- Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΟΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ jonniebegood...
ΟΙ ΑΦΡΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.
ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Mary Lefkowitz Η ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
Μακάρι, φίλε AVATARGR, τα κίνητρά τους να ήταν η αναζήτηση της αλήθειας. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για άλλο ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων...![]()
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ durden_alie ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ....
ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...
ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Από την άλλη πλευρά, όσοι κατηγορούν τον ελληνικό πολιτισμό για αντιγραφή στοιχείων από τον αιγυπτιακό, ας μας δείξουν έναν, έστω έναν πολιτισμό χωρίς προσμείξεις από σύγχρονους ή προγενέστερους πολιτισμούς.
Συνεπώς, το πολιτικά ορθόν θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τον πολιτισμικό συγκρητισμό, δηλ. η ανεκτικότητα προς κάθετι τι το αλλότριο θα πρέπει να συνυπάρξει με την αντίληψη ότι "το αλλότριο" ενυπάρχει στο κάθετι. Πάει καιρός από την εποχή της παρθενογένεσης...
Έχεις απόλυτο δίκιο στο σκεπτικό σου και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν υπάρχει "παρθενογένεση" ειδικά στον πολιτισμό. Στην περίπτωση όμως του "αφροκεντρισμού" δεν έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια εύρεσης των σχέσων μεταξύ αρχαίων πολιτισμών, αλλά με μια τραγελαφική και ανιστόρητη προπαγάνδα χωρίς αποδείξεις, όπου οι αρχαίοι Έλληνες παρουσιάζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ως "πλιατσικολόγοι" του πολιτισμού. Και πραγματικά δεν μπορώ ακόμη να κατανοήσω τα κίνητρα πίσω απ' αυτές τις τακτικές.
Να 'ναι άραγε ένα είδος "θεραπευτικού παραμυθιού", όπως είπε ο φίλος Mercury; Και ο φίλος AVATARGR είπε κάτι πολύ σωστό :
quote:
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των αιώνων δουλείας της μαύρης φυλής, παρέχοντάς τους της ψευδαίσθηση ενός ένδοξου παρελθόντος; Μήπως θέλουν να τους κάνουν να ξεχάσουν το βούρδουλα που υπέμεναν στη ράχη τους μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες και τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων;
ΥΓ : Η "εκτίμηση" και ο "σεβασμός" που τρέφει η αμερικανική ηγεσία προς τη μαύρη φυλή φάνηκε πρόσφατα στην καταστροφή της Ν. Ορλεάνης, μιας πόλης με τα 2/3 του πληθυσμού τους ανήκοντες σ' αυτή. Μπορούν λοιπόν οι κάτοικοι της πόλης να κοιμούνται ήσυχοι ξέροντας ότι κάποτε έχτισαν τον Παρθενώνα, άσχετα αν τώρα δεν έχουν ούτε σπίτι, ούτε μέλλον.
Μια πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ,
για να εδραιωθεί η παγκοσμιοποίηση όπως πρέπει, δηλαδή σύμφωνα
με τα συμφέροντα αυτών που την προωθούν ορισμένα πραγματάκια πρέπει να
αλλάξουν με κάθε κόστος.
Αυτά τα πραγματάκια είναι : η ιστορία των λαών και οι θρησκείες των λαών .
Αυτά τα δύο είναι το μεγάλο τροχοπέδη της παγκοσμιοποίησης.
Το αρχικό μοντέλο της πολυπολιτισμικής ανθρωπότητας που εφαρμόστηκε
Με μεγάλη επιτυχία στον μικρόκοσμο της Ν. Υόρκης αποδείχτηκε
οτι δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί στον πλανήτη γη στο σύνολο του.
Συνεπώς θρησκείες και ιστορία των λαών πρέπει να αξιωθούν στην συνείδηση
των απλών ανθρώπων .
όσο αφορά τις θρησκείες τα έχουν βρει σκούρα με τους ισλαμιστές για αυτό και
συμμάχησαν με τις ηγεσίες της χριστιανοσύνης .
αν κάποτε βέβαια τελειώσει αυτό το παιχνίδι θα τελειώσει με την κατάργηση και την απαξίωση όλων των θρησκειών , συμπεριλαμβανομένου και του χριστιανισμού φυσικά τον οποίο τώρα χρησιμοποιούν σαν πιόνι.
