ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Think_Math32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Think_MathΜέλος
27/06/2008, 19:55:49

pyramid :
quote:
Σε ρώτησα κάτι και προσπαθείς να πουλήσεις εξυπνάδες
Πρόσεχε πως μιλάς, πρόσεχε πάρα πολύ

Εξυπνάδα είναι η ερωτήση :
<<Δηλαδή λέει η αγία γραφή οτι το σύμπαν είναι πύρ ΑΕΙΖΩΟΝ ? >>

Δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος σου .
Εχεις να πεις κάτι επι του θέματος ή να προκαλέσεις ?

Μήπως ΕΣΥ προσπαθείς να πουλήσεις κάτι ?
Με το "Πρόσεχε πως μιλάς" τί θέλει να πείς ?
Ξεκαθάρισε την θέση σου .

27/06/2008, 20:51:18
Think_Math και γιαπετ! συνεχίζετε να γινόσαστε ρεζίλι, για αυτό σας λέω.......ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 27/06/2008 20:52:40

Think_MathΜέλος
27/06/2008, 21:33:15

europaios2 :

quote:
Think_Math και γιαπετ! συνεχίζετε να γινόσαστε ρεζίλι, για αυτό σας λέω.......ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι έγινε ? Δεν μπορείς να απαντήσεις τέκνον μου ?
Να σου υπενθυμίσω 4 ερωτήσεις στις οποίες έβαλες ... φερμουάρ στο στοματάκι σου ?

1)Το δόγμα σας πιστεύει οτι το σύμπαν υπήρχε απο πάντα ????
ΝΑΙ Η ΟΧΙ ?

2)Τι σχέση έχει ο Γιαχβέ με τα λεγόμενα του Ηράκλειτου :
Γεννητός - αγέννητος , Θνητός - αθάνατος , κ.λπ. ?

3)Ο Λόγος του Ηράκλειτου είναι ο Γιαχβέ η ο Χριστός ή και οι δύο κατα την ορθόδοξη (?) πίστη ?

4)Γιατί η εκκλησία δεν έχει ανακυρήξει προφήτη τον Ηράκλειτο ?

Για να ξέρουμε , ποιον απεικονίζουν οι φατσούλες ...

27/06/2008, 21:44:19
Φίλε Think_Math, τι τον ρωτάς τον άνθρωπο;

Δεν μπορείς να είσαι πιο... ήπιος;;

Πες του τίποτε, "εγώ σε τάπωσα ρε" ή "πάρτα τώρα" για να συνεννοηθείτε...

Τον ρώτησες:

"Το δόγμα σας πιστεύει οτι το σύμπαν υπήρχε απο πάντα ????
ΝΑΙ Η ΟΧΙ ?
"

Άκου ερώτηση...

Τώρα θα σε ταπώσει λέγοντάς σου ότι δεν τον ενδιαφέρει η ορολογία του... σύμπαντος...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Think_MathΜέλος
27/06/2008, 21:46:38

Α ευρωπαίε και ακόμα μία ερώτηση :

5) Οι υπόλοιποι έλληνες φιλόσοφοι ήταν κι αυτοί πρόδρομοι του χριστού ?

Μήπως ήταν προφήτης του Γιαχβέ και ο Θαλής ?
Μήπως ο Αναξίμανδρος ?
Μήπως ο Πυθαγόρας ?
Μήπως ο Παρμενίδης?
Μήπως ο Εμπεδοκλής?
Μήπως ο Αναξαγόρας?
Μήπως ο Λεύκιππος?
Μήπως ο Δημόκριτος?
Μήπως ο Πρωταγόρας?
Μήπως ο Πρόδικος?
Μήπως ο Ιππίας?
Μήπως ο Φερεκύδης?
Μήπως ο Κριτίας ?
Μήπως ο Ζήνωνας ?
Μήπως ο Φιλόλαος ?
Μήπως ο Διογένης ?
Μήπως ο Θρασύμαχος ?
Μήπως οι άλλοι σοφιστές ?

ΕΕΕΕ....?

27/06/2008, 23:44:10
Αγαπητοί μου γιάπετ και θίνκ μαθ, βλέπω ότι τό όλο
θέμα γιασαςείναι ποιός ερευνά και ποιόςείναι φανατικός...
Φίλοι μου καλύτερα καλός και αγαθός, παρά τρελός επιστήμονας...
Αυτή τη στιγμή πυρηνική ενέργεια έχουν πολλά κράτη, ένας μ...κας
να βρεθεί και την έχουμε γ..σει όλοι...Αυτό είναι το ζητούμενο
η γνώση στα χέρια ηλιθίων ή πως θα διασφαλίσουμε να είμαστε
άνθρωποι κι όχι ζώα με επιθετική συμπεριφορά;
φίλε think math, ο χριστιανισμός πιστεύει ότι το σύμπαν είναι
περατό, αυτό σε απασχολεί; Πιστεύει ακόμη ότι πολλοί φιλόσοφοι
γνώρισαν το Θεό καιγι' αυτό τους αγιοποίησαν... Τιέγινε, έχετε
μήπως τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω τους;
28/06/2008, 00:06:37
τρεχα...

quote:

Δηλαδή αυτό το θεωρείς αστείο;
Έχει καμμία σχέση αυτός που ερευνά μ' αυτόν που είναι φανατικός;

quote:

Συμφωνούμε σ' αυτό, Ελπίζω να συμφωνήσεις κι εσύ με το

"καλλίτερα να χρησιμοποιείς ο ίδιος το μυαλό σου, παρά να το χρησιμοποιούν άλλοι για σένα".

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/06/2008, 01:33:55
quote:
europaios2- Aγαπητέ elo , o Hράκλειτος για να μην μπερδευτείς εσύ μετά από 2.500 χρόνια έγραψε και τις εξής ρύσεις:"Ο θεός είναι μέρα, νύχτα, χειμώνας, καλοκαίρι, πόλεμος, ειρήνη, κορεσμός και πείνα. Αυτός μεταβάλλεται με τον τρόπο της φωτιάς: όποτε αναμιχθεί με θυμιάματα, ονομάζεται ανάλογα με τη μυρωδια του καθενός"

Tον διαχωρίζει σαφέστατα από τη φωτιά -ενέργεια, αλλά τις λες τώρα? έστω και έμεσα να παραδεχτούμε την αλήθεια?...........κακό πράγμα........"Ο σοφότερος άνθρωπος, όταν συγκρίνεται με το θεό, φαίνεται πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."
Γιατί δεν έγραψε με τη φωτιά?

europaios2 μου βάζεις αποσπάσματα από Ηράκλειτο που δυστυχώς άλλα γράφουν και άλλα κατανοείς….

«Ο θεος ημέρη ευφρόνη, χειμων θέρος, πόλεμος εἰρήνη, κόρος λιμός. αλλοιουται δὲ οκωσπερ πυρ, οπόταν συμμιγη θυώμασιν, ονομάζεται καθ᾽ ηδονην εκάστου. = Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται (αλλαζει) όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός.»

Άραγε το σημείο αυτό τι μπορεί να εννοεί εκτός από μια ροή αντίθετων (μεταβολών)…
Όπως και επίσης το όνομα που θα δώσεις (ερμηνεύσεις) στον θεό, δεν είναι παρά ένα όνομα ανάλογα το θυμίαμα, για τον καθένα διαφορετικό…

Ακριβώς εκεί κολλάει και αυτό που γράφει… «"Ο σοφότερος άνθρωπος, όταν συγκρίνεται με το θεό, φαίνεται πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."»

