- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
eidos
για τους αληθινους χριστιανους ο σταυρος ειναι ενα εγκληματικο οργανο, και καμμια τιμη δεν του πρεπει.Sesostris
Αφού οι Μ.τ.Ι. διατείνονται ότι ο Χριστός δεν καρφώθηκε σε σταυρό αλλά σε ένα ξύλο ή εν πάσει περιπτώσει ταυ , πώς είναι δυνατόν να θεωρούν το σταυρό σαν εγκληματικό όργανο και όχι σαν απλό σύμβολο μιάς θρησκείας ;
Σύμφωνα με την απλή λογική ως όργανο του εγκλήματος πρέπει να θεωρείται το ταυ ή ο πάσαλος και όχι ο σταυρός .
Η μήπως όλα αυτά εντάσσονται στο από ποιούς και με τι σκοπό δημιουργήθηκε αυτή η σέχτα ; Και ποιούς τελικά ενοχλεί το σχήμα του σταυρού ;
Ακόμα περιμένω απάντηση !!!
quote:
eidos:εγω οπωσδηποτε και σε καθε περιπτωση τασσομαι υπερ του Φαν(τ)α(σ)τικου Ευρωπαιου...
-Εγώ πάλι ζητώ διευκριήσεις για το Φαν(τ)α(σ)τικός!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
οποιος φωναζει, συνηθως χανει και το λιγο δικιο που μπορει να εχει...
το ουσιαστικό σταυρός όπως και το ρήμα σταυρόω την εποχή του Ιησού, αναφερόταν σε ένα πάσσαλο η ξύλο, και δεν έχει καμμία σχέση, με τον εκκλησιαστικό τυπο του σταυρού όπως παρουσιάζεται σήμερα.
ως εκ τούτου, οταν οι Μ.τ.Ι. λένε οτι ο Μεσσίας σταυρώθηκε στο σταυρό, εννουν το σταυρό που αποτελούνταν απο ένα και μόνο ξύλο.
για τους πρωτους χριστιανους ο σταυρος υποδηλωνε κατι κακο, καθως και τον θανατο, οπως η λαιμητομος η η ηλεκτρικη καρεκλα για τις μετεπειτα γενιες.
οποία τιμη, σεβασμος και λατρεια λοιπον του πρεπει;
ο σημερινος σταυρος αποτελουσε λατρευτικο συμβολο για πολλους λαους πολυ πριν γεννηθει ο Χριστος.
και επειδη η αληθινη χριστιανοσυνη πρεπει να ειναι καθαρη απο ειδωλολατρικες επιρροες, για αυτο οι Μ.τ.Ι. απορριπτουν αυτο το συμβολο ως μη χριστιανικο.
Edited by - eidos on 27/01/2008 08:38:42
το φαν(τ)α(σ)τικος ειναι κατι,
οπως το Σουπερ(μ)ΑΝ
η το Σουπερ(γουμ)Αν
η το Πητερ (π)ΑΝ
η το απο δω και οι αλλοι (π)ΑΝ
και επειδη ξερω οτι σου αρεσει πολυ το ΑΝ
παρε το ΚαταμαρΑΝ
και ελα στο νησι να πιουμε μια τσικουδια...
quote:
eidos:και επειδη ξερω οτι σου αρεσει πολυ το ΑΝ
παρε το ΚαταμαρΑΝ και ελα στο νησι να πιουμε μια τσικουδια...
-Aν αποκτήσω μπορεί! Αν όχι, πάλι μπορεί να το ενοικιάσω, Αν όχι, πάλι μπορεί απλά να βγάλω εισητήριο και να επιβιβαστώ!, Αν όχι, πάλι θα φανταστώ κάτι άλλο!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«και επειδη η αληθινη χριστιανοσυνη πρεπει να ειναι καθαρη απο ειδωλολατρικες επιρροες, για αυτο οι Μ.τ.Ι. απορριπτουν αυτο το συμβολο ως μη χριστιανικο.»
Τόσα ξέρουνε, τόσα λένε οι ΜτΙ!! Διότι, εάν δεν λέγανε και αυτοί το κατιτίς, έ, τι διάολο σέκτα θα ανέπτυσσαν ντε!!!
Αλήθεια, ο…Πύργος της είδους σύμβολο είναι??
Στο δια ταύτα, γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι λόγια δίχως αντίκρισμα, διότι η ανθρωπότητα ανέκαθεν είχε μια συνέχεια. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Ιουδαίοι, προερχόμενοι από διάφορες Σημιτικές φυλές, ενσωμάτωσαν διάφορες δοξασίες και μύθους μέσα στην δική τους «θεολογία».
Διότι, η παράδοση του κάθε λαού, λέγεται και θεολογία!
Ως προς τον σταυρό δε, να σημειώσουμε ότι σύμβολο των Εθνικών ήταν ο ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και όχι το «Τ» των χριστιανών. Περαιτέρω, οι χριστιανοί αποδίδουνε ΤΙΜΗ στον σταυρό ως σύμβολο και ως σημείο θανάτου του Ιησού, όπως θα πήγαινε το παιδί να αποτίσει φόρο τιμής στον τάφο του πατέρα του.
Συνεπώς, ο σταυρός δεν λατρεύεται, αλλά τιμάται. Ψιλά γράμματα όμως για τις Χιλιαστικές χοντράδες και τις υπόλοιπες τους εσχατολογικές ακροβασίες….![]()
![]()
![]()
quote:
οσα δεν μπορεις να καταλαβεις (και ειναι πολλα)
σου δινω το ελευθερο, να με ρωτας...
Σκέφτομαι να εκμεταλευτώ την ευκαιρία που μου δίνεις, σαν κάτοχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και να σε ρωτήσω πρώτα απ' όλα, αν ο αριθμός 144.000 είναι αυθαίρετος ή προκύπτει από κάποιο "ιερό" βιβλίο;
Σου ζητώ συγγνώμη αν ρωτήσω κάτι αφελές, αλλά όπως λες εσύ, είναι πολλά αυτά που με κάνουν και απορώ, με τα θεόπνευστα, που διαβάζω στον εμφύλιο.
Όσοι προτίθενται να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα υποβάλλω, να ετοιμάζονται για την επόμενη ερώτηση, που θα είναι άσχετη με την πρώτη, αλλά... επίκαιρη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
eidos
το ουσιαστικό σταυρός όπως και το ρήμα σταυρόω την εποχή του Ιησού, αναφερόταν σε ένα πάσσαλο η ξύλο, και δεν έχει καμμία σχέση, με τον εκκλησιαστικό τυπο του σταυρού όπως παρουσιάζεται σήμερα.
Άρα σύμφωνα με την κοσμοθεωρία των Μ.τ.Ι. , όπως παραδέχεσαι το φονικό όργανο είναι ο πάσαλος ή το ξύλο που δεν έχει καμία σχέση με τον εκκλησιαστικό σταυρό .
Όμως αντίθετα με κάθε λογική οι Μ.τ.Ι. επιμένουν αντί για αυτό , να χαρακτηρίζουν τον εκκλησιαστικό σταυρό σαν φονικό όργανο , αν και παραδέχεσαι πιό πάνω οτι δεν έχει καμία σχέση .
quote:
eidosκαι επειδη η αληθινη χριστιανοσυνη πρεπει να ειναι καθαρη απο ειδωλολατρικες επιρροες, για αυτο οι Μ.τ.Ι. απορριπτουν αυτο το συμβολο ως μη χριστιανικο.
Οι Μ.τ.Ι. όμως δεν απορρίπτουν τον σταυρό σαν μή χριστιανικό σύμβολο , αλλά σαν όργανο θανάτου , τουλάχιστον αυτό διατυμπανίζουν στις επισκέψεις τους .
Η εξήγηση είναι απλούστατη άν ανατρέξουμε και δούμε το ποιούς τελικά ενοχλεί αυτό το προαιώνιο σύμβολο , που είναι η τροποποιημένη "Τετρακτυς" των Ελλήνων και σύμβολο του Διός , αν δούμε ποιοί τελικά μισούν τόσο πολύ αυτό το σύμβολο που όταν κάνουν πρόσθεση αντί για + βάζουν Τ , τότε θα είναι και ηλίου φαεινότερο το ποιοί τελικά και με ποιό σκοπό είναι οι δημιουργοί της σέχτας των Μ.τ.Ι.
Καλή η προσπάθεια σου να ξεγλυστρίσης αλλά κατάλληλη για άλλες περιπτώσεις , εδώ στο Forum κρίνεται μάλλον ανεπαρκής . ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αγαπητή keraynos, Θα τιμήσω το φραπέ σου!
Εγώ θα τιμήσω το παγωτό
quote:
Προτιμώ γενικότερα τον καφέ αλλά έχω πιεί ήδη 4 από το πρωί.
Μάλλον δεν πρέπει να πιω κι άλλον
Το μάλλον μου άρεσε

Kαλημερα.... επιτελους, μπηκα στο Εσωτερικα...χθες ΟΛΗ ΜΕΡΑ δεν μπορουσα καθολου να μπω... ειχε φοβερο traffic και κολλουσε!
quote:
Καλησπέρα σε όλους!Προσωπικά δεν πίνω φασκόμηλο, χαμομήλι κι όλα αυτά τα αφεψήματα.
Τσάι θα πιω σπάνια κι αυτό δε με ενθουσιάζει επίσης.
Προτιμώ γενικότερα τον καφέ αλλά έχω πιεί ήδη 4 από το πρωί.
Μάλλον δεν πρέπει να πιω κι άλλον...![]()
Πλακα εκανα για το φασκομηλο... απλως ειπα ετσι, για παραδειγμα, ωστε να αλλαξει λιγο η "ποικιλια" στα ροφηματα

Ποικιλία θέλεις, φίλε μου?
Μήπως να το ρίξουμε στα cocktails? ![]()

Με μέτρο όμως μην τρέχουμε μετά... ![]()

quote:
Kαλημερα.... επιτελους, μπηκα στο Εσωτερικα...χθες ΟΛΗ ΜΕΡΑ δεν μπορουσα καθολου να μπω... ειχε φοβερο traffic και κολλουσε!
Μέχρι το μεσημέρι είχε πρόβλημα .κόλλαγε το απόγευμα που μπήκα
Πετούσε αστραπή πήγαινε.
quote:
Μέχρι το μεσημέρι είχε πρόβλημα .κόλλαγε το απόγευμα που μπήκα
Πετούσε αστραπή πήγαινε.
Το απογευμα, για να πω την αλληθεια δεν το πολυδοκιμασα, λογω της αγανακτησης!