- Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. -

Edited by - europaios2 on 10/03/2010 03:13:01
NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 10/03/2010 03:13:40
Επι της ουσίας,τώρα,το ερευνάτε τας γραφάς, έχει εξηγηθεί στην χριστιανικη παράδοση και τις πραξεις των Αποστόλων, ότι αφορούσε σε όλας τας γραφάς,ώστε να ανακαλύπτεται η αλήθεια...
Ήτοι ο Χριστός, λόγω της ανωτερότητας του Λόγου, όχι δια της ισχύος....Αυτό είναι το δόγμα του χριστιανισμού, περι έρευνας γραφών...Τα άλλα,καλύπτονται απο το συμπληρωματικό του "πίστευε και μή,ερεύνα"...
Ολόκληρο το ρητό και το νόημα του,για όποιον ήθελε ζητήσει αυτό....
quote:
Αν κοιτάξεις στον καθρέφτη σου Εαρινέ,θα δεις το ψυχομαλακομπούκωμα που αναζητάς εναγωνίως....Έως τότε, ρούφα το αυγό σου....Επι της ουσίας,τώρα,το ερευνάτε τας γραφάς, έχει εξηγηθεί στην χριστιανικη παράδοση και τις πραξεις των Αποστόλων, ότι αφορούσε σε όλας τας γραφάς,ώστε να ανακαλύπτεται η αλήθεια...
Ήτοι ο Χριστός, λόγω της ανωτερότητας του Λόγου, όχι δια της ισχύος....Αυτό είναι το δόγμα του χριστιανισμού, περι έρευνας γραφών...Τα άλλα,καλύπτονται απο το συμπληρωματικό του "πίστευε και μή,ερεύνα"...
Ολόκληρο το ρητό και το νόημα του,για όποιον ήθελε ζητήσει αυτό....
Εναπόθεσε...εναπόθεσε...τας γραφάς και τα συμληρωματικά!
Εμείς δεν θέλουμε να ζητήσουμε...δεν χρειαζόμαστε!
Ρε τι είναι τούτος , σώνει και καλά να ζητήσουμε και να σωθούμε , ρε κοίτα τον εαυτό σου και άσε τους υπόλοιπους , δεν θα σε ρωτήσουν τι θα κάνουν!
Κοίτα σώσου εσύ και τα υπόλοιπα άσε τα , για τον καθένα μας!
Όσο για τους Αποστόλους και το δόγμα , άλλοι "σκοτωνόντουσαν" μεταξύ τους , προκειμένου να συμφωνήσουν για την υπόσταση του Χριστού -και είναι γνωστά- και όχι εμείς...εσείς μεταξύ σας!
soul
Εσύ θέλεις να σώσεις τον κόσμο, γι αυτό και αγωνίζεσαι..Εγώ απλά κουβεντιάζω, με όσους μπορουν....Δηλαδή, όχι με σένα....
quote:
Καλέ μου Εαρινέ,ηχώ κατάντησες,σκιά,σαν αυτές του Άδη..Δεν έχεις λόγο;Μόνο ..παράλογο;
Εσύ θέλεις να σώσεις τον κόσμο, γι αυτό και αγωνίζεσαι..Εγώ απλά κουβεντιάζω, με όσους μπορουν....Δηλαδή, όχι με σένα....
Κανένας δεν συζητάει μαζί σου ... παραμυθιάζεσαι απλά!
soul
Τυφλέ.....
Δεν πάς , να σε διαβάσει κανας παππάς λέω εγώ..ε???
soul
quote:
Μπορεί Εαρινέ μου,να φαντάζεσαι διάφορα, αλλά το ότι συζητάω με πολλά άτομα,εδώ και αλλού,οτι βγάζουμε συμπεράσματα και οφελούμαστε, Ειναι γεγονός...Αλλά,μάλλον επειδή δεν ξέρεις να συζητάς,ίσως γι αυτό δεν το βλέπεις...
Τυφλέ.....
Για πές εδώ δημόσια , για να πέσει το γέλιο της αρκούδας ... που και σε ποιά συζήτηση και με ποιόν με τον οποίο εσύ ...το ξαναλέω ΕΣΥ συζήτησες -μην μπερδεύεις τις βρισιές και τις ειρωνίες , με την συζήτηση..-..Βοήθησες και "βγήκαν" συμπεράσματα και απο τα οποία έστω και ένας ωφελήθηκε απο σένα...
Εσύ δεν μπορείς να ωφελήσεις τον εαυτό σου ... θα βοηθήσεις ή θα ωφελήσεις και τους άλλους..?
Ε! ρε τι πάθαμε με το τσουνάμι που σε δέρνει στο κεφάλι...ρε , όμοιός σου δεν υπάρχει εδώ μέσα..και αμφιβάλλω και σε όλο τον Ντουνιά!!!
Προσωπικά πιστεύω , ότι θα πρέπει να σε διατηρήσουμε , για να σε βλέπουν και οι επόμενες γενεές..και να θαυμάζουν το μεγαλείο του πνευματός σου...ένας εσύ και ο άλλος ο Αινστάιν...εσύ βέβαια τον έχεις ξεπεράσει , τι είναι ο Αινστάιν και ο Δαρβίνος μπροστά σου???
Θα εισηγηθώ στον Δήμο Λάρισας να κατασκευάσουν ένα πνευματικό κέντρο και να του δώσουν το όνομά σου..."Τρεχαγυρεύειον Ίδρυμα ψυχολογικών ταρακουνημάτων"...απορώ πως δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα...μέχρι και η Ευρωπαική ένωση θα το χρηματοδοτήσει...
soul
Εσύ, όμως, αγόρι μου, εκτός απο το να διαφωνεις μαζί μου, απο πικάρισμα που έφαγες, τίποτε άλλο δεν κάνεις.....
Ζεις για μένα..
Ποιός είμαι τέλος πάντων;Η ...Δομή;
Και φυσικά,οχι ότι περιμένω να τοποθετηθείς, έχεις πει τη γνώμη σου, απλά γυρνάς για χαλάστρα...Τόσο έργο, η καταστροφή;...
quote:
Το αστειο είναι ότι αυτο που λές Εαρινέ,περι συζήτησης και θέσεων,ακριβώς εκεί εστιάζεται η διαφωνία μας, επειδή αφορά εσένα,γιατι εγώ έχω χιλιάδες τοποθετήσεις σε θέματα ουσίας....
Εσύ, όμως, αγόρι μου, εκτός απο το να διαφωνεις μαζί μου, απο πικάρισμα που έφαγες, τίποτε άλλο δεν κάνεις.....
Ζεις για μένα..
Ποιός είμαι τέλος πάντων;Η ...Δομή;
Και φυσικά,οχι ότι περιμένω να τοποθετηθείς, έχεις πει τη γνώμη σου, απλά γυρνάς για χαλάστρα...Τόσο έργο, η καταστροφή;...
Na πείς ότι θέλεις και να ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ότι θές...δεν σου το απαγορεύσα!
Εκείνο που θέλω , είναι να πάψεις να βρίζεις και να ειρωνεύεσαι τον κόσμο , αυτό μόνο σου λέω και σου ξαναλέω...-έστω και αν μονίμως λές μπούρδες , δεν με πειράζει...- και σου το έχουν επισημάνει όλοι μα ΟΛΟΙ!
Τώρα τα υπόλοιπα που λές , δεν τα σχολιάζω...πρόκειται για άλλο ένα μύθευμα του ενός είδους μυαλού σου , στο πελαγοδρόμημα του ανύπαρκτου μυαλού σου ...ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασιοπληξίες!
Όσο αφορά , τα θέματα ουσίας που λές...πάλι μπερδεύεις την ουσία με την συνουσία...
Λοιπόν , δεν στα μάθανε καλά , άρχισε απο την αρχή και μάθε τις έννοιες των λέξεων...συνουσία δεν είναι ουσία!
Και σύ μικρέ , ακόμα εκεί βρίσκεσαι , αλλα ξέρεις στην ζωή υπάρχουν κι'αλλα πράματα!
Κόψε το ... σου έχει συρρικνώσει τον εγκέφαλο!
soul
Edited by - Εαρινός on 11/03/2010 19:58:22
quote:
Sesostris:
Φίλε makfor , μη γράφεις ιστορικές ανακρίβειες !!! Οι απόστολοι γνώριζαν άπταιστα ελληνικά , γιατί ήταν ελληνικής καταγωγής. Άμα δεν με πιστεύεις ρώτα και τους europaious2 γιανα σου το επιβεβαιώσουνΕαρινός:
Sesostris...θα σε παρακαλούσα να λάβεις υπόψιν σου την θεία επιφώτιση και η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο ...μεμιάς άρχισαν να μιλούν την Ελληνική απταίστως...μήπως και σύ πλατεία φραππεδάκι...
Δεν έγραψα πουθενά ότι ήσαν Ελληνικής καταγωγής. Ελληνιστές έγραψα ότι ήσαν.
Θα μπορούσαν να μιλάνε στα Αραμαϊκά, προτιμούσαν όμως τα Ελληνικά και μερικοί είχαν και Ελληνικά ονόματα, όπως ο Φίλληπος για παράδειγμα.
quote:
Εαρινός:
Αρχαίοι ναοί παντού εγκαταλειμένοι...ισοπεδωμένα ερείπια και πέτρες διασκορπισμένες παντού για να θυμίζουν ποιοί ήσαν οι Έλληνες κάποτε και ποιοί είναι σήμερα...απο την άλλη μεριά , Εκκλησίες να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού και να τείνουν να γίνουν περισσότερες απο εμάς τους ιδίους!
Και μιλάμε για έναν Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό που ενέπνευσε μια Αναγέννηση και η οποία υπήρξε το όχημα διεξόδου όλης της Ευρώπης απο τον Μεσσαίωνα
Όσον αφορά τους ναούς και τα αγάλματα, ας μας εξηγήσουν οι ιθύνοντες γιατί οι πρώτοι που άρχισαν να τα καταστρέφουν ήταν οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.
Σε μία χριστιανική χώρα θα δεις εκκλησίες, σε μία μουσουλμανική τεμένη και σε μία βουδιστική αντίστοιχους ναούς.
-Δεν ενέπνευσε την Αναγέννηση ο αρχαίος ναός αλλά η αρχαία φιλοσοφία.
quote:
Εαρινός:
Το ερώτημα είναι το εξής:"Τώρα τι κάνουμε το επίσημο κράτος αλλα και η Εκκλησία , τι κάνουν για να αναστηλώσουμε την αρχαία Ελληνική μας κληρονομιά και για την οποία εκατομμύρια ανθρώπων κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα για να θαυμάσουν???"
Εμείς ως μονάδες τι κάνουμε , πέραν του να "ξύνουμε" πληγές του παρελθόντος???
Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να τους ξαναφτιάξουν ειδικά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ίσως βέβαια κάπου αλλού, ως αναπαράσταση.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα άρεσε ένας ιμιτασιόν ναός...ας ασχοληθούν οι ειδικοί με το θέμα.
Η μονάδα ας διαβάσει πρώτα λίγο ιστορία, ας δει ότι της αρέσει να επαναλαμβάνεται και…….. αν το κάνει, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα γι' αυτήν.
quote:
Εαρινός:
Και μιας και μιλάμε για τον χριστιανισμό , έχω να πώ αυτό:
-Ο Ιησούς δεν συγχωρεί την γυναίκα .... αλλα δηλώνει ότι είναι συγχωρεμένη...που δηλώνει ότι η γυναίκα πήγε στον Ιησού γιατί ήταν συγχωρεμένη ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ!
Αυτό δεν το κατάλαβα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:quote:
Sesostris:
Φίλε makfor , μη γράφεις ιστορικές ανακρίβειες !!! Οι απόστολοι γνώριζαν άπταιστα ελληνικά , γιατί ήταν ελληνικής καταγωγής. Άμα δεν με πιστεύεις ρώτα και τους europaious2 γιανα σου το επιβεβαιώσουνΕαρινός:
Sesostris...θα σε παρακαλούσα να λάβεις υπόψιν σου την θεία επιφώτιση και η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο ...μεμιάς άρχισαν να μιλούν την Ελληνική απταίστως...μήπως και σύ πλατεία φραππεδάκι...Δεν έγραψα πουθενά ότι ήσαν Ελληνικής καταγωγής. Ελληνιστές έγραψα ότι ήσαν.
Θα μπορούσαν να μιλάνε στα Αραμαϊκά, προτιμούσαν όμως τα Ελληνικά και μερικοί είχαν και Ελληνικά ονόματα, όπως ο Φίλληπος για παράδειγμα.
quote:
Εαρινός:
Αρχαίοι ναοί παντού εγκαταλειμένοι...ισοπεδωμένα ερείπια και πέτρες διασκορπισμένες παντού για να θυμίζουν ποιοί ήσαν οι Έλληνες κάποτε και ποιοί είναι σήμερα...απο την άλλη μεριά , Εκκλησίες να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού και να τείνουν να γίνουν περισσότερες απο εμάς τους ιδίους!
Και μιλάμε για έναν Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό που ενέπνευσε μια Αναγέννηση και η οποία υπήρξε το όχημα διεξόδου όλης της Ευρώπης απο τον ΜεσσαίωναΌσον αφορά τους ναούς και τα αγάλματα, ας μας εξηγήσουν οι ιθύνοντες γιατί οι πρώτοι που άρχισαν να τα καταστρέφουν ήταν οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.
Σε μία χριστιανική χώρα θα δεις εκκλησίες, σε μία μουσουλμανική τεμένη και σε μία βουδιστική αντίστοιχους ναούς.
-Δεν ενέπνευσε την Αναγέννηση ο αρχαίος ναός αλλά η αρχαία φιλοσοφία.
quote:
Εαρινός:
Το ερώτημα είναι το εξής:"Τώρα τι κάνουμε το επίσημο κράτος αλλα και η Εκκλησία , τι κάνουν για να αναστηλώσουμε την αρχαία Ελληνική μας κληρονομιά και για την οποία εκατομμύρια ανθρώπων κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα για να θαυμάσουν???"
Εμείς ως μονάδες τι κάνουμε , πέραν του να "ξύνουμε" πληγές του παρελθόντος???
Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να τους ξαναφτιάξουν ειδικά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ίσως βέβαια κάπου αλλού, ως αναπαράσταση.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα άρεσε ένας ιμιτασιόν ναός...ας ασχοληθούν οι ειδικοί με το θέμα.Η μονάδα ας διαβάσει πρώτα λίγο ιστορία, ας δει ότι της αρέσει να επαναλαμβάνεται και…….. αν το κάνει, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα γι' αυτήν.
quote:
Εαρινός:
Και μιας και μιλάμε για τον χριστιανισμό , έχω να πώ αυτό:
-Ο Ιησούς δεν συγχωρεί την γυναίκα .... αλλα δηλώνει ότι είναι συγχωρεμένη...που δηλώνει ότι η γυναίκα πήγε στον Ιησού γιατί ήταν συγχωρεμένη ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ!
Αυτό δεν το κατάλαβα.
Ευρωπαίε καλησπέρα!
Κρατάω το τρόπο -τον ήρεμο και εγκρατή- με τον οποίο απαντάς και θα πώ μόνον αυτό:"Δεν είπα πουθενά , ότι οι Αρχαίοι Ελληνικοί ναοί ενέπνευσαν την αναγέννηση αλλα η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία , όπως σωστά είπες!
Καλό είναι , να το εμπεδώσουν και κάποιοι άλλοι .... ονόματα δεν λέμε!
Η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία!!!
Καλό σου βράδυ και νά'σαι καλά!
soul
Τι σου αρεσει σε αυτο τον ρόλο;Άσε, που ...ούτε αυτόν δεν τον κάνεις
καλά...
quote:
Εαρινός:
Και μιλάμε για έναν Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό που ενέπνευσε μια Αναγέννηση
Γεια σου Εαρινέ.
-Απλά διευκρίνισα.
Υ.Γ.
γιαπέτ τι έγινε τελικά? σου τα έφερε ο τύπος τα πούπουλα?.....όχι τίποτα άλλο, αλλά για να βάλω εγώ την πίσσα..

quote:
Εαρινέ είσαι νούμερο, νούμερο νούμερο, Εαρινέ είσαι νουμερο, νούμερο νούμερο....
Τι σου αρεσει σε αυτο τον ρόλο;Άσε, που ...ούτε αυτόν δεν τον κάνεις
καλά...
Θα μάθεις , όπως και να έρθουν τα πράματα , θα μάθεις!
Έχω μεγάλη υπομονή και με σένα , απέκτησα ακόμα μεγαλύτερη!
Θα στρώσεις...!
...και θα σου αρέσει και σένα!
Κάνεις τα νουμεράκια σου και τα καπρίτσια αου αλλα θα μάθεις και άνθρωπος θα γίνεις ....
Συμβουλή μου , να αποφεύγεις το πολύ λιβάνι...σου χαλάει -το ήδη χαλασμένο- μυαλό...!
...βγές και λίγο έξω απο την εκκλησία...και θα τον αναλάβω εγώ τον παππά , άμα θελήσει να σε μαλλώσει..ή φοβάσαι μη σε "ρίξει"???
soul![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - Εαρινός on 11/03/2010 22:01:26
Πάντως μπορώ και αλλοιώς , στο χέρι σου είναι...!
Θα μιλάς σαν καλός και πράος άνθρωπος και με σεβασμό και θα είμαι και γώ ακόμα καλύτερος απέναντί σου...
Στο χέρι σου είναι...έλα κάνε την αρχή με ταπεινότητα..έλα..!
soul
quote:
europaios2
«Ήν μεν ούν προ της του Κυρίου παρουσίας εις δικαιοσύνην Έλλησιν αναγκαία φιλοσοφία, νυνί δε χρησίμη προς θεοσέβειαν γίνεται προπαιδεία τις ούσα τοις την πίστην δι’ αποδείξεων καρπουμένοις»Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς λέει λοιπόν ότι, η Ελληνική φιλοσοφία ήταν αναγκαία για την δικαιοσύνη και τώρα χρήσιμη στην θεοσεβεία.
Δεν μπορεί λοιπόν από τη μια να λέει να απέχουν των εθνικών βιβλίων πάντων και να μην αναφέρεται παρά στην ειδωλολατρία, τη στιγμή που από την άλλη θεωρεί την Ελληνική φιλοσοφία αναγκαία.
Αναφέρεται λοιπόν σε όλα εκείνα τα εθνικά βιβλία που έρχονται σε σύγκρουση με τον Χριστιανισμό. Στα ειδωλολατρικά βιβλία με λίγα λόγια που αποτελούν κίνδυνο για τους "αδύνατους" χριστιανούς.
Από το βιβλίο του Ι. Δ. ΖΕΠΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΚΑ» εκδ. Ι. Αγγελόπουλου Αθήνα 1896

Άνοιξε και διάβασε κανένα βιβλίο , γιατί με αυτά που αντιγράφεις άκριτα από τις χριστοσελίδες εκτίθεσαι.........
*