Όσον αφορά την ιστορία και την ιστορικότητα των λαών ο πρώτος και μεγάλος
εχθρός παραμένει ακόμα το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Το οποίο είναι ακόμα και
σήμερα ζωντανό στα συστήματα διακυβέρνησης των «πολιτισμένων» χωρών , παρά την διακόρευση του, η βάση όλων των παραπάνω συνταγμάτων πηγάζει από την αρχαία σοφία των αρχαίων Ελλήνων.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού γίνεται συστηματική δουλειά στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου χρόνια τώρα.
Βέβαια όπως και με τις θρησκείες έτσι και με την ιστορία χρειάζονται κάποιους σύμμαχους για την επίτευξη των στόχων τους.
Αφού λοιπόν απαξίωσαν την κλασσική παιδία από όλα τα πανεπιστήμια , τώρα από ότι φαίνεται πετάν στα σκουπίδια σιγά σιγά και τους μέχρι εχθές συμμάχους τους .
Οδεύουμε σε μία θρησκεία, μία ιστορία, και ένα πολίτευμα σε όλο των πλανήτη.
Α! , και δεν υπάρχουν εκτιμένα δικαιώματα, μην το ξεχνάτε αυτό!
Στην Ελλάδα μας το πρωτοείπαν το 1990 αλλά δεν το καταλάβαμε.
Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουμε και αυτό.
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
quote:Μήπως κάποιοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των αιώνων δουλείας της μαύρης φυλής, παρέχοντάς τους της ψευδαίσθηση ενός ένδοξου παρελθόντος; Μήπως θέλουν να τους κάνουν να ξεχάσουν το βούρδουλα που υπέμεναν στη ράχη τους μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες και τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων;
Ακριβώς αυτό νομίζω αγαπητέ durden_alie. Ένα πλήρως ελεγχόμενο από το λευκό κατεστημένο "θεραπευτικό παραμύθι". Το αφήνουν να περιρρέεται στην "ατμόσφαιρα", το διδάσκουν και "επίσημα" σε κάποιες σχολές για να του δώσουν κάποια αληθοφάνεια, και το χρησιμοποιούν σε ένα καθαρά ψυχολογικό επίπεδο σαν μέσο καταστολής αυτού του τύπου της οργής που προκαλεί το αίσθημα της αδικίας. Δίνουν στον μαύρο πληθυσμό κάποια ψίχουλα από την περηφάνεια που του στερήσανε.
Γιατί φίλε μου, όπως είπα και πιο πάνω, ο μαυρος πληθυσμός όντας αναγκασμένος να ζεί στα πλαίσια ενός πολιτισμού, στο χτίσιμο του οποίου η συμβολή του ήταν από μηδενική ώς ελάχιστη, στερείτε περηφάνειας.
Και μη μου λέτε παρακαλώ για τη συμβολή της μαύρης φυλής στη μουσική ή στις τέχνες. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.Άλλο Πλάτων και άλλο Έντι Μέρφι,άλλο Γαλιλαίος και άλλο Μάικλ Τζάκσον...(γιατί άραγε αυτό το παιδί ήθελε να "ασπρίσει"?)
Επιπλέον τα όσα υποστηρίζουν όσοι δημιούργησαν αυτή την ιστορία είναι τελείως εξωφρενικά γεγονός που δεν τους δίνει καμμιά ελπίδα επιβίωσης. Οι άνθρωποι ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι επηρρέασαν ή δημιούργησαν σχεδόν όλους τους πολιτισμούς του κόσμου.Από την Αλάσκα ώς την Αυστραλία. Καί φυσικά ανακάλυψαν και την Αμερική, όχι πριν τον Κολόμβο,αλλά και πριν από τους ιθαγενείς "Ινδιάνους"...Διαβάστε άρθρα σε αυτή τη σελίδα...
http://www.cwo.com/~lucumi/runoko.html
Για μένα πρόκειται για ένα "θεραπευτικό παραμύθι" που θα εξακολουθεί να υπάρχει όσο η ανάγκη το απαιτεί, και που θα εξαφανιστεί όταν οι περιστάσεις αλλάξουν.
http://www.cwo.com/~lucumi/runoko.html

Η Παγκοσμιοποίηση δεν ασχολείται ούτε με Θρησκείες αλλά ούτε και με Κουλτούρες. Θα δεχτώ ότι πιθανών να έχει κάποιο αντίκτυπο στην Κουλτούρα (μέρος της κουλτούρας είναι και η Θρησκεία) και στην Κοινωνία, αλλά το ότι υπάρχει ηθελημένη συνωμοσία νομίζω ότι είναι υπερβολή.