Σε προηγούμενο μήνυμα μου σου είχα γράψει …. «για να κατανοήσεις τον Ηράκλειτο όσο είναι δυνατόν, πρέπει να συνδέσεις σαν μια ενιαία αλυσίδα, όλα τα αποσπάσματα από το έργο που έχει σωθεί» δεν σου κάνει εντυπώσει πως ενώ μιλάει για (θεό), συγχρόνως αναιρεί και την θεϊκή παρέμβαση (δημιουργία).

«Αυτόν τον κόσμο, που 'ναι για όλους ίδιος, ούτε κανείς θεός τον έκανε, αλλά ήταν από πάντα και είναι και θα είναι αιώνια φωτιά, που ανάβει και σβήνει με μέτρο»

Το να λες ότι ο Ηράκλειτος μίλαγε για τον Θεό ή θεούς, από την στιγμή που ο ίδιος μας λέει ότι … «Όλα τα κυβερνά ο Κεραυνός» .., δηλαδή ο Λόγος, που φωτίζει και κυβερνά τον κόσμο. Ο κεραυνός που καίει ότι αγγίζει και το μετατρέπει σε φωτιά (ενέργεια) .
Δηλαδή αυτό που λέει είναι ότι ο (κόσμος/σύμπαν) φλέγεται με τη διπλή σημασία του όρου: φλέγεται γιατί είναι φτιαγμένος από αυτή την πρωταρχική πυρά, που διατρέχει απ' άκρη σ' άκρη όλο τον κύκλο των στοιχείων, αλλά και γιατί καίει κι είναι κι ο ίδιος ένα είδος φλόγας (ενεργεια) .

Για τον Ηράκλειτο η πρώτη ύλη του κόσμου είναι η φωτιά, η θερμότητα, που είναι το πρώτο ευκίνητο (ενέργεια) στοιχείο μέσα στη φύση. Το πέρασμα από την πρώτη αυτή ύλη σ' όλες τις άλλες (αέρα, νερό, χώμα) ο Ηράκλειτος το έβλεπε ως μια διαρκή αλλαγή της φωτιάς, δηλ. ως μια αιώνια κίνηση της φωτιάς, που σβήνει και ξανανάβει . Ο πόλεμος (η πάλη) των αντίθετων στοιχείων «πόλεμος πάντων πατήρ» έχει κίνητρο το πυρ . Ο κόσμος κατά τον Ηράκλειτο. δε δημιουργήθηκε από κανέναν: "κόσμος τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον"

Και το πιο βασικό για τον Ηράκλειτο είναι ότι δεν είπε ποτέ ότι ερεύνησα τον Θεό, αλλά ότι ερεύνησα το εαυτό μου…

Think_MathΜέλος
28/06/2008, 02:35:50

Φίλε trexagireve :
quote:

Οχι. Για μένα το θέμα είναι , οτι δεν πρέπει να γράφονται ανακρίβειες απο τους δήθεν χριστιανούς , και τους διάφορους απολογητές , οι οποίοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν για λογαριασμό τους πράγματα που δεν τους ανήκουν , να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα , να λοιδωρήσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη , να γράψουν οτι μπουρδα βρεθεί μπροστά τους αρκεί να πετύχουν το στόχο τους , δηλαδή την πλύση εγκεφάλου των πιστών .
Να μας πείσουν και καλά οτι αυτοί γνωρίζουν την μόνη αλήθεια , που στην πραγματικότητα είναι το χειρότερο ψέμα .

Ειδικά στο κομμάτι της Κοσμολογίας και της Βιολογίας τρελαίνεται κανείς αν διαβάσει τις ανοησίες που γράφονται στις σελίδες αυτές .
Οι επιστημονες έχουν χρέος να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση αποχαύνωσης και παραπληροφόρησης , και να φανερώνουν πάντα το φώς της αλήθειας στους απληροφόρητους αναγνώστες .

quote:

Εσυ έχεις κάποιο πρόβλημα με τους επιστήμονες αλλά δεν το μαρτυράς .
Οι επιστήμονες είναι και αυτοί άνθρωποι .
Υπάρχουν καλοι και κακοί επιστήμονες με την εννοια οτι μπορεί να μην χρησιμοποιούν για καλό σκοπό τις γνώσεις που έχουν .
Αυτό δεν έχει όμως να κάνει τίποτα με την επιστήμη ώς σύνολο .
Οπως και ένας κακός παππάς δεν μπορεί να αμαυρώσει μια ολόκληρη θρησκεία .

quote:
Αυτό είναι το ζητούμενο
η γνώση στα χέρια ηλιθίων ή πως θα διασφαλίσουμε να είμαστε
άνθρωποι κι όχι ζώα με επιθετική συμπεριφορά;

Η γνώση δεν μπορεί να βρίσκεται σε χέρια ηλιθίων .
Οποιος κατανοεί σε βάθος την επιστήμη αποκλείεται να είναι ηλίθιος .
Το πρόβλημα δεν είναι ποιός έχει την γνώση , αλλά ποιός έχει την δύναμη και το κίνητρο να την εφαρμόσει για κακό σκοπό .
Και επειδή το κίνητρο είναι το χρήμα και η εξουσία , μην ψάχνεις ανάμεσα στους επιστήμονες τους ενόχους , αλλά στα έδρανα των κοινοβουλίων και των γερουσιών και στους ουρανοξύστες του μεγάλου κεφαλαίου .

Αν πιστεύεις δε οτι η θρησκεία προφυλάσει απο την επιθετική και την ζωώδη συμπεριφορά δυστυχώς κάνεις λάθος .
Οι ΗΠΑ είναι μία απο τις ποιό συντηρητικές κοινωνίες και με τα μεγαλύτερα ποσοστα πιστών σε όλα τα δόγματα .
Και όμως έχει έναν απο τους μεγαλύτερους δείκτες εγκληματικότητας στον κόσμο .
Αρα η θρησκεία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα .
Θα έλεγα οτι μάλλον το επειδεινώνει .

quote:
φίλε think math, ο χριστιανισμός πιστεύει ότι το σύμπαν είναι
περατό, αυτό σε απασχολεί;

Καθόλου .

quote:
Πιστεύει ακόμη ότι πολλοί φιλόσοφοι
γνώρισαν το Θεό καιγι' αυτό τους αγιοποίησαν...

Ποιούς φιλόσοφους αγιοποίησαν ?

quote:
Τιέγινε, έχετε
μήπως τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω τους;

Οχι. Απλά να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα .
Το πρόβλημα είναι , οτι ο χριστιανισμός θέλει να έχει δικαιώματα πάνω τους , γιατι χρειάζεται δεκανίκια για να στηριχτεί , και να μας πείσει οτι γνωρίζει την μοναδική αλήθεια που μαρτυρούν ακόμα και οι φιλόσοφοι ...

ΟΧΙ φίλε . Αυτή η οικειοποίηση ιδεών απο έναν πολιτισμό , τον οποίο μάλιστα κατέστρεψε η συγκεκριμένη θρησκεία , δεν επιτρέπεται να περνάει έτσι .
Ειδικά αν πρόκειται για τον πολιτισμό των προγόνων μας .

28/06/2008, 07:44:08
quote:
Think_Math
Ειδικά στο κομμάτι της Κοσμολογίας και της Βιολογίας τρελαίνεται κανείς αν διαβάσει τις ανοησίες που γράφονται στις σελίδες αυτές .

Στο κομμάτι της Ιστορίας να δεις...

macedon

28/06/2008, 10:34:41
Αγαπητέ Think math, το λές μόνος σου "όποιος
κατανοεί την επιστήμη, δεν μπορεί να είναι ηλίθιος"
Φαντάζομαι εσύ ξέρεις κάποιον που κατανοεί την επιστήμη,
αλλά πάλι για να μπορεί κανείς κάτι τέτοιο, πρέπει
να έχιε απόλυτη γνώση της,πράγμα που δεν υπάρχει..
Τώρα΄οτι στον μεσαίωνα πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη και θα καίγαν τον 'Γαλιλαίο που έλεγε ότι ήταν στρογγυλή, δεν το θυμάσαι
μάλλον... Φίλε η ημιμάθεια είναι ειρότερη της αμάθειας
και σίγουρα μπορείς να δεις ότι είμαστε εκεί,στην ημιμάθεια,
οπότε όσο λιγότερο μιλάμε για πειστήμη, τόσο το καλύτερο...
Οι πάγοι λέει λιώνουν... Είδες πόσο ειναι στα χέρια έξυπνων και
πόσο στα χέρια ηλιθίων η γνώση;
Think_MathΜέλος
28/06/2008, 12:02:26

Φίλε trexagireve :
quote:
Αγαπητέ Think math, το λές μόνος σου "όποιος
κατανοεί την επιστήμη, δεν μπορεί να είναι ηλίθιος"
Φαντάζομαι εσύ ξέρεις κάποιον που κατανοεί την επιστήμη,
αλλά πάλι για να μπορεί κανείς κάτι τέτοιο, πρέπει
να έχιε απόλυτη γνώση της,πράγμα που δεν υπάρχει..

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς .
Η απόλυτη γνώση του κόσμου ίσως να είναι κατι αδύνατον .
Αυτό τι σημαίνει ?
Οτι επειδή δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα είναι καλύτερο να μην ξέρουμε τίποτα ?
Ισως επίσης η απόλυτη γνώση να είναι εφικτή στο μέλλον .
Πως θα την κατακτήσουμε αν παραιτηθούμε απο την αναζητησή της ?
Εκτός εάν πιστευεις οτι η γνώση του κόσμου είναι περιττή .
Σε αυτό διαφωνώ κάθετα .

quote:
Τώρα΄οτι στον μεσαίωνα πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη και θα καίγαν τον 'Γαλιλαίο που έλεγε ότι ήταν στρογγυλή, δεν το θυμάσαι
μάλλον... Φίλε η ημιμάθεια είναι ειρότερη της αμάθειας

Μάλλον σου διαφεύγει ποιοί επιχείρησαν να κάψουν τον Γαλιλαίο στην πυρά .
Ηταν το Δογματικά αγκυλωμένο θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του , που δεν δεχόταν άλλη αλήθεια εκτός απο την Αγία γραφή .
Ηταν η καθολική εκκλησία , και οι απάνθρωποι μηχανισμοί της .
Ηταν όλος αυτός ο μηχανισμός της αποχαύνωσης και της παραπληροφόρησης που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα .

Στην επιστήμη φίλε δεν υπάρχουν δόγματα και αδιέξοδα .
Αν η θεωρία σου διαφωνεί με το πείραμα τελείωσες .
Υπαρχει ορθολογικός τρόπος εξαγωγής συμπερασμάτων που δεν στηρίζεται στην υποκειμενική κρίση του καθενός , αλλά στην σκληρή αλήθεια της φύσης .

Αυτό δεν σημαινει βέβαια οτι η επιστήμη είναι αλάθητη.
Η διαφορά ειναι όμως οτι παραδέχεται τα λάθη της και τα χρησιμοοιεί για να γίνει καλύτερη .
Η άλλη πλευρά , της θρησκειας , δεν δεχεται οτι μπορεί να κάνει λάθος .
Γιαυτό είναι και συνεχης πηγή αντίδρασης και οπισθοδρόμησης .
Οχι για το καλό του ανθρώπου αλλα για το δικό της ...

quote:
και σίγουρα μπορείς να δεις ότι είμαστε εκεί,στην ημιμάθεια,
οπότε όσο λιγότερο μιλάμε για πειστήμη, τόσο το καλύτερο...
Οι πάγοι λέει λιώνουν... Είδες πόσο ειναι στα χέρια έξυπνων και
πόσο στα χέρια ηλιθίων η γνώση;

Κοιτα το να θεωρείς υπεύθυνη την επιστήμη για το λιώσιμο των πάγων είναι αστείο .
Ισα ίσα που η επιστήμη με τα μέσα που έχει , μπορεί να σε προειδοποιήσει για το πρόβλημα , και ίσως να καταφέρει και να το αντιμετωπίσει , βρίσκοντας εναλλάκτικές πηγές ενέργειας .

Αν είχαμε μείνει στην εποχή της πέτρας όπως προτείνεις , και όντας 6 δις άνθρωποι , θα είχαμε καταστρέψει για τις ενεργειακές μας ανάγκες όλα τα δάση του πλανήτη , θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα της υπερθέρμανσης , και δεν θα υπήρχε και η δυνατότητα να το λύσουμε .
Αρα θα είμασταν καταδικασμένοι .
Η λογική που προτείνεις είναι εντελώς ρηχή και αδιέξοδη .

28/06/2008, 13:32:02
Αγαπητε μου Think math μάλλον έχεις πρόβλημα
αντίληψης... Αυτό που λέω είναι ότι κάποιοι απεργάζονται
σχέδιο ενάντια στον άνθρωπο ή η επιστήμη κάνει μ...κίες...
Διαλέγεις και παίρνεις... Κι αν ξέρεις από σκάκι, τσέκ μέιτ...
28/06/2008, 15:24:28
Think_Math

Ναι είναι εξυπνάδα, προσπάθησες με την απάντησή σου να απαξιώσεις τον άνθρωπο
Την συνόδευσες με το «Ρε δεν πάμε καλά ...»

Δεν έγραψα μόνο αυτό που έκανες quote έγραψα και κάτι άλλο, σε ρώτησα και δεν υπονόησα τίποτα. Δεν έχω μελετήσει τον Ηράκλειτο, είδα την έντονη αντίδρασή σου στην μετάφραση ενός αποσπάσματος, θεώρησα ότι τον έχεις μελετήσει και έτσι σε ρώτησα.

Αυτά σχετικά με το 1ο μήνυμά μου

Όταν λέω πρόσεχε πως μιλάς εννοώ αυτό που λέω και είναι επιλογή σου να προσέξεις ή όχι.
Και τι είναι αυτή η επισήμανση και τα bold για το ύφος? Για να έχω αυτό το ύφος σημαίνει ότι μπορώ και να το στηρίξω. Εάν δεν σου αρέσει, να προσέχεις τους τρόπους σου.

Θεωρείς ότι είσαι κάτι σαν εκπρόσωπος τύπου του σύμπαντος? Και κυνηγάς όλους τους δήθεν χριστιανούς και απολογητές που λένε το α ή το β? και είναι και ένα θέμα κιόλας για σένα?
Νομίζεις άνθρωπέ μου ότι ο Ηράκλειτος ή ο κάθε φιλόσοφος καθόταν και ασχολούνταν με αυτές τις μπούρδες?

Ειδικά στο κομμάτι της Βιολογίας και Κοσμολογίας τρελαίνεσαι με τις ανοησίες?
Καλά μην τρελαίνεσαι, κι εγώ πολλαπλά εγκεφαλικά παθαίνω όταν οι χριστιανομάχοι ερμηνεύουν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά δεν το κάνω θέμα.

Και δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις τίποτα, όπως έγραψα και στην αρχή, θεώρησα ότι έχεις μελετήσει τον Ηράκλειτο και γι΄αυτό σε ρώτησα.

Think_MathΜέλος
28/06/2008, 17:57:14

trexagireve :

quote:
Αγαπητε μου Think math μάλλον έχεις πρόβλημα
αντίληψης... Αυτό που λέω είναι ότι κάποιοι απεργάζονται
σχέδιο ενάντια στον άνθρωπο ή η επιστήμη κάνει μ...κίες...
Διαλέγεις και παίρνεις... Κι αν ξέρεις από σκάκι, τσέκ μέιτ...

Εκτός απο εξυπνάδες του τύπου "Τσεκ μειτ" και τις φατσούλες του ευρωπαίου , τίποτα ουσιαστικό δεν έχω ακούσει απο όλους εσάς τους χριστιανιούς εδω μέσα.
Σου έγραψα δύο κείμενα απο 50 αράδες το καθένα για να μιλήσω με επιχειρήματα σε ότι ρώτησες , και ως απάντηση είσπράττω το "Τσέκ μέιτ" .
Τώρα μετα απο αυτό θέλεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση ?
Αντε να παίξεις με τον Ευρωπαίο σε παρακαλώ ...

quote:
Ναι είναι εξυπνάδα, προσπάθησες με την απάντησή σου να απαξιώσεις τον άνθρωπο
Την συνόδευσες με το «Ρε δεν πάμε καλά ...»

pyramid :

Τι απαξίωσα ?
Ενας σοβαρός απο σας δεν υπάρχει να μιλήσω ?
Μου έγραψες :
<< Τι διαφορετικό απο αυτά που λές λέει η Αγία γραφη ? >>

Και το έγραψες την ώρα που συζητάγαμε για το πύρ Αείζωον του Ηράκλειτου .

Και έγραψα :
<< Μιλάει Η Αγία γραφή για πύρ αείζωον ? >>

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ , και μετά θα καταλάβεις που πήγαινε το "Δεν πάμε καλά " . Περιμένω λοιπόν .

quote:
Όταν λέω πρόσεχε πως μιλάς εννοώ αυτό που λέω και είναι επιλογή σου να προσέξεις ή όχι.
Και τι είναι αυτή η επισήμανση και τα bold για το ύφος? Για να έχω αυτό το ύφος σημαίνει ότι μπορώ και να το στηρίξω. Εάν δεν σου αρέσει, να προσέχεις τους τρόπους σου.

Δεν ήξερα οτι έχει και εισαγγελέα το Φόρουμ .
Εδω δεν Θίχτηκαν αυτοί με τους οποίους συζητούσα , όπως και εγώ δεν Θίχτηκα απο αυτά που μου έγραψαν , γιατί ούτως η άλλως δεν με ξέρουν και δεν τους ξέρω .
Και θίχτηκες εσύ ?
Λοιπόν , αν θίχτηκες μπορείς απλά να μην διαβάζεις αυτά που γράφω . Δεν είναι υποχρεωτικό .
Αν με απειλείς , να ξέρεις οτι κατι τέτοια σε μένα δεν πέρνάνε .
Μήπως με πέρασες για κανένα παιδάκι κακόμηρε απολογητή που θα σε φοβηθεί ?
Αντε να κάνεις κανένα μπάνιο να συνέλθεις και να σου φύγουν και τα νεύρα .

quote:
Θεωρείς ότι είσαι κάτι σαν εκπρόσωπος τύπου του σύμπαντος? Και κυνηγάς όλους τους δήθεν χριστιανούς και απολογητές που λένε το α ή το β? και είναι και ένα θέμα κιόλας για σένα?
Νομίζεις άνθρωπέ μου ότι ο Ηράκλειτος ή ο κάθε φιλόσοφος καθόταν και ασχολούνταν με αυτές τις μπούρδες?

Το ξέχασα . Με όλα αυτά πρέπει να ασχολήστε μόνο εσεις και να κοροιδεύετε τον κόσμο με τα παραμύθια σας .
Συγνώμη αλλά οι εποχές άλλαξαν , και πρέπει να το πάρετε χαμπάρι .

quote:
Ειδικά στο κομμάτι της Βιολογίας και Κοσμολογίας τρελαίνεσαι με τις ανοησίες?
Καλά μην τρελαίνεσαι, κι εγώ πολλαπλά εγκεφαλικά παθαίνω όταν οι χριστιανομάχοι ερμηνεύουν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά δεν το κάνω θέμα.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι μύθοι σας κύριοι .
Ερμηνευτε τους όπως θέλετε .
Την αλήθεια όμως δεν μπορείτε να την διαστρεβλώνετε έτσι .
Καταλαβαίνω οτι σας ενοχλώ και γιαυτό αντιδράτε .
Ομως μην γελιέστε . Ολοι πιά σας έχουν πάρει χαμπάρι .

quote:
Και δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις τίποτα, όπως έγραψα και στην αρχή, θεώρησα ότι έχεις μελετήσει τον Ηράκλειτο και γι΄αυτό σε ρώτησα.

Κυριε ... εισαγγελέα .
Θα απαντώ σε ότι θέλω και όπως θέλω .
Το υφάκι αυτό να το κόψεις όταν απευθυνεσαι σε μένα .
Αντε τώρα να παίξεις με τους άλλους 2 .

29/06/2008, 00:09:32
quote:
quote:
Think_Math:Ούτε σου δίνω την άδεια να με χαρακτηρίζεις , ούτε να μου υποδεικνύεις σε τι θα απαντώ και σε τι όχι .

Γιατι, βρισια ειναι?
Αν δεν το ξερεις το "αθεος" δεν ειναι χαρακτηρισμος γιατι απλα ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.Εκφραζει ΜΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΔΟΣΑ ΤΙΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ "ΚΟΤΣΑΝΕΣ" ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ

Πρεπει να πω τιποτα επιπλεον τωρα?
Θα πω απλα: οταν ο αλλος ΟΝΤΩΣ διαστρεβλωνει την αληθεια μπορεις να εισαι περισσοτερο εντονος.Οχι εκτος οριων ομως.
Οταν ο αλλος λέει την μιση αληθεια, οπως κανεις εσυ αντιστοιχα με ενα χριστιανο(το γραφω παρακατω) να σας αρχιζουμε στα μπινελικια ή να ειμαστε πιο επιεικεις εκτος κι αν παραδεκτητε τη μλκια που ειπατε?

Θα σου πω σε ποια σημεια στμφωνω κ σε ποια διαφωνω μαζι σου Think_Math.

quote:
Η γνώση δεν μπορεί να βρίσκεται σε χέρια ηλιθίων .
Οποιος κατανοεί σε βάθος την επιστήμη αποκλείεται να είναι ηλίθιος .
Το πρόβλημα δεν είναι ποιός έχει την γνώση , αλλά ποιός έχει την δύναμη και το κίνητρο να την εφαρμόσει για κακό σκοπό .
Και επειδή το κίνητρο είναι το χρήμα και η εξουσία , μην ψάχνεις ανάμεσα στους επιστήμονες τους ενόχους , αλλά στα έδρανα των κοινοβουλίων και των γερουσιών και στους ουρανοξύστες του μεγάλου κεφαλαίου .

Σωστοτατος

quote:
Θα έλεγα οτι μάλλον το επειδεινώνει .[/quote]

Λαθος.Οι θρησκειες φταινε φιλε που οι ανθρωποι ειναι συντηριτικοι, μικρομυαλοι και αιμοσταγεις? Ο χριστιανισμος φταιει που οι δηθεν πιστοι του κανουν τα αντιθετα?
Κανεις το ιδιο λαθος προκαταληψης που εκανε και το ατομο στο οποιο απαντησες πριν σωστα.
Και το χειροτερο ειναι πως και οι δυο ειχατε συνειδηση του τι λεγατε.
Παρ'τον ενα και χτυπα τον αλλο δηλαδη.

Think_MathΜέλος
29/06/2008, 03:29:47

Dr Jekyll Mr Hyde :

quote:
Πρεπει να πω τιποτα επιπλεον τωρα?
Θα πω απλα: οταν ο αλλος ΟΝΤΩΣ διαστρεβλωνει την αληθεια μπορεις να εισαι περισσοτερο εντονος.Οχι εκτος οριων ομως.
Οταν ο αλλος λέει την μιση αληθεια, οπως κανεις εσυ αντιστοιχα με ενα χριστιανο(το γραφω παρακατω) να σας αρχιζουμε στα μπινελικια ή να ειμαστε πιο επιεικεις εκτος κι αν παραδεκτητε τη μλκια που ειπατε?

Μπορεί ορισμένες φορές να εκφράζομαι έντονα αλλά δεν έχω κάτι προσωπικό με τα άτομα που συζητάω .
Είναι θέμα χαρακτήρα . Απλά δεν μου αρέσει να υποκρίνομαι και να είμαι ευχάριστος όταν κάτι διαστρεβλώνει την αλήθεια .
Το ίδιο δε , επιθυμώ να κάνουν και οι οι άλλοι μαζί μου .
Να γράφουν οτι αισθάνονται .
Και δεν παρεξηγώ κανένα απο την στιγμή που δεν με ξέρει και δεν τον ξέρω .

quote:
Λαθος.Οι θρησκειες φταινε φιλε που οι ανθρωποι ειναι συντηριτικοι, μικρομυαλοι και αιμοσταγεις? Ο χριστιανισμος φταιει που οι δηθεν πιστοι του κανουν τα αντιθετα?
Κανεις το ιδιο λαθος προκαταληψης που εκανε και το ατομο στο οποιο απαντησες πριν σωστα.
Και το χειροτερο ειναι πως και οι δυο ειχατε συνειδηση του τι λεγατε.
Παρ'τον ενα και χτυπα τον αλλο δηλαδη

Να είσαι σίγουρος φίλε μου οτι όταν γράφω κάτι το έχω ψάξει πρώτα παρα πολύ καλά .
Ασφαλώς και δεν φταίνε οι θρησκείες που οι άνθρωποι είναι αιμοσταγείς , και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις .
Αυτά βρίσκονται θαμμένα μέσα στο DNA μας .
Ομως όταν είπα οτι οι θρησκείες μπορεί να επιδεινόνουν την εγκληματικότητα σε μιά κοινωνία εννοώ το εξής :

Οτι δρούν ώς μία επιπλέον διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ανθρώπους , μαζι με πολλές άλλες που μπορεί να συνυπάρχουν ( οικονομικές φυλετικές κ.ο.κ. )

Δες για παράδειγμα την συμπεριφορά των αμερικανών χριστιανών απέναντι στους μουσουλμάνους της Αμερικής μετά την 11η Σεπτεμβρίου .

Δέχονται επιθέσεις , μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι , αρα υποψήφιοι "τρομοκράτες" .
Δες επίσης την ιστορία της Β. Ιρλανδίας και την αδική αιματοχυσία μεταξύ προτεσταντών και Καθολικών .
Και στις δύο περιπτώσεις η θρησκεία έχει παιξει αρνητικό ρόλο , ώς ακόμα μία διαφορά μεταξύ των ανθρώπων , και σημάδι αναγνώρισης του εχθρού .

Και η αιτία για όλα αυτά ειναι πολύ απλή .
Καμμία θρησκεία δεν ανεχεται την παρουσία κάποιας άλλης στον ζωτικό της χώρο .
Συμπεριφέρεται ώς οργανισμός που πρέπει να επιβιώσει και για να επιβιώσει πρέπει να έχει οπαδούς και πιστούς .
Και ποίος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να έχεις μαντρωμένους τους πιστούς ?
Απλό : Να κάνεις "Πόλεμο" .
Να δείξεις οτι βρίσκεσαι πάντα υπο την απειλή κάποιου εχθρού.
Να καλιεργήσεις το αίσθημα της ξενοφοβίας .
Να καλιεργήσεις τον συντηρητισμό και τον φόβο για κάθε τι νέο και ριζοσπαστικό .
Να εφεύρεις εχθρούς ακόμα και αν δεν υπάρχουν .
Και ποιοι είναι οι "εχθροί" ?
Απλά οι πιστοί και τα πιστεύω των άλλων θρησκειών .

Να λοιπόν πως η θρησκεία λειτουργεί ως διαχωριστικός παράγοντας μεταξύ των ανθρώπων .
Δεν το κάνει απο κακία , το κάνει για να επιβιώσει .

Παρατήρησε την συμπεριφορά όλων των θρησκειών αλλα και των πιστών τους .
Ολοι νιώθουν οτι απειλούνται απο τους άλλους .
Οι χριστιανοι απο τους μουσουλμάνους , οι Ινδουιστές απο τους μωαμεθανούς , Οι ορθόδοξοι απο τους καθολικούς κ.ο.κ.

Είναι η τέλεια εφαρμογή του " Διαίρει και Βασίλευε " με μοναδικό στόχο την υποδούλωση του ανθρώπου , και την χειραγώγηση των μαζών .

Και όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή , η χειραγώγηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα αιματοχυσία , δικαιολογόντας για παράδειγμα , την εισβολή στο Ιράν και την τιμωρία των "κακών " μουσουλμάνων "τρομοκρατών" .

Εν κατακλείδι , οι θρησκείες μπορεί στο ξεκίνημα τους να έχουν αγνές προθέσεις και "μικροσκοπικά" να έχουν θετική συμβολή στην κοινωνία με τους ηθικούς κανόνες που θεσπίζουν κ.ο.κ.
"Μακροσκοπικά" όμως γίνονται εργαλεία στα χέρια των ισχυρών για την επίτευξη των πιο σκοτεινών και απάνθρωπων σχεδίων τους .
Και δυστυχώς αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες των οργανισμών αυτών ( πάπες , αρχιεπίσκοποι , μουλάδες κ.ο.κ. ) , το κάνουν αυτό συνειδητα , όντας γρανάζια στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας .

Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοι συναναστρέφονται με μεγιστάνες , εφοπλιστές , πολιτικούς και γενικά όλους τους ισχυρούς .
Απλά χρειάζονται ο ένας τον άλλο .

Τι έχουν κάνει όλοι αυτοί για τα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας εκτός απο το να πετάνε ξεροκόμματα στους φτωχούς και να γεμίζουν τις "ασπιδωτές " κοιλιές τους , όπως έλεγε και ο Λιαντίνης ?
Απλά τίποτα . Μόνο ευχολόγια , και την υπόσχεση για την "Μετα θάνατον ζωή " που θα είναι καλύτερη .
Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φάς τρυφύλλι . Κοροιδία και εκμετάλευση στον υπέρτατο βαθμό ...

Αν νομίζεις οτι διαφωνείς σε κάτι απο αυτά που έγραψα ευχαρίστως να το συζητήσουμε .

29/06/2008, 22:53:27
quote:

Οπως ειναι και η αναγκη μας για αγαπη και ειρηνη προκειμενου να ειμαστε ευτυχισμενοι.Ευτυχως που εχουμε κ εγκεφαλο δηλαδη.

quote:
Να λοιπόν πως η θρησκεία λειτουργεί ως διαχωριστικός παράγοντας μεταξύ των ανθρώπων .

Η θρησκεια κανει πολεμο για να επιβιωσει ή οι ανθρωποι που αντλουν εξουσία απο αυτη?

quote:
Δέχονται επιθέσεις , μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι , αρα υποψήφιοι "τρομοκράτες" .

Δε δεχονται επιθεσεις επειδη ειναι μουσουλμανοι αλλα γιατι εκαναν τρομοκρατικες επιθεσεις.Οι λαοι που κανουν αυτες τις επιθεσεις διακρινονται συνηθως απο το χρωμα, το ντυσιμο(το πρακτικο εννοω ντυσημο) και την ξεπερασμενη τους νοοτροπια.Το οτι ειναι μουσουλμανοι ειναι ενα απο τα "απομακρα" μεσα αναγνωρισης, γιατι αν βλεπαν εναν ασπρο, Ευροπαιο, καλοντυμενο κύριο που ειναι μουσουλμανος θα τον θεωρουσαν "πιθανως επικυνδυνο"?.

Καμια ιδέα δεν ειναι επικυνδυνη μεχρι να την κανει ο ανθρωπος επικυνδυνη.
Πρεπει να σταματησουμε να χουμε ιδεες ή να λεμε την αληθεια, ή να λεμε ό,τι γενικα μας κατεβει στο κεφαλι επειδη μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει για κακο?
Να καταργησουμε την ελευθερία μας?

Οχι.

quote:
Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοι συναναστρέφονται με μεγιστάνες , εφοπλιστές , πολιτικούς και γενικά όλους τους ισχυρούς .

Ακριβως, γιατι εναι κατα 50% μορφες εξουσιας.Οχι αυτο που θα έπρεπε να ειναι.Ετσι ειναι χρησιμοι μονο κατα το υπολοιπο 50% για την ανθρωποτητα.

Οι θρησκειες πρεπει να καταργηθουν ή ο ανθρωπος να αλλαξει?
Η εξουσια αλλωστε δεν φευγει, απλα μετατρεπεται

29/06/2008, 23:23:34
quote:
Οι επιστημονες έχουν χρέος να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση αποχαύνωσης και παραπληροφόρησης , και να φανερώνουν πάντα το φώς της αλήθειας στους απληροφόρητους αναγνώστες .

Συμφωνω και επαυξανω!

Και ακομα:

Εξω η θρησκευτικη κατηχηση-πλυση εγκεφαλου απο τα σχολεια!Να αντικατασταθει το μαθημα των θρησκευτικων απο μαθηματα κριτικης σκεψης και επιστημονικης μεθοδολογιας!

The plural of anecdote is not data.

30/06/2008, 01:25:00
quote:
Think_Math:
Α ευρωπαίε και ακόμα μία ερώτηση :

5) Οι υπόλοιποι έλληνες φιλόσοφοι ήταν κι αυτοί πρόδρομοι του χριστού ?

Μήπως ήταν προφήτης του Γιαχβέ και ο Θαλής ?
Μήπως ο Αναξίμανδρος ?
Μήπως ο Πυθαγόρας ?
Μήπως ο Παρμενίδης?
Μήπως ο Εμπεδοκλής?
Μήπως ο Αναξαγόρας?
Μήπως ο Λεύκιππος?
Μήπως ο Δημόκριτος?
Μήπως ο Πρωταγόρας?
Μήπως ο Πρόδικος?
Μήπως ο Ιππίας?
Μήπως ο Φερεκύδης?
Μήπως ο Κριτίας ?
Μήπως ο Ζήνωνας ?
Μήπως ο Φιλόλαος ?
Μήπως ο Διογένης ?
Μήπως ο Θρασύμαχος ?
Μήπως οι άλλοι σοφιστές ?

ΕΕΕΕ....?

Nα τους πάρουμε όλους σβάρνα? αν θες κανένα πρόβλημα.......για πες μας λοιπόν τι λέγαν όλοι αυτοί περί Δία και Ήρας? γιατί τον Πυθαγόρα τον αφάνισαν όπως το Σωκραήτη.............
quote:
γιαπετ:
Συμφωνούμε σ' αυτό, Ελπίζω να συμφωνήσεις κι εσύ με το

"καλλίτερα να χρησιμοποιείς ο ίδιος το μυαλό σου, παρά να το χρησιμοποιούν άλλοι για σένα".

Aυτό πες το κοιταγμένος στον καθρέπτη!
quote:
elo:
europaios2 μου βάζεις αποσπάσματα από Ηράκλειτο που δυστυχώς άλλα γράφουν και άλλα κατανοείς….

«Ο θεος ημέρη ευφρόνη, χειμων θέρος, πόλεμος εἰρήνη, κόρος λιμός. αλλοιουται δὲ οκωσπερ πυρ, οπόταν συμμιγη θυώμασιν, ονομάζεται καθ᾽ ηδονην εκάστου. = Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται (αλλαζει) όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός.»

Άραγε το σημείο αυτό τι μπορεί να εννοεί εκτός από μια ροή αντίθετων (μεταβολών)…
Όπως και επίσης το όνομα που θα δώσεις (ερμηνεύσεις) στον θεό, δεν είναι παρά ένα όνομα ανάλογα το θυμίαμα, για τον καθένα διαφορετικό…

Ακριβώς εκεί κολλάει και αυτό που γράφει… «"Ο σοφότερος άνθρωπος, όταν συγκρίνεται με το θεό, φαίνεται πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."»

Σε προηγούμενο μήνυμα μου σου είχα γράψει …. «για να κατανοήσεις τον Ηράκλειτο όσο είναι δυνατόν, πρέπει να συνδέσεις σαν μια ενιαία αλυσίδα, όλα τα αποσπάσματα από το έργο που έχει σωθεί» δεν σου κάνει εντυπώσει πως ενώ μιλάει για (θεό), συγχρόνως αναιρεί και την θεϊκή παρέμβαση (δημιουργία).

