- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γουίλλιαμ Μ. Ράμσαιη (1851-1939) Άγγλος αρχαιοολόγος. Γεννημένος μέσα στην πολυτέλεια, ανατράφηκε ως μη-πιστός από τους αθεϊστές γονείς του.
Τελικά, ο Γουίλλιαμ Ράμσαιη συγκλόνισε τον κόσμο των διανοούμενων όταν έγραψε ότι μεταστρεφόταν στο Χριστιανισμό. Είναι ειρωνικό, ο άνθρωπος που ξεκίνησε για να αποδείξει ότι η Βίβλος είναι λανθασμένη, να βρεθεί να δέχεται τη Βίβλο ως το Λόγο του Θεού, εξαιτίας της έρευνάς του και των ανακαλύψεών του.
Κυρά-Χαρίκλεια, γειτόνισσά μου, μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και την στέρηση.
Ζήτησε απ’ το θεό να της "πέσει" το λαχείο για να σπουδάσει το παιδί της, που "έπαιρνε" τα γράμματα, αλλά μάταια αγόραζε λαχεία.
Τελικά πείστηκε ότι δεν υπάρχει θεός ή αν υπάρχει δεν τη βοηθάει και στράφηκε σε μοναστήρι.
Σήμερα, μετά από 14 χρόνια, οι καταθέσεις της ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ζει πλουσιοπάροχα, αλλά κρυφά...![]()
samuel1974
quote:
Η Βίβλος γράφτηκε απο 40 διαφορετικούς συγγραφείς σε ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνάει τα 1000 χρόνια.
Με τόσο κόσμο επικοινωνούσε ο θεός;;
Τόσα χρόνια ήθελε ο θεός, να υπαγορεύσει τη βούλησή του;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 27/10/2008 23:14:49
Edited by - γιαπετ on 27/10/2008 23:16:03
μπορείς πάντα να βλέπεις την αρνητική πλευρά των
πραγμάτων κί ότι καλό και να σου πουνε, εσύ θα προσπαθεις
να το δείξεις λάθος...
Αυτό θεωρείται επιχειρηματολογία;
quote:
Εκτός αν θεωρείς ότι η αυτοκτονία είναι δικαίωμα [...]
Όταν η αυτοκτονία γίνεται συνειδητά, όπως στην περίπτωση του καθ. Λιαντίνη, τότε ναι, είναι δικαίωμα κατά την γνώμη μου. Όταν γίνεται ασυνείδητα, τότε είναι ανοησία.
quote:
Όσο για την αυτοκτονία,φίλε μου ένα τέτοιο θλιβερό τέλος
μπορεί να εγγυάται μια καλή ιδεολογία και φιλοσοφία;
Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο κατά συνέπειαν την ιδεολογία του και την φιλοσοφία του, βλέποντας μόνο μία συγκεκριμένη πράξη του, έστω κι αν αυτή η πράξη του είναι η τελευταία του για την ζωή του. Ο επίλογος ενός ανθρώπου δεν ερμηνεύει απαραίτητα ούτε τον πρόλογό του, ούτε το κυρίως θέμα του. Και νομίζω πως το κυρίως θέμα του καθ. Λιαντίνη, δηλ. το κυρίως θέμα της ζωής του, έχει να μας πει πολλά περισσότερα.
quote:
Μπορεί να δίνει μια ελπίδα για το μέλλον;
Αυτή η ερώτηση είναι ενδιαφέρουσα. Για τον καθ. Λιαντίνη - γι' αυτήν δηλ. την συγκεκριμένη περίπτωση όπως και για κάθε άλλη περίπτωση συνειδητής αυτοκτονίας - ναι, θα μπορούσε να δώσει μια ελπίδα για το μέλλον, αν η αυτοκτονία εξεταστεί ως επιθυμία και βούληση του ίδιου του Όντος να πράττει ελεύθερα και αυτόβουλα. Είναι όμως πολύ μεγάλο θέμα.
τν ρατσισμό φοβόμουνα... Αυτό το ρημάδι σημάδι του φασισμού,
που λέει ότι κάθε πράγμα δεν ειναι ίδιο για ολους, αλλά κάποιοι
αποκτούν άλλη πρόσβαση, άλλα μέτρα στο ...δικαιωμα (έχουν μπάρμπα στην
...Κορώνη..) να χαρακτηρίζονται απο τις προσωπικότητες κι όχι απο τις πράξεις,
όπως εμείς οι απλοί θνητοί......
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε, όταν υπάρχει διάκριση ανθρώπου απο άνθρωπο,
τα μεγέθη έχουν δική τους μορφή, δεν τους τη δινουμε εμείς...
Δεν σε καταλαβαίνω φίλε μου, αν η απελισία και ο θάνατος δεν σημαίνουν για
σένα ότι αυτός άνθρωπος απογοητεύτηκε απο ότι χρόνια περίμενε,δεν ξέρω τι να πώ...
Λες δλδ ότι έτσι δικαιώθηκε;Και στην Ιαπωνία αυτοκτονούν ομαδικά
και αξίζουν περισσότερη λύπηση, από ένα ρομαντικό φιλόσοφο, που δεν του ήρθαν
τα πράγματα όπως τα περίμενε...
quote:
Δεν σε καταλαβαίνω φίλε μου, αν η απελισία και ο θάνατος δεν σημαίνουν για
σένα ότι αυτός άνθρωπος απογοητεύτηκε απο ότι χρόνια περίμενε,δεν ξέρω τι να πώ...
Όντως δεν ξέρεις τι να πεις, γι' αυτό μη λες τίποτε. Είναι πασιφανές ότι αγνοείς πλήρως την περίπτωση Λιαντίνη, όταν γράφεις ανοησίες σαν τις παραπάνω...
Άστο... συνέχισε να λες πόσο "σοφή" θρησκεία είναι ο χριστιανισμός και τι "τράβηξαν οι ταλαίπωροι οι χριστιανοί", σου... πάει!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
"χρεώσεις" τον χριστιανισμό για κάποιους χριστιανούς,
Όταν αυτό δεν το κάνεις για καμιά άλλη θρησκεία και συγχρόνως,
δεν μιλάς ποτέ για την ουσία του χρστιανισμού,τα πιστεύω της,
που είσης όταν λές τιποτε, τα ειρωνεύεσαι ως ανεφάρμοστα και ανεδαφικά...
Φίλε μου, δεν συζητάς ποτέ και δεν ακούς καθόλου τι σου λέει ο
άλλος...
Προφανώς κατανοείς το ανεφάρμοστο των δικών σου θέσεων που δεν λές ποτέ...
Τα μηνύματα των προαναφερθέντων λογαριασμών μεταφέρθηκαν στην ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.

In anticipation of my resurrection...
Αν κάποιος φίλος μπορεί να σε κατανοεί ακόμη, ας σου απαντήσει, να καταλάβω απ' την απάντηση τουλάχιστον... διότι εσύ, απ' ότι φαίνεται δεν μπορείς να είσαι σαφής και ακριβής!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
αλλά έτσι ειναι, η αλήθεια είναι αυτή που κάνεις
ότι δεν καταλαβαίνεις...
Εγώ εύχομαι κάποια μέρα να καταλάβεις την ανάγκη της επικοινωνίας,
γιατί αυτή είναι που μας κάνει ανθρώπους...
quote:
γιαπετ:
Ζήτησε απ’ το θεό να της "πέσει" το λαχείο για να σπουδάσει το παιδί της, που "έπαιρνε" τα γράμματα, αλλά μάταια αγόραζε λαχεία.
Τελικά πείστηκε ότι δεν υπάρχει θεός ή αν υπάρχει δεν τη βοηθάει και στράφηκε σε μοναστήρι.
Σήμερα, μετά από 14 χρόνια, οι καταθέσεις της ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ζει πλουσιοπάροχα, αλλά κρυφά...
Kαι ο γιαπετ αγρόν ηγόραζε.........

Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?
Αγαπητέ trexagireve, αναφέρεις:
quote:
Αγαπητέ μου D Incubus, το κακέκτυπο της Αγίας Γραφής,
ή κοράνι, είναι μια προσαρμογή και αντιγραφή στα μέτρα των αράβων
του θεόσταλτου βιβλίου...
Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να θεωρήσω την Αγία Γραφή ως ένα θεόσταλτο βιβλίο και το Κοράνι ως ένα "κακέκτυπο" όπως ανέφερες.
Κι ο λόγος είναι ότι δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο ή κάποια απόδειξη που να μου δείχνει αφενός ότι το πρώτο είναι θεόσταλτο κι αφετέρου ότι το δεύτερο είναι ένα απλό κακέκτυπο.
Εάν είχα οδηγηθεί σε αυτόν τον συλλογισμό, θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει - δικαίως κατά την γνώμη μου - ότι χρησιμοποιώ την "Προκρούστια λογική" που ανέφερες στο μήνυμα σου στις 25/10/2008, 17:28:45.
quote:
Μήπως μιλά η αλλεργία σου για την Αγία Γραφή;... Λέω μήπως...
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχω δύο αλλεργίες στην ζωή μου.
Η μία αφορά ένα έντομο κι η άλλη ένα φρούτο.
Υπάρχει η υποψία να έχω και μια αλλεργία στην σκόνη αλλά δεν το έχω διερευνήσει ακόμη το θέμα.
Επειδή όμως σε ενδιαφέρουν οι αλλεργίες μου, δεσμεύομαι να σε πληροφορήσω για αυτήν της σκόνης. ![]()
Όπως σου έχω ξαναγράψει πάμπολλες φορές, προσπάθησε να αποφεύγεις να υποθέτεις, να οδηγείσαι σε δικά σου συμπεράσματα για τους συνομιλητές σου.
Κάνοντας αυτό το πράγμα, πολύ απλά περιορίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό από το να μάθει κάτι παραπάνω από όσα γνωρίζει ως τώρα.
Αγαπητέ samuel1974, πράγματι σε μια συζήτηση που είχα με τον trexagireve στην 5η σελίδα του θέματος ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (?) ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ανέφερα τα όσα παρέθεσες στο μήνυμα σου σχετικά με τα χρώματα - με συμβολική έννοια φυσικά.
Δεν ξέρω εάν παρατηρείς κάποια τάση αχρωματοψίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς παρατηρείς αυτό που θέλεις να παρατηρήσεις.
Ανέφερα λοιπόν στο θέμα του οποίου τον τίτλο παρέθεσα ότι δε μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να κατατάσσει το οτιδήποτε στην ζωή μου, στον κόσμο γύρω μου ακόμη και στους συνανθρώπους μου στο μαύρο ή στο λευκό.
Το να κατατάξω λοιπόν την Αγία Γραφή στα θεόσταλτα βιβλία και το Κοράνι στα κακέκτυπα του, θα με οδηγήσει να έχω την αχρωματοψία που ανέφερες.
Αγαπητέ europaios2, ρωτάς:
quote:
Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?
Οι λογαριασμοί banned libero και ΔιεγραμμένοΜέλος libero ανήκουν σε παλιότερο μέλος των Συζητήσεων στο οποίο δεν επιτρέπεται πλέον η συμμετοχή στις Συζητήσεις.

είναι η Αγία Γραφή προσαρμοσμενη στα μέτρα των αράβων κι
έχει πολύ λίγες συγκεκριμένες και καθοριστικές διαφορές,
αλλά είναι ή ίδια ιστορία;Εξ ου κι ο ορισμός κακέκτυπο κι όχι απο
κριτική διάθεση... Αυτο είναι γνωστό...
Άρα γι αυτό προτιμώ το γνησιο, απο την διασκευή...
Για την αλλεργεία, δεν απαντάς και το ενδέχομενο προκατάλειψης...
Αυτά που λές είναι προφάσεις.,..
quote:
γιαπετ:
Σήμερα, μετά από 14 χρόνια, οι καταθέσεις της ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ζει πλουσιοπάροχα, αλλά κρυφά...
Συγγνώμη βρε γιαπέτ:
Λεφτά δεν ήθελε από τον Θεό;
Λεφτά δεν της έδωσε ο Θεός;;;
Ποιό είναι το πρόβλημα με την κυρία Χαρίκλεια;;;
Λεφτά ήθελε από τον Θεό - λεφτά πήρε από τον Θεό...
Αντιθέτως: είναι ένα ακόμα παράδειγμα από τα θαύματα του Θεού.
Ο ζητών ευρίσκει και ο αιτών λαμβάνει...
quote:
Συγγνώμη βρε γιαπέτ:
Λεφτά δεν ήθελε από τον Θεό;
Λεφτά δεν της έδωσε ο Θεός;;;
Ποιό είναι το πρόβλημα με την κυρία Χαρίκλεια;;;
Λεφτά ήθελε από τον Θεό - λεφτά πήρε από τον Θεό...
Αντιθέτως: είναι ένα ακόμα παράδειγμα από τα θαύματα του Θεού.
Ο ζητών ευρίσκει και ο αιτών λαμβάνει...
Πολύ σωστό φίλε μου, πολύ σωστό...
"Μέγας είσαι κύριε..."![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
δίκαιο...Ρε μπας κι είσαι χριστιανός και δεν το ξέρεις;
Αφου και τις θέσεις των χριστιανών τις θεωρείς δικές σου και
τις λές όπως εσύ εκτιμάς... Φίλε μου, δες μια φορα καθαρά, θα σε βοηθήσει
πολύ...
Εγω για το καλό σου το λέω....
quote:
Αγαπητέ μου D Incubus, δεν ξέρεις ότι το κοράνι
είναι η Αγία Γραφή προσαρμοσμενη στα μέτρα των αράβων κι
έχει πολύ λίγες συγκεκριμένες και καθοριστικές διαφορές,
αλλά είναι ή ίδια ιστορία;Εξ ου κι ο ορισμός κακέκτυπο κι όχι απο
κριτική διάθεση... Αυτο είναι γνωστό...
Άρα γι αυτό προτιμώ το γνησιο, απο την διασκευή...
Αγαπητέ, μην συνεχίσουμε σ' αυτήν την βάση γιατί εφόσον προτιμάς τα γνήσια από τις διασκευές θα όφειλες να σκεφτείς και την σχέση του Μιθραϊσμού - Χριστιανισμού, όπου ο πρώτος είναι προγενέστερος του δεύτερου.
Κι οι ομοιότητες του Μίθρα και του Ιησού είναι πάρα πολλές, όπως κι εκείνες του Όσιρη, του Ζαγρέα, του Προμηθέα κλπ με τον Ιησού.
Ας μην επιμείνουμε λοιπόν στο θέμα της "γνησιότητας" και της "διασκευής" γιατί θα καταλήξουμε σε μια συζήτηση όπου - προσωπικά τουλάχιστον - θα γράψω πράγματα που έχω ξαναγράψει και θα διαβάσω επίσης πράγματα που έχω ξαναδιαβάσει. ![]()
quote:
Για την αλλεργεία, δεν απαντάς και το ενδέχομενο προκατάλειψης...
Αυτά που λές είναι προφάσεις.,..
Νομίζω πως σου απάντησα ήδη για το θέμα των αλλεργιών.
Εάν δεν το κατάλαβες, επαναδιατυπώνοντας σου αναφέρω πως τις αλλεργίες μου επέτρεψε μου να τις γνωρίζω καλύτερα ο ίδιος.
Αγαπητέ, εάν επιθυμείς να συζητήσουμε σε μια βάση ειλικρινή και κάνοντας έναν διάλογο γόνιμο και χωρίς να οδηγηθούμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα για τον συνομιλητή μας, είμαι σύμφωνος.
Το να κάθομαι όμως να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να χρειάζεται να αντικρούω τα όποια συμπεράσματα εξάγεις, είναι κάτι που πραγματικά με κουράζει και, πίστεψε με, δεν έχω και την πολυτέλεια του χρόνου για να το πράξω. ![]()

στο αντιγραφή βιβλίου απο βιβλίο και δοξασίες που είναι
κοινές σε όλο τον κόσμο και καμιά φορά αντικρουόμενες..
Εδω μιλάμε για ένα βιβλίο που αντιγράφει το άλλο,
δυο βιβλία που όταν το διαβάζεις λενε τα ίδια,
τι άλλο να πούμε; Ιδιόγραφη ομολογια του... μωάμεθ;
Για τους ελέφαντες σου ανταποδιδω το ίδιο , για κείνες τις φορές
που λές ότι δεν καταλαβαίνεις το χιούμορ, την άμυνα, ή την υγιή
αντίδραση μου...
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ, μην συνεχίσουμε σ' αυτήν την βάση γιατί εφόσον προτιμάς τα γνήσια από τις διασκευές θα όφειλες να σκεφτείς και την σχέση του Μιθραϊσμού - Χριστιανισμού, όπου ο πρώτος είναι προγενέστερος του δεύτερου.
Κι οι ομοιότητες του Μίθρα και του Ιησού είναι πάρα πολλές, όπως κι εκείνες του Όσιρη, του Ζαγρέα, του Προμηθέα κλπ με τον Ιησού.
Προγενέστερος? Ο Χριστιανισμός σχετίζεται με τη βίβλο και είναι η συνέχειά της και η Βίβλος προηγείται του Μιθραϊσμού. Έτσι για παράδειγμα η θυσία στο Μιθραισμό είναι αντίγραφο της Θυσίας του Αβραάμ.....και όχι μόνο......και άλλα στοιχεία είναι κλεμμένα από τη βίβλο, όπως η Θεϊκές εντολές που ξεπήδησαν από το βράχο......... είναι παρεμφερή.
Ο Χριστιανισμός λοιπόν μέσω της Παλαιάς Διαθήκης προηγείται του Μιθραϊσμου....
.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου D Incubus, το κακέκτυπο της Αγίας Γραφής,
ή κοράνι, είναι μια προσαρμογή και αντιγραφή στα μέτρα των αράβων
του θεόσταλτου βιβλίου...
Αν είναι έτσι όποιο βιβλίο παραλλάζει κάποιος, έχει ίδια αξία με το
πρωτότυπο... Μήπως μιλά η αλλεργία σου για την Αγία Γραφή;... Λέω μήπως...
Το όλο θέμα έχει να κάνει με το αν υπάρχει πρωτότυπη πηγή
και αν ότι λάμπει είναι χρυσός..Αυτά για μένα τα λένε όλα...
Φίλε trexagireve , πως μπορείς να κρίνης και να απορρίπτης τα άλλα θρησκευτικά βιβλία όταν σύμφωνα με αυτά που έχεις γράψει μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεσαι σαν unius libri hominem , όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης Θωμάς Ακινάτης ;

λόγια, αλλά,λέω κάτι συγκεκριμένο, αν πρόσεξες..Ότι
το κοράνι είναι αντιγραφή, με παραλλαγές, απο την Αγία Γραφη,
πλήρες...Αυτό πως να το αφήσουμε απέξω;