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Και μη μου λέτε παρακαλώ για τη συμβολή της μαύρης φυλής στη μουσική ή στις τέχνες. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.Άλλο Πλάτων και άλλο Έντι Μέρφι,άλλο Γαλιλαίος και άλλο Μάικλ Τζάκσον...(γιατί άραγε αυτό το παιδί ήθελε να "ασπρίσει"?)
επειδή εγώ ήμουν αυτός που έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά.
Αγαπητέ μου, πρόθεσή μου σαφώς και δεν ήταν να προβώ σε συγκρίσεις, ιδιαιτέρως στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου τα μεγέθη δεν είναι μόνον τελείως διαφορετικά, αλλά και τοποθετημένα σε εντελώς διαφορετικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας και της ιστορίας τους πολιτισμού, αν το προτιμάς. (Φυσικά δεν θα σχολιάσω την ψυχοπαθολογία του ατόμου που από τη μια έγινε "λευκός" και από την άλλη τραγουδούσε "It doesn't matter if you're black or white"
)
Το μόνο που ήθελα να κάνω σαφές είναι αυτό που έγραψα και σε προηγούμενο post ότι δηλαδή :
quote:
Πιστεύω ότι κάθε λαός μπορεί μέσα από την ιστορία του να βρει τα πράγματα εκείνα για τα οποία μπορεί να είναι περήφανος με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος.
χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι ένα ένδοξο παρελθόν παρέχει δια βίου άλλοθι σε λαούς που υπερηφανεύονται γι' αυτό.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα σε ό,τι είπες...![]()

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΥΤΕ
ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ.
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ .
ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΝ ΕΓΩ ΉΜΟΥΝ Ο Χ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ;
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΣΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΗΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ! ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ.
ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ» ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΓΕΝΙΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
ΥΓ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΕΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΥΤΕ ΣΙΑ ΚΤΛ.
ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ …
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Η σκέψη σου δεν μπορώ να πω ότι είναι λανθασμένη. Όμως, η παγκοσμιοποίηση, για εμένα, έχει να κάνει με καθαρά Οικονομικά κίνητρα. Δηλαδή το Διεθνές εμπόριο. Ένας υπολογιστής ή ένα αμάξι μπορεί να έχει κατασκευαστεί σε μια χώρα με εξαρτήματα από 100 διαφορετικές χώρες.
Το Διεθνές εμπόριο έχει πολλά προταιρήματα αλλά φυσικά και πολλά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα βλέπουμε ότι η κάθε τοπική οικονομία επιρεάζει άμεσα την άλλη. Για παράδειγμα η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και παραγώγων του από την Κίνα έχει οδηγήσει σε ένα ράλλι τιμών του πετρελαίου που διαλύει την οικονομία άλλων χωρών.
Θα μου πεις είναι αυτό καλό; είναι καλύτερο από το να είμασταν σε μια χώρα που καταναλώναμε μόνο τα δικά μας προϊόντα. Δεν θα είχαμε, πετρέλαιο, τηλέφωνα, αεροπλάνα, αμάξια, δρόμους, προϊόντα, υπηρεσίες και πολλά άλλα
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με μία παγκόσμια κυβέρνηση. Ακόμα και να είχανε αυτό δεν πάει να πει ότι η κατακερμάτισει των Θρησκειών ή της Κουλτούρας είναι απαραίτητη. Αν δούμε τις ΗΠΑ που αποτελείται από 50 αυτόνομα κράτη με 50 κυβερνήσεις και μια Ομοσπονδιακή θα δούμε ότι εκεί από Θρησκείες άλλο τίποτα και οι Ανατολικές Πολιτείες με τις Δυτικές είναι άκρως διαφορετικές.
Όσα ακούγονται για μια παγκόσμια κυβέρνηση, δεν τα πιστεύω γιατί δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση. Ίσως να υπάρχει αν ζήσουμε στην εποχή του STAR TREK και έχουμε διαγαλαξιακή επικοινωνία με εξωγίηνους πολιτισμούς αλλά μέχρι τότε .....
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα