ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Think_Math32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/06/2008, 02:15:11
europaios2

quote:
γιαπετ:
Συμφωνούμε σ' αυτό, Ελπίζω να συμφωνήσεις κι εσύ με το

"καλλίτερα να χρησιμοποιείς ο ίδιος το μυαλό σου, παρά να το χρησιμοποιούν άλλοι για σένα".

--------------------------------------------------------------------------------

Aυτό πες το κοιταγμένος στον καθρέπτη!

Το έκανα βρε και έπιασε, στο προτείνω ανεπιφύλακτα, ΙΣΩΣ πιάσει και σε σένα.
Άντε να γίνει κάνα θαύμα, θάσαι και ζωντανή απόδειξη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

snoopyΜέλος
30/06/2008, 09:12:04
quote:
Think_Math:
Να είσαι σίγουρος φίλε μου οτι όταν γράφω κάτι το έχω ψάξει πρώτα παρα πολύ καλά .
Ασφαλώς και δεν φταίνε οι θρησκείες που οι άνθρωποι είναι αιμοσταγείς , και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις .
Αυτά βρίσκονται θαμμένα μέσα στο DNA μας .
Ομως όταν είπα οτι οι θρησκείες μπορεί να επιδεινόνουν την εγκληματικότητα σε μιά κοινωνία εννοώ το εξής :

Οτι δρούν ώς μία επιπλέον διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ανθρώπους , μαζι με πολλές άλλες που μπορεί να συνυπάρχουν ( οικονομικές φυλετικές κ.ο.κ. )

Δες για παράδειγμα την συμπεριφορά των αμερικανών χριστιανών απέναντι στους μουσουλμάνους της Αμερικής μετά την 11η Σεπτεμβρίου .

Δέχονται επιθέσεις , μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι , αρα υποψήφιοι "τρομοκράτες" .
Δες επίσης την ιστορία της Β. Ιρλανδίας και την αδική αιματοχυσία μεταξύ προτεσταντών και Καθολικών .
Και στις δύο περιπτώσεις η θρησκεία έχει παιξει αρνητικό ρόλο , ώς ακόμα μία διαφορά μεταξύ των ανθρώπων , και σημάδι αναγνώρισης του εχθρού .

Όλες οι θρησκείες δέν είναι ίδιες και το είδος της θρησκείας έχει τον ρόλο του.
Άν οι μουσουλμάνοι κάνουν ασταμάτητες παλαβωμάρες βρίσκουν πάτημα οι Αμερικάνοι να τους συμπεριφέρονται έτσι, άν θρησκευτικά και σάν άνθρωποι στέκονταν με μεγαλύτερη εγκράτεια όπως οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί κανένας δέν θα είχε δικαίωμα να τους κατηγορήσει για υποψήφιους "τρομοκράτες".
Η περίπτωση Προτεσταντών - Καθολικών είναι διαφορετική, και οι μέν και οι δέ είναι χριστιανοί πιστεύουν στον Ιησού Χριστό αλλά η διαφορετική φυλετική τους καταγωγή, και το φυλετικό μίσος που υπήρχε μεταξύ τους πρίν ασπαστούν την θρησκεία του Ιησού τους έκανε να την ερμηνεύσουν με διαφορετικό τρόπο. Το μίσος που είχαν μεταξύ τους στην πρό Χριστού εποχή βρήκαν τον τρόπο να το διαιωνίσουν και σάν χριστιανοί.

30/06/2008, 09:40:51
quote:
γιαπετ:
Το έκανα βρε και έπιασε, στο προτείνω ανεπιφύλακτα, ΙΣΩΣ πιάσει και σε σένα.
Άντε να γίνει κάνα θαύμα, θάσαι και ζωντανή απόδειξη.

Αποκλείεται να έπιασε! Δε σου είχα περάσει την ευχή!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

30/06/2008, 11:28:22
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμμετέχοντες να προσπαθήσουν να αποφεύγουν την χρήση του β' προσώπου πληθυντικού αριθμού ώστε να ομαδοποιήσουν - τσουβαλοποιήσουν - κατατάξουν τους συνομιλητές τους ανάλογα με τις πεποιθήσεις που εκφράζουν.

Κάτι άλλο που παρατηρώ στις δύο τελευταίες ειδικά σελίδες του θέματος είναι μια τάση ορισμένων μελών να αποδίδουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή να προσπαθούν να μειώσουν άμεσα ή έμμεσα τους συνομιλητές τους σε προσωπικό επίπεδο εξαιτίας των πεποιθήσεων τους.
Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει αυτό κι είναι εξαιρετικά άδικο να οδηγούμαστε σε συμπεράσματα και σε δηλώσεις για την προσωπικότητα κάποιου, με βάση κάποιες απόψεις τους οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δικές μας.

Άλλωστε, δεν δικαιοδοτούμαστε να πράττουμε κάτι τέτοιο...

Δεν θα αναφερθώ σε σευγκεκριμένα μέλη, θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας μας μπορεί να σκεφθεί λίγα πράγματα για τον εαυτό του και κατά πόσο μπορεί να ελέγξει ή όχι κάποιες τέτοιες "αδυναμίες" που μπορεί να ξεπροβάλλονται σε έναν διάλογο εξαιτίας των πεποιθήσεων του.
Λίγος έλεγχος χρειάζεται και μια σκέψη σχετικά με το τι συναισθήματα μπορεί να προκαλούν στον συνομιλητή μας τα όσα καταθέτουμε, ειδικά όταν αυτά βάλλονται επί προσωπικού...

Καλή σας ημέρα!

In anticipation of my resurrection...

30/06/2008, 13:26:39
Αγαπητέ μου φίλε D Incubus, βλέπω ότι πάντα υπάρχει
αυτή η κόντρα... Μήπως γιατί κάποιοι εξασκούν τον ίδιο
σνομπισμό απέναντι στον όποιο τολμήσει να πει κάτι διαφρετικό
από την κουλτούρα τους;... Πολλές φορές έχουμε ανοίξει το θέμα
περί σεβασμού και δικαιώματος θέσεως, όσοι δεν μπορούν να τα
βγάλουν πέρα , ώς συνήθως, πυροβολούν τον πιανίστα...
Αυτό δείχνει βαρετό πιά...
ζούμε ή όχι μέσα στο σώμα του Θεού; Είναι αυτό το άπειρο ή όχι
ένα περατό σώμα αυτό του Θεού και μεις οι άνθρωποι πολύ
λιγότεροι ακόμη και να το καταλαβουμε;...
Think_MathΜέλος
30/06/2008, 16:18:36

europaios2 :

quote:
Nα τους πάρουμε όλους σβάρνα? αν θες κανένα πρόβλημα.......για πες μας λοιπόν τι λέγαν όλοι αυτοί περί Δία και Ήρας? γιατί τον Πυθαγόρα τον αφάνισαν όπως το Σωκραήτη.............

Είναι συνηθισμένη η τακτική σου να αλλάζεις θέμα συζήτησης όποτε δεν σε συμφέρει .
Δεν ανέφερα εγώ οτι οι Αρχαιοι ελληνες φιλόσοφοι ηταν προάγγελοι του Δία .
ΕΣΥ ανέφερες οτι ήταν προάγγελοι του χριστιανισμού .

Αυτό συζητάμε και σταμάτα τις κολοτούμπες .

quote:
Γεια σου επιστήμοναααα και τι επιστήμονας της λογικής!!!!!

quote:
Και πολύ λογική ο τύπος............ δε μου λες τετραγωνίζεις και τον κύκλο?

quote:
Μα πως έχετε δηλώσει ότι με τον Χριστιανσιμό σταμάτησε η επιστήμη..... και οι επισήμονες........ μαλλόν πρέπει να ανασκευάσετε... και να πείτε σταμάτησαν οι Χριστιανοί επιστήμονες και όσοι βγαίνουν είναι ή δωδεκαθειστές ή άθεοι.......

Εκτός απο ειρωνία και ακατανόητες μπουρδες έχεις τίποτα ουσιαστικό να πείς ?
Μονίμως δεν απαντάς σε τίποτα , ξεφυτρώνεις εκει που δεν σε σπέρνουν , και δυναμιτίζεις συνεχώς την συζήτηση .
Εγω απλά θα σε συγχαρώ για το Χριστιανικό σου ήθος και ύφος ...

quote:
Έχετε φάει τάπες..... αλλά όπως φαίνεται πάθατε ανοσία.......
θα ακούς Ηρόδοτο και θα τρέχεις...... έλα να πιάσουμε οι δυό μας τετατετ τον Ηρόδοτο χωρίς να παρεμβληθούν άλλοι για να έχουμε την άνεση χρόνου. Έλα να το παίξουμε από την αρχή και πάλι τάπες θα φας!!!

Πέρα απο το γεγονός οτι δεν ξέρεις τι σου γίνεται , δεν ξέρεις ούτε τι γράφεις πιά .
Εχεις μπλέξει τον Ηράκλειτο με τον Ηρόδοτο και το μπάσκετ με την συζήτηση .
Θα σου συνιστούσα επειγόντως διακοπές και μπάνια στην θάλασσα να χαλαρώσεις . Αλλά πρόσεξε μην κάτσεις στον ήλιο...

quote:
Πήγαινε κάνε καμιά σπονδή στο Δία, είναι γεμάτος μύθους....

Πάλι ο Δίας στην μέση ?
Φαντάσματα βλέπεις παλικάρι μου ?

quote:
Τι έχεις ψάξει τρομάρα σου? Ούτε το διακόπτη για το φως δε θα βρίσκεις στο σπίτι σου..............
Τι είπε ο άνθρωπος!!!!!!! ότι στη Β.Ιρλανδία έχει παίξει η θρησκεία ρόλο!!!!!!! τι δουλεία έχει άσχετε ο Άγγλος με τον Ιρλανδό?
Ιρλανδικός Δημοκρατικός στρατός λέγεται και όχι Καθολικός στρατός!
Το ότι η θρησκεία σημαδεύει πολλές φορές και ένα έθνος αυτό είναι γεγονός όπως ακριβώς εμείς οι Έλληνες είμαστε Ορθόδοξοι......
Αλλά πολεμήσαμε εναντίων των Βουλγάρων που και αυτοί σε μεγάλο ποσοστό είναι Ορθόδοξοι.
Για εξηγησέ μας τέρας της λογικής οι Γερμανοί που είναι καθολικοί γιατί επιτέθηκαν εναντίων των Ιταλών και των Γάλλων? αφού και αυτοί καθολικοί ήσαν!

europaios2 και snoopy:

Αν δεν καταλαβαίνετε αυτά που γράφω δεν φταίω εγώ .
Δεν είπα οτι η Θρησκεία είναι πάντα η αιτία των πολέμων , αλλα λειτουργεί ως διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ανθρώπων και δεν συμβάλει στην αλληλοκατανόηση ατόμων με διαφορετική καταγωγή .
Χρησιμοποιείται επίσης στην χειραγώγηση των μαζών και στην δικαιολογηση εγκλημάτων .
Να διαβάζετε λοιπόν προσεκτικότερα αυτά που γράφω .

Μπορουν να αναφερθούν πολλές τέτοιες περιπτώσεις όπου η θρησκευτική πλύση εγκεφάλου είναι σημαντικός παράγοντας που οδηγεί τους ανθρώπους στην αιματοχυσία , έστω και αν δεν είναι ο βασικός :

Παραδείγματα :
1)Τριακονταετής πόλεμος . (1618-1648)
2)Η Τζιχαντ των μουσουλμάνων εναντίον του Ισραήλ .
3)Οι εσωτερική διαμάχη Σουνιτών και Σηιτών μουσουλμάνων .
4)Οι Γαλλικοί θρησκευτικοί πόλεμοι (1562 - 1598).
5)Ο πόλεμος της Β. Ιρλανδίας .
6)Οι σταυροφορίες κ.ο.κ.

Ο ρόλος της θρησκείας υπήρξε σε όλους τους πολέμους πάντα ουδέτερος ή αρνητικός .
Εγώ δεν θυμάμαι , ούτε έχω ακούσει ποτέ σε κάποιο πόλεμο μία επίσημη θρησκευτική Φωνή να σηκώθει και να φωνάξει υπερ της ειρήνης .
Εχω ακουσει όμως Να ευλογούνται τα όπλα τα "Ιερά" (!) απο ορθόδοξους παπάδες και θρησκευτικούς ηγέτες .
Δικαιωμα σου είναι βέβαια να κρύβεστε πίσω απο το δάχτυλό σας για όλα αυτά , αλλά δεν πείθετε κανένα .

quote:
Think_Math:
Εξω η θρησκευτικη κατηχηση-πλυση εγκεφαλου απο τα σχολεια!Να αντικατασταθει το μαθημα των θρησκευτικων απο μαθηματα κριτικης σκεψης και επιστημονικης μεθοδολογιας!

Σου είπα να πάς για κανένα μπάνιο αλλά όχι να κάτσεις στον ήλιο .
Αυτό που σχολιάζεις εδώ δεν το είπα εγώ .
Τα χεις χαμένα τελείως τελικά ...
Δεν πρέπει να σε παρεξηγω.

Οσο για τις ερωτήσεις που έθεσα απάντηση δεν είδα .
Μόνο φατσούλες και κολοτούμπες . Δυστυχώς .

30/06/2008, 17:32:35
Think_Math

quote:
Μου έγραψες :
<< Τι διαφορετικό απο αυτά που λές λέει η Αγία γραφη ? >>

Να κάνεις quote την φράση μου που έγραψα αυτά που αναφέρεις
ξέρεις δεν είναι τόσο δύσκολο να πεις «συγνώμη pyramid είπα χαζομάρα, ερμήνευσα λάθος τα λόγια σου»

Α! και το υφάκι θα το έχω και άμα σου αρέσει dear, άμα δεν σου αρέσει...
Τι στο καλό κλέφτες θα γίνουν οι οξοπαραγωγοί!(να προτιμήσεις τα ελληνικά προϊόντα)

30/06/2008, 22:27:34
quote:
europaios2 -Tι τον πέρασες τον Ηράκλειτο? παγανιστή? να πιστεύει στη φωτιά? είναι ποτέ δυνατόν ένας φιλόσοφος να το κάνει αυτό?

Δεν έχει σημασία το τι τον πέρασα εγώ τον Ηράκλειτο αλλά το πώς αναλύεται το αρκετά δύσκολο και δυσνόητο έργο του μέσα από δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές και προπαντός όχι από ανθρώπους που του αποδίδουν «ιδιότητες» για να υποστηρίξουν τα πιστεύω τους .

Και όσο για το αν είναι δυνατόν ένας φιλόσοφος να το κάνει αυτό, φαίνεται οτι δεν ξέρεις ότι αντιπροσωπευτικοί υλιστές φιλόσοφοι της εποχής εκείνης είναι οι Θαλής, Αναξίμανδρος και Αναξιμένης και αργότερα ο Αναξαγόρας με τον Ηράκλειτο .

Θαλής ο Μιλήσιος (625 πχ) «Το νερό είναι η αρχή των πάντων»

Αναξίμανδρος (610 - 546 π.Χ.) το άπειρο «Από το άπειρο ξεχώρισε μια φλόγα και ο νεφελώδης αέρας.»

Αναξιμένη (560 πχ) ο αέρας «Αναζήτησε την αρχή του κόσμου στον αέρα, τον οποίο όρισε ως μοναδική και άπειρη αρχή»

Αναξαγόρας (500- 428 π.Χ.). «...τίποτα δεν γίνεται ούτε χάνεται, αλλά συντίθεται και διαχωρίζεται από προϋπάρχοντα όντα».

quote:
europaios2 -Αντί λοιπόν να τονίζεις τις σκέψεις σου και να τις βάζεις σε εισαγωγικά κάντο βάζοντας τα λόγια του Ηράκλειτου και όχι τα δικά σου!!! ΓΡΆΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ και όχι κάποιος Θεός και έχω τονίσει τη διαφορά..........για αυτό ο Ηράκλειτος γέλαγε με τους προγόνους μας όταν προσεύχονταν στα αγάλματα.....
και για αυτό και έγραψε "Ο σοφότερος άνθρωπος, όταν συγκρίνεται με το θεό, φαίνεται πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."

Το θέμα είναι ότι δεν είναι σκέψεις μου, αυτό που δηλαδή κάνεις εσύ, αλλά πολύ μεγάλη έρευνα μέσα από βιβλιογραφία για τον αγαπημένο μου Ηράκλειτο .

30/06/2008, 23:23:01
Έλα τώρα φίλε elo!!!!!.........και "αγαπημένος" σου ο Ηράκλειτος, αν ήταν θα τον είχες και κατανοήσει. Δε σου κάνει εντύπωση που προτίμησε να πεθάνει? από το να σωθεί? Γιατί άραγε? .........αφού είναι και ο αγαπημένος σου! θα έχεις και άποψη.......
Think_Math.........όσο ξέρω εγώ από ζωγραφική άλλο τόσο ξέρεις εσύ και από ιστορία και πολέμους...........
Για ποιο λόγο λοιπόν έγινε η Δ' σταυροφορία?........
και για ποιο λόγο χωρίστηκαν οι Σιήτες από τους Σουνίτες?
δε σου βάζω άλλα γιατί θα βραχυκυκλώσεις....... θα κάψεις φλάντζα και θα μας πεις ότι και ο Β' παγκόσμιος και αυτός έγινε για θρησκευτικούς λόγους.....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Think_MathΜέλος
30/06/2008, 23:36:21

pyramid :

Αυτό που είπες το έκανα quote απο το πρώτο μήνυμα που έστειλες αλλα άλλα δεν μπήκες στον κόπο να μου εξηγήσεις τι θέλεις να πείς .
Αντι αυτού επιστρέφεις στο δεύτερο μήνυμα σου με απειλές σε στυλ Απριλιανού δικτάτορα , χωρίς πάλι να εξηγείς την άποψή σου .
Και ενώ σου ζητώ ξανά , στο δεύτερο μου μήνυμα ,να εξηγήσεις τη θέση σου ,έρχεσαι και μου γράφεις :

quote:
ξέρεις δεν είναι τόσο δύσκολο να πεις «συγνώμη pyramid είπα χαζομάρα, ερμήνευσα λάθος τα λόγια σου»

Δηλαδή θέλεις να σου ζητήσω συγνώμη επειδή δεν κατάλαβα κάποια αινιγματική άποψη που δεν την επεξηγείς , και ακόμα την περιμένω .

Μήπως νομίζεις οτι το χόμπι μου είναι τα αινίγματα ?
Ξαναλέω λοιπόν την αρχική μου φράση : Ρε δεν πάμε καλά ...

quote:
Α! και το υφάκι θα το έχω και άμα σου αρέσει dear, άμα δεν σου αρέσει...
Τι στο καλό κλέφτες θα γίνουν οι οξοπαραγωγοί!

Το υφάκι φίλε μου να το πουλάς εκεί που σε πέρνει .
Αλλιως η συζήτηση σταματάει εδώ .
(Οχι οτι μπήκες στον κόπο να συζητήσεις βέβαια .)

hellishΝέο Μέλος
04/12/2004, 02:08:38
katarxin na po ena geia se olous kathos eimai neo melos sto thema tora poia einai h gnomh sas gia th mageia?epese ena komati apo to necronomicon sta xergia mou kai exo enthousiastei alla distixos den mporo na problepso tis pithanes symptoseis sto kalesma enos pneymatos exei dokimasei kaneis kati paromoio?

korobosnikos

04/12/2004, 02:54:55
Καλώς ήρθες hellish στα forums του ESOTERICA.

Εγώ θα πρότεινα πάντως, να δοκιμάσεις πρώτα δύο πράγματα, που αφορούν την περιήγησή σου στον εδώ χώρο

1ον: Χρησιμοποίησε τη λειτουργία Αναζήτηση
βάζοντας ως λέξη - κλειδί την "μαγεία".
Θα βρεις πολλές συζητήσεις σχετικές με το παρόν θέμα.
Να είσαι όμως προσεκτικός. Διάβασε, μελέτησε προσεκτικά τα διάφορα θέματα, αλλά σε καμία περίπτωση μην νομίζεις πως οι επικλήσεις και όλα τα σχετικά είναι παιχνίδια που μπορεί κανείς αλόγιστα να ασχοληθεί μαζί τους. Εκτός από τροφή για την περιέργειά μας, μπορεί να αποτελέσουν και παγίδες, έτοιμες να αδράξουν κάθε απερίσκεπτο ερευνητή.

2ον: Προσπάθησε να γράφεις στα ελληνικά κι όχι στα greeklish. Θα κάνεις πολύ καλό στα ματάκια μας, που κουράζονται να διαβάζουν αυτή τη γραφή. Υπάρχουν άτομα που αποφεύγουν να διαβάσουν μηνύματα στα greeklish, μόνο και μόνο επειδή είναι δυσνόητα και δυσανάγνωστα αρκετές φορές!

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται επειδή είναι διπλό.
Μπορείς να συνεχίσεις τη συζήτηση σε κάποιο από αυτά που θα βρεις με τη λειτουργία της Αναζήτησης.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!