ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/11/2008, 23:25:09
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου
λόγια, αλλά,λέω κάτι συγκεκριμένο, αν πρόσεξες..Ότι
το κοράνι είναι αντιγραφή, με παραλλαγές, απο την Αγία Γραφη,
πλήρες...Αυτό πως να το αφήσουμε απέξω;

Φίλε trexagireve , τόσο το Κοράνι όσο και η Βίβλος , όσον αφορά την Παλαιά Διαθήκη είναι kopy-paste , τόσο που οι Βυζαντινοί στην αρχή νόμισαν ότι και το Ισλάμ είναι ακόμα μια Χριστιανική αίρεση σαν τις άλλες που ξεφύτρωναν την εποχή εκείνη .

Η διαφοροποίηση αρχίζει από τον Ιησού και μετά , που οι Μουσουλμάνοι τον θεωρούν προφήτη και όχι Θεό , αλλά κατώτερο του Μωάμεθ ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος και ο μέγιστος των προφητών . Επίσης στο Κοράνι γράφεται ότι δεν σταυρώθηκε ο ίδιος αλλά στη θέση του σταυρώθηκε κάποιος άλλος που του έμοιαζε .

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να παρατηρήσω ότι σ’ αυτό κολλάει και μια παράδοση σύμφωνα με την οποία ο Ιησούς είχε δίδυμο αδελφό τον Θωμά που το όνομά του ήταν Ιούδας , το δε Θωμάς αποτελεί εξελληνισμό του Εβραϊκού Taoma που σημαίνει δίδυμος . Η παράδοση αυτή που ήταν γνωστή στους πρώτους Χριστιανούς , ενέπνευσε και πολλούς καλλιτέχνες της Αναγεννήσεως που στις αγιογραφίες τους κοντά στην βρεφοκρατούσα Παναγία , πρόσθεταν και ένα δεύτερο μωρό τελείως άσχετο με το θέμα σε κάποια άκρη του πίνακα .

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω . Από εκεί και πέρα συνεχίζονται στο Κοράνι οι διαφοροποιήσεις , και δίδονται οδηγίες για τον τρόπο τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων , για την κοινωνική συμπεριφορά , και άλλες οδηγίες νομικού χαρακτήρα , κάτι το αντίστοιχο με το Λευιτικό και το Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης .

*

02/11/2008, 23:35:12
Άρα συμφωνούμε φίλε μου sesostris, ότι ήταν μια αντιγραφή
και μάλιστα, πολύ υλιστική, ώστε να βολεύει τους άραβες...
Αυτό να το δω για ιερό βιβλίο;
Όσο για τον Θωμά, τι να πω; Το ότι αναστήθηκε ο Χριστός είναι
ο χριστιανσμός ολόκληρος, εσύ φίλε μου αυτό αρνείσαι; Γιατί έτσι δείχνεις
μόνο ότι αρνείσαι την πίστη μου κι αυτό δεν είναι και τόσο πολιτισμένο...
03/11/2008, 09:37:46
quote:
trexagireve:
Όσο για τον Θωμά, τι να πω;

O Θωμάς είναι ένας άλλος τρόπος, ή ευκαιρία αν θέλεις για να πουν.......ότι να.....αυτός που Αναστήθηκε δεν ήταν ο Ιησούς.......αλλά ο δίδυμος αδελφός του.......που του ομοίαζε.......και έτσι ......ο μεν Χριστός σταυρώθηκε και μετά την ταφή του.....εμφανίστηκε ο δίδυμος Θωμάς........οι Ρωμαίοι στρατιώτες τρόμαξαν το έβαλλαν στα πόδια.

Ο θωμάς σε συνεργασία με άλλους μαθητές τάκα τάκα (όχι όμως και πολύ), έκλεψαν το πτώμα και το έθαψαν σε παρακείμενη περιοχή. Αμέσως μετά ξεκίνησαν το κόλπο.......ο Ιησούς (δηλαδή ο ψευτοΘωμάς) άρχισε να εμφανίζεται .....γρήγορα έγινε ριάλιτι τον καλούσαν παντού......στην τηλεόραση στο ραδιόφωνο, συνεντεύξεις στα περιοδικά.......και γρήγορα πλούτισε......έτσι μπόρεσε να μαζέψει το απαραίτητο ποσό ώστε να εγχειριστεί στη Ν. Υόρκη η ταλαίπωρη μανούλα τους που έπασχε από μια ανίατη για την εποχή νόσο.

- Με αυτόν τον τρόπο θάνατος του Ιησού δεν πήγε χαμένος.......οι δε μαθητές του που και αυτοί θανατώθηκαν αυτό οφειλόταν σε έναν όρκο σιωπής που είχαν δώσει από μικρά παιδιά όταν είχαν πρωτογνωριστεί στον παιδικό σταθμό η "καλή μαμά". Από τότε ήσαν αχώριστοι μαζί στο Γ/σιο, μαζί στο Λύκειο μαζί στο Πανεπιστήμιο και μαζί στο στρατό.

-Ήρθε όμως να τους χωρίσει ο θάνατος του Ιησού, προσωρινά όμως....
....

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

03/11/2008, 12:22:37
Αυτοί θέλουν να αναφέρουν τον Θωμά για να κρατάνε το
θέμα στην πιθανότητα που το θέλουν,ως ενδεχόμενη λύση
για το μυστήριο σταύρωσης- ανάστασης, όταν η όλη ανάπτυξη του
χριστιανισμού, βασίστηκε κατα κύριο λόγο στην ανάσταση του
Κυρίου...Γι αυτό και δεν συζητά ο φίλος μας Γιάπετ γι αυτά,
ξέρει ότι δεν έχει κάτι αντίστοιχο να φέρει, με την ανάλογη επηρροή...
04/11/2008, 01:31:58
quote:
trexagireve
Άρα συμφωνούμε φίλε μου sesostris, ότι ήταν μια αντιγραφή
και μάλιστα, πολύ υλιστική, ώστε να βολεύει τους άραβες...
Αυτό να το δω για ιερό βιβλίο;

Φίλε trexagireve ύστερα από τόσο καιρό που αλληλογραφούμε , θα έπρεπε να καταλάβης ότι για μένα δεν υπάρχουν σε καμία θρησκεία θεόπνευστα βιβλία , αλλά όλα είναι γραμμένα από ανθρώπους για ανθρώπους .
quote:
trexagireve
Όσο για τον Θωμά, τι να πω; Το ότι αναστήθηκε ο Χριστός είναι
ο χριστιανσμός ολόκληρος, εσύ φίλε μου αυτό αρνείσαι; Γιατί έτσι δείχνεις
μόνο ότι αρνείσαι την πίστη μου κι αυτό δεν είναι και τόσο πολιτισμένο...

Το να αρνούμαι την πίστη σου φίλε μου είναι και δικαίωμά μου και θεμιτό . Το ανήθικο θα ήταν αν παρεμβάλλοντάς σου εμπόδια , προσπαθούσα με κάθε τρόπο να σου απαγορεύσω να τελέσης τα θρησκευτικά σου καθήκοντα ελεύθερα , η να σου στερήσω την ισονομία λόγω της θρησκείας σου .
Όσο για το αν ο Θωμάς ήταν δίδυμος αδελφός του Χριστού ή όχι αυτό δεν είναι προσωπική μου διαπίστωση , το ότι ο Χριστός ήταν δίδυμος αναφέρεται στο ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου , και ήταν γνωστό στους πρώτους Χριστιανούς μέχρι τα μέσα σχεδόν του 3ου αιώνα . Εγώ όπως γνωρίζεις πιστεύω ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο , επομένως κάποιος που δεν υπήρξε αποκλείεται να είχε δίδυμο αδελφό ή σύζυγο , για να θυμηθούμε και τον μύθο του αγίου αίματος .

*

Edited by - Sesostris on 04/11/2008 01:42:00

04/11/2008, 01:35:32
quote:
europaios2
O Θωμάς είναι ένας άλλος τρόπος, ή ευκαιρία αν θέλεις για να πουν.......ότι να.....αυτός που Αναστήθηκε δεν ήταν ο Ιησούς.......αλλά ο δίδυμος αδελφός του.......που του ομοίαζε.......και έτσι ......ο μεν Χριστός σταυρώθηκε και μετά την ταφή του.....εμφανίστηκε ο δίδυμος Θωμάς........οι Ρωμαίοι στρατιώτες τρόμαξαν το έβαλλαν στα πόδια.

Εδώ έχεις μεγάλο λάθος . Το κοράνι δεν θεωρεί ότι αυτός που σταυρώθηκε ήταν ο Χριστός , αλλά ότι ο Θεός θέλοντας να αποτρέψη την σταύρωσή του , έστειλε στη θέση του κάποιον που του έμοιαζε , δίχως να αναφέρεται πουθενά ότι ήταν ο δίδυμος αδελφός του ή ποιος ήταν , τον οποίο και σταύρωσαν νομίζοντάς τον για τον Χριστό .
Το συμπέρασμα είναι ότι στο Κοράνι αυτά τα έγραψαν οι Άραβες επηρεασμένοι από τον μύθο του διδύμου αδελφού του Χριστού , που αναφέρεται στο ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου .

*

04/11/2008, 09:37:03
Αγαπητέ μου Sesostris, δεν μιλάμε για θεόπνευστα βιβλία
αλλά για πρωτότυπα κι αντιγραφές... Έχει διαφορά... Για το
θεόπνευστο της Αγίας Γραφής, αν θέλεις συζητάμε αργότερα...
Τώρα μιλάμε για το ότι όλες οι θρησκείες, έχουν βάση τις θέσεις
του χριστιανισμού κι απλά τις σφετερίζονται...
Λέγοντας ότι αρνείσαι την πίστη μου, το είπα με την έννοια του
διαλόγου που αρνείσαι έτσι, αφού αρνείσαι όλα τα του χριστιανισμού
και δέχεσαι όλα των σφετεριστών...Εμπάθεια;
05/11/2008, 07:03:28
quote:
trexagireve
Τώρα μιλάμε για το ότι όλες οι θρησκείες, έχουν βάση τις θέσεις
του χριστιανισμού κι απλά τις σφετερίζονται...

Φίλε trexagireve σου υπενθυμίζω ότι ο Χριστιανισμός πρώτος αντέγραψε και σφετερίστηκε όχι μόνο τα (ιερά) κείμενα του Ιουδαϊσμού , τα οποία και παραποίησε για να τα φέρη στα μέτρα του , αλλά και από τον Στωικισμό , τον Μιθραϊσμό , τους Ορφικούς , καθώς και από τη λατρεία της Ίσιδας . Ας μη μιλάμε λοιπόν για σφετερισμούς .
quote:
trexagireve
Λέγοντας ότι αρνείσαι την πίστη μου, το είπα με την έννοια του
διαλόγου που αρνείσαι έτσι, αφού αρνείσαι όλα τα του χριστιανισμού
και δέχεσαι όλα των σφετεριστών...Εμπάθεια;

Κατ’ αρχήν φίλε μου για σένα διάλογος σημαίνει να συμφωνούμε με τις δικές σου θέσεις , όμως δεν είναι έτσι φίλε μου . Σαν άνθρωπος του ενός βιβλίου αν επιθυμείς τέτοιο διάλογο , ίσως θα ήταν καλύτερα να συμμετάσχης σε ένα αμιγώς Χριστιανικό forum όπου όλοι θα συμφωνούν μεταξύ τους και θα είναι μες την καλή χαρά .
Όσο για τις θέσεις των (σφετεριστών) όπως αρέσκεσαι να τους αποκαλείς , το ότι γράφω το τι λένε δεν σημαίνει ότι και το υιοθετώ . Από μέρους μου δεν υπάρχει εμπάθεια , εσύ φίλε μου μήπως έχεις φοβίες καταδιώξεως ;

*

05/11/2008, 09:11:25
Φίλε sesostris, θα σε μαλώσω, απο την αρχή σου λέω
ότι δεν μιλάω για συνθέσεις θρησκειών, είναι άλλο θέμα,
αλλά γα το ότι το κοράνι, απλά αντέγραψε και παράλλαξε την
Αγία Γραφή... Αυτό δεν το καταλαβαίνεις υποτίθεται;
διάλογος είναι να υπάρχει μια κοινή βάση λογικής, φίλε μου
κι όταν δεν υπάρχει είναι τουλάχιστον ύποπτο....
05/11/2008, 17:14:21
τρεχα....

quote:
Γι αυτό και δεν συζητά ο φίλος μας Γιάπετ γι αυτά,
ξέρει ότι δεν έχει κάτι αντίστοιχο να φέρει, με την ανάλογη επηρροή...

Γνωρίζω πολλά παραμύθια με νεκαραναστάσεις, αγαπητέ, θεωρείς ότι είναι σωστό να τα βάλω προς συζήτηση;;;

Επίσης, σε άλλο θέμα, έχω αναφερθεί στην "ανάσταση" του χριστού των ευαγγελίων, δεν το πρόσεξες;;;

Αλήθεια ποιές είναι οι διαβεβαιώσεις για την ουσία της θρησκείας του χριστιανισμού, που είναι η ανάσταση;

Γνωρίζεις;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/03/2006, 20:09:30
Το παρακατω αινιγμα λεγεται πως το εθεσε ο Αϊνσταϊν και πως το 98% των ανθρωπων δεν μπορει να το επιλυσει.Μαλιστα λεγεται πως ο ιδιος(?) το ελυσε σε 90 λεπτα.... Προσεξτε λοιπον:

