμων διαδικασιών .

Θεωρια του ποιου;;;
του χαους;;;
Η ελευθερη βουληση μπροστα στην αναγκη παει περιπατο,
πχ
εισαι στους παγους με ενα νεκρο συντροφο,
δυο τεινα μπορουν να συμβουν,
τον τρως και επιβιωνεις(ικανοποιης φυσικη αναγκη)
δεν τον τρως και ψοφας απο πεινα(ποια αναγκη ικανοποιης;)Ε!περι ορεξεως κολοκυθοπιτακια!

την προσωπικη εμπειρια για το αν γινετε να προειπωθει το μελλον δεν την αλλαζει καμια επιστημη,οπως και οτι αφου ειπωθει δεν αλλαζει οτι και να κανεις θα βρει το δρομο του και παλι-για ξανακοιτα τις θεωριες σου!

Edited by - geostat on 02/10/2010 14:03:37

02/10/2010, 16:02:39
quote:
macedon:
Με δεδομένο ότι οι προεδρικές εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια, φαντάζει λογικό δύο πρόεδροι να έχουν διαφορά 100 χρόνια μεταξύ τους. Αν δεν ήταν ο Κέννεντυ, θα ήταν κάποιος άλλους που θα έψαχναν να βρουν ομοιότητες με κάποιον που ήταν πρόεδρος πριν 100 χρόνια.

Στέκομαι ακριβώς στον αριθμό 100.
Αν ήταν 96 ή 92 ή 104 δε θα μου έκανε ούτε εμένα εντύπωση.

quote:
macedon:
Προφανώς. Ο Λίνκολν για παράδειγμα είχε δηλώσει σε επιστολή του προς τον H. Greeley το 1862:"αν μπορούσα να κερδίσω τον πόλεμο χωρίς να ελευθερώσω ούτε έναν σκλάβο, θα το έκανα".

Στο δια ταύτα όμως:
Ο Αβραάμ Λίνκολ, με πύρινους λόγους κατά της δουλείας κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου και να αναδειχτεί σε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής.
Την Πρωτοχρονιά του 1863 υπέγραψε το περίφημο διάταγμα για τη χειραφέτηση των μαύρων, το οποίο μπήκε ως τροπολογία στο σύνταγμα το 1865.

quote:
macedon:
Ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις έναν πρόεδρο είναι όταν αυτός εκτίθεται σε δημόσιες συγκεντρώσεις, οι οποίες συμβαίνουν Παρασκευοσαββατοκύριακα.

Εκεί που δεν το περιμένεις είναι ο καλύτερος τρόπος, θα μπορούσε όμως να ήταν Σάββατο ή Κυριακή...και να μην είχαμε ούτε αυτή τη σύμπτωση.

quote:
macedon:
Συνήθως εκεί εξασφαλίζεται ότι το θύμα θα πεθάνει σίγουρα.

Το ίδιο και στην Καρδιά, το ίδιο εάν έπεφτε επάνω του μια χειροβομβίδα, το ίδιο εάν τον γάζωναν, όπως την πρώην υποψήφια για προεδρεία στο Πακιστάν.

Ο Ούλωφ Πάλμερ δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο στομάχι, ενώ ο Γκάντι δολοφονήθηκε στο στήθος. Είναι να μη σε βάλουν στο μάτι που λένε.
Επρόκειται όμως για μια ακόμη σύμπτωση, που εντυπωσιάζει.

quote:
macedon:
Ο Κέννεντυ είχε μια γραμματέα με το όνομα Evelyn Lincoln.
Ο Λίνκολν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ με το όνομα Κέννεντυ. Τα ονόματα των γραμματέων του ήταν Nicolay και Hay......κ.λ.π.

Καλά, ακόμα αντέχει στο χρόνο το γνωστό hoax με τις υποτιθέμενες συμπτώσεις μεταξύ Λίνκολν και Κένεντυ?

http://www.snopes.com/history/american/lincoln-kennedy.asp

http://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Abraham_Lincoln

Αχ, αυτό το google πόσο γρήγορα μπορεί πλέον να καταρρίψει μύθους.

Σιγά το μύθο!

Στο διαδίκτυο το είδα προ ημερών, όταν έψαχνα κάτι άλλο, και μου είχε κάνει εντύπωση, δεν έκατσα όμως ν' ασχοληθώ και ιδιαίτερα μαζί του. Δεν είχα κανένα λόγο.
Όμως οι πληροφορίες που μας φέρνεις μαζί με τον macedon φυσικά και είναι στα συν!

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

02/10/2010, 16:07:02
quote:

Η ελευθερη βουληση μπροστα στην αναγκη παει περιπατο,
πχ
εισαι στους παγους με ενα νεκρο συντροφο,
δυο τεινα μπορουν να συμβουν,
τον τρως και επιβιωνεις(ικανοποιης φυσικη αναγκη)
δεν τον τρως και ψοφας απο πεινα(ποια αναγκη ικανοποιης;)Ε!περι ορεξεως κολοκυθοπιτακια!

Edited by - geostat on 02/10/2010 14:03:37

Σαν ταινία παλιά που τέλος δεν έχει...

Πρόκειται για μια υπεραπλουστευμένη θεώρηση των πραγμάτων η ανωτέρω θεώρηση...ασφαλώς όχι ότι δεν έχει μιά κάποια "εγκυρότητα" αλλα ουσιαστικά αν την θεωρήσουμε ως "κραταιά" και πάντα εν ισχύ...τότε μέλλεται να αποδομήσουμε την δυναμική που ο άνθρωπος δια μέσου της σκέψης και των εμπειριών του έχει ως όπλο να κάνει την υπέρβαση , κάνοντας συνεχείς μεταθέσεις θέσεων...θεμελιώνοντας την ειδοποιό διαφορά του ως πρός την πλειάδα επιλογών , σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα!!!

Τα πιο βλαβερά δόγματα δεν είναι καν εκεινα που ρητά δηλώνονται ως τέτοια , όπως είναι η περίπτωση των Θρησκευτικών δογμάτων διότι αυτά επικαλούνται την πίστη και η πίστη δεν ξέρει και δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον εαυτό της....Θεωρίες ομως και απόψεις επιφανών "πνευμάτων" των γραμμάτων ΟΜΩΣ που σκοπό είχαν να τοποθετήσουν ένα ακόμα λιθαράκι στον δρόμο για την γνώση και την αλήθεια και κάποιοι επιτήδειοι μετέτρεψαν σε στάτους κβό...αυτά είναι τα πιο βλαβερά και επικίνδυνα και μάλιστα οριζόμενα απο αν-ελεύθερα πνεύματα ... καθυποταγμένα σε κείνο το απόλυτο που ποτέ οι εισηγητές των εν λόγω θεωριών .... ποτέ δεν τόλμησαν να δούν..!!!

Τα ζώα δεν πρόκειται ποτέ να αναρρωτηθούν για τον σκοπό ενός χαμόγελου και για το βούϊσμα ενός μελλισιού...ποτέ δεν πρόκειται να αναρρωτηθούν για την ανάγκη έκφρασης σε τέχνη και για τα όμορφα συναισθήματα του δημιουργού .... δεν θα θαυμάσουν το όλον της φύσεως και τον πλουραλισμό των χρωμάτων και την μέθεξη των ήχων...αλλα και το όμορφο "δέσιμο" όλων με το ρυάκι εκείνο που θαρρείς ο χρόνος δεν βαραίνει...!!!

"Άεργες ερωτήσεις"...κραυγή απόγνωσης...???

Μπορεί και το ένα ή το άλλο...ενδεχομένως και τα δυό μαζί...μπορεί και όχι ή ακόμα πιο πολλά...!!!

Τελικά...Υπάρχουμε ή "Υπαρχόμεθα"...???
..."Κυριαρχούμε" ή "ολοκληρωτικά κυριαρχούμαστε"...δεν είναι κακό το δεύτερο...η παραδοχή και η γνώση του θαρρώ λυτρώνει...!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
02/10/2010, 16:26:32
quote:
Εαρινός:
Και η Πυθία προέβλεπε τα μελλούμενα...και έχω μαρτυρίες γι'αυτά που λέω...μέχρι και στην Αφρική , οι εκεί μάγοι σφάζουν ζώα και μαντεύουν την χρονιά...βεβαίως!!!

Εδώ να αναφέρω ότι ο παππούς μου ήξερε να διαβάζει την πλάτη από τα αρνιά
Ήμουν μπροστά όταν διάβασε την πλάτη του αρνιού που είχαμε σουβλίσει το Πάσχα.
Αφού είπε τα οικονομικά μελλούμενα του έτους (πάντα για τον οικοδεσπότη, δηλαδή το σπίτι μας και που ποτέ δεν έπεφτε έξω σε ότι και εάν έλεγε), είπε ότι ήταν η τελευταία χρονιά που έκανε Πάσχα μαζί μας, γιατί θα πέθαινε.
Και όντως σκοτώθηκε σε τροχαίο μέσα στο καλοκαίρι που ακολούθησε.

Για τα προφητικά όνειρα τώρα.
Έχω αναφέρει στο παρελθόν κάποια προφητικά όνειρα που είδε η μητέρα μου σχετικά με την υγεία του πατέρα μου.

Με πολύ λίγα λόγια.
Και τις δύο φορές τα προβλήματα υγείας του λύθηκαν από αυτά τα όνειρα. Η μητέρα μου ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες που είδε στον ύπνο της και ο πατέρας μου έγινε καλά.
Εγώ πάλι έχω δει μερικά όνειρα τα οποία τα θεώρησα προφητικά (και που αφορούσαν εμένα ή την οικογένειά μου) και εκ του αποτελέσματος τελικά ήσαν.

