ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Unseen61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
13/09/2006, 13:09:56
quote:

Αγαπητέ ellovos
Επομένως πιστεύεις ότι η γνώση είναι το κυριότερο εξελικτικό μέσο;

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!

MercuryΜέλος
13/09/2006, 14:47:22
quote:

Αγαπητέ Mercury
Και πάλι έχεις δίκιο μέχρι ενός σημείου. Αλλά αν είναι να βλέπουμε κάθε θεωρία σαν κλειστό σύστημα και να την αξιολογούμε με βάση τον... εαυτό της, δεν πάμε πουθενά. Μια θεωρία λειτουργεί καλά μόνο μέσα στο σύστημα που η ίδια ορίζει για τον εαυτό της, αξιολογείται όμως έναντι άλλων, προκειμένου να διαμορφωθεί η ατομική κοσμοθεωρία του καθενός. Η οποία μπορεί κάλλιστα να περιέχει τμήματα από διάφορες και διαφορετικές μεταξύ τους θεωρίες. Μπορεί η διαδικασία να μην είναι επιστημονικά σωστή, είναι όμως δόκιμη. Και ίσως μάλιστα το ίδιο αυτό γεγονός να μας δείχνει κάτι για τη φύση της ψυχής.
Όσον αφορά λοιπόν έναν πιθανό ορισμό της ψυχής, γιατί δεν ξεκινάμε δια της ατόπου απαγωγής; Τι δεν είναι ψυχή; Ο νους είναι ψυχή ή όχι; (κατ' εμένα όχι, όμως μπορεί να την επηρεάσει) Η προσωπικότητα είναι ψυχή ή όχι; (πάλι όχι κατ' εμένα αλλά είναι μία εκδήλωσή της). Και βλέπουμε.

Αγαπητή Unseen,

δεν υποστήριξα ότι θα πρέπει να αξιολογούμε μια θεωρία με βάση τον εαυτό της.Μια θεωρία την αξιολογούμε με βάση τα κριτήρια που θεωρούμε απαραίτητα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αλλά στη βάση των όσων η συγκεκριμένη θεωρία πρεσβεύει. Δεν έχουν καμμιά σχέση με επιστήμη αυτά που λέω. Έχουν σχέση με λογική ή με τη δική μου προσωπική λογική αν θέλεις.Και αυτή η λογική μου λέει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τον ορισμό που δίνει στην έννοια "ψυχή" ένας υλιστής φιλόσοφος όπως ο Αριστοτέλης για να κατανοήσεις θεωρίες με ακραία μεταφυσικό περιεχόμενο όπως αυτές της μετεμψύχωσης,μετενσάρκωσης ή ανάστασης της ψυχής.

Βεβαίως και είναι θεμιτό να χρησιμοποιείς στοιχεία απο διαφορετικές φιλοσοφίες θρησκείες και δόγματα για να "φτιάξεις" τη δική σου κοσμοθεωρία.H δικιά μου κοσμοθεωρία (την οποία φροντίζω να ανανεώνω συνεχώς για να μην κολλήσω σε κάποιου είδους δογματισμό)είναι το αποτέλεσμα μιας εκατοστής διαφορετικών επιρροών και πολλής σκέψης πάνω σε αυτές. Αλλά το θέμα του τοπικ είναι πολύ συγκεκριμένο νομίζω. Μετενσάρκωση και Μετεμψύχωση,δύο συγγενικά αλλά και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους θρησκευτικά δόγματα-πιστεύω.Ποιά λοιπόν είναι η εννοιολογική σημασία της ψυχής σύμφωνα με αυτά τα δόγματα τα οποία συζητάμε? Τι εννοεί ένας οπαδός της μετενσάρκωσης όταν λέει ότι πιστεύει στη μετενσάρκωση της ψυχής? Πως το καταλαβαίνει?

Είναι αρκετα πειστικά άραγε τα περί "εσωτερικής φωνής και γνώσης" και τα περί "εξελιγμένων ψυχών" που ξέρουν σε αντίθεση με τις "ανεξελεγκτες ψυχές" που δεν ξέρουν? Μόνο οι οπαδοί της μετενσάρκωσης είναι "εξελιγμένοι"? Οι άλλες (χιλιάδες) ανα τον κόσμο θρησκείες δεν έχουν φωτισμένους ανθρώπους με "εσωτερική φωνή"? Γιατί άραγε οι δικές τους "εσωτερικές φωνες" τους κρύβουν την μεγάλη αλήθεια της θεωρίας της μετενσάρκωσης?

karmaΜέλος
13/09/2006, 15:50:47
quote:
Unseen

Αγαπητή karma
(άντε, να ανεβαίνει η γυναικεία συμμετοχή!) το ίδιο με τον ellovos πιστεύεις κι εσύ; Ότι η εξέλιξη είναι μια διαδικασία μάθησης που συντελείται μέσω της γνώσης; Επίσης θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις διαβάσει κάτι σχετικά με την (πιθανότητα) εξάλειψη(ς) του κάρμα.

Αγαπητή Unseen

Πιστεύω, ότι η εξέλιξη είναι μία διαδικασία μάθησης που συντελείται μέσω της γνώσης και της εμπειρίας. Για το κάρμα έχω διαβάσει πολλές θεωρίες, έχω, όμως, καταλήξει στην εξής άποψη : Δεν υπάρχει «τιμωρία» ή «ξεπλήρωμα» λογαριασμών. Απλά, ή έχεις πάρει τα «μαθήματά» σου ή όχι ! Αν έχεις πάρει τα «μαθήματά» σου, καλώς, προχωράς.... αν όχι τότε στην επόμενή σου ενσάρκωση θα επαναληφθούν ! Σαν να λέμε ότι ένας μαθητής έχει μείνει στην ίδια τάξη !

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για το θέμα σου !

quote:
Mercury

Είναι αρκετα πειστικά άραγε τα περί "εσωτερικής φωνής και γνώσης" και τα περί "εξελιγμένων ψυχών" που ξέρουν σε αντίθεση με τις "ανεξελεγκτες ψυχές" που δεν ξέρουν? Μόνο οι οπαδοί της μετενσάρκωσης είναι "εξελιγμένοι"? Οι άλλες (χιλιάδες) ανα τον κόσμο θρησκείες δεν έχουν φωτισμένους ανθρώπους με "εσωτερική φωνή"? Γιατί άραγε οι δικές τους "εσωτερικές φωνες" τους κρύβουν την μεγάλη αλήθεια της θεωρίας της μετενσάρκωσης?

Αγαπητέ Mercury

Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν «εσωτερική φωνή» ! Ανάλογα το επίπεδο εξέλιξής τους η «φωνή» αυτή αναδύεται πιο έντονα ή λιγότερο ! Αν κάποιος άνθρωπος βρίσκεται σε ένα χαμηλό στάδιο εξέλιξης, είναι φυσικό να ασχολείται περισσότερο με τις γήινες απολαύσεις και λιγότερο με το πνεύμα του. Είναι τότε, φυσικό, η «εσωτερική του φωνή» να κοιμάται....

quote:
Diostas

Ως προς την τοποθέτηση του φίλου, ότι ο Χριστιανισμός δεν αποδέχεται την μετενσάρκωση- ερώτημα: ποιός η επί το ακριβέστερον- ποιοί Χριστιανισμοί?

Διότι ο πρώτος Χριστιανισμός (Ωριγένης ημέτερος και πολλοί άλλοι) κήρυττε και επισήμως μάλιστα την μετενσάρκωση.
Η Οικουμενική Σύνοδος της Νικαίας με ψηφοφορία, δίκην κομματικής συγκέντρωσης βάσης κατήργησε την μετενσάρκωση χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Αποφασίσαμε, διατάξαμε και εφαρμώσαμε...αμήν.

Επάνω σε αυτό... θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ !

Φιλικά, www.greekastrology.gr

η karma

MercuryΜέλος
13/09/2006, 19:05:17
quote:

Αγαπητέ Mercury

Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν «εσωτερική φωνή» ! Ανάλογα το επίπεδο εξέλιξής τους η «φωνή» αυτή αναδύεται πιο έντονα ή λιγότερο ! Αν κάποιος άνθρωπος βρίσκεται σε ένα χαμηλό στάδιο εξέλιξης, είναι φυσικό να ασχολείται περισσότερο με τις γήινες απολαύσεις και λιγότερο με το πνεύμα του. Είναι τότε, φυσικό, η «εσωτερική του φωνή» να κοιμάται....

Aγαπητή Κάρμα,

Συνηθίζω να είμαι πολύ συγκεκριμένος στις ερωτήσεις μου και αυτό για να προιδεάσω τον συνομιλητή μου για το είδος των απαντήσεων που περιμένω. Αυτό που ρώτησα λοιπόν είναι:

Μόνο οι οπαδοί της μετενσάρκωσης είναι "εξελιγμένοι"? Οι άλλες (χιλιάδες) ανα τον κόσμο θρησκείες δεν έχουν φωτισμένους ανθρώπους με "εσωτερική φωνή"? Γιατί άραγε οι δικές τους "εσωτερικές φωνες" τους κρύβουν την μεγάλη αλήθεια της θεωρίας της μετενσάρκωσης?

Aς αφήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους της ύλης το δικαίωμα να ζουν και να διαχειρίζονται τη ζωή τους με τον τον τρόπο που τους αρέσει (μπορεί να είναι το κάρμα τους αυτό), και ας πάρουμε τους ανθρώπους του πνεύματος...Ας πάρουμε ένα μοναχό του Άγιου Όρους που πέρασε τη ζωή του διαλογιζόμενος σε συνθήκες απομόνωσης και ακραίου ασκητισμού...Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ γιατι η "εσωτερική φωνή" αυτού του ανθρώπου δεν του αποκαλύπτει την "μεγάλη αλήθεια" της μετενσάρκωσης και του κάρμα αλλά τον αφήνει να πιστευει σε Κολάσεις και Παραδείσους?...

Ξαναρωτάω λοιπόν. Αυθεντική "εσωτερική φωνή" που λέει αλήθειες και δεν παραμυθιάζει διαθέτουν μόνο οι "εξελιγμένοι" οπαδοί της μετενσάρκωσης? Εσύ προσωπικά πιστευεις ότι είσαι πιο "εξελιγμένη" απο ένα μοναχό του Άγιου Όρους? Είσαι πιο "εξελιγμένη" απο ένα μύστη σαν τον Γκουρτζίεφ που δεν πίστευε στη μετενσάρκωση? Σου είχε μιλήσει η "εσωτερική σου φωνή" για την μετενσάρκωση και το κάρμα, ΠΡΙΝ τα διαβάσεις σε κάποιο βιβλίο? Γιατί και εγώ σε βιβλία διάβασα για τη μετενσαρκωση και το κάρμα και πράγματι και μένα ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ αυτές οι ιδέες. Τόση "κρυφή δικαιοσύνη" πιά σε ένα κόσμο που επικρατεί ο Νόμος της Ζούγκλας είναι πολύ συγκινητική πράγματι.Μέχρι δακρύων.Όμως απο την άλλη δεν συνηθίζω να αποδέχομαι και να υιοθετώ δόγματα και ιδεολογίες απλά και μόνο επειδή διαθέτουν την ικανότητα να μου "χαιδεύουν" τα αυτιά...Για να αποδεχτω έστω και μια γραμμή γνώσης την περνάω πρώτα απο χίλια κόσκινα...Αυτό μου λέει η δικιά μου εσωτερική φωνή να κάνω...

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

UnseenΜέλος
14/09/2006, 09:05:39
Καλημέρα σας

Καλέ μου Dying Incubus
Από μένα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας, οπότε σε παρακαλώ να εκφραστείς ελεύθερα.

Φίλε Diostas
Συμφωνούμε ως προς το πρώτο τμήμα του ποστ σου, ώς εκεί που αναφέρεις το ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΤΩ ΕΝΙ ΚΑΙ ΕΞ ΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Προσωπικά δεν βρίσκω για ποιον λόγο θα πρέπει να είναι ο καρμικός νόμος ο μόνος ή ο βέλτιστος τρόπος επιβολής τάξης στο σύμπαν. Και αν είναι συμπαντικός νόμος, τότε θα πρέπει να ισχύει σε όλα τα επίπεδα. Μετενσαρκώνονται οι πλανήτες; Οι ήλιοι, οι γαλαξίες; Μετενσαρκώνονται τα ηλεκτρόνια, τα άτομα, τα μόρια; Ελπίζω να κατανοείς το σκεπτικό μου.
Όσο για τη συμπαντική και την απλή ανθρώπινη λογική... τι δογματισμός είναι αυτός φίλε μου! Θα πρέπει να σου πω ότι η αρχική πρόθεσή μου για το τόπικ δεν ήταν ούτε να πείσω κανέναν, ούτε να με πείσει κανείς. Συζητάμε όπως θα συζητούσε μια παρέα φίλων ένα βραδάκι, τίποτε περισσότερο. Αλίμονο αν περιμέναμε να διυλίσουμε όλη τη σοφία του σύμπαντος και να βγάλουμε το απόσταγμά της μέσα σε ένα φόρουμ. Τι θα κάνουν και οι αποκαλούμενοι "διδάσκαλοι" δηλαδή; Κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι; Αυτό όμως που πρέπει να προσδοκάμε και να ελπίζουμε από μια τέτοια συζήτηση είναι να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε, να λάβουμε το έναυσμα για να αναρωτηθούμε περισσότερο, να μην εφησυχάζουμε...

Αγαπητέ ellovos
Και η αγάπη; Το να αγαπάς τους άλλους, να τους συμπονάς, να τους νοιάζεσαι; Το να υπερβαίνεις τον εαυτό σου μέσα από αυτή τη διαδικασία; Αυτό δεν είναι εξελικτικό μέσο;

Αγαπητέ Mercury
Χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή σου, ειλικρινά, και χαίρομαι επίσης που βλέπω ότι είσαι σε δυναμική και όχι στατική προσωπική εξέλιξη. Για τα επιμέρους των ποστ σου θα μου επιτρέψεις να αναφερθώ σε ξεχωριστό δικό μου ποστ.

Αγαπητή μου karma
Χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σε κάποια από τις συζητήσεις μου μέσα στο φόρουμ θυμάμαι που αναφέρθηκε ότι σύμφωνα εμ τον νόμο του κάρμα κάποιος που ήταν "κακός" στην προηγούμενη ζωή του μπορει΄να έρθει ως περισσότερο κακός σε μια επόμενη ζωή.
Έχω επίσης συναντήσει θεωρίες (Κρύων, Τομπίας/Merlight) που πρεσβεύουν ότι στη νέα εποχή της φώτισης μπορούμε να ζητήσουμε (ή να αξιωθούμε) παραγραφή του κάρμα ή να ζητήσουμε "ουδέτερο εμφύτευμα", καθώς και "δασκάλους" που λένε ότι είναι δυνατή η απαλλαγή από το κάρμα. Γι' αυτό και η σχετική ερώτησή μου. Τα έχεις υπόψη σου αυτά; Αν όχι, να βάλω κανένα λινκ.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

UnseenΜέλος
14/09/2006, 09:09:37
Θα ήθελα λοιπόν, με έναυσμα τα ποστ του Mercury να βάλω άλλη μια πολύ σημαντική παράμετρο στη συζήτηση.

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε τον ορισμό της ψυχής; Τι είναι για σας ψυχή; Ή τι δεν είναι;

Είναι νους;
Είναι συναίσθημα;
Ποια η σχέση της με την προσωπικότητα;
Με τη συνείδηση;
Με τον "ανώτερο εαυτό";

Παράλληλα με τα υπόλοιπα...

Ευχαριστώ πολύ
Unseen

14/09/2006, 17:47:23
Πιστεύω ότι η ψυχή έχει άμεση σχέση και με την προσωπικότητα και με τον "ανώτερο εαυτό".

Πιστεύω ότι υπάρχει το "κατώτερο μέρος" της ψυχής, που είναι τμήμα της προσωπικότητας και το "ανώτερο μέρος" της ψυχής που είναι μέρος του Πνευματικού τριγώνου, του αφηρημένου νου.

Η εστίαση της συνείδησης -το σημείο συναρμολόγησης π.χ.- φωτίζει συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί και την επίτευξη της σταθεροποίηση της συνείδησης στο ανώτερο μέρος της ψυχής.

Τη συνείδηση θα την παρομοίαζα με ένα ασανσέρ ανεξέλεκτο -στην πλειονότητα των ανθρώπων- που ανεβοκατεβαίνει μεταξύ κατώτερου -συχνότατα- και ανώτερου -σπανιότατα- μέρους της ψυχής χωρίς έλεγχο.

Η σταθεροποίηση της συνείδησης στο ανώτερο μέρος της ψυχής πιστεύω ότι είναι το ζητούμενο.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
another starΜέλος
14/09/2006, 20:15:07
Αγαπητή unseen, δεν κάνεις συχνά θέματα, αλλά όταν κάνεις, έχουν να πουν κάτι. Μπράβο!

Φίλε mercury ,

quote:
Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ γιατι η "εσωτερική φωνή" αυτού του ανθρώπου δεν του αποκαλύπτει την "μεγάλη αλήθεια" της μετενσάρκωσης και του κάρμα αλλά τον αφήνει να πιστευει σε Κολάσεις και Παραδείσους?...

και ποιος πραγματικά ξέρει την "μεγάλη αλήθεια"? όλοι αυτό ψάχνουμε. πιστεύεις αγαπητέ mercury ότι επειδή απομονώνονται, δεν παραμένουν άνθρωποι? Ναι μεν με εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής άρα και διαφορετικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων υλικών ή πνευματικών.

Αλλά παραμένουν άνθρωποι, με τροπο σκέψης που έχει μέτρα, που και πάλι αν υπάρχουν βαθμίδες όντων στον αόρατο κόσμο, όσο και να έχουν εξελίξει το πνεύμα τους, τους κατατάσει πάλι στα χαμηλώτερα στρώματα αυτών. Αρα το θέμα μας ίσως να είναι ο ορισμός της θρησκείας του καθενός, και μέχρι που του δίνει το περιθέριο του καθένα να σκεφτεί.

Όντως αν δεν μου είχαν μιλήσει και μένα για μετενσάρκωση και κάρμα, και γω θα λειτουργούσα αλλιώς. Ποιος όμως πρωτομίλησε για αυτά? και τι σημασία έχει? όταν όλα ίσως συνδέουν κομμάτια του παζλ στο μυαλό του καθενός, ανεξάρτητα από θρησκεία, έχει σημασία ποιος και γιατί?

Όσο για την κόλαση ή τον παράδεισο, εκείνοι δεν μιλάνε για ηρεμία της ψυχής? αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι κιόλας, αν είναι, ο σκόπος των ενσαρκώσεων μας? να επιτύχει τη φώτιση? τι σημασία έχει αν λέγεται κόλαση, παραδεισος, σαλόνι ή κρεββατοκάμαρα αν η ουσία είναι μία?

quote:
Εσύ προσωπικά πιστευεις ότι είσαι πιο "εξελιγμένη" απο ένα μοναχό του Άγιου Όρους?

Ποιος ορίζει το πόσο εξελιγμένος ο καθένας και σε ποιας θρησκείας τα βιβλία γράφεται? για να ξέρουμε με ποια μέτρα θα μιλήσουμε και ποια σταθμά.

quote:
Όμως απο την άλλη δεν συνηθίζω να αποδέχομαι και να υιοθετώ δόγματα και ιδεολογίες απλά και μόνο επειδή διαθέτουν την ικανότητα να μου "χαιδεύουν" τα αυτιά...Για να αποδεχτω έστω και μια γραμμή γνώσης την περνάω πρώτα απο χίλια κόσκινα...Αυτό μου λέει η δικιά μου εσωτερική φωνή να κάνω...

(όλο κόντρα μου πας εσύ μου φαίνεται....αλλά anyway)
Εδώ είναι το καλό. Το να μην αποδέχεσαι και να υιοθετείς δόγματα και ιδεολογίες έτσι γιατί μπορεί να σε βολεύουν. Το πως αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας το ψέμα, την αλήθεια, τη πραγματικότητα από το πλασματικό του πράγματος είναι άλλο θέμα.

Ευχαριστώ

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
MercuryΜέλος
14/09/2006, 22:11:29

quote:

και ποιος πραγματικά ξέρει την "μεγάλη αλήθεια"? όλοι αυτό ψάχνουμε. πιστεύεις αγαπητέ mercury ότι επειδή απομονώνονται, δεν παραμένουν άνθρωποι? Ναι μεν με εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής άρα και διαφορετικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων υλικών ή πνευματικών.

Ποιός ξέρει τη μεγάλη αλήθεια - Κανείς

Όλοι αυτό ψάχνουμε - Ποιοί είναι οι "όλοι"?

Πιστευεις ότι επειδή απομονώνονται δεν είναι άνθρωποι? - Καμμία σχέση.Ούτε είπα,ούτε εννόησα κατι τέτοιο.

Στο τελευταίο συμφωνώ

quote:

Αλλά παραμένουν άνθρωποι, με τροπο σκέψης που έχει μέτρα, που και πάλι αν υπάρχουν βαθμίδες όντων στον αόρατο κόσμο, όσο και να έχουν εξελίξει το πνεύμα τους, τους κατατάσει πάλι στα χαμηλώτερα στρώματα αυτών. Αρα το θέμα μας ίσως να είναι ο ορισμός της θρησκείας του καθενός, και μέχρι που του δίνει το περιθέριο του καθένα να σκεφτεί.

Πνευματικά ανώτεροι άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και όχι μόνο στις θρησκείες.Η πίστη στη μετενσάρκωση και στο κάρμα δεν αποτελεί τεκμήριο πνευματικής ανωτερότητας. Η πίστη στην ανάσταση και στη Δεύτερα Παρουσία δεν αποτελεί τεκμήριο πνευματικής κατωτερότητας.Αν η πίστη στο Χριστιανισμό δεν δίνει το περιθώριο σε ένα χριστιανό να σκεφτεί τα της μετενσάρκωσης τότε και η πίστη στη μετενσάρκωση δεν δίνει το περιθώριο σε ένα οπαδό της Μετενσάρκωσης να σκεφτεί τα περι της Αναστάσεως. Ποιά η διαφορά για έναν ουδέτερο παρατηρητή? Καμμία απολύτως.

Οι θρησκείες περιορίζουν τη σκέψη και θέτουν όρια στη σκέψη μόνο των φανατικών. Και φανατικούς έχουν όλες οι "ομάδες"...

quote:

Όντως αν δεν μου είχαν μιλήσει και μένα για μετενσάρκωση και κάρμα, και γω θα λειτουργούσα αλλιώς. Ποιος όμως πρωτομίλησε για αυτά? και τι σημασία έχει? όταν όλα ίσως συνδέουν κομμάτια του παζλ στο μυαλό του καθενός, ανεξάρτητα από θρησκεία, έχει σημασία ποιος και γιατί?

Kαμμία σημασία δεν έχει... και αν ολα αυτά ενώνουν τα κομμάτια ενός πάζλ η εικόνα του οποίου σε ικανοποιεί και σε καλύπτει, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Συζήτηση κάνουμε,δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω τα πιστευω κανενός,και ούτε άλλωστε με θεωρώ ικανό για κάτι τέτοιο.

quote:

Όσο για την κόλαση ή τον παράδεισο, εκείνοι δεν μιλάνε για ηρεμία της ψυχής? αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι κιόλας, αν είναι, ο σκόπος των ενσαρκώσεων μας? να επιτύχει τη φώτιση? τι σημασία έχει αν λέγεται κόλαση, παραδεισος, σαλόνι ή κρεββατοκάμαρα αν η ουσία είναι μία?

Κοίτα.Και το πορτοκάλι φρούτο είναι και η μπανάνα φρούτο είναι.Και τα δυό για φάγωμα είναι.Παρόλα αυτά δεν έχουν την ίδια γευση.

Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές αναμεσα στα δύο αυτα θρησκευτικά δόγματα.Βασικά αν η ουσία ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι η ίδια μία,τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για όλα τα θρησκοφιλοσοφικά προβλήματα που απασχολούν ή έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τον κόσμο. Αν λοιπον αυτό που λες ισχύει τότε δεν υπάρχει και λόγος για συζήτηση.Η ουσία είναι μία...άρα πάμε για καμμιά μπύρα

quote:

Ποιος ορίζει το πόσο εξελιγμένος ο καθένας και σε ποιας θρησκείας τα βιβλία γράφεται? για να ξέρουμε με ποια μέτρα θα μιλήσουμε και ποια σταθμά.

Δεν ήταν δικιά μου κουβέντα το "εξελιγμένοι".Εγώ απλά την χρησιμοποίησα για να την αντικρούσω. Γενικά πιστεύω ότι πράγματι υπάρχουν πνευματικά ανώτεροι άνθρωποι.Αλλά αυτό δεν εχει καμμιά σχέση με τη θρησκεία και τα πιστεύω τους. Πνευματικά ανώτερος μπορεί να είναι και ένας Άθεος...Γνώμη μου...

quote:

(όλο κόντρα μου πας εσύ μου φαίνεται....αλλά anyway)

quote:

Εδώ είναι το καλό. Το να μην αποδέχεσαι και να υιοθετείς δόγματα και ιδεολογίες έτσι γιατί μπορεί να σε βολεύουν. Το πως αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας το ψέμα, την αλήθεια, τη πραγματικότητα από το πλασματικό του πράγματος είναι άλλο θέμα.

Εχω και ένα καλο τελικά.Πάλι...καλά.Και στο υπόλοιπο συμφωνω επίσης.
Είπαμε συζήτηση κάνουμε...

και εγώ ευχαριστώ

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

Edited by - Mercury on 14/09/2006 22:20:54

UnseenΜέλος
15/09/2006, 08:34:14
Καλημέρα σας

Στο σημείο αυτό είναι ίσως ώρα να πάρουμε την κουρτίνα 3.

Ορισμοί της ψυχής:

1. Είναι η άυλη ουσία που ταυτόχρονα με το σώμα, αποτελεί την κύρια αιτία της ζωής. (Αυτός ο ορισμός απηχεί λίγο Αριστοτέλη και την εντελέχεια, τη ζωτική δηλ. δύναμη που ενυπάρχει μέσα σε κάθε ον και στρέφει κάθε ενέργειά του προς την επίτευξη της πλήρους τελειότητας).

2. Ό,τι διαφοροποιεί τα έμψυχα από τα άψυχα όντα, δηλ. η ζωτική αρχή (βεβαίως οι ανιμιστές έχουν άλλη άποψη – έχουμε ήθελα να πω).

3. Ό,τι συνιστά την ανθρώπινη πνευματικόητα σε σχέση με τα άλλα ζώα (το σύνολο των ψυχοπνευματικών λειτουργιών του ανθρώπου, π.χ. λογική, ευαισθησία, ηθική, κατ΄ αντιδιαστολή προς τις βιολογικές του λειτουργίες).

Οι παραπάνω ορισμοί (χωρίς τις παρενθέσεις) προέρχονται από το Λεξικό Εννοιών του Α. Ματακιά.

Η λέξη "ψυχή" προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα ψύχω που σημαίνει πνέω, φυσώ. Στο ευαγγέλιο, η ψυχή λαμβάνει την έννοια "ο άνθρωπος ως ξεχωριστή προσωπικότητα, ο εσώτερος εαυτός". Οι Εβδομήκοντα απέδωσαν ως ψυχή την εβραϊκή λέξη nephes=πνοή.

Στον Όμηρο η ψυχή αναφέρεται ως αερώδης και αόρατη ύλη η οποία υπάρχει στο σώμα του ανθρώπου όσο ζει και κατά τον θάνατό του εξέρχεται με την τελευταία του πνοή ως σκια ή ομοίωμα του νεκρού που κατοικεί πλέον στον Άδη.

Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν στη μετεμψύχωση έπειτα από κάθαρση.

Ο Πλάτωνας υποστήριξε ότι η ψυχή είναι άφθαρτη, άυλη και αθάνατη και τη θεώρησε πηγή γνώσης και ηθικότητας.

Ο Αριστοτέλης, αντίθετα, όρισε την ψυχή ως μορφή ύλης (βλ. παραπάνω εντελέχεια).

Ο Καρτέσιος δέχεται ότι η ψυχή είναι πνευματική ουσία, ενώ την ταυτίζει με την ατομική συνείδηση και τη θεωρεί πηγή κάθε βεβαιότητας.

Η νομιναλιστική φιλοσοφία αρνήθηκε την έννοια της ψυχής ως ουσίας.

Ο εμπειρισμός επεξεργάστηκε την έννοια της ψυχής ως δέσμης αισθήσεων.

Ο Καντ υποστήριξε ότι η συζήτηση για την ψυχή δεν καταλήγει πουθενά.

Ο μετακαντιανός ιδεαλισμός (Χέγκελ) επέστρεψε στον άχρονο, άυλο, αυτοτελή χαρακτήρα της ψυχής και μίλησε για υπερατομικές οντότητες (απόλυτο Εγώ, Πνεύμα, Ιστορία, κτλ.)

Ο υλισμός θεώρησε την ψυχή ως μέρος της ύλης, αν και πιο εκλεπτυσμένο και εξελιγμένο.

Εμένα πάλι μια χαρά μου κάνει ο ορισμός της Gretel (εύγε Gretel)!

Οι υπόλοιποι διαλέγετε και παίρνετε.

Ευχαριστώ πολύ
Unseen

UnseenΜέλος
15/09/2006, 08:36:27

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αντιπαραθέσεις. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και την καταθέτει. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια γνώμη πρέπει να είναι καλύτερη ή χειρότερη από κάποια άλλη. Απλά είναι. Και είναι εξίσου σεβαστή με κάθε άλλη.

Καλώς ήρθες αστεράκι του βορρά. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Karma δεν πιστεύω να επηρεάστηκες από το ύφος του Mercury. Είναι καλό παιδί με πολύ κοφτερό μυαλό και όπως μπορείς να δεις από τη συζήτησή του με την another star διαθέτει και ροοστάτη για μείωση της έντασης.

Ελάτε βρε παιδιά. Καλές η γνώση και η σοφία, αλλά ακόμη καλύτερη η αγάπη. Τουλάχιστον ας ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον.

Άντε! Το θέμα μας είναι η μετεμψύχωση, η μετενσάρκωση και το τι πιστεύετε σχετικά.

04/02/2006, 05:57:24
ουφ...κάθησα και διάβασα ολα τα ποστ του θέματος με ενδιαφέρον...αν και ασχετος από ιατρική.
Νομίζω ότι η φίλη medtech μιλάει σωστά και εκφράζει ορθό λόγο. Κι εγώ ειμαι της άποψης ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε φαρμακα και θεραπείες από την κλασική ιατρική και όχι απο "εναλλακτικές" και New Age(ουάου) θεραπείες που ειναι αναποδεικτες και βασιζονται μονο σε προσωπικές εμπειρίες προσώπων. Επίσης δεν θα πρέπει να αφοριζουμε την κλασικη ιατρική επειδή έτυχε να πεσαμε σε γιατρούς που δεν εκαναν σωστά τη δουλειά τους. Παντού υπάρχουν οι ικανοί που ασχολούνται ενδελεχώς με την επιστήμη τους και έχουν διάθεση να βοηθησουν τον ασθενη αλλά και κάποιοι άλλοι που λενε "αντε να βγει η υποχρέωση να πάμε σπίτι μας". Δε νομιζω ομως οτι το σύνολο των γιατρών της κλασικής ιατρικής ειναι έτσι. Σαφώς κάποιοι μπορεί να τα "παιρνουν" και να υπάρχουν συμφέροντα. Αλλο αυτο ομως και άλλο να εμπιστευόμαστε χωρις δευτερη σκέψη αναποδεικτες θεραπείες που δεν γινονται αποδεκτες απο το συνολο της ιατρικής επιστημης. Απλά κάποιοι ενδιαφέρονται για "εναλλακτικά" κέρδη και εκμεταλλεύονται τις ασθένειες και την απελπισία των ανθρώπων.

Επισης αν καταλαβα καλα παραπανω ανφερθηκε ενα ισχυρο φάρμακο για την ακμη το ..ροακουταν.. επειδη ειχα κι εγω προβλημα ακμης επισκέφτηκα 2 γιατρούς. Ο πρώτος από το ΙΚΑ αφού μου εδωσε κάποιες κρεμες που τελικά δεν εκαναν τιποτα μου προτεινε να παρω το ροακουταν...και πως ειναι η μονη σιγουρη λύση πλεον. Με ενημερωσε ομως οτι μπορει να προκαλεσει προβλημα στο συκώτι και οτι θα χρειάζεται να κανω εξετασεις αιματος και άλλες κάθε μηνα(αν θυμαμαι καλα). Ο δεύτερος γιατρος που πήγα αφού δεν με κάλυπτε πλέον αυτος του ΙΚΑ ήταν αρκετά γνωστός με ιδιωτικό ιατρείο στα Ιλισια, μου ειπε να μην παρω ακόμα ροακουταν (18 χρονων ειμουν τοτε) διοτι ειναι πολύ ισχυρο και μου εδωσε διαφορετικες κρέμες απο τον πρώτο (Benzac, Adaferin). Τελικά δεν πήρα ποτε ροακουτάν και ολα κιλησαν καλα. Ο του ΙΚΑ δηλαδή δεν ασχολήθηκε τοσο σοβαρά και κατεφυγε στην εσχατη λυση ενώ ο άλλος ηταν πιο μεθοδικός και γενικά καλύτερος σαν επιστημονας. Παντως και οι δύο με ενημέρωσαν για το ροακουταν και την πιθανοτητα να προκαλεσει προβλημα στο συκωτι. Και απο άλλους γνωστούς μου που το εχουν πάρει τους είχαν ενημερώσει για το οτι ειναι ισχυρο και μπορει να εχει παρενεργειες.

Ας μην πλατιάζω ομως. Οπως ειπα και στην αρχη θεωρώ οτι ειναι ορθοτερο να εμπιστευομαστε αποδεδειγμένες θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμοζωνται απο την ιατρική επιστήμη παρά τις αναποδεικτες των "εναλλακτικών" θεραπειών. Για μενα- και το συνολο των επιστημόνων- οι "εναλλακτικοί" ιατρέμποροι ειναι οτι και οι αστρολογοι,μεντιουμ,πνευματιστές...και το κακό συναπάντημα των ψευδοεπιστημόνων και ψευδοφιλοσοφων...Να πω την λεξουλα που αρχίζει απο Τσ ή να μην την πω?

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

04/02/2006, 09:03:16

geox θα σε παρακαλούσα τα σχόλια σου για την ψυχή του συνομιλητή σου να είναι πιό προσεκτικά.

04/02/2006, 09:16:13
quote:

quote:
Εσυ Αβαλον εισαι επιρρεπης στον μεταφυσικο τρόπο σκεψης

Kαι συ είναι απορίας άξιον τι κάνεις σε ένα τέτοιο σάϊτ τη στιγμή που δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ μεταφυσική σκέψη...
Μήπως είσαι μπερδεμένη ή μήπως ήρθες για να μας πουλήσεις γνώση?

Τώρα για τελευταία φορά για να μην σκίζεσαι να μας αποδείξεις το αυταπόδεικτο να σου πω ότι αν δεν ήταν τεκμηριωμένη η ομοιοπαθητική ως τρόπος θεραπείας δε θα υπήρχε νόμος που θα έθετε όρο να είναι πρώτα κανείς κλασσικός ιατρός για να την εξασκεί!

Αυτή αγαπητή μου είναι η δική μου λογική η μη επιστημονική αλλά αρκετά τεκμηριωμένη που μου λέει ότι 1 + 1 = 2!!

Ελπίζω να σας κάλυψα!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Λοιπον Αβαλον
Καταφανεστατα επειδη δεν εχεις επιχειρηματα γινεσαι ολοενα και πιο επιθετική και πιο προσβλητικη.Να δουμε τι θα κανουν οι διαχειριστες.

Ειμαι εδω για να δω και την αλλη πλευρα.Οπως θα εκανε καθε ανοιχτομυαλος ανθρωπος.Προς το παρον δεν με πειθει καθολου.

Στην Ελλαδα επιτρεπεται να την εξασκουν μονο ιατροι.Στις ΗΠΑ τις εξασκει ο καθε πικραμενος.By the way δεν ξερω αν προσεξες στο αρθρο του Barret που αναφερει οτι ο Αμερικανικος Οργανισμος Τροφιμων και Φαρμακων ΔΕΝ εχει θεσει στα ιδια στανταρ τα ομιοπαθητικα φαρμακα με τα φαρμακα της επιστημονικης ιατρικης.Εαν τα ειχε θεσει στα ΙΔΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ δεν θα κυκλοφορουσαν καθολου διοτι βασικη προυποθεση για να κριθει ενα φαρμακο απο τον Αμερικανικο Ομοσπονδιακο Οργανισμο Τροφιμων Και Φαρμακων ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ οι ιατροι μπορει να ενδιαφερονται για τα φαινομενα placebo ή για να γεμισουν την τσεπη τους απο τα κοροιδα.Αποφασισε τελικα ειναι καλοι ή κακοι οι γιατροι?Η ειναι μοναχα καλοι όσοι υποστηριζουν τις αγυρτειες των οποιων εισαι φανατικη οπαδος?

Μου αρεσει που δεν μου προβαλατε ποτε ενα πειστικο επιχειρημα ενα "να δες αυτη η σοβαρη και καταξιωμενη μελετη εχει δειξει οτι το ταδε ομοιοπαθητικο φαρμακο εχει αποτελεσμα στην ταδε νοσο" ή "κοιταξε να δεις τα ταχυονια υπαρχουν και ενσωματωθηκαν με αυτον τον τροπο στους κρυσταλους" (οπως υπαρχει η μεθοδολογια χρησιμοποιησης πχ των ακτινων Χ στα ακτινολογικα εργαστηρια) και λειτουργουν επιδρωντας στο ταδε σημειο που μετρηθηκε με αυτην την μεθοδο".

Κανεις σας δεν απαντησε στο ερωτημα που εθεσα δηλ. ΣΤΟ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ.

Και τελικα μηπως πρεπει να σκεφτητε και εσεις λιγο οτι οι αποψεις σας ειναι λανθασμενες?Μηπως οι φανατικοι δεν ειμαστε εμεις αλλα εσεις?
Δεδομενου οτι εμεις ηρθαμε εδω και αναλυσαμε την ομοιοπαθητικη,αναφεραμε οτι ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. και κατεληξαν οτι η ομοιοπαθητικη δεν εχει θεραπευτικο αποτελεσμα,αναφεραμε οτι το σκεπτικο της ειναι παντελως λαθος,οτι τα φαρμακα τα ομοιοπαθητικα ειναι τοσο αραιωμενα που δεν μενει ιχνος δραστικης ουσιας μέσα,οτι δεν εχει καμια σχεση με οσα γνωριζουμε σημερα για το ανθρωπινο σωμα σημερα (ο ιδρυτης της νομιζε οτι οι ασθενειες οφειλονται στην επιδραση ενος μιασματος)κτλ
Επισης αναφεραμε οτι τα ταχυονια δεν εχουν μετρηθει ποτε (οπως πχ τα ποζιτρονια,τα ηλεκτρονια,τα πρωτονια που η υπαρξη τους αποδειχτηκε με πειραματα) και αναρωτηθηκαμε ευλογα πως στο καλο εφτιαξαν θεραπευτικους κρυσταλους απο ανυπαρκτα σωματιδια.

Βρε καλος τον τον Μορφεα...Για να δουμε εφερε επιχειρηματα?Μπααα παλι λοιδωρει και παλι συκοφαντει.

Τελικα μου φαινεται θα αρχισω να δημοσιευω περιπτωσεις θυματων τσαρλατανων.

ΝP ψυχολογικα καλο αποτελεσμα μπορουμε να εχουμε και με αλλους τροπους χωρις να κανουμε πλουσιο τον καθε τσαρλατανο.Το χειροτερο ομως ειναι οτι πολλοι τσαρλατανοι πειθουν τους ασθενεις να εγκαταλειψουν τις κλασικες θεραπειες που ακολουθουν συκοφαντοντας τις επιστημονικες θεραπειες σαν αχρηστες και τοξικες.
Ακολουθησε αυτο το link και μαθε πως μια χειροπρακτικη ψευδουεραπευτρια επεισε μια επιληπτικη γυναικα να σταματησει να παιρνει τα αντιεπιληπτικα φαρμακα της (τα δοκιμασμενα και ελεγμενα φαρμακα της δυτικης φαρμακευτικης) με αποτελεσμα η γυναικα να χασει την ζωη της απο επιληπτικη κριση.
http://www.chirobase.org/16Victims/gallagher.html

Επισης πρεπει να γνωριζεις οτι πολλες απο τις αγυρτειες εχουν απο την φυση του αρνητικες επιπτωσεις στην υγεια.(πχ μολυνσεις απο βελονες στο βελονισμο,διατρηση εντερου στην κολονικη αρδευση,αβιταμινωσεις απο την αποκλειστικη χορτοφαγια,δηλητηριασεις απο διαφορες ουσιες που πλασαρωνται ως θεραπευτικες ενω δεν ειναι,κτλ)

Επισκεψου το www.quackwatch.org για να ενημερωθεις αναλυτικοτερα για τις αρνητικες συνεπειες της αγυρτειας και για τον τσαρλατανισμο εν γενει.

Επισης τονισα οτι οι προσωπικες εμπειριες δεν πρεπει να λαμβανονται σαν αποδειξη οτι μια θεραπεια λειτουργει.Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορει να οδηγησουν καποιον να πιστεψει οτι μια θεραπεια εχει αποτλεσμα χωρις να εχει απολυτως κανενα.Γιαυτο γινονται και οι διπλες τυφλες μελετες.
Και να με συμπαθας που σου αλλαξα φυλο.

Edited by - medtech on 04/02/2006 09:41:04

meteorΜέλος
04/02/2006, 15:26:15
Γειά σας.
Παρακαλώ πολύ διαβάστε την παρακάτω ιστοσελίδα (τρείς σελίδες), (εαν βεβαίως θέλετε),αλλά νομίζω εσύ ειδικά μενττεκ το χρειάζεσαι για να συνηδητοποιήσεις τι σημαίνει ΙΑΤΡΙΚΗ ,και πόσο στραβό δρόμο βαδίζει τώρα η υπάρχουσα κατάσταση.

www.therapeia.gr/apopsi/5.shtml

Τry Harder

04/02/2006, 16:16:02
Γεια σας κι από μένα...

Να παραθέσω κι εγώ με τη σειρά μου τα αποτελέσματα της αναζήτησής που έκανα στο pubmed (το άντρο όσων συμμετέχουν στην παγκόσμια συνομωσία της Ιατρικής κατά της ανθρωπότητας) σχετικά με τα ονόματα που εμπλέκονται στο άρθρο...Για ν' ακουστεί και η άλλη άποψη...

Jean - Jacques Crevecoeur και Claude Sabbah απολύτως τίποτα...

Αλλά και : Ryke Geerd Hamer

Δυστυχώς στο άρθρο δεν υπήρχε καμιά άλλη παραπομπή ώστε να δούμε κι εμείς σε ποιες "έρευνες" στηρίζονται όλα αυτά τα συμπεράσματα (αυτός μιλάει για έρευνες, όχι εγώ) παρά μόνο μια υπόδειξη για να αγοράσουμε το βιβλίο του συγγραφέα...Πάντως, αυτός αποδεικνύεται γενναιόδωρος αφού στο τέλος του άρθρου μας αποκαλύπτει με ποιον τρόπο θα απαλλαγούμε από πάσα νόσον και πάσα μ(μπιπ)...Αντιγράφω :

quote:
- να εκφράζουμε τις ανάγκες μας

- να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας

- να τολμούμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους

- να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως αυτή είναι

- οι πράξεις μας να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα

- να τελειώνουμε τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχουμε με τους άλλους

- να συγχωρούμε

Τόσο απλά...

04/02/2006, 19:12:15
quote:
Λοιπον Αβαλον
Καταφανεστατα επειδη δεν εχεις επιχειρηματα γινεσαι ολοενα και πιο επιθετική και πιο προσβλητικη.Να δουμε τι θα κανουν οι διαχειριστες.

Θα με πιάσουν, θα με δέσουν σε ένα δέντρο και θα με μαστιγώσουν αλλύπητα μέχρι θάνατου...αν είναι αυτό που θέλεις ... και αν βρουν προσβλητικό το μήνυμά μου...
Μάλλον περιέχει μεγάλες δόσεις αλήθειας για να σε ενοχλήσει τόσο... δεν εξηγείται διαφορετικά...

quote:
Στις ΗΠΑ τις εξασκει ο καθε πικραμενος.By the way δεν ξερω αν προσεξες στο αρθρο του Barret που αναφερει οτι ο Αμερικανικος Οργανισμος Τροφιμων και Φαρμακων ΔΕΝ εχει θεσει στα ιδια στανταρ τα ομιοπαθητικα φαρμακα με τα φαρμακα της επιστημονικης ιατρικης.Εαν τα ειχε θεσει στα ΙΔΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ δεν θα κυκλοφορουσαν καθολου διοτι βασικη προυποθεση για να κριθει ενα φαρμακο απο τον Αμερικανικο Ομοσπονδιακο Οργανισμο Τροφιμων Και Φαρμακων ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Κάτσε γιατί μάλλον έχεις κάθει κάποια σύγχυση...

Τη μια μας θέτεις τις ΗΠΑ σαν παράδειγμα προς αποφυγή λέγοντας ότι εκεί ομοιοπαθητική εξασκεί κάθε πικραμένος και την άλλη μας λες πόσο σοβαροί και αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα στάνταρ των ομοιπαθητικών φαρμάκων από τον Αμερικάνικο ΕΟΦ...
Τελικά είναι ή δεν είναι να τους παίρνουμε στα σοβαρά τους Αμερικανούς?

Ξεμπερδέψου πρώτα και μετά βλέπουμε

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
04/02/2006, 20:15:55
Καλή μου medtech δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις να δεις τι θα κάνει ένας συντονιστής, εάν έχεις το οποιοδήποτε πρόβλημα στέλνεις ένα mail σε όποιον συντονιστή επιθυμείς και να είσαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει.
Αφού είδες ότι έκανα post πριν το δικό σου σίγουρα είχα διαβάσει και όλα τα προηγούμενα, δεν είδα να χρειάζεται κάποια «επέμβαση» (καθόλου δεν μου αρέσει η λέξη δεν βρίσκω κάποια άλλη αυτή την στιγμή) παρά μόνο σε ότι έγραψα.

Πιθανόν να εκνευρίστηκες από το μήνυμα της Avallon αλλά θεωρώ ότι σε μία συζήτηση όπου υπάρχει διάσταση απόψεων σίγουρα θα υπάρχουν τέτοιες στιγμές μεγαλύτερης έντασης. Το πως θα χειριστούμε, μέσα μας, αυτές τις στιγμές θα μας βοηθήσει να μάθουμε κάτι επιπλέον για τον εαυτό μας.
Η δική μου προσέγγιση είναι να μην ψάχνω το δίκιο και το άδικο αλλά να εξετάζω τι είναι αυτό που με εκνεύρισε, να το δουλεύω μόνη μου και την επόμενη φορά να με ενοχλεί λιγότερο ή καθόλου. Δεν λέω ότι πάντα τα καταφέρνω αλλά προσπαθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ ή κάποιος που θα διαβάσει όσα γράφω πρέπει να κάνει το ίδιο, ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του τρόπο, που λειτουργεί πιθανόν μόνο σε αυτόν.

Εάν θεωρήσεις ότι δεν σε κάλυψα ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Θα ήθελα να παρακαλέσω όμως να μην γίνει στο εδώ θέμα αλλά μέσω mail ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι όλοι να παρακολουθούν μία συζήτηση εκτός θέματος.

Η θέση μου, ως άνθρωπος, σε όσα γράφεις είναι ότι πολύ καλά κάνεις και δίνεις μία άλλη οπτική, θα προτιμούσα βέβαια, ως συντονιστής, να το έκανες στο θέμα που έχεις ανοίξει γιατί το εδώ είναι διαφορετικό και βγαίνει από την πορεία του (δεν εννοώ όλα τα μηνύματά σου, παρά μόνο αυτά που δεν έχουν σχέση με το θέμα). Το ίδιο προσπαθούμε όλοι, να δώσουμε μία άλλη οπτική με στόχο να διαδώσουμε την γνώση και να προστατεύσουμε ανθρώπους από τους τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους όταν αντιμετωπίζουν τόσο δύσκολα και σοβαρά θέματα όπως αυτό της υγείας.

nkΜέλος
04/02/2006, 20:25:40
quote:
Ακολουθησε αυτο το link και μαθε πως μια χειροπρακτικη ψευδουεραπευτρια επεισε μια επιληπτικη γυναικα να σταματησει να παιρνει τα αντιεπιληπτικα φαρμακα της (τα δοκιμασμενα και ελεγμενα φαρμακα της δυτικης φαρμακευτικης) με αποτελεσμα η γυναικα να χασει την ζωη της απο επιληπτικη κριση.

Χωρίς να το διαβάσω δεν νομίζω ότι θα είναι το μόνο περιστατικό και ίσως το άτομο να είναι κακοηθές.Δεν υπάρχει κακοήθεια και από κλασσικούς γιατρούς ή τους έχουμε όλους με ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι? Ιατρική και άνθρωποι που την ασκούν δεν είναι το ίδιο έτσι δεν είναι?
Εμαθα χθες πως παίρνουν ποσοστά επί των χημειοθεραπειών οι γιατροί.Μη μου πείτε πως όλοι ανεξαιρέτως δεν έχουν μπει σε πειρασμό? Το ήθος είναι στον άνθρωπο κι όχι στο επάγγελμα,έτσι πιστεύω.
Απορία(μεταφέρω το νόημα):Χθες πελάτης φίλου ψυχολόγου του είπε πως στην οικογένεια της εφ'όσον υπάρχει ιστορικό καρκίνου,ο γιατρός της, της είπε να κάνει προληπτική αφαίρεση γεννητικών.Στέκει αυτό?
quote:
Επισης πρεπει να γνωριζεις οτι πολλες απο τις αγυρτειες εχουν απο την φυση του αρνητικες επιπτωσεις στην υγεια.(πχ μολυνσεις απο βελονες στο βελονισμο

Απορία:Θέμα βελόνων είναι αυτό ή επιμέλειας στην αποστείρωσή τους?Ή εννοείς την ίδια την τοποθέτηση ακόμα κι αν είναι αποστειρωμένες?

quote:
αβιταμινωσεις απο την αποκλειστικη χορτοφαγια

Αυτό είναι απόλυτο?

quote:
ΝP ψυχολογικα καλο αποτελεσμα μπορουμε να εχουμε και με αλλους τροπους χωρις να κανουμε πλουσιο τον καθε τσαρλατανο

Σαφώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.Πρότεινα το συγκεκριμένο μήπως ήθελες να γνωρίσεις το όφελος από ψυχολογικής απόψεως το οποία είχα αναφέρει χθες(αλήθεια,δεν μου διευκρίνησες αν εννοείς όλες τις μεθόδους άχρηστες μόνο ως προς το σώμα αλλά και ως προς τη ψυχή ή το απάντησες και δεν κατάλαβα).Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος με κάποια μέθοδο όπως το Ρέικι όπου λειτουργεί με άγγιγμα να σε βλάψει σωματικά.

quote:
Κανεις σας δεν απαντησε στο ερωτημα που εθεσα δηλ. ΣΤΟ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ.

Λογικό ερώτημα...

quote:
Το χειροτερο ομως ειναι οτι πολλοι τσαρλατανοι πειθουν τους ασθενεις να εγκαταλειψουν τις κλασικες θεραπειες που ακολουθουν συκοφαντοντας τις επιστημονικες θεραπειες σαν αχρηστες και τοξικες

Σίγουρα υπάρχουν!Υπάρχουν όμως και ψυχίατροι που δίνουν μόνο φάρμακα και θεωρούν την ψυχοθεραπευτική ή συμβουλευτική οδό απάτη.Ισχύει όμως αυτό?Προσωπικά για μένα κάθετα όχι! Ή γιατροί που λένε να μην κάνει κάποιος ασθενής κάτι συμπληρωματικό ως βοήθεια στους πόνους γιατί "όλα αυτά είναι παραμύθια" παρ'όλο που ο ασθενής αισθάνεται καλύτερα.Ίσως είναι σύμφωνο με κάποιους και δεκτή η γνώμη τους.Αν ο ασθενής νιώθει καλύτερα έτσι γιατί να μην υπάρξει συνεργασία? Αν κάποιος αποτρέπει προς τη μία η την άλλη κατεύθυνση τον ασθενή δεν νομίζω ότι υπηρετεί αυτόν αλλά τον εγωισμό του,το κύρος που θέλει να έχει και την τσέπη του.Τι λέτε?
Επιμένω τέλος πως μπορούμε να αποδείξουμε κάτι σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις και τρόπους.Γινόμαστε άκαμπτοι αν δεν αφήνουμε παραθυράκια σε κάτι που δεν γνωρίζουμε.Υπογραμμίζω τα "παραθυράκια" εννοώντας να μην αφήσουμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε λόγω αισθήσεων και μόνο.

05/02/2006, 05:24:49
Φίλε nk θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες απαντήσεις, αν και θα ξαναπώ ότι μάλλον έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα μας...

quote:
Απορία(μεταφέρω το νόημα):Χθες πελάτης φίλου ψυχολόγου του είπε πως στην οικογένεια της εφ'όσον υπάρχει ιστορικό καρκίνου,ο γιατρός της, της είπε να κάνει προληπτική αφαίρεση γεννητικών.Στέκει αυτό?

Το ερώτημά σου αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί μας λείπουν πολλές πληροφορίες και μοιάζει λίγο σαν να παίζουμε "σπασμένο τηλέφωνο"......Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν στη συγκεκριμένη γυναίκα υπάρχει ένδειξη χειρουργικής επέμβασης (Και τί επέμβασης ακριβώς άραγε; Τί θα πει "αφαίρεση γεννητικών";). Και γενικώς, ένας ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ που πρέπει να θυμόμαστε ΟΛΟΙ είναι : ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

quote:
Θέμα βελόνων είναι αυτό ή επιμέλειας στην αποστείρωσή τους?

Προφανώς οι μολύνσεις είναι αποτέλεσμα κακής αποστείρωσης!

quote:
αβιταμινωσεις απο την αποκλειστικη χορτοφαγια
--------------------------------------------------------------------------------

Αυτό είναι απόλυτο?

Όχι, αλλά είναι αλήθεια ότι όποιος επιλέγει τη χορτοφαγία πρέπει να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό!

quote:
Υπάρχουν όμως και ψυχίατροι που δίνουν μόνο φάρμακα και θεωρούν την ψυχοθεραπευτική ή συμβουλευτική οδό απάτη.Ισχύει όμως αυτό?

Νομίζω το λες κι εσύ κάπου ότι το αν κάποιος ασκεί την Ιατρική λανθασμένα, σ' αυτό δεν φταίει η Ιατρική! Από εκεί και πέρα κάθε θεραπευτική μέθοδος, είτε αυτή αφορά σε φάρμακα είτε στην ψυχοθεραπεία πχ, θα το ξαναπώ κι ας γίνω κουραστικός, επιλέγεται βάση συγκεκριμένων ενδείξεων στις οποίες παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι βεβαίως και οι ανάγκες ή οι "ιδιομορφίες" κάθε ασθενούς. Η θεραπευτική ΔΕΝ είναι "μπακαλική"!

quote:
Επιμένω τέλος πως μπορούμε να αποδείξουμε κάτι σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις και τρόπους.Γινόμαστε άκαμπτοι αν δεν αφήνουμε παραθυράκια σε κάτι που δεν γνωρίζουμε.Υπογραμμίζω τα "παραθυράκια" εννοώντας να μην αφήσουμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε λόγω αισθήσεων και μόνο.

Έχεις δίκιο! Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ του "αφήνω παραθυράκια"--θεμιτό και χρήσιμο--και του δέχομαι διά του "καπελώματος" ο,τιδήποτε μου πλασάρουν ως "μαγική λύση" χωρίς καν να το ελέγξω!