«Αυτόν τον κόσμο, που 'ναι για όλους ίδιος, ούτε κανείς θεός τον έκανε, αλλά ήταν από πάντα και είναι και θα είναι αιώνια φωτιά, που ανάβει και σβήνει με μέτρο»

Το να λες ότι ο Ηράκλειτος μίλαγε για τον Θεό ή θεούς, από την στιγμή που ο ίδιος μας λέει ότι … «Όλα τα κυβερνά ο Κεραυνός» .., δηλαδή ο Λόγος, που φωτίζει και κυβερνά τον κόσμο. Ο κεραυνός που καίει ότι αγγίζει και το μετατρέπει σε φωτιά (ενέργεια) .
Δηλαδή αυτό που λέει είναι ότι ο (κόσμος/σύμπαν) φλέγεται με τη διπλή σημασία του όρου: φλέγεται γιατί είναι φτιαγμένος από αυτή την πρωταρχική πυρά, που διατρέχει απ' άκρη σ' άκρη όλο τον κύκλο των στοιχείων, αλλά και γιατί καίει κι είναι κι ο ίδιος ένα είδος φλόγας (ενεργεια) .

Για τον Ηράκλειτο η πρώτη ύλη του κόσμου είναι η φωτιά, η θερμότητα, που είναι το πρώτο ευκίνητο (ενέργεια) στοιχείο μέσα στη φύση. Το πέρασμα από την πρώτη αυτή ύλη σ' όλες τις άλλες (αέρα, νερό, χώμα) ο Ηράκλειτος το έβλεπε ως μια διαρκή αλλαγή της φωτιάς, δηλ. ως μια αιώνια κίνηση της φωτιάς, που σβήνει και ξανανάβει . Ο πόλεμος (η πάλη) των αντίθετων στοιχείων «πόλεμος πάντων πατήρ» έχει κίνητρο το πυρ . Ο κόσμος κατά τον Ηράκλειτο. δε δημιουργήθηκε από κανέναν: "κόσμος τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον"

Και το πιο βασικό για τον Ηράκλειτο είναι ότι δεν είπε ποτέ ότι ερεύνησα τον Θεό, αλλά ότι ερεύνησα το εαυτό μου

Tι τον πέρασες τον Ηράκλειτο? παγανιστή? να πιστεύει στη φωτιά? είναι ποτέ δυνατόν ένας φιλόσοφος να το κάνει αυτό?
Για αυτό ψάξε απαντήσεις στις εξής ρήσεις:
"Εν το σοφόν μούνον λέγεσθαι. Εκ πάντων Εν και εξ Ενός τα πάντα"
Ενώ ο Λόγος υπάρχει αιώνια, ανόητοι αποδείχνονται οι άνθρωποι και πριν τον ακούσουν και αφού τον ακούσουν για πρώτη φορά, γιατί αν και γίνονται τα πάντα σύμφωνα με αυτόν το Λόγο, φαίνονται μη έμπειροι, όταν αποπειρώνται να πουν ή να πράξουν κάτι από αυτά που εγώ εκθέτω, διαχωρίζοντας το καθένα κατά τη φύση του λέγοντας το πώς έχει. Οι άνθρωποι όμως λησμονούν όσα κάνουν ξυπνητοί, όπως και ξεχνούν όσα κάνουν κοιμισμένοι"
Μὲν οὖν φησιν εἶναι τὸ πᾶν διαιρετὸν ἀδιαίρετον, γενητὸν ἀγένητον, θνητὸν ἀθάνατον, λόγον αἰῶνα, πατέρα υἱὸν, θεὸν δίκαιον· “οὐκ ἐμοῦ, ἀλλὰ τοῦ λόγου ἀκούσαντας ὁμολογεῖν σοφὸν ἐστίν ἕν πάντα εἶναι” ὁ Ἡράκλειτος φήσι.
Μετάφραση:Ο Ηράκλειτος λέει ότι το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη . Αφού ακούσετε όχι εμένα αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα.

"Πυρὸς τροπαὶ πρῶτον θάλασσα, θαλάσσης δὲ τὸ μὲν ἥμισυ γῆ, τὸ δὲ ἥμισυ πρηστὴρ• δυνάμει γὰρ (Ἡράκλειτος) λέγει ὅτι πῦρ ὑπὸ τοῦ διοικοῦντος λόγου καὶ θεοῦ τὰ σύμπαντα δι' ἀέρος τρέπεται εἰς ὑγρὸν τὸ ὡς σπέρμα τῆς διακοσμήσεως, ὃ καλεῖ θάλασσαν, ἐκ δὲ τούτου αὖθις γίνεται γῆ καὶ οὐρανὸς καὶ τὰ ἐμπεριεχόμενα• ὅπως δὲ πάλιν ἀναλαμβάνεται καὶ ἐκπυροῦται, σαφῶς διὰ τούτων δηλοῖ· (γῆ) θάλασσα διαχέεται, καὶ μετρέεται εἰς τὸν αὐτὸν λόγον, ὁκοῖος πρόσθεν ἦν ἢ γενέσθαι γῆ."
Ως φωτιά και ενέργεια ο Ηράκλειτος έβλεπε τη διαρκή δράση του Θεού αλλιώς δε θα έγραφε..... τα παραπάνω.
Αντί λοιπόν να τονίζεις τις σκέψεις σου και να τις βάζεις σε εισαγωγικά κάντο βάζοντας τα λόγια του Ηράκλειτου και όχι τα δικά σου!!! ΓΡΆΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ και όχι κάποιος Θεός και έχω τονίσει τη διαφορά..........για αυτό ο Ηράκλειτος γέλαγε με τους προγόνους μας όταν προσεύχονταν στα αγάλματα.....
και για αυτό και έγραψε "Ο σοφότερος άνθρωπος, όταν συγκρίνεται με το θεό, φαίνεται πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."

quote:
Think_Math :

Γεια σου επιστήμοναααα και τι επιστήμονας της λογικής!!!!!
quote:
Think_Math:
Αν πιστεύεις δε οτι η θρησκεία προφυλάσει απο την επιθετική και την ζωώδη συμπεριφορά δυστυχώς κάνεις λάθος .
Οι ΗΠΑ είναι μία απο τις ποιό συντηρητικές κοινωνίες και με τα μεγαλύτερα ποσοστα πιστών σε όλα τα δόγματα .
Και όμως έχει έναν απο τους μεγαλύτερους δείκτες εγκληματικότητας στον κόσμο .
Θα έλεγα οτι μάλλον το επειδεινώνει .

Και πολύ λογική ο τύπος............ δε μου λες τετραγωνίζεις και τον κύκλο?
quote:
Think_Math:
Μάλλον σου διαφεύγει ποιοί επιχείρησαν να κάψουν τον Γαλιλαίο στην πυρά .
Ηταν το Δογματικά αγκυλωμένο θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του , που δεν δεχόταν άλλη αλήθεια εκτός απο την Αγία γραφή .
Ηταν η καθολική εκκλησία , και οι απάνθρωποι μηχανισμοί της .
Ηταν όλος αυτός ο μηχανισμός της αποχαύνωσης και της παραπληροφόρησης που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα

Μα πως έχετε δηλώσει ότι με τον Χριστιανσιμό σταμάτησε η επιστήμη..... και οι επισήμονες........ μαλλόν πρέπει να ανασκευάσετε... και να πείτε σταμάτησαν οι Χριστιανοί επιστήμονες και όσοι βγαίνουν είναι ή δωδεκαθειστές ή άθεοι.......

quote:
Think_Math:
Εκτός απο εξυπνάδες του τύπου "Τσεκ μειτ" και τις φατσούλες του ευρωπαίου , τίποτα ουσιαστικό δεν έχω ακούσει απο όλους εσάς τους χριστιανιούς εδω μέσα.
Σου έγραψα δύο κείμενα απο 50 αράδες το καθένα για να μιλήσω με επιχειρήματα σε ότι ρώτησες , και ως απάντηση είσπράττω το "Τσέκ μέιτ" .
Τώρα μετα απο αυτό θέλεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση ?
Αντε να παίξεις με τον Ευρωπαίο σε παρακαλώ ...