Πολλές φορές έχουμε δει ανθρώπους να ανησυχούν εξαιτίας κάποιου κακού όνειρου και πολλές φορές έχει συμβεί κακό σε αυτούς τους ανθρώπους ή το περιβάλλον τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με καλά όνειρα.
Για παράδειγμα ένα όνειρο που είχε δει η γυναίκα μου ερμηνεύτηκε με σιγουριά ως εγκυμοσύνη και πράγματι μετά από λίγες μέρες τα τεστ έδειξαν εγκυμοσύνη.
Να αναφέρω βέβαια ότι δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ να ασχολούμαστε με όνειρα κ.λ.π....

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 02/10/2010 17:14:24

RASPOYTINΝέο Μέλος
24/01/2004, 22:24:01
ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Π.Χ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΕΝΑΝ 60ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΣΕ 1ΤΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΜΙΑ 20 ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΠΑΘΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

katiaΜέλος
25/01/2004, 13:18:35
RASPOYTIN ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΗ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ.ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΤΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΣΑΜΟΥΕΛΝέο Μέλος
25/01/2004, 20:03:05
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορει να κανει πολλα πραγματα οταν χριαστει αλλα πολεσ φορεσ με εξασκιση μπορει να τα χρισιμοποιησει και στην καθημερινη του ζωη για παραδιγμα καποιες κινεζικεσ ασκισεισ σιγγεντροσησ οπως γιογκα που μετα απο καιρο εξασκισης μπορεισ να κανεισ απιστευτα πραγματα τουλαχιστον ετσι ακουγετε.

Προσωπικα δεν εχω γνωρισει καποιον που να κανει αν και μικρος ακομα εχω δει μια εκπομπη που παιζει στο m ενα καναλι τησ θεσ/νικης που εχει τετια παραδιγματα ανθρωπων αν θες να την δεις ειναι καθημερινα γυρο στης 11

''η αρχη του τελους''

08/03/2004, 13:59:42
Πολύ ενδιαφέρον Θέμα!!

Μετακινείται(για την ώρα) στο Forum .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.(από το "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" που το φιλοξένησε αρχικά).

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

archontiaΝέο Μέλος
08/03/2004, 15:10:33
Μη μου δώσεις Θέε μου περισσότερα από όσα μπορώ να αντέξω.

και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.

09/03/2004, 00:12:50

δυο μηχανισμοι υπαρχουν στον ανθρωπο.

ο ενας ειναι χημικος, και καλυπτει την απορια σου για το περπατημα στον στρατο.

οταν ο οργανισμος βρεθει σε κατασταση αναγκης, ή γενικα σε ακραιες καταστασεις, ο εγκεφαλος εκκρινει ενδορφινες που βοηθουν στην αντιμετωπιση της καταστασης.

ο ιδιος μηχανισμος λειτουργει και στα ζωα - παρατηρησε στα ντοκυμανταιρ πως εγκαταλειπουν τον αγωνα καποια στιγμη, και παρολλο που τα τρωνε ζωντανα οι θηρευτες τους, δεν δειχνουν πονο.

ο αλλος μηχανισμος ειναι καθαρα πνευματικος.

εχει σχεση με την Θεληση, και ειναι αυτος που ευθυνεται για τις "υπερφυσικες" δυναμεις που παρουσιαζει ο ανθρωπος σε καταστασεις κινδυνου του ιδιου ή αγαπημενων προσωπων.

η Θεληση μπορει να ελεγθει με την εξασκηση, και ειναι το ζητουμενο σε πολλες "σχολες" αναζητησης.

SIMONAΜέλος
09/03/2004, 12:36:59
καποτε πριν αρκετα χρονια στην γερμανια υπηρχε ενας πολυ μεγαλος ζωολογικος κηπος.Απο εκει καταφερε και ξεφυγε ενας Βοας 3μετρων περιπου και μπηκε στην αυλη ενος σπιτιου οπου επαιζε ανεμελα ενα παιδακι 4 ετων.Ο Βοας αρχισε να περιτυλιγει το παιδι με σκοπο να το σκασει (και να του σπασει τα κοκκαλα,καθως ετσι κανει στα θηραματα του) και να το φαει.
Μολις η μητερα του παιδιου ειδε απο την κουζινα το τι συνεβαινε ετρεξε και με τα ιδια της τα χερια επνιξε το φιδι...Οταν ηρθαν οι αρμοδιοι να παρουν το φιδι, 3 ατομα και με δυσκολια το σηκωναν.
Ολοι εμειναν εκπληκτοι με το γεγονος αυτο..Η μανα καθως εβλεπε το παιδι τησ τυλιγμενο γυρω απο το φιδι ενεργοποιησε τα ενσικτα της μητρικης προστασιας..
Ολοι οι ανθρωποι εχουμε τετοιου ειδους ενστικτα που υποσυνειδητα ενεργοποιουνται σε παρομοιες καταστασεις και εμπειριες...Τις στιγμες που νιωθεις πως δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο, τοτε ξαφνικα οι κινησεις σου που πιστευεις πως εγιναν αυθορμητα αποδεικνυονται σωτηριες...
Ολα αυτα πηγαζουν απο μεσα μας, το είναι μας!!!

*** ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΜΠΛΕ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ***