ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

D.P.J. 1061 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
D.P.J. 10Μέλος
21/10/2009, 13:01:10

Traxagireve
quote:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε πολλές δοκιμασιες στη ζωή του για το μέγα έργο που έκανε νόμιμο τον χριστιανισμό...

H όλη ουσία της "μετάνοιας" και "συγχωρήσεως" .

quote:
Απο κει κι έπειτα, μετάνοιωσε, έκλαψε συγχωρήθηκε απο τν Θεό....

To ξέρουμε σίγουρα αυτό ; Και ειδικά το τελευταίο πως το συμπεραίνεις ; Aκούστηκε κανένα "Άφες αυτόν..." από ψηλά ;

quote:
Το να μην βρεθείτε σε μια τέτοια θέση, έναντι νόμου, το έχετε σκεφτεί;

Για...να μην βρεθούμε σε τέτοια θέση αρκεί να πράττουμε ακριβώς το αντίθετο από τέτοιους χριστιανούς , του τότε και του τώρα.

quote:
Κα κολλάτε τώρα, υποκριτές, σε μια πράξη και αν έχει περιθώριο μετάνοιας ο πράττων και ακόμη αγιοποίησης του για το έργο που πρόσφερε;

Πολύ σωστά. Τρέχω αμέσως να ληστέψω τον βενζινά στην γειτονιά μου , που είναι σπαγγοραμμένος και υποπτεύομαι ότι κάνει και νοθεία. Φεύγοντας λέω να του δώσω και μια κατακέφαλα με τον λοστό και άς ψοφήσει το κοπρόσκυλο. Δυό τετράγωνα πιο κάτω είναι η εκκλησία. Να μην μακρυγορώ περαιτέρω , ξέρετε την συνέχεια. Και ....αλλοίμονό σας χριστιανοί άν δεν....οσιοποιηθώ τουλάχιστον !!!

21/10/2009, 13:09:29
quote:
D.P.J. 10
Ψηλέ δεν φανταζόμουν ότι χρειάζεται τόσο ξεκαθάρισμα και αποσαφήνιση ο συλλογισμός μου. Είναι τόσο απλό και το καταλαβαίνεις , είμαι σίγουρας.

Νομίζεις εσύ πως είναι απλό!
Δε βλέπεις το γιαπετ που προσπαθεί αλλά άιντε να τους δώσεις να καταλάβει!!

quote:
D.P.J. 10
Είπα λοιπόν για χάρη της συζήτησης και βάσει του νόμου των πιθανοτήτων (!) ότι ένας απλός άνθρωπος πιθανόν να κάνει κάτι πολύ κακό (ή καλό) πάνω στην έξαψη της ΣΤΙΓΜΗΣ . Άν όμως το σχεδιάζει ή (και) το επαναλαμβάνει τότε μιλάμε για άλλο πράγμα.

Να σου πω εγώ τι είπες γιατί φαίνεται πως και εσύ πάσχεις από "αμνησία".

Είπες:
D.P.J. 10
Δηλαδή εσύ θα σκότωνες το παιδί σου άν έκανε δολοπλοκίες και άσχημες πράξεις ;

Σε ρώτησα εγώ:
Ψηλός:
Ενώ το γείτονά σου;
Το συνάδελφό σου;
Θα τον σκότωνες;

Μου απαντάς:
D.P.J. 10
Άν μου πείραζε π.χ. το παιδί , πιθανόν...δεν ξέρω , εσύ ξέρεις ;

Σε ρώτησα εγώ:
Ψηλός:
Γιατί;
Αυτός δεν είναι αδελφός σου; Μήπως επειδή δεν σε συνδέει άμεση συγγένεια;
Αν υποθέσουμε πως έχουμε όλοι κοινό πρόγονο, τότε, κι ας πέρασαν χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια, είμαστε συγγενείς μεταξύ μας.
Μήπως επειδή έχουμε απομακρυνθεί "συγγενικά" ο ένας από τον άλλο, έχουμε δικαίωμα στην πιθανότητα, όπως λες, να σκοτώσουμε κάποιον;
Για να καταλάβω
τι είναι αυτό που θα σε έκανε να σκοτώσεις κάποιον, είναι ο βαθμός συγγένειας που σε συνδέει με αυτόν τον κάποιον (π.χ. αν είναι το παιδί μου δεν το σκοτώνω, ενώ αν είναι ο συνάδελφός μου το σκοτώνω;), ή η πράξη που διέπραξε (να σου πειράξει το παιδί), η οποία, κατά τη γνώμη σου, θα δικαιολογούσε και το φόνο;

Μου απαντάς:
D.P.J. 10
Δεν πρόκειται βέβαια περί "δικαιώματος" , όμως σαν πιθανότητα έστω πολύ μικρή υπάρχει σε όλους μας , γιατί να το κρύβουμε. Δεν είμαστε εγκληματίες , όχι τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία . Απλά κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως θα αντιδράσει κάτω από ορισμένες συνθήκες.
Όμως......υπάρχουν κάποια όρια .Ένα από αυτά είναι και το παιδί σου. Για να γίνεις συνειδητά παιδοκτόνος πρέπει να είσαι κάθαρμα και καθήκι με όλη τη σημασία των λέξεων . Και βέβαια αυτό ισχύει στην περίπτωση που συζητάμε , του "Μέγα" και "άγίου" Κων/νου .Τώρα οι προσπάθειες χρυσώματος του χαπιού ,"άλλες οι εποχές εκείνες" , "τι άλλο να έκανε ; " κ.λ.π. δεν το σώζουν και το καταλαβαίνεις.

Και συνεχίζω στο δικό σου συλλογισμό:
Ψηλός:
Αυτό που λες "κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως θα αντιδράσει κάτω από ορισμένες συνθήκες", ισχύει και για τον Μέγα Κωνσταντίνο ή αυτός εμπίπτει στις "εξαιρέσεις";
Υπάρχουν και κάποια όρια;;
Και ποιος είναι αυτός που ορίζει και θέτει αυτά τα όρια;

Και η τελευταία σου απάντηση:
D.P.J. 10
Είπα λοιπόν για χάρη της συζήτησης και βάσει του νόμου των πιθανοτήτων (!) ότι ένας απλός άνθρωπος πιθανόν να κάνει κάτι πολύ κακό (ή καλό) πάνω στην έξαψη της ΣΤΙΓΜΗΣ . Άν όμως το σχεδιάζει ή (και) το επαναλαμβάνει τότε μιλάμε για άλλο πράγμα.

Και πόσο θα διαρκούσε αυτή η ΣΤΙΓΜΗ της "έξαψης" ώστε να πας και να κάνεις αυτό το "πολύ κακό"; Δεν θα το έχεις σχεδιάσει; Ή μήπως π.χ. το φονιά του παιδιού σου θα τον πετύχεις τη στιγμή εκείνη που σκοτώνει το παιδί σου, ώστε να τον σκοτώσεις και εσύ; Και αν κάποιος άλλος σου έκανε "κάτι πολύ κακό" επίσης, δεν θα του το ανταπέδιδες με "πολύ κακό"; Αυτό δεν θα ήταν επανάληψη;;

Για μένα, ο φόνος είναι φόνος και δεν θα μπορούσα να τον ονομάσω διαφορετικά.
Τώρα, το τι δύναται να κάνει ο Θεός, αν και ποιον θα συγχωρήσει, είναι δικό Του θέμα.
Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο όπου κολλάτε οι Χριστιανομάχοι. Γι' αυτό είπα και στο γιαπετ. Αν δεν το κατέχετε, αφήστε το καλύτερα!!!

Ναι, είναι τόση η αγάπη του Θεού προς τα παιδιά του, ώστε τους δίνει την ευκαιρία της μετάνοιας! Και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο διαφέρει με τους ανθρωπόμορφους και "ανθρωπο-πάθη" ψευτοθεούς της αρχαιότητας
Αλλά, πόσο μπορεί να συλλάβει με το νου του, αυτό το μεγαλείο του Θεού κάποιος που του έχουν βάλλει χαλινάρια και το μόνο πράγμα που ξέρει είναι το "ό, τι φάμε, ό, τι πιούμε και ό, τι αρπάξει ο κ…. μας";;

D.P.J. 10Μέλος
21/10/2009, 13:51:36
Ψηλέ μου φαίνεται ότι διϋλίζεις τον κώνωπα προκειμένου να διακαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Εδώ μιλάμε για κάποιον εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.Τίποτα το πρωτοφανές ή το παράξενο (άς μου επιτραπεί) ως εδώ. Όμως δεν τον κάνεις άγιο και μέγα επειδή σου έδωσε σαν θεσμό προνόμια κ.λ.π. .......Ή μήπως τον κάνεις ;;;;;;

Σου έκανα προηγουμένως μία ευθεία ερώτηση : Θα δολοφονούσες το ίδιο σου το παιδί σε παρόμοια περίπτωση ;
Μου απάντησες με ερώτηση (-εις) για γείτονες κ.λ.π. Να το εκλάβω ως ναι , όχι , ή υπεκφυγή ;
Εγώ πάντως σου λέω ευθέως όχι. Εσύ ;

21/10/2009, 15:16:53
quote:
D.P.J. 10
Ψηλέ μου φαίνεται ότι διϋλίζεις τον κώνωπα προκειμένου να διακαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Εδώ μιλάμε για κάποιον εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.Τίποτα το πρωτοφανές ή το παράξενο (άς μου επιτραπεί) ως εδώ. Όμως δεν τον κάνεις άγιο και μέγα επειδή σου έδωσε σαν θεσμό προνόμια κ.λ.π. .......Ή μήπως τον κάνεις ;;;;;;

Σου έκανα προηγουμένως μία ευθεία ερώτηση : Θα δολοφονούσες το ίδιο σου το παιδί σε παρόμοια περίπτωση ;
Μου απάντησες με ερώτηση (-εις) για γείτονες κ.λ.π. Να το εκλάβω ως ναι , όχι , ή υπεκφυγή ;
Εγώ πάντως σου λέω ευθέως όχι. Εσύ ;

Δεν νομίζω πως μας όρισε κανείς, εμάς τους δυο, αρμόδιους για να δικάσουμε κανένα. Ναι, ο φόνος είναι φόνος και δεν χωράει τίποτα πάνω σε αυτό. Πάψε λοιπόν να πιπιλίζεις τα γνωστά περί "φονιά", "εγκληματία" ……

Μπορεί να φέρνεις το παράδειγμα του Αγίου Κωνσταντίνου για να την πεις για νιοστή φορά στο Χριστιανισμό, αλλά υποτίθεται πως χρησιμοποιούμε τα παραδείγματα αυτά για να γίνει κάποιος διάλογος και να εκφέρουμε τις απόψεις μας και όχι για να πουλήσουμε προπαγάνδα. Δε συμφωνείς;;

Υπό αυτή την προοπτική σου έθεσα και εγώ τα ερωτήματα.

Και αφού με ρωτάς, θα σου πω πως δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσα να φτάσω. Ναι! Έτσι ακριβώς είναι!
Πολλές φορές, η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία!!

Αυτή μου η δήλωση δεν σημαίνει πως δεν λατρεύω τα παιδιά μου!
Δεν υπάρχει γονέας που να γέννησε το παιδί του για να το σκοτώσει στη συνέχεια!

Δεν μπορούμε, όμως, να ξέρουμε τι συνέβη στο μυαλό ενός ανθρώπου ώστε να τον κάνει να γίνει παιδοκτόνος.

Εσύ-εις πάτε να δικάσετε και να καταδικάσετε τον άνθρωπο. Στο Χριστιανισμό, όμως, δεν καταδικάζεται ο άνθρωπος, αλλά η πράξη, όποια κι αν είναι αυτή.

Καταδικάζεται η λατρεία των ειδώλων, αλλά όχι οι ειδωλολάτρες.

***Νομίζεις πως αν γνώριζες κάποιον παιδοκτόνο (από αυτούς που έχουν γίνει γνωστοί και σήμερα), πριν γίνει παιδοκτόνος, και τον ρωτούσες αν θα σκότωνε το παιδί του, θα σου απαντούσε ναι;;

Το όχι σου, λοιπόν, κράτα το για τον εαυτό σου και, σου εύχομαι ποτέ να μην βγεις ψεύτης!!

21/10/2009, 15:54:20
Ψηλός

quote:
γιαπετ,
μου λες γιατί συνεχίζω να συνομιλώ μαζί σου αφού δεν είσαι ικανός να ακολουθήσεις τη ροή της συζήτησης και λες άλλα αντί άλλων;;

Ποιός λέει αλλ' αντ' άλλων φαίνεται.

Επίσης και ποιός είναι ανίκανος να ακολουθήσει τη ροή μιας συζήτησης.

Επιμένω ότι εσύ, δεν μπορείς να ξκάνεις διάλογο βάθους... τριών μηνυμάτων, όπως σου έχω ξαναγράψει.

quote:
Πόσες φορές είπα πως δεν θα ασχοληθώ μαζί σου, αλλά συνεχώς το προδίδω.

Οκ αδελφέ, έχεις δίκιο!!!

Το πρόβλημά σου ψηλέ είναι ότι γράφεις, χωρίς να σκέφτεσαι τι γράφεις και σε ποιούς απευθύνεσαι.

Ίσως νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ομόθρησκούς σου και ότι όλοι έχουν την... ευφυία σας... όμως δεν είναι έτσι εδώ.

Όταν το καταλάβεις αυτό, θα βελτιώσεις την διαλεκτική σου δυνατότητα, πέραν των τριών μηνυμάτων!!!

quote:
Για μένα, ο φόνος είναι φόνος και δεν θα μπορούσα να τον ονομάσω διαφορετικά.

Και γιατί δεν το κάνεις και στην περίπτωση που συζητούμε;;;

quote:
Τώρα, το τι δύναται να κάνει ο Θεός, αν και ποιον θα συγχωρήσει, είναι δικό Του θέμα.
Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο όπου κολλάτε οι Χριστιανομάχοι. Γι' αυτό είπα και στο γιαπετ. Αν δεν το κατέχετε, αφήστε το καλύτερα!!!

Τι δεν κατέχουμε δηλαδή;;;

Συγχώρησε Ο ΘΕΟΣ τον δολοφόνο-άγιο ή οποιονδήποτε άλλον;;

Δεν είναι ανθρώπινη απόφαση η αγιοποίηση κάποιου, κατά συνέπεια και η συγχώρεση που προηγείται της αγιοιποίησης;;;

Να μια ευκαιρία να κάνεις διάλογο με επιχειρήματα.

quote:
Και αφού με ρωτάς, θα σου πω πως δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσα να φτάσω.

......................................!!!!!!!!!!!

Τουλάχιστον, ένας φυσιολογικός άνθρωπος, άσχετα με το τι θα πάθει το μυαλό του και πού μπορεί να τον οδηγήσει, το αρνείται κατηγορηματικά, όσο, βέβαια, είναι στα καλά του...

quote:
Δεν υπάρχει γονέας που να γέννησε το παιδί του για να το σκοτώσει στη συνέχεια!

Πάρα πολλοί, αλλά είχαν πρόβλημα, ήταν τρελοί ή τρελάθηκαν μετά.

Τρελάθηκαν όμως...

Αυτό βέβαια δεν συνέβη στον... δικό σου, διότι μόνο σαν τρελός δεν έζησε μετά, άρα ήταν συνειδητή πράξη και τέτοια την θεωρείτε κι εσείς λέγοντας ότι ήταν αναδκασμένος, το σκυλομετάνοιωσε, έκλαιγε και τετοιες αηδίες για ηλίθιους.

quote:
Δεν μπορούμε, όμως, να ξέρουμε τι συνέβη στο μυαλό ενός ανθρώπου ώστε να τον κάνει να γίνει παιδοκτόνος.

Βεβαίως και δεν ξέρουμε, αλλά ξέρουμε το αποτέλεσμα. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ.

Και αυτό δεν συμπεραίνεται μόνο από μια πράξη του, αλλά απ' όλες τις μετέπειτα,έτσι δεν είναι;;;

Εσύ θεωρείς ότι κάτι τέτοιο έπαθε ο... δικός σου;;;

quote:
Εσύ-εις πάτε να δικάσετε και να καταδικάσετε τον άνθρωπο. Στο Χριστιανισμό, όμως, δεν καταδικάζεται ο άνθρωπος, αλλά η πράξη, όποια κι αν είναι αυτή.

Ομολογουμένως πολύ βολικό αυτό, αλλά μάλλον δεν πιάνει πλέον.

Βγήκαμε απ' τον Μεσαίωνα, ψηλέ.-

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

21/10/2009, 21:17:47
Καιρός να το καταλάβετε φίλε Γιάπετ, ότι όντως βγήκαμε απο τον
μεσαίωνα και δεν ξαναγυρνάμε....
Όσο για την μετάνοια, την συντριβή, που κάνεις πως δεν γνωρίζεις
οτι προηγούνται της συγχώρεσης, μπρος σε ένα συνολο ενεργειών
του άλλου,τότε κρίνεις αλλοιώς...Επαναλαμβάνω πολλά παραδείγματα
της μυθολογίας και αρχαίας ιστορίας,είναι ανάλογα, αλλά δεν σε
αλλάζει στο να θεωρείς ήρωες και θεούς τους δολοφόνους...
21/10/2009, 21:28:53
τρεχα....

quote:
Επαναλαμβάνω πολλά παραδείγματα
της μυθολογίας και αρχαίας ιστορίας,είναι ανάλογα, αλλά δεν σε
αλλάζει στο να θεωρείς ήρωες και θεούς τους δολοφόνους...

Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να κατηγορήσει φανταστικά πρόσωπα για ενέργειες και πράξεις, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος ηλίθιος θα δικαιολογούσε απεχθείς πράξεις, από ένα υπαρκτό πρόσωπο....

Οπότε μην το επαναλάβεις, γιατί είναι κουτό και θα σε κακοχαρακτηρίσει....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/10/2009, 21:44:06
trexagireve :
quote:
Η υποκρισία είναι ένα απο τα χειρότερα αμαρτήματα του ανθρώπου,
Γιατι;
quote:
ένα άλλο είναι η σκληροτητα του
Ασαφης διατυπωση .
quote:
και η έλλειψη συγχώρεσης, είναι ένα απο τα μεγαλύτερα του,
Ομοιως .
quote:
Μαθήματα αγάπης, μας δίνει ο Θεός
χμμμ ... εγω ελλειπα εκεινη την μερα ...
quote:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε πολλές δοκιμασιες στη ζωή του για το μέγα έργο που έκανε που έκανε νόμιμο τον χριστιανισμό...
Πραγματι ... πηρε δυσκολες αποφασεις ...
quote:
Το ότι εκτέλεσε, μέσω άλλου κ όχι ο ίδιος τον γιό του,
Α ! Αυτο τ΄αλλαζει ολα ... δεν περιμενε να υπακουσει ο αλλος την εντολη του ...
quote:
έχω γράψει και όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία, ότι εκείνες τις εποχές, οι δολοπλοκίες και οι ίντριγκες, ήταν τόσες πολλές που υπήρχε καθαρή διαδικασία αντιμετώπισης των...
Ναι ναι , το καταλαβα τωρα ...
quote:
Όποιος και να ήταν, ο νόμος ήταν σκληρός και εφαρμόζονταν...
Ασκαρδαμυκτι , αυθωρι και παραχρημα ... ολε !!!
quote:
Γιατί υπήρχε λόγος να κοπούν άλλες παρόμοιες φιλοδοξίες...

Οχι παιζουμε ...
quote:
Απο κει κι έπειτα, μετάνοιωσε, έκλαψε συγχωρήθηκε απο τν Θεό....
Τωρα το καταλαβα ... ειναι απο το μαθημα αγαπης που εχασα ...

quote:
Απο σας όμως, όχι απλά δεν συγχωρήθηκε, αλλά χαρακτηρίζεται κακούργος,
Κακουργος ειναι επιεικης χαρακτηρισμος !
quote:
όταν πολλοί απο τους θεούς και ήρωες σας έχουν κανει άπειρες φορές το ίδιο..
Θα μπορουσες να παρεις παραδειγμα απο τον Οιδιποδα ... σου λεει κατι ;
quote:
Να πούμε για τον Ηρακλή και την Μεγάρα,τον Δια και τον Ήφαιστο και την Αθηνά,απο που να αρχίσω;

Μπα ! Ξαφνικα αποκτησαν υλικη υποσταση οι θεοι του Ολυμπου !
quote:
Κα κολλάτε τώρα, υποκριτές, σε μια πράξη και αν έχει περιθώριο μετάνοιας ο πράττων και ακόμη αγιοποίησης του για το έργο που πρόσφερε;

Σε τετοιες πραξεις δεν υπαρχουν περιθωρια ... υποκριτης εισαι εσυ και οι ομοσταυλοι σου που δεν βλεπετε περα απο την μυτη σας . (Γιατι η καθολικη εκκλησια δεν τον αγιοποιησε;)
quote:
Το να μην βρεθείτε σε μια τέτοια θέση, έναντι νόμου, το έχετε σκεφτεί;
Ποιο νομο βρε ; Τον εσερνε απο τα ρουθουνια ενα μ...νι ! Βαση ποιου νομου κατηγορηθηκε ; Βαση ποιου νομου δολοφονηθηκε και με αποφαση ποιανου δικαστηριου ; Ο ιδιος ηταν ο ανωτατος αρχων ,ο ανωτατος δικαστης , εκοβε και εραβε ... δικοι του οι νομοι , δικες του οι αποφασεις ... δικες του και οι πραξεις !

======================================================================

Ψηλός:

quote:
Ναι, είναι τόση η αγάπη του Θεού προς τα παιδιά του, ώστε τους δίνει την ευκαιρία της μετάνοιας!
Βουνο η αγαπη του ! Αλλα παλι, η ευκαιρια στο παιδι του να αμαρτησει , να μετανοιωσει για κατι, να κλαψει και να ζητησει συγχωρεση , την σκεφτηκες καθολου ;
quote:
Και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο διαφέρει με τους ανθρωπόμορφους και "ανθρωπο-πάθη" ψευτοθεούς της αρχαιότητας

Αληθεια ; Που ακριβως ;

quote:
Και αφού με ρωτάς, θα σου πω πως δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσα να φτάσω. Ναι! Έτσι ακριβώς είναι!
Πολλές φορές, η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία!!

Αυτη ακριβως ειναι η διαφορα σε "σας" και σε "μας" . Ξερουμε μεχρι που μπορουμε να φτασουμε .

quote:
Νομίζεις πως αν γνώριζες κάποιον παιδοκτόνο (από αυτούς που έχουν γίνει γνωστοί και σήμερα), πριν γίνει παιδοκτόνος, και τον ρωτούσες αν θα σκότωνε το παιδί του, θα σου απαντούσε ναι;;

Οχι , θα απαντουσε οπως εσυ : δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσα να φτάσω.

Πολυ σωστα λεει ο γιαπετ ... ειστε εν δυναμει παιδοκτονοι ! Ελατε στα καλα σας ...σκεφτειτε λιγο τι λετε ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

21/10/2009, 23:13:45
Μονο ένας πορωμένος ή ένας ρομαντικός θα έλεγαν ότι ο Ηρακλής δεν
υπήρξε, ότι δεν σκότωσε τα παιδιά και τη γυναίκα του Μεγάρα,αιτία
που έπρεπε να κάνει τους άθλους και να πάει στον Όλυμπο...
Αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα,με ήρωες,ανθρώπους και θεούς, που ολοι, κάποτε ήταν ανθρωποι....
Αλήθεια, καταλαβαίνετε ποσο ξενίζουν αυτά που λέτε;
21/10/2009, 23:59:34
τρεχα....

quote:
Μονο ένας πορωμένος ή ένας ρομαντικός θα έλεγαν ότι ο Ηρακλής δεν
υπήρξε,

Δέχεσαι τον Ηρακλή ως ιστορικό πρόσωπο;;

Επομένως δέχεσαι και τον Δία αφού είναι πατέρας του και όλους τους άλλους, που λες (όποτε σε βολεύει) ότι είναι φανταστικοί θεοί, ψεύτικοι κλπ. κλπ.

quote:
ότι δεν σκότωσε τα παιδιά και τη γυναίκα του Μεγάρα

Αφού δέχεσαι τα παραπάνω, πρέπει να δεχθείς ότι η Ήρα τρέλανε τον Ηρακλή και έκανε ότι έκανε.

Έτσι;;;

Ρε τι τραβάς όταν προσπαθείς να μιλήσεις με χριστιανούς τω πνεύματι...

quote:
Αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα,με ήρωες,ανθρώπους και θεούς, που ολοι, κάποτε ήταν ανθρωποι....

Με αιφνιδιάζεις...

Εννοείς αυτούς τους ψεύτικους θεούς που έφτιαξαν οι άνθρωποι, που είναι μυθικά πρόσωπα;;;

Βέβαια και το σατανά τον θεωρείς φανταστικό αλλά ο φόβος σου γι' αυτόν, σε κρατάει μέσα στο μαντρί.

Τρεχαγύρευε δηλαδή.....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

karmaΜέλος
19/06/2005, 17:43:22
Φίλες και φίλοι γειά σας ! Είμαι η karma. Περιμένω τις αναμνήσεις σας και τα όνειρά σας από τις προηγούμενες ζωές σας. Μήπως θυμάστε ;...
Deva_ParinitoΜέλος
21/06/2005, 00:08:44
Αγαπητή φίλη,

Πες μας κατ' αρχήν, τι είναι η Καρμική Αστρολογία. Δώσε μας τον ορισμό του κάρμα και τον ορισμό της Αστρολογίας. Στο λέω επειδή εγώ δεν γνωρίζω γκρι δηλ. από αυτά, αλλά μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που να μην γνωρίζουν κι αυτοί. Εγώ αστροπερπατώ βέβαια, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, που λέμε...

Φιλικά,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 21/06/2005 00:23:14

karmaΜέλος
21/06/2005, 03:19:40

Αγαπητοί φίλοι και Deva Parinito

Βρίσκομαι σε ένα φιλικό μου σπίτι, σε μία συγκέντρωση. Η κουβέντα πάει σιγά - σιγά στην Αστρολογία, στη μεταφυσική, στα ανεξήγητα φαινόμενα... στις προηγούμενες ζωές... Ένας φίλος από την παρέα, που από την πρώτη στιγμή «ένιωσα» ότι μου ήταν «γνωστός», ανοίγει τη συζήτηση για τις δικές του εμπειρίες. «Δεν ξέρετε τι μου συνέβη», λέει. «Είχα δει στον ύπνο μου και μετά σε μία αναδρομή ζωής ότι ήμουν στην Αμερική, βαθμοφόρος του ιππικού και σε μία μάχη με σκότωσε ένας ινδιάνος ! Και ποιο είναι το πιο φοβερό ! Ο Ινδιάνος αυτός είναι ένας από τους πελάτες μου !»... Τον ακούω και έχω μείνει άφωνη ! «Δεν μπορεί» σκέφτομαι από μέσα μου... «Μα το ίδιο όνειρο έχω δει και εγώ» φωνάζω. «Ναι, θυμάμαι και έναν σύντροφό που πολεμούσαμε μαζί, σου μοιάζει, μάλιστα αρκετά» μου απαντά χαμογελώντας. Στη συζήτηση μετά ένας - ένας από την παρέα διηγήθηκε τις δικές του εμπειρίες, τα δικά του όνειρα, τις δικές του αναδρομές...

Αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό. Στην ίδια παρέα, με άλλους φίλους, φίλες και γνωστούς. Πολλοί ανακάλυπταν ότι έχουν ζήσει στην ίδια εποχή και ακόμα ότι μπορεί να γνωρίζονταν μεταξύ τους τότε...

Μελετώντας για πολλά χρόνια την Αστρολογία και την μεταφυσική, από το σχολείο ακόμα, προσπάθησα να βρω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, των φίλων μου κ.λ.π. κάτι «το διαφορετικό». Κάτι που έχει να μας μάθει κάτι, να μας φέρει κάτι. Επίσης, αν οι σημαντικές σχέσεις της ζωής μας είναι «γραμμένες», πως μπορούμε να εξελιχτούμε μέσα από αυτές και τι «μαθήματα» θα πρέπει να πάρουμε σε αυτή τη ζωή.

Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ εκφράζει τις πιο "εσωτερικές", μεταφυσικές πτυχές της αστρολογίας. Βασίζεται στη θεωρία της μετεμψύχωσης. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι η τωρινή μας ενσάρκωση δεν είναι η μοναδική. Έχουμε ήδη ζήσει στο παρελθόν, στα σώματα άλλων ανθρώπων και θα ενσαρκωθούμε και πάλι στο μέλλον. Ο σκοπός αυτών των μετενσαρκώσεων μας είναι η εξέλιξη της ψυχής μας. Χρειάζεται να αποβάλλουμε κάθε πάθος και αδυναμία μας και να εξελιχτούμε σε ανώτερες οντότητες. Κάθε σφάλμα που έχουμε διαπράξει σε προηγούμενες μετενσαρκώσεις μας θα πρέπει να το αναπληρώσουμε στην τωρινή μας ζωή. Μέσα από την καρμική ανάλυση του γενέθλιου ωροσκοπίου μας μπορούμε να προσδιορίσουμε τον τωρινό βαθμό εξέλιξης μας στην μακριά αλυσίδα των μετεμψυχώσεων μας και επιπλέον να προσδιορίσουμε τα διάφορα "καρμικά χρέη" που έχουμε με τους ανθρώπους γύρω μας, τις καρμικές και μοιραίες σχέσεις μας κ.λ.π. Ας μπούμε, λοιπόν, τώρα στον «μαγικό» κόσμο της Καρμικής Αστρολογίας !

Φιλικά,

Deva_ParinitoΜέλος
21/06/2005, 19:06:02
quote:
Ας μπούμε, λοιπόν, τώρα στον «μαγικό» κόσμο της Καρμικής Αστρολογίας !

Αγαπητή φίλη karma,

Προτού μπούμε στον "μαγικό" κόσμο της Καρμικής Αστρολογίας, όπως λες, αλλά και προτού μπούμε οπουδήποτε, πρέπει να γνωρίζουμε που θα μπούμε.

Διάβασα προσεχτικά το μήνυμά σου, μα δεν είδα πουθενά να δίνεις ούτε τον ορισμό του κάρμα, ούτε τον ορισμό της Αστρολογίας. Δεν θέλω φυσικά να σε φέρω σε δύσκολη θέση, μα νομίζω πως πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαριστούν αυτές οι δύο έννοιες. Θα είναι καλό και για όσους επιθυμούν να μπουν σε τούτο τον κόσμο, και για σένα που ήδη βρίσκεσαι, απ' ότι υποθέτω, εκεί.

To esoterica είναι κι αυτό ένας κόσμος. Εσύ μπήκες σ' αυτόν και καλώς ήλθες κιόλας, επί της ευκαρίας. Ξέρεις όμως, γνωρίζεις σε ποιον κόσμο μπήκες ? 'Η μπήκες έτσι, στα τυφλά ? Αν δεν γνωρίζεις, πως περιμένεις τότε από εμάς, να μπούμε στον κόσμο της Καρμικής Αστρολογίας ? Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε από αυτόν τον κόσμο που λες. Είμαι τυφλός. Κι εσύ, αν δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο κόσμος του εσωτερισμού, κι εσύ σαν τυφλή θα μοιάζεις. Είναι λοιπόν σαν να λέει ο ένας τυφλός στον άλλον τυφλό, "Έλα στο σκοτάδι μου". Μα, ποιος να ακολουθήσει ποιον ? Αφού και οι δύο, σε σκοτάδι ζουν. Ο καθένας στο δικό του βέβαια, αλλά σκοτάδι το ένα, σκοτάδι το και άλλο. Μήπως θαρρείς πως το δικό σου, είναι καλύτερο από το δικό μου ? Και αν ναι, γιατί ?

Αν πάλι γνωρίζεις τον κόσμο του εσωτερισμού, θα ήθελα να μου πεις, γιατί βάσεις τα εισαγωγικά στην λέξη εσωτερισμός στην παρακάτω πρότασή σου :

quote:
Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ εκφράζει τις πιο "εσωτερικές", μεταφυσικές πτυχές της αστρολογίας.

Όποιο όμως και από τα δύο να συμβαίνει σε σένα, οφείλεις να ορίσεις τις έννοιες κάρμα και Αστρολογία. Θες απο μόνη σου να το κάνεις ? Καλώς. Θες χρησιμοποιώντας κάποιες άλλες έγκυρες πηγές ? Πάλι καλώς.

Καλή μου φίλη, οι άνθρωποι συχνά λένε, "έλα μαζί μου, έλα στον κόσμο μου". Άλλοι τους ακολουθούν χωρίς να αναρρωτηθούν, άλλοι αναρωτιούνται. Βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ αναζητητών. Εδώ, όλοι αναρρωτιούνται για όλα.

Επειδή τονίζω παραπάνω την λέξη "ορισμός", πρέπει να γνωρίζεις πως όταν ορίζουμε μια έννοια, τις περισσότερες φορές την δογματίζουμε κιόλας, εκτός αν ο ορισμός μας, εμπεριέχει αλήθειες. Μια αλήθεια είναι από μόνη της "ορισμός" του εαυτού της. Στην Ελληνική γλώσσα, ορίζουμε έννοιες όταν θέλουμε αν αναπτύξουμε μια θεωρία, που αναγκαστικά πρέπει κάπου να βασίζεται, αλλιώς θα γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος. Αν αγαπάς την Καρμική Αστρολογία, - που σημείωσε, ακόμη δεν έχω καταλάβει τι είναι - προσπάθησε να ορίσεις τις έννοιες κάρμα και Αστρολογία και δώσε μας τον ορισμό τους. Αυτό πρέπει να κάνεις. Αν δεν μπορείς, έλα να προσπαθήσουμε μαζί, αναζητώντας τις αλήθειες που κρύβουν οι έννοιες αυτές. Αν κρύβουν βέβαια, δεν το ξέρουμε, ούτε μας είπες τίποτε ως τώρα.

Μόλις το καταφέρουμε αυτό, πάμε όπου γουστάρεις, σε όποιον κόσμο γουστάρεις, και δίδαξέ μας και τον τρόπο να θυμόμαστε και τις προηγούμενες ζωές μας. Κάνε μας "ανώτερες οντότητες" όπως λες, κάνε μας "κατώτερες", κάνε μας ότι γουστάρεις. Χαλί θα γίνουμε να μας πατήσεις, που λέμε...

Τα σέβη μου,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 21/06/2005 19:13:11

Deva_ParinitoΜέλος
21/06/2005, 19:25:16
quote:
Ένας φίλος από την παρέα, που από την πρώτη στιγμή «ένιωσα» ότι μου ήταν «γνωστός»,

Γιατί νιώθεις... σε εισαγωγικά ?

Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...
21/06/2005, 20:25:36
Στις προηγούμενες ζωές;
χμμ.
Μπορεί να ήμουν άγγελος μπορεί δαίμονας δεν ξέρω.
Ακόμα το ψάχνω...
Πλάστηκα με σκοτεινό ωροσκόπο.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

karmaΜέλος
21/06/2005, 20:28:56
Αγαπητέ φίλε Deva Parinito,

Πρώτα - πρώτα χαίρομαι πολύ που έδειξες ενδιαφέρον για το θέμα και που ήσουν ο πρώτος που απάντησες. Σε ευχαριστώ για αυτό.

Γράφεις : Προτού μπούμε στον "μαγικό" κόσμο της Καρμικής Αστρολογίας, όπως λες, αλλά και προτού μπούμε οπουδήποτε, πρέπει να γνωρίζουμε που θα μπούμε.

Εάν γνωρίζαμε που θα μπούμε, τότε ο κόσμος αυτός δεν θα ήταν μαγικός ! Μαζί θα ήθελα να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας και με τη βοήθεια της Αστρολογίας να εξηγήσουμε κάποια πράγματα (τον ορισμό της Αστρολογίας δεν θα τον παραθέσουμε εδώ, γιατί δεν κάνουμε μαθήματα, απλά με τις δικές μου γνώσεις και των άλλων φίλων από το φόρουμ μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα).

To esoterica πιστεύω ότι είναι ένας κόσμος που αφορά όλους εμάς που έχουμε ανησυχίες, αναζητήσεις και φυσικά δεν μπήκα έτσι στα τυφλά. Δεν θαρρώ πως το δικό μου, είναι καλύτερο από το δικό σου. Πιστεύω ότι όλοι μαζί κάτι έχουμε να προσφέρουμε, ένας κάτι λιγότερο, ο άλλος κάτι περισσότερο.

Τα εισαγωγικά στη λέξη εσωτερισμός τα βάζω σε σχέση με την Αστρολογία και όχι με την έννοια εσωτερισμός.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τις έννοιες κάρμα και Αστρολογία πολύ σύντομα θα ικανοποιήσω το αίτημά σου. Το ζητούμενο εδώ είναι να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προηγούμενες ζωές μας, είτε από εμπειρίες, όνειρα κ.λ.π. και σιγά - σιγά να προχωρήσουμε σε ερμηνείες.

Γράφεις : Μόλις το καταφέρουμε αυτό, πάμε όπου γουστάρεις, σε όποιον κόσμο γουστάρεις, και δίδαξέ μας και τον τρόπο να θυμόμαστε και τις προηγούμενες ζωές μας. Κάνε μας "ανώτερες οντότητες" όπως λες, κάνε μας "κατώτερες", κάνε μας ότι γουστάρεις. Χαλί θα γίνουμε να μας πατήσεις, που λέμε...

Ας χαλαρώσουμε λίγο ! Σίγουρα δεν μπορώ να κάνω αυτό το που λες, μπορώ, όμως, να σου συστήσω κάποια βιβλία (π.χ. το «Πως να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας» του Έντγκαρ Κέυση) ή να ρίξω μια ματιά στο ωροσκόπιό σου και να σου πω κάποια πράγματα (μπορείς να στείλεις την ημερομηνία και την ώρα γέννησής σου στο E-mail μου).

Και τέλος στο «Ένας φίλος από την παρέα, που από την πρώτη στιγμή «ένιωσα» ότι μου ήταν «γνωστός», το νιώθω σε εισαγωγικά σημαίνει ότι νιώθω ότι με τις αισθήσεις μου, αλλά με τη ψυχή μου

Φιλικά

karmaΜέλος
21/06/2005, 20:38:35
Γλυκιά Αφροδίτη

Αφού πετάς στα σύννεφα (κυριολεκτικά), νομίζω ότι είσαι ένας άγγελος !

Κανένας δεν πλάθεται με σκοτεινό ωροσκόπο. Ο Θεός «τα πάντα εν σοφία εποίησε»...

Συμφωνώ σε αυτά που λες.

Ευτυχία, επίσης, είναι να ζούμε την κάθε στιγμή. Μικρές χαρές και απολαύσεις μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους !

Σ’ ευχαριστώ για την απάντησή σου

Φιλικά

Deva_ParinitoΜέλος
21/06/2005, 20:48:48
quote:
Εάν γνωρίζαμε που θα μπούμε, τότε ο κόσμος αυτός δεν θα ήταν μαγικός !

Ναι, εντάξει, δεν λέω, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που ο κόσμος αυτός δεν είναι μαγικός ? Τι γίνεται αν ο κόσμος αυτός είναι σαν το πράσινο μουσάκι του Τσάκα ?

Φιλικά,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
21/06/2005, 20:51:28
quote:
Τα εισαγωγικά στη λέξη εσωτερισμός τα βάζω σε σχέση με την Αστρολογία

Ποια είναι τα βαθύτερα "έσω" της Αστρολογίας ?

Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...