Υπαρχουν πεντε σπιτια με διαφορετικα χρωματα,σε καθε ενα απο τα οποια ζει και ενας ανθρωπος διαφορετικης εθνικοτητας,ο καθενας εκ των οποιων πινει και απο ενα διαφορετικο ποτο,καπνιζει διαφορετικη μαρκα τσιγαρων και εχει και απο ενα διαφορετικο ζωο στην κατοχη του.Δινονται λοιπον τα εξης στοιχεια:

1) Ο Αγγλος μενει στο κοκκινο σπιτι
2) Ο Σουηδος εχει εναν σκυλο
3) Ο Δανος πινει τσαϊ
4) Το πρασινο σπιτι ειναι αριστερα απο το ασπρο σπιτι
5) Ο ιδιοκτητης του πρασινου σπιτιου πινει καφε
6) Αυτος που καπνιζει Pall Mall εχει ενα πουλι
7) Ο ιδιοκτητης του κιτρινου σπιτιου καπνιζει Dunhill
8) Αυτος που μανει στο μεσαιο σπιτι πινει γαλα
9) Ο Νορβηγος μενει στο πρωτο σπιτι
10) Αυτος που καπνιζει Blends μενει διπλα σ΄αυτον που εχει την γατα
11) Αυτος που εχει το αλογο μενει διπλα σ΄αυτον που καπνιζει Dunhill
12) Αυτος που καπνιζει Bluemasters πινει μπυρα
13) Ο Γερμανος καπνιζει Prince
14) Ο Νορβηγος μενει διπλα στο μπλε σπιτι
15) Αυτος που καπνιζει Blends εχει ενα γειτονα που πινει νερο

Η ερωτηση λοιπον ειναι : ποιος εχει το ψαρι.

Αν αληθευει οτι ο ιδιος εθεσε το αινιγμα και εκανε 90 λεπτα για να το λυσει τοτε λυπαμαι αλλα οσα του αποδιδονται περι θεωριας της σχετικοτητας και οχι μονο , ειναι κραυγαλεα παραμυθια.

Για δοκιμαστε και εσεις ,ειμαι σιγουρος πως θα κανετε κατω απο 90 λεπτα.

06/03/2006, 21:22:43
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, το topic αυτό έχει ανοιχθεί και παλιότερα κι είναι το παρακάτω (κλίκαρε στον τίτλο για να το δείς):

Ο γρίφος του Αϊνστάϊν

Μήπως λοιπόν θα μπορούσαμε να καλυφθούμε από εκείνο για να μην έχουμε διπλά θέματα?

In anticipation of my resurrection...

LarypΜέλος
06/03/2006, 21:41:21
Άμα ρωτήσω τώρα πως από ένα αίνιγμα κρίνεται η ιδιοφυία ενός ανθρώπου θα με πείτε παράξενο....

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΪΝΣΤΑΙΝ [http://www.esoterica.gr/articles/sciences/einstein/einstein.htm]

"...Σε μια ανέκδοτη βιογραφία του μεγάλου επιστήμονα που καταγράφηκε από την αδελφή του Maja, φαίνεται ότι ο Αϊνστάιν ήταν ένας μη - συνηθισμένος άνθρωπος από την αρχή. Ενώ είχε μια έντονη ικανότητα εστίασης σε δύσκολους επιτεύγματα, όπως το να κτίζει σπίτια από τραπουλόχαρτα, ήταν αργός στην ανάπτυξη και άργησε να μιλήσει· μίλησε στα 2,5 του χρόνια! Κατά τη γέννα του η μάνα του είχε σοκαριστεί από το περίεργο σχήμα του κεφαλιού του, που στο πίσω μέρος ήταν περίεργα μεγάλο αιχμηρό.

Επίσης πολλές αναφορές υπερφυσικής νοημοσύνης συνόδευαν τον Αϊνστάιν, όπως αυτή που λέει ότι οι πρώτες λέξεις του ήταν όταν παραπονέθηκε ότι το γάλα του ήταν πολύ ζεστό! Σοκαρισμένοι οι γονείς του τον ρώτησαν γιατί δεν είχε μιλήσει μέχρι τότε. Και η απάντηση του μικρού Αλβέρτου: "Επειδή, όλα πριν ήταν εντάξει...".

Μήπως και επειδή άργησε να μιλήσει σημαίνει κάτι;;;

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

06/03/2006, 23:37:39
Παλιός καλός γρίφος ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ
αλλά...πιάστηκες αδιάβαστος!
Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις στο παρεμφερές θέμα.
(το τόπικ αυτό απενεργοποιείται)

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!