Έχετε φάει τάπες..... αλλά όπως φαίνεται πάθατε ανοσία.......
θα ακούς Ηρόδοτο και θα τρέχεις...... έλα να πιάσουμε οι δυό μας τετατετ τον Ηρόδοτο χωρίς να παρεμβληθούν άλλοι για να έχουμε την άνεση χρόνου. Έλα να το παίξουμε από την αρχή και πάλι τάπες θα φας!!!
quote:
Think_Math:
Δεν μας ενδιαφέρουν οι μύθοι σας κύριοι .
Ερμηνευτε τους όπως θέλετε .
Την αλήθεια όμως δεν μπορείτε να την διαστρεβλώνετε έτσι .
Καταλαβαίνω οτι σας ενοχλώ και γιαυτό αντιδράτε .
Ομως μην γελιέστε . Ολοι πιά σας έχουν πάρει χαμπάρι .

Πήγαινε κάνε καμιά σπονδή στο Δία, είναι γεμάτος μύθους....
quote:
Think_Math:
Να είσαι σίγουρος φίλε μου οτι όταν γράφω κάτι το έχω ψάξει πρώτα παρα πολύ καλά .
Ασφαλώς και δεν φταίνε οι θρησκείες που οι άνθρωποι είναι αιμοσταγείς , και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις .
Ομως όταν είπα οτι οι θρησκείες μπορεί να επιδεινόνουν την εγκληματικότητα σε μιά κοινωνία εννοώ το εξής :

Οτι δρούν ώς μία επιπλέον διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ανθρώπους , μαζι με πολλές άλλες που μπορεί να συνυπάρχουν ( οικονομικές φυλετικές κ.ο.κ. )

Δες για παράδειγμα την συμπεριφορά των αμερικανών χριστιανών απέναντι στους μουσουλμάνους της Αμερικής μετά την 11η Σεπτεμβρίου .

Δες επίσης την ιστορία της Β. Ιρλανδίας και την αδική αιματοχυσία μεταξύ προτεσταντών και Καθολικών .
Και στις δύο περιπτώσεις η θρησκεία έχει παιξει αρνητικό ρόλο , ώς ακόμα μία διαφορά μεταξύ των ανθρώπων , και σημάδι αναγνώρισης του εχθρού .

Και η αιτία για όλα αυτά ειναι πολύ απλή .
Καμμία θρησκεία δεν ανεχεται την παρουσία κάποιας άλλης στον ζωτικό της χώρο .
Συμπεριφέρεται ώς οργανισμός που πρέπει να επιβιώσει και για να επιβιώσει πρέπει να έχει οπαδούς και πιστούς .
Και ποίος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να έχεις μαντρωμένους τους πιστούς ?
Απλό : Να κάνεις "Πόλεμο" .
Να δείξεις οτι βρίσκεσαι πάντα υπο την απειλή κάποιου εχθρού.
Να καλιεργήσεις το αίσθημα της ξενοφοβίας .
Να καλιεργήσεις τον συντηρητισμό και τον φόβο για κάθε τι νέο και ριζοσπαστικό .
Να εφεύρεις εχθρούς ακόμα και αν δεν υπάρχουν .
Και ποιοι είναι οι "εχθροί" ?
Απλά οι πιστοί και τα πιστεύω των άλλων θρησκειών .

Παρατήρησε την συμπεριφορά όλων των θρησκειών αλλα και των πιστών τους .
Ολοι νιώθουν οτι απειλούνται απο τους άλλους .
Οι χριστιανοι απο τους μουσουλμάνους , οι Ινδουιστές απο τους μωαμεθανούς , Οι ορθόδοξοι απο τους καθολικούς κ.ο.κ.

Είναι η τέλεια εφαρμογή του " Διαίρει και Βασίλευε " με μοναδικό στόχο την υποδούλωση του ανθρώπου , και την χειραγώγηση των μαζών .

Και όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή , η χειραγώγηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα αιματοχυσία , δικαιολογόντας για παράδειγμα , την εισβολή στο Ιράν και την τιμωρία των "κακών " μουσουλμάνων "τρομοκρατών" .

Εν κατακλείδι , οι θρησκείες μπορεί στο ξεκίνημα τους να έχουν αγνές προθέσεις και "μικροσκοπικά" να έχουν θετική συμβολή στην κοινωνία με τους ηθικούς κανόνες που θεσπίζουν κ.ο.κ.
"Μακροσκοπικά" όμως γίνονται εργαλεία στα χέρια των ισχυρών για την επίτευξη των πιο σκοτεινών και απάνθρωπων σχεδίων τους .
Και δυστυχώς αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες των οργανισμών αυτών ( πάπες , αρχιεπίσκοποι , μουλάδες κ.ο.κ. ) , το κάνουν αυτό συνειδητα , όντας γρανάζια στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας .

Τι έχουν κάνει όλοι αυτοί για τα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας εκτός απο το να πετάνε ξεροκόμματα στους φτωχούς και να γεμίζουν τις "ασπιδωτές " κοιλιές τους , όπως έλεγε και ο Λιαντίνης ?
Απλά τίποτα . Μόνο ευχολόγια , και την υπόσχεση για την "Μετα θάνατον ζωή " που θα είναι καλύτερη .
Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φάς τρυφύλλι . Κοροιδία και εκμετάλευση στον υπέρτατο βαθμό ...

Αν νομίζεις οτι διαφωνείς σε κάτι απο αυτά που έγραψα ευχαρίστως να το συζητήσουμε .

Τι έχεις ψάξει τρομάρα σου? Ούτε το διακόπτη για το φως δε θα βρίσκεις στο σπίτι σου..............
Τι είπε ο άνθρωπος!!!!!!! ότι στη Β.Ιρλανδία έχει παίξει η θρησκεία ρόλο!!!!!!! τι δουλεία έχει άσχετε ο Άγγλος με τον Ιρλανδό?
Ιρλανδικός Δημοκρατικός στρατός λέγεται και όχι Καθολικός στρατός!

Το ότι η θρησκεία σημαδεύει πολλές φορές και ένα έθνος αυτό είναι γεγονός όπως ακριβώς εμείς οι Έλληνες είμαστε Ορθόδοξοι......
Αλλά πολεμήσαμε εναντίων των Βουλγάρων που και αυτοί σε μεγάλο ποσοστό είναι Ορθόδοξοι.
Για εξηγησέ μας τέρας της λογικής οι Γερμανοί που είναι καθολικοί γιατί επιτέθηκαν εναντίων των Ιταλών και των Γάλλων? αφού και αυτοί καθολικοί ήσαν!
quote:
Think_Math:
Εξω η θρησκευτικη κατηχηση-πλυση εγκεφαλου απο τα σχολεια!Να αντικατασταθει το μαθημα των θρησκευτικων απο μαθηματα κριτικης σκεψης και επιστημονικης μεθοδολογιας!

Δε σας αρέσει η ορθοδοξία? παλέψτε να την αλλάξετε